Silvershampoo bäst-i-test – Se de bästa recenserade produkterna från 2022

1
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Detta silverschampo från HairLust är certifierat veganskt och innehåller många ekologiska ingredienser. HairLust är ett danskt märke som tillverkar sina produkter i Danmark, och de har som mål att skapa bra produkter för håret, som är gjorda på bra ingredienser, så att du kan känna dig trygg när du använder dem. Detta är ett silverschampo för blont hår, men det ger också fukt och skydd vid daglig användning. Varför du ska välja HairLust Hair Growth…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes##
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 99 kr. Zeiro
Milk_shake Silver Shine Shampoo 147,22 kr. Klip Shop
Fudge Cool Brunette Blue-Toning schampo 200 kr. Deloox
L'Oréal Serie Expert Magnesium Silver Shampoo 138,51 kr. Parfum Zentrum
Maria Nila Sheer Silver Shampoo 219 kr. Donna Beauty

Vill du ha hår som är kallare i färgen och utan varma, gula toner? Då kan du dra nytta av ett silverschampo, som innehåller violetta pigment som tar bort de varma och gula tonerna i håret. Det finns silverschampon för blont och ljust hår, men också för brunt och mörkt hår, och bli inte förskräckt när du ser det blålila schampot i din hand – det är precis så det ska vara.

Det finns många på marknaden, så i den här recensionen av silverschampo har vi samlat all information som du behöver veta innan du köper ditt nästa silverschampo. Guiden innehåller några av de bästa silverschamponerna på marknaden, så att du kan hitta det som passar just ditt hår!

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes – Bästa silverschampo för blont hår

Detta silverschampo från HairLust är certifierat veganskt och innehåller många ekologiska ingredienser. HairLust är ett danskt märke som tillverkar sina produkter i Danmark, och de har som mål att skapa bra produkter för håret, som är gjorda på bra ingredienser, så att du kan känna dig trygg när du använder dem. Detta är ett silverschampo för blont hår, men det ger också fukt och skydd vid daglig användning.

Varför du ska välja HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Detta vårdande silverschampo innehåller många fantastiska ingredienser som vårdar håret samtidigt som det tillför aktiva violetta färgpigment till håret. Dessa färgpigment har en upplyftande effekt på orange och gula undertoner, vilket gör att schampot endast är avsett för blont, blekt, ljusare eller grått hår. Samtidigt förhindrar dessa violetta färgpigment att håret bleknar med tiden. Håret blir också kallare i färgen.

Schampot innehåller också kreatin, vitamin B5 och ekologiska växtextrakt, inklusive aloe vera, blåbärsextrakt och mangoextrakt. Alla dessa ingredienser stärker färgat hår så att det inte går sönder eftersom de har fuktgivande och anti-inflammatoriska egenskaper. En hälsosam grund skapas därmed för ditt blonda hår.

För att schampot ska få optimal effekt rekommenderas även Hair Growth & Repair Conditioner For Blondes.

Detta schampo och balsam ger dig fylligare hår som är kallare i färgen, men det blir också friskare eftersom schampot och balsamet förser håret med de mest optimala ingredienserna för att växa hälsosamt.

Du kan se bilderna före och efter i slutet av denna artikel. Om du tittar på bilderna tvivlar du inte på varför vi tycker att detta schampo är det bästa silverschampot.

Det vi liker:
 • Certifierat veganskt
 • Violetta färgpigment ljusar upp orange och gula undertoner i håret.
 • Innehåller ekologiska växtextrakt, inklusive aloe vera, blåbärsextrakt och mangoextrakt.

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – Eliminerar oönskade gula och varma toner.

Fudge är ett varumärke som tillverkar professionella produkter för hår inom färg, vård och styling. Detta Fudge silverschampo har fått goda recensioner från konsumenter på Nicehair.dk, Matas och Billigvoks.dk. Kunderna är nöjda med produkten och priset är bra.

Varför du ska välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Detta Fudge silverschampo för blont hår är vårdande och tar effektivt bort oönskade gula och varma toner i färgat och blont hår. Du kan använda detta schampo både om du har naturligt blont hår eller om du har färgat/blekt hår.

Det är de violetta mikropigmenten i schampot som ger håret en djupgående konditionering, vilket gör håret vackrare och ljusare med en sval glöd. Dessutom får schampot håret att glänsa. Vi får inte heller glömma doften – den har en underbar doft som håller i upp till 2 timmar.

Använd schampot som ett vanligt schampo; applicera en lämplig mängd i ditt våta hår och låt verka i cirka 5 minuter. Skölj sedan noggrant och kom ihåg att tvätta händerna noggrant också. Flaskan innehåller 250 ml.

