Torrschampo – Se 8 bästa torrschampon + tips

1
MOROCCANOIL Dry Shampoo Light

Med MOROCCANOIL Dry Shampoo Light får du ett torrschampo med risstärkelse som snabbt rengör hårbotten och hår från fett och lukt, så att ditt hår förblir vackert mellan tvättarna. Varför du ska välja MOROCCANOIL Dry Shampoo Light Att bära med sig en stor flaska torrschampo i väskan kan vara lite besvärligt, men det är tur att du kan få MOROCCANOIL Dry Shampoo Light i både en liten resestorlek på 65 ml och en större variant…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
MOROCCANOIL Dry Shampoo Light 205,32 kr. Mankind
Batiste Dry Shampoo Original 44 kr. Parfym se
Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 219 kr. Bombola
Maria Nila Dry Shampoo 244,11 kr. By Jacobs
Kevin Murphy Fresh Hair 229 kr. Bombola
Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo 169,28 kr. Klip Shop
L'Oreal Tecni Art Morning After Dust 155 kr. By Jacobs
TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo 115 kr. Deloox

Det finns massor av torrschampon, men vilka är egentligen bäst? Vi har tagit reda på det, så att du snabbt och enkelt kan hitta det bästa torrschampot för dig. Det finns trots allt inget värre än att slösa bort dina pengar på ett torrschampo som inte fräschar upp ditt hår, utan snarare får det att se ännu fetare ut än det redan var. Nedan hittar du 8 av de bästa torrschampoerna i testerna som du kanske bör överväga att investera i.

5 tips om torrschampo

 • Använd endast torrschampo de dagar då du inte tvättar håret.
 • Hitta ett torrschampo som hjälper dig specifikt med ditt problem: matthet, oljigt hår etc.
 • Applicera torrschampo i håret med fingertopparna innan du borstar igenom det.
 • Köp ett väldoftande torrschampo eftersom du vill att ditt hår ska lukta gott.
 • Var medveten om att dyra torrschampon inte alltid är de bästa.

MOROCCANOIL Dry Shampoo Light – Bra torrschampo i resestorlek

MOROCCANOIL Dry Shampoo Light

Med MOROCCANOIL Dry Shampoo Light får du ett torrschampo med risstärkelse som snabbt rengör hårbotten och hår från fett och lukt, så att ditt hår förblir vackert mellan tvättarna.

Varför du ska välja MOROCCANOIL Dry Shampoo Light

Att bära med sig en stor flaska torrschampo i väskan kan vara lite besvärligt, men det är tur att du kan få MOROCCANOIL Dry Shampoo Light i både en liten resestorlek på 65 ml och en större variant på 200 ml. På så sätt kan du enkelt behålla originalet hemma och ha resestorleken i väskan när du lämnar huset. På så sätt har du alltid ditt torrschampo till hands.

MOROCCANOIL Dry Shampoo Light innehåller risstärkelse som hjälper till att absorbera hårets överflödiga fett, lukt och eventuella produktrester och lämnar håret rent och fint igen. På så sätt kan du enkelt skjuta upp tvätt av håret några dagar. Detta torrschampo är bäst för blont hår.

Det vi liker:
 • Innehåller UV-skydd, så att håret skyddas från solens strålar.
 • Finns i både rese- och normalstorlek
 • Absorberar överflödig olja, lukt och produktrester för renare hår

Batiste Dry Shampoo Original – Ett prisvärt torrschampo i många varianter

Batiste Dry Shampoo Original

Batiste Dry Shampoo Original är bara ett av många fantastiska torrschampon från Batiste. Du kan därför med fördel välja ett Batiste torrschampo, eftersom de ger nytt liv åt både oljigt, tråkigt och/eller livlöst hår.

