Bästa Primer 2022

1
Youngblood Mineral Primer

Denna underbara primer kommer från Youngblood, som har skapat rena och lyxiga skönhetsprodukter i mer än 20 år. Deras produkter består av fantastiska naturliga ingredienser som garanterar dig den mest effektiva prestandan och resultatet när du använder deras produkter. Denna primer är särskilt bra för fet hud. Varför du ska välja Youngblood Mineral Primer Denna primer är bra för dig som vill ge din hud näring med bra vitaminer och mineraler innan du lägger på…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Youngblood Mineral Primer 119 kr. Parfymonline
GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon##
Max Factor Miracle Smooth Primer 180 kr. NiceBeauty
Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30 540 kr. Daystyle
Clinique Superprimer Universal Face Primer 459 kr. Allectra
Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer 324 kr. NordicFeel

En primer gör det möjligt att skapa en optimal bas för din foundation och i allmänhet för att få en vacker hud. När du väl har börjat använda primer är det svårt att lämna produkten utanför din hudvårdsrutin. Din foundation lägger sig annorlunda på huden, ytan spricker inte och finishen håller mycket bättre än om du inte förbereder huden. Men det kan vara svårt att välja rätt primer eftersom det finns så många alternativ på marknaden. Därför har vi skapat ett primertest där vi har testat de sex bästa primers, så att du kan välja den bästa för dig.

Youngblood Mineral Primer – Bästa primer

Youngblood Mineral Primer

Denna underbara primer kommer från Youngblood, som har skapat rena och lyxiga skönhetsprodukter i mer än 20 år. Deras produkter består av fantastiska naturliga ingredienser som garanterar dig den mest effektiva prestandan och resultatet när du använder deras produkter. Denna primer är särskilt bra för fet hud.

Varför du ska välja Youngblood Mineral Primer

Denna primer är bra för dig som vill ge din hud näring med bra vitaminer och mineraler innan du lägger på din makeup. Younbloog Mineral Primer är lätt, läcker och mjuk som siden. Den innehåller både A- och E-vitamin samt andra mineraler som hjälper till att skydda hudcellerna, stimulera kollagenproduktionen och återställa stressad hud. Primern är silikonbaserad, så den absorberas omedelbart och lägger sig som ett jämnt puder på hyn. Detta är den perfekta basen för en efterföljande makeup. Primern är oljefri, vilket gör den särskilt bra för dig som lider av fet hud. Den är också fri från parabener och doftämnen.

Applicera en droppe av primern i ansiktet. Smörj in den i huden med cirkulära rörelser. Använd ensam eller som en bas för din dagliga makeup.

Det vi liker:
 • Säkerställer en jämn och hållbar bas för makeup
 • Innehåller vitaminer och mineraler
 • Oljefri, perfekt för fet hud

GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon – Primer som anpassar sig till din hudton

GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon

Med denna primer från GOSH får du en produkt som kan anpassa sig till din hudton. GOSH är ett danskt allergicertifierat märke som tillverkar parfymer, hudvård och smink. 70 % av produktionen sker i Danmark och resten i Europa. Med denna primer får din hud en perfekt textur och en fräsch lyster.

Varför du ska välja GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon

Vill du ha en primer som anpassar sig perfekt till din hudton, som vårdar och som ger huden en fräsch lyster? Då är denna primer det självklara valet för dig. Primern anpassar sig till din hudton, smälter in och ger en vacker, strålande och perfekt jämn hy. Den innehåller Anti-pollution CITYGUARD+ som ger näring, återfuktar, skyddar, jämnar ut och förnyar din hud. GOSH Primer Plus Skin Adapter Anti-Pollution -Chameleon har alla fördelarna med en primer, men gör samtidigt huden jämn och vacker, som en foundation.

Primern blir en oumbärlig produkt när du väl har provat den. Dessutom är den paraben-, parfym- och glutenfri. Du kan använda primern ensam för att ge din hud en lyster eller under din makeup som en bra bas.

Det vi liker:
 • Anpassar sig till din hudton
 • Ger huden nytt liv och lyster
 • Skyddar, slätar ut och förnyar huden

Max Factor Miracle Smooth Primer – Primer för perfekt foundation

Max Factor Miracle Smooth Primer

Här har vi en fantastisk primer från Max Factor. Den har de viktigaste egenskaperna som vi letar efter i en primer. Max Factor erbjuder ett brett sortiment av produkter från parfym till smink. De var några av de första tillverkarna av smink som utvecklats specifikt för skådespelare. Idag ligger de fortfarande i framkant när det gäller att utveckla innovativa sminkprodukter.