Det vi liker:
 • Bra kvalitet till ett bra pris
 • Du får väldoftande hår i upp till 24 timmar.
 • Schampot får ditt hår att glänsa

 

 

Milk_shake Silver Shine Shampoo – Vitaminrikt silverschampo

Milk_shake är ett italienskt företag som tillverkar professionella kvalitetsprodukter för att vårda naturligt hår.

Varför du ska välja Milk_shake Silver Shine Shampoo

Detta schampo har också utvecklats speciellt för dig som har ljust och grått hår och vill ha en coolare look.

Milk_Shake silver shine shampoo innehåller mjölkproteiner och ekologiska fruktextrakt, inklusive blåbärsextrakt, som gör håret både glansigt och mjukt. Dessa ekologiska fruktextrakt innehåller många goda vitaminer och ger en fantastisk doft.

Förutom att ge håret den vackra och svala glansen rengör den naturligtvis också håret och hårbotten, samt tillför fukt och vård till håret.

Schampot appliceras på vått hår och löddras upp. Låt schampot sitta kvar i några minuter om du vill och skölj sedan noggrant. Skölj också alltid händerna ordentligt efteråt. Använd vid behov. Flaskan innehåller 300 ml.

Vill du använda ett silverschampo som kan användas lite oftare utan att färgämnet samlas? Överväg då Milk_Shake Silver Shine Light schampo, som innehåller några av samma ingredienser som mjölkproteiner och blåbärsextrakt. Schampot innehåller färre violetta pigment, vilket eliminerar de gyllene tonerna i håret. Om du använder schampot ofta kommer du därför inte att få missfärgning eller fläckar i håret.

Det vi liker:
 • Ger en sval glans till håret
 • Innehåller ekologiska fruktextrakt, inklusive blåbärsextrakt.

Fudge Cool Brunette Blue-Toning schampo – Silverschampo för mörkt och brunt hår

Trodde du att silverschampo bara var till för blont hår? Det finns dessvärre hopp för alla brunetter som har oönskade röda och orange toner i håret. Det är den andra produkten från Fudge i detta silverschampo-test, men detta Fudge silverschampo är ägnat för mörkt hår. Priset på produkten är också rätt!

Varför du ska välja Fudge Cool Brunette Blue-Toning schampo

Förutom att detta schampo är gjort för brunt hår för att ta bort oönskade röda och orange toner, skyddar det också håret. Schampot tar bort oönskade röda och orange toner eftersom det innehåller blå pigment som aktivt går in och neutraliserar dessa undertoner.

Detta silverschampo för brunt hår skyddar och vårdar håret.

Den vårdar håret inifrån och ut med Fudges unika Opti-Plex-teknologi, som innehåller vegetabiliskt protein. Schampot är också sulfatfritt.

Schampot lämnar ditt hår 85 % starkare och med dubbelt så mycket glans – vad mer kan du önska dig? Ditt hår blir silkeslent! Om ditt hår är färgat behöver du inte heller oroa dig, eftersom det också skyddar mot färgförlust.

Du applicerar schampot i vått hår, masserar in det väl i håret och sköljer det med vatten. Du kan upprepa processen vid behov. Kom också ihåg att skölja händerna ordentligt. Flaskan innehåller 250 ml och finns även i mindre och större storlekar.

Det vi liker:
 • Silverschampo för mörkt och brunt hår
 • Schampot lämnar ditt hår 85 % starkare och med dubbelt så mycket glans.
 • Skyddar mot färgförlust

L’Oréal Serie Expert Magnesium Silver Shampoo – Bra silverschampo till ett bra pris

L’Oréal är definitivt ett av de mest populära varumärkena i Sverige och med sitt breda utbud av olika skönhetsprodukter finns det nästan något för alla. Detta silverschampo är för ljusblont, grått eller blekt hår och innehåller vårdande ingredienser.

Varför du ska välja L’Oréal Serie Expert Magnesium Silver schampo

Detta silverschampo från L’Oréal innehåller aminosyror och andra ingredienser som vårdar och ger näring åt håret på djupet, samtidigt som det effektivt tar bort missfärgningar. Även om den går in och reducerar gyllene och gula toner i ditt blonda hår är den ganska skonsam mot håret.

Schampot gör ditt hår vackrare, svalare och glansigare samtidigt som det vårdar håret.

Applicera schampot i vått hår och låt det verka i 2-3 minuter och skölj sedan noggrant. Kom ihåg att tvätta händerna ordentligt efteråt.

L’Oréal gör dig inte besviken med detta silverschampo, som kommer i en stor flaska på 750 ml till ett bra pris! Naturligtvis kan du också köpa den i mindre behållare.

