Tefal Actifry Test (2022) → Hitta den bästa av 6 Actifrys

1
OBH Actifry Genius 2 in 1 XL fritös

Med OBH Actifry Genius 2-i-1 XL har du gott om alternativ för att fritera din mat med bara en mycket liten mängd olja så att maten inte blir särskilt ohälsosam alls. Denna Actifry gör så att du kan tillaga både grillad kyckling och pommes frites samtidigt. Den har 9 intelligenta steg för tillagning samt timerfunktionen och funktion för varmhållning och mycket mer. Därför bör du välja OBH Actifry Genius 2 in 1 fritös OBHs actifry…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
OBH Actifry Genius 2 in 1 XL fritös 2.087 kr. Elon
Tefal FZ 7100 Actifry Fritös##
Caso Varmluftsfritös AF200##
Princess Aerofryer-Oven Digital 10 L##
Phillips Airfryer + receptbok HD9650/90##
OBH Nordica Actifry Original Plus##

I den här artikeln tittar vi på olika maskiner. Vi har valt de 6 bästa av actifryers i detta test och valt OBH:s Actifry Genius 2 in 1 XL fritös som den bästa i testet. Den har alla nödvändiga funktioner och delar som en bra airfryer bör innehålla.

Om du önskar andra funktioner och användning av din actifryer, har en tight budget att hålla dig inom eller liknande, läs då vidare om våra andra erbjudanden för bra actifryers i testet, så att du kan vara säker på att hitta den actifryern som bäst passar dina behov. 

I slutet av artikel hjälper vi dig att fatta det svåra beslutet i slutet, där vi granskar alla de viktigaste funktionerna och egenskaperna hos en airfryer.

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL fritös – Bästa actifryern

Med OBH Actifry Genius 2-i-1 XL har du gott om alternativ för att fritera din mat med bara en mycket liten mängd olja så att maten inte blir särskilt ohälsosam alls. Denna Actifry gör så att du kan tillaga både grillad kyckling och pommes frites samtidigt. Den har 9 intelligenta steg för tillagning samt timerfunktionen och funktion för varmhållning och mycket mer.

Därför bör du välja OBH Actifry Genius 2 in 1 fritös

OBHs actifry är en 2-i-1 fritös som är utmärkt för att göra maten ännu mer smakrik. Den kan tillaga upp till 8 portioner med mycket lite eller ingen olja. Den exklusiva Dual Motion-teknologin kombinerar cirkulerande varmluft med försiktig omrörning, vilket ger ett perfekt resultat. Denna airfryer har både en kastrull och en skål, så att du kan göra två rätter samtidigt. 

På sätt kan du smidigt tillaga goda rätter såsom wok i skålen och utsökt lax på pannan. Du kan också göra grillad kyckling och krispiga pommes frites. Så det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Airfryern är utrustad med en 60 minuters timer, en funktion för varmhållning och 9 smarta matlagningsprogram, så att du enkelt kan göra en utsökt middag på nolltid. 

Produktinformation:

 • Effekt: 1500 watt
 • Antal program: 9
Det vi liker:
 • Gör upp till 8 portioner med lite eller ingen olja
 • 2-i-1 actifryer med kastrull och skål så att du kan göra två rätter samtidigt
 • Utrustad med 60 minuters timer, en funktion för varmhållning och 9 smarta matlagningsprogram.

Tefal FZ 7100 Actifry Fritös – Bästa Actifryern till detta pris

Fritösen FZ7100 Actifry från Tefal är en del av Tefals serie Nutritious & Delicious, som fokuserar på att minska det dagliga intaget av fett. Den har många olika alternativ för vad du kan göra för slags rätter med låg fetthalt med denna airfryer. 

