Smörgåsgrill Test (2021) → Guide till de 8 bästa smörgåsgrillarna

1
Krups Grcic FDK452 Sandwich Maker

Det kan inte bli fel med denna smörgåsgrillen från Krups Grcic. Om du vill ha en fullt fungerande modell med hög säkerhet är du nämligen helt rätt ute. Modellen har utvecklats med användarvänlighet och säkerhet som högsta prioritet. Av den anledningen är det inte konstigt att den har utsetts till testvinnare av det danska konsumentrådet Tænk. Därför bör du välja smörgåsgrillen Krups Grcic FDK452 Sandwich Maker Om du letar efter det bästa smörgåsgrillen, då ska…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Krups Grcic FDK452 Sandwich Maker
Webhallen SE
Tefal Snack Collection Multi SW852
Compumail
C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill
Proshop
Princess Sandwich Grill Compact Pro
Ginza AB
Cloer CL6235 Smörgåsgrill
Ikke på lager
OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill
Kitchn
OBH Quattro Sandwich Smörgåsgrill
Compumail
Breville Paninigrill
Elgiganten

Du har kommit till rätt ställe om du letar efter en smörgåsgrill, eftersom vi i detta smörgåsgrilltest leder dig till de 8 smörgåsgrillar som har utsetts till bäst i test. Vi har utsett Krups Grcic FDK452 smörgåsgrill som vår testvinnare, eftersom modellen kan användas för många livsmedel och brödtyper. Dessutom har den en bra design och säljs till ett plånboksvänligt pris.

En smörgåsgrill kan inte bara användas för att göra varma mackor. I själva verket har de flesta smörgåsgrillar multifunktionella egenskaper, eftersom de kan värma och laga olika typer av bröd, smörgåsar, våfflor, kött etc. 

Du kan antingen välja att gå för vår testvinnare eller en av de andra modellerna i vårt smörgåsgrilltest. Alla valda modeller är helt klart värda investeringen, eftersom de rekommenderas av experter och konsumenter. Vi kommer också att vägleda dig till hur du bäst rengör smörgåsgrillen efter användning senare i artikeln. Läs vidare och få koll!

Krups Grcic FDK452 Sandwich Maker – Den bästa smörgåsgrillen

Det kan inte bli fel med denna smörgåsgrillen från Krups Grcic. Om du vill ha en fullt fungerande modell med hög säkerhet är du nämligen helt rätt ute. Modellen har utvecklats med användarvänlighet och säkerhet som högsta prioritet. Av den anledningen är det inte konstigt att den har utsetts till testvinnare av det danska konsumentrådet Tænk.

Därför bör du välja smörgåsgrillen Krups Grcic FDK452 Sandwich Maker

Om du letar efter det bästa smörgåsgrillen, då ska du ta en titt på denna Krups Grcic FDK452. Modellen har utsetts till vår testvinnare i detta smörgåsgrilltest och detsamma gäller för ett test utfört av det danska konsumentrådet Tænk. I deras test har modellen också fått höga betyg, eftersom den utmärker sig på de flesta parametrar.

Smörgåsgrillen ger dig snygga och läckra varma mackor, oavsett vilken typ av bröd du föredrar att använda. Detta beror på modellens extra stora plattor, som mäter 120 x 120 mm. På det sättet finns det gott om plats för alla storlekar av bröd. Du behöver heller inte vara orolig för att brödet fastnar på ytan, eftersom den är utrustad med en non-stick beläggning. Det betyder också att du inte behöver stå och kämpa med att diska produkten ren efter varje gång du har använt den. 

En av de stora fördelarna med denna smörgåsgrill är att både dess säkerhet och användarvänlighet är i toppklass. Det är således enkelt att använda maskinen och du behöver inte vara orolig för att du eller andra i familjen bränner er på produkten. Den är utvecklad med ett vinklat handtag som inte blir särskilt varmt även om resten av grillen värms upp. Dessutom är den utvecklad med ett fjädrat lås så att det inte åker upp under själva grillningen.

