Powerbank test

1
Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000 är ett otroligt smart bärbart batteri med solcellspanel som kan laddas med solens strålar eller via en MicroUSB-port. Denna ström kan sedan överföras till en smartphone, surfplatta eller annan mobil enhet som du alltid kan ha på språng, så att du slipper att din telefon laddar ur. Därför ska du välja Sandberg Outdoor Solar Powerbank Denna utmärkta powerbanken är perfekt att ta med dig när du behöver ladda telefonen utan…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000 1.049 kr. Elgiganten
Sandberg Powerbank 10000 441 kr. ComputerSalg
GreyLime Power Stone 463,13 kr. Amazon.se
RAVPower Extreme 10050 mAh Powerbank##
LIFEPOWR A2 27000 mAh powerbank##
ASUS ZenPower Powerbank ABTU005 10050 mAh 790 kr. Compliq
Aukey 26 800 mAh Powerbank 1.023,06 kr. SB Supply
4smarts 10000 mAh powerbank 166 kr. ComputerSalg
Xiaomi Redmi Powerbank 10000 mAh 177 kr. Compumail
TP-Link TL-PB10400 Powerbank##
RAVPower Blade Series 20100 mAh powerbank##
Anker PowerCore 20100 mAh powerbank Power IQ##
GreyLime Power Solar 8000 mAh solar cell powerbank##

Vi är beroende av att kunna ladda vår smartphone, surfplatta, laptop etc. Det är inte alltid vi har tillgång till el, särskilt inte när vi är på språng, så därför blir en powerbank allt mer oumbärlig idag. Det kan dock finnas olika behov för individer kopplar till vad powerbanken ska kunna klara och vi har därför samlat de 13 bästa powerbankerna åt dig i detta test av powerbanks. De varierar alla i funktion, pris och design så att du är säker på att du kan hitta den bästa powerbanken för dina behov. Vi har också gjort en liten guide som hjälper dig att välja den bästa powerbanken för dina behov.

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000 – bästa powerbanken med solceller

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000 är ett otroligt smart bärbart batteri med solcellspanel som kan laddas med solens strålar eller via en MicroUSB-port. Denna ström kan sedan överföras till en smartphone, surfplatta eller annan mobil enhet som du alltid kan ha på språng, så att du slipper att din telefon laddar ur.

Därför ska du välja Sandberg Outdoor Solar Powerbank

Denna utmärkta powerbanken är perfekt att ta med dig när du behöver ladda telefonen utan ett eluttag i närheten. Powerbanken har ett solcellsystem, vilket innebär att den laddas med solens strålar. Den är därför perfekt för de soliga dagarna, när du till exempel sitter ute på ett kafé eller i en park och jobbar och saknar ström till din telefon. Inte bara är du fri från oro över att din telefon ska ladda ur, utan du behöver heller inte oroa dig för att din powerbank ska ta slut eftersom att den kommer att laddas av solens strålar. På de mindre soliga dagarna, eller om du bara är inomhus, kan powerbanken laddas med en MicroUSB-port. 

Perfekt för utomhusaktiviteter

Med solpanelen är denna powerbank perfekt för utomhusbruk när du använder solens strålar. Även i molnigt väder kan powerbanken laddas, men det tar längre tid. Powerbanken har som sagt också en USB-port som kan ladda en smartphone. Om du vill ladda din surfplatta krävs en USB-port som stöds med minst 2,1 A för optimal laddning. 

För att ladda din telefon eller surfplatta, anslut bara din egen laddarkabel från din mobila enhet till elbanken. Sandberg Outdooor Solar Powerbank fungerar för alla mobiltelefoner och surfplattor så länge du använder din egen laddarkabel. 

Den räcker till ungefär 6 laddningar av en vanlig smartphone. Powerbanken har ett stabilt och vattentätt fodral som håller under de tuffaste förhållandena. Den kan ladda två enheter samtidigt,

Powerbanken laddas på 9-10 timmar med en nätadapter för full laddning. För närvarande laddar powerbanken 25% med solljus. 

Produktdetaljer:

 • Batterityp: Li-ion
 • Solpanel: 0,9 V / 180 mA
 • Kapacitet: 16000 mAh
Det vi liker:
 • Powerbank som laddas med ett solcellsystem
 • Fungerar för alla mobiltelefoner och surfplattor
 • 6 laddningar av en typisk smartphone och kan ladda 2 enheter samtidigt

Sandberg Powerbank 10000 – bästa trådlösa powerbanken

Slipp att din mobils batteri tar slut med denna riktigt smarta, trådlösa powerbank. Powerbanken har flera funktioner för laddning. Den är utrustad med kraftfulla sugkoppar, vilket innebär att din smartphone sitter fast på powerbanken när du laddar den trådlöst, så att du inte tappar den. 