Därför bör du välja Tefal FZ7100 Actifry Fritös

Tefals FZ7100 Actifryer är för dig som vill göra många olika rätter, från förrätter och huvudrätter till desserter, med hjälp av en actifryer. Den kan göra allt från korv, kyckling, färska grönsaker, curryrätter och soppor. Den fixar pommes frites så att de blir krispiga med spröda, brunbrända kanter, som om de gjordes i en traditionell fritös. Den kan tillaga både färska och frysta rätter, och alla rätter tillagas med fokus på hälsa och sundhet. 

Maskinen är otroligt enkel att använda. Den har tillräcklig kapacitet att laga mat för 4 till 5 personer. Den är också utrustad med Tefals non-stick-beläggning, vilket innebär att mat, olja eller matrester inte bränner fast i botten. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1 kg
 • Effekt: 1400 watt
Det vi liker:
 • Mångsidig actifryer, som kan göra en mängd olika förrätter, huvudrätter och desserter
 • Kapacitet att laga mat för 4 till 5 personer åt gången
 • Tefal non-stick-beläggning som ser till att matrester inte bränner fast i botten

Caso Varmluftsfritös AF200 – Airfryer med värmebeständigt hölje

Airfryer från Caso har en ännu större kapacitet än de tidigare, eftersom den har plats för 3 liter. Du kan göra så många som 10 portioner pommes frites åt gången och är en idealisk airfryer för den stora familjen eller om du besöker gäster. Med sin snabba teknik för att cirkulera varm luft är maten tillagad och krispig runt omkring.

Därför ska du välja Caso AF200

Caso Airfryer AF200 har 6 olika automatiska program som gör det lättare för dig att tillaga mat till perfektion som ugnen eller stekpannan inte klarar av. Du kan själv ställa in temperaturen mellan 60 och 200 grader. Du kan också ställa in en annan timer så att den stängs av när maten är klar. 

Caso AF200 blir inte varm utanför maskinen eftersom den är värmeisolerad och har ett värmebeständigt hölje som håller värmen inne och håller ytan sval. Airfryern är också utrustad med en automatisk avstängningsfunktion, vilket gör säkerheten ännu högre, så att du på ett säkert sätt kan använda den här smarta och praktiska lufttorkaren. 

Produktdetaljer:

 • Mått: (B x H x D): 280 x 316 x 335 mm
 • Vikt: 4,95 kg
 • Kapacitet: 3 liter
 • Energiförbrukning: 220-240V-, 50-60 Hz
 • Watt: 1400
Det vi liker:
 • 6 olika program så att du kan laga maten till perfektion
 • Välj mellan en temperaturinställning från 60 till 200 grader och ställ in timerfunktionen
 • Tack vare värmeisoleringen och det värmebeständiga höljet blir den inte varm utanpå

Princess Aerofryer-Oven Digital 10 L – Airfryer med hög kapacitet

Aerofryer från Princess är den perfekta airfryern för dig som vill laga mycket åt gången, eftersom den har en kapacitet på så mycket som 10 liter. Maskinen är en kombination av en airfryer och en miniugn som kan grilla, baka, steka, fritera och till och med torka livsmedel. Den roterande korgen med nät, ser till att du får de mest krispiga pommes frites och kan baka en mängd olika snacks. 

Därför ska du välja Princess Aerofryer

Denna airfryer fungerar som en kombination av en airfryer och en miniugn. Med den här maskinen kan du göra dina läckra och krispiga pommes frites och baka de bästa snacksen och kakorna på de 3 bakplåtarna med en speciell luftkonvektionsteknik. 

Den varma luften som cirkulerar runt i airfryern gör att du inte behöver mycket olja när du ska laga pommes frites, kött, fisk och grönsaker. Så du kan göra hälsosammare och smalare mat, men ändå njuta av den goda maten som du och din familj älskar. Även när man bakar blir kakor och bröd mer utsökt och krispigt. Airfryerns funktion för torkning kan användas för frukt och grönsaker, vilket är ett perfekt sätt att tillaga hälsosamma mellanmål som torkad frukt och krispiga grönsakschips. 

