Termos Test (2022) → Topp 5 bästa termosar

1
Eva Solo Cool Termos 0,7 liter

Eva Solo Cool Termos den perfekta termosen att ta med sig på språng. Tack vare dess fina egenskaper har vi utsett den till bäst i test. Oavsett om det är en kall eller varm dryck du har med dig håller den temperaturen i många timmar. Denna termos är dubbelväggig, vilket är huvudanledningen till att den är så bra på att hålla temperaturen, bland de som håller värmen bäst. Därför bör du välja Eva Solo Cool…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Eva Solo Cool Termos 0,7 liter 256,88 kr. Torebrings
Stanley Classic Vacuum Termos 415 kr. Widforss
Stelton Collar Termos 480,26 kr. Glasochinterior
Rosendahl Grand Cru Termos 292,05 kr. Booztlet
Design Letters Termos 129 kr. Jollyroom.se

Vi har kommit fram till vilka som är de 5 bästa termosarna på marknaden genom att gå igenom olika tester och recensioner, vilka detta termostest baseras på. Så för dig är det bara att läsa igenom testet för att hitta den bästa termosen för just dig. Vi har utsett Eva Solo Cool Termos till bäst i test, eftersom att den håller temperaturen på din dryck i många timmar och är 100% tät.

Du behöver inte nödvändigtvis välja produkten som vi har utsett till bäst i test, eftersom du även hittar ett antal bra alternativ till denna termos utifrån flera andra olika termosar i resten av vårt termostest. Produkterna varierar vad gäller design, robusthet, kapacitet och hur länge de kan hålla temperaturen på drycken i själva termosen. 

I slutet av artikeln har vi satt ihop en guide i vilken vi hjälper dig att välja den bästa termosen för dig, samt svarar på några vanliga frågor som folk brukar ha relaterade till termosar.

Eva Solo Cool Termos 0,7 liter – Termosen som är bäst i test

Eva Solo Cool Termos den perfekta termosen att ta med sig på språng. Tack vare dess fina egenskaper har vi utsett den till bäst i test. Oavsett om det är en kall eller varm dryck du har med dig håller den temperaturen i många timmar. Denna termos är dubbelväggig, vilket är huvudanledningen till att den är så bra på att hålla temperaturen, bland de som håller värmen bäst.

Därför bör du välja Eva Solo Cool Termos

Eva Solo Cool Termos, bäst i test enligt oss, håller temperaturen på din dryck i många timmar tack vare de dubbla väggarna. Oavsett om det är en kall eller varm dryck du har med dig kan du vara säker på att termosen håller värmen eller kylan temperaturen länge. Termosen är av hög kvalitet och har en snygg och nordisk design med ett exklusivt och stilrent utseende. Den har även en volym som rymmer upp till 0,70 liter, och är 100% tät, så att du inte behöver oroa dig för att drycken ska läcka i väskan.

Så du förstår varför den är den bästa i testet – det är alltså en otroligt smart termos att ta med sig på språng, utan att du behöver oroa dig för att din dryck ändrar temperatur. 

Produktdetaljer:

 • Färg: Mörkgrå
 • Kapacitet: 0,7 liter
Det vi liker:
 • Håller temperaturen i många timmar, oavsett om drycken är kall eller varm, tack vare dubbelväggig uppbyggnad
 • Snygg och nordisk design, med stilrent uttryck
 • 100% tät och rymmer upp till 0,70 liter

Stanley Classic Vacuum Termos – Stötsäker och robust termos

Denna termos från Stanley är riktigt robust och tål lätt att tappas på även den hårdaste ytan. Termosen är utrustad med ett LeakProof-skruvlock som på bästa sätt garanterat håller termosen helt tät, hela dagen.