Produktdetaljer

 • Höjd: 29,5 cm
 • Djup: 31,6 cm
 • Bredd: 15,5 cm
 • Vikt: 2,4 kg
 • Färg: Svart
 • Energiförbrukning: 850 watt
Det vi liker:
 • Utnämnd till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk
 • Utrustad med non-stick beläggning
 • Bra utrymme för alla typer av bröd
 • Fjädrat lås, låg värme i handtaget och bra användarvänlighet för optimal säkerhet

Tefal Snack Collection Multi SW852 – Smörgåsgrill med utbytbara plattor

Du kan laga alla möjliga läckra rätter med denna multifunktionella produkt från Tefal. Deras smörgåsgrill är av en multi-modell som kan användas för att göra rostat bröd, våfflor, paninis, pannkakor, munkar och mer. Det enda som krävs är att du byter plattor. Dessa är också lätta att byta ut, utrustade med en non-stick beläggning och diskmaskinsäkra.

Därför ska du välja ett Tefal Snack Collection multi SW852

Om du inte vill kompromissa med din nya smörgåsgrill rekommenderar vi att du investerar i den här multifunktionella modellen från Tefal Snack Collection. Det mycket speciella med den här modellen är att du kan använda olika plattor för att förbereda flera olika typer av läckra rätter. Inkluderat i köpet är två plattor så att du får en bra start, men du kan faktiskt också köpa till upp till 12 plattor för att fylla på samlingen.

Alla plattor i Tefals kollektion är utvecklade med en non-stick beläggning, är lätta att byta ut och tar inte mycket plats. Detta gör det snabbt och enkelt för dig att växla mellan de olika plattorna. Det är nästan bara du själv som sätter gränserna med den här maskinen, eftersom du kan göra allt från toast, våfflor och pannkakor till munkar och bagels. Och allt detta helt utan att behöva för rädd för att smeten eller brödet kommer att brännas på ytan.

Nämnde vi också att det är enkelt att rengöra produkten och dess plattor? Plattorna tål en tur i diskmaskinen, vilket gör det enkelt att upprätthålla god hygien. Du kan också enkelt torka av maskinens yta med en fuktig trasa om den börjar blir flottig.

Produktdetaljer

 • Höjd: 28 cm
 • Djup: 11,4 cm
 • Bredd: 22,5 cm
 • Vikt: 4,3 kg
 • Färg: Rostfritt stål / svart
 • Energiförbrukning: 700 watt
Det vi liker:
 • Möjlighet att köpa upp till 12 olika plattor (2 plattor ingår i köpet)
 • Alla plattor är utrustade med non-stick beläggning och tål att köras i diskmaskinen
 • Få inspiration för matlagning via de medföljande recepten i kartongen

C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill – En idealisk smörgåsgrill med indikatorlampor

Denna smörgåsgrill är en idealisk investering för dig som vill ha möjlighet att göra varma mackor och paninis i din nya maskin. Smörgåsgrillen är utvecklad med en stor räfflad yta utan uppdelning, så det finns gott om plats för bröd i alla storlekar. Dessutom har modellen användarvänliga indikatorlampor som berättar både när den är redo att användas och rätterna är färdiga.

Därför bör du välja en C3 Ciabatta 2 Sandwichgrill

Letar du efter en smörgåsgrill i vilket du både kan tillaga vanligt rostbröd och bröd i större storlekar, såsom limpor och paninis, tycker vi att du kan titta närmare på den här fina smörgåsgrillen från C3. Modellen är utrustad med en stor räfflad yta på 22 x 14 cm. Detta ger gott om plats för alla typer av bröd. Beroende på brödets storlek kan du faktiskt laga två smörgåsar/toasts åt gången. 

Dessutom är smörgåsgrillen designad med två indikatorlampor på toppen, som berättar för dig när maskinen är på (så att du vet när du inte ska röra vid dess yta) och när den har nått den bästa temperaturen för att laga det du vill. På så sätt kan du alltid se när det är dags att lägga din toast eller smörgås i maskinen.

