Våffeljärn Test (2021) → 10 bästa allround våffeljärn

1
Wilfa Dubbelt Våffeljärn WAD-518M

I detta test har vi utsett detta dubbla våffeljärn från märket Wilfa till bäst i test. Det är inte heller konstigt, eftersom att våffeljärnet fungerar exakt så som man förväntar sig, och dessutom har kapacitet att tillaga två våfflor åt gången. Vidare har produkten en non-stick beläggning som garanterar att maskinen är enkel att använda, genom smidig rengöring av den efter att du gjort klart dina frasiga våfflor. Därför ska du välja det våffeljärn som…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Wilfa Dubbelt Våffeljärn WAD-518M
Elgiganten
OBH Nordica Elite Enkelt Våffeljärn
Proshop
Tefal Snack Collection Multijärn
Compumail
Sage BWM620 Smart Waffle™ Våffeljärn
Ikke på lager
Sage No-mess Våffeljärn
ComputerSalg.se
Cloer Belgiskt Våffeljärn
Compumail
Steba WE 20 Volcano
Compumail
Åviken Elegance 910
Elgiganten

I denna artikel du kan läsa om de 10 våffeljärnen på marknaden som är bäst i test. I detta test av våffeljärn har vi utsett Wilfa Double Waffle Iron WAD-518M till bäst i test, eftersom det är ett riktigt bra våffeljärn som utmärker sig på testets parametrar: funktionalitet, design och pris. De andra produkterna på listan är dock också mycket bra våffeljärn som är värda sin investering, så i detta test finns det gott om möjligheter för dig att hitta det bästa våffeljärnet för dig.

Om du hänger i och fortsätter att läsa efter att ha granskat dessa olika våffeljärn i listan, de som är bäst i test, kan du också få veta mer om skillnaden mellan den bästa och den billigaste produkten i testet, samt guidas till hur du hittar det perfekta våffeljärnet för dig.

Wilfa Dubbelt Våffeljärn WAD-518M – Våffeljärn bäst i test

I detta test har vi utsett detta dubbla våffeljärn från märket Wilfa till bäst i test. Det är inte heller konstigt, eftersom att våffeljärnet fungerar exakt så som man förväntar sig, och dessutom har kapacitet att tillaga två våfflor åt gången. Vidare har produkten en non-stick beläggning som garanterar att maskinen är enkel att använda, genom smidig rengöring av den efter att du gjort klart dina frasiga våfflor.

Därför ska du välja det våffeljärn som är bäst i test: Wilfa Dubbelt Våffeljärn WAD-518M

Vill du få in lite extra kärlek, och kanske romantik, hemmet? I så fall, varför då inte slänga ihop några hjärtformade frasiga våfflor till de du bryr dig om? Du kan göra det på nolltid med detta bäst i test Wilfa Dubbelt Våffeljärn. Maskinen har kapacitet att tillaga två hjärtformade, perfekt gyllenbruna våfflor åt gången, så att du snabbt kan få tillräckligt med goda våfflor till alla dina nära och kära, såväl vänner som familj. 

Våffeljärnet har en effekt på 1400 watt och är utvecklad med en relativt enkel design. Detta säkerställer att maskinen inte drar till sig för mycket uppmärksamhet, även om du har den ståendes framme. Materialet är också tillverkat av rostfritt stål, vilket garanterar ett stilrent utseende – och god hållbarhet. 

Du behöver inte ens oroa dig för rengöring av våffeljärnet, eftersom att det är utvecklat med en non-stick beläggning som generellt gör den enkel att använda. Således blir det lätt för dig att ta bort eventuella rester med en trasa. Och så behöver du inte heller vara orolig för att något bränner fast på våffeljärnet. Så, att det kan utses till ‘våffeljärn bäst i test’ är inte konstigt! 

Produktdetaljer

 • Höjd: 29 cm
 • Bredd: 42 cm
 • Vikt: 3,9 kg
 • Färg: Stål och svart
 • Effekt: 1400 watt
Det vi liker:
 • Dubbelt våffeljärn som tillagar två våfflor samtidigt
 • Utvecklad med en non-stick beläggning så att det blir lätt att rengöra
 • Utrustad med en justerbar termometer som visar när våfflorna är färdiga.

