Projektor Test (2022) → Stor guide till de bästa projektorerna

1
Epson EH TW7400 Projektor

Du får förstklassigt bild- och ljudkvalitet med denna högpresterande projektor, med flera grymma tekniker som ger skarpa bilder och en fantastisk upplevelse, oavsett vad du tittar på. som har både ett inbyggt batteri och en högtalare. Den ger en fantastisk 4K UHD-upplevelse med avancerad pixelväxlande och en teknik som förbättrar upplösningen med en PRO-UHD-projektor med 4K. Så det är på goda grunder vi har utsett denna projektor från Epson till bäst i test! Därför ska…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Epson EH TW7400 Projektor##
ViewSonic X10-4K Projektor 18.258,87 kr. Amazon.se
Optoma HD144X Projektor##
Benq W2700 Projektor 14.625,86 kr. Amazon.se
Epson EB-2247U Projektor##

I detta test har vi granskat 5 av de bästa projektorerna på marknaden. Vi har utsett Epson EH TW7400 Projektor till bäst i test eftersom den har en kvalitet med upplösning i 4K som ger dig den allra bästa upplevelsen, men det finns också flera olika projektorer, så läs artikeln och hitta den bästa för dig.

I detta test av projektorer kan du läsa om vilka funktioner du bör hålla ett öga på och vilka funktioner din projektor ska ha. Det finns både traditionella projektorer och miniprojektorer, så här kan du hitta den projektor som är den bästa för ditt nästa möte, film eller sportkväll. Vissa projektorer är också väl lämpade för gaming, så läs artikeln och hitta din nästa projektor. 

Epson EH TW7400 Projektor – Projektor bäst i test

Du får förstklassigt bild- och ljudkvalitet med denna högpresterande projektor, med flera grymma tekniker som ger skarpa bilder och en fantastisk upplevelse, oavsett vad du tittar på. som har både ett inbyggt batteri och en högtalare. Den ger en fantastisk 4K UHD-upplevelse med avancerad pixelväxlande och en teknik som förbättrar upplösningen med en PRO-UHD-projektor med 4K. Så det är på goda grunder vi har utsett denna projektor från Epson till bäst i test!

Därför ska du välja Epson EH TW7400 Projektor

Har du alltid drömt om en hemmabio eller en projektor för jobbet? Då har du hittat helt rätt, då denna projektor från Epson fungerar perfekt att använda var du vill. Den har utvecklats med en mängd smarta funktioner och teknologi, allt för att du och ditt sällskap ska få absolut bästa upplevelse. Denna modell från Epson ger en fantastisk 4K UHD-upplevelse med avancerad pixelväxlande och en teknik som förbättrar upplösningen med en PRO-UHD-projektor med 4K. 

Tack vare att den har utvecklats med en hög ljusstyrka, kan du se färger på ett spektakulärt sätt. Färgskalan är således bred med djupa kontraster. Det finns absolut ingen anledning att du ska nöja dig med en modell där bilden är matt, urtvättad och livlös, eller hur? Det krävs mer än bara vit ljusstyrka för att verkligen ta fram de färger du ser med blotta ögat i verkligheten. Epsons modell är utvecklad med en 3LCD-teknik ger en lika hög återgivning av vitt och färgat ljus (CLO). Du kan alltså uppleva livfulla och levande bilder med Epsons projektorer. Den har en ljusstyrka i vit på 2400 lumen, och även den i färg är på 2400 lumen.

Denna modell från Epson har en fin och klassisk design i vitt. Den har många anslutningsmöjligheter, och du kan styra den med hjälp av knappar på själva projektorn, men du kan även styra och ställa in den med hjälp av fjärrkontrollen. På så sätt kan du smidigt styra allt vad gäller bilden, ljudet, spela/pausa filmen och mycket mer. Det blir knappast lättare! 