Generellt har smörgåsgrillen en användarvänlig design som gör den enkel att använda för alla som bor i hemmet, från små till stora. Förutom indikatorlamporna hittar du också termostatstyrda element och ett låshandtag som säkerställer att maskinen enkelt kan öppnas och stängas. Plattorna är också utvecklade med en non-stick beläggning, vilket gör det enkelt att rengöra smörgåsgrillen, eftersom inget av maten kommer att bränna fast.

Produktdetaljer

 • Höjd: 10 cm
 • Djup: 23 cm
 • Bredd: 24 cm
 • Vikt: 1 kg
 • Färg: Svart
 • Energiförbrukning: 700 watt
Det vi liker:
 • Utvecklad med indikatorlampor och termostatstyrda element för optimal matlagning
 • Räfflat mönster och non-stick beläggning säkerställer att maten inte bränner fast.
 • Utrustad med ett handtag med lås för enkel öppning och stängning.

Princess Sandwich Grill Compact Pro – En bra smörgåsgrill med avtagbara plattor

Genom att investera i denna smörgåsgrill från märket Princess kan du på ett snabbt och smidigt sätt göra flera olika typer av rätter där hemma. Det är möjligt att köpa olika typer av plattor till maskinen, så att du kan tillaga allt från smörgåsar och rostat bröd till våfflor och så vidare. Det är också lätt att rengöra plattorna efter att de har använts, eftersom de är utvecklade med en non-stick beläggning.

Därför bör du välja Princess Sandwich Grill Compact Pro

Vi vet hur trevligt det kan vara med olika multifunktionella maskiner i köket så att du inte behöver hitta plats för 500 olika maskiner i skåp, lådor och på köksbordet. Du håller säkert med, och av den anledningen kan vi starkt rekommendera dig att köpa den här smörgåsgrillen från märket Princess. Den är ett utmärkt val om du letar efter en funktionell maskin som kan tillaga smörgåsar, våfflor, toast, panini och mer.

Modellen är utrustad med olika plattor som ger en mängd av alternativ på rätter du kan laga i maskinen. Allt du behöver göra är att byta ut plattorna när du vill laga någon annan typ av rätt. Och du behöver inte vara orolig för att det är något svårt, då plattorna är extremt lätta att ta bort. 

Maskinen är tillverkad i järn, vilket ger dig en robust modell som kan hålla i många år. Dessutom är plattorna lätta att rengöra eftersom de är utrustade med en non-stick beläggning. Det finns också plats för två rostade bröd, våfflor, biffar etc. åt gången i maskinen, så ingen behöver vänta för länge på maten om den ska tillagas för flera personer samtidigt.

Produktdetaljer

 • Djup: 13 cm
 • Bredd: 23 cm
 • Färg: Svart och stål
 • Energiförbrukning: 700 watt
Det vi liker:
 • Möjlighet att köpa olika plattor, som ger en mängd olika alternativ för tillagning
 • Robust smörgåsgrill, då den är utvecklad i järn med en yta i svart och stål
 • Lätt att rengöra efter användning – oavsett vad som tillagats.

Cloer CL6235 Smörgåsgrill – Den bästa smörgåsgrillen som informerar när rätten är klar

Denna modellen är inte en av de billigaste på marknaden, men i gengäld får du en funktionell smörgåsgrill som talar om för dig när smörgåsen är klar. Produkten har en beläggning som möjliggör enkel matlagning som inte fastnar samt bakning med låg fetthalt, eftersom den inte kräver så mycket fett. Dessutom kommer maskinen inte att ta upp allt utrymme i skåpet, lådan eller på bordet där den förvaras.

Därför bör du välja Cloer CL6235 Smörgåsgrill

Om du letar efter en smörgåsgrill av hög kvalitet med en rad bra egenskaper, då gör du helt rätt i att investera i denna smörgåsgrill från märket Cloer. Modellen är lite dyrare än några av de andra modellerna i det här smörgåsgrilltestet, men det hjälper dig samtidigt också att på bästa sätt tillaga dina varma mackor. 

