Skäggtrimmer Test (2021) → Marknadens 10 bästa skäggtrimmers

1
Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000

Vill du ha en skäggtrimmer som kan göra både din vardag och dina resor enklare? Med denna Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000 Skäggtrimmer, som vi har utsett till allra bäst i test, får du en funktionell och mycket effektiv maskin som ser till att du kan trimma skägget på allra bästa sätt. Dessutom kan modellen smidigt användas vid vatten, då den är vattentät. Du kan använda den var som helst och när som helst, och…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000
Ikke på lager
Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer
Elgiganten
Wella Professional Contura HS 61 Trimmer
Made4men
BRAUN BT7020 Skäggtrimmer
Vitvaruexperten
BaByliss Carbon Titanium 10-in-1 Skäggtrimmer
Look Fantastic
Braun BeardTrimmer BT5240
Vitvaruexperten
Remington MB4110 Skäggtrimmer
Luxplus SE
BEURER HR6000 Skäggtrimmer
Compumail
OBH ATTRAXION AIR FORCE Skäggtrimmer
Cdon
BRAUN PT5010 Skäggtrimmer
Compumail

I detta test av skäggtrimmers har vi utsett Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000 till bäst i test. Detta baseras på dess många funktioner som har stora fördelar både i vardagen och när du är iväg och reser, och även gör att den passar många personer samt säljs till ett överkomligt pris. Denna trimmer följs dock tätt av ett antal andra av skäggtrimmers på marknaden som är bäst i test på sina egna sätt, så det är fullt möjligt att den bästa skäggtrimmern för dig är någon av de andra modellerna.

Om du är ute efter en ny, bra skäggtrimmer kommer du att få stor hjälp av detta test av skäggtrimmer, i vilket vi har granskat 10 av de bästa modellerna på marknaden som är bäst i test på sina egna sätt. De har alla vissa funktioner som liknar varandra – de som du med stor sannolikhet alltid kommer att vilja använda, men även mer unika funktioner som vissa vill använda. Det är inte alltid helt lätt att veta vilken skäggtrimmer man ska välja i djungeln av dem, men i detta test blir du guidad till olika modeller samt vilka funktioner du bör hålla koll på och hur du väljer den bästa skäggtrimmern för dig, utifrån pris, funktioner och kvalitet.

Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000 – Den bästa skäggtrimmern

Vill du ha en skäggtrimmer som kan göra både din vardag och dina resor enklare? Med denna Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000 Skäggtrimmer, som vi har utsett till allra bäst i test, får du en funktionell och mycket effektiv maskin som ser till att du kan trimma skägget på allra bästa sätt. Dessutom kan modellen smidigt användas vid vatten, då den är vattentät. Du kan använda den var som helst och när som helst, och den fungerar bra att använda under en längre tid tack vare en bra batteritid. Om du dock har glömt att ladda den kan du bara ställa in den på att ladda medan du trimmar ditt skägg, så du slipper undan laddningstid. Detta är en av modellens supersmarta funktioner, så att du kan använda din tid på bästa möjliga sätt!

Därför ska du välja en Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000

Många män trimmar sina skägg ofta och lägger sin tid och energi efteråt på att ta bort de många hårstrån som virvlar runt i och runt handfatet. Det kan vara lätt att tröttna på, både för den som trimmar ditt skägg ofta och behöver städa upp efter sig själv, och även för resten av hushållet som ofta hittar hår på olika ställen eftersom de lätt råkar virvla runt i rummet. Philips Series 7000 BT7500 BeardTrimmer har dock den bästa lösningen på detta! Trimmern har en inbyggd sugfunktion – endast till för att fånga trimmade hårstrån. Så mycket som 90% av hårstråna fångas i skäggtrimmerns sugkammare, så du behöver alltså inte städa badrummet varje gång du ska använda skäggtrimmern, utan detta sköter trimmern själv på allra bästa sätt.