Varför du ska välja Batiste Dry Shampoo Original

Om du vill försäkra dig om att du får ett bra torrschampo som fungerar för alla hårtyper och “problem”, oavsett om det är torrt, tråkigt eller livlöst hår? Investera då i detta torrschampo från Batiste. Du kan inte välja fel med Batiste Dry Shampoo Original eftersom det passar alla och tar itu med alla problem, vilket gör att ditt hår blir väl omhändertaget och ser friskt och rent ut varje dag. Om du vill ha ett mer specifikt torrschampo har du alltid möjlighet att titta på Batistes övriga breda sortiment av torrschampon – de har till exempel även torrschampon som är specifika för olika hårfärger eller som har olika dofter.

Det vi liker:
 • Appliceras lätt på torrt hår och ger nytt liv oavsett om håret är torrt, tråkigt, livlöst etc.
 • Finns i både normal- och resestorlek (50 eller 200 ml).
 • Varianter från det här varumärket finns i många olika dofter och för olika hårfärger.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo – Ett prisbelönt torrschampo

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Med Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo får du ett fantastiskt torrschampo som omedelbart absorberar överflödig olja, svett och lukt från ditt hår, så att du kan hoppa över hårtvätten några dagar till.

Varför du ska välja Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Alla torrschampon är inte lika bra på att hålla håret fräscht och rent mellan tvättarna. Men du kan lita på att Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo kommer att hålla ditt hår strålande hela dagen. Detta beror på att torrschampot absorberar all överflödig olja, svett och lukt från ditt hår och din hårbotten, så att ditt hår ser välskött ut. Dessutom neutraliserar torrschampot oönskade lukter och det snabbabsorberande pulvret ser till att ditt hår inte heller ser fett ut. Produkten kan användas av alla hårtyper och hårfärger, även i färgat hår, eftersom den inte lämnar några synliga produktrester. Dessutom är produkten helt fri från parabener.

Maria Nila Dry Shampoo – Det bästa torrschampot utan parabener

Maria Nila Dry Shampoo

Maria Nila Dry Shampoo är ett fantastiskt pulverspray som hjälper till att fräscha upp håret mellan tvättarna. Produkten tar bort överflödig olja från hårbotten och håret, så att ditt hår inte ser fett eller oskött ut.

Varför du ska välja Maria Nila Dry Shampoo

Om ditt största problem med att hoppa över tvätten är att ditt hår snabbt börjar se fett ut, bör du överväga att investera i ett Maria Nila torrschampo. Denna puderspray är perfekt att använda mellan tvättarna, eftersom den hjälper till att avlägsna överflödig olja och talg från både hår och hårbotten. En annan fördel med att välja Maria Nila Dry Shampoo är att produkten är helt fri från sulfater, fria radikaler och parabener, samt att den kommer i en förpackning som är 100 % CO2-kompenserad. Dessutom skyddar torrschampot ditt hår från UV-strålar och kan hjälpa till att minska färgförlusten om du har färgat hår. Du kan köpa ditt Maria Nila Dry Shampoo som både 100 och 250 ml.

Det vi liker:
 • Tar bort överflödig olja och talg från håret och kan användas av alla hårtyper.
 • Vegansk, samt paraben- och sulfatfri
 • Miljövänlig, eftersom produkten levereras i en förpackning som till 100 % kompenserar för koldioxid.

Kevin Murphy Fresh Hair – Ett vårdande torrschampo

Kevin Murphy Fresh Hair

Ett Kevin Murphy Fresh Hair torrschampo hjälper till att fräscha upp håret eftersom produkten innehåller kiseldioxid som ger näring åt håret. Samtidigt ser produktens antioxidanter till att ditt hår skyddas i vardagen.

Varför du ska välja Kevin Murphy Fresh Hair

Om ditt hår skulle behöva lite extra näring mellan tvättarna kan Kevin Murphy Fresh Hair torrschampo vara din räddare i nöden. Den innehåller både den naturliga ingrediensen kiseldioxid och antioxidanter som hjälper till att ge näring och skydda ditt hår. Torrschampot motverkar också en fet look genom att absorbera överflödiga oljor från hårbotten, så att ditt hår ser rent, fylligt och lätt ut på samma gång. Som en extra bonus är denna produkt parabenfri och förpackningen är tillverkad av 100 % återvunnen plast.