Det speciella med smörgåsgrillen är att den är utvecklad med indikatorlampor som på ett bra sätt talar om när rätten är redo. På det sättet kan du enkelt se när dina varma mackor är färdiga. Detta betyder alltså att du inte längre är tvungen att gå och öppna och kontrollera om de är färdiga flera gånger medan de tillaga. Du kan också laga två rostat bröd eller smörgåsar i maskinen samtidigt.

Med denna modell kan du dessutom jämnt, utan steg, ställa in hur pass grillat du vill ha brödet, så att du kan få dina varma mackor precis så gyllene eller bruna som du vill. Det gör även att du kan få mer krispiga toast i framtiden. Modellen har också en non-stick beläggning som gör att du kan minska fettet du använder avsevärt under tillagningen – och detta utan någon som helst oro för att brödet eller det du tillagar bränner fast. 

En extra bonus med den här maskinen är att den är utvecklad med en låsmekanism i tre steg som hjälper till att säkerställa en hög säkerhetsnivå när maskinen används. Dessutom är den platsbesparande eftersom det kan förvaras vertikalt på sitt eget handtag och har integrerad lösning för förvaring av sladden.

Produktinformation

 • Höjd: 9 cm
 • Djup: 22 cm
 • Bredd: 24,5 cm
 • Färg: Stål och svart
 • Energiförbrukning: 930 watt
Det vi liker:
 • Utvecklad med indikatorlampa som talar om när de varma mackorna är färdiga
 • Platsbesparande förvaring, då modellen kan ställas vertikalt på dess handtag
 • Optimal beläggning möjliggör bakning med låg fetthalt

OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill – En smörgåsgrill med justerbar temperatur

Nu kan du få allt från din toast och smörgås till kött och så vidare tillagat precis som du vill ha det. Denna smörgåsgrill från OBH Nordica är utrustad med en justerbar temperatur så att du kan höja och sänka värmen som det passar dig. Dessutom har den en non-stick beläggning, så rengöring blir lätt som en plätt.

Därför bör du välja en OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill

Är du trött på att kompromissa med tillagningen av din toast och smörgåsar? Om så är fallet bör du investera i denna smörgåsgrill från OBH Nordica. De har utvecklat en modell som gör att du kan tillaga dina varma mackor precis som du vill. Detta beror på utvecklingen med en justerbar temperatur, som enkelt ställs in via en vridratt på maskinens ovansida. Du kan också enkelt använda denna grill för att laga andra rätter än bara toasts och varma mackor. Du kan till exempel även prova att laga biffar eller liknande på denna grill.

Smörgåsgrillens design utstrålar att du har att göra med en användarvänlig maskin. Den är utvecklad med en ljusindikator som ger ett meddelande när den är redo att användas. Dessutom är den utvecklad med en non-stick beläggning, som gör att ingen mat bränner fast på ytan. Beläggningen säkerställer också att maskinen är lätt att rengöra efter användning.

Du kan vara säker på att du kan njuta av din maskin i många år eftersom den har en solid uppbyggnad. Smörgåsgrillen är nämligen gjord av borstat rostfritt stål och rymmer därför lite av allt. Vi vill samtidigt gärna göra dig uppmärksam på att den här smörgåsgrillen har en hög strömförbrukning, vilket gör att det kan bli lite dyrt om du planerar att använda den dagligen.

Produktdetaljer

 • Höjd: 41 cm
 • Djup: 15 cm
 • Bredd: 35 cm
 • Vikt: 3,55 kg
 • Färg: Svart och rostfritt stål
 • Energiförbrukning: 2000 watt
Det vi liker:
 • Utvecklad med förmågan att justera temperaturen efter behov
 • Tillverkad i borstat rostfritt stål, vilket garanterar dig en robust maskin
 • Enkel rengöring tack vare non-stick beläggning.