Därför ska du välja den trådlösa Powerbank 10000 från Sandberg

Ladda din smartphone genom att placera den på laddningsplattan ovanpå powerbanken. Den har också inbyggda USB-A-kontakter och USB-C-kontakter, så du kan välja vilken typ av kontakt du vill använda beroende på enhetens kontakt. 

Problemfri powerbank

Din smartphone måste vara Qi-kompatibel för att kunna ladda trådlöst med denna powerbank. Den är inte ansluten till telefonens kamera, så du kan ta bilder medan du använder powerbanken. Mobilen är också lätt att använda medan powerbanken är permanent monterad och det har fördelen att du inte behöver hålla koll på en lång sladd när du måste ladda din telefon med powerbanken. 

En full laddning av powerbanken räcker till 4 laddningar av din smartphone. Du kan ladda alla smartphones och surfplattor, eftersom de icke-Qi-kompatibla enheterna kan använda antingen USB-A-kontakten eller USB-C-kontakten. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10000 mAh
 • Batterityp: Li-polymer
Det vi liker:
 • Trådlös powerbank så att du undviker irriterande sladdari väskan
 • Lätt att använda medan powerbanken sitter på telefonen och täcker inte kameran
 • 4 laddas med powerbanken och har USB-A och USB-C-kontakter för icke-Qi-kompatibla enheter

GreyLime Power Stone – Snygg powerbank

GreyLime Power Stone är en minimalistisk och utsökt powerbank för dig som är ute efter en snygg design tillsammans med en riktigt hög kvalitet. Ingenting har kompromissats med i denna powerbank. Du kan ladda två enheter samtidigt och sedan ladda din smartphone fyra gånger.

Därför bör du välja GreyLime Power Stone

Denna powerbank är den största powerbanken i GreyLime Power Stones-serien, eftersom den har en utmärkt kapacitet på så mycket som 10 400 mAh. Detta innebär att du kan ladda din smartphone 4 gånger på en enda full laddning av powerbanken. Den lyxiga designen med en kraftfull yta ger en känsla av att hålla en sten i handen, vilket gör att den är lätt att hantera och passar bra i handen. 

En powerbank är oumbärlig idag, eftersom både bussbiljetter, bankkort, bank-ID, nätbank och så vidare, finns i din smartphone, så om den går tom på ström medan du är på språng kan det leda till stora utmaningar. Powerbanken sparar dig därför dyra kontrollavgifter och håller din smartphone laddad hela tiden. 

Det tar knappt 4 timmar att fylla på batteriet helt och hållet, och vid full laddning tänds fyra LED-indikatorer. Dessutom visar de fyra LED-indikatorerna dig alltid hur mycket ström som finns kvar på din GreyLime Power Stone. Även om du laddar två smartphones samtidigt, finns det fortfarande en laddning kvar på powerbanken, vilket gör den absolut nödvändigt i vardagen, så du är inte beroende av ett uttag i närheten. 

GreyLime Power Stone har vunnit stora tester från några av de största tidningarna i Danmark; Ekstra Bladet och Politiken. Så du är helt rätt ute med den här stora powerbanken. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10400 mAh
 • Utgångsström: 5V/1A, 5V/2A
Det vi liker:
 • Snygg och tidlös design som ser ut som en sten och passar bra i handen
 • Har kapacitet för 4 laddningar och kan ladda två enheter samtidigt
 • Tar bara fyra timmar att ladda powerbanken

RAVPower Extreme 10050 mAh Powerbank – Vattentät och dammtät

Powerbank RAVPower Extreme är en extremt solid powerbank som är lämplig för utomhusbruk, eftersom den tål regn, damm och hårda slag utan att skadas. Den kan ladda två enheter samtidigt och det kostar upp till 4 laddningar av en vanlig smartphone, i en laddning av powerbanken. 

Därför bör du välja RAVPower Extreme powerbank

RAVPower Extreme powerbank är lämplig för dig som tillbringar mycket tid utomhus och vill ta med dig powerbanken på långa resor. Powerbanken är en av de mest optimala i kategorin för utomhusaktiviteter, eftersom den är både vatten-, damm- och stötsäker och kommer sedan med en smart karbinhake med powerbanken, så att du kan sätta fast din powerbank i din väska så att den inte faller ut under din vandring. 

