Solkräm Test (2022) → Topp 8 bästa solkrämer

1
Evy Sunscreen Mousse SPF 30

Enligt oss är Evy Sunscreen Mousse SPF 30 den solkräm som är bäst i test. Detta beror på att det är en kladdfri solkräm som ger mycket bra skydd för känsliga partier, inte minst om du har ljus och överkänslig hy. Evy Sunscreen Mousse SPF 30 rekommenderas av Vitiligoförbundet, så du kan vara säker på att du får ett högklassigt skydd, både till dig själv och eventuella barn.  Därför ska du välja Evy Sunscreen Mousse…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Evy Sunscreen Mousse SPF 30 119 kr. Dermalution
La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+ 50ml##
Nivea Sun Face Anti Age & Anti Pigments Cream SPF 30 50ml##
Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral Sun Lotion SPF 30 150ml##
Avéne Sport Fluid SPF 50+ 171,75 kr. Kronans Apotek
Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist SPF 50 75ml##
Hawaiian Tropic Silk Hydration Sun Lotion SPF 30 180ml 105 kr. Sothie
Maria Åkerberg Sun Protecting Oil SPF15 125ml 199 kr. Apohem

I detta solkräm-test har vi valt ut de 8 bästa solkrämerna på marknaden just nu. De varierar både i solskyddsfaktor och deras egenskaper. Vi har utsett Evy Sunscreen Mousse SPF 30 till bäst i test, eftersom den ger ett högklassigt skydd för all typ av hud, även känslig, och är 100% vegansk. Det är bara att du bläddrar igenom resten av artikeln för att få kolla på andra produkter i detta test – så att du kan hitta den bästa solkrämen för dig.

I testet hittar du solkräm för alla hudtyper, så oavsett om du har känslig hud, normal hud eller letar efter den bästa solkrämen för barn kan du hitta det i detta test och på så sätt få produkter som är bäst i test i olika kategorier. Du kommer att få stor nytta av att ta reda på vilka som är bäst i test – solkräm är nämligen oerhört viktigt för en hälsosam vistelse i solen!

Är du osäker på vilken solkräm du ska använda och vill du veta hur du bäst skyddar din hud från att bli bränd av solen? Läs då vår guide längst ner i artikeln, där vi ger dig ordentligt med information så att du kan välja den bästa solkrämen för dig – allt för att du ska kunna njuta av solen och sommaren på bästa sätt. 

Evy Sunscreen Mousse SPF 30 – Den bästa solkrämen

Enligt oss är Evy Sunscreen Mousse SPF 30 den solkräm som är bäst i test. Detta beror på att det är en kladdfri solkräm som ger mycket bra skydd för känsliga partier, inte minst om du har ljus och överkänslig hy. Evy Sunscreen Mousse SPF 30 rekommenderas av Vitiligoförbundet, så du kan vara säker på att du får ett högklassigt skydd, både till dig själv och eventuella barn. 

Därför ska du välja Evy Sunscreen Mousse SPF 30

Denna solkräm från Evy är perfekt för dig som vill ha ett effektivt skydd av solens strålar utan att skada varken miljön eller din hud. Solkrämen är mycket skonsam och passar överkänslig och ljus hy, samtidigt som den ger ett bra skydd med sina SPF 30. Detta innebär att solkrämen släpper igenom 1/30 av UV-strålningen och blockerar runt 97%. 

Denna produkt från Evy, solskydd för såväl känslig som inte lika känslig hy, rekommenderas av Vitiligoförbundet, som särskilt visar på denna produkts fördelar genom att utse det till det säkraste skyddet på marknaden och väl lämpad för dem med solallergi. Dessutom är den vegansk, vilket är brett uppskattat. Den fungerar som en face mousse, men även för kroppen, och ger ett bra solskydd utan att lämna en hinna på huden.

Du applicerar krämen genom att skaka flaskan upp och ned, och sedan trycka ut önskad mängd mousse, där ungefär en klick stor som en golfboll räcker till en vuxen arm. Det är bättre att ta mindre mängd i fler omgångar. Låt krämen torka in i ca 5-10 minuter, och skulle det gå snabbare än så för krämen att torka är det en indikator på att du har tagit för lite solkräm – så då är det bara att du tar mer av denna testvinnare.  

