Värmefilt bäst i test 2022

1
Beurer HD 75

Med denna värmefilt från Beurer får du det bästa av det bästa när det kommer till värmefiltar! Den har så många som 6 stycken temperaturinställningar, har en hög säkerhetsnivå och är tillverkad i ett riktigt mjukt material. Bästa förutsättningar för avslappning med andra ord! Mer info Beurer HD 75 är en riktigt bra värmefilt - bäst i test overall, och du kommer att förstå varför! Först och främst har den en elektronisk temperaturkontroll. Du kan…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer HD 75 675,75 kr. MEDS
OBH Nordica Cosy Hug 4096 649 kr. OBH Nordica
Medisana HB675##
Tristar BW-4752 408 kr. Compumail
Beurer HD LE 675,75 kr. MEDS
Andersson HGB 3.2##

Som boende i Sverige är man nästan van vid att gå runt och frysa stora delar av året. Våra vintrar kan bli riktigt bitande, och höst- och vårkvällar lite väl ruggiga. Att då krypa ner under en filt är höjden av mys! Detta mys kan maxas ännu mer med en värmefilt. Jag har själv en, och det känns som att jag direkt kan slappna av då jag sätter på den, och den går, bokstavligen, varm här hemma varje dag då det är kallt.

Det finns dock ett antal olika värmefiltar på marknaden, och detta test har samlat de bästa värmefiltarna – de som är bäst i test på olika sätt. De skiljer sig trots allt en del åt i pris, storlek och temperatur. Du kommer också att guidas till hur du väljer den bästa värmefilten för dig och dina behov, och få ta del av annan användbar info.

Beurer HD 75 – Värmefilt bäst i test

Med denna värmefilt från Beurer får du det bästa av det bästa när det kommer till värmefiltar! Den har så många som 6 stycken temperaturinställningar, har en hög säkerhetsnivå och är tillverkad i ett riktigt mjukt material. Bästa förutsättningar för avslappning med andra ord!

Mer info

Beurer HD 75 är en riktigt bra värmefilt – bäst i test overall, och du kommer att förstå varför! Först och främst har den en elektronisk temperaturkontroll. Du kan där välja mellan 6 olika temperaturer och då njuta av den värme som passar dig. Ibland vill du ha den högsta, medan du andra gånger kan nöja dig med en lägre. Oavsett den av dess olika temperaturinställningar som du väljer kommer värmen snabbt med Beurer HD 75, och att uppvärmningen går så pass fort är riktigt skönt, så att du inte behöver ligga och vänta för länge vilket du inte förväntar dig när du vill använda värmefilten.

Du kan även räkna med hög säkerhet med Beurer HD 75. Värmefilten är nämligen utrustad med en överhettningsfunktion och automatisk avstängningsfunktion efter tre timmar.

Du kommer även att märka hur skönt det är att ha denna värmefilt Beurer HD 75 mot kroppen. Värmefilten är tillverkad av mjukt fleecematerial som är riktigt skönt, och kan vikariera som en vanlig, mjuk filt även utan värmen påslagen. Dessutom är den grå eller vita färgen snygg och passar många hem.

Att kombinera mys under en värmefilt som Beurer HD 75 med en kopp te och kanske något gott att smaska på är fantastiskt, men detta kan snabbt dras ner om du behöver sitta på helspänn oroa dig för att inte spilla. Det behöver du inte med denna elfilt Beurer HD 75! Precis som de flesta värmefiltar på marknaden, åtminstone av de andra av de bästa värmefiltarna, kan denna från Beurer tvättas i maskin på 30 grader (inte 40 grader som vissa andra) efter att ha tagit bort strömbrytare och sladd. Sammantaget en riktigt bra och skön värmefilt – bäst i test av alla!

Det vi liker:
 • Tillverkad i mjukt fleecematerial som är mycket skönt mot kroppen
 • 6 olika temperaturinställningar
 • Elektronisk temperaturkontroll och lagom avstängning efter 3 timmar
 • Säljs till ett relativt lågt pris
 • Tvättas i maskin på ett smidigt sätt i 30 grader
Det vi ikke liker:
 • Ledningarna under värmefilten kan kännas lite väl mycket genom tyget
 • Sladden åker ur sitt fäste på värmefilten relativt lätt

OBH Nordica Cosy Hug 4096 – Bästa billiga

Med denna värmefilt från OBH Nordica kan du sätta upp din perfekta mysstund. Med ett extra mjukt material och så många som 10 olika inställningar för värme kan du räkna med att ha mycket avslappning framför dig.