Varför du ska välja Max Factor Miracle Smooth Primer

Denna primer är för dig som vill ha en fuktgivande primer som skapar en optimal bas för din makeup. Du får omedelbart en jämn hud och därför skapar du med Max Factor Miracle Smooth Primer den perfekta basen för din foundation. Primern innehåller fuktgivande ingredienser som gör att huden håller sig återfuktad hela dagen och får en vacker lyster. Du får ett perfekt och långvarigt resultat när du använder denna primer.

Applicera primern på ren, torr hud. Använd den under din foundation och/eller puder.

Det vi liker:
 • Slätar ut och jämnar ut huden
 • Återfuktar huden
 • Ger en vacker glöd

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30 – Primer som är bra för mogen hud

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30

Denna primer från Dermalogica är bra för en mogen hud. Dermalogica utvecklar professionell hudvård av hög kvalitet med hög prestanda. Varumärket grundades av en hudterapeut som skräddarsyr produkterna för sina kunder.

Varför du ska välja Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30

Vill du jämna ut huden och bekämpa ålderstecken när du förbereder ansiktet på morgonen? Då är Dermalogicas primer det självklara valet för dig. Den vackra primern slätar ut, lyser upp och förbättrar huden så att du kan applicera en felfri makeup. Produkten innehåller sojaprotein som effektivt jämnar ut och slätar ut hudens yta. Primern minimerar fina linjer och gör huden fastare och slätare.

Dessutom innehåller primern jordmineraler som ger huden en vacker och naturlig färg. Primern har dessutom en SPF på 30 och skyddar din hud från solens skadliga UVA- och UVB-strålar. Primern är dessutom veganvänlig, vilket innebär att den inte innehåller animaliska ingredienser eller är testad på djur. Du kan vårda din hud utan färgämnen, parabener eller doftämnen. Skinperfect Primer lämnar din hud slät, vacker och jämn. Den kan användas på egen hand efter din fuktkräm eller som en bra bas under din dagliga makeup.

Applicera primern över hela ansiktet efter din fuktkräm. Använd den som en perfekt bas för felfri makeup eller på egen hand för att göra din hud jämnare och mer enhetlig.

Det vi liker:
 • Slätar ut och jämnar ut din hud
 • Med spf 30
 • Veganvänlig samt paraben- och parfymfri

Clinique Superprimer Universal Face Primer – Primer för dig med allergier eller känslig hud

Clinique Superprimer Universal Face Primer

Clinique utvecklar sina produkter med målet att skapa de mest effektiva och säkraste produkterna inom hudvård, smink och parfym. Med denna primer kan du få en vacker och jämn hud, helt allergifritt.

Varför du ska välja Clinique Superprimer Universal Face Primer

Letar du efter en primer som ger dig den perfekta basen för din makeup, men som också är skonsam mot irriterad hud och helt allergifri? Då kan denna lätta och bekväma makeup primer från Clinique vara rätt val för dig. Den ger en jämn hudtextur och är det perfekta valet av bas för felfri makeup. Om du gör denna primer till en del av din dagliga hudrutin kommer du att märka att din hud blir vacker och jämn, vilket gör att din makeup kan appliceras enkelt och elegant. Primern jämnar ut och förbättrar hudens textur, vilket ger din foundation en perfekt bas och långvarig finish. Förutom att ge dig vacker hud och felfri makeup är primern också oljefri, parfymfri och allergitestad. Oavsett vilken hudtyp eller hudton du har kan du säkert få ett vackert resultat utan negativa effekter på din hud.

Applicera primern efter din dagliga hudrutin. Applicera ett jämnt lager över hela ansiktet. Applicera sedan din foundation och upplev hur den lättare lägger sig jämnt i ansiktet.

Det vi liker:
 • Ger en perfekt och jämn textur
 • Ger en vacker och långvarig finish
 • Allergitestad och parfymfri

Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer – Primer som ljusar upp och korrigerar färg

Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer

Detta är en underbar primer från Ole Henriksen. Ole Henriksen grundades av den populära LA-baserade hudvårdsspecialisten Ole Henriksen. Han utvecklar innovativa och effektiva produkter i färgglada men enkla förpackningar. Få en riklig glöd och en fantastisk makeupbas med Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer.