På tal om lätt så är den dock inte så lätt i vikt som vissa andra projektorer, då den har en vikt på 11,2 kilo, men i gengäld får du en modell vars många kilon är fullproppade med grym och användbar teknik som du kommer att få stor glädje av. Den har stöd för HDMI, så du kan enkelt ansluta denna där du behöver där det finns HDMI-kabel!

Stor projicering

Utöver att du får en projektor fylld med avancerad teknik för att ge dig en knivskarp bild- och ljudkvalitet som om du satt i en äkta biograf, kan du göra detta på en stor yta. Denna modell har nämligen en imponerande stor bild på 300 tum så att alla som tittar får bästa upplevelse. För att få en uppfattning om detta kan vi säga att en större TV är mellan ca 50 och 65 tum, så du förstår att du här verkligen kan skapa bioliknande lägen. Epson EH TW7400 Projektor, bäst i test på olika sätt, kan dock också användas om du behöver hålla en föreläsning eller ett möte för flera personer där det är viktigt att tydligt se vad som händer på skärmen. Och som sagt, trots storleken kompromissar du inte med kvalitet.

Dessutom har den en lång hållbarhet med en lamplivslängd på hela 5 000 timmar. Det betyder att du skulle kunna titta på film varje dag i sju år utan att du behöver byta lamporna. Du behöver alltså inte vara särskilt teknisk själv eller så för att vara nöjd med detta köp, utan det mesta går smidigt och enkelt och du blir på sätt och vis endast serverad perfekt bild på en stor yta. Till sist har den även 3D-funktion, så om du köper till 3D-glasögon kan du få ut ytterligare en dimension. Utifrån denna recension förstår du nog varför vi har utsett Epson EH TW7400 till marknadens bästa projektor!

Produktinformation

 • Bildkvalitet: Full HD 
 • Upplösning 1920 x 1080 
 • Bildstorlek: 300 tum
 • Ljudnivå: 31 dB
 • Inkluderade tillbehör: Fjärrkontroll, HDMI-klämma
 • Strömkälla: Växelström
 • Vikt: 11,2 kg
Det vi liker:
 • Bred färgskala med fina kontraster för optimal upplevelse och 2400 lumen
 • Lång hållbarhet med en lamplivslängd på 5 000 timmar
 • Bilden är imponerande stor på 300 tum så att alla som tittar får bästa upplevelse

ViewSonic X10-4K Projektor – Smart portabel projektor

Här har vi en annan av de bästa projektorerna på marknaden, men detta är en liten projektor – alltså en portabel variant i form av ViewSonic X10-4K. Denna är bäst i test eftersom att det är en smart modell som projicerar med hög kvalitet och är lätt att ta med sig. Trots denna projektors lilla storlek, är den full av smart teknologi som ger dig fina bilder i 4K UHD-upplösning. Att den är så lätt att bära med sig kan hänföras till dess lätta vikt och att den har utvecklats smart med ett handtag.

Därför ska du välja ViewSonic X10-4K Projektor

Med ViewSonic X10-4K kan du ta med dig din alldeles egen biograf överallt till alla rum, eftersom den inte tar upp mycket plats alls – mindre än de flesta laptops, och väger cirka 4 kilo. Dessutom ger den en bild- och ljudkvalitet som är bättre än många andra projektorer på marknaden. Dess höga kvalitet på bilden kan hänföras till dess 4K UHD-upplösning och dess livfulla återgivning av färger sker tack vare Cinema SuperColor+. Den gör att du verkligen kan leva dig in i det du tittar på – att det görs rättvisa, och vill du ta din upplevelse in i en ny dimension kan du köpa till 3D-glasögon för att titta i 3D-läget.

Dessutom kan du få fantastiskt ljud tack vare inbyggd högtalare. Och faktum är att du kan få det med dess två inbyggda högtalare från Harman Kardon, men skulle du trots allt önska annan ljudbild än den som är inbyggd kan du enkelt ansluta din projektor till någon självständig högtalare via Bluetooth. Dess enkelheten går även igen i att du inte behöver något väggfäste, projektor-modellen vi har här kan istället placeras på bordet i alla rum och på så sätt visa skarp teknik! 