Mer info

OBH Nordica är ett varumärke som syns i många svenska hem när det kommer till elektriska apparater. De är ledande inom bra och användbara produkter till ett bra pris i såväl kök som badrum, och med denna värmefilt också i ditt sovrum eller vardagsrum. Denna OBH Nordica Cosy Hug 4096 tar nämligen en given plats bland de värmefiltar som är bäst i test, och det på goda grunder.

Den är tillverkad av ett extra mjukt tyg som känns otroligt skönt mot kroppen. En magisk kombination blir det med detta mjuka och värmen. Värmen hos OBH Nordica Cosy Hug 4096 kommer från så många som 10 olika temperaturinställningar – så det finns stora chanser att du ska kunna ställa in den perfekta avslappningsstunden just för dig och läget du befinner dig i. Även storleken på filten är relativt ‘lagom’ för de flesta på 130 x 160 cm.

OBH Nordica Cosy Hug 4096 har vidare den önskvärda automatiska avstängningen och överhettningsskyddet, så säkerheten är hög. Då du behöver tvätta den kan du göra det enkelt genom att den kan tvättas i maskin på 40 grader, alltså högre och bättre faktiskt än vår testvinnare som är rekommenderad 30 grader då man tvättar filten i tvättmaskinen. Med sin svarta färg passar den även in i många hem, även om många kan tycka att det ger ett “tungt” intryck. Oavsett riktigt bra funktion och snabb uppvärmning! Allt som allt den bästa värmefilten av de billiga.

Det vi liker:
 • Så många som 10 olika temperaturinställningar
 • Extra mjukt material i fleece
 • Automatisk avstängningsfunktion ger hög säkerhet
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Går att tvätta i tvättmaskinen på 40 grader
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas begränsad av sladden på 2,8 meter
 • Något ojämn värmefördelning

Medisana HB675 – Bästa stora

Detta är en extra stor värmefilt från Medisana där du inte behöver oroa dig för att inte bli varm över hela kroppen eller kunna stoppa om dig på riktigt, då det är en riktigt stor filt! På dess stora yta får du härlig värme från ett mjukt material.

Mer info

Det värsta som finns när man ska krypa ner under en filt är att någon del av kroppen sticker ut och inte får den värme den behöver bara för att värmefilten är för liten. Man vill ju verkligen kunna stoppa om sig ordentligt och på riktigt känna sig omsluten. Då krävs det en stor filt! Och detta är precis vad du får med en extra stor värmefilt som denna Medisana HB675. Det är nämligen den värmefilt som är bäst i test av de stora.

Med en storlek på 200 x 150 cm så täcker den allt och värmer på bästa möjliga sätt. Utöver att täcka in hela dig kan den passa till många fler tillfällen än så. Kanske kan ni till och med sitta två stycken under den? Så att fler får ta del av den sköna värme den ger.

Den tvåfärgade och moderna designen i vit-grå på denna värmefilt smälter in perfekt med vilken interiördesign som helst, så du behöver inte skynda dig med att lägga bort den efter användning.

En brist som kan ses hos vissa elektriska värmefiltar är att värmen fördelas ojämnt. Detta är inte fallet med denna värmefilt från Medisana! Tack vare de kraftiga men samtidigt mjuka mikrofibrerna så sprids värmen jämnt över hela värmefilten, hela tiden.

Medisana HB 675 är inte bara en extra stor värmefilt, utan också en säker en då den har ett överhettningsskydd med automatisk avstängning efter 180 minuter. Detta gör att den är på lika lång tid som vår testvinnare från Beurer. Värmefilten är gjord av högkvalitativa material och uppnår en hög standard i olika tester. Tack vare att den har en löstagbar kontrollenhet kan du enklare tvätta värmefilten så att den kan ge den glädje som är möjligt!