Ugnen har en digital touchskärm där du kan välja rätt temperatur eller programmera extremt enkelt. Den ligger i framkant när det kommer till säkerhet med en 90-minuters timerfunktion samt ett överhettningsskydd. Den har också tio förprogrammerade inställningar så att du snabbt och enkelt kan välja rätt temperatur och tid med bara en knapptryckning, som pommes frites, biff, tårta, pizza, bröd, fisk, räkor, kyckling och mer. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10 liter
 • Min. temperatur: 40 grader Celsius
 • Max. temperatur: 200 grader celsius
 • Varaktighet timmar: 90 min.
 • Skärmtyp: LCD
 • Effekt: 1500 watt
 • Vikt: 7,8 kg
Det vi liker:
 • Kombination mellan en airfryer och en miniugn
 • Kapacitet på 10 liter, där den kan grilla, baka, steka, fritera och torka mat
 • 10 förprogrammerade inställningar, så att du kan få rätt temperatur och tillagningstid med bara en knapptryckning

Phillips Airfryer + receptbok HD9650/90

Med Phillips Airfryer kan du göra otroligt bra och krispiga pommes frites med 90% mindre fett, och den kan också grilla, steka och baka. Med den medföljande receptboken får du en mängd idéer, inspiration och möjligheter att göra mycket god mat med låg fetthalt. 

Därför bör du välja Phillips Airfryer

Denna airfryer, även kallad varmluftsfritös, använder helt enkelt en liten mängd olja för att göra dina pommes frites. Tack vare den varma luften i denna airfryer får du en mycket hälsosammare version av friterad mat. Förutom pommes frites är den här maskinen bra för att göra fiskfiléer, grillad kyckling, lökringar och mer, som fortfarande smakar och känns syndiga, men i själva verket är de mycket fettsnålare och sundare än om du skulle göra dem i en traditionell fritös eller stekpanna. 

Du hittar många läckra recept i den medföljande receptboken så att du kan få ut det mesta av din fritös. Denna airfryer blir därmed din nya bästa kökspartner. Den rymmer 1,4 kg, så det finns plats för en hel grillad kyckling. Det betyder att du enkelt kan laga mat för familjen på 4 personer med denna airfryer. 

Phillips airfryer är också oerhört användarvänlig, eftersom den har 5 förinställda program och enkel inställning av tid och temperatur om du vill göra det manuellt. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,4 kg
 • Antal korgar: 1
 • Effekt: 2225 watt
 • Mått (H x B x D): 32,2 x 43,3 x 31,6 cm
 • Vikt: 7,9 kg
Det vi liker:
 • Levereras med en praktisk receptbok så att du kan få massor av inspiration och idéer för matlagning
 • Kan både steka, grilla och baka
 • Har 5 förinställda program så att du snabbt kan komma igång med matlagning

OBH Nordica Actifry Original Plus – Actifry med automatisk omrörning

Med Actifry Original Plus från OBH Nordica kan du enkelt göra hälsosammare versioner av en utsökt stekt kyckling, pommes frites, fisk eller grönsaker. Denna airfryer har stor kapacitet och en non-stick-beläggning samt en smart timerfunktion.

Därför bör du välja OBH Nordica Actifry Original Plus

OBH Nordicas Actifry Original Plus kommer säkert att bli din nya bästa vän i köket. Det förbereder din mat med samma delikatess som en stekpanna, men bara mycket hälsosammare eftersom en stor del av oljan räddas bort. Du kan tillaga allt från pommes frites till kyckling med bara en sked olja. Anledningen till att den fortfarande kan göra din mat utsökt beror på fritösens luftcirkulation och den automatiska omrörningen. 

Original Plus Actifry har en kapacitet på 1,2 kg, vilket innebär att du kan göra upp till 5 portioner mat samtidigt. Om du har en stor familj är det här det enklaste sättet att få mat tillagad mycket snabbare. 

Skålen i Actifryer har också en non-stick-beläggning, och sedan kan du enkelt rengöra den genom att ta av den från Actifryer och sätta den i diskmaskinen. 