Styr din ViewSonic X10-4K Projektor med din röst

Denna modell är definitivt rätt val för en äkta prylgalning som älskar smarta saker och vill ha skarp bild. Vi tycker att det är marknadens bästa projektor när det kommer till de portabla, tack vare flera smarta tekniker och 4K upplösning. Du kan styra ViewSonic X10-4K med din röst tack vare att den har stöd för röstassistenter. Detta gäller för både Google Assistant och Amazon Alexa, och är riktigt skönt. Tänk dig till exempel att du har lagt dig skönt i soffan men glömt fjärrkontrollen lite längre bort, då är man inte särskilt sugen på att resa sig igen. Som tur är har ju ViewSonic X10-4K löst detta problem så att du bekvämt kan ligga kvar och njuta av upplevelsen till fullo. Som att du har full styrning inbyggd i dig!

Det är en led-projektor vars led-ljuskälla har en lång livslängd på hela 30 000 timmar och en ljusstyrka på 2 400 lumen. Livslängden innebär att du kan ha ett seriemaraton i nästan 3,5 år innan du behöver byta ljuskällan, vilket kan vara skönt att veta så att du kan fokusera till fullo på filmen eller liknande, utan att oroa dig för om bildkvaliteten snart blir sämre. Detta gäller givetvis även om du använder ViewSonic X10-4K till föreläsningar, till vilka den enkelt kan bäras till med handtaget och smidiga design. Utifrån denna recension förstår du nog varför detta är en av de bästa projektorerna, speciellt om du är en som ofta är på språng och önskar stor flexibilitet i vardagen! 

Produktdetaljer

 • Bildkvalitet: Ultra HD 4K-upplösning
 • Upplösning 3840 x 2160
 • Bildstorlek: Från 76,2 cm till 50,8 cm
 • Högtalare: Ja 
 • Bluetooth: Ja 
 • Vikt: 4,1 kg 
Det vi liker:
 • Möjligt att bära med sig och titta på filmer vart du vill.
 • Hög bildkvalitet i 4K UHD-upplösning, som även är möjligt att se i 3D-läge
 • Stöd för röstassistenter som Google Assistant och Amazon Alexa vilket gör att du kan styra den via din röst

Optoma HD144X Projektor – Bra projektor för hemmabio

Denna modell är en traditionell projektor, men med en hel del ny teknik har den med äkta hög kvalitet utvecklats med hög bildupplösning och bra ljud. Vissa hävdar till och med att du inte behöver äga en TV, eftersom en modell likt Optoma HD144X ger ett lika bra resultat, bl.a. när det kommer till upplösning, och sedan kan den tas med som en portabel pryl vid behov så att du alltid har din projektor med dig!

Därför ska välja Optoma HD144X Projektor

Du kan enkelt titta på live-sport, serier, filmer och vad du än vill se med Optoma HD144X, eftersom den är enkelt att ställa in och komma igång med, och har en otroligt bra bild- och ljudkvalitet. Bland de bästa på marknaden! Så det är då bara att du bjuder in dina vänner och sätter på matchen på den stora väggen så att alla med äkta hög kvalitet kan se vad som händer på planen. 

Optoma HD144X kan visa full HD med en upplösning på 1080p. Detta gör att du kan se skarpt och alla detaljer, om det du visar på skärmen är gjord i en så hög upplösning vill säga. Detta är perfekt för att visa Blue-ray-filmer och andra filmer i Full HD, men denna modell kan också visa filmer i lägre upplösning. Högtalarna är integrerade i själva projektorn och vid 10W, så att du inte behöver köpa dyra högtalare för att få en perfekt hemmabio-upplevelse. 

Du kan enkelt ansluta till den här projektorn eftersom den har 1 HDMI-ingång och 1 HDMI/MHL USB. Med en MHL-kabel kan du ansluta telefonen till projektorn och visa bilder, filmer och annat. Eftersom att många ställen har en HDMI-kabel blir det knappast lättare än såhär. 