Därför ska du välja Stanley Classic Vacuum Termos

Denna termos är riktigt bra för dig som använder din termos varje dag och även för dig som kanske har barn som kan ta tag i termosen och kanske kasta den på marken. Stanley Classic Vacuum Termos är nämligen extremt robust och stötsäker. Den är gjord av rostfritt stål och är dubbelväggig med vakuum, så du är säker på att den inte läcker i din väska. Den har en volym som rymmer upp till 1 liter, så du kommer att ha nog att dricka under en lång dag. Den har en 0,4 liters kopp i locket som är bekväm att dricka från. Den kan vidare hålla värmen eller hålla kyla i ett riktigt bra sätt i upp till 24 timmar och kan hålla ditt iskalla vatten eller smoothies i dess frysta temperatur i upp till hela 120 timmar. 

Produktdetaljer:

 • Vikt: 810 g
 • Mått: 11,7 cm x 9,4 cm x 35,8 cm
 • Kapacitet: 1 liter
 • Material: Rostfritt stål med vakuum
Det vi liker:
 • Väldigt robust och stötsäker termos med dubbla väggar i rostfritt stål och vakuum
 • Kan rymma upp till 1 liter och har en integrerad 0,4 liters kopp i locket
 • Kan hålla temperaturen på varma drycker i 24 timmar, kylda lika länge, och på frysta drycker i 120 timmar

Stelton Collar Termos – Modern termos

Denna termos är garanterat din nya bästa vän när du går ut genom dörren på morgonen och har ditt varma kaffe med dig. Termosen förblir nämligen varm i många timmar så att du kan njuta av varmt kaffe även timmar efter att du har gjort det. Den har också en fin och modern design som ser bra ut överallt.

Därför bör du välja Stelton Collar Termos

Stelton Collar Termos har designat som en väldigt bra termos med ett snyggt och exklusivt utseende. Den är designad av de två italienska formgivarna Daniel Debiasi och Federico Sandri, som har designat flera av Collar-seriens snygga produkter. Den har en mattsvart färg och locket är belagt med mässing, vilket ger termosen ett snyggt och modernt utseende. 

Termosen är perfekt för att fylla på kaffe eller varmt vatten för te i när du är på språng, eftersom den håller värmen bra i flera timmar. Du kan enkelt ta den med dig i bilen, tåget eller bussen så att du kan njuta av ditt morgonkaffe vart du vill, eftersom det känns som att det precis kom från kannan. 

Termosen är tillverkad av rostfritt stål med en teflonbeläggning och har en volym som rymmer 0,75 liter vätska. Den har en höjd av 26 centimeter, vilket innebär att den passar i de flesta väskor. 

Produktdetaljer:

 • Höjd: 26 cm
 • Diameter: 8,1 cm
 • Kapacitet: 0,75 liter
 • Färg: Svart och guld
 • Material: Rostfritt stål med teflonbeläggning
Det vi liker:
 • Snygg och exklusiv termos, designad av de italienska formgivarna Daniel Debiasi och Federico Sandri
 • Tillverkad i rostfritt stål med teflonbeläggning
 • Den rymmer 0,75 liter och är 26 cm hög, vilket passar bra i de flesta väskor

Rosendahl Grand Cru Termos – Termos med integrerad kopp

Grand Cru Termos från Rosendahl är en bra termos som är väldigt snygg och funktionell, och är gjord av rostfritt stål med en smart och praktisk integrerad kopp. Den rymmer 65 centiliter och är utrustad med ett fint och halkfritt silikonband som ger ett mjukt grepp.

Därför bör du välja Rosendahl Grand Cru Termos

Rosendahl Grand Cru Termos är en extremt smart termos som du kan ta med dig överallt. Den har en praktisk integrerad kopp i locket så att du kan njuta av din kopp kaffe eller te när du vill utan att behöva dricka direkt från termosen. Termosen har vidare flera smarta funktioner, såsom soft-touch silikonremmar som ger dig ett säkert grepp om termosen samt en easy open-knapp som har en 360 graders yta att hälla från, som gör det enkelt och bekvämt att hälla drycken. Termosen rymmer upp till 65 centiliter vätska och är tillverkad av BPA-fri plast och rostfritt stål. Den har ett snyggt och modernt utseende som kommer att se bra ut i alla väskor eller picknickkorgar. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 65 cl.
 • Diameter: 9,5 cm
 • Höjd: 25,5 cm
 • Material: BPA-fri plast, rostfritt stål
Det vi liker:
 • Har en praktisk integrerad kopp
 • Halkfritt soft-touch silikonband som ger ett bra grepp på termosen
 • Easy open-knapp, med en 360 graders yta som är lätt att hälla från

Design Letters Termos – Stilren termos

Håll ditt kaffe, te eller andra varma dryck varm i upp till 12 timmar med denna smarta termos från Design Letters. Oavsett om det är en kall eller varm dryck som du häller i din termos på morgonen eller innan utflykten, håller den temperaturen hela dagen så att du kan njuta av din dryck precis så som du vill ha den i flera timmar.

