Slow cooker Test (2022) → De 9 bästa slow cookers

1
Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Det kan inte bli fel med denna, av oss utsedd till bäst i test, slow cooker från märket Electrolux. Modellen har utvecklats med sju olika inställningsalternativ, inklusive en nedräkningstimer och olika värmenivåer, så att du kan tillaga flera typer av mat till perfektion. Dessutom är den avtagbara grytan diskmaskinssäker, så att du snabbt kan fixa klart disken. Därför ska du välja Electrolux ESC7400 Slow Cooker Det finns flera fördelar att investera i Electrolux ESC7400 Slow…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Electrolux ESC7400 Slow Cooker 990 kr. Electrolux Home
Crock-Pot Express Multicooker 5,7 liter 1.290 kr. NetOnNet
Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L 903,72 kr. Amazon.se
Champion Slowcooker 490 kr. Mätteknik för alla
Crock-Pot Slow Cooker 7,5 L 1.249 kr. NetOnNet
Crock-Pot 6,0 L Slow Cooker##
Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker 400 kr. Compumail
OBH Saveur Slow Cooker 531 kr. Tretti
Russell Hobbs Slow Cooker Cook@Home 719 kr. Ellos

I detta slow cooker-test kan du läsa om de 8 bästa slow cookers på marknaden. Vi har utsett Electrolux ESC7400 Slow Cooker till bäst i test, eftersom att den har många inställningsalternativ, stor kapacitet och säljs till ett plånboksvänligt pris.

Alla utvalda slow cookers är dock bland de bästa slow cookers på sitt sätt och på så sätt värda sin investering, eftersom de utmärker sig i funktionalitet och design jämfört med andra slow cookers. Det är därför helt upp till dig att välja den modell som bäst passar dina behov. Vi har därför gjort det enkelt att hitta den bästa slow cookern för dig, eftersom vi guidar dig till de viktigaste funktionerna i slutet av artikeln, efter att ha granskat nio olika slow cookers. Här kan du också hitta instruktioner om hur du hittar det bästa erbjudandet på en slow cooker.

Electrolux ESC7400 Slow Cooker – Den bästa slow cookern

Det kan inte bli fel med denna, av oss utsedd till bäst i test, slow cooker från märket Electrolux. Modellen har utvecklats med sju olika inställningsalternativ, inklusive en nedräkningstimer och olika värmenivåer, så att du kan tillaga flera typer av mat till perfektion. Dessutom är den avtagbara grytan diskmaskinssäker, så att du snabbt kan fixa klart disken.

Därför ska du välja Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Det finns flera fördelar att investera i Electrolux ESC7400 Slow Cooker. Först och främst har den utvecklats med sju olika inställningar, inklusive möjligheten till att du kan välja maskinens värmenivå (låg, medium eller hög) och en nedräkningstimer så att du får information när rätten är klar. Dessutom kan du också ställa in maskinen på funktioner som soppa, buffé eller varmhållning. Det är därför möjligt att tillaga ett antal olika råvaror, helt efter dina önskemål.

Modellen är också en användarvänlig slow cooker och du kan därför enkelt justera inställningarna med den inbyggda Touch Control Display. Utöver att ha en bra digital display, är en fördel med denna modell att du inte heller behöver avsätta massa tid till att diska den efter användning, eftersom produkten är utvecklad med en avtagbar gryta som tål maskindisk. Eftersom att den är så enkel att rengöra innebär det att du själv behöver bara göra ett absolut minimum. Mat för hela familjen kan enkelt tillagas, eftersom grytan har en kapacitet på 6,8 liter.

Som om allt detta inte räckte säljs slow cookern till ett plånboksvänligt pris, vilket innebär att fler har råd att se till att denna slow cooker blir den nästa köksmaskinen till hemmet. Och som du kan höra kompromissar du inte heller med denna slow cookers kvalitet, även om priset är billigare. Flera konsumenter berömmer också denna modell för dess funktionalitet, så inte undra på att vi har utsett den till bäst i test.

Produktinformation

 • Höjd: 34,5 cm
 • Djup: 33 cm
 • Bredd: 45 cm
 • Vikt: 6,5 kg
 • Färg: Grå/stål
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 235 watt
 • Kapacitet: 6,8 liter
Det vi liker:
 • Utvecklad med sju inställningsalternativ för en mer flexibel tillagning
 • Grytan har stor kapacitet, är avtagbar och diskmaskinssäker
 • Användarvänlig konstruktion med Touch Control Display
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris.