OBH Nordica Elite Enkelt Våffeljärn – Det bästa billiga våffeljärnet

Genom att investera i OBH Nordica Elite Enkelt Våffeljärn kan du vara säker på att få en högkvalitativ produkt som inte kostar en förmögenhet. Produkten säljs till ett plånboksvänligt pris, så att alla kan ha möjlighet att njuta av det här eftertraktade våffeljärnet. Som en extra bonus är den utvecklad med non-stick beläggning och kan ställas in på fem olika temperaturinställningar.

Därför bör du välja OBH Nordica Elite Enkelt Våffeljärn

Om du inte har den största budgeten att röra dig med när det kommer till att köpa våffeljärn, då är det tur att vi också har inkluderat en billig produkt i detta test av våffeljärn. Det utvalda bästa billiga våffeljärnet kommer från OBH och nästan alla kan ha råd med detta oavsett vilket pris man är villig och kapabel att betala för sitt våffeljärn. Du behöver dock inte vara orolig för att du kompromissar med kvaliteten genom att investera i den här produkten. Detta eftersom att detta fortfarande är ett väldigt bra våffeljärn och är utvecklad med hög kvalitet.

På så sätt får du en maskin som kan laga fyra läckra hjärtformade våfflor åt gången (eller en stor liten rund våffla). Du kan till och med tillaga våfflorna till exakt den grad som du tycker är perfekt, eftersom att maskinen kan ställas in på olika värmenivåer. Via den inbyggda termostaten bestämmer du alltså på vilket av de fem uppvärmningsstegen du vill laga dina våfflor. Indikeringslampan indikerar när våfflan är klar, vilket gör att våffeljärnet blir mycket enkelt att använda. 

Denna modell är också utvecklad med en non-stick beläggning, vilket gör både själva tillagningen och rengöring enklare. Detta eftersom du inte behöver oroa dig för att vissa delar av smeten bränns, och när det gäller rengöring kan du enkelt ta bort rester som då inte heller riskerar att vara kvar och brännas.

Produktinformation

 • Höjd: 22,5 cm
 • Djup: 11,5 cm
 • Bredd: 28,5 cm
 • Vikt: 2,25 kg
 • Färg: Svart och stål
 • Effekt: 1000 watt
Det vi liker:
 • Billig i pris, så att alla har råd med goda våfflor
 • Utvecklad med non-stick beläggning, vilket underlättar rengöring av maskinen
 • Möjlighet att ställa in maskinen på fem olika temperaturinställningar

Tefal Snack Collection Multijärn – Det bästa multifunktionella våffeljärnet

Med detta våffeljärn från märket Tefal är det bara du själv som sätter gränser för vad som kan tillagas i maskinen. Du har nämligen möjlighet att köpa flera olika plattor så att du med en enda maskin, denna, kan göra såväl våfflor och pannkakor som bullar och toasts etc. Plattorna tål även att diskas i diskmaskinen, så rengöringen sker på nolltid.

Därför ska du välja Tefal Snack Collection Multijärn

Om du vill kunna använda ditt nyinköpta våffeljärn för mer än en typ av matlagning eller recept, då bara måste du investera i detta multijärn från Tefal. Fördelen med detta våffeljärn är att det inte bara är ett våffeljärn, utan du kan använda det till så mycket mer. Du kan enkelt byta plattorna inuti maskinen, vilket gör det möjligt att använda maskinen för allt från våfflor till bullar och toasts. Så det är bara du som sätter gränserna för vad som ska kunna tillagas eller rostas hemma.

Detta är på flera sätt ett väldigt bra våffeljärn, och i köpet får du två uppsättningar plattor, men det finns gott om möjligheter att köpa fler, eftersom det totalt finns tolv olika plattor i serien. I det här paketet hittar du en variant för trekantsrostat bröd och belgiska våfflor. Det finns till och med en “receptbok” där du kan hitta inspiration för framtida smakupplevelser.

Som en extra bonus är plattorna för detta multifunktionella våffeljärn utrustade med en non-stick beläggning som gör att du inte behöver kämpa för att rengöra plattorna eller maskinen. Faktum är att plattorna enkelt kan rengöras i diskmaskinen om du inte har ork och lust att ta dig för och stå och ta disken för hand

Produktinformation

 • Höjd: 28 cm
 • Djup: 11,4 cm
 • Bredd: 22,5 cm
 • Vikt: 4,3 kg
 • Färg: Stål
Det vi liker:
 • Multifunktionellt våffeljärn som kan användas för att tillaga flera typer av rätter
 • Möjlighet att köpa upp till 12 olika plattor som enkelt kan bytas ut i maskinen
 • Enkel rengöring, eftersom att tallrikarna tål att diskas i diskmaskinen.

