Stektermometer Test (2022) → Topp 7 bästa stektermometrar

1
Meater+ Trådlös Stektermometer

Du får inte en bättre partner när du lagar mat än Meater+ som enligt oss är den bästa stektermometern, för med denna får du möjlighet att ta din matlagning till en helt ny nivå. Detta då den på bästa sätt tar hänsyn till köttet och yttre förutsättningar och guidar dig genom varje steg på vägen, så att du uppnår ett perfekt resultat. Därför ska du välja Meater+ Trådlös Stektermometer Du kan smidigt använda Meater+ med…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Meater+ Trådlös Stektermometer 1.100,09 kr. Amazon.se
Weber Connect Smart Grill Assistant##
Weber iGrill 2 Stektermometer##
Rösle Digital Termometer 315 kr. Leilas General Store
Thermapen Gourmet Stektermometer 849 kr. Toolab
OBH Nordica Trådlös Stektermometer##
Eva Solo Cook N Time Stektermometer 599,40 kr. Glasochinterior

Det finns inget tråkigare än torrt kött och just därför behöver du en stektermometer som noggrant mäter temperaturen så att du kan få stenkoll på vägen mot riktigt god mat – helt enkelt en som är bäst i test. I detta test av stektermometrar går vi igenom 7 av marknadens modeller som är bäst i test – både stektermometrar fyllda med den senaste tekniken, men också mer traditionella stektermometrar. På så sätt kan du, när du ska köpa en stektermometer, få hjälp att hitta den stektermometer som bäst passar ditt kök så att du kan servera läckra och saftiga biffar.

Meater+ Trådlös Stektermometer – Den bästa stektermometern

Du får inte en bättre partner när du lagar mat än Meater+ som enligt oss är den bästa stektermometern, för med denna får du möjlighet att ta din matlagning till en helt ny nivå. Detta då den på bästa sätt tar hänsyn till köttet och yttre förutsättningar och guidar dig genom varje steg på vägen, så att du uppnår ett perfekt resultat.

Därför ska du välja Meater+ Trådlös Stektermometer

Du kan smidigt använda Meater+ med din smartphone och den ansluts via Bluetooth eller WiFi, och då kan du styra allt från Meaters gratisapp. Stektermometern har dubbla sensorer så att den kan kontrollera både köttets innertemperatur och temperaturen utanför köttet. Detta är en stor fördel eftersom det gör stektermometern ännu mer exakt. 

Du kan få hjälp att laga ditt kött till perfektion med appen Guided Cook System, där du kan välja typ av kött, typ av styckning och hur det ska tillagas. Sedan är det bara för dig att sätta i stektermometern i köttet där en linje på termometern visar hur långt in i köttet den ska gå. Följ bara appens instruktioner! 

Appen beräknar till och med när köttet är klart baserat på den omgivande temperaturen. Den tar också hänsyn till tid som köttet ska vila, eftersom de flesta köttbitar behöver ligga en stund efter att de har tillagats. De flesta gånger kommer köttet att stiga en grad eller två under denna vila, och denna stektermometer tar hänsyn till detta. Den berättar alltså för dig när köttet ska tas bort från värmen och ligga och vila, och även när det har vilat klart och är redo att serveras. 

Du behöver självklart inte använda den inbyggda guiden om du till exempel vill ha en annan temperatur eller om din styckningsdetalj inte är tillgänglig i appen. Stektermometern fungerar fortfarande kanonbra genom hela processen, även utan appen. 

Sladdlös stektermometer

Stektermometern kommer i en fin trälåda, som också är dess laddstation, så det är viktigt att du tar hand om den. Diska termometern ordentligt efter användning och lägg den sedan i trälådan när du inte använder den – så vet du alltid var stektermometern är. Den är inte så stor, men det är tveklöst ett bra verktyg i köket. 

Termometern är endast lämplig som stektermometer. Det betyder att du inte kan ha den för chokladtemperering, för att få koll temperaturen i kakan eller liknande. Det är en stektermometer som är gjord för att ge dig just kött – och detta med perfekt resultat varje gång. Glädjande ord att höra, eftersom det inte finns något värre än att äta eller servera torrt kött, eller hur? 

Meater+ är en sladdlös kökstermometer, som vanligtvis kan vara den svaga länken för en stektermometer, eftersom sladden kan klämmas, vara i vägen och slitas. Du har alltså inte det problemet med denna smarta stektermometer, som, återigen, mäter temperaturen med hög precision och exakthet.

