Sous vide Test (2022) → 9 av de bästa sous vide maskinerna

1
Anova Precision Cooker 4.0

Med denna sous vide, Anova Precision Cooker, och, ja faktiskt, en smartphone kan du enkelt tillaga kött - och detta till absoluta perfektion rakt igenom! En sous vide kan nämligen förvandla vardagligt, rätt så mediokert och kanske billigt, kött till saftigt och mört kött. Samtidigt som matlagningen förenklas avsevärt, kräver det naturligtvis att du följer rätt riktlinjer. Med i köpet av Anova Precision, som vi har utsett till bäst i test, får du också in…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Anova Precision Cooker 4.0##
Steba SV50##
Witt Smart Sous Vide##
Champion Sous Vide Precision Circulator##
Caso SousVide SV2000##
Anova Precision Cooker PRO##
SousVide Supreme Touch 5.299 kr. SousVideShop.se
OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation 1.999 kr. Bagaren och Kocken
Sansaire Sous Vide##

Du är säkert bekant med sous vide då det har funnits länge, men de senaste åren har det ökat i popularitet, och kanske överväger du också att investera i en sous vide? I detta test av sous vide går vi igenom de 9 bästa sous vide-maskinerna, ja, de som vi har utsett till bäst i test, så att du, när du ska köpa sous vide, kan välja den bästa modellen för dig.

Sous vide är ett enkelt sätt att laga en perfekt middag och förvandla rätt så vardagligt kött till mer saftigt och mört. Det är en metod som är populär att använda på många restauranger eftersom att man på så sätt kan få till perfekt tillagat kött medan man kan koncentrera sig på att göra lika perfekta tillbehör till maten. 

Kolla in och investera i en av modellerna nedan, bäst i test på olika sätt, och upplev själv hur mycket enklare det blir att tillaga mat! 

Anova Precision Cooker 4.0 – Sous vide bäst i test

Anova Precision Cooker 4.0

Med denna sous vide, Anova Precision Cooker, och, ja faktiskt, en smartphone kan du enkelt tillaga kött – och detta till absoluta perfektion rakt igenom! En sous vide kan nämligen förvandla vardagligt, rätt så mediokert och kanske billigt, kött till saftigt och mört kött. Samtidigt som matlagningen förenklas avsevärt, kräver det naturligtvis att du följer rätt riktlinjer. Med i köpet av Anova Precision, som vi har utsett till bäst i test, får du också in många recept – även på Creme Brûlee. Cirkulatorn har flera olika funktioner som gör detta till den bästa sous viden, och den har även fått bra betyg av Råd & Rön.  

Därför ska du välja Anova Precision Cooker 4.0

Du kan enkelt göra mat som smakar som om den var gjord av en professionell kock med Anova Precision Cooker, som vi på flera sätt tycker är den bästa sous vide-maskinen. Fyll bara din kastrull med vatten och fäst Anova på sidan av den och sätt sedan bara igång den. Det är viktigt att du väljer en kastrull som är tillräckligt stor för att köttet eller fisken ska kunna få plats i den. Köttet kan vakuumförpackas tillsammans med önskade kryddor och helst smör, vilket ger köttet extra god smak. Modellen har, av olika typer av sous vide-maskiner, utsetts till den näst bästa av Råd & Rön. Den får bland annat höga poäng för dess tystgående egenskaper.

Anova Precision Cooker är gjord i en stilren och snygg design och i en storlek som passar de flesta kök, eftersom den får plats i en kökslåda eller ett litet skåp. Överst på maskinen finns displayen där vattentemperaturen anges, inställd temperatur på vattnet och hur mycket tid som återstår. Du kan enkelt använda och ställa in maskinen på skärmen eller tillhörande app.

Maskinen har en kapacitet på 20 liter, vilket innebär att det får plats så mycket som 20 liter i den värmebeständiga behållaren som du använder. 8 liter vatten rinner genom maskinen per minut, och detta för att säkerställa att vattentemperaturen förblir stabil. 

Denna sous vide-maskin är naturligtvis också vattentät med IPX7-standarden. 

Tillhörande app med recept

Det blir inte lättare att laga mat än med Anova Precision. Du ansluter bara din telefon till enheten som är utrustad med både Bluetooth och wifi och sedan kan du styra alla funktioner från telefonen och se hur mycket tid som är kvar innan köttet är klart. Dessutom innehåller appen också en hel värld med recept och guider om hur man förbereder mat bäst. Det finns guider för kött, kyckling, ägg, skaldjur, lamm, fläsk och grönsaker samt desserter. Så du har möjlighet att experimentera med all typ av mat. Dessutom kan du lägga till dina favoritrecept till favoriter så att du alltid har dem i närheten. Appen är kompatibel med både iOS och Android. 

Temperaturområdet ligger mellan 0 och 92 grader med en avvikelse på 0,1 grader, vilket är standarden för de flesta sous vide-maskinerna.

Dessutom låter appen dig också starta din sous vide från ditt arbete eller var du än befinner dig, så att köttet är klart exakt när du kommer hem. Inte många av de olika sous vide-maskiner som finns på marknaden har den funktionen, men det är särskilt skönt i en stressig vardag. Naturligtvis kräver detta att du har vakuumförpackat och lagt köttet i vattenbadet innan du går hemifrån. För att hålla nere temperaturen innan du startar maskinen kan du lägga till några isbitar i vattnet. Nu förstår du säkert varför detta är ett bra köp och att vi har utsett denna modell till allra bäst i test!