Sage BWM620 Smart Waffle™ Våffeljärn – Premium våffeljärn gjutjärn

Om du verkligen vill vara säker på att få perfekt gyllenbruna våfflor varje gång, och är villig att spendera lite extra på ditt våffeljärn, då kan du på goda grunder vända dig till en högkvalitativ modell som den här från märket Sage. Produkten är bl.a. utrustad med gjutjärnsplattor, droppbricka, förinställda program och möjlighet till enkel rengöring.

Därför ska du välja Sage BWM620 The Smart Waffle™ Våffeljärn

Vill du inte kompromissa med kvalitén på dina köksapparater och vad de ska kunna göra? Om så, rimligt nog, är fallet, då kan du på goda grunder ta en närmare titt på detta våffeljärn från Sage, eftersom den helt klart kommer att leva upp till alla dina förväntningar – och mer. Maskinen har utvecklats i samarbete med den brittiske stjärnkocken Heston Blumenthal och hela produktens design är utformad så att du får ut mesta möjliga av din maskin, oavsett vilka typer av våfflor som du ska laga. 

Plattorna i detta våffeljärn är utvecklade i gjutjärn, vilket säkerställer en god värmefördelning. Att järnet är varmt på ett optimalt jämnt sätt gör att du därför kan vara säker på att alla delar av våfflan är precis sådär krispiga och goda som du vill. Maskinen är utvecklad med fyra förinställda program: belgiska, klassiska, choklad- och gräddvåfflor. Dessa program hjälper dig att laga de bästa våfflorna, du vet såna gyllenbruna våfflor, ja riktigt frasiga våfflor, med härlig finish – varje gång. Och om du vill att våfflorna ska vara ytterligare lite krispigare kan du alltid ge dem lite extra finish med funktionen “A-Bit-More”.

Detta riktigt bra våffeljärn har också fått bra recensioner i test med experter på sajterna från våra grannländer; danska Gastromand och norska Dinside, som hyllar det till skyarna. Läs mer där så kan du ta del av deras uttalanden, med kontentan att det är en produkt som du definitivt bör investera i. Framför allt om du vägrar att kompromissa med kvalitén och få perfekt gräddade våfflor.

Produktdetaljer

 • Höjd: 14 cm
 • Djup: 30 cm
 • Bredd: 29 cm
 • Vikt: 6 kg
 • Färg: Rostfritt stål
 • Effekt: 1000 watt
Det vi liker:
 • Gjutjärnsplattor så att alla delar av smeten får samma värme.
 • Utvecklat med en speciell droppbricka så att smeten inte rinner längs sidorna
 • Fyra förinställda program, men med möjlighet till extra tillagningstid
 • Bra recensioner från konsumenter

Sage No-mess Våffeljärn – Våffeljärn med kant för extra smet

Det kan vara bra irriterande att göra våfflor om du inte till fullo lyckas anpassas till mängden smet till järnets kapacitet. Detta eftersom att överflödig extra smet i så fall riskerar att spillas och rinna ut från våffeljärnet. Som tur är kan du enkelt undvika detta om du vänder dig till detta våffeljärn från Sage, eftersom det är utrustat med en kant som samlar upp extra smet. Dessutom har den non-stick beläggning för enkel rengöring.

Därför ska du välja Sage the No-mess Våffeläjärn

Visst vill du gärna bli av med all röra från överflödig smet när du lagar dina våfflor? Då kan du på goda grunder titta närmare på detta våffeljärn från märket Sage. Denna modell är utvecklad med en speciell kant som fångar upp överflödig smet, så att våfflan inte blir för stor eller att smeten droppar ner på sidan av maskinen. Detta gör det lättare att få till våfflan rätt, och gör köket enkelt att rengöra utan röra.

Dessutom kommer du även att kunna rengöra maskinen enkelt efter tillagningen, eftersom att den är utrustad med en non-stick beläggning som säkerställer att ingen smet till våfflorna bränns fast. Detta gör det också möjligt att ta bort våfflorna utan att de går sönder – så järnet är på så sätt alltså väldigt lätt att använda. Maskinen kan också ställas in på sju olika nivåer när det gäller tillagningstid. Du har därför möjlighet att få dina våfflor tillagade precis som du vill – troligtvis som riktigt frasiga våfflor.