Det är också möjligt att köpa flera nålar till termometern så att du kan hålla koll på flera köttbitar samtidigt. Den är gjord för att kunna spåra tid och temperatur samt hjälpa dig med stekning på upp till fyra temperaturnålar totalt. Så nu förstår du varför vi har utsett denna modell till bäst i test! 

Om du behöver en större modell än denna Meater+, och som kan användas utan appen, titta på den den här modellen.

Det vi liker:
 • Utrustad med dubbla sensorer för att mäta både temperaturen både i och utanför köttet
 • Guidas till succé med Guided Cook System och tillred köttet precis som du vill
 • Köp flera termometrar så att du kan övervaka flera köttbitar samtidigt

Weber Connect Smart Grill Assistant – Den perfekta assistenten vid grillen

Om du älskar att grilla på sommaren känner du säkert också till Weber, som de flesta svenskar söker sig till när de letar efter sin nya grill. En av deras senaste produkter inom grilltillbehör är Weber Connect Smart Grill Assistant. Denna stektermometer hjälper dig med nästan allt, så du får perfekt tillagat kött.

Därför ska du välja Weber Connect Smart Grill Assistant

Weber Connect Smart Grill Assistant är en stektermometer som steg för steg berättar vad du ska göra så att du får perfekt stekt kött. Designen är riktigt snygg och varje stektermometer har sin egen färg så att du enkelt kan se skillnaden mellan dem. 

För att få ut det mesta av dem ska du komma ihåg att diska dem noggrant efter användning. Den lilla svarta lådan visar alltid hur många grader köttet har, och om du har flera olika saker som tillagas på samma gång, så att du använder flera stektermometrar, kan du enkelt växla mellan de två färgerna (eller mer) för att kontrollera temperaturen på olika köttbitar. Den svarta lådan måste laddas då och då, och det görs enkelt med den medföljande laddaren. 

I din mobil, via Webers app, kan du se alla andra smarta funktioner, som att få veta när det är serveringsdags etc., och detta kan du läsa mer om i nästa avsnitt. 

Med denna smarta stektermometer kan du grilla vad som helst utan problem så länge du följer instruktionerna. Detta är definitivt en uppgraderad version av Webers iGrill stektermometer, så om du är en teknikfreak och älskar smarta saker, så är denna stektermometer helt klart något för dig. 

Intelligent Grilling

Du ansluter alltså stektermometern till din smartphone via Wi-Fi och Webers app, så att du alltid kan hålla koll på stekgraden och när maten är klar. Dessutom är det också via telefonen som du får aviseringar för när det är dags att vända och servera maten. Denna termometer räknar ner köttemperaturen och tiden, vilket ger dig en bättre överblick över när köttet är klart, och detta med stor precision. 

Du kan också ställa in önskad stekgrad i appen, så är det t.ex. medium rare du vill ha så får du ett meddelande när köttet är där. Inuti appen kan du till och med välja vilken typ av kött som ska tillagas och vilken typ av styckningsdetalj det är – så det blir verkligen inte lättare att grilla än såhär!

Det vi liker:
 • Steg för steg grill-assistent som till och med meddelar dig när du ska vända maten
 • Smart stektermometer som styrs från din smartphone.
 • Du kan hålla koll på två olika köttbitar som kräver olika temperaturer.

Weber iGrill 2 Stektermometer – Bästa stektermometer för grillen

Det här är Webers stektermometer som kom före grillassistenten, och även med denna version, Weber iGrill 2, har detaljerna verkligen utvecklats med stor eftertänksamhet – ingenting har lämnats åt slumpen. När du har stektermometern i köttet under tillagningen kan du under hela tiden, från start till mål, följa utvecklingen på din smartphone för att uppnå perfektion.

Därför ska du välja Weber iGrill 2 Stektermometer

Weber vill göra det lättare för dig att göra perfekt tillagat kött, för det finns verkligen inget värre än att ha spenderat lång tid på matlagningen, som sedan blir överstekt eller understekt. Med Webers smarta app kan du enkelt ansluta denna termometer till din mobil och på så sätt kan både köttets temperatur och grillens temperatur kontrolleras. 

iGrill 2 är kompatibel med både iPhones som har iOS 9 eller senare och Android 6.0 eller senare, vilket de flesta i Sverige har. Den har en Bluetooth-räckvidd på hela 45 meter och temperaturmätningarna visas i realtid, även när du är långt borta från grillen (inom 45 meter, vill säga). 