Den inbyggda sugfunktionen i modellen som vi har utsett till bäst i test, Philips BT7500, garanterar minimal städning efteråt, vilket betyder att den gör det möjligt att använda trimmern var du vill. Detta kan alltså göras i resten av huset om badrummet är upptaget, och så kan ta maskinen med dig på resor eller i gymmet, eftersom du inte behöver rengöra den här skäggtrimmern efter att du har trimmat skägget. Skäggtrimmern kommer ju alltså att göra detta åt dig, så du behöver inte oroa dig för huruvida det blir lätt att rengöra området efter dig. Denna skäggtrimmer från Philips fungerar också på bästa sätt både med eller utan sladd, med en bra batteritid, så om du glömmer att ladda maskinen kan du enkelt fortfarande trimma skägget genom att bara ansluta maskinen till laddaren och ett eluttag.

Philips BeardTrimmer BT7500/15 Series 7000 är en skäggtrimmer som alltså är lätt att rengöra och underhålla. Trimmerhuvudet kan sköljas med vatten efter användning, så du är säker på att bli av med alla hårstrån som finns i den. Modellen är alltså vattentät. Sugkammaren är transparent så att du enkelt på bästa sätt kan se när den behöver tömmas. Skäggtrimmern är utrustad med blad som slipar sig själva. Med alla dessa funktioner och egenskaper får du en nästan underhållsfri maskin som du kan använda var och när du vill – så det är inte för inte som vi har utsett denna till marknadens bästa skäggtrimmer. 

Produktinformation:

 • Arbetstid: 75 minuter 
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdinställningar: 20
Det vi liker:
 • Inbyggd sugfunktion fångar upp 90% av håret så att du inte behöver städa
 • Fungerar med eller utan sladd för hög användarvänlighet, och så är den vattentät
 • Självslipande blad för enkelt underhåll

Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer – Skonsam trimmer för spegeln och duschen

Vill du ha en skäggtrimmer som du på bästa sätt kan ha för både torr trimning framför spegeln och att trimma med i duschen? Då kan du läsa vidare för att få bättre på denna Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer, som är utrustad med Wet & Dry-funktion, så att du snabbt och enkelt alltid kan trimma skägget. Modellen kan alltså smidigt användas vid vatten, då den är vattentät.

Därför ska du välja en Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer

Genom att köpa denna Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer kan du förenkla vardagen och trimma ditt skägg skonsammare, eftersom du numer inte bara behöver använda din trimmer torr framför spegeln, utan du kan enkelt ta denna Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer med dig i duschen. Om du har en tendens till att ha känslig hud kan denna funktion vara en stor fördel, kanske det bästa som hänt din känsliga hud när det kommer till trimning, eftersom rakning och trimning i vatten ofta är mer skonsam mot huden. Så som tur är, är denna modell vattentät!

När du är i duschen och trimmar skägget, eller gör det under rinnande vatten, behöver du inte heller oroa dig för att Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimme glider ur dina händer. Denna trimmer är nämligen utrustad med ett halkskydd som matchar Wet & Dry-funktionen på bästa sätt, eftersom det ger dig både säkerhet och komfort då du ska ha den i duschen för att trimma ditt skägg där. 

Dessutom är denna Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer utrustad med en batteriindikator som kan visa hur mycket batteritid som är kvar innan du behöver ladda den. Batteriindikatorn visas på en LED-skärm och dess batteritid visas upp till 100%. På så sätt kan du mycket exakt och på bästa sätt få koll på batteriförbrukningen. Philips OneBlade Pro QP6520/30 BeardTrimmer har 90 minuter lång batteritid och en laddningstid på bara 60 minuter. Till sist har denna trimmer hela 14 olika längdinställningar på 0,4 – 10 mm. 

Produktinformation:

 • Arbetstid: 90 minuter
 • Laddningstid: 1 timme 
 • Längdinställningar: 14st., 0,4 – 10 mm
Det vi liker:
 • Vattentät modell med Wet & Dry-funktion så att du på bästa sätt kan trimma framför spegeln eller i duschen, så att du blir mer skonsam mot huden
 • Utrustad med halkskydd för enkel användning och komfort vid blöt trimning
 • LED-skärm med batteriindikator i procent

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer – En professionell skäggtrimmer

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer är en professionell skäggtrimmer, bäst i test på sitt sätt, och det perfekta valet för dig som vill ha en maskin som kan ge dig ett professionellt resultat varje gång. Den har en ergonomisk och lätt design som ökar användarvänligheten och ger dig komfort när du använder skäggtrimmern. Det är en högkvalitativ modell som kan användas för mer än bara skägg, och skärhuvudet är gjort av rostfritt stål.