Du behöver inte bara ta vårt och återförsäljarens ord om att detta våffeljärn är perfekt. Produkten har också genomgått test och granskning hos den danska sidan Gastromand.dk som hyllar produkten.

Produktdetaljer

 • Höjd: 14,6 cm
 • Djup: 29,2 cm
 • Bredd: 24,1 cm
 • Färg: Rostfritt stål
 • Effekt: 1000 watt
Det vi liker:
 • Utrustad med en smart kant hela vägen runt för överflödig smet
 • Utvecklad med non-stick-beläggning så att inget bränns
 • Möjlighet att ställa in tiden med sju olika inställningar

Cloer Belgiskt Våffeljärn – Ett bra dubbelt belgiskt våffeljärn

Belgiska våfflor kan verkligen ge pricken över i:et på en bra frukost eller brunch. Och med just detta våffeljärn för belgiska våfflor från Cloer har du möjlighet att laga två belgiska våfflor på en gång. Produkten har också en non-stick beläggning, så rengöring går helt klart lättare och gör den generellt sett lätt att använda, och sedan säljs den till ett plånboksvänligt pris.

Därför ska du välja Cloer Belgiskt Våffeljärn

Älskar du belgiska våfflor? Och kan du inte vänta någon lång tid alls på att de andra våfflorna är klara direkt efter de första när när du gör belgiska våfflor hemma? I så fall är detta dubbla våffeljärn för bara belgiska våfflor sannolikt den bästa investeringen för dig. Produkten kan grädda två våfflor åt gången och dessutom är den naturligtvis utvecklad med en smart indikator som indikerar när våfflan är klar och tillagad till perfektion. Du kan dock alltid ge dem mer tid om du vill ha dem lite extra krispiga.

Du kommer med denna maskin att märka att det går riktigt lätt att tillaga frasiga våfflor, inte minst tack vare att den är utrustad med en steglös temperaturinställning. På så sätt kan våfflorna bli både mjuka och krispiga beroende på vad du vill ha. Produkten säljs också till ett plånboksvänligt pris, så att alla ska ha råd med läckra belgiska våfflor.

Maskinen har också en non-stick beläggning, vilket på ett riktigt bra sätt bidrar till att den är lätt att rengöra – snabbt och smidigt. Du behöver heller inte vara orolig för att en del av smeten fastnar eller bränns inuti detta våffeljärn. Samtidigt säkerställer non-stick beläggningen att du kan göra våfflor med låg fetthalt eftersom att produkten gör så att du kan få av våfflorna lättare från plattorna, även om du inte använder särskilt mycket fett i tillagningen.

Produktdetaljer

 • Höjd: 9 cm
 • Djup: 22 cm
 • Bredd: 24,5 cm
 • Vikt: 2,3 kg
 • Färg: Svart och silver
 • Effekt: 930 watt
Det vi liker:
 • Förbered två belgiska våfflor samtidigt
 • Utrustad med en non-stick beläggning så att inget bränner fast
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris

Steba WE 20 Volcano – Våffeljärn som har presterat i olika tester

Det kan inte bli fel med detta våffeljärn från varumärket Steba. Detta kan du vara säker på, eftersom att det har röstats fram som bäst i test och har fått bra recensioner från bl.a. Pricerunner. Produkten skiljer sig något från andra eftersom den är utrustad med en innovativ tratt som fungerar som en öppning där du kan fylla på med smet. På så sätt behöver du inte öppna locket för att hälla smeten i maskinen.

Därför ska du välja Steba WE 20 Volcano Våffeljärn

Letar du efter ett lite annorlunda våffeljärn? I så fall kan den här Steba-modellen vara det självklara valet för dig. Produkten är utvecklad med en innovativ tratt som fungerar som en öppning där du kan fylla på med smet, som också säkerställer att ingen extra smet rinner över kanten. Faktum är att du inte ens behöver öppna våffeljärnet för att hälla i smeten. Och dessutom har modellen en mätkopp som gör att du enkelt kan mäta upp mängden smet, och på så sätt kommer du alltid att hälla i rätt mängd. Du kan sedan enkelt få ut våfflan genom att använda det isolerade handtaget, som inte blir varmt, även om maskinen har använts länge.

Just på grund av denna unika konstruktion är det inte konstigt att maskinen har röstat fram till bäst i test ett flertal gånger, och generellt sett fått bra recensioner. Och som en extra bonus är produkten också utrustad med en non-stick beläggning. Du förstår alltså att både tillagning och rengöring då blir lätt som en plätt, eftersom att du inte behöver vara orolig för att något bränner fast.