OBH Quattro Sandwich Smörgåsgrill – Stor och billig smörgåsgrill från OBH Nordica

Du gör en mycket bra investering om du vänder dig till denna smörgåsgrill. Modellen är nämligen perfekt om du har många munnar att mätta när du ska laga varma mackor, eller om du helt enkelt avskyr att behöva värma dina rostade bröd eller varma mackor i flera omgångar. Modellen har plats för fyra varma mackor samtidigt, så att du kan mata hela familjen utan att någon känner sig förbisedd.

Därför ska du välja en OBH Quattro Sandwich Smörgåsgrill

Har du inte den största budgeten att röra dig bra med? Då finns det fortfarande möjlighet att hitta en bra smörgåsgrill – och om du investerar i den här modellen från OBH Nordica kan du till och med få en stor smörgåsgrill som inte kostar en förmögenhet. Totalt kan du laga fyra portioner varma mackor i maskinen samtidigt, vilket borde vara tillräckligt för att mata hela familjen utan att någon behöver vänta för länge på nästa omgång.

Modellen har en effekt på 1200 watt och tillagar den perfekta smörgåsen på bara några minuter. Den har också non-stick beläggning, som säkerställer att varken bröd eller dess innehåll bränner fast på plattorna. Plattorna är till och med diskmaskinssäkra. Detta garanterar också enkel rengöring.

En tydlig fördel med den här modellen är dess snygga och tidlösa design. Således störs inte kökets inredning, även om du lämnar den framme på köksbordet. Du kan dock också enkelt lägga undan den, eftersom dess konstruktion garanterar enkel förvaring.

Produktdetaljer

 • Höjd: 11,4 cm
 • Djup: 35,2 cm
 • Bredd: 28,4 cm
 • Vikt: 3,74 kg
 • Färg: Svart
 • Energiförbrukning: 1200 watt
Det vi liker:
 • Stor smörgåsgrill med plats för fyra varma mackor per omgång
 • Billig smörgåsgrill med tanke på dess storlek
 • Snygg och elegant design i svart med konstruktion i rostfritt stål

Breville Paninigrill – Den bästa smörgåsgrillen med justerbart lock

Genom att investera i denna paninigrill från märket Breville får du en optimal smörgåsgrill för både större och mindre bröd. Modellen kan användas för att göra toast, panini, flatbread, smörgåsar och mycket mer, och är således perfekt oavsett vilken typ av varma mackor du är sugen på. Det justerbara locket gör det möjligt att förbereda olika typer av bröd. Ytan är designad för att göra det enkelt att ta bort rester av bröd eller kallskuret.

Därför bör du välja Breville Paninigrill

Om du letar efter en funktionell smörgåsgrill som både kan laga rostat bröd och göra flera olika typer av bröd för varma mackor fattar du ett mycket klokt beslut om du invester i denna smörgåsgrill från Breville. De har utvecklat en stor modell som rymmer så många som fyra bröd åt gången. Så du behöver på så sätt inte vänta för länge med att få ditt rostade bröd, dina varma mackor eller dina tortillas och så vidare smörgåsar färdiga, oavsett hur många människor ni är som behöver mat.

Maskinen är utvecklad med ett justerbart lock som gör det möjligt att rosta bröd i olika storlekar och tjocklekar. Så det är bara du som sätter gränserna för vad som ska värmas och grillas på denna smörgåsgrill. Non-stick beläggningen säkerställer också att varken bröd eller innehåll bränns på ytan. Det garanterar också en snabbare rengöring av plattorna efteråt.

Lyckligtvis är det även enkelt att förvara maskinen eftersom sladden kan rullas ihop. På så sätt kan du snabbt lägga in den i garderoben utan att vara orolig för att sladden skadas eller faller ut varje gång du öppnar garderoben.

Som en extra bonus är smörgåsgrillen extremt energieffektiv eftersom den bara förbrukar 250 watt. Detta är mycket mindre än någon annan produkt i detta smörgåsgrilltest.

Produktdetaljer

 • Höjd: 10 cm
 • Djup: 36 cm
 • Bredd: 34 cm
 • Vikt: 3,15 kg
 • Färg: Stål
 • Energiförbrukning: 250 watt
Det vi liker:
 • Plats för bröd av olika storlekar och tjocklekar tack vare justerbart lock
 • Kan rosta upp till fyra bröd åt gången
 • Den behandlade ytan säkerställer enkel rengöring och att inget bränner fast.