Det vi liker:
 • Innehåller kiseldioxid och antioxidanter för optimal näring, skydd och vård.
 • Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast och produkten är parabenfri.
 • Texturiserande torrschampo som lämnar håret fylligt och rent

Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo – Doftande torrschampo för alla hårtyper

Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo

Med Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo kan du vara säker på att ditt hår känns fräscht och lätt och är lätt att styla efter användning. Produkten kan användas av alla hårtyper eftersom den inte lämnar några rester i håret.

Varför du ska välja Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo

En av de stora fördelarna med Milk_shake Lifestyling Dry Shampoo är att produkten inte bara hjälper till att ge ditt hår en fräsch och ren look, utan också att ge det volym och glans. På så sätt känns det inte som om håret fortfarande är smutsigt och behöver tvättas, trots att du använder torrschampo. Dessutom lämnar produkten ditt hår i en fantastisk doft, som om du precis har badat i ett skönt bad med doftande tvålar. Och den här produkten kan användas av alla hårtyper och hårfärger, eftersom du inte riskerar att det plötsligt dyker upp rester av torrschampo i ditt hår, vilket kan märkas i mörkare hår.

Det vi liker:
 • Ger både volym och glans, så att håret ser fräschare ut
 • Kan användas av alla hårtyper och färger eftersom den inte lämnar några rester i håret.

L’Oreal Tecni Art Morning After Dust – Det bästa torrschampot för styling

L'Oreal Tecni Art Morning After Dust

L’Oreal Tecni Art Morning After Dust är ett väldoftande torrschampo som inte innehåller alkohol. Produkten gör det enkelt för dig att styla ditt hår efteråt utan att du behöver vara rädd för att ditt hår ska se tråkigt eller fett ut.

Varför du ska välja L’Oreal Tecni Art Morning After Dust

Om du behöver ett torrschampo som garanterar optimala stylingalternativ efter användning är detta L’Oreal Tecni Art Morning After Dust något för dig. Produkten är speciellt framtagen för att inte göra håret tråkigt samtidigt som den ger det textur och en fantastisk finish. Du kan därför styla ditt hår precis som du vill efter att ha använt torrschampot – och även utan att oroa dig för att håret ska bli eller kännas fett. Produkten absorberar överflödigt talg från hårbotten, vilket kan vara en av orsakerna till fett hår.

Det vi liker:
 • Säkerställer optimal styling av håret och ger håret textur
 • Doftat torrschampo som inte innehåller alkohol.

TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo – Bra värde för pengarna

TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo

Ett TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo ser till att både ta bort överflödig olja från ditt hår och din hårbotten, samtidigt som det ger fyllighet och volym till ditt hår. På så sätt kan du enkelt hoppa över en hårtvätt.

Varför du ska välja TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo

Om du desperat behöver ett bra torrschampo för att slippa tvätta håret, bör du ta en närmare titt på TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo. Först och främst får du en större flaska än andra torrschampon, vilket ger dig mer valuta för pengarna. TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo är alltså hela 238 ml uppfriskande torrschampo för ditt hår, som ger ditt hår både fyllighet och volym så att det inte ser matt eller tråkigt ut. Torrschampots fina pulver absorberar all överflödig olja från både hår och hårbotten, så att ditt hår inte tyngs ner av detta. Det ger håret en fräschare look och nytt liv mellan tvättarna. TIGI Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo kan användas perfekt av alla hårtyper.

Det vi liker:
 • En större flaska än andra återförsäljare – mer torrschampo för pengarna
 • Absorberar överflödig olja och ger håret fyllighet och volym

Vad är torrschampo?