Indikerar batterinivån med fyra lampor

RAVPower Extreme powerbank har en otroligt hög effekt och kan ladda många olika elektroniska produkter, såsom smartphones, surfplattor, datorer och mycket mer. Extreme powerbank visar hur mycket batteri som finns kvar med fyra LED-lampor. Den har 2x USB-A-utgångar och en mikro-USB 5V / 2A-ingång. Den levereras med 2x mikro-USB-kablar, som kan användas för att ladda powerbanken med och utvalda telefoner. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10,050 mAh / 37,1 Wh
 • Längd: 117 mm
 • Bredd: 72 mm
 • Höjd: 23 mm
 • Vikt: 210 g
Det vi liker:
 • Solid vatten-, damm- och stötsäker powerbank gör den optimal för utomhusaktiviteter
 • Haka fast den snabbt med dess medföljande karbinhakar
 • Kapacitet på 10050 mAh så att den kan ladda en standard smartphone 4 gånger

LIFEPOWR A2 27000 mAh powerbank – Kraftfull powerbank

Om du ofta är på språng utan att ha tillgång till el, då är denna LIFEPOWR A2 powerbank ett perfekt val för dig. Den har en kapacitet på 27 000 mAh och kan ladda 2 enheter samtidigt med sina USB-A- och AC-utgångar. 

Därför bör du välja LIFEPOWR A2 powerbank

Det kan vara störande i ditt arbete om du ständigt måste spendera energi och tid på att hitta eluttag till din bärbara dator och telefon när de tar slut. När du väl har skaffat dig en powerbank behöver den också laddas regelbundet innan du kan dra nytta av den och sedan töms powerbanken snabbt när du laddar din dator med den. LIFEPOWR A2 powerbank gör ditt liv lite enklare, eftersom det med sin kapacitet på 27 000 mAh kan ladda din bärbara dator, telefon, batteri för kameran eller liknande, minst en gång. 

Både kraftfull inifrån och ut

LIFEPOWR Extreme är en så kraftfull powerbank att den kan ladda din smartphone upp till 9 gånger samt ladda din bärbara dator från platt till full på full laddning av powerbanken. Dess kapacitet gör att du också kan ladda ditt minikylskåp när du camping eller camping. 

Den visar sin batterinivå med de 4 inbyggda LED-lamporna. Powerbanken kan ladda elektroniska enheter som smartphones, surfplattor, bärbara datorer, kameror, projektorer, spelstationer, högtalare, PSP, drönare och mycket mer. Det enda kravet är att det måste vara högst 100 W enheter. 

Förutom att ha en oerhört hög kapacitet har Extreme powerbank också en otroligt vacker och tidlös design. Den är extremt minimalistisk och modern med sin aluminiumyta som inte bara är trevlig att se på utan också skyddar din powerbank från hårda stötar och skador på de interna komponenterna och den är brandsäker. Powerbanken är alltså inte bara kraftfull när det gäller kapacitet, den är också kraftfull i sin robusthet.

Dessutom laddar LIFEPOWR Extreme powerbank 3,5 timmar med den medföljande DC-laddaren. Den är därför perfekt för dig som ofta är på språng och använder elektroniska apparater hela dagen. Du är således garanterad att kunna arbeta hela dagen utan avbrott för att hitta ett eluttag. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 27 000 mAh / 99Wh
 • Batterilivslängd: 600 fulladdningar
 • Längd: 150 mm
 • Bredd: 150 mm
 • Höjd: 25 mm
 • Vikt: 800 g
 • Omvandlingseffekt: 85-90%
Det vi liker:
 • Ladda din smartphone 9 gånger samtidigt med din bärbara dator på en full powerbank
 • Ladda allt från smartphones till drönare och minikylskåp
 • Den snygga ytan av aluminium är brandsäker och stötsäker

ASUS ZenPower Powerbank ABTU005 10050 mAh

Denna lilla powerbank från ASUS är överraskande kraftfull och fungerar för både smartphones och surfplattor. Powerbanken har en riktigt praktisk storlek eftersom den mäter samma som ett kreditkort i höjd och bredd. 

Därför bör du välja ASUS ZenPower powerbank

ASUS lilla, stabila powerbank laddar din smartphone 6 till 8 gånger på en full laddning av powerbanken. Så du behöver inte tänka på att behöva ladda din powerbank hela tiden. Du ansluter helt enkelt din kabel från din smartphone till powerbanken och då laddas din smartphone. 