Det vi liker:
 • Säkerhetssystem med överhettningsskydd med automatisk avstängning efter 180 minuter
 • Trygg Textil/Oeko-Tex Standard 100 – Testad för hälsofarliga ämnen
 • Två olika färger i samma filt
 • Extra stor värmefilt med sina 200 x 150 cm
 • Extra snabb uppvärmning på 120 W
Det vi ikke liker:
 • Endast 4 temperaturinställningar kan tyckas vara lite jämfört med andra värmefiltar
 • Om man inte behöver hela ytan kan värme gå till spillo

Tristar BW-4752 – Bästa bäddvärmaren

Denna produkt från Tristar skiljer sig något från de andra värmefiltarna i detta värmefilt-test. Detta då den profileras mer som en bäddvärmare, än en filt att svepa om sig. BW står just för ‘Bed Warmer’. Med Tristar BW-4752 får du då alla chanser att krypa ner i en härlig varm säng om du har haft denna bäddvärmare i den.

Mer info

Att krypa ner i en varm säng då det är kallt ute är inte bara otroligt mysigt, utan också riktigt bra för din insomning och möjlighet att slappna av och komma ner i varm. Det är nu möjligt med denna Tristar BW-4752. Nu kanske du undrar om du behöver välja vilken sida av sängen som ska bli varm? Är det jag eller min partner som ska få lyxen av en varm säng? Det behöver du inte oroa dig för. Detta då denna elektriska bäddvärmare är dubbelstor.

Filten är gjord av 100% polyester och ska för bästa effekt placeras på din madrass innan du lägger dig. Sätt på filten precis innan du lägger dig för att sen kunna njuta av en varm säng. Om du stänger av filten kommer värmen att dröja kvar så att du kan somna varm och avslappnad.

Denna filt har två temperaturinställningar som gör att du kan ställa in rätt av dessa två temperaturinställningar utefter behov. Att den bara har två värmelägen kan tyckas lite i jämförelse med andra elektriska värmefiltar med 6 och 10 steg, men å andra sidan kan det vara skönt att inte behöva ta så många beslut på kvällen. Då kan det gott och väl räcka med två, så länge sängen blir varm! Ett stor plus är att tack vare de två oberoende kontrollerade sidorna kan du och din partner ställa in eran egen ideala temperatur. Vill den ena ha den lägre, kan den andra ändå ha den högre!

Du kan vidare enkelt tvätta filten genom att ta bort värmekontrollen. Smidighet och säkerhet återfinns även i dess överhettningsskydd, som gör att filten stängs automatiskt av när temperaturen blir för hög – perfekt om du somnar, vilket chanserna för är goda!

Det vi liker:
 • Möjlighet att på bästa sätt värma upp sängen
 • Överhettningsskydd med automatisk avstängning om temperaturen blir för hög
 • Individuell temperaturkontroll på var sida av sängen så att du och din partner kan välja själv
 • Mjuk och skön polyester
 • Går att tvätta i tvättmaskinen
Det vi ikke liker:
 • Lite med endast 2 temperatursteg
 • Kan bli lite liten i storleken för en dubbelsäng

Beurer HD LE – Elektrisk värmefilt med LED-skärm

Här har vi en annan värmefilt från Beurer, som på många sätt kan sägas vara bland de ledande tillverkarna av värmefiltar som förtjänar att klassas som bäst i test. Denna Beurer HD LE är relativt lik vår testvinnare Beurer HD 75, men de skiljer sig åt på några sätt. Den har bland annat en upplyst LED-skärm på kontrollen, för just optimal kontroll!

Mer info

Dess båda värmefiltar är bland de bästa från marknaden och har ett antal likheter, men också vissa skillnader. Bland annat säljs denna Beurer HD LE till ett något högre pris än vår testvinnare. Detta ska du dock inte avskräckas av, då det är en värmefilt av hög kvalitet. Frågan är dock om det ändå är värt det?

Precis som med vår testvinnare kan du här med Beurer HD LE välja mellan 6 olika temperatursteg. Dessa ställer du in via dess elektroniska temperaturkontroll som är mycket lätt att hantera. Den är enkel att förstå sig på, och den liksom knäpper när du ändrar värmeläge så att du tydligt känner vilket steg du befinner dig på om du inte vill släppa blicken från TVn eller vilken avslappnande aktivitet du ägnar dig åt.

Handkontrollen på Beurer HD LE är löstagbar och har en LED-skärm, så skulle du ändå lyckas slita blicken kan du också intuitivt se dess inställningar här. Detta underlättas av att dess display är upplyst, vilket är extra bra i mörkret.