Därför ska du välja en Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Genom att investera i denna skäggtrimmer: Professional Contura HS 61 Trimmer från Wella får du en högkvalitativ maskin gjord för professionellt bruk. Det finns därför gott om möjligheter att få ett professionellt resultat när du använder denna modell. Professional Contura HS 61 är utrustad med en effektiv men tyst motor som bara surrar med 60 dB, vilket är ljudnivån som en normal konversation har. Den kommer därför inte att avge irriterande ljud för varken dig eller någon som är nära medan du ska använda den, vilket kan vara skönt oavsett tid på dagen, men inte minst på morgonen. 

Professional Contura HS 61 från Wella är en skäggtrimmer som kan användas för mer än trimning av olika typer av skägg, från kort till långt skägg. Med den här trimmern kan du enkelt och på bästa sätt få till rakningen i nacken, och den är även lämplig för att styla och fixa detaljer i håret. Dessutom är den enkel att använda på kroppen, bland annat under armarna och på benen. Utan avståndskam kan den trimmas hela vägen ner till 0,1 mm och med den kan du trimma från 3-6 mm. Skärhuvudet är gjort av rostfritt stål, och du får med flera olika tillbehör i köpet. 

Denna Wella Professional Contura skäggtrimmer är gjord i en ergonomisk och lätt design som ska öka användarvänligheten för dig och ge trimning med hög komfort, där maskinen inte väger särskilt mycket alls. Nej, den väger bara 110 g och med den vikten är den också lätt att ta med sig på resan, eftersom den varken tar upp särskilt mycket utrymme eller ger massa extra vikt i väskan. 

Produktdetaljer:

 • Laddningstid: 45 minuter
 • Längdinställningar: 5
 • Medföljande tillbehör: Laddstation, rengöringsborste, oljeflaska, bruksanvisning, 1 x avståndskam
Det vi liker:
 • Utrustad med tyst motor på 60 dB som knappt surrar
 • Fungerar för skäggtrimning, rakning i nacken, detaljfix i håret, under armar och ben
 • Ergonomisk, lätt design för hög användarvänlighet och komfort vid användning

BRAUN BT7020 Skäggtrimmer – Den bästa multifunktionella skäggtrimmern

Behöver du en skäggtrimmer som kan göra lite av allt? Då kan detta multifunktionella paket med såväl skäggtrimmer som hårklippare vara det perfekta valet för dig. Det finns så många som 39 olika längdalternativ som passar både kort och långt skägg/hår. Dessutom kan du enkelt raka med den medföljande Gillette Fusion5 ProGlide rakhyveln. Med den här trimmern är du garanterad bästa precision, med rakning nära huden, så den är helt klart värd att kallas en av marknadens bästa skäggtrimmer, bäst i test! 

Därför ska du välja en Braun BT7020 Skäggtrimmer

Med Braun BT7020 Skäggtrimmer, bäst i test av de multifunktionella, ingår både en avståndskam och en rakhyvel, vilket gör den här trimmern multifunktionell. Den kan enkelt användas för att trimma skägget, både längre skägg och kortare, men den kan också användas för att raka bröstet, och rakhyveln kan användas för smidig rakning i ansiktet eller någon annanstans på kroppen. Med den här trimmern kan du därför enkelt slå två flugor i en smäll.

Skäggtrimmern BT7020 från Braun är en trimmer som med sitt Li-Ion-batteri ger dig en lång arbetstid på 100 minuter. Om du har glömt att ladda modellen kan den användas med en sladd eller så kan du snabbt ladda skäggtrimmern med Quick-Charge-funktionen på bara 5 minuter. På bara 60 minuter kan maskinen laddas helt. Detta ger flexibilitet och säkerställer att du aldrig kommer att hamna i en situation där du inte skulle kunna använda din skäggtrimmer på grund av batteribrist.