Powerbanken fungerar för alla smartphones. Den är gjord av stark plast med fyra indikatorlampor på framsidan som berättar hur mycket batteri som finns i powerbanken. Du trycker på knappen längst ner för att se batterinivån. 

Med storlek som ett kreditkort

Med sin smarta storlek som kreditkort gör det det perfekt att bära i väskan eller fickan. Den väger bara 215 gram, så du behöver inte oroa dig för att den är irriterad att bära. 

ZenPower powerbank laddar dina enheter blixtsnabbt med sin höga hastighet och höga effektivitet med sin produktion upp till 2,4 A. Powerbanken testas också enligt strikta standarder för att säkerställa högsta kvalitet. 

Du kan välja mellan 5 olika färger för powerbanken och därmed få det som du vill ha det.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1050 mAh
 • Bredd: 90,5 mm
 • Djup: 59 mm
 • Höjd: 22 mm
 • Vikt: 210 g
 • Batterispänning: 3,6 V
 • Drifttemperatur: 40-70 grader
Det vi liker:
 • 6-8 laddningar av din smartphone på en full laddning av powerbanken
 • Storleken på ett kreditkort, så det är lätt att bära i väskan eller fickan
 • Testad enligt strikta standarder för att säkerställa högsta kvalitet

Aukey 26 800 mAh Powerbank – Powerbank med snabb laddning av enheter

Powerbanken från Aukey ser till att du aldrig mer tar slut på ström. Med både USB-A och USB-C kan du ladda alla dina enheter. Den laddar dina enheter fyra gånger snabbare än med traditionell laddning. Så det är perfekt för dig som är otålig när det gäller att ladda dina elektroniska enheter.

Därför ska du välja Aukey powerbank

Använder du många elektroniska enheter under dagen och blir otålig när de behöver ladda? Då är Aukey powerbank den ultimata livräddaren för dig. Det laddar din bärbara dator, smartphone, trådlösa hörlurar och andra prylar fyra gånger snabbare än om du bara laddar dem i ett vanligt eluttag. Du ansluter helt enkelt din enhet till powerbanken och på nolltid är de fulladdade så att du kan använda dem resten av dagen utan att oroa dig för strömmen. 

Kompatibel med en mängd av olika enheter

Aukey powerbank kan ladda flera typer av enheter, såsom allt från den senaste iPhone och Nintendo Switch till din nya Macbook eller Lenovo. Du kan både ladda din bärbara dator med Aukey powerbank eller ladda powerbanken med din bärbara dator. 

Med både USB-C och USB-A-utgång kan du ladda två enheter samtidigt. Förutom mycket kraft för att hålla alla dina elektroniska enheter laddade, har Powerbank en otroligt snygg och elegant design som gör den perfekt att ta med dig på språng. 

Aukey powerbank är därför idealisk för stuga, camping eller tältresor där du inte har tillgång till el. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 26800 mAh / 99,16 Wh
 • Batteri: Litiumjon (LG Premium Cell)
 • Total effekt: 63 W
 • Längd: 17,7 cm
 • Bredd: 8,25 cm
 • Höjd: 2,2 cm
 • Vikt: 499 g
Det vi liker:
 • Blixtsnabb powerbank som laddar dina enheter fyra gånger snabbare än med traditionell laddning
 • Kan ladda en mängdolika slags elektroniska enheter
 • Smal och elegant design som gör det enkelt att ta med sig på språng

4smarts 10000 mAh powerbank – Liten powerbank

Powerbanken från 4smarts är extremt praktisk med trådlös laddning. Den laddar dina enheter blixtsnabbt utan besväret med en lång kabel. Du placerar helt enkelt din smartphone ovanpå powerbanken och så laddas den omedelbart.

Därför bör du välja 4smarts powerbank

4smarts powerbank är en otroligt smart powerbank som både kan ladda dina enheter trådlöst eller med vilken kabel som helst. Med Qualcomm Quick Charge 3.0 och USB Power Delivery laddar powerbanken dina enheter och powerbanken på nolltid. Powerbanken har både USB-A och USB-C, vilket innebär att du kan ladda 2 enheter samtidigt. Powerbanken kan också ladda dina enheter till fullo cirka 3 gånger. 

Praktisk design

Powerbankens design är extremt smart och kompakt eftersom den har en perfekt storlek att bära i väskan eller fickan. Den har också en digital skärm som berättar hur mycket ström som finns kvar på powerbanken. Powerbankens yta har