Denna elektriska värmefilt är givetvis även mjuk och mysig, och designad i en jordnära färg som bara det inger ett lugn. Dessutom smälter den in bra i många hem. Även säkerhetsnivån är hög. Detta då filten är CE-märkt och har inbyggt överhettningsskydd med automatisk avstängning. Det innebär att du inte behöver ha stenkoll på att stänga av den, om du, vilket oddsen för är rätt låga, råkar somna då du ligger under filten. Detta säkerställs av det fina BSS (Beurer Safety System). Sammantaget en mycket skön och lättstyrd värmefilt – bästa värmefilten med LED-skärm!

Det vi liker:
 • Mysig och mjuk elektrisk värmefilt i fleece som drivs från eluttaget
 • Enkel att kontrollera via dess LED-skärm med upplyst display
 • BSS (Beurer Safety System) ger hög säkerhet med bl.a. automatisk avstängning
 • 6 värmenivåer med snabb uppvärmning
 • Hög kvalitet med Öko-Tex klassificering och CE-märkning
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas som att prisskillnaden från Beurer HD75 inte är värd
 • Sladden till eluttaget är relativt kort

Andersson HGB 3.2 – Bästa med ärmar

Med denna värmefilt från Andersson blir alla delar av kroppen varma – till och med de annars knepiga armarna! Perfekt för oss som får kalla fingrar. Den är således perfekt att ha båda i soffan och om du sitter och jobbar hemma och fryser.

Mer info

Som vi har konstaterat finns det inte mycket som är skönare än att till fullo omslutas av värmen från en värmefilt – att vara i ett tillstånd då varje del av kroppen får sitt och möjlighet att slappna av. Vi alla vet dock att det kan vara lite svårt att få till detta med armarna, som som de lemmar de är ofta tenderar att bli kalla. Skulle man väl hitta en bra position för att värma armarna är man fast och kan inte röra sig för att t.ex. byta kanal på TVn eller bläddra i boken. Väljer du denna värmefilt från Andersson HGB 3.2 är detta dilemma dock ett minne blott!

Detta är nämligen en värmefilt med något så smart som ärmar. Du stoppar helt enkelt i händerna i dessa ärmar som en tröja och får värme ända ut till fingrarna. Den har en generös storlek på 200 x 130 centimeter med ärmarna, vilket verkligen gör att du verkligen kan bädda in dig gott i värmefilten.

Vidare har Andersson HGB 3.2 så många som 10 olika värmenivåer. Effekten på 150 watt ser till att filten snabbt värms upp till den värme du vill, som du alltså verkligen har möjlighet att skräddarsy efter önskemål. Till skillnad från de andra värmefiltarna i detta test styrs denna modell med en fristående fjärrkontroll, och inte en kontroll som sitter fast på filten. Det kan vara lite svårt, men viktigt att hålla koll på denna.

Den har även automatisk avstängning, som är trippelt så lång som många andra värmefiltar, t.ex. de från Beurer. Denna filt har nämligen en timer som stänger av den efter 9 timmar. På så sätt kan du sova en hel natt utan den stängs av. Å andra sidan är detta lite väl länge om du råkar glömma filten på soffan. Värmefilten har dock också en säkring som ser till att du inte bränner dig eller att filten överhettas. Sammantaget en otroligt skön värmefilt, bäst i test med ärmar, som är svår att gå ifrån! Nästan så att man överväger att på riktigt ha det som en tröja till jobbet?!

Det vi liker:
 • Skön värme för armarna
 • Stor storlek så att hela kroppen täcks in
 • Automatisk avstängning efter 9 timmar så att du kan sova en hel natt med den
 • Materialet i fleece är mycket skönt
 • Så många som 10 olika värmeinställningar
Det vi ikke liker:
 • Styrs via en extern fjärrkontroll som kan vara lätt att tappa bort
 • Inte lämplig att glömma då den stängs av först efter 9 timmar
Produkt 1 Produkt 2 Produkt 3 Produkt 4 Produkt 5 Produkt 6
Storlek 180 x 130 cm 160 x 130 cm 200 x 150 cm 160 x 140 cm 180 x 130 cm 200 x 130 cm
Material Fleece Flanell Polyester Polyester Fleece Fleece
Värmelägen 6 st. 10 st. 4 st. 2 st. 6 st. 10 st.
Inbyggd timer Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Överhettningsskydd Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Tvättbar Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Effekt 100 watt 150 watt 120 watt 2 x 60 watt 100 watt 150 watt

Hur du väljer den bästa värmefilten

Nu när du har fått koll på de olika värmefiltar på marknaden som är bäst i test på sina sätt gäller det att hitta den bästa värmefilten för just dig. Nedan går vi därför igenom några av de viktigaste parametrarna att ta hänsyn till i köpet.