Varför du ska välja Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer

Om du vill ha en innovativ primer som lyser upp ditt ansikte och ger massor av lyster, har du hittat den perfekta primern. Den är inspirerad av alla makeup-artisters måste – nämligen bananpulver. Bananpulver har en fantastisk förmåga att ljusa upp huden och korrigera färgen. Den innehåller ingredienser som ger ditt ansikte en vacker glöd. Dessutom suddar den ut fina linjer och rynkor och lämnar din hud slät och jämn.

Primern är berikad med C-vitamin, som bekämpar synliga ålderstecken, och E-vitamin, som ger huden näring och vård. Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer kan användas under din makeup, blandas med din foundation, användas som en highlighter eller helt enkelt användas på egen hand – oavsett hur du använder den kan du vara säker på att få den eftertraktade Ole-Glow.

Det vi liker:
 • Lyser upp huden och ger en vacker glöd
 • Jämnar ut hudens yta
 • Kan användas på flera olika sätt

En bra bas för din foundation

En primer kan användas på olika sätt och i olika syften. Men oftast används den för att skapa den bästa möjliga basen för en bra foundation som sitter jämnt på huden utan att spricka. Primern gör dessutom att din foundation håller längre och sitter kvar hela dagen. Primern slätar ut huden, jämnar ut din hudton och textur, samtidigt som den motverkar fina linjer och rynkor för att lämna din hud slät. Allt detta skapar en fantastisk bas för din foundation, som du med hjälp av en primer i förväg kan lägga ut lättare så att din hud får en perfekt finish.

Ett annat sätt att optimera resultatet av din foundation är att känna till din hudtyp. Det är stor skillnad på vad din hud reagerar bäst på, beroende på om den är torr, kombinerad eller fet. En puderfoundation är oftast det bästa valet för dig med fet hud, eftersom den absorberar en del av den överflödiga olja som huden bildar under dagen. Torr hud, å andra sidan, kommer att gynnas av en flytande foundation med en fuktgivande primer under för att mjuka upp huden och förhindra att den blir för tråkig. Om du vill veta mer om foundation och guider för att välja den bästa för dig kan du läsa vår artikel som testar de bästa foundations; https://skoenhedsguiden.dk/bedste-foundation-test/

Hur du väljer den bästa primern för dig

Vi har samlat några punkter som du bör tänka på när du väljer den bästa primern för dig.

Hudtyp

Oavsett om du väljer hudvård eller sminkprodukter är det alltid viktigt att känna till din hudtyp. Din hudtyp avgör hur din hud reagerar på olika produkter och om produkten kan fungera som den ska på din hud. Det finns tre olika hudtyper: torr, kombinerad och fet hud. De flesta människor har en hud som ligger mellan dessa två hudtyper, medan andra passar perfekt in i en av dem. Men oavsett om din hud passar perfekt in i en kategori kan du ändå följa de riktlinjer som finns för att välja produkter för olika hudtyper. Generellt sett behöver torr hud både extra olja och fukt. Samtidigt måste du vara mer försiktig med vilka produkter du använder, eftersom torr hud är känsligare. Om du däremot har fet hud är det viktigt att välja en oljefri primer så att din hud inte glänser under dagen.

Med solskydd?

Det är bra att välja en primer med solskydd, oavsett hudtyp eller ålder. Skydd mot solens skadliga UV-strålar är viktigt för allas hud, eftersom bristande skydd kan leda till hudcancer och andra sjukdomar. Men du kan också välja att använda en fuktgivande dagkräm med solfaktor innan du applicerar din primer. Därför behöver solskydd i själva primern inte vara en nödvändighet. Men oavsett din ålder rekommenderar vi att du skyddar din hud från solen varje dag året runt. På så sätt håller du din hud vacker och frisk.

Pris

Priserna på primers i detta test varierar mycket. Detta beror delvis på att de är av vitt skilda märken. Som alltid spelar kvaliteten en viktig roll för prissättningen av produkterna. Priset är högst för de produkter som har den högsta kvaliteten på ingredienserna och den mest effektiva effekten på huden.

VANLIGA FRÅGOR

Vi har samlat vanliga frågor om primer så att du inte är osäker när du väljer och applicerar din primer.

Vilken primer är bäst?

Baserat på våra primertester har vi valt Youngblood Mineral Primer som bäst i testet. Det är dock inte säkert att det är den bästa för dig. Läs hela artikeln för att hitta den bästa primern för dig.

Vad gör en primer?

En primer förbereder huden för att skapa den bästa möjliga basen att applicera din dagliga makeup på. Men en primer kan också användas på egen hand för att ge dig en jämnare och slätare hud.