Produktdetaljer

 • Effekt: 1000 watt 
 • Temperatur, max: 92 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grad 
 • Kapacitet: 20 liter
 • Cirkulation: 8 liter per minut 
 • WiFi: Ja 
 • Bluetooth: Ja
 • Vikt: 2 kg 
Det vi liker:
 • Snabb uppvärmning av vattnet
 • App med allt du behöver; guider och recept
 • Du kan kontrollera appen oavsett om du är hemma eller inte

Steba SV50 – Billig sous vide med toppbetyg i tester

Steba SV50

Denna sous vide-cirkulator från Steba har fått bra betyg och recensioner från såväl svenska Råd & Rön som det danska konsumentrådet Tænk 2017. Sedan 2017 har de dock uppdaterat och gjort en ny modell av sin Steba SV50 och det är nu den som säljs. Men det är endast förbättringar som Steba har gjort med modellen, så du kan förvänta dig en sous vide som på flera sätt är bäst i test. Hos återförsäljarna lyfts den för att vara väldigt enkel och användarvänlig, samtidigt som den fungerar riktigt bra.

Därför ska du välja Steba SV50

Denna modell, Steba SV50, är en enkel sous vide, och bra för dig som inte har provat tillagningsmetoden tidigare, men som vill prova på denna typ av matlagning. Maskinen är inte fullproppad med alla möjliga funktioner, men har i gengäld allt som behövs för att fungera optimalt och uppnå bra resultat. Den har presterat bra i olika sous vide-cirkulator test (inkl. kar) av såväl Råd & Rön som det danska konsumentrådet Tænk, där Råd & Rön inte minst berömmer modellen för dess höga säkerhetsnivå.

Steba har utvecklat maskinen så att den använder 800 watt, vilket är i det något lägre laget och ger en låg energiförbrukning jämfört med många andra sous vide-maskiner. Det tar denna modell 45 minuter att värma 20 liter vatten upp till en temperatur på 56 grader och det har en cirkulation på 8 liter per minut, vilket säkerställer en stabil och jämn temperatur i vattnet. Detta är särskilt viktigt när du lagar maten i vattnet så att den inte får olika temperaturer.

När du använder en sous vide för att laga ditt kött sker det vanligtvis vid låga temperaturer under lång tid. Det är därför sällsynt att sous vide-maskinerna stiger till mycket höga temperaturer, men det är naturligtvis möjligt. Steba SV50 är inte utrustad med WiFi eller Bluetooth, så den kan inte styras från mobilen, men i gengäld kan den lätt och okomplicerat styras direkt på.

Användarvänlig och enkel start

Steba SV50 har fått många bra recensioner, bland annat eftersom att den är så enkel och okomplicerad att använda. Den är utrustad med enkla knappar och en tydlig display som är enkla att använda. Dessutom kan den användas på alla kastruller eller behållare som har ett djup på minst 15 cm. Dessa minst 15 cm är viktiga för cirkulationen av vattnet. Dessutom kan man använda nästan vilken behållare som helst, eftersom det är möjligt att justera Steba SV50 så att den kan fästas på såväl en kastrull som en stor gryta, och andra liknande behållare. 

På den upplysta skärmen har Steba sett till att du kan se aktuell temperatur och tid, som går upp till 99 minuter. Temperaturen kan gå upp till 90 grader, och temperaturen styrs elektroniskt, och har en avvikelse från den faktiska temperaturen på max 0,5 grader, så den är väldigt exakt. Steba SV50s relativt lilla storleken gör den praktisk och platsbesparande och gör att du kan laga perfekt tillagad mat. 

Maskinen är naturligtvis 100% vattentät eftersom den har IPX7-standarden och har en vikt på 1,2 kg. 

Produktinformation

 • Effekt: 800 watt
 • Temperatur, max: 90 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,5 grader 
 • Timer: 99 min. 
 • WiFi: Nej 
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 1,2 kg. 
Det vi liker:
 • Enkel och användarvänlig sous vide utan alltför många fancy funktioner
 • Kan värma 20 liter vatten till en temperatur på 56 grader på bara 45 minuter.
 • Låg energiförbrukning

Witt Smart Sous Vide – Sous vide-cirkulator med WiFi

Witt Smart Sous Vide

Witt har också gjort två typer av sous vide-maskiner, där en är utrustad med WiFi och den andra är utan. Designen är nästan densamma. Denna modell är med WiFi och kallas därför ‘Smart’. Det är en riktigt bra och fiffig sous vide i serien som får din mat att smaka som om du är på en gourmetrestaurang.

Därför ska du välja Witt Smart Sous Vide

Med denna sous vide kan du enkelt tillaga mat under längre tid och vid låga temperaturer, eftersom modellen kan värma upp vattnet till mellan 40 och 95 grader. Den har också en temperaturavvikelse på 0,1 grader, så temperaturen förblir stabil och avviker inte särskilt mycket. Detta säkerställer att köttet tillagas korrekt. 

Denna sous vide-cirkulators inbyggda WiFi gör det möjligt att kontrollera den från din telefon, och ger dig större flexibilitet när du förbereder din mat. Du kan kontrollera och se vattentemperaturen och hur mycket tid som är kvar. Det ger dig mer frihet att kunna göra andra saker under tiden och veta att köttet tillagas som det ska. 

Med denna Smart Sous Vide kan du använda kastruller eller behållare som rymmer 25 liter vatten. Det är den maximala kapaciteten som denna sous vide kan värma för optimal och stabil värme för köttet under hela tillagningen. Maskinen använder 1000 watt och har därmed en rimlig energinivå. 

Rengöringsvänlig design

Witt har designat en enkel och elegant sous vide med LCD-display, där du kan läsa av allt du behöver, till exempel temperatur och tid. Dessutom kan temperaturen enkelt ställas in med knapparna nära denna LCD-display. Designen är gjord så att den är lätt att rengöra, vilket är viktigt eftersom att sous viden är nere lång tid i vattnet, vilket kan lämna märken av kalk om den inte rengörs och torkas av ordentligt. Den är också gjord för att passa de flesta kastruller och behållare. 