Displayen ger dig en bra överblick över temperaturen i köttet och temperaturen i grillen, och du kan också grilla i mörkret utan problem, eftersom displayen lyser. Stektermometern har också en inbyggd magnet, vilket innebär att du kan sätta den på grillen och därmed alltid ha enkel åtkomst till den.  

2 temperaturnålar ger dig många alternativ

Temperaturnålarna är utformade för att kunna mäta temperaturer med stor noggrannhet så att du uppnår önskat resultat. De ska sitta i köttet under hela tillagningen. När du köper Weber iGrill 2 ingår 2 temperaturnålar som du kan använda för att få koll på temperaturen i två olika köttbitar och som kräver två olika temperaturer. Det ger dig därför fler alternativ än om du bara har en enda stektermometer, eftersom att du nu kan övervaka processen på de två olika köttbitarna. 

Weber iGrill 2 kommer med några förinställda temperaturer och tider som du enkelt kan följa, men du har också möjlighet att göra dina egna specialinställningar, som stektermometern sedan kommer ihåg. Allt detta görs via gratisappen från Weber, där du också enkelt kan se temperaturer osv. 

Dessutom är det också möjligt att köpa fler temperaturnålar om du behöver det. Stektermometern kan kontrollera upp till 4 temperaturer samtidigt om du köper ytterligare 2 nålar, så här finns stora möjligheter till att fixa till avancerade, komplexa och storslagna måltider. Naturligtvis har du en fin översikt över alla 4 temperaturnålar i appen, och på skärmen kan du också växla mellan de 4 enheterna, så att du alltid kan hålla koll på var och en av dem. 

Det vi liker:
 • Inbyggd magnet så att den kan sättas fast på grillen
 • Mäter både temperaturen på köttet och temperaturen i grillen
 • Gör dina egna specialinställningar

Rösle Digital Termometer – En klassisk stektermometer

Detta är ett tyskt märke som levererar kvalitetsprodukter till köket – allt från grytor och stekpannor till grillar och grilltillbehör. De har ett brett utbud, och deras fokus är att skapa solida och bra produkter med en fin design. Här har de gjort en läcker och enkel stektermometer i rostfritt stål. 

Därför ska du välja Rösle Digital Termometer

Väljer du att köpa denna termometer mäter du temperaturen med denna termometern, och för det behöver du heller ingen smartphone i närheten. Den har egentligen inte några fancy funktioner, men i gengäld gör den vad den ska och det du förväntar dig av en termometer. Den är gjord av rostfritt stål och har en längd på 21,5 cm. Rösle har också utformat den så att den kan hänga på en krok så att du alltid har den i närheten, men naturligtvis kan du också lägga den i en låda om du hellre vill det. 

Stektermometer med digital display och stort mätområde

Rösle har utvecklat denna digitala termometer med en fin design och en digital display så att du enkelt och snabbt kan läsa av temperaturen, vilket underlättar avsevärt för dig när du lagar mat. Dessutom kan du välja mellan att mäta i celsius, vilket vi vanligtvis gör i Sverige, och Fahrenheit. Den har ett ganska stort temperaturintervall, vilket gör att du kan använda den till flera saker i köket. Dess mätområde går från -40 till 200 grader och du kan se den exakta graden på den digitala skärmen. 

Du kan dessutom använda termometern för att temperera choklad och om du behöver testa vissa typer av karamell eller liknande när du tillverkar godis, som inte får överstiga 200 grader. En godistermometer mäter vanligtvis upp till 300 grader.

Det vi liker:
 • Digital display
 • Temperaturintervall mellan – 40 och 200 grader
 • Möjlighet att enkelt hänga upp den så att du alltid har den i närheten

Thermapen Gourmet Stektermometer – Professionell stektermometer

Thermapen Gourmet också en stektermometer som är enkel att använda utan några konstiga knappar eller för avancerade funktioner, men i gengäld har de verkligen brytt sig om de få detaljer och funktioner som finns för att göra det enkelt för dig att uppnå en exakt temperatur. 