Det vi liker:
 • Rekommenderas av Vitiligoförbundet
 • 100% vegan
 • Högklassigt skydd för känslig hy

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+ 50ml – Solkräm för dig som är särskilt känslig för solen

Anthelios solkräm från La Roche-Posay är en mycket effektiv, vårdande solkräm helt utan parfym. Den har en hög solskyddsfaktor på SPF 50+, som skyddar din hud riktigt effektivt från solens strålar. Denna solkräm har en fuktgivande formula som lugnar och stärker din hudbarriär och skyddar mot oxidativ stress.

Därför du ska välja La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+

Denna solkräm, Anthelios, från La Roche-Posay är lämplig för dig som har en särskilt hög risk för solskador och effekter från åldrande på grund av UV-exponering. Det kan vara du som har en mycket lätt hudtyp såväl som du vars hårbotten är mycket utsatt för UV-exponering, till exempel när du jobbar eller om du är på semester och tillbringar mycket tid i solen.

Solkrämen ger ett mycket högt fotostabilt och bredspektrat UVA- och UVB-skydd, medan den cellulära tekniken, som är baserad på fotostabila filter, hjälper till att förhindra cellskador. Anthelios solkräm är också vattentät, utan parfym och absorberas snabbt utan att täppa till dina porer eller lämna vita fläckar efter applicering. 

Du applicerar den genom att fördela den i stora mängder runt på kroppen innan du går ut i solen. Du bör undvika ögonkontakt och låt den torka helt innan du klär på dig. Upprepa appliceringen av solkräm så att du garanteras ett optimalt skydd hela dagen. Om du är särskilt känslig för solen bör du förutom solkräm också ha en hatt som täcker kläder och gärna även solglasögon, inte bara för att det är skönt för ögonen, utan även för att det kan skydda dem. Du bör också alltid undvika att vara i solen mitt på dagen mellan kl. 12 och 15, eftersom solens strålar är starkast då. 

Det vi liker:
 • Lämplig för dig som har en särskilt hög risk för solskador och åldrande i kontakt med solen
 • Parfymfri solkräm med bredspektrat skydd mot UVA- och UVB-strålar
 • Stärker dina hudbarriärer och ger intensiv fukt och lämnar inte vita fläckar

Nivea Sun Face Anti Age & Anti Pigments Cream SPF 30 50ml – Solkräm speciellt utvecklad för ansiktet

Nivea Sun Face Anti Age & Anti Pigments Cream SPF 30 är speciellt utvecklad för den känsliga huden i ansiktet. Det är ett solskydd för ansiktet som har en kladdfri formula med Q10 som såväl förebygger som bekämpar rynkor i ansiktet orsakade av solen. Tack vare produktens innehåll av naturliga antioxidanter förebyggs att rynkor, pigmentering och förtidigt åldrande uppkommer.

Därför ska du välja Nivea Sun Face Anti Age & Anti Pigments Cream SPF 30

Denna Nivea solkräm skyddar effektivt din hud mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar, och är framför allt ett bra solskydd för ansiktet. Den har en lätt och mjuk konsistens som inte kladdar, klibbar eller lämnar vita märken på huden, utan den går snabbt in och lämnar din hud mjuk och smidig. Tack vare en speciellt utvecklad formula med Q10 och antioxidanter förebyggs att rynkor, pigmentering och förtidigt åldrande uppkommer. På så sätt kan du vara ute och njuta i solen utan att oroa dig för alltför snabbt uppkomna ålderstecken. Det är en dermatologiskt testad kräm som ger återfuktande skydd för ansiktet. 

Du applicerar solkrämen genom att ta en riklig mängd kräm i handen, där vuxna rekommenderas 30ml. Tar du för lite av produkten minskar skyddsnivån. Efter att du har smörjt in solkrämen ska du låta den torka helt på huden innan den kommer i kontakt med textilier. Vidare är det rekommenderat att du återapplicerar varannan timme samt efter bad/svett/handdukstorkning. 

När du är i solen länge är det alltså viktigt att du applicerar solkräm med jämna mellanrum, och helst efter varje bad i havet eller i poolen. Det är också viktigt att du låter din solkräm torka helt innan du tar på dig kläder, eftersom solkräm annars kan fläcka dina kläder. Detta tål att upprepas så att du får det bästa skyddet!