Produktdetaljer

 • Effekt: 1000 watt
 • Temperatur, Min: 40 grader
 • Temperatur, Max: 95 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grader 
 • Kapacitet: 25 liter
 • Timer: 99 min. 
 • WiFi: Ja 
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 1,5 kg. 
Det vi liker:
 • Kan ställas in på temperaturer mellan 40 och 95 grader
 • Inbyggd WiFI så att sous viden kan styras från din mobil
 • Lätt att rengöra

Champion Sous Vide Precision Circulator – Billig sous vide för nybörjare

Champion Sous Vide Precision Circulator

Denna sous vide hör till marknadens lågprisalternativ och passar bra för dig som inte har mycket erfarenhet av sous vide-tekniken. Det är en bra nybörjarmaskin om du är osäker på hur och om du kommer att använda denna typ av matlagning. När allt kommer omkring är det en tillagningsmetod som skiljer sig ganska från den traditionella. Vi har därmed utsett den till den bästa sous viden av de billiga modellerna på marknaden. Dessutom har denna modell fått goda recensioner från det danska konsumentrådet Tænk samt Råd & Rön, där den bl.a. hyllas för det låga ljudet.

Därför du ska välja Champion Sous Vide Precision Circulator

Champion är en väldigt enkel och enkel sous vide, som säkerställer att ditt kött tillagas perfekt – nästan utan att du behöver röra ett finger. 

Det smarta med att laga mat med sous vide-metoden är att det ger dig mer frihet att fokusera på de andra sakerna till maten, såsom grönsaker, sås och andra tillbehör. Köttet i sous viden står och tar hand om sig själv tills det är ordentligt kokt – det blir alltså varken för mycket eller för lite. 

Denna Champion sous vide kan hålla vattnet på en temperatur mellan 0 och 92 grader, och den valda temperaturen hålls med en noggrannhet på +/- 0,1 grader, vilket påverkas av vattnets cirkulation. Upp till 8,2 liter vatten cirkuleras varje minut, vilket säkerställer att temperaturen förblir jämn. Den väger 1,38 kg och använder 800 watt.

Precis temperatur samt enkel installation och uppstart

Du kan använda vilken kastrull eller relativt stor gryta, som helst med Champion, för att fixa eget vattenbad att tillaga mat i, eftersom det är en sous vide-cirkulator som inte tar upp mycket plats. Eftersom att den inte tar mycket plats är den lätt att förvara och även lätt att ta ut den när den ska användas. 

Designen är genomtänkt och användarvänlig och den är inte fylld med alla möjliga smarta funktioner som istället för att hjälpa, endast kan göra det förvirrande om man inte har arbetat med en sous vide tidigare. Maskinen är inte utrustad med WiFi eller Bluetooth, så den styrs via den användarvänliga skärmen. Det faktum att maskinen inte är utrustad med WiFi och Bluetooth betyder också att priset är lågt jämfört med de maskiner som har. 

Det danska konsumentrådet Tænk samt Råd & Rön har gett denna modell bra recensioner när det gäller noggrannhet av temperatur både när det gäller att laga lax, biffar och grönsaker. Modellen får också beröm för ljudnivån såväl som installation och igångsättning av maskinen, vilket också är viktigt om du inte har arbetat med sous vide tidigare. 

Displayen är tydlig och enkel att använda, där den ger en fin översikt över aktuell temperatur, hur mycket tid som återstår av den inställda tiden. Knapparna sitter bredvid displayen och gör det enkelt att använda och ställa in timern och önskad temperatur.

 Produktdetaljer

 • Effekt: 800 watt
 • Temperatur, Min: 0 grader
 • Temperatur, Max: 92 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grader 
 • Sladdlängd: 1,2 meter
 • Kapacitet: 15 liter
 • Timer: Ja
 • WiFi: Nej
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 1,38 kg
Det vi liker:
 • Bra kvalitet till ett bra pris, vilket gör den till en perfekt sous vide för nybörjare
 • Temperaturintervall mellan 0 och 02 grader
 • Tystgående maskin med enkel installation och start samt god temperaturkontroll

Caso SousVide SV2000 – Sous vide med god vattencirkulation

Sous vide med god vattencirkulation

Caso är ett tyskt varumärke som har fått mer och mer utrymme på den svenska marknaden de senaste åren när det gäller produkter som mikros, kylskåp och andra produkter till köket, och nu har de också gjort en sous vide-cirkulator. Denna sous vide-stav säljs också till ett rimligt pris och har de funktioner som en sous vide-maskin ska ha så att du kan behålla vitaminerna, näringsämnena och mineralerna i köttet samtidigt som du behåller den naturliga smak som köttet har.

Därför ska du välja Caso SousVide SV2000

Denna sous vide-cirkulator är lämplig för alla värmebeständiga behållare med en minsta höjd på cirka 23 cm. Det betyder att du enkelt kan använda en stor kastrull för att fixa ett eget vattenbad. Den har dock en maximal kapacitet på 19 liter, så du måste vara medveten om det när du väljer din behållare. Sannolikheten att du kommer upp i den mängden är dock relativt låg, men kan vara viktigt att ha i åtanke då vid tillfällen då det finns mer än 19 liter vatten i behållaren kan det leda till att dess temperatur inte hålls jämn. Dess temperatur kan ställas in mellan 45 och 90 grader på den lilla skärmen, där du också kan ställa in timern och se hur mycket tid som är kvar samt vad aktuell temperatur är. Dess timerfunktion är utvecklad så att den kan ställas in med steg på 1 minut från 1 min och upp till 2 timmar. Från 2 timmar och upp till 72 timmar kan du ställa in timern i steg om 5 minuter, så precisionen är hög även om du stället in den på flera timmar. Temperaturen har en genomsnittlig avvikelse på 0,1 grad. Förvaring och rengöring är enkelt eftersom att maskinen är liten. Den tar således inte mycket plats i köket. 