Optoma har fokuserat på att färgerna ska vara så realistiska som möjligt och därför kan projektorn återge Rec. 709 på färgskalan, vilket är den internationella garantin för att den visar färgerna exakt så som tillverkaren vill. Det ger dig bästa möjliga filmupplevelse, och det är precis det som gör projektorn idealisk för gaming och animerade filmer. 

Prisvärd projektor med smarta funktioner

Optoma vet vad en riktig gamer behöver; en skärm som maximerar kontraster och gör färgerna mer levande så att du kan se alla detaljer. Därför har de skapat ett läge speciellt för gaming som du kan aktivera när du spelar – och inte minst vinner! På så sätt kan du spela dina favoritspel via Google Chromecast TV, Amazon Fire TV eller Apple TV. Du kan även ansluta din spelkonsol till projektorn så att du kan ha den bästa spelkvällen någonsin med dina vänner. 

Om du älskar 3D-filmer är Optoma HD144X en perfekt modell för dig eftersom den kan spela 3D från alla 3D-källor som 3D Blue-ray, 3D-sändningar och några av de senaste spelkonsolerna som också kan spela 3D-filmer. Naturligtvis kräver det också att du har 3D-glasögonen redo. 

Projektorn har också en funktion så att du kan spara dina olika inställningar för natt och dag, så att du kan använda den hela dagen och natten utan att behöva spendera tid på att anpassa bilden till miljön. 

Vidare måste det finnas ett avstånd mellan väggen och projektorn på minst 1 meter och upp till 9,80 meter, så att du kan använda både större och mindre enheter – i stora och små rum. 

Du kan också justera storleken på bilden mellan 71 och 765 cm, så välj den storlek som passar rummet du sitter i. Detta motsvarar upp till cirka 300 tum. Trots alla smarta funktioner som dessa är det en prisvärd modell!

Optoma HD144X har en lång livslängd, eftersom lampan ska kunna hålla i 3 500 timmar i normalt läge och 10 000 timmar i ekonomiläge. Dessutom har den en relativt låg energiförbrukning i drift om du jämför den med en TV. Du kan också enkelt packa ner denna modell i din resväska och ta med den till dina vänner eller till mötet. Den väger så lite som 2,5 kg så att du enkelt kan bära med den i väskan och ta med till alla rum. Utifrån denna recension förstår du nog att denna modell får en självklar plats bland de bästa i detta projektortest! 

Produktinformation

 • Bildkvalitet: HD 
 • Upplösning: 1920 x 1080p
 • Bildstorlek: Från 71 till 765 cm
 • Högtalare: 10W 
 • Vikt: 2,5 kg
 • Strömförbrukning under drift: 295 watt
Det vi liker:
 • Full HD – 1080p ger skarpa och detaljerade bilder med bra upplösning
 • Utrustad med fantastisk och realistisk färgteknik
 • Kan visa 3D-filmer, men kom ihåg att köpa glasögonen

Benq W2700 Projektor – Högpresterande projektor för fantastiska bilder och videor

Denna projektor från Benq är för dig som bara måste ha den bästa kvaliteten när det gäller ljud och bildkvalitet. Benq W2700 ger dig nämligen mer än en skarp bild – den visar bilder och filmer i absolut mest verklighetstrogna färger, så oavsett om du behöver denna projektor för möten, visning av högkvalitativa foton eller en film kommer du att förstå att detta är ett äkta högkvalitativt sätt att göra det på. Den har stöd för HDMI, så du kan enkelt ansluta denna där du behöver!