Därför bör du välja Design Letters Termos

Med Design Letters Termos kan du enkelt hålla din dryck varm eller kall hela dagen. Termosen kan nämligen hålla värmen på just varma drycker i upp till 12 timmar och så kan den hålla temperaturen på kalla drycker i upp till 24 timmar, så du är garanterad att få såväl svalkande kallt vatten som värmande kaffe hela dagen på jobbet, på resan eller på utflykten. 

Termos är tillverkad av rostfritt stål och rymmer 500 milliliter. Den kommer även med texten “HOT” på alla termosar. 

Produktdetaljer:

 • Färg: Svart
 • Diameter: 7,5 cm
 • Kapacitet: 500 ml
 • Material: Rostfritt stål
Det vi liker:
 • Håller temperaturen på kalla drycker i upp till 25 timmar
 • Håller värmen på varma drycker i 24 timmar
 • Tillverkad av rostfritt stål och rymmer 500 ml.

Annan användbar information i detta termostest

Brukar du ha för vana att du tar med dig en termos kallt vatten eller varmt kaffe till skolan, jobbet eller utflykten, men inom loppet av en timme har det redan blivit helt ljummet och därmed inte så gott att dricka? Du kan bli av med det med en termos – och då gärna en som är bäst i test. Termosar är oumbärliga för dig som ofta är på språng, eftersom de kan hålla din drycks temperatur hela dagen. En termos är bra för både kalla och varma drycker och håller värmen eller kylan därefter i många timmar.

Det finns otroligt många olika typer av termosar, allt från de med ett smart lock som fungerar som en kopp, ett lock eller en smart öppning från vilken du enkelt kan dricka direkt från termosen. De finns givetvis i olika design – i olika färger och stil, samt olika storlekar.

Vilken termos som du tycker är bäst är helt en smakfråga och beror på dina egna behov, så fundera över det så att du får en termos som är minst lika bra som dina förväntningar. De bästa termosarna är emellertid de som klarar att bevara dryckens temperatur i många timmar, tål att tappas på marken och inte läcker. Det är också ett stort plus om den har ett halkfritt och skyddande grepp så att den är stabil och inte är för varmt att hålla i.

Hur du väljer din termos

En termos varierar mycket i design, funktionalitet och förmåga att hålla temperaturen länge. Det handlar helt enkelt väldigt mycket om vilket behov du har med din termos och det är därför du som är i bäst position att till slut kan fatta det bästa beslutet. Generellt brukar det dock vara prioriterat att termosen ska hålla temperaturen på ett bra sätt. Oavsett hjälper vi dig på bästa sätt på vägen med vilka överväganden du bör ta hänsyn till innan du köper din termos, förslagsvis från de som finns i testet.

Förmåga att hålla temperaturen

En termos är inte bara bra för att hålla drycker varma – såsom kaffe, varm choklad eller te varmt, utan det är också bra för att hålla ditt vatten, juice, vin eller juice kallt såväl som din frysta smoothie frusen i många timmar. Anledningen till att termosar är så bra att hålla temperaturen länge är att ett vacuum bildas mellan de två mycket tunna stålbehållarna, som tillsammans utgör termosen. På detta sätt är en termos mycket lättare och tar mindre plats i din väska, eller för all del – förvarad i skåpet, än traditionella termosar.