Därför ska du välja Thermapen Gourmet Stektermometer

Thermapen Gourmet är en bra termometer till köket, som är enkel att använda.  Den kan mäta med hög precision vid såväl låga temperaturer som höga, där det stora temperaturområdet från -49,99 och upp till 299,9 grader gör detta till ett mångsidigt verktyg som kan givetvis användas för att steka kött, men också för att mäta sockermassan när man gör godis, eftersom det kräver mycket höga temperaturer. Denna modell underlättar alltså avsevärt för dig oavsett om du bakar eller du lagar mat.

Thermapen Gourmet finns i flera olika versioner och färger, och displayen visar tydligt hur många grader kött-, kak- eller sockermassan har, och den är till och med utrustad med en intelligent ljusfunktion, vilket innebär att bakgrundsbelysningen anpassas till omgivningen. Detta innebär att om du står ute och grillar i mörkret så tänds ljuset så att du faktiskt kan se vad som händer – hur smart är inte det? 

Det är också möjligt att rotera skärmen 360 grader runt, så du har alltid möjlighet att kontrollera temperaturen oavsett vilken vinkel eller hand du använder. 

Minskar bakterietillväxten

Thermapen Gourmet är gjord av ett mycket speciellt material, Biomaster Antimicrobial Technology, vilket minskar bakterietillväxten, vilket är en stor fördel när du arbetar med en termometer. Thermapen Gourmet är de minsta stektermometrarna, och denna behändiga storlek gör den smidig att använda, men det kan samtidigt vara lite svårt att se all smuts och de bakterier som inte syns för blotta ögat. Därför är det extra skönt och bra att denna termometer kan diskas i diskmaskinen, så på så sätt blir arbetet mycket enkelt från start till mål! 

Thermapen Gourmet ligger bra i handen och gummitätningen säkerställer också att det finns en minimal risk för att vatten, damm eller mat tränger in. Gummitätningen är vattenavvisande så att du kan rengöra den utan problem. 

Stektermometern går på AAA-batterier och den beräknas ha en livslängd på ca 3000 timmar vid normal användning. Med hjälp av sin rörelsesensor sparar denna kökstermometer in på batterianvändningen, då den automatiskt går in i viloläge om den inte har använts under en längre tid. Du kan också enkelt ställa in den i viloläge/aktivera avstängning den om du fäller in nålen i själva handtaget, vilket också sparar batterier och bidrar till dess långa batteritid.

Det vi liker:
 • Temperaturintervall från – 49,9 till 299,9 c grader
 • 360 graders roterande display
 • Batteritid på 3000 timmar vid normal användning

OBH Nordica Trådlös Stektermometer – Billig och digital stektermometer

OBH Nordica är känd i de svenska köken för att producera köksmaskiner till ett rimligt pris, och det är precis det som de har gjort även i det här fallet. De har här lyckats ta fram en digital stektermometer till samma pris som en vanlig stektermometer.

Därför ska du välja OBH Nordica Trådlös Stektermometer

Detta är en funktionell och sladdlös stektermometer som har både en separat sändare och mottagare. Sändaren i sig har en stor skärm och knappar som på bästa sätt bidrar till hög användarvänlighet så att du kan använda denna termometer på bästa och enklaste sätt. På displayen kan de se vilken typ av kött du har valt, hur många grader det ska vara och vilken temperatur det har nu. Sändaren har också en räckvidd på upp till 30 meter, så om du har en stor trädgård eller liknande och grillar kan du enkelt ta termometern med dig om du behöver gå in i köket och fortfarande vill kunna läsa av köttets temperatur. Att denna modell går att använda såhär på distans är en stor fördel!

Inte alla termometrar tål att vara inne i ugnen, speciellt inte om det är under längre tid och vid höga temperaturer, t.ex. då de ofta kommer med en tunn nål. Detta är dock ingenting du behöver oroa dig för med denna stektermometer, åtminstone inte p.g.a. en tunn nål och sladd, som tål upp till 380 grader.

Välj typ av kött och tillagningsgrad

OBH Nordica har också strävat efter att göra det så enkelt för dig som möjligt att använda termometern och därför kan du välja mellan flera olika typer av kött, varefter den föreslår temperaturen beroende på om du vill att dess tillagningsgrad ska vara genomstekt, medium, medium rare eller rare. Så även om du inte har särskilt bra koll alls på den bit kött du ska steka, ser denna modell till att du får rätt temperaturer. OBH Nordica har även lagt fram förslag på temperaturer för nötkött, fläsk, kalvkött, lamm, kyckling och kalkon, så det finns gott om möjligheter för dig att prova på nya typer av kött, eftersom denna hjälper dig med temperaturerna. 