Professionell vattencirkulation

En bra vattencirkulation är A och O när du väljer din sous vide-maskin, eftersom den säkerställer en stabil temperatur. Caso har verkligen fokuserat på att göra en professionell vattencirkulation och snabb uppvärmning så att allt vatten i kastrullen har en jämn temperatur. När du värmer vattnet/rätten vid låga temperaturer och under länre tid, ser du till att köttet behåller alla sina vitaminer, näringsämnen och mineraler samtidigt som du säkerställer en mycket mer intensiv smak än du kommer att uppleva genom att laga mat vid höga temperaturer i stekpannan eller i ugnen. Denna typ av tillagningsmetod gör att köttet helt enkelt smakar bättre.

Caso SousVide SV2000 har fått bra recensioner från köpare på i Skandinavien, bland annat hos danska Skousen där produkten har fått 5 av 5 stjärnor. Produkten får bl.a. beröm för att vara otroligt enkel att installera, användarvänlig samt att ge ett fantastiskt resultat. 

Produktdetaljer

 • Effekt: 800 watt
 • Temperatur, Min: 45 grader
 • Temperatur, Max: 90 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grader 
 • Sladdlängd: 1,2 meter
 • Kapacitet: 19 liter
 • Timer: Ja
 • WiFi: Nej
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 3,40 kg
Det vi liker:
 • Timerfunktion i upp till 72 timmar med minutsteg
 • Snabb uppvärmning av vattnet tack vare god och professionell vattencirkulation
 • Användarvänlig och enkel installation

Anova Precision Cooker PRO – Sous vide för professionellt bruk

Anova Precision Cooker PRO

Detta är den bästa sous viden för professionell användning i detta test av sous vide eftersom det har en stor kapacitet på 100 liter. Det här är de få sous vide-maskinerna som man kan köpa som privatkonsument som har så stor kapacitet. Om du älskar att ha gäster på besök och att prova på alla möjliga olika rätter och särskilt stora köttbitar, så är det denna sous vide, tillverkad i rostfritt stål, som du bör investera i. 

Därför ska du välja Anova Precision Cooker PRO

Anova gör det igen! Den läckra designen, den goda kvaliteten och användarvänligheten – det blir inte lättare än såhär att laga god mat och mycket mat på en gång. Denna modell är utrustad med WiFi så att du enkelt kan styra allt från din telefon. Den är kompatibel med både iOS och Android, och du kan enkelt komma åt Anovas stora värld med recept, där det alltid finns inspiration eller hjälp att hitta. 

Den stora och fyrkantiga displayen visar aktuell temperatur, inställd temperatur och hur mycket tid som återstår. Designen är snygg med rostfritt stål och teflonbelagt aluminium. Naturligtvis har den här maskinen också IPX7-standarden och är därmed 100% vattentät. Högsta temperatur är 92 grader och den har en avvikelse på 0,05 grader, vilket är den lägsta avvikelsen för alla sous vide-maskiner som ingår i detta test av sous vide. 

Kraftfull sous vide-maskin med isolerad värmare

Både priset och maskinens stora kapacitet indikerar att detta är en maskin för seriösa kockar och ambitiösa hemmakockar. Det är en kraftfull sous vide-maskin som ger dig precision i matlagning, och sedan är den gjord för alla kök – oavsett vilken uppgift du tar dig an med denna sous vide, ska den kunna hantera den (så länge den är inom 100 liter kapacitet). De 1200 watt och ett cirkulationsflöde på 12 liter per minut gör detta till en arbetsmyra som du kan använda året runt och oavsett om det är en familjemiddag eller hela området som behöver mat. 

En annan anledning till att detta inte är en vanlig sous vide-maskin är att den är utrustad med en isolerad värmare, vilket innebär att den kan gå i minst 10 000 timmar utan att stängas av. Det är särskilt användbart i restauranger som kräver att maskinen körs hela tiden. När du lagar mat med sous vide-metoden tar det vanligtvis många timmar – en del gånger över 24 timmar för att få köttet perfekt. 

Produktdetaljer

 • Effekt: 1200 watt 
 • Temperatur, max: 92 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,05 grader
 • Kapacitet: 100 liter
 • Cirkulation: 12 liter per minut 
 • WiFi: Ja
 • Vikt: 1,3 kg
Det vi liker:
 • Stor kapacitet på 100 liter
 • Modellen har WiFi så att den kan styras var som helst
 • Isolerad värmare, så att maskinen kan gå i över 10 000 timmar

SousVide Supreme Touch – Sous vide-kar

Det finns två typer av sous vide-maskiner, och den ena är sous vide-cirkulatorer som du har läst om ovan och den andra är sous vide-kar/vattenbad. Båda fungerar väldigt bra och är bra val, men att investera i ett sous vide-kar är en mycket större grej än att köpa en sous vide-cirkulator. Å andra sidan blir det nästan inte lättare än så att laga långtidsberedd mat, och det är möjligt att laga mycket mat tack vare den stora kapaciteten.