Den här trimmern från Braun är lätt att justera på dess vridhjul, vilket är lättillgängligt under trimmerhuvudet. Det finns så många som 39 olika längdalternativ att välja mellan tillsammans med de två medföljande avståndskammarna. Skäggtrimmern kan användas för olika typer av skägg, inte minst längre skägg, eftersom den kan trimma även ett stort fullskägg med de längsta inställningarna.

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 100 minuter
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdinställningar: 39
 • Medföljande tillbehör: Rengöringsborste, förvaringspåse, användarhandbok, Gillette Fusion5 ProGlide rakhyvel, detaljtrimmer, minisax, 2 x distanskam
Det vi liker:
 • Multifunktionell skäggtrimmer med rakhyvel för smidig rakning för hög användarvänlighet
 • Lång arbetstid på 100 minuter och 5 minuter snabbladdning
 • 39 olika längdinställningar från 0,5 till 20 mm

BaByliss Carbon Titanium 10-in-1 Skäggtrimmer – Komplett och snygg skäggtrimmer

Vill du investera i en skäggtrimmer som inte bara har massa användbar teknik utan även är snygg och smidigt? Då är denna Babyliss Carbon Titanium 10-in-1 Skäggtrimmer som gjord för dig. Precis som namnet antyder har den ett antal användbara tekniker inbyggd i sig vilket gör att du kan använda den från allt som att med hög precision, nära huden trimma ditt skägg till att trimma håret på kroppen. Den har en batteritid på 60 minuter och är på flera sätt bäst i test. 

Därför ska du välja en BaByliss Carbon Titanium 10-in-1 Skäggtrimmer

Vill du ha en skäggtrimmer som kan göra lite mer än att kunna fixa skägget? Då kan du på goda grunder välja denna trimmer från BaByliss, som är en trimmer som du kan använda till lite mer än att bara fixa skägget. Precis som namnet antyder har du nämligen så många som 10 alternativ när det kommer till att välja trimmerhuvud, och dessa kan du använda till allt från att med hög precision ansa skägget till att trimma håret på kroppen. Vill du fixa polisongerna går även det väldigt bra, liksom att trimma näs- och öronhår. Denna skäggtrimmer, som då på bästa sätt även går att använda som en kroppstrimmer, är alltså i det närmaste komplett. 

BaByliss Carbon Titanium 10-in-1 Skäggtrimmer ger dig hela en timmes arbetstid på full laddning, vilket innebär att du antingen kan spendera mycket tid med maskinen i handen, eller så kan du hoppa över laddningen efter varje användning om du bara trimmar ditt skägg eller något annat då och då. Dess laddningstid, när du väl behöver ladda maskinen, ligger på 8 timmar. För att göra användningen av denna modell ännu enklare har den tvättbara huvuden för enkel rengöring. 

Trots alla grymma funktioner och höga användarvänlighet är detta en prisvärd, billig skäggtrimmer som säljs till ett lågt pris. Du får därmed helt klart mycket för pengarna, och fortfarande alltså en skäggtrimmer med en hög kvalitet och garanti på 3 år. Detta är alltså en modell du kan ha stor glädje av utan att du lämnas med ett stort hål i plånboken – både tack vare det låga inköpspriset, och då den har de flesta tillbehör du kan tänka dig, så att du inte behöver investera i sådana. 

Produktinformation:

 • Arbetstid: 60 minuter
 • Laddningstid: 8 timmar
 • Medföljande tillbehör: 3 utbytbara huvuden, 4 x skäggkammar, 1 x stubbkam, 2 x distanskammar, förvaringspåse, användarhandbok
Det vi liker:
 • Snygg och smidig design utan sladd
 • Kommer med 10 olika alternativ till trimmerhuvudet för maximal flexibilitet
 • Supervassa skärblad i kol/titan med hög precision under lång tid

Braun BeardTrimmer BT5240 – Högteknologisk precisionstrimmer

Denna högteknologiska, men budgetvänliga, skäggtrimmer BT5240 från Braun är det perfekta valet för dig som vill ha en högkvalitativ maskin på ett överkomligt pris som absolut bör då plats i budgeten. Bra, funktionella skäggtrimmers behöver inte nödvändigtvis kosta en förmögenhet, och denna Braun BeardTrimmer BT5240 är ett bevis på det. Med i köpet får du en massa olika tillbehör så att du kan använda denna maskin precis så som du vill, och så är den smart nog vattentät.