Produkten sparar också utrymme, varför du enkelt kan investera i detta våffeljärn, även om du inte har särskilt mycket extra plats i köket. Dessutom kommer den med en lätt vikt på mindre än 2 kg, vilket säkerställer att du inte får problem med att ta den fram och tillbaka ur skåpet. Produkten har också förvaring för sladden, så att den inte ligger och trasslar till sig.

Produktdetaljer

 • Höjd: 15,5 cm
 • Djup: 27 cm
 • Bredd: 21 cm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Färg: Vit eller svart
 • Effekt: 700 watt
Det vi liker:
 • Utvecklad med en innovativ tratt för att fylla på smet
 • Platsbesparande modell som inte tar upp hela skåpet
 • Utrustad med non-stick beläggning, så att våfflor och rester är lätt att ta bort

Åviken Elegance 910 – Billigt dubbelt våffeljärn

Detta våffeljärn, Åviken Elegance 910, har hyllats till skyarna av konsumenterna och i olika test, så du kan ta deras ord och vara säker på att det är ett väldigt bra våffeljärn som kommer att leva upp till dina förväntningar när du ska kunna grädda två våfflor till ett lågt pris. Detta är alltså ett dubbelt våffeljärn så att du snabbt kan laga många små våfflor eller två våfflor samtidigt av modell större. Trots detta är produkten ändå inte dyr, vilket gör det möjligt att köpa maskinen oavsett budget.

Därför bör du välja Åviken Elegance Dubbelt Våffeljärn

Letar du efter ett bra dubbelt våffeljärn så att du kan göra många våfflor på en gång? Och inte tycker att produkten ska kosta en förmögenhet? Vill att det ska vara enkelt att använda? Då är ett järn så fint som detta våffeljärn, Åviken som utvecklare, precis rätt för dig. Du får här ett dubbelt våffeljärn som antingen kan göra två stora våfflor eller åtta små – och det tar till och med bara 2 minuter för maskinen att förbereda våfflorna. Dessutom säljs produkten till ett plånboksvänligt pris, vilket gör att de flesta har råd med den här maskinen.

Detta våffeljärn är av goda anledningar en riktigt populär modell bland konsumenterna, där det på de flesta ställen får beröm och hyllas till skyarna med fina ord och betyg. De fina recensionerna beror dock inte bara på våffeljärnets storlek utan också på dess konstruktion. T.ex. är det utvecklat i rostfritt stål, med en non-stick beläggning och ett värmeisolerat handtag.

Dessutom har maskinen en termostatreglering så att du kan tillaga våfflorna så att de blir exakt som du vill ha dem. Och så kan du dessutom enkelt förvara våffeljärnet utan att det tar upp hela världens plats, eftersom dess plana undersida gör det möjligt att järnet på ett bra och smidigt sätt kan ställas på högkant. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 8 cm
 • Djup: 24,5 cm
 • Bredd: 32 cm
 • Färg: Svart och silver
 • Effekt: 1600 watt
Det vi liker:
 • Möjlighet att göra två stora eller åtta små våfflor per omgång
 • Kostar inte en förmögenhet, så fler har råd med detta högkvalitativa våffeljärn
 • Utvecklat med non-stick beläggning så att våfflorna inte bränner fast
 • Utrustat med ett värmeisolerat handtag

Hur du hittar det bästa våffeljärnet för dig

Det kan vara svårt att hitta rätt bland olika våffeljärn för att på det sätt som passar dig bäst göra gyllenbruna våfflor med härlig smak. Av den anledningen ger vi dig här några förslag på vad du ska se upp för eller tänka på när du letar efter ditt nya bland olika våffeljärn. Läs mer här för grym koll!