Därför ska du välja SousVide Supreme Touch

Med denna sous vide, bäst i test av större modeller, kommer du att jobba med den absolut bästa utrustningen, precis den som en kock skulle vilja ha. Själva tillagningsmetoden med sous vide har använts på restauranger i många år, och detta har framför allt gjort med sous vide-maskiner med vattentankar, och efter det har sous vide-cirkulatorer kommit ut på marknaden för privata konsumenter. Detta sous vide-kar är gjort för dig som vill ha mer rejäla saker. Den har en vattentank på 11 liter och du kan laga stora mängder mat på en gång – upp till 3 kg kött på en gång. 

Temperaturområdet varierar från 30 till 99 grader och har en exakt temperatur som bara fluktuerar mellan 0,5 grader i genomsnitt. Dess timerfunktion är utvecklad så att den kan ställas in mellan 1 minut och 99 timmar. SousVide Supreme Touch är utrustad med flera smarta funktioner som är nödvändiga för att använda maskinen optimalt. Den startar också om automatiskt om det skulle bli strömavbrott eller liknande, eftersom den har strömåterställningsläge. Det finns också en säkring av vattennivå så att du inte kan starta maskinen om det är mindre än 1 liter i vattentanken. Dessutom är den energieffektiv tyst i drift, och just denna låga ljudnivå är något som Råd & Rön i deras test av sous vider berömmer den för. 

Dubbelisolerad design och stor touch-skärm

Designen är utan tvekan genomtänkt, så att du enkelt och smidigt kan tillaga kött utan att det krävs mycket uppmärksamhet från dig. Modellen är gjord av fint borstat stål med en tydlig display på framsidan. Locket är transparent så att du alltid kan hålla ett öga på köttet. En av fördelarna med att välja ett sous vide-kar är att det är helt stängt så att värmen bibehålls. Det gör också maskinen mer energieffektiv och garanterar optimal tillagning av ditt kött. Det isolerande och genomskinliga locket kan också användas som en bricka. Dessutom är designen på SousVide Supreme genomtänkt i vad som är viktigt att ha till hands när man arbetar med sin sous vide. 

Maskinen är dubbelisolerat, vilket också hjälper till att hålla värmen i, men utan att utsidan blir för varmt om man rör vid den. Dess 360 graders värmare garanterar optimal precision vid uppvärmning, vilket tillsammans med den dubbelisolerade utsidan gör temperaturen stabil och stabil. 

Den stora touch-skärmen är enkel att använda och där kan du ställa in temperaturen och timern. Från skärmen kan du hålla ett öga på allt; se temperaturen och hur mycket tid som är kvar. Det smartaste med den här skärmen är att den kan användas med fuktiga fingrar, vilket du ju ofta får när du arbetar med din sous vide. Modellen levereras också med ett universellt stativ, där det finns utrymme att förbereda flera vakuumpåsar åt gången. 

Produktdetaljer

 • Effekt: 900 watt
 • H x B x D: 29 x 29 x 36 cm 
 • Temperatur, Min: 30 grader
 • Temperatur, Max: 99 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,5 grader 
 • Kapacitet: 11 liter
 • Timer: Upp till 99 timmar
 • WiFi: Från
 • Bluetooth: ingen
 • Vikt: 5,90 kg
Det vi liker:
 • Möjlighet att laga mycket mat – upp till 3 kg kött
 • Fördröjd startfunktion, touch display som kan användas med fuktiga fingrar samt säkring av vattennivå
 • Patenterad värmeteknik med 360 graders värmare, vilket säkerställer optimal, jämn och rätt temperatur.

OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation – Billigt sous vide-kar

OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation

OBH Nordica är ett välkänt varumärke i svenska hem, och därför har de också gjort denna sous vide så att du kan göra läckra rätter med en sous vide till ett rimligt pris. Olika sous vide-maskiner med kar, istället för som en stav, kan vara en dyr investering och därför har OBH Nordica gjort en modell på en lägre prisnivå och en mindre modell som gör att de flesta kan delta. Denna tycker vi är bäst i test av billigare sous vide-kar.

Därfö ska du välja OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation

Denna modell från OBH Nordica är en billigare version av en sous vide med en vattentank, men av användare hyllas den bl.a. för att det är en bra maskin för priset och att den gör vad den behöver; nämligen långvarig beredning av mat. Vattentanken rymmer 8,5 liter, vilket är lite mindre än de olika sous vide-maskiner som har vattentankar. Det finns plats för 2,5 kg kött på en gång – om du behöver laga mer måste du investera i en större maskin eller vänta med att laga det tills den andra är klar. 

Modellen levereras också med ett stativ där du har möjlighet att fixa upp till totalt 8 vakuumförpackningar, så att du har möjlighet att förbereda något helt annat eller 8 portioner. Om du vill förbereda något annat, alltså olika rätter i olika förpackningar, ska du se till att de kräver samma temperatur – annars riskerar du att inte lyckas på grund av att något är över- eller underkokt. 

Tyst och magnetisk cirkulator

Detta är ett bra val om du bland annat vill ha en tystgående modell. OBH Nordica har nämlihen fokuserat på att tillverka en maskin som är tyst samtidigt som den har en optimal cirkulation i karet, vilket är viktigt för en jämn temperatur. Magnetcirkulatorn får vattnet att cirkulera, vilket säkerställer exakt tillagningstemperatur. Denna sous vide har ett temperaturintervall från 40 till 90 grader med en avvikelse på 0,1 grader, vilket är mycket bra jämfört med sous vide-maskiner. Dess timerfunktion är utvecklad så att den kan ställas in i upp till 72 timmar. 

Designen är enkel med stål och svart, och OBH Nordica har utvecklat denna för att säkerställa att utsidan inte blir för varm och att den är isolerad så att värmen bibehålls i sous viden. Locket är utrustat med ett fönster så att du alltid kan hålla ett öga på innehållet och se till att allt är som det ska vara utan att behöva öppna locket och släppa ut någon värme. 