Crock-Pot Express Multicooker 5,7 liter – Den bästa slow cookern med non-stick beläggning

Med denna slow cooker från Crock-Pot kan du enkelt förbereda många olika rätter med bara en maskin. Denna, kanske enligt dig bäst i test, crock pot är utvecklad med åtta förinställda program/funktioner. Det är också en multifunktionell crock pot, så du kan tillaga många olika typer av råvaror och rätter långsamt och näringsrikt direkt i den gryta som denna crock pot har, på hela 5,7 liter.

Därför ska du välja Crock-Pot Express Multicooker 5,7 liter

Om du inte har tid att diska din crock pot, slowcooker även kallat, bör du titta närmare på den här modellen från Crock-Pot. Express Multicooker har utvecklats med en non-stick-beläggning, vilket innebär att matrester inte fastnar på ytan. Dessutom kan grytan i denna crock pot tas bort och sättas in i diskmaskinen, eftersom den kan tål maskindisk. 

Det är möjligt att tillaga många olika rätter med denna modell. Den är utvecklad med åtta förinställda program som låter dig förbereda allt från grytor, risotto etc. till desserter och soppor. Du kan också ställa in denna crock pot på två värmenivåer så att maten får rätt smak och tillagning. 

Det är dessutom enkelt att laga mat för många människor med denna crock pot eftersom den har en stor kapacitet på 5,7 liter, vilket kan vara större än många andra crock pots. Detta motsvarar tillräckligt med mat för cirka sex personer. Dessutom har modellen utvecklats med en timerfunktion som kan ställas in i upp till 20 timmar, så att dina rätter kan tillagas och koka länge innan de serveras – helt utan att du behöver “lägga dig i”. Ett recepthäfte ingår också i köpet, som du kan använda för att hitta inspiration till läckra rätter.

Produktdetaljer

 • Höjd: 33 cm
 • Djup: 33 cm
 • Bredd: 33 cm
 • Vikt: 5,78 kg
 • Färg: Grå
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 5,7 liter
Det vi liker:
 • Lätt att diska tack vare utvecklingen med non-stick-beläggning + diskas i maskin
 • Möjlighet att använda 8 förinställda program och 2 värmeinställningar
 • Utvecklad med en timerfunktion som kan ställas in i upp till 20 timmar

Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L – Slow cooker med stektermometer

Du har alla chanser i världen att tillaga en mängd olika rätter med denna slow cooker från Hamilton. Oavsett om du vill laga festliga långkok eller mustiga grytor fixar du detta med Hamilton Beach Slow Cooker. Detta gör du enkelt och automatiskt med hjälp av tre olika alternativ för tillagningen. Modellen, med en kapacitet på 4,7 liter, sköter således all matlagning åt dig, men skulle du vilja ta den ett steg längre och hålla lite mer koll gör du det på den medföljande stektermometern. 

Därför ska du välja Hamilton Beach Slow Cooker

Vill du investera i en slow cooker som gör att du kan känna att du har full kontroll över matlagningen som en äkta mästerkock, men då du samtidigt kan få hjälp av olika program? I så fall rekommenderar vi dig att investera i Hamilton Beach Slow Cooker, eftersom att de har utvecklat en maskin som kommer med en stektermometer med vilken du kan ha stenkoll på köttets temperatur och planera matlagningen därefter, samt tre olika program för tillagning. Den har en kapacitet på 4,7 liter.

Det är fullt möjligt att ha modellen på att göra jobbet åt dig när du själv är på jobbet. Och skulle du glömma den efter att tillagningen är klar finns modellens funktion Set & Forget där och hjälper dig genom att se till att maten hålls varm ända till du vill äta. Funktionen används tillsammans med stektermometern och slås på när köttet har nått önskad temperatur. När du sedan väl äter den är den full av näring, vilket bevaras bra vid matlagning i slow cookers. Ofta bättre än när maten tillagas vid hög värme. 

Det är enkelt att justera olika inställningar på den här maskinen, eftersom den har en användarvänlig struktur med knappar och en tydlig skärm. Du kan alltså enkelt följa vilka inställningar som är inställda och temperatur på köttet. Modellen är designad i rostfritt stål med smarta handtag så att du kan bära den med dig enkelt, och dessutom gäller för de lösa delarna att de tål maskindisk, för ännu högre smidighet. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 41 cm
 • Djup: 26,4 cm
 • Bredd: 40,5 cm
 • Vikt: 7,5 kg
 • Färg: Silver
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 275 watt
 • Kapacitet: 4,7 liter
Det vi liker:
 • Stektermometern med olika program för temperatur låter dig tillaga kött perfekt
 • Användarvänlig slow cooker som enkelt kan ställas in med knappar och LCD-display
 • Alla lösa delar tål att diskas i diskmaskinen

Champion Slowcooker – Den bästa billiga slow cookern

Priset på en slow cooker varierar mycket, och är beroende av vilken modell du väljer och hur många funktioner du vill att din nya maskin ska ha utvecklats med. Om du inte har höga förväntningar på din slow cooker, förutom att den ska kunna tillaga dina rätter långsamt precis som är kännetecken för en slow cooker, kan du spara mycket pengar genom att välja den här modellen från Champion.