Torrschampon finns vanligtvis i form av en spray eller ett pulver som lätt kan appliceras på håret. Torrschampot går in och absorberar överflödig olja, svett, lukt, fett med mera i ditt hår och din hårbotten, så att ditt hår inte ser lika tråkigt och fett ut. Det är en bra idé att använda torrschampo mellan tvättarna, eftersom ditt hår kan börja se lite slitet mellan tvättar. Vissa torrschampon har till och med en funktion för att vårda och ge näring eller skydda ditt hår, så att det inte skadas lika mycket under dagen.

Skippa hårtvätten med torrschampo

Det är inte hälsosamt för ditt hår att tvättas varje dag. Egentligen bör du hålla dig till att tvätta håret två gånger i veckan, men hur kan du skjuta upp tvätten om ditt hår verkar vara konstant fett? Det är där torrschampot kommer in i bilden. Torrschampo är faktiskt den ultimata produkten för att hoppa över en tvätt eller två, eftersom det absorberar överflödigt talg och smuts i hårbotten, så att håret inte ser lika fett och slitet ut. Du kan alltså använda torrschampo som ett sätt att skjuta upp tvätt av håret till var tredje dag.

Kom ihåg att torrschampo inte är en ersättning för tvätt.

Även om torrschampo kan användas mellan tvättarna är det inte en ersättning för tvätt. Du bör ändå komma ihåg att tvätta håret regelbundet (ungefär två gånger i veckan), eftersom normalt schampo rengör bättre på djupet och är mer vårdande än torrschampo. Du måste därför använda både schampo och torrschampo för att ge ditt hår de bästa förutsättningarna.

Hur du använder ditt torrschampo på rätt sätt

Du bör normalt spraya torrschampot i håret från ett avstånd på cirka 20-25 cm, eftersom det är bäst att inte spraya direkt i håret. Om du har långt hår är det en bra idé att dela upp håret i sektioner för att se till att du träffar alla hårstrån – eller att bara använda torrschampo om du har oljigt hår.

När torrschampot har suttit i en minut eller två (beroende på märke, hur länge du vill att det ska sitta i håret) ska du massera in det i hårbotten med fingertopparna för bästa effekt. Efteråt kan du enkelt borsta och styla håret som du vill.

Torrschampo för torrt eller vått hår?

De flesta torrschampon är avsedda att användas på torrt hår, därav namnet torrschampo, men det finns några varianter som även kan användas på vått eller fuktigt hår. Vissa nyare torrschampon måste faktiskt läggas i håret och sedan sköljas ur, men de flesta behöver inte det. Det lönar sig att läsa om hur man använder produkten innan man beställer den hem för att se till att den passar dina behov. Det är trots allt inte alla som har tid att tvätta håret efter att ha använt torrschampo – vilket är precis vad du försöker undvika genom att använda torrschampo.

Undvik fett hår

Torrschampo är ett optimalt verktyg för att bli av med oljigt hår av två huvudsakliga skäl. För det första kan du med torrschampo hoppa över en eller flera tvättar, och eftersom för mycket tvätt är en av anledningarna till att du får fett hår är det en stor fördel att kunna använda torrschampo i stället för att tvätta håret. Dessutom absorberar de flesta torrschampon överflödig olja, smuts och talg från hårbotten – och det är dessa ämnen som bidrar till att ge håret en fet look.

Lätt att ha med sig

Det är lätt att ha med sig ett torrschampo i väskan och numera finns allt fler märken i både stora förpackningsstorlekar och små resestorlekar. Det är bra att ha ett torrschampo i väskan så att du alltid kan fräscha upp håret om det behöver det. Och varför inte ta med ett torrschampo på semestern? På så sätt kan du enkelt skydda ditt hår och undvika fett hår trots timmar i solen och bad i poolen.

Dessutom kan du enkelt styla ditt hår efter att ha använt torrschampo och flera märken ger till och med volym och fyllighet till ditt hår, vilket gör att det ser fräscht, rent och fylligt ut.