Bästa värmeborste 2022 – Undvik friss med dessa 3 värmeborstar

1
Dafni Hair Straightening Ceramic Brush

Varför du ska välja Dafni Hair Straightening Ceramic Brush Med blixtsnabb uppvärmning och ett handtag som är anpassat för alla slags händer kan du nu platta ditt hår på mindre än hälften av tiden! Borstspetsarna blir inte varm, så du kan borsta håret ända från hårbotten. Borsten glider enkelt genom även det tjockaste håret och hanterar alla längder enkelt. Med sin keramiska beläggning  der den skonsam styling av ditt hår. Den är också lätt att…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dafni Hair Straightening Ceramic Brush 859 kr. Buyersclub
Remington CB7400 376,09 kr. Amazon.se
GHD Glide Hot Brush 1.329,30 kr. Amazon.se

Läs vidare när vi testar och hittar den bästa värmeborsten för att spara tid framför spegeln på morgonen! Vi undersöker parametrar som effektivitet och skonsamhet när vi, med både för- och nackdelar i åtanke, granskar tre hypade värmeborstar.

Din hårvårdsrutin behöver en uppgradering och du vet precis hur; du behöver en hårborste med värme! Å andra sidan vet du inte riktigt hur du ska välja rätt för ditt hår, eftersom du inte vet vad skillnaden är mellan olika värmeborstar – förutom priset.

Men det gör vi, och vi vet att små detaljer gör skillnad. Så efter att vi har granskat de tre värmeborstarna i vårt test kommer vi att avsluta med en köpguide för att hjälpa dig att förstå det hela.

Dafni Hair Straightening Ceramic Brush – Bäst i test

Dafni Hair Straightening Ceramic Brush

Varför du ska välja Dafni Hair Straightening Ceramic Brush

Med blixtsnabb uppvärmning och ett handtag som är anpassat för alla slags händer kan du nu platta ditt hår på mindre än hälften av tiden! Borstspetsarna blir inte varm, så du kan borsta håret ända från hårbotten.

Borsten glider enkelt genom även det tjockaste håret och hanterar alla längder enkelt. Med sin keramiska beläggning  der den skonsam styling av ditt hår. Den är också lätt att rengöra och helt enkel att använda för alla som vet hur man borstar sitt hår.

Den här originella värmeborsten från Dafni tämjer frissighet i alla typer av hår och är därför är den ett lysande alternativ till traditionella plattångsborstar. En överlägsen testvinnare och en stor rekommendation från oss!

Det vi liker:
 • Har fjädrande borsthuvuden som är skonsamma mot din hårbotten
 • Kan användas dagligen utan att skada håret
 • Håller en konstant temperatur på 185 grader – optimal effekt som inte skadar hårstråna.
 • Har en sladdlängd på 2,20 meter som ger mycket rörelsefrihet
Det vi ikke liker:
 • Om du har mycket fint hår kan det hända att borstens konstanta temperatur på 185 grader inte är idealisk för dig.

Remington CB7400 – Bästa billiga

Remington CB7400

Varför du ska välja Remington CB7400

Budgetvänlig utan att kompromissa med vare sig effektivitet eller kvalitet, och extra bra för tjockt hår – den här Remington-modellen kan platta till det mesta!

Det går snabbt med en elektrisk värmeborste som den här, för förutom den snabba uppvärmningen kan den ta emot imponerande stora hårlockar åt gången. Den bekämpar frissighet i lockigt hår och tämjer strån utan att göra dem platta och livlösa att se på.

Borsten är lätt att kamma igenom alla hårtyper och ger håret en vacker naturlig look. Det ergonomiska handtaget ger dig också en smidig styling utan ömma handleder.

Du får mycket värmeborste för pengarna här, och om du inte har en stor budget, är denna borste vad du bör välja.

Det vi liker:
 • Har antistatisk beläggning så att både frissighet och statisk elektricitet minimeras.
 • Borsten har 3 olika värmeinställningar – 150/190/230 grader.
 • Värmer upp på 30 sekunder och stängs av automatiskt efter 1 timme.
 • De keramiska borstarna har en sval spets så att du inte bränner dig när du plattar håret.
Det vi ikke liker:
 • Inte så bra i kortare hårlängder
 • De 3 temperaturinställningarna är bra men du måste vara försiktig med den högsta – 230 grader är hårt för håret om du använder den här borsten dagligen.

GHD Glide Hot Brush – bästa premium

GHD Glide Hot Brush

Varför du ska välja GHD Glide Hot Brush

GHD utmärker sig återigen här med en produkt av absolut högsta klass. Med den här värmeborsten kan du räta ut ditt hår på rekordtid och med ett resultat som gör det silkeslent.

Borsten är idealisk för de flesta hårtyper och det går fort att platta och styla. Borstens jonteknologi gör det också exceptionellt lätt att glida genom håret – även genom lockigt och tungt hår.