Produktdetaljer:

 • Watt: 1400
 • Skålvolym: 1,20 liter
 • Total kapacitet: 1,20 kg
 • Material på skål: Stål
 • Mått (H x B x D): 23,5 x 38,8 x 38,8
 • Vikt: 4,05 kg
Det vi liker:
 • Med bara en sked olja kan du få läckra och krispiga pommes frites eller kycklinglår
 • Cirkulationssystemet med luft och automatisk omrörning är anledningen till att du inte behöver mycket olja för matlagning.
 • Snabbt och enkelt sätt att laga mat för hela familjen, eftersom den kan göra 5 portioner åt gången

Vad är actifry?

En actifry uppfanns ursprungligen av Tefal redan 2007. Den har blivit riktigt populärt sedan dess eftersom den kan användas för att göra enkla, hälsosamma och välbalanserade rätter. Den är särskilt bra för att göra pommes frites, eftersom den kan göra dem med ett fettinnehåll på mindre än 3 procent. I en vanlig fritös blir fetthalten i pommes frites upp till 14 procent.

Det som är unikt med en actifryer jämfört med traditionella fritöser är att de endast kräver lite olja, som ger möjligheter till att äta gott på en fettsnål diet. En actifryer har ett varmluftssystem som fördelar värmen jämnt och exakt.

En actifryer är densamma som en airfryer, där en airfryer bara är en vanlig term för modeller som använder varmluft och endast lite eller ingen olja.

En actifryer kan användas för att tillaga alla typer av rätter som gör dem krispiga utan att göra dem särskilt fettrika. Du kan förbereda allt från förrätter och huvudrätter till desserter i en actifryer. Du kan krydda maträtten som du vill och du väljer vilken olja du vill använda. Det rekommenderas dock att använda olivolja, solrosolja, rapsolja eller hasselnötsolja.

Eftersom den inte kräver mycket olja är den också säkrare att använda än en traditionell fritös, eftersom den inte skvätter med het olja. Du behöver inte heller tänka på att förvärma maskinen före eller hålla koll på omrörning under tiden, eftersom den inbyggda omrörningsfunktionen rör sig i skålen. På så sätt garanteras du en enhetlig blandning av skålen. Du blir också av med det penetrerande stekoset och den är otroligt lätt att rengöra, eftersom de avtagbara delarna kan komma in i diskmaskinen.

Ska jag välja en actifry eller fritös?

Huruvida du ska välja en actifry eller en traditionell fritös beror mycket på dina önskemål med din mat. Den stora skillnaden mellan de två typerna är att den traditionella fritösen använder mycket olja, där actifryern nästan inte behöver någon olja, eller endast en mycket liten mängd. Därför är en actifry ett hälsosammare val. Det ger emellertid ett något annorlunda resultat än till exempel pommes frites i en fritös, eftersom de påverkas på ett annat sätt av fettet och blir er krispiga, där pommes frites gjorda i en actifry är mer som att laga mat i en ugn där inte så mycket fett har använts.

Så det handlar om hur du föredrar din mat, och om du prioriterar ett hälsosammare val eller de traditionella rätterna med mycket krispighet och inte har något emot den större mängden fett.

Annan användbar information i vårt test av Tefal Actifry

Är du fortfarande osäker på vilken av ovanstående actifryers som bäst passardina behov? Då hjälper vi dig på vägen, så att du får full koll på vilken som är rätt för dig, så du undviker att göra fel köp. Bland annat bör du överväga vad din budget är, hur mycket utrymme den kan ta, hur många och vilka funktioner och mer.

Vad är din budget?

Actifryers är tillgängliga från några hundra kronor till några tusen kronor. De billigare modellerna är inte så avancerade, där de dyrare vanligtvis är fyllda med olika funktioner. Du bör därför överväga vad dina behov är med din airfryer. Behöver du använda den ofta, eller bara då och då? Ska du laga mat för några eller många människor? Detta påverkar priset, så om du måste laga mat för många människor måste din actifry ha stor kapacitet, vilket du också betalar för.