Det vi liker:
 • Dermatologiskt testad
 • Förebygger och bekämpar rynkor, pigmentering och förtidigt åldrande i ansiktet orsakade av solen
 • Gör huden mjuk och smidig

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral Sun Lotion SPF 30 150ml – Solkräm till barn av hög kvalitet

Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral Sun Lotion SPF 30 är en perfekt solkräm till dina barn. Det är ett bra ett solskydd för ansiktet och för kroppen och har en hög solskyddsfaktor, SPF 30. Den är utvecklad med med enbart fysikaliska UV-filter som är speciellt anpassad för att skydda barns känsliga hud från att brännas i solen samt för att reducera risken för långsiktiga hudskador orsakade av solen. 

Därför ska du välja Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral Sun Lotion SPF 30

Denna solkräm från Eucerin är för dig som vill ha en bra solkräm till dina barn, som är lätt och snabb att applicera, där du samtidigt är säker på att de är ordentligt skyddade, exempelvis tack vare att den är vattenresistent. Solkrämen är utvecklad utan parfym och lämpar sig för känslig hud, såsom eksembenägen hud och fungerar för både ansiktet och kroppen. Den är lätt i sin konsistens och samt vattentätt, så att dina barn skyddas också i vattnet. 

Den har utvecklats smart med med enbart fysikaliska UV-filter som är speciellt anpassad för att skydda barns känsliga hud från att brännas i solen och för för att reducera risken för långsiktiga hudskador orsakade av solen. Det är precis det du vill ha ut av en solkräm, varför denna solkräm från Eucerin är den som är bäst i test för barn. 

Du ska smörja in denna solkräm, som är lätt att smörja in, i stora mängder innan dina barn går i solen, vilket helst bör vara cirka 15 till 20 minuter innan de vistas i solen så att den sjunker in i huden. Upprepa att smörja in regelbundet, särskilt efter att de har varit i vattnet eller torkat sig med handduken.

Det vi liker:
 • Skyddande solkräm för barn som är extra vattenresistent
 • Parfymfri och lämplig för känslig hud och eksembenägen hud
 • Utvecklad med bredspektrum och fotostabilt mineralfiltersystem, i enlighet med EU’s rekommendationer

Avéne Sport Fluid SPF 50+ – Solkräm för dig som tränar utomhus

Avéne solkräm har ett extremt högt solskydd, vilket är särskilt lämpligt för dig som sportar och är aktiv utomhus och då vistas i solen. Den har en oljefri struktur som är utvecklad för känslig hud som är lätt att smörja in. Förutom att ha ett bredspektrigt och fotostabilt UVA- och UVB-filtersystem har den också ett unikt antioxidantkomplex som har en lugnande och irriterande effekt.

Därför bör sk dua välja Avéne Sport Fluid SPF 50+

Denna solkräm från Avéne, Sport Fluid, är perfekt för dig som sportar och är aktiv utomhus, samt har mycket känslig hud som kräver hög skyddsnivå när du utsätts för solen. Den har ett mycket bredspektrat och fotostabilt UVA- och UVB-filtersystem samt ett unikt antioxidantkomplex och ett omfattande skydd på minsta nivå med en lugnande och irriterationsdämpande effekt från Avénes Terminal källvatten. 

Solkrämens konsistens är fräsch och lätt, och så kladdar den inte. Du får inte heller några oönskade vita fläckar på dina kläder när du applicerar solkrämen. 

Sport Fluid SPF 50+ ska appliceras innan du ger dig ut i solen. Applicera rikligt så att det täcker hela kroppen på ett bra sätt. Du ska sedan applicera solkrämen igen för att upprätthålla skyddet, särskilt efter att du varit i och badat, svettats och torkat dig med handduken. Var försiktig så att du inte får solkräm i ögonen och skölj noga med vatten om detta skulle hända. 

Det vi liker:
 • Lämplig för dig som idrottar utomhus och har känslig hud
 • Innehåller irritationsdämpande och lugnande Avéne termiskt källvatten
 • Fräsch och lätt konsistens som inte rinner ut eller klibbar

Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist SPF 50 75ml – Biotherm solskydd med solkysst lyster

Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist SPF 50 är precis som namnet indikerar – en återfuktande solskydd-spray som dessutom har en hög solskyddsfaktor. Det är en innovativ solkräm som effektivt skyddar din kropp och ditt ansikte från solen. Den är utvecklad för användning på stranden, vid poolen eller andra solrika områden där du både behöver skydda dig från solen och få en härlig lyster. Formulan är unikt framtagen och går snabbt in i huden.