Därför ska du välja en Braun BeardTrimmer BT5240

Om du inte är särskilt sugen på att lägga alla dina besparingar på din nya trimmer, kan du på goda grunder titta närmare på denna Braun BeardTrimmer BT5240. Det är en funktionell precisionstrimmer som är gjord i god kvalitet. Den är utvecklad med användarvänlighet i åtanke och den kan också enkelt och enkelt rengöras genom att skölja trimmerhuvudet under vatten, då den är vattentät. 

Trimning till önskad längd är fullt möjligt med denna modell från Bosch, då du kan ställa in den till hela 39 olika längdinställningar. Dessa sträcker sig från 0,5 mm till 20 mm och går i steg om 0,5 mm. På så sätt kan du på bästa sätt få till din trimning som du vill ha den. Vidare är den utrustad med precisionsväljare för optimal precision, så du behöver inte oroa dig för att det känns osmidigt då du trimmar dig. Dessa sensorer läser nämligen av skägget hela 13 gånger i sekunder för att anpassa motorhastighet efter din skäggtyp. Med i köpet får du även en skäggkam och en huvudkam, samt ett Gilette Fusion5 rakblad. Dess välslipade blad garanterar lång hållbarhet och att såväl tunt som tjockt skägg kan trimmas.

Braun BeardTrimmer BT5240 körs på starka litiumbatterier. Det innebär att maskinen har en arbetstid på 100 minuter och det tar bara 1 timme för att få full laddning. Den har även den mycket smarta funktionen snabbladdning, då du på 5 minuter kan snabbladda din maskin. 

Produktinformation:

 • Arbetstid: 100 minuter
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdinställningar: 39 stycken, 0,5 – 20 mm
 • Medföljande tillbehör: Kam för kort skägg (0,5-10mm), kam för längre skägg (11-20mm), Fusion5 ProGlide-rakhyvel, rengöringsborste, SmartPlug-laddare
Det vi liker:
 • Utrustad med precisionsväljare för optimal precision
 • Medföljande skäggkam och huvudkam, där den kan ställas in till 39 olika längder
 • Lång arbetstid på 100 minuter

Remington MB4110 Skäggtrimmer – En bra skäggtrimmer till resan

Letar du efter ett skägg trimmer som är lätt att ta med sig på språng, en som kan laddas var du än är och en som underhåller sig medan du använder den? Då är denna Remington MB4110 precis rätt skäggtrimmer för dig. Den medföljande förvarings- och resväskan gör det enkelt att ta med sig maskinen när du är på språng.

Därför ska du välja en Remington MB4110 Skäggtrimmer

Remington MB4110 skäggtrimmer är en bra, funktionell maskin till ett plånboksvänligt pris. Det är lämpligt att ta den med sig på språng till gymmet, weekendresor eller längre resor. Den är utrustad med en USB-laddningsfunktion som gör det enkelt för dig att ladda maskinen, även om du bara har din bärbara dator till hands. Om du äger en Android-telefon kan du också använda din telefonladdare till din Remington MB4110 skäggtrimmer. Med denna smarta laddningsfunktion kan du ta din skäggtrimmer med dig utan problem, och att ladda din trimmer kommer aldrig att vara just ett problem.

När du använder din MB4110 skäggtrimmer från Remington, underhålls den samtidigt som du får ditt skägg trimmat. På så sätt behöver du inte tänka allt för mycket på att ta hand om Remington MB4110, utan det handlar mer om att du ska ta hand om huden. Den är utrustad med skär som slipas under användning. Bladen som denna skäggtrimmer från Remington är utrustad med är belagda med slitstarkt titan och krom, vilket ökar deras styrka och hållbarhet, så att du kan få njuta av en skarp trimning där hårstråna eller huden inte slits onödigt.

Med MB4110 skäggtrimmer från Remington får du 40 minuters arbetstid innan maskinen behöver laddas igen. Den har utbytbara skärhuvuden och en distanskam som kan säkerställa precision och hjälpa dig att uppnå ditt önskade utseende. Den medföljande förvaringsväskan gör både förvaring enkel och säkerställer att din maskin är skyddad och inte går sönder när du är på språng.