Därför ska du välja Champion Slowcooker

Har du inte den största budgeten för att klara dig med inköp av din nya slow cooker? Som tur är kan vi berätta för dig att det inte behöver vara ett dyrt nöje. Om du väljer denna slow cooker från märket Champion, kommer du att spara mycket pengar på köpet, men ändå få en funktionell modell. Det är just för att modellen uppfyller alla förväntningar trots sitt billiga pris som vi har utsett den till bäst i test av billigare modeller.

Denna maskin har en relativt enkel konstruktion och du har därför inga problem att anpassa produkten efter dina behov och önskemål. Detta görs enkelt på den inbyggda LCD-skärmen. Genom en digital display som denna kan du t.ex. följa och välja hur länge maten ska tillagas, vilken av de två inställningarna för temperatur du vill använda och när tillagningen ska börja. Det sista alternativet beror på en inbyggd timerfunktion som gör att du kan börja laga mat senare – även om du inte är hemma.

Du behöver heller inte hela tiden hålla koll på maskinen/grytan, eftersom att den håller en konstant temperatur vilket därför gör att maten inte bränns. Istället kan du låta denna slow cooker göra jobbet och sedan bara njuta av en god portion hemlagad mat när du kommer hem från jobbet utan att behöva jobba i köket i flera timmar. Denna speciella modell kan också köpas i två storlekar: 4,5 eller 6,5 liter. Så du kan köpa den med en storlek på kruka som bäst passar dig och dina behov.

Produktinformation

 • Färg: Svart och stål
 • Material: Keramik
 • Kapacitet: Finns med 4,5 eller 6,5 liter
 • Timerfunktion: Upp till 12 timmar
Det vi liker:
 • Säljs till ett billigt pris som alla kan ha råd med
 • Möjlighet att ställa in starttid, tillagningstid och temperatur
 • Välj mellan två olika storlekar på kapacitet

Crock-Pot Slow Cooker 7,5 L – En bra stor crock pot

Vissa hushåll är helt enkelt bara större än andra och för dig som måste laga mat för många människor i taget, är denna Crock-Pot Slow Cooker en perfekt investering. Modellen kan laga upp till 7,5 liter i grytan, vilket är tillräckligt med mat för 8 till 10 personer. Utöver en stor gryta, har dessutom denna crock pot en timerfunktion så att maten kan startas exakt när det passar dig.

Därför ska du välja Crock-Pot Slow Cooker 7,5 L

Har du ofta gäster över på besök eller är ni kanske bara många i ditt hem, i din familj? Oavsett anledningen till att du måste laga mycket mat samtidigt, är denna slow cooker från Crock-Pot ett väldigt bra val när du lagar stora mängder mat. Det beror på att du får en modell med en gryta som har en kapacitet på så mycket som 7,5 liter, vilket räcker för 8 till 10 portioner åt gången.

Med denna crock pot kan du vara säker på att middagen inte längre blir ett stressmoment i vardagen. Det är nämligen bara för dig att förbereda de olika livsmedlen, lägg dem i grytan och välj bland alternativen för tillagning utefter hur du vill ha maten tillagad. Modellen kan naturligtvis laga kött, grönsaker, soppa etc., eftersom alla ingredienser tillagas tills de är perfekt mjuka.

Denna crock pot är utvecklad med två värmeinställningar och en varmhållningsfunktion. Maten tillagas alltså på låg temperatur, och när den är klar halls maten varm tack vare denna användbara funktion. Ett stort plus är att den dessutom har en timerinställning så att du kan ställa in allt så den är redo att starta, men bara börja laga lite senare – t.ex. om du vill att grytan ska sättas på medan du är på jobbet. Du behöver inte ens heller tänka allt för mycket på att diska den här maskinen, eftersom de lösa delarna i slow cookern tål maskintvätt.