Därför ska du välja Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist SPF 50

Detta solskydd från Biotherm för inte minst ansiktet, är perfekt för dig som ska på semester och spendera mycket tid på stranden och vid poolen, men även på stan och på soliga serveringar. För förutom att skydda mot UVA- och UVB-strålarna med sina höga SPF 50 ger den återfuktning till huden och ger dig en fin lyster och en svalkande känsla. Sprayen går snabbt in i huden utan att kladda, och kan ge effekt av att den jämnar ut hudtonen i ansiktet och ger en matt finish, samtidigt som det ger en lyster.

Denna solspray från Biotherm är berikad med Life Plankton och E-vitamin. Den har alltså en fantastiska fuktgivande egenskaper och absorberas snabbt av huden och lämnar inga vita fläckar. Med sitt innehåll av effektiva och fuktgivande ingredienser garanteras du en återfuktad och smidig hud hela dagen – även om du blir lite blöt då den även är vattenresistent.

Du applicerar den genom att skaka flaskan före användning. Sedan stänger du mun och ögon för att inte få in något där eller andas in det, för att därefter spraya på cirka 15 cm avstånd. Applicera ofta så att du ständigt skyddas, även efter att du har varit i vattnet och torkat huden med en handduk. För lite solskydd minskar skyddet, så lägg i så fall hellre på för mycket snarare än för lite för att få ett så bra solskydd som möjligt.

Det vi liker:
 • Ger återfuktning och svalkande känsla mot huden, utan att kännas fet
 • Berikad med Life Plankton och E-vitamin
 • Lätt och fuktgivande konsistens, som absorberas snabbt och ger dig en solkysst lyster

Hawaiian Tropic Silk Hydration Sun Lotion SPF 30 180ml – Återfuktande och vårdande solkräm i upp till 12 timmar

Denna solkrämen klassiska Hawaiian Tropic ger ett mycket bra skydd och återfuktning av huden. Silk Hydration-serien gör att du får den perfekta kombinationen av solskydd och fuktboostande hudvård och solkrämen absorberas av huden snabbt. Tack vare dess innehåll av silkesprotein vårdas och återfuktas huden extra mycket. Denna återfuktning kan du förvänta dig sitter i i upp till 12 timmar.

Därför ska du välja Hawaiian Tropic Silk Hydration Sun Lotion SPF 30

Hawaiian Tropic Silk Hydration Sun Lotion SPF 30 ger både UVA- och UVB-skydd och passar särskilt för dig med ljus och känslig hud. Den är hypoallergenisk framtagen, vilket är något de flesta uppskattar. Tack vare dess innehåll av silkesprotein vårdas och återfuktas huden extra mycket – upp till ett halvt dygn. Den lätta lotion går snabbt in i huden och lämnar dig med en silkeslen känsla.

Denna solkräm från Hawaiian Tropic gör så att du maximerar den exotiska känslan av sol med doft av kokos, tropiska frukter och blommor.  

Solkrämen ska du helt smörja in 20 minuter innan du tar dig ut i solen så att den sjunker in och du får ett så bra solskydd som möjligt. När det gäller dosering är en ungefär tre matskedar bra för hela kroppen. Det är viktigt att du använder åtminstone den rekommenderade mängden för att säkerställa att du får rätt skydd. Du bör smörja in dig ofta och hela dagen för att se till att din hud alltid är skyddad, särskilt efter att du har svettats, badat eller torkat dig med handduken.

Det vi liker:
 • Innehåller silkesprotein som vårdar och återfuktar huden extra mycket
 • Hypoallergeniskt framtagen som passar de med känslig hud
 • Fräsch doft av kokos, tropiska frukter och blommor

Maria Åkerberg Sun Protecting Oil SPF15 125ml – Sololja som går snabbt in i huden

Sun Protecting Oil SPF15 från Maria Åkerberg är en är en olja som ger såväl ditt ansikte som kropp ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning. Dessutom skyddar den mot kall luft. Den är utvecklad med välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid, som ger ett naturligt solfilter som vårdar och skyddar din hud.