Det vi liker:
 • Tar bort missfärgningar
 • Vårdar och ger näring åt håret på djupet

Maria Nila Sheer Silver Shampoo – 100% veganskt schampo

Maria Nila är ett svenskt hårvårdsmärke med 100 % veganska produkter, eftersom de älskar djur och anser att djur inte ska ha något att göra med hårprodukter. De fokuserar på att producera hållbara produkter som är bra för miljön. Så om du vill ha bra produkter för ditt hår och produkter som är klimatvänliga, är det här varumärket du ska välja Silverschampot är avsett för ljust, grått eller vitt hår.

Varför du ska välja Maria Nila Sheer Silver Shampoo + Conditioner

Maria Nila är inte bara ett vanligt hårvårdsmärke. Företaget har ett intresse för den värld vi lever i när det gäller klimatförändring och hållbarhet, och samtidigt vill de producera produkter som tar bra hand om ditt hår. Det innebär att schampot är utan parabener och sulfater och innehåller istället björnbärsextrakt.

Björnbärsextrakt och violetta pigment hjälper till att motverka oönskade gulaktiga nyanser i håret.

Silver Shampoo är också vårdande och stärker hårets struktur, vilket gör håret friskare. Den skyddar också mot UV-strålar och minskar färgförlust som kan uppstå vid normal hårtvätt och värmestyling.

Med detta silverschampo får du vackert, glänsande hår med en hållbar och etisk produkt. Detta är definitivt ett av de bästa silverschampona för dem som vill vara miljövänliga.

Du applicerar schampot i vått hår och sköljer ur det. Om du vill ha ett mer intensivt resultat kan du låta schampot verka i upp till 3 minuter. Kom alltid ihåg att tvätta händerna efter användning.

Det vi liker:
 • 100 % veganskt schampo
 • Skyddar mot UV-strålar och färgförlust

Hur man använder silverschampo – hur länge ska silverschampo vara kvar?

Hur länge ett silverschampo ska sitta i håret beror på tillverkaren. Du kan välja att skölja ur den direkt, men du kan också låta den verka i några minuter i ditt hår. Ju längre den sitter i håret, desto längre måste den verka djupt i håret – det betyder dock inte att du ska låta den sitta i för länge! Kontrollera alltid själva schampot för att se vad tillverkaren rekommenderar.

Vissa tillverkare rekommenderar cirka 5 minuter, medan andra rekommenderar några minuter.

Hur ofta ska jag använda silverschampo?

Det rekommenderas vanligtvis att använda silverschampo endast då och då, eftersom vissa produkter kan vara hårda mot håret. Du kan se det ganska snabbt på ditt hår; om det har börjat bli gult sedan du använde det senast är det dags för ett silverschampo.

Kom alltid ihåg att följa tillverkarens anvisningar om hur du ska använda schampot. Det är också en bra idé att använda ett balsam eller en hårkur efteråt.

Kan silverschampo användas på grått hår?

Ja – utan vidare! Silverschampo är vanligtvis avsett för ljust, blekt, blont och grått hår. Det hjälper till att göra håret glansigare. Vissa tillverkare har också börjat producera silverschampo för brunt och mörkt hår.

Kan jag använda silverschampo i torrt hår?

Ja, det kan du faktiskt, men du slipper inte bli blöt i håret eftersom schampot måste sköljas ur igen.

Du kan använda silverschampo på torrt eller fuktigt hår, eftersom det vanligtvis har större effekt.

Guide till silverschampo i torrt hår:

Dela håret i små klumpar och tillsätt lite vatten om det behövs för att schampot ska löddra.

Applicera en stor mängd silverschampo på varje hårstrå – du kanske vill använda ett par handskar, men tvätta annars händerna ordentligt efteråt. Håret ska vara helt lila.

Låt sedan det lila schampot sitta i håret i 10-15 minuter och skölj sedan ur det.

Det är svårare att få ut schampot ur håret än om du hade applicerat schampot i helt vått hår. Detta innebär att du måste ha tålamod när du sköljer håret och att det kan ta längre tid, men all färg måste komma ut ur håret. Efteråt kan du använda ett hårbalsam eller liknande för att stärka håret.

Se bilder före och efter

HairLust har tagit bilder före och efter, och som du kan se här är det stor skillnad mellan de två bilderna. Modellen har använt HairLust Hair Growth & Repair schampo och balsam för blondiner. Naturligtvis kan resultaten variera från person till person. Resultaten på bilderna talar verkligen för sig själva, och det finns en anledning till att silverschampot från HairLust var det bästa silverschampot i detta silverschampotest.

Jag hoppas att du har lärt dig mer om vilket schampo du ska välja så att du kan hitta det bästa silverschampot för ditt hår.