Produktdetaljer

 • Höjd: 24,6 cm
 • Djup: 39,8 cm
 • Bredd: 40 cm
 • Vikt: 7,4 kg
 • Färg: Svart och silver
 • Material: Rostfritt stål och keramisk beläggning
 • Kapacitet: 7,5 liter
Det vi liker:
 • Stor gryta garanterar enkel matlagning för många människor
 • Timerfunktion gör det enkelt att planera din matlagning med två värmeinställningar
 • Snabb att diska, eftersom maskinens lösa delar tål maskintvätt

Crock-Pot 6,0 L Slow Cooker – Vinnare på flera sätt

Denna slow cooker från Crock-Pot har bl.a. har utsetts till bäst i test av Pricerunner i deras test av olika slow cookers. Det är således en väldigt bra maskin som helt klart är värt investeringen. Det är t.ex. möjligt att använda grytan direkt på spisen eller i ugnen. På så sätt behöver du inte diska lika mycket, eftersom att du alltså kan återanvända samma gryta.

Därför bör du välja Crock-Pot 6,0 L Slow Cooker.

Är du ute efter en crock pot med stor kapacitet, en multifunktionell gryta och som garanterat är enkel att diska, är denna modell från Crock-Pot helt klart något för dig. Den har dessutom utvecklats med DuraCeramic-beläggning, vilket är ett stort plus som hjälper till att se till att matresterna inte bränner fast. Detta gör det alltså lättare att diska grytan efter användning.

Dessutom tål denna crock pot att komma in i ugnen, och som om inte det vore nog kan den även användas på andra värmekällor, inklusive induktionshällar. Detta är en perfekt lösning, eftersom att du då kan använda grytan för flera ändamål när du lagar mat, istället för att behöva växla mellan flera olika grytor och kastruller. Nämnde vi också att denna crock pot är en du gärna också har ståendes framme på köksbordet? Designen är nämligen riktigt fin, där den stilrena designen med vitt och silver och elliptiska form kommer att se riktigt snygg ut på bordet eller bänken. Modellens lätta vikt gör det också lätt att flytta runt den i köket.

Med denna crock pot kan du laga mat för upp till 8 till 9 personer, eftersom att den har en kapacitet på 6 liter. Det är också möjligt att ställa in både tid och temperatur så att du alltid får rätt tillagning av olika livsmedel. Modellen är till och med utvecklad med en varmhållningsfunktion. Detta säkerställer att maten alltid är redo att serveras – även om tiden för tillagningen löpte ut för ett litet tag sedan.

Produktdetaljer

 • Höjd: 23 cm
 • Djup: 34 cm
 • Bredd: 36 cm
 • Vikt: 3,8 kg
 • Färg: Vit och silver
 • Effekt: 230 till 250 watt
 • Kapacitet: 6 liter
Det vi liker:
 • Utnämnd till bäst i test på Pricerunner och Aftonbladet.se
 • Grytan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll, och tål att komma in i ugnen
 • Grytan är utvecklad med en beläggning som säkerställer att maten inte bränner fast
 • Håller maten varm även om den förinställda tiden har gått ut

Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker – En bra slow cooker för barnfamiljer

Denna slow cooker är en riktigt bra investering för familjer med barn, där maten bör tillagas snabbt utan att kräva alltför mycket jobb. Denna modell jobbar med något högre värme och med snabbare tillagning än andra slow cookers i detta test av slow cookers. Dessutom kan man faktiskt rita på själv maskinen, så att barnen också få lite underhållning medan de väntar på maten.

Därför ska du välja Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker

Om du vill göra matlagningen lätt för dig själv och intressant för de yngre i hushållet, kan vi rekommendera dig att investera i denna slow cooker från Russell Hobbs. Denna modell är utvecklad med en svart kalkbeläggning i matt svart, som du kan rita eller skriva på. På så sätt kan barnen skriva vad som är till middag eller så kan du skriva när grytan förväntas vara klar. En passande krita ingår i köpet.

Du bör vara medveten om att den här modellen fungerar lite annorlunda än andra slow cookers på marknaden och i detta test. Istället för att koka/tillaga på låg värme tillagas ingredienserna snabbt och med lite mer intensiv värme i denna modell. Det går dock fortfarande långsammare än matlagning i vanliga kastruller och grytor, men knappast så långsamt som slow cookers annars brukar laga mat. Å andra sidan betyder det också att du inte behöver vänta många timmar innan du har mat som har tillagats till perfektion.

Det är möjligt att laga mat för upp till 4 personer med denna modell, eftersom den har en kapacitet på 3,5 liter. Dessutom kan du välja mellan tre värmeinställningar när du lagar mat: hög, låg eller varmhållningsfunktion. Modellen är också säker eftersom den är utrustad med halkskydd under den. Detta minskar risken för olyckor i köket. Och som en extra bonus säljs denna modell till ett riktigt billigt pris som alla kan ha råd med. Det är därför inte en dyr investering, men du kan ändå vara säker på att du kommer att älska den här varianten.