OBH Nordica driver för närvarande en kampanj där du har möjlighet att testa produkter i 100 dagar hemma, och om du inte är nöjd kan du få tillbaka pengarna. Inte alla återförsäljare kör den här kampanjen, så kolla in den innan du köper produkten. Det kommer sannolikt också att finnas några krav på hur produkten returneras. 

Produktinformation

 • Temperatur, Min: 40 grader
 • Temperatur, Max: 90 grader
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grader 
 • Kapacitet: 8,5 liter
 • Timer: Upp till 72 timmar
 • WiFi: Från 
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 4,80 kg
Det vi liker:
 • Kapacitet på 8,5 liter, plats för 8 vakuumförpackade delar och totalt 2,5 kg kött.
 • Denna sous vide-maskin är utrustad med magnetisk cirkulation
 • Fönster i locket gör det möjligt att hålla koll på innehållet

Sansaire Sous Vide – Enkel maskin

Sansaire Sous Vide

Denna modell från Sansaire är en väldigt bra modell som sticker ut designmässigt, men inte mer än att den fortfarande är en klassisk sous vide-cirkulator som du kan använda med de flesta kastruller och andra värmebeständiga behållare, för att fixa ett eget vattenbad att tillaga mat i. Sansaire utvecklade denna sous vide eftersom de flesta sous vide-maskinerna var dyra för vanliga konsumenter, och vanligtvis ett verktyg för den professionella marknaden. Med den här modellen ville de göra det lättillgängligt och enkelt för konsumenterna att laga mat med sous vide-metoden oavsett om man lagar mat för en person eller ett stort gäng.

Därför ska du välja Sansaire Sous Vide

Sansaire Sous Vide fungerar verkligen bra och säljs samtidigt till ett överkomligt pris, och den passar de flesta kastruller och liknande behållare där maskinen fästs med ett stort klipp. Designen är enkel och svart och skärmen ovanpå maskinen gör det enkelt att ställa in både temperatur och timer. På sidan kan du hålla reda på tid och temperatur så att du alltid kan se hur mycket tid som är kvar. 

Kan laga mat i upp till 100 grader

I detta sous vide-maskin test är detta den enda sous vide-maskinen och cirkulatorn som når upp till 100 grader, vilket är relativt mycket när du tänker på det faktum att man faktiskt brukar tillaga maten vid låg värme när det sker under längre tid. Den höga temperaturen öppnar samtidigt för andra möjligheter om du är bra på att experimentera. Temperaturområdet går från 45 grader och upp till 100 grader. 

Sansaire sous vide har en kapacitet på 23 liter, så behållaren du väljer får inte innehålla mer än 23 liter vatten för då kommer du att ha problem med att hålla en stabil temperatur. Den cirkulerar 11 liter per minut och temperaturen hålls jämn, men med ca. 0,1 grad i avvikelse, vilket är standard för de flesta sous vide-maskiner. Sammantaget en riktigt bra maskin som är enkel och funktionell.

Produktdetaljer

 • Temperatur, Min: 45 grader
 • Temperatur, Max: 100 grader
 • Cirkulation per. minut: 11 liter
 • Temperaturavvikelse: 0,1 grader 
 • Sladdlängd: 1,1 meter
 • Kapacitet: 23 liter
 • Timer: Ja
 • WiFi: Nej
 • Bluetooth: Nej
 • Vikt: 1,8 kg
Det vi liker:
 • Enkel och intuitiv display ovanpå maskinen
 • Vacker och användarvänlig design
 • Möjlighet att laga mat på relativt hög värme

Fördelar med sous vide

Sous vide är en metod som på ett väldigt bra sätt vanligtvis används för långvarig tillagning av kött, fisk och annan mat, då den vakuumförpackas och nedsänks i vatten, och där cirkulerar och värmer upp köttet. Köttet överkokas inte i vattenbadet, utan det tillagas till rätt temperatur medan det hålls förpackat i vakuum – alltså i en helt lufttät och vattentät påse. Sous vide är franska och betyder “under vakuum”, vilket alltså är exakt vad man gör; tillagar vakuumförpackat kött under låga temperaturer under längre tid, vilket hjälper till att ge utsökt resultat och perfekt tillagat kött.

För att lyckas med detta börjar du med att värma din sous vide-stav i en kastrull med vatten, för att fixa ett eget vattenbad, eller i ditt sous vide-kar. Ett sous vide-kar är en maskin med en inbyggd vattentank medan en sous vide-stav är en cirkulator som cirkulerar vattnet i en kastrull eller värmebeständig behållare till önskad temperatur. Om du använder en sous vide-stav, ska du vara uppmärksam på hur högt upp vattnet ska gå (det står min. och max. på cirkulatorn). Du ska sedan värma upp vattnet till den temperatur som ska användas för det du behöver laga.

Du bör vakuumförpacka köttet tillsammans med kryddor och smör eller en bra marinad. Det är viktigt att påsen är både lufttät och vattentät. Om det finns luft i påsen flyter påsen upp i vattenbadet och det kan leda till att köttet inte täcks av vattnet på ett optimalt sätt, och då tillagas det inte ordentligt. Använd en bra vakuumförpackare för att se till att köttet är väl inpackat. Förslut eventuellt köttet i två vakuumpackade påsar för att vara på den säkra sidan, för det finns inget värre än vatten som kommer in i köttet. Det förstör köttet och idén med själva sous vide-tekniken. Då har du inget annat val än att börja om med ditt kött.

Hur du använder din sous vide – guide “steg för steg”

Här får du en “steg för steg”-guide för hur du använder en sous vide och får bästa resultat. Läs bara här hur lätt det är, så om du inte redan är övertygad kan jag lova dig att du kommer att bli det nu!