Produktinformation:

 • Arbetstid: 40 minuter
 • Längdinställningar: 0,4 – 5,5 mm
 • Medföljande tillbehör: Förvaringsväska
Det vi liker:
 • USB-laddningsfunktion för enkel och snabb laddning var du än är
 • Utrustad med självslipande blad i titan levereras med krom
 • Levererad förvaringsväska

BEURER HR6000 Skäggtrimmer – En flexibel skäggtrimmer

Känner du ibland att andra modeller inte kan följa ansiktskonturerna helt? Med denna Beurer HR6000 Skäggtrimmer får du en maskin som är utrustad med ett flexibelt trimmerhuvud för att klara just denna utmaning. Du kommer alltså att uppleva avsevärt högre bekvämlighet när du köper den här trimmern från Beurer. Dessutom kan modellen smidigt användas vid vatten, då den är vattentät.

Därför ska du välja en Beurer HR6000 Skäggtrimmer

Denna Beurer HR6000 Skäggtrimmer är utrustad med ett effektivt blad som kan garantera dig en jämn och stabil trimning varje gång. Du får därför en funktionell, hållbar maskin om du väljer att investera i just denna modell. Det speciella med denna skäggtrimmer från Beurer är det flexibla trimmerhuvudet som har ett dubbelsidigt rakblad. Detta säkerställer en riktigt bra komfort under trimningen, och det kan följa dina ansiktskonturer utan problem.

Med denna HR6000 skäggtrimmer från Beurer får du en arbetstid på en timme och det tar även precis 60 minuter att ladda maskinen helt. Om du har glömt att ladda eller får slut på batteri när du trimmar skägget, behöver du inte vänta på att maskinen laddas igen. Det fungerar både med och utan sladd, så den är alltid klar när du vill använda den. Dess batteritid visas på en LED-skärm i procent, så du kan alltid enkelt hålla reda på hur mycket ström som finns kvar i din skäggtrimmer.

LED-displayen kan inte bara visa batteritid för Beurer HR6000. Du kan också se om den är i låsläge, se laddningsstatus medan maskinen laddas och dessutom har den en underhållsindikator. Det kommer att visas på LED-skärmen när det är dags att underhålla skäggtrimmern. Din Beurer HR6000 skäggtrimmer är vattentät för användning på våt hud och för rengöring. Du kan snabbt och enkelt skölja huvudet under rinnande vatten för att ta bort alla små hårstrån. Om det fortfarande finns några envisa hårstrån fast kvar, kan du använda den medföljande rengöringsborsten för att enkelt ta bort dem.

Produktinformation:

 • Arbetstid: 1 timme
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdinställningar: 13
 • Medföljande tillbehör: Förvaringspåse, skyddslock, rengöringsborste
Det vi liker:
 • Flexibelt, dubbelsidigt rakblad för komfort
 • Fungerar med och utan sladd
 • LED-display för batteritid, låsfunktion, underhållsindikator
 • Vattentät för användning på våt hud

OBH ATTRAXION AIR FORCE Skäggtrimmer – Funktionell skäggtrimmer med enkel rengöring

Är du trött på att spendera energi på rengöring och måste ta bort hår överallt varje gång du har trimmat skägg? Denna OBH Attraxion Air Force skäggtrimmer är utrustad med vakuumteknik som plockar upp hårstrån och håller städningen till ett minimum för dig. Du får en kraftfull och mycket funktionell maskin när du köper den här trimmern från OBH.

Därför ska du välja en OBH Attraxion Air Force Beard Trimmer

Det kan vara tröttsamt både för dig själv, men också för andra i hushållet när det virvlar runt små hårstrån lite här och var. Det kan vara helt omöjligt att ta bort allt hår när du fixar skägget med en vanlig skäggtrimmer, speciellt om du har ett lättare skägg eller ett handfat eller liknande där det är svårt att se var håret tar vägen. OBH har hittat en lösning på detta. Attraxion Air Force skäggtrimmer från OBH är utrustad med vakuumteknik och en håruppsamlare som gör städarbetet åt dig medan du trimmar ditt skägg. Detta gör din dagliga trimning lättare och mer hanterbar, och om du är på språng kan du utan tvekan dra fram maskinen utan att störa andra med små hårstrån överallt.