Produktdetaljer

 • Höjd: 28 cm
 • Djup: 28 cm
 • Bredd: 28 cm
 • Vikt: 3,9 kg
 • Färg: Matt svart
 • Material: Keramisk
 • effekt: 200 watt
 • Kapacitet: 3,5 liter
Det vi liker:
 • Kan ställas in på tre värmeinställningar och har en tillräckligt stor kapacitet för 4 personer
 • Säljs till ett billigt pris
 • Det är möjligt att rita och skriva på maskinens yta med kritor
 • Utrustad med halkskydd för bättre säkerhet

OBH Saveur Slow Cooker – En enkel slow cooker

Du behöver inte stå i köket för alltid om du väljer att investera i denna slow cooker från OBH Nordica. Deras slow cooker tillagar maten vid en lägre temperatur än flera andra slow cookers, vilket säkerställer ett bättre bibehållande av smak och näringsämnen. Dessutom är modellen enkel i sin konstruktion och ser bra ut på köksbordet. 

Därför ska du välja OBH Saveur Slow Cooker

Om du letar efter en bra slow cooker som passar perfekt till att tillaga alla möjliga typer av rätter, men samtidigt vill spara lite pengar på köpet, då kan du med fördel vända blicken mot den här maskinen från OBH Nordica. De har utvecklat en modell som är enkel i sin design och ändå robust i sin konstruktion. Modellen är byggd i rostfritt stål, vilket gör den tålig, och dessutom gör att den är fin nog att ha framme på köksbordet.

Oavsett om du vill laga grytor, kött eller fisk, är den här modellen något för dig. Den kan tillaga alla typer av mat vid låga temperaturer, så att smaken förbättras och mer näringsämnen bevaras än med andra slow cookers. Du väljer vilket av de två temperaturstegen du vill laga maten vid – och sedan kan du alltid använda varmhållningsfunktionen för att hålla värmen om det fortfarande dröjer lite mellan tillagning och servering.

Köper du denna slow cooker behöver du inte vara orolig för trytande inspiration när du ska välja vad du ska laga för rätt, eftersom att en receptbok ingår i köpet. Du kan också tillaga stora portioner i grytan, tack vare dess kapacitet på upp till 4,2 liter. Detta är perfekt om du har gäster eller vill ha mat till matlåda. Maskinen är enkel att använda och av hög kvalitet, men säljs fortfarande till ett billigt pris som de flesta kan ha råd med. Du behöver därför inte spara undan en hel förmögenhet för att ha råd med den här varianten.

Produktdetaljer

 • Höjd: 25 cm
 • Djup: 35 cm
 • Bredd: 35 cm
 • Vikt: 5,3 kg
 • Färg: Svart
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 240 watt
 • Kapacitet: 4,2 liter
Det vi liker:
 • Välj mellan två olika temperaturnivåer och en varmhållningsfunktion
 • Enkel design i rostfritt stål med svart yta och knappar
 • Idealisk för alla typer av rätter

Russell Hobbs Slow Cooker Cook@Home – Stilren slow cooker med stor kapacitet

Med denna slow cooker från Russell Hobbs får du ut absolut det mesta möjliga när det kommer till tid och kapacitet. Inte nog med att maskinen sköter sig själv och tillagar maten till perfektion medan du är iväg, har den stora kapacitet som gör att du kan laga mycket mat åt gången. Det är perfekt när du vill laga något gott till en stor familj, många gäster eller till matlådor. Det fina med denna modell är även att du kan ställa grytan på spisen för att först bryna köttet för en fin yta, och sedan låta det koka länge i slow cookern.

Därför ska du välja en Russell Hobbs Slow Cooker Cook@Home

Vill du investera i en slow cooker som kan laga mycket mat samtidigt, och både låter dig fokusera på något annat medan den jobbar, alternativt låter dig vara mer aktiv i processen? I så fall rekommenderar vi dig att ta en titt på den här modellen från Russell Hobbs, eftersom de har utvecklat en maskin som både sköter långkoket utmärkt på egen hand, men som också låter dig använda grytan på spisen om du även vill steka dina rätter som sedan ska få koka ihop till en mustig gryta eller liknande. På så vis är den multifunktionell, vilket kan vara en fördel om du inte vill välja mellan olika produkter och funktioner. 