 1. Vakuumförpacka ditt önskade kött i en påse. Det är viktigt att det inte finns luft i påsen och att den är helt försluten. I annat fall kommer påsen flyta på vattnets yta, vilket kan ha negativa inverkan på köttets tillagning. Om påsen inte stängs ordentligt kan vatten komma ut, vilket kan skada köttet. Använd en ordentlig vakuumpackare!
 2. Ta reda på vilken temperatur köttet ska ha och följ det exakt. Gå inte över tiden heller, eftersom att köttet då kan bli överkokt
 3. Ta en gryta eller annan värmebeständig behållare och sätt den på köksbänken (inte på en bordsskiva som inte tål värme, eftersom grytan blir mycket varm).
 4. Fäst sous vide-cirkulatorn på kastrullen, med ditt eget vattenbad. Det är viktigt att det finns tillräckligt med utrymme under sous viden och att det finns tillräckligt med vatten i kastrullen, eftersom maskinen måste kunna cirkulera vattnet ordentligt. Sous vide-maskinen säger ifrån om det finns några problem
 5. När vattnet når önskad temperatur lägger du ner köttet och startar sedan timern.
 6. Låt köttet ligga i vattnet och när det är klart tar du köttet ur påsen, och om det är kött som behöver stekas för att det ska få en bra och krispig stekyta, torka då torrt köttet och stek det sedan i en mycket het panna under ganska kort tid. Återigen, tillaga det inte för mycket
 7. Njut av ett perfekt resultat, med grymt tillagat kött med läckra tillbehör och säg varsågod!

Skillnaden mellan en sous vide-stav och ett sous vide-kar

Som du antagligen har insett finns det olika sous vide-modeller på marknaden. Det är en stor skillnad mellan att välja att investera i en sous vide-stav eller ett sous vide-kar, som är en stor maskin med en vattentank. En sous vide-stav kan användas med de flesta kastruller och liknande behållare och tar inte upp någon plats i köksskåpet.

En fördel med att välja ett sous vide-kar är att ett sådant vanligtvis är dubbelisolerat och med lock, så att det behåller värmen bättre och därmed blir sous vide-karet vanligtvis inte varmt om du rör vid det. Om du väljer en sous vide-stav ska du vara uppmärksam på var du placerar kastrullen, för den blir mycket varm. Från mina egna erfarenheter kan jag berätta att detta är viktigt att tänka på, då jag första gången som jag använde min sous vide-stav ställde den på mitt köksbord av trä. Det var dumt och jag påminns om misstaget varje gång jag ser mitt köksbord. Gör inte samma misstag, vilket lätt kan undvikas genom att placera kastrullen på ett galler eller någon annanstans i köket än på trä.

Priset är också en viktig faktor när man väljer mellan att investera i en sous vide-stav eller ett sous vide-kar. Om du behöver ett bra sous vide-kar som håller i flera år och är isolerande behöver du vanligtvis ge minst 4 000 kr, vilket kan bli billigare med en sous vide-stav, som du kan få för knappt 1 500 kr utan WiFi och Bluetooth och vanligtvis runt 2 500 kr med Wifi och Bluetooth.

Sous vide temperaturer och tid

Om du inte har tillagat mat med sous vide-metoden tidigare kan det vara svårt de första gångerna eftersom det är ett helt annat sätt än traditionell matlagning. Det kan vara en bra idé att utrusta dig med en kokbok specifikt för sous vide, annars kan du också enkelt hitta bra sous vide-recept online. Om du väljer en sous vide-stav som kan anslutas till en app, finns det vanligtvis en hel värld av recept som du enkelt kan följa. Så är fallet med den bästa sous vide-maskinen i detta test, nämligen den från Anova.

När man pratar om sous vide är temperaturen och tiden kärnan i om det lyckas, och det skiljer sig ofta mycket beroende på vilken typ av kött du pratar om. Alla typer av kött har olika temperaturer och tillagningstid och beroende på om du vill ha köttet rare, medium eller well medium.

Laga fisk

Det finns många olika typer av fisk, där de mest populära är lax, torsk och så vidare. De behöver alla olika temperaturer och tider i sous vide-maskinen. Lax, till exempel, ska ha 46,1 grader i 45 minuter.

Laga kött

Sous vide är ett perfekt sätt att laga helt perfekta biffar! Om du t.ex. har två läckra bitar entrecote (eller mer) som behöver tillagas perfekt, lägg dem då i din sous vide i 1 timme vid 53,9 grader och stek dem på hög värme i en stekpanna efteråt. Om du vill ha perfekt krispiga biffar, använd då en gjutjärnspanna och värm upp den en stund med lite olja. När pannan är riktigt varm, lägg i dina biffar, men bara så att de får en krispig yta. Slutligen får de inte bli liggande för länge, eftersom biffarna då tillagas ännu mer, vilket kan göra dem sega.

Pulled pork i sous vide

Pulled pork tar lång tid att tillaga – åtminstone om du vill ha det helt perfekt och göra det från grunden, men med en sous vide blir det knappast lättare eftersom du i en sådan kan fixa det i vakuumförpackning och bara lägga det i vattnet vid 73 grader i 24 timmar, så tar det hand om sig själv tills det är klart, och du kan använda ugnen till allt annat under tiden. Det blir inte lättare än så!

Laga kyckling i sous vide

Beroende på vilken del av kycklingen du ska laga krävs olika tider och temperaturer. Om du vill laga en perfekt bit kycklingbröst tycker många att kycklingen ska ha en kärntemperatur på 75 grader för att döda salmonella, men detta är faktiskt inte helt sant när du lagar med sous vide-metoden. För här tillagas kycklingen så länge och vid konstant temperatur, så att den dödar alla bakterier och även salmonellabakterier. Ett perfekt kokt och saftigt kycklingbröst bör uppnå 1 timme och 30 minuter vid 65 grader.