Det vi liker:
 • Räckvidd på upp till 30 meter
 • Sladd och nål tål upp till 380 grader
 • Billig pris och bra kvalitet

Eva Solo Cook N Time Stektermometer – Digital stektermometer

Väljer du att köpa Eva Solo Cook N Time får du en mycket bra stektermometer i äkta skandinavisk stil. Eva Solo är ett danskt märke med hög kvalitet inom köksutrustning, och detta är deras svar på en bra stektermometer, som är ett 3-i-1 köksredskap där även priset är något du kommer att kunna gilla. Dessutom har de förprogrammerade temperaturen tagits fram av professionella kockar, så att du själv kan få resultat som en mästerkock!

Därför ska du välja Eva Solo Cook N Time Stektermometer

Med denna stektermometer av hög kvalitet från Eva Solo får du både en stektermometer, en timer och en digital klocka i ett så att du enkelt kan få bästa möjliga överblick över din allt när du lagar mat – när den är klar och vilken tid det är. 

Eva Solo Cook N Time har en fin design i hur den är gjord av rostfritt stål, aluminium och silikon. Den skandinaviska stilen lyser verkligen igenom i denna termometer eftersom den är mycket minimalistisk. Stektermometern i sig är inte särskilt stor, då den bara har en höjd på 6,6 cm och en diameter på 8,52 cm. I det lilla utrymmet ryms dock flera olika inställningar som du kan välja mellan beroende på vad du lagar, och på displayen kan du se den valda inställningen, liksom köttets temperatur för tillfället och den slutliga temperaturen. Så du kan alltså på bästa sätt planera mycket mer exakt när köttet har nått önskad temperatur och maten är redo att serveras. Den inbyggda timern kan enkelt ställas in genom att vrida på ratten.

Förprogrammerade temperaturer

De förprogrammerade temperaturerna har noggrant tagits fram av professionella kockar för att du ska kunna lyckas i köket, eftersom det danska kocklandslaget har rekommenderat temperaturer för fem typer av kött och fjäderfä samt för att temperera choklad. Detta är en kvalitetssäkring av rang, så du behöver inte bara ta vårt ord på att detta är en bra variant. Denna guide gör det alltså möjligt för dig att enkelt få till perfekt tillagning med rätt temperatur och en hjälpande hand vid din sida i köket. Så med denna stektermometer kan du snabbt bli mästerkock själv! Som vi har konstaterat – om det finns något som kan förstöra gott humör är det dåligt tillagat kött, men detta kan du undvika om du bara följer termometerns instruktioner. 

När köttet har nått rätt temperatur hör du ett ljud från termometern så att du tveklöst vet att det är klart. Eva Solo Cook N Time passar bäst för att laga mat i ugnen och inte grilla. Slutligen kan vi berätta att stektermometern behöver 4 x AAA-batterier, som inte ingår i förpackningen, så kom ihåg att köpa sådana innan du ska använda den så att den inte är som i ett läge av permanent avstängning.

Det vi liker:
 • 3-i-1 verktyg med stektermometer, timer och digital klocka
 • Snygg och stilren design
 • Bäst lämpad för användning i ugnen