Storlek

Först och främst bör du fundera över vilken storlek du behöver. Att sitta i soffan och behöva slå knut på sig själv för att få plats under filten och låta hela kroppen bli varm kan trots allt förstöra vilken mysstund som helst. Det finns många anledningar till att du därför inte ska välja en för liten filt.

Det finns både värmefiltar i mer vanlig storlek, med relativt lika mått och dimensioner, och så finns det även större värmefiltar som man till och med kan få plats två personer under. Känner du dock inte att du behöver en större filt ska du inte välja det, eftersom att mycket värme då tenderar att gå till spillo.

Material

Hur skön värmen från värmefilten än är kommer du inte att kunna njuta av den om materialet inte är skönt. De flesta värmefiltar är dock gjorda i mjuka och sköna materialtyper, och är så behagliga som filten ska vara. Det handlar alltså främst för dig att fundera över om du vill att filten ska vara gjord i mjuk fleece, polyester etc., och om du vill att den ska vara fluffig eller med kortare strån.

I material kan även färg på filten räknas in. Du kommer ju ändå ha den framme, så det är ett stort plus om den passar ihop med ditt hem och dess färger. Generellt är de flesta värmefiltar tillverkade i naturnära färger, snarare än skrikiga, vilket bidrar till ökad avslappning. På så sätt har du en fin utsikt då filten ligger på dig, eller väntar på dig på soffan!

Värmenivåer

Att kunna ställa in sin värmefilt på olika värmenivåer är väldigt skönt. Beroende på omgivande temperatur och din egen temperatur och vad du är sugen på skiljer det sig trots allt rätt mycket åt i vilken värme du behöver. Värmen du vill åt efter en bitande iskall dag i vinterkyla skiljer sig åt från den du vill ha en lite svalare sommarkväll.

Att även kunna justera temperaturen efterhand är önskvärt. De värmefiltar som vi har testat varierar i ett så stort spann som mellan 2 till 10 värmesteg/temperaturinställningar, så håll koll på vad den filt du väljer har så att du inte kommer hem och upptäcker att den har för få för det du vill ha.

Säkerhetsnivå

En värmefilt ska även ha en hög säkerhetsnivå. Det är ändå elektricitet och värme som är inblandad, och chanserna är stora att du somnar under filten och då krävs att säkerheten är hög. Detta säkerställs genom att den stänger av sig automatiskt, vilket innebär att värmen stängs av efter x antal timmar.

Det vanligaste är att den stängs av efter ca tre timmar, men det finns de värmefiltar som har automatisk avstängning efter 90 minuter eller är igång så länge som 9 timmar. Risken med en för lång timer, över det mest vanliga runt 3 timmar, är att filten blir för varm om du råkar glömma den påslagen. Detta kan dock undvikas med ett bra överhettningsskydd.

Pris

Som med alla produkter man köper gäller det att fundera över vad man är beredd att betala. När det kommer till värmefiltar hänger pris och kvalitet ofta ihop. Hög kvalitet här innebär exempelvis hållbarhet och förmåga att värma snabbt och jämnt.

Många kan tycka att en värmefilt är något av en lyxprodukt – räcker det inte med din vanliga filt? Det kan stämma, men å andra sidan kan man med en värmefilt sänka temperaturen i resten av huset och verkligen “punktmarkera värmen” där den behövs och ska användas. I detta test har vi inkluderat värmefiltar i olika prisklasser, men generellt ligger de på jämna nivåer.

Vad kan du använda värmefilten till?

Framför allt används en värmefilt att krypa ner under som en vanlig filt, men med möjligheten att snabbt få upp värmen då man fryser. Detta ger en avslappnande effekt. Det stannar dock inte här, då nära sammankopplat till värmefilten är en värmekudde, och hur du använder värmefilten kan på flera sätt inspireras av hur en värmekudde används.