Detta är en snygg modell, som trots sin stora kapacitet och därmed storlek ser snygg, smidig och stilren ut. Den är designad i rostfritt stål, vilket gör att den passar i de flesta hem samtidigt som den då blir hållbar. Vidare är den utrustad med en digital timer på vilken du kan följa tid och temperatur. Under denna digitala timer finns användarvänliga knappar där du ställer in maskinen att tillaga dina rätter precis som du vill ha den. Att det är enkelt att justera de olika inställningarna på denna maskin är ytterligare ett plus till den smidighet i matlagningen som den bidrar med. 

Den stora kapaciteten på 6 liter gör att du kan förbereda upp till hela åtta portioner samtidigt. Många uppskattar denna möjlighet, då det möjliggör för en att göra annat medan slow cookern jobbar och vips har man mat för flera dagar framåt, eller personer om man vill bjuda fler på näringsrik, smakrik mat. Trots sin stora kapacitet väger den endast 3,66 kilo, vilket är perfekt om du vill kunna flytta runt den eller bara i allmänhet önskar smidighet. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 35 cm
 • Djup: 36 cm
 • Bredd: 36 cm
 • Vikt: 3,66 kg
 • Färg: Grå 
 • Material: Rostfritt stål
 • Effekt: 200 watt
 • Kapacitet: 6 liter
Det vi liker:
 • Stor kapacitet så att du kan laga mycket, och många olika typer av mat, samtidigt
 • Möjligt att använda grytan på plattan för att steka dina råvaror innan långkoket
 • Tre temperaturer som du enkelt kan ställa in på dess snygga knappar

Hur du väljer rätt slow cooker

Det finns många olika slow cookers på marknaden och därför kan det vara svårt att hålla koll på om du faktiskt tittar på rätt modell(er) själv. I det här avsnittet ger vi dig några råd om vilka funktioner du ska prioritera och hålla koll på när du köper din slow cooker – då det finns några som en slow cooker ska ha.

Grytans kapacitet

Det allra första du bör tänka på när du ger dig in i djungeln av slow cookers är hur mycket kapacitet du behöver. Om du har en stor familj eller ofta har många gäster på besök lönar det sig att investera i en modell med en kapacitet på mer än 6 liter. Om det däremot bara är du och din partner eller en liten familj med barn som ska använda er slow cooker, kan det vara tillräckligt med en slow cooker med en kapacitet på mindre än 5 liter.

Grytans kapacitet ger dig också en indikation på hur mycket utrymme du behöver avsätta till maskinen – oavsett om du förväntar dig att den ska förvaras på köksbordet eller i ett skåp. Det kan därför vara smart att vända dig till en kompakt modell vars gryta har mindre kapacitet om du inte har all världens utrymme i köket.

Värmeinställningar

Vi rekommenderar att du investerar i en slow cooker med fler än två värmelägen om du planerar att använda din nya maskin regelbundet. Just fler än två värmelägen hittar du på de flesta slow cookers. På så sätt får du möjlighet att ställa in maskinens temperatur utefter det som ingrediensernas kräver så att just de tillagas till perfektion – oavsett om det är kött, grönsaker, soppor etc. Vissa kräver exempelvis hög värme, medan andra lägre. Fler inställningsalternativ ger dig också större flexibilitet i köket, så att du lättare kan ge rätten mer eller mindre tid i grytan.

Om du bara förväntar dig att använda slow cookern lite då och då när du vill laga något speciellt kan det vara tillräckligt med ett par enskilda alternativ för värme. Dessa enklare modeller kommer också ofta att kosta lite mindre.

Inbyggda funktioner

Det är helt klart en fördel att leta efter slow cookers med ett antal inbyggda funktioner. Naturligtvis ska dessa inte vara överväldigande eller svåra att hantera, så att din maskin är inte användarvänlig, men fler funktioner motsvarar större flexibilitet i matlagningen, vilket klart är att föredra när du lagar mat med en slow cooker. Nedan presenterar vi tre användbara funktioner som är värda att kolla in.

Timerfunktion

Många slow cookers utrustade med timerfunktion gör att du kan starta maten så att det passar in med när du är hemma från jobbet/redo att äta. Lägg då bara ingredienserna i grytan och ställ in timern på t.ex. några timmar framåt. Sedan startar maskinen vid den inställda tiden. Vissa timers kan också sluta laga mat efter ett visst antal timmar så att maten inte riskerar att gå för länge.

Varmhållningsfunktion

En varmhållningsfunktion är perfekt för dig som vill vara säker på att din maträtt förblir varm även om den inte serveras direkt när den har tillagats klart. Det kan faktiskt vara lite svårt att tajma in att äta exakt när man ska äta efter några timmars tillagning. Rätten blir inte dålig av att stå på din slow cookers varmhållningsfunktion, eftersom att den inte längre tillagas utan bara hålls varm och hålls redo att serveras.