Förutom att vara utrustad med vakuumteknik har denna Attraxion Air Force skäggtrimmer från OBH också en digital skärm som kan visa din återstående användningstid medan du trimmar, och medan du laddar visar den hur långt det är kvar. När batteriet är fullt visas detta också på den digitala displayen. Detta ger dig full kontroll över batteritid och laddning, där du kan få koll på både urladdning och laddning exakt.

OBH Attraxion Air Force skäggtrimmer har starka, självslipande blad belagda med titan. Med turbo-funktionen kan det därför lätt ta till och med mycket stark hårväxt. Materialet och denna funktion ger knivarna en lång hållbarhet och de förblir skarpa genom att de slipas när du använder maskinen. Det betyder att denna maskin medför minimalt med underhåll och med vakuumtekniken kommer du främst att endast behövas tömma uppsamlaren när den är fylld.

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 45 minuter
 • Laddningstid: 2 timmar
 • Längdinställningar: 20
 • Inkluderade tillbehör: Olja, rengöringsborste, kam
Det vi liker:
 • Håruppsamlare med vakuum för minimal rengöring
 • Digital display – återstående batteritid, batteriladdningsstatus och fulladdat batteri
 • Självslipande blad belagt med titan för hållbarhet och enkelt underhåll
 • Turbo-funktion för stark hårväxt

BRAUN PT5010 Skäggtrimmer – Den perfekta skäggtrimmern på resan

Den ultrakompakta trimmern PT5010 från Braun är den perfekta trimmern för dig som inte använder maskinen så ofta. Den är det bästa alternativet för mindre uppgifter, och är smidig att både förvara och bära med sig.

Därför ska du välja en Braun PT5010 Skäggtrimmer

Har du redan en hårtrimmer, skäggtrimmer eller rakhyvel, med vilken du kan fixa trimning av skägg och kropp i vardagen eller behöver du inte en större skäggtrimmer, då kan denna budgetvänliga Braun PT5010 vara det perfekta valet för dig. De har fortfarande inte snålat med funktionerna, utan det finns fortfarande många längdalternativ och den kan enkelt trimma ansiktet som du vill. Men sin kompakta designen gör detta den till den bästa alternativet att ha med på språng eller för mindre vardagligt bruk.

Braun PT5010 är en skäggtrimmer gjord i en ultrakompakt design för att vara den perfekta följeslagaren på språng. Det tar upp minsta möjliga plats och behöver inte ha någon egen förvaringspåse alls, eftersom den lätt kan passa i necessären tillsammans med andra toalettartiklar. Det lilla, mycket kompakta trimmerhuvudet kan, förutom att vara smart för resor, också vara idealiskt för smal trimning, till exempel mellan ögonbrynen och i skäggkanten. Med i köpet får du olika kammar, där det finns två distanskammar som kan ge två olika längdinställningar, och det finns också ett medföljande skyddshuvud för när maskinen inte används.

Denna kompakta PT5010 skäggtrimmern från Braun har en av de bästa batteritiderna av alla modeller i detta test. Du får hela 120 minuter, dvs 2 timmars arbetstid, vilket innebär att du enkelt kan ta med dig din Braun-trimmer på helgerna utan att behöva ta med ett extra batteri.

Produktinformation:

 • Arbetstid: 2 timmar
 • Längdinställningar: 2
 • Tillbehör som medföljer: Avståndskam, laddstation, AAA-batteri
Det vi liker:
 • Kompakt design perfekt för både längre resor och weekendresor och snabb trimning
 • Litet trimmerhuvud för extra smal trimning
 • Lång batteritid på 2 timmar på AAA-batteri

Hur du bäst underhåller din skäggtrimmer

Nu när du möjligen bättre kan svara på frågan “vilken skäggtrimmer skall man välja?”, är det dags att kolla på underhållet. De flesta skäggtrimmare på marknaden idag kräver endast mindre underhåll och vissa kräver nästan ingen. De anvisningar om underhåll som krävs är dock viktigt att följa om du vill att din maskin ska hålla länge och förbli skarp och effektiv vid användning. I det här avsnittet får du tre tips om hur du bäst underhåller din skäggtrimmer.