Rengöring av smörgåsgrillen

Det är faktiskt inte så svårt att rengöra en smörgåsgrill – oavsett vilken modell du har investerat i. Men tiden det tar att rengöra en smörgåsgrill kan variera mycket från modell till modell. Du kan läsa mer om hur du rengör olika typer av smörgåsgrillar i avsnitten nedan.

Rengöring av smörgåsgrillen utan avtagbara plattor

En smörgåsgrill utan avtagbara plattor rengörs bäst med en borste (som naturligtvis inte ska vara för hård på ytan) och lite olja. Borsten används för att rengöra kanterna och skrapa på ytan i smörgåsgrillen så att du kan få bort matrester. Då kan du smeta lite olja på plattorna, eftersom de på så sätt blir enklare att rengöra.

Smörgåsgrillen kan dock också snabbt se lite smutsig ut på utsidan, oavsett om den står framme eller står förvarad i skåpet efter att du har använt den. För att rengöra själva maskinen kan du helt enkelt använda en fuktig trasa och torka av den efter användning.

Rengöring av smörgåsgrill med avtagbara plattor

Du kan enkelt rengöra en smörgåsgrill med avtagbara plattor på samma sätt som beskrivs ovan för en modell utan avtagbara plattor. Det kan dock upplevas vara något av slöseri med arbete, eftersom de flesta avtagbara plattor tål att köras i diskmaskinen. Rengöringen är alltså mycket enklare med avtagbara plattor, eftersom du själv inte behöver göra mer än ett absolut minimum i form av att ta bort plattorna. Det är dock viktigt att du kontrollera om dina plattor tål diskmaskin och diskmedel innan du bara slänger in dem i maskinen – för om de inte tål det måste du diska dem med en borste och olja, som beskrivits tidigare.

Hur man minskar behovet av rengöring av smörgåsgrillen

Om du vill undvika att behöva rengöra smörgåsgrillen efter varje användning kan du dra nytta av bakplåtspapper. Genom att lägga ett lager bakplåtspapper runt smörgåsgrillen riskerar du att innehållet inte droppar ut på plattorna. Istället fångar bakplåtspappret upp allt – precis som i en ugn.

Annan användbar information i detta smörgåsgrilltest

Smörgåsgrillar kan användas för många andra ändamål än att bara göra varma mackor, vilket vi också har lyft i vår granskning av ovanstående testprodukter. Detta gäller ofta oavsett om flera plattor ingår i maskinen. Men om ditt primära fokus inte är på maskinens funktioner och egenskaper, vad ska du då prioritera? Vi ger dig svaret på detta nedan:

 • Design: Det är en bra idé att titta på maskinens struktur och om den passar dina behov. Designen kan exempelvis handla om maskinens utseende, användarvänlighet och mönstret på grillränder. Du behöver till exempel ta ställning, då du kan hitta både maskiner med en stor grillyta och med delade ”fack”. Huruvida du föredrar en eller annan konstruktion beror naturligtvis på dina egna preferenser för din maskin.
 • Kvalitet: När du överväger parametrar kopplade till smörgåsgrillens design kan du också fundera över produktens kvalitet – bland annat baserat på det material som den tillverkas av. Vissa modeller är bara plastöverdrag med kokplattor, medan andra har en rostfri stålram som säkerställer bättre hållbarhet och bättre värmeavledning.
 • Prestanda: Prestandan för din smörgåsgrill är naturligtvis också relevant att titta närmare på innan du kastar dig över den första och bästa maskinen. Du kan både hålla ett öga på maskinens energiförbrukning, hur lång tid det tar för den att värmas upp, hur lång tid det tar att laga varma mackor och så vidare.
 • Säkerhetsnivån: Du kan snabbt skadas när du använder en smörgåsgrill, om den inte har en optimal säkerhetsnivå. Säkerheten bestäms bland annat av maskinens yttre värme – dvs hur varm ytan blir när du tillagar smörgåsar i maskinen – och om den har ett lås på handtaget. Med ett lås på handtaget minskas risken för att yngre barn öppnar smörgåsgrillen på ett felaktigt sätt, samt att maskinen inte öppnas under tillagningen om det är ett litet tryck från brödet (t.ex. om det höjer sig lite).
 • Pris: Vissa smörgåsgrillar är billiga, andra är dyra. Priset i sig är inte alltid en indikator på maskinens kvalitet och funktionalitet. Se därför till att jämföra både priser och beskrivningar av maskinerna snarare än att bara titta på priset. Du bör dock inte köpa en dyr modell bara för att.