Nedräkningstimer/larm

Det är smart att vända dig till en maskin med en inbyggd nedräkningstimer eller larm så att du blir tillsagd när maten är klar. På så sätt behöver du inte ställa in larm på din mobil.

Det är särskilt smart om modellen har en kombination av ovanstående funktioner, eftersom den då automatiskt går över till sin varmhållningsfunktion när tillagningstiden har gått ut. Detta säkerställer att din maträtt aldrig blir överkokt, vilket samtidigt är svårt i en slow cooker där det ofta gäller att längre är godare.

Design och utseende

Om du förväntar dig att ha din slow cooker ståendes framme dagligen kan det vara värt att tänka på vad du föredrar när det gäller modellens utseende och konstruktion. Föredrar du t.ex. en viss färg eller form? Eller kanske du vill prioritera knapparna framför en lysande skärm? Det är upp till dig.

Enkel att diska

En slow cooker är generellt enkel att använda och du minskar avsevärt arbetet i köket om du lagar mat med en slow cooker, men du har ändå inte sparat så mycket tid om du istället måste stå och diska länge. Av det skälet lönar det sig att investera i en slow cooker som är lätt att diska. Detta kan t.ex. vara en modell med en non-stick-beläggning eller där de lösa delarna tål att diskas i diskmaskinen.

Pris som passar din budget

Förutom att titta på maskinens design, funktionalitet, kapacitet etc. rekommenderar vi att du håller ett öga på priset – speciellt om du har en satt budget som du vill vara inom. Det är möjligt att hitta både billiga och dyra modeller på marknaden, och du behöver inte vara orolig för att inte hitta en bra modell även om du bara har en liten budget att göra bra med. Det kan lätt vara möjligt att hitta en bra modell till ett billigt pris.

Vad är skillnaden mellan slow cooker och sous vide?

Att laga mat på låg värme under lång tid är inte en ny “uppfinning”. Det har varit en populär tillagningsmetod i många år, eftersom metoden förstärker ingrediensernas smak. Just för att långkok är populärt finns det också flera perfekt anpassade metoder för ändamålet. Två särskilt välkända metoder är slow cooking och sous vide. De två varianterna skiljer sig dock något från varandra.

Du lägger olika ingredienser direkt i grytan med en slow cooker, varefter du låter den stå och puttra i flera timmar. I grytan kan du lägga och blanda både kött, grönsaker och sås efter önskemål. Sous vide, som betyder “under vakuum” på franska, innebär ett något annat tillvägagångssätt. Med denna tillagningsmetod förpackas råvarorna i en plastpåse som sedan töms på luft och förseglas. När matvarorna väl är vakuumpackade placeras de i ett vattenbad där de kokas under lång tid. Temperaturen i vattenbadet är ofta mycket låg, exakt och konstant.

Vill du veta mer om sous vide och vägledas till de bästa maskinerna för matlagning? I så fall kan vi rekommendera att du läser vårt test av sous vide-produkter.

Annan användbar information i detta slow cooker test

Vi har nu guidat dig genom hur du hittar rätt slow cooker för dina behov, den som blir bäst i test för dig, och vad skillnaden egentligen är mellan slow cooking och matlagning med sous vide. Men vad är fördelarna och nackdelarna med en slow cooker och vad kan den användas till? Vi ger dig svaret på dessa frågor här.

Fördelar och nackdelar med en slow cooker

Det finns naturligtvis både fördelar och nackdelar med att använda en slow cooker – och om du fortfarande är osäker på om du ska köpa en slow cooker kan “listorna” nedan hjälpa dig på vägen i beslutet i huruvida det är rätt investering för dig. Vi kan avslöja att fördelarna med en slow cooker trumfar nackdelarna.

Fördelar med en slow cooker

 • Du får mer tid i vardagen, eftersom en slow cooker inte kräver mycket uppmärksamhet. Speciellt inte om du investerar i en modell med timer.
 • Den kan puttra medan du är på jobbet, eftersom den inte kokar över eller bränner innehållet. På så sätt får du riktigt goda rätter, även efter en hektisk dag.
 • Det finns pengar att spara, eftersom att du faktiskt inte behöver köpa det dyraste köttet för att få perfekt smak. Dessutom kan du köpa bra slow cookers till låga priser utan att kompromissa med kvaliteten

Nackdelar med en slow cooker

 • Vissa näringsämnen försvinner från både kött och grönsaker när de kokas under lång tid – även om det är på låg värme.
 • Det tar lite tid att bekanta sig med med en slow cooker innan du får bäst resultat
 • Du måste aktivt välja att använda och ta fram din slow cooker, eftersom maskinen annars lätt hamnar i skåpet och glöms bort

Vad mer kan du använda en slow cooker till?