Därför ska du välja Maria Åkerberg Sun Protecting Oil SPF15 125ml

Denna sololja från Maria Åkerberg är perfekt för dig som vill ha ett skydd mot solen och kall luft. Den skyddar mot solens UV-strålning, med såväl UVA- och UVB-skydd, och gör dig mer motståndskraftig mot kyla, även dina barn. Den är utvecklad med välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid, som ger ett naturligt solfilter som vårdar och skyddar din hud. Titandioxid rekommenderas av hudläkare och sägs ofta vara det bästa ämnet att använda som solfilter, även för barn. Det är ett ämne som har använts i decennier och går varken in i huden eller döljer dess varningssignaler på för mycket och skadlig sol. På så sätt kan du se om huden börjar bli röd, utan att det döljs av produkten. 

Maria Åkerberg Sun Protecting Oil SPF15 har dessutom utvecklats med karotin som extraherats från morötter, vilket är välgörande för torr hud och eksem, motverkar fria radikaler och bidrar till nybildningen av celler. Karotin hjälper dessutom huden att bli brun snabbare. Vidare bidrar produktens Aloe Vera Barbadensis till svalkande känsla, kokosoljan till uppmjukande egenskaper och kallpressad Jojobaolja till vårdande effekter. 

Innan du använder denna produkt bör du för bästa resultat först peela huden och grunda med en body lotion eller liknande. Sedan applicerar du sololjan, där du får ett bättre skydd om du applicerar mer. Applicerar du för lite får du helt klart ett sämre skydd. Det rekommenderas även att du upprepar applikationen regelbundet, särskilt efter om du har varit i vattnet eller torkat dig med handduken.

Det vi liker:
 • Skyddande och mjukgörande sololja för kroppen och ansiktet
 • Innehåller välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid som rekommenderas av läkare
 • Passar även för barn

Hur fungerar solkräm?

Solkräm fungerar genom att filtrera bort en del av UV-strålningen med antingen ett kemiskt eller ett fysiskt filter och därigenom skydda huden. Kemiska filter tränger igenom huden och absorberar solens strålning, medan det fysiska filtret sätter sig som ett lager på huden och reflekterar bort strålningen. Det är viktigt att komma ihåg att solkräm inte kan ge 100% skydd mot solen, eftersom det alltid kommer att finnas en liten del av UV-strålningen som tränger igenom huden.

Vilken solfaktor ska jag välja?

Solskydd måste märkas med solfaktornummer eller SPF, som står för Sun Protection Factor, och effekten måste vara dokumenterbar. Solfaktorn, the sun protection, är således en visning på hur mycket strålning som behövs för att bränna hud med solskydd på, jämfört med hud utan solkräm på. Vissa solskydd informerar också genom kategorier om hur mycket skydd ett solskydd ger. Faktornumret och sammanhanget för kategorin är som följer:

 • SPF 6-10: Lågt skydd
 • SPF 15-25: Medium skydd
 • SPF 30-50: Högt skydd
 • SPF 50+: Mycket högt skydd

Denna information är endast vägledande, då solbränna beror mycket på tid på dagen och året, mängden UV-strålning, molntäcket den dagen och vilken hudtyp du har. Även mängden solkräm du bär och om huden kommer i kontakt med vatten, sand, svett och kläder spelar in.

Välj din solfaktor efter din hudtyp och solens intensitet. Om du har normal hud är ett solskydd på SPF 20 bra för den svenska sommaren. Om du har känslig och ljuskänslig hud, behöver din hud mer skydd, helst SPF 50+ för att vara säker. Du är känslig för ljus om du är benägen för solbränna, har en hudsjukdom, har ett kirurgiskt ärr eller tar droger som ökar hudens känslighet för solens strålar.

Annan användbar information för detta solkräm-test

De solskydd som vi har valt ut som bäst i test i detta solkräm-test varierar mycket i deras egenskaper och de passar olika behov. Gemensamt för dem alla är att de är skyddande mot både UVA- och UVB-strålarna, samt att många är vattentäta och måste appliceras i en särskild mängd. Så att du kan få bättre koll på vad som menas med de olika egenskaperna går vi igenom det med dig i följande punkter.