Hitta ett bra erbjudande på smörgåsgrill

Det är inte svårt att hitta en billig smörgåsgrill, men det kan vara svårt att hitta en billig smörgåsgrill som dessutom är bra. Många modeller på marknaden säljs till ett billigt pris, men lyckas inte leva upp till förväntningarna att laga varma mackor överhuvudtaget – och då är det som att kasta pengar i sjön om du inte får ut det som du önskar från din smörgåsgrill.

Naturligtvis kan vi rekommendera dig att vända dig till de produkter som vi har granskat i detta smörgåsgrilltest – även om de är billiga. I så fall kan du vara säker på att du faktiskt får en bra billig smörgåsgrill beställd hem som lever upp till dina förväntningar. Du kan samtidigt också investera i de lite dyrare modellerna om du vill ha en fullt fungerande, lite extra avancerad maskin. Det finns gott om möjligheter för dig att ha råd med modellen även om du inte har den största budgeten eller vägrar att spendera mycket pengar på en smörgåsgrill. Det enda du behöver göra för att spara pengar på köpet av smörgåsgrillen är att leta efter bra erbjudanden på smörgåsgrillar hos olika online-återförsäljare. De erbjuder regelbundet sitt urval av smörgåsgrillar till ett billigare pris – och sedan är det bara upp till dig att hitta det billigaste priset.

Skapa den perfekta morgonen

Det är enkelt att skapa den perfekta morgonen för dig själv och din familj, så länge du äger rätt köksmaskiner. Samtidigt som en smörgåsgrill är väl lämpad för när du ska laga lunch, eftermiddagssnacks eller middag, kan du också få mycket nöje från en brödrost, våffeljärn och juicepress när du förbereder en perfekt frukost.

Vi är naturligtvis redo att guida dig till det bästa av alla produkttyper, så att du kan känna dig väl informerad och förberedd innan du köper dem. Du kan alltså läsa mer om de bästa brödrostarna i vårt brödrost. Du hittar också mer information om användningen av våffeljärn och en guide till de bästa modellerna på marknaden i vårt våffeljärntest. Och om du vill ha en runda färskpressad juice att skölja ner din goda frukost med, som till och med har behållit alla näringsämnen till skillnad från juicen du kan köpa i butikerna, kan du vägledas till de bästa juicepressarna i vårt fantastiska juicepresstest.

FAQ

Vilken smörgåsgrill är bäst?

I detta test har vi utsett Krups Grcic FDK452 Sandwich Grill som den bästa i testet. Modellen har utvecklats med en god känsla för användarvänlighet och säkerhet, kan användas för alla typer av bröd och har fått beröm av det danska konsumentrådet Tænk. Men de andra modellerna är också värda investeringen!

Hur rengör jag en smörgåsgrill?

Du kan enkelt rengöra din smörgåsgrill med en borste där du skrapar matrester från ytan. Vissa modeller är dock utvecklade med avtagbara plattor och de tål ofta att köras i diskmaskinen.

Använder en smörgåsgrill mycket el?

Smörgåsgrillens energiförbrukning beror mycket på vilken modell du investerar i. Vissa modeller har en låg elförbrukning på mindre än 500 watt medan andra har en hög förbrukning på + 1500 watt. De flesta landar dock på en elförbrukning som ligger mellan de två.