Guide för att välja en stektermometer

 • Bör steka termometern vara smart? Tack vare all smart teknik vi har idag är det möjligt att enkelt ansluta en stektermometer till din smartphone. Intelligent grillning som denna kan hjälpa dig på vägen mot perfekt resultat, då du alltid har en hjälpande hand i närheten som berättar vad du ska göra. Grillnördar och mannen som inte kan få tillräckligt med smarta saker och teknik kommer definitivt att välja en sådan stektermometer – bara för att den är smart. Om du däremot bara grillar en sak i taget och nöjer dig med en klassisk stektermometer behöver du inte en smart stektermometer, vilket kostar mycket mer än en helt klassisk stektermometer.
 • Temperaturområdet: Termometerns mätområde, alltså när termometern kan mäta temperaturen, skiljer sig mycket från de olika modellerna, och det handlar också om vad du behöver i ditt kök. Om du bara behöver en termometer för att mäta temperaturen i kött, räcker det med max 100 grader. Om du vill använda din stektermometer för att säkerställa rätt temperatur för flera olika saker såsom chokladtemperering, kola och godis, kan en stektermometer som kan mäta upp till 200 grader vara bra. Men godistermometrar går vanligtvis upp till 300 grader eftersom sådan tillverkning vanligtvis kräver mycket höga temperaturer.
 • Pris: Priset på den stektermometer du riktar in dig på beror naturligtvis på din budget, och där kan du tänka på hur mycket du använder den i vardagen. Om det är en som du använder ofta och som behöver användas i vardagen, bör du välja en stektermometer av god kvalitet. Pris och kvalitet hör vanligtvis ihop. Ju mer smarta funktioner och ju högre kvalitet, desto högre är priset, generellt sett. Om du bara använder din stektermometer för en köttbit, eller typ av matlagning, i taget kan du överväga att köpa en något billigare och sedan uppdatera den senare om du börjar använda den oftare.
 • Design: Hur du vill att din stektermometer ska vara designad är en smakfråga. För vissa är det en viktig aspekt, och för andra inte. I princip kan du bara se stektermometern när den används, så det är begränsat hur viktigt designen är, till skillnad från exempelvis en spis som du ser hela tiden. Designmässigt blir de digitala och smarta stektermometrarna allt mindre eftersom allt styrs från telefonen.
 • Stektermometer med sladd: Sladden, som går från nålen och in i sändaren, är en av de mest utsatta delarna på en stektermometer. Det beror på att den lätt fastnar i ugnsluckan eller i grillens lock, vilket sliter på sladden. I detta test av stektermometrar har vi utsett Meater+ till den bästa stektermometern, och denna termometer är dessutom helt trådlös, så du behöver inte oroa dig för det. Termometrar med sladd är naturligtvis också riktigt bra, och det här är det allra vanligaste, men där behöver du hålla koll på sladden. Kontrollera alltid hur höga temperaturer sladden klarar innan du använder den.
 • Extra tips: När du sätter in stektermometern i köttet, tänk på att du gör det i den tjocka delen av köttet. Om du steker flera biffar men bara har en temperaturnål rekommenderar jag också att du sätter den i den största biffen. Du måste också se till att nålen är i mitten, annars uppnår du inte en perfekt tillagad biff.

Letar du efter en stektermometer till ugnen eller grillen?

Innan du köper din stektermometer bör du överväga om du ska använda din termometer mest för att steka i ugnen eller grilla. Vissa stektermometrar är mer lämpliga för grillning om man jämför med ugnen och tvärtom. Webers termometer är designad och gjord för att användas på grillen. Det ses bl.a. på designen, funktionerna och att till exempel iGrill 2 kan sättas fast på grillen.

Om du grillar lika mycket som du lagar mat i ugnen ska du välja en stektermometer som passar båda. Här kommer den stektermometer som vi har utsett till bäst i test in i bilden igen, eftersom det är en mångsidig produkt med funktioner som fokuserar på att du ska kunna uppnå ett bra resultat och äta dina biffar precis som du vill. Meater+ är lämplig både för att laga mat i ugnen och på grillen.

Rengör din stektermometer noggrant

Det är oerhört viktigt att du kommer ihåg att rengöra stektermometern noggrant. Det beror på att de inte tål att diskas i diskmaskinen, där många bakterier dödas. Du måste därför vara väldigt noggrann när du diskar den, vilket du gör genom att skrubba den ordentligt med en diskborste och mycket diskmedel och sedan torka av den. Stektermometern måste rengöras omedelbart efter användning för att undvika att köttsaft och rester av kött fastnar.

FAQ

Vilken stektermometer är bäst i test?

Av marknadens stektermometrar har vi utsett Meater+ till bäst i test, eftersom det är en smart stektermometer som ser till att du får perfekt tillagat kött. Det finns dock många stektermometrar på marknaden, så läs artikeln och så att du kan hitta den bästa stektermometern för dig.

Ska jag välja en smart stektermometer?

En smart - eller intelligent - stektermometer är en som används tillsammans med en app och som i sig beräknar tillagningstid, temperatur och guidar dig genom hela processen så att du får perfekt tillagat kött.

Kan en stektermometer också användas för bakning?

I den här artikeln kan du läsa mer om vilka typer av termometrar som finns tillgängliga. Vissa termometrar är väl lämpade som en 'allround' termometer, som kan nå upp till 2-300 grader, medan andra bara är lämpliga för tillagning av kött.