Tillbehör till sous vide-maskiner

Det finns några tillbehör som du inte kan leva utan när du lagar mat med en sous vide-maskin – tro mig, de är riktigt bra köp. Jag bestämde mig från dag ett att investera i både en sous vide-stav och en vakuumpackare och det var ett mycket klokt val.

Vakuumförpackare för bättre resultat

En vakuumförpackare behövs när du använder en sous vide-maskin för att skydda maten från vatten. Du kan naturligtvis packa köttet i vatten- och lufttäta påsar, men det blir bara något helt annat när du vakuumförpackar det. Kryddor och möjligen smör som du lägger i påsen tillsammans med köttet kan mycket bättre absorberas av köttet när du vakuumförpackar det. Dessutom är du också 100% säker på att köttet kommer ner ordentligt i vattnet eftersom luften dras ut så att köttet inte har möjlighet att flyta på ytan och därmed få olika temperaturer. Med andra ord; en vakuumförpackare behövs! Så du kan tjäna mycket på att läsa vår artikel om vakuumförpackare så att du kan välja den vakuumförpackare som passar dig både i kvalitet och prisnivå.

Behållare för sous vide

De flesta väljer en kastrull eller en plastbehållare som tål de temperaturer den utsätts för. Det är dock inte alltid så smart, eftersom du får ut mycket mer av att använda en behållare gjord för sous vide-cirkulatorer. Det beror på att mycket värme kan sippra ut ur olika behållare, vilket kan leda till vissa temperatursvängningar – och speciellt om du har investerat i en billigare modell.

Behållaren från Anova är gjord för deras sous vide-maskin så att din sous vide kan behålla exakt temperatur när du lagar mat. Behållaren säkerställer också en effektiv och jämn cirkulation av vattnet, vilket också hjälper till att hålla en konstant temperatur. Kapaciteten på denna är 16 liter. Anova har naturligtvis designat denna behållare för att ge dig ännu mer behållning din sous vide, och därför är behållaren väl geomtänkt till punkt och pricka. Den har HemiFlow, som syftar till snabbare vattenuppvärmning, ett integrerat stativ som håller maten perfekt placerad i behållaren och ett lock med gummi. Locket låses och säkerställer att ångan förbrukar inne i behållaren.

Naturligtvis har de också höjt botten 3 mm så att behållaren kan stå på din bänkskiva utan att den får brännmärken (som nämnts tidigare – detta har hänt mig då jag använde en helt vanlig kastrull, så jag ser det definitivt som ett viktigt plus!). Behållaren är också transparent, så du kan alltid hålla ett öga på köttet och se om det ligger rätt till, vilket du inte kan om du använder en vanlig kastrull. Detta är således ett sous vide-tillbehör som jag inte skulle vilja vara utan!

Isoleringskulor

Om du väljer att köpa en sous vide-stav, som måste fästas i en kastrull eller annan värmebeständig behållare, är det en bra idé att köpa isoleringskulor till din sous vide. Med de flytande värmeisoleringskulorna når din sous vide-stav rätt tid snabbare eftersom värmen inte försvinner. Genom att använda isoleringskulor kan du minska värmeförlusten med 90% samt minska avdunstningen och minimera vattenförlust.

I detta paket finns 100 isoleringskulor, och de har exakt samma effekt som ett lock. Din sous vide-stav har därför en bättre möjlighet att tillaga maten vid en jämn temperatur. Isoleringskulor är gjorda av materialet polypropen och tål att diskas i diskmaskinen. När du inte använder isoleringskulorna kan de lagras i ett fint nät, vilket också är säkert att köra i diskmaskinen.

4 grundläggande regler att tänka på när du arbetar med din sous vide

Att använda en sous vide är enkelt, men det finns några saker som du bara inte får glömma när du tillagar din mat med sous vide-metoden. Det är därför jag har sammanställt dessa 4 grundläggande regler som du inte får glömma.

 1. Se alltid till att köttet är vakuumförpackat korrekt och helt vatten- och lufttätt.
 2. Tillsätt örter, smör eller marinad och väl med salt och peppar innan du vakuumförpackar
 3. Kontrollera alltid att du får rätt temperatur.
 4. Torka alltid köttet torrt innan du bryner den i stekpannan (om den ska stekas i pannan efteråt)

3 fördomar om sous vide

Om du har läst hela artikeln vet du att dessa 3 fördomar verkligen inte stämmer.

 1. Att maten blir överkokt
 2. Att maten smakar kartong
 3. Att bakterier inte dör

FAQ i detta sous vide-test

Vilken sous vide är bäst i test?

Vi har utsett Anova Precision Cooker till bäst i test, då det är den bästa när det gäller pris, användarvänlighet, kapacitet, kvalitet och precision. Läs hela vår sous vide-artikel för att hitta den sous vide som du tycker är bäst i test.

Vad är sous vide?

Sous vide är franska och betyder “under vakuum”, så i praktiken är det kött, fisk eller liknande som vakuumförpackas och långvarigt kokas i en vattentank tills det är fullt tillagat. Köttet blir mört, saftigt och gott och behåller alla vitaminer, mineraler och näringsämnen.

Varför blir mitt kött godare av att tillagas med en sous vide?

Eftersom det tillagad på låg värme under lång tid, vilket gör att alla vitaminer, mineraler och näringsämnen bibehålls. Detsamma gäller för behållning av smaken, som blir ännu mer intensiv. Även kött av lägre kvalitet kan smaka gott efter att ha tillagats i en sous vide.