Därför ska du välja Benq W2700 Projektor

Vad gäller bildkvalitet får du det bästa av det bästa med denna Benq W2700 Projektor, som har 4K Ultra HD-upplösning, som visar en fyra gånger bättre upplösning än full HD, vilket ger dig mer detaljerade bilder. Det är alltså mer än en skarp bild! Du får på så sätt alltså de bästa, mest realistiska bilderna och detaljerna. Utöver 4k upplösning, har den en HDR Pro-teknologi som tar allting ytterligare en nivå högre när det kommer till att ge bra bild. HDR i sig är en riktigt smart teknik som skapar djupare kontrast mellan svart och vitt, och denna modell kombinerar standard HDR med HLG, vilket ger HDR Pro, och således det allra bästa.

Denna modell har anpassade ljudlägen för optimal upplevelse. Vidare erbjuder även dess teknik CinemaMaster Audio +2 exklusiva EQ-algoritmer som kan anpassas individuellt för att maximera din ljudupplevelse med exempelvis rikare bas. Ljudkvaliteten är alltså även den det bästa. Tillsammans ger det dig en filmupplevelse utöver det vanliga – och detta mitt i ditt eget vardagsrum!

Dessutom är det en hållbar modell som har en livslängd på nästan 15 000 timmar, vilket är ungefär i linje med de andra projektorerna i testet. 

Smarta funktioner i denna hemmabio-projektor

Förutom den väldigt bra bildkvaliteten kan du också spela i 3D, där bilderna nästan hoppar in i ditt vardagsrum. Det är en fantastisk extrafunktion om du vill ha något lite utöver din vanliga tv. Den har stöd för HDMI, så du kan enkelt ansluta denna där du behöver!

Vidare har den en riktigt bra och användbar teknik för alla, men inte minst för de som älskar sport och vill ha den fulla upplevelsen där, och det är Motion Enhancer. Denna teknik innebär att du får sömlösa videos med 60 bilder per sekund, där hackningar eller störningar motverkas på optimalt! Allt för den grymmaste sport-, film- eller gamingupplevelsen!

Produktinformation

 • Bildkvalitet: 4K UHD
 • Bildupplösning: 3840 x 2160
 • Bildstorlek: 102 – 508 cm 
 • Ljusstyrka: 2 000 lumen
 • Högtalare: 5W 
 • Vikt: 4,2 kg
 • Strömförbrukning under drift: 340 watt
Det vi liker:
 • 4K Ultra HD-upplösning och HDR pro-teknologi ger dig mer realistiska bilder och detaljer
 • Livslängd på upp till 15 000 timmar på lampan
 • Motion Enhancer ger bättre rörliga bilder, vilket är perfekt för sport eller gaming

Epson EB-2247U Projektor – Bra projektor för jobbet

Denna projektor kan användas dag in och dag ut med äkta hög kvalitet. Den kan visa filmer, bilder och annan grafik i full HD upp till 300 tum, så den kan också användas för mycket stora möten, där många måste kunna se skärmen perfekt.

Därför ska du välja Epson EB-2247U Projektor

Epson EB-2247U är gjord med 3LCD-teknik, som du kan läsa mer om längst ner i den här artikeln, men i grund och botten ger den dig bästa effekt av ljus och färger, vilket ger dig kvalitetsbilder med bra färgåtergivning. Den har också en unik ljusstyrka på 4200 lumen, så presentationer i dagsljus kommer inte att vara ett problem. Det blir trots allt inte så mycket mer irriterande än om en bra presentation förstörs av dålig teknik. Kontrastförhållandet är också en fördel här, eftersom det säkerställer en god återgivning av de svarta tonerna, så filmer återges på med äkta hög kvalitet. Det finns också bra och inbyggd högtalare på denna Epson EB-2247U Projektor, bäst i test för framför allt användning på jobbet. 

Att installera denna Epson-projektor är också lätt eftersom den har funktioner som automatisk på/av-knapp, fokushjälp, keystone-korrigering och justering av projektering. De är alla viktiga funktioner så att du snabbt och med äkta hög kvalitet kan komma igång med din presentation. Den har stöd för HDMI, så du kan enkelt ansluta denna där du behöver där det finns HDMI-kabel!