 • Överväg om du kommer att vilja göra många våfflor på en gång eller bara en åt gången.
 • Tänk på om du har önskemål kopplat till dina våfflor (ska de vara runda, hjärtformade eller kanske belgiska våfflor – helt enkelt, vad för slags gyllenbruna våfflor med härlig twist är du sugen på?)
 • Kolla upp olika recensioner av produkten så att du kan gör ditt val baserat på andra konsumenters upplevelser – då är det mindre troligt att du blir besviken. Kolla efter bäst i test!
 • Prioritera ett våffeljärn med non-stick beläggning eftersom det underlättar både tillagning och rengöring
 • Om du ofta förstör våfflorna genom att hälla på för mycket smet, då kan du med fördel investera i ett våffeljärn med droppbricka eller tratt för påfyllning
 • Se till att den valda modellen enkelt kan ställas undan så att den inte behöver stå framme på köksbänken hela tiden, och i platsbesparande syfte bör den med fördel kunna ställas på högkant

 

Jämförelse av en premium och billig produkt i detta test: Våffeljärn bäst i test

I detta test av våffeljärn har vi beskrivit åtta våffeljärn som på olika sätt har presterat bäst i test. Produkterna skiljer sig åt i pris och konstruktion, men är det verkligen en skillnad mellan en billig och en dyr modell? Vi kommer kort att diskutera detta nu, så läs mer!

Det bästa billiga våffeljärnet är ett OBH Elite Enkelt Våffeljärn (produkt nr 2) och vårt premium våffeljärn är ett Sage BWM620 Smart Waffle™ Våffeljärn (produkt nr 4). Försäljningspriset för de två maskinerna skiljer sig åt med mer än 1000 kronor, men i själva verket har de faktiskt flera av samma egenskaper som ger dig riktigt bra gräddade våfflor. T.ex. är de båda utvecklade med non-stick beläggning. Modellen från Sage är dock mycket större eftersom den kan förbereda två fyrkantiga våfflor samtidigt, medan modellen från OBH förbereder en stor rund våffla eller fyra små hjärtformade.

Den verkliga skillnaden mellan de två maskinerna, som sannolikt är den avgörande aspekten i de olika priserna, ligger i tillagningen. Maskinen från OBH är enkel i sin konstruktion, men har ändå en anpassningsbar termostat som kan ställas in på fem olika uppvärmningssteg. Detta gör att du kan få din våffla precis så mjuk eller krispig som du vill.

Våffeljärnet från Sage har inga bestämda nivåer för värmeinställningar, utan är istället utvecklat med förinstallerade program för olika typer av tillagning. På så sätt kan du t.ex. ställa in maskinen att göra belgiska, choklad- eller frasvåfflor. Dessutom kan du alltid hitta på pricken rätt krispighet genom att ge våfflorna lite mer tid, om du föredrar att grädda våfflorna under jämförelsevis lång tid, i maskinen via funktionen “A-Bit-More”. Alla delar av våfflan får också optimal värme, eftersom att maskinen är utvecklad med gjutjärnsplattor. Och dessutom samlas all överflödig smet upp av dess kant som går runt maskinen, vilket säkerställer mindre rörig tillagning och att våfflan alltid har rätt storlek och form.

Det är dock inte nödvändigtvis så att du får bättre gräddade våfflor med våffeljärnet från Sage, men man kan samtidigt säga att chanserna är bra mycket högre att det inte kommer att tummas på kvaliteten på våfflorna med detta. Dessutom hjälper det dig genom att du kan använda förinställda program för att grädda våfflorna, så att när våfflan är klar kan du vara säker på att den är perfekt. Och för vissa människor är just det en avgörande anledning till beslutet att investera i en lite dyrare modell. Men om du inte har de högsta kraven kan du mycket väl gå för det bästa billiga våffeljärnet från OBH.

FAQ

Vilket våffeljärn är bäst i test?

Om du letar efter det våffeljärn som är bäst i test kan du på goda grunder investera i Wilfa Dubbelt Våffeljärn WAD-518M. Vi har utsett produkten till bäst i test, eftersom att den utmärker sig på våra testparametrar. Men däremot är de andra modeller på listan också värda investeringen, och har andra unika egenskaper som gör att du kanske tycker att de är bäst i test.

Ska jag välja ett våffeljärn med non-stick beläggning?

De flesta våffeljärn börjar allt mer att utvecklas med non-stick beläggning, eftersom att tillagningen av våfflorna generellt sett blir mycket lättare med denna yta. Du förhindrar då alltså att smeten bränner fast i maskinen, och när våfflan är klar kan du enkelt ta ut den. Naturligtvis är det dock helt upp till dig vad du vill prioritera.

Vilken form ska ett våffeljärn ha?

Våffeljärnets form spelar verkligen mindre roll, om det inte är så att du har särskilda önskemål när det gäller formen på våfflan. Vet du dock att du specifikt är ute efter att göra belgiska eller hjärtformade våfflor bör du helt klart hålla koll på formen på våffeljärnet så att, när våfflan är klar, kan du njuta av både en fin och god våffla.