Hur stora portioner ska den kunna göra?

I allmänhet kan de mindre modellerna av airfryers rymma cirka 800 gram, vilket motsvarar cirka 4 portioner pommes frites. Denna storlek är perfekt för dig som bara behöver laga mat till dig själv och din partner, till exempel. Om du däremot lagar mat till din stora familj, eller om du vill ha en airfryer som ett hjälpmedel för matlagning när du får ett antal gäster på besök, bör du få tag på en av de stora modellerna, som rymmer upp till 1500 gram.

Naturligtvis tar de stora modellerna också mycket mer utrymme. Du bör därför överväga var du vill att den ska placeras, eftersom den tar mycket plats. Om du har en mindre modell måste du också vara försiktig så att du inte överfyller den för mycket. Eftersom den fungerar som en liten ugn får du det bästa resultatet om det finns lite luft i korgen. Som en allmän regel bör du inte överskrida den maximala kapacitet som anges i maskinens bruksanvisning.

Vilka funktioner ska den innehålla?

Funktionerna är särskilt några som du bör tänka på när du granskar våra tester. Behöver du de funktioner som en airfryer innehåller? Eller vill du bara ha en av de enklare modellerna i testet?

Många av modellerna har en åra som automatiskt rör om maten medan den tillagas i actifryern. Tänk här om du behöver laga mat i actifryern som tål att flyttas runt på vägen. Det kan också vara så att rätterna du behöver göra måste röras i under tiden, så automatisk omrörning skulle göra din matlagning ännu enklare, vilket gör det perfekt att välja en actifry med omrörning.

Många airfryers har också en timerfunktion där du kan ställa in hur länge maten ska tillagas och där du kan se hur lång tid det tar innan maten är klar, nästan som med en mikrovågsugn. Detta kan underlätta din matlagning avsevärt och kommer förmodligen att gynna de flesta. Detta gör det mycket lättare än att behöva styra tiden själv med din egen klocka, vilket du ofta kan riskera att glömma och därmed ge maten en felaktig tillagningstid.

Några av de mer avancerade modellerna har en grillfunktion, vilket är perfekt om du vill laga mat som kött och fisk. Grillfunktionen hjälper till att ge maten en krispigare yta, där du istället för att använda varm luft grillar maten istället.

Vissa airfryers har möjlighet att tillaga 2 eller flera typer av mat samtidigt. Det innebär att du till exempel kan laga både biffar och pommes frites separat utan att de blandas ihop. Vissa modeller har en extra korg, medan andra har både en korg och en stekyta i airfryern.

Prioriterar du enkel rengöring?

Eftersom du självklart måste rengöra din airfryer efter varje användning kan du lika gärna välja en som är lätt att rengöra. Modellerna som är lätta att rengöra är de där de avtagbara delarna tål att komma in i diskmaskinen. Du bör se efter om din airfryers korg eller skål, lock och åra tål det, eftersom det sparar dig mest tid. Inte alla delar på en airfryer är diskmaskinssäkra, så det är viktigt att hålla koll på den här funktionen.

FAQ

Vilken airfryer är bäst?

Vårt bud på bästa airfryer är OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frityrgryta, eftersom den har alla nödvändiga funktioner som en bra airfryer borde ha. Ta gärna en titt även på de andra fina airfryers som vi har listat i detta test.

Hur väljer jag rätt airfryer för mig?

Du bör välja den modell som passar exakt dina behov, till exempel airfryerns funktioner som timer, omrörning och så vidare.

Vad är skillnaden mellan en airfryer och en actifryer?

En actifryer och en airfryer är samma sak, eftersom de använder samma koncept och jobbar mot samma syfte. En actifry kommer helt enkelt från Tefal, som istället har döpt sina airfryers till actifry.