För att förhindra att din slow cooker ställs in i skåpet och aldrig används igen kan du se till att göra den till en naturlig del av din vardag genom att använda den för flera ändamål. Det är egentligen bara du som sätter gränserna för vad du vill använda din slow cooker till. Ska den bara användas för att laga olika rätter eller vill du också använda den för andra ändamål? Du kan t.ex. använda den för:

 • Behandla ömma leder: En värmedyna kan göra mycket för ditt välbefinnande om du har smärta i muskler och leder, men det kan också en slow cooker. Genom att blötlägga en handduk, tillsätta några droppar eterisk olja eller liknande och låta den värmas lite i slow cookern kan du få ett bra botemedel mot ömma leder.
 • För att fräscha upp hemmet: Du kan också använda slow cookern för att skapa din egen doft för hemmet. Allt som krävs är ett vattenbad med olika doftande ingredienser, såsom oljor, citron- eller limeskivor, kanel eller vad du nu föredrar för dofter. Du kan antingen lämna blandningen i din slow cookern efter att ha låtit den stå och värmas en stund, eller hälla den i behållare som kan spridas runt hemmet.
 • Gör dina egna ljus: Det är också möjligt att göra dina egna ljus i slow cookern. I princip allt du behöver är vax och olika dofter, t.ex. från oljor. Du kan också lättare ta bort kvarvarande stearin från dina ljus genom att sätta ner dem i ett vattenbad och vänta på att själva stearinet lossnar. På det sättet använder du allt stearin istället för att kasta en del av det i papperskorgen.
 • Gör skönhetsprodukter: Har du slut på läppbalsam eller kroppslotion? Inga problem! Du kan göra dina egna skönhetsprodukter med din slow cooker. Det finns många olika “recept” på webben, så det är lätt att hitta rätt för dig. De flesta består av en blandning av bivax, vitaminrika ingredienser och eteriska oljor. Det är också lätt för dig att anpassa produkterna efter din egen hud och önskemål när du gör dem själv från grunden. Då vet du också med säkerhet att inga skadliga ingredienser, kemikalier etc. används.
 • Ta bort fläckar från grejer: Det kan vara svårt att ta bort t.ex. målarfärg från grejer, men även här kan en slow cooker vara till hjälp. Du kan lägga det färgade i grytan och hälla vatten och lite tvättpulver i. Låt det ligga i vattenbadet några timmar, eventuellt över natten om färgen har torkat och verkligen gått in, och rengör sedan ytan med en svamp, tandborste etc. Detta är mindre skadligt och lättare än att ta bort fläckar med kemikalier.

Hitta det bästa erbjudandet på en slow cooker

Du kan absolut hitta både dyra och billiga slow cookers som lever upp till dina förväntningar. Som du kan se från de utvalda modellerna i detta slow cooker test finns det faktiskt en hel del bra varianter som säljs till ett billigt pris. Det är dock helt klart rimligt att du har fallit för en lite väl dyr modell, eller att du bara vill spara lite pengar på köpet, och då kan det vara smart att leta efter ett erbjudande på en slow cooker.

Allt det kräver för att hitta det bästa erbjudandet på en slow cooker är tålamod och en internetanslutning. De bästa erbjudandena finns oftast hos online-återförsäljare. Du kan därför med fördel klicka dig runt hos olika återförsäljares webbplatser om du vill spara pengar på köpet. Kom ihåg att jämföra priser hos olika återförsäljare – och vänta sedan med att slå till din valda modell säljs till ett förmånligt pris.

FAQ

Vilken slow cooker är bäst i test?

I detta test har vi utsett Electrolux ESC7400 Slow Cooker till bäst i test. Modellen har utvecklats med användarvänlighet i fokus, med många inställningsalternativ och så kostar den inte en förmögenhet. De 7 andra modellerna i detta test är dock också värda investeringen, så läs vidare och hitta den rätta för dig, som du känner är bäst i test.

Vad kostar en slow cooker?

Priset på en slow cooker varierar mycket, beroende på vilken modell du vill ha. Det är dock möjligt att få bra slow cooker till ett pris så lågt som några hundra kronor. Därför behöver du inte spara allt för länge för att ha råd med en bra modell.

Vad är skillnaden mellan en slow cooker och sous vide?

Maten tillagas under en längre tid med både en slow cooker och sous vide. Där slow cookern dock tillagar maten direkt i en gryta använder sous vide ett vattenbad med låg temperatur med råvarorna vakuumförpackade i en påse.