 • Rengör trimmern efter användning. Gemensamt för de flesta skäggtrimmare är att de måste rengöras efter varje användning. Vissa skäggtrimmer kan enkelt sköljas för att ta bort både de döda hudcellerna och klippt stubb snabbt och enkelt, medan andra behöver rengöras med en liten rengöringsborste. Vissa enskilda modeller plockar upp och suger upp allt hår själva, så att du knappt behöver göra någon slags rengöring alls. Men det är viktigt att kontrollera att det inte finns något hår i skären oavsett modell, för att se till att de inte skadar dig eller skäggtrimmern.
 • Förvara den torrt och eventuellt i det medföljande fodralet eller väskan. Om en resväska, förvaringsväska eller annan typ av fodral ingår, rekommenderar vi att du förvarar din maskin i den. På det sättet är du säker på att den kommer att finnas på en torr plats, och den kommer också att skyddas så bra som möjligt på det sättet. Annars är det en bra idé att ha en liten låda som maskinen kan ligga i hemma i badrumsskåpet.
 • Olja bladen vid behov. Vissa blad behöver ibland underhållas genom justering eller genom att smörja dem med olja. Andra blad är självslipande och behöver sällan någon form av underhåll. Det kan vara en fördel att investera i just en sådan modell om du vill ha så lite underhåll som möjligt.

Hur detta skäggtrimmer-test har utförts

Detta test av skäggtrimmare utförs genom att vi har granskat marknaden med dess olika tester av skäggtrimmers, där testresultat och information om de bästa maskinerna här har samlats på ett ställe. På så sätt kan du enkelt få en överblick av de som är bäst i test och ta reda på vilken modell som är den bästa trimmern för dig och dina behov, utifrån vad du vill att den ska kunna göra. Genom att läsa testet kan du vägledas att göra rätt val.

Hitta det bästa erbjudandet på skäggtrimmer

Det finns skäggtrimmare i många varianter och prisklasser på marknaden. Vissa i de lägre prisklasserna är mycket bra, andra är mindre funktionella, och detsamma gäller de i de högre prisklasserna. Så bara för att du hittar en billig skäggtrimmer är den inte nödvändigtvis av lägre funktionalitet, men som med så många andra produkter går pris, kvalitet och funktioner ofta hand i hand. I detta test av skäggtrimmers har vi samlat de bästa skäggtrimmare på marknaden i olika prisklasser. Om du har riktat in dig på en som är lite dyrare än vad du hade budgeterat för kan du hålla ett öga på trimmern online, eftersom det ofta finns erbjudanden och bra pengar att spara på de olika webbplatserna. På det sättet kan du enkelt hitta ett riktigt bra erbjudande för precis den skäggtrimmer som du vill investera i.

FAQ

Vilken skäggtrimmer är bäst i test?

I detta test av skäggtrimmers har vi utsett Philips BT7500/15 BeardTrimmer Series 7000 till bäst i test. Det är baserat på dess många funktioner som är grymma att ha både i vardagen och på resan. Modellen är en som många kan ha nytta av och så kan den köpas till ett överkomligt pris.

Måste en skäggtrimmer vara dyr för att vara bra?

En skäggtrimmer behöver inte vara dyr för att vara bra. Det finns många varianter som har olika funktioner, och om du hittar en skäggtrimmer i ett lägre prisklass som passar din budget, funktioner och kvalitetskrav, kan det mycket väl vara rätt för dig.

Vilken skäggtrimmer skall man välja?

Först och främst måste du ha koll på vad du behöver och hur dina rutiner för skäggtrimning ser ut i din vardag. Behöver du t.ex. både trimma skägg och öron, eller har du önskemål om maximal precision? På det sättet får du snabbt reda på vilka funktioner du vill att en skäggtrimmer ska ha och kunna göra. I testet här finns det flera alternativ så att du ska kunna hitta en som passar dina individuella behov.