Det är ett bra, gammaldags sätt att lugna olika delar av kroppen. De gammaldags värmekuddarna var gjorda av korn, korn, ris eller körsbärssten. De moderna värmekuddarna och värmefiltarna är elektroniska och finns i alla möjliga olika former och storlekar och avger värme för att ge avslappning, lindra ömma muskler och senor. Värmefiltar- och dynor har många olika effekter på kroppen och vi har listat några av funktionerna i det följande.

Ge värme

För det första är en värmefilt riktigt bra för att hjälpa dig att hålla dig varm på de kalla vinterdagarna. Speciellt de dagar då du inte kan få upp värmen av dig själv eller i huset tillräckligt snabbt är en värmefilt riktigt bra för att snabbt värma upp kroppen. Som du kan se i produkterna i vårt test är alla utrustade med en automatisk avstängningsfunktion, vilket innebär att värmefilten stängs av även efter en viss tid, eftersom det inte är säkert att ha den på i flera timmar. Du kan därför lätt lägga dig och sova med en värmefilt som stänger av sig automatiskt, och då veta att den stänger av sig själv.

Mot stelhet och muskelsmärta

En värmefilt/värmedyna är också en riktigt bra metod för att lindra smärta. Genom att placera den varma kudden direkt på dina stela muskler och eventuell inflammation hjälper värmen musklerna att slappna av och därmed lindra ömhet och smärta.

Därför bör du investera i en elektrisk värmefilt

Om du letar efter en värmefilt finns det många bra skäl att investera i en elektrisk version av den effektiva, gammaldags värmekudden gjord av ris eller korn. Oavsett dina behov är den elektriska värmefilten otroligt effektiv och användarvänlig. Denna styrs av en fjärrkontroll som medföljer. Du kan enkelt reglera värmenivån via fjärrkontrollen så att du kan anpassa den exakt efter dina behov och vad du tycker är bekvämast på din kropp.

De gammaldags värmekuddarna måste värmas upp med varmt vatten eller i en mikrovågsugn, vilket kan medföra utmaningar, särskilt för att man inte kan kontrollera värmenivån på detta sätt. De tappar också snabbt värme på detta sätt, så du måste värma upp dem hela tiden. Du kommer inte att ha några sådana problem med den elektriska versionen alls. Det kan hålla en konstant temperatur och kan enkelt regleras med hög nivå av responsivitet.

Om värmen är för låg kan du bara skruva upp den och om den är för hög, sänker du bara ner den. Detta går snabbt och du behöver inte vara rädd för överhettning, eftersom de nyare elektriska värmefiltarna är utrustade med flera olika säkerhetsfunktioner, som att den stänger av sig automatiskt, överhettningsfunktion samt mjukt material som du inte i först taget kan bränna dig på.

Så här hjälper en värmefilt dig att bli av med smärta

En värmefilt, liksom en värmedyna, kan utöver avslappning användas för att lindra smärta i muskler och leder. Det lindrar smärtan genom att öka blodflödet i musklerna så att dina muskler känns mer avslappnade och smidiga. Det är samma koncept som när du tar en varm dusch eller ett badkar efter en lång och hektisk dag. Här har badet också en avslappnande effekt på oss eftersom de får musklerna att slappna av.

Om du tränar ofta och därmed ofta har ömma och spända muskler, hjälper det att tillsätta värme direkt till problemområdet. När du använder värmen på detta sätt är det viktigt att du inte använder den för länge åt gången.

FAQ

Vilken värmefilt är bäst i test?

Beurer HD75 är den värmefilt som är bäst i test, då den har flera värmesteg som ger skön värme och låter dig slappna av. I testet har vi dock andra fina värmefiltar som är bäst i test på sina sätt.

Kan man sova med en värmefilt?

Du kan sova med en värmefilt, men detta förutsätts av att filten har en hög säkerhetsnivå med överhettningsskydd och automatisk avstängning. Detta kan variera mellan en kortare stund och flera timmar.

Hur lång tid tar det för en värmefilt att bli varm?

Tiden det tar för en värmefilt att bli varm varierar mellan olika modeller. Detta styrs till stora delar av dess effekt, men generellt går det inom någon minut.

Vad kan jag använda en värmefilt till?

Du kan använda en värmefilt till i princip allt som du använder en vanlig filt till, men här får du extra avslappning och kan lindra spänningar snabbt. Du ska dock inte ha en värmefilt i regnet.