Det är väldigt olika hur länge de olika termosarna kan hålla temperaturen, vilket beror på termosens kvalitet. De som kan hålla temperaturen kortast klarar av cirka 5-6 timmar, och de som kan hålla längst håller i upp till 24 timmar för varma drycker. I testet har vi inkluderat flera som håller dryckens grader en lång tid. Termosarna kan vanligtvis behålla kalla temperaturer under längre tid. Men vad som är intressant för dig och hur länge du kräver att temperaturen ska hålla beror enbart på vad du vill använda din termos till. Om du bara vill använda termos för att ta med kaffe till jobbet eller skolan och vill dricka det när du kommer fram, behöver du inte prioritera mer än en termos som har hög isoleringsförmåga, utan få bör det gå lika bra med en på en lite lägre nivå, även kopplat till pris. Men om du planerar att använda din termos genom att ta med på långa utflykter och vandringar, där du vanligtvis vill hålla drycken vid den optimala temperaturen under en lång tid, är en termos med lång hållbarhet vid temperaturen den mest optimala för dig.

Design

Olika termosar är designade på olika sätt – det finns flera olika utföranden och material. De kommer i allt från enkla rostfria flaskor till flaskor med ett smart silikonband med soft-grip. Det finns även snygga och smarta termosar med matt yta med guldlock, bland annat. Vad som är relevant beror på ditt behov med termos. Om du behöver ha den ståendes framför dig på ditt skrivbord eller i föreläsningssalen, kommer du förmodligen att vilja hitta en termos som har en fin design. Om du istället mest använder den för långa utflykter eller på stranden, spelar det förmodligen inte lika stor roll hur termosen ser ut.

Robusthet

Termosens robusthet beror till stora delar på vilket material termosen är gjord av. I testet har den mest robust termosen, Stanley Classic Vacuum Termos, också lyfts fram enligt detta, och du bör på ett bra sätt kunna läsa av att just denna hållfasthet är en av de primära funktionerna här. De termosar som är tillverkade uteslutande av rostfritt stål är dock också bland de mest robusta och stötsäkra. De som är pläterade med ett vitt material och har detaljer i guld och silver eller liknande är däremot inte lika stötsäkra. En robust termos är mycket användbar om du behöver använda den för utflykter eller utflykter till stranden, där den enkelt kan tappas och få ta emot stötar, alternativt placeras på olika, lite mer riskabla, ställen. Om du behöver ta termosen med dig till skolan, på tåget eller i bilen, så finns det inte lika stort behov av att termos ska komma med maximal robusthet.

Funktion

Termosarna kommer givetvis även med olika funktioner, där du både kan få dem med en drycköppning, de med skruvlock, de som fungerar som en mugg och de med en integrerad kopp i locket. Vad du prioriterar och tycker är det bästa beror också helt på vad du ska använda termos till. Termosar med en integrerad kopp i locket är dock vanligtvis inte lika bekväma att dricka ur i tåget eller i bilen, utan de är mer lämpliga för utflykten, picknicken eller skolan. Termosarna som fungerar som en mugg, likt en take away-mugg, är bättre avsedda att dricka ur när du är på språng.

Lägg också märke till hur mycket dricka de olika termosarna i testet rymmer, då de finns i flera olika volymer. Om du ska på en lång utflykt kan en termos med en kapacitet på 1 liter vara perfekt, medan de mindre termosarna på ett bra sätt funkar för bilen, skolan och andra liknande tillfällen.

FAQ

Vilken termos är bäst i test?

Vi har utsett Eva Solo Cool Termos till den bästa termosen tack vare dess fantastiska förmåga att hålla värmen eller kylan hela dagen. Om du letar efter en annan typ av termos, vars funktioner och design, bland annat, bör vara bättre lämpade för dig, läs då resten av vårt termostest.

Vilken termos ska jag välja?

Vilken termos som är den bästa för dig och vilken du då ska välja beror mycket på dina behov och hur du planerar att använda din termos. Termosar för utflykter, vandringar eller picknicks bör ha olika funktioner än de som bara används på språng, i bilen eller på jobbet.

Hur är jag säker på att min termos håller värmen?

Du kan vara säker på att din termos kan hålla temperaturen i många timmar om den är gjord av rostfritt stål och har dubbla väggar, vilket skapar en vakuumeffekt som på bästa sätt isolerar temperaturen under lång tid.