Den här GHD Glide Hot Brush är lika bra på att reducera frissighet som den är på att styla och ge volym åt (redan) rakt hår. Det här är alltså en riktigt bra värmeborste. Dessvärre är priset är kanske lite högt, men den är värd det.

Det vi liker:
 • Värmeborste med keramiskt belagda borststrån och jonteknik – rätar ut ditt hår försiktigt och effektivt
 • Maximal och konstant värmetemperatur på 185 grader – borstar håret utan att skada det
 • 2,7 meter lång sladd – bättre rörelsefrihet kan du inte få
 • Borsten är utrustad med långa och korta taggar så att du kan styla/rätta stora sektioner åt gången.
 • Perfekt för mycket långt hår
Det vi ikke liker:
 • Temperaturen på 185 grader kan inte sänkas och den är inte idealisk för alla hårtyper.

Hur man väljer den bästa värmeborsten – Köpguide

Värmeborstar är olika och även om de alla har som syfte att räta ut håret har deras individuella funktioner och egenskaper ofta större betydelse än du kanske tror.

Oavsett om det är din första värmeborste eller om du redan är bekant med den här typen av stylingverktyg kan du läsa vidare i köpguiden nedan. Här går vi igenom några av de grundläggande sakerna som vi tycker att du ska leta efter i en värmeborste.

Temperaturinställningar

Det är alltid trevligt att kunna växla mellan olika temperaturinställningar, men håll ett öga på den övre delen av temperaturskalan på värmeborsten innan du skruvar upp den. Den rekommenderade temperaturen för heta stylingverktyg är 185 grader Celsius. Detta är en “säker” temperatur som de flesta normala hårtyper kan använda utan att skada håret.

Många heta stylingverktyg – även värmeborstar – har temperaturinställningar som når mycket högre än denna värmesäkra temperatur på 185 grader. Detta är både bra och dåligt, för även om tunt hår snabbt tar skada av höga temperaturer kan du ibland behöva använda dessa för att uppnå önskad effekt, särskilt om du har tjockt hår.

Använd alltid din värmeborste på ett klokt sätt, och använd helst en borste där temperaturen är konstant och jämn.

Uppvärmningstid

Att vänta på att din värmeborste ska värmas upp till rätt temperatur kan vara irriterande. Om borsten har olika temperaturinställningar kommer det naturligtvis att variera hur lång tid det tar att värma upp den. Men tänk på detta innan du investerar.

Keramisk beläggning

Se till att den värmeborste du väljer har keramisk beläggning på borstarna. Denna typ av beläggning är en garanti för en värmeborste som borstar håret skonsamt med minimal risk för att slita loss hårstrån.

Storleken på din värmeborste

Om du har långt och starkt hår är en större värmeborste bäst för dig. Om du däremot har fint och tunt hår räcker det med en mindre (och oftast lättare) modell. Om du har kort hår gäller samma princip. Där dock värt att nämna att mycket korta hårtyper sällan får ut mycket av en värmeborste.

Så här använder du din värmeborste

Det är enkelt att använda en värmeborste; du sätter på borsten och när den är klar att användas borstar du genom ditt torra hår. Du kan använda värmeborsten över hela håret.

Kamma håret med en vanlig borste först för att separera eventuella klumpar. Se dessutom till att håret är helt torrt innan du börjar använda värmeborsten. Om du använder den i vått hår kommer den att slita ner håret i onödan. Kom ihåg att du kan skapa både vågor och volym med en värmeborste, samtidigt som du snabbt rätar ut håret och minimerar frissighet.

Använd ett värmeskyddande medel

Vi rekommenderar att du alltid applicerar ett värmeskyddande medel på håret innan du använder värmeborsten. Det kan vara en värmeskyddande spray eller en stylingmousse med värmeskyddande egenskaper. Om du väljer att använda en olja eller ett serum ska du vara extra noga med att endast använda det på längderna av håret. Om du använder en hårolja nära rötterna kan det snabbt se fett och platt ut.

Värmeborste eller plattjärn?

En värmeborste är inte samma sak som ett plattjärn, och om du vill ha helt rakt hår utan en enda lock är ett vanligt plattjärn det bästa valet. Så räkna inte med att en värmeborste kan ge ditt hår en total förändring.

En värmeborste är däremot till för dig som vill bli av med frissigt hår och spara tid när du stylar ditt hår. När du använder en värmeborste på ditt hår kommer du vanligtvis att märka att det känns mjukare och ser mer “naturligt slätt” ut.

Du kan alltså lätt få synligt rakare hår med en värmeborste – det blir bara inte lika “skarpt” som du kan få med ett plattångsjärn.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken värmeborste är bäst i test?

Den bästa värmeborsten i det här testet är den klassiska keramiska värmeborsten från Dafni Hair Straightening. Den är skonsam och frissreducerande, och du kan borsta håret med den varje dag utan att skada det.

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är en borste med värme som minskar frissighet och frissighet och som du både kan kamma och styla ditt hår med.