Skydd mot både UVA- och UVB-strålar

Solens strålar är uppdelade i UVA-, UVB- och UVC-strålar. SPF-numret på solkrämen indikerar att de skyddar dessa UV-strålar. De allra flesta solskydd skyddar mot UVA och UVB, vilket du antagligen också har märkt i detta test av solkrämer. UVA-strålarna når djupare in i huden och är de som hjälper till att göra vår hud brun, men samtidigt åldrar vår hud. UVB-strålarna når inte så djupt in i vår hud, men är de strålar som ger oss solbränna. UVC-strålarna når inte jorden alls, utan ozonskiktet som skyddar oss mot dem.

Både UVA- och UVB-strålar kan vara inblandade i att orsaka hudcancer. Därför är det viktigt att alltid köpa ett solskydd som skyddar mot både UVA och UVB.

Solens UV-index

Graden av UV-strålning beror på molntäcket, ozonskiktets tjocklek, solens position på himlen, partiklar i luften och så vidare. När UV-indexet är högre än 3 rekommenderas att du skyddar dig mot solen. Med ett UV-index på 3 kan du stanna i solen i 1 timme mitt på dagen om du har normal hud. Om du har känslig hud rekommenderas att du bara stannar i solen i en halvtimme.

I de nordiska länderna kan UV-indexet överstiga 6, där det bara rekommenderas att stanna i solen i hälften så länge som vid UV-index 3. I södra Europa och andra platser närmare ekvatorn kan UV-indexet nå ända upp till 10.

Vattentät solkräm

Efter en sväng i vattnet tappar även de vattentäta solkrämerna en del av effekten. Ett solskydd som är vattenresistent har således ett krav på att minst hälften av den ursprungliga solkrämer ska finnas kvar på huden efter ett bad. Detta gäller även innan du torkar dig med en handduk.

Du bör därför alltid smörja dig igen efter ett dopp i havet eller i poolen, och om du har svettats mycket. Det är lika viktigt att komma ihåg att solskydd bara har en effekt när den har sjunkit in i huden, och det gör det inte direkt. Vänta tills du är torr och låt sedan solkrämen absorbera i minst 8 minuter så att den sjunker in innan du tar på dig kläder och ger dig ett fullt solskydd.

Mängden solkräm

Faktorn och effektiviteten när det kommer till solskydd kommer att bli betydligt mindre på din solkräm om du inte applicerar tillräckligt, så när du ska använda solskydd för en dag på stranden eller när som du är under solens strålar, ärr det är viktigt att du använder rätt mängd. Du bör därför använda minst 40 milliliter solkräm för att täcka en vuxen kropp och 20 milliliter för ett barn. Det kan verka som mycket solkräm som du ska smörja in i huden, men det krävs för att få optimal effekt. Som du kan läsa i vårt solkräm-test är det lite över en handfull solkräm som krävs för att täcka hela kroppen i solkräm. Som du också kunde läsa i testet rekommenderas det också att applicera två lager för att täcka de områden du inte fick med första omgången.

Så det är inte mycket skillnad mellan SPF15 eller SPF 30, så snarare än att stirra sig blind på en hög spf, handlar det mycket om en tillräckligt stor mängd solkräm.

Låt dig inte luras

Många luras av molnen och tror felaktigt att de inte kan bli solbrända även när solen står bakom molnen och då inte behöver använda solskydd. Detta gäller oavsett om du har känslig hy eller inte. Solens strålar tränger igenom molnskiktet och träffar huden, såväl ansiktet som kroppen. Molnen minskar UV-strålningen med cirka 30 till 70 procent, beroende på molnskiktet. Det motsvarar en SPF på 1,5 till 3, vilket inte är så mycket. Det är därför viktigt att du fortfarande smörjer dig själv de sommardagarna när det är moln på himlen.

FAQ

Vilken solkräm är bäst i test?

Vi har utsett Evy Sunscreen Mousse SPF 30 till bäst i test. Detta är tack vare att en ger ett högklassigt skydd för all typ av hud, även känslig, och är 100% vegansk. Känner du att någon annan produkt är närmare att vara den som du känner är bäst i test är det bara att du kikar på de andra produkterna i detta solkräm-test.

Vilken solskyddsfaktor ska jag välja?

Välj den solskyddsfaktor som passar din hudtyp. Om du har normal hud är SPF20 perfekt för den svenska sommaren. Om du har känslig hud väljer du SPF 50 så att du är säker på att du inte bränns. Läs mer i vårt solkräm-test.