Du kan justera bildstorleken mellan 30 tum och 300 tum, så oavsett om du sitter i ett litet eller stort mötesrum ska det kunna täcka hela väggen så att alla kan se vad som händer på skärmen. När du startar projektorn visas startskärmen på väggen, där du snabbt kan komma åt viktiga funktioner som välj anslutningskälla eller skapa en trådlös anslutning. 

Flera olika anslutningsalternativ

Det finns flera olika anslutningsalternativ, t.ex. HDMI, MHL och Wi-fi. För att kunna använda Wi-Fi-funktionen behöver du en Wi-Fi-adapter. Dessa köps vanligtvis separat och ser ut som en USB-kontakt som måste sättas in i datorn. MHL används för att ansluta din smartphone till projektorn, för att strömma foton och videor. 

Dessutom ingår en projektorprogramvara för flera datorer, som låter dig ansluta upp till 50 datorer och projicera på en delad skärm. Det ger större flexibilitet och fler fördelar om du håller stora möten. Dessutom är det mer kostnadseffektivt och ger större flexibilitet än en platt skärm. Denna modell  har också dubbel källreproduktion, vilket innebär att två datorer kan anslutas till projektorn samtidigt, så tittarna kan se båda skärmarna sida vid sida i delat skärmläge. 

Espon kan alltså sägas vara marknadens bästa projektor för professionell användning eftersom den ger bra kvalitet på bilden – även i dagsljus – den kan visa HD på upp till 300 tum och sedan har lampan en otroligt lång livslängd på upp till 12 000 timmar i energisparläge. Så ett kontor med många möten kommer att kunna använda den här projektorn varje dag utan problem. 

Produktinformation

 • Bildkvalitet: HD 
 • Bildupplösning: 1920 x 1200p 
 • Bildstorlek: Upp till 300 ”
 • Vikt: 3,2 kg
 • Strömförbrukning vid drift: 227 watt
 • Kontrastförhållande. 15 000: 1
Det vi liker:
 • Visar bilder upp till 300 tum i HD
 • Hög ljusstyrka och bra kontrast ger den perfekta presentationen i dagsljus
 • Anslut 50 datorer för enkel delning av information under möten

Viktig kunskap för att hitta rätt bland marknadens bästa projektorer

 • Bildupplösning: De flesta projektorer kan visa full HD, men några av de senaste modellerna kan också visa 4K UHD, som visar fyra gånger upplösningen för full HD, vilket ger dig ännu mer detaljerade bilder.
 • Bildstorlek: Du kan justera bildstorleken för de flesta projektorer, och de kan vanligtvis visa filmer och bilder upp till runt 300 tum så att du kan fixa din egen hemmabio. En miniprojektor kan vanligtvis visa filmer och bilder upp till 150 tum, vilket är lite mindre, men i gengäld har de några andra fördelar såsom att vara mer bärbara.
 • Ljudkvalitet: Projektorer har tidigare haft rykte för att ha dåligt ljud, och eftersom tekniken har förbättrats och ni olika tillverkare ständigt försöker förbättra sina produkter, så har ljudet också. Därför är de flesta projektorer utrustade med bra högtalare på antingen 8 eller 10 W, vilket motsvarar ett par bra högtalare. Du behöver därför inte investera i en enorm anläggning för att kunna skapa en hemmabioupplevelse.
 • Projektorns syfte: Innan du investerar i en projektor ska du själv tänka över hur ofta du ska använda den och för vad. Ska den användas i ditt arbete, för att kunna fixa den bästa hemmabion, gaming eller för att bjuda hem vänner till nästa stora sportevenemang? Oavsett måste du överväga hur mycket plats du har.
 • Pris: Projektorer kan vara väldigt dyra, och speciellt om de ska användas i ett affärssammanhang där de måste kunna klara att användas varje dag.

Under de senaste åren har tillverkare börjat producera miniprojektorer, som också är för den privata konsumenten som vill skapa sin egen hemmabio eller ta med en projektor till möten. Ju högre upplösning projektorn kan visa, desto dyrare är den vanligtvis också.

 • En projektor med batteri eller sladd? Om du behöver en projektor som ska transporteras eller användas på platser där du är osäker på om det finns ett eluttag, är det en bra idé att välja en miniprojektor med ett uppladdningsbart batteri. Det varierar från modell till modell hur lång laddningstiden är och hur länge batteriet räcker. Vissa modeller kan visa 4 timmar film på en laddning.

Om du älskar att titta på filmer under natthimlen är det utan tvekan en miniprojektor som du behöver investera i.

 • Styrs den via fjärrkontroll eller app? De flesta projektorer styrs via en fjärrkontroll och knapparna som kan finnas på själva projektorn, men vissa kan också styras från en app på din smartphone. Det kräver dock att den kan ansluta till din telefon, så det måste vara en nyare modell. De flesta miniprojektorer styrs via en app för att göra allt lite lättare.

Nyckelord

 • DLP: Är en typ av projektor som återger bildsignalen via ett chip. Chipet består av miljontals digitala mikrospeglar som reflekterar ljuset från lampan. De skapas av ett snabbt roterande färghjul monterat bakom linsen. DLP tillhandahåller den traditionella LCD-skärmen.
 • 3LCD: 3LCD är en erkänd projektorteknik som använder 3 marker i sina respektive primära färger. Ljuset från projektorlampan bryts, och de tre chipsen genererar var och en en bild i sin färg som reflekteras in i linsen via speglar. Här kombineras bilderna för att bilda en komplett färgbild och fokuseras på skärmen.
 • MHL: Är en kabel från projektorn och in i din smartphone så att du kan strömma och visa foton direkt från din telefon, men det kräver att du har en MHL-kabel. Den har samma form som en HDMI, så om du behöver 2 HDMI-ingångar kan du också använda den som en vanlig HDDI-ingång. För att använda den till din smartphone behöver du en MHL-kabel
 • HDR-kompatibel: HDR står för High Dynamic Range och är en displayteknik som skapar djupare nivåer av svartvitt kontrast

Ta ljudet till en högre nivå med en soundbar

Även om ljudet i projektorerna har förbättrats på senare år, kan du ta ljudet till en ännu högre nivå med en soundbar eller annat ljudsystem för att skapa den absolut bästa bioupplevelsen. Om du är mån om att ljudet är i toppklass och du ska visa filmer för många människor i stora rum, kan du investera i en soundbar om du inte redan har en.

Läs vårt test av soundbars och hitta den soundbar som passar ditt vardagsrum bäst, så att du får ut det mesta av din projektor.

Hur detta test av projektorer har utförts

Detta test av projektorer har utförts genom att vi har testat och jämfört flera olika modeller, som alla har sina egna kvaliteter. Vi har samlat information från webben, läst internationella och nationella tester för att välja den bästa projektorn. Även om vi har valt en projektor som vi anser är allra bäst i test, är det inte säkert att det är den bäst för dig, så läs artikeln och hitta projektorn som du kan ta med till ett möte eller skapa den bästa hemmabion.

FAQ

Vilken projektor är bäst i test?

I detta test har vi utsett Epson EH TW7400 Projektor till bäst i test (2021), eftersom eftersom den har en kvalitet med upplösning i 4K som ger dig den allra bästa upplevelsen. Du kan dock läsa hela artikeln och hitta den modell som bäst passar dina behov; ska du titta på live sport, filmer eller gamea?

Ska jag välja en miniprojektor eller en traditionell projektor?

En projektor kan vara lite väl otymplig att bära med sig, och om du behöver använda den för möten eller för att titta på film utomhus kan det vara en idé att investera i en mini-projektor, alltså en bärbar projektor, som är fylld med den senaste tekniken, så att du får bästa kvalitet på såväl ljud och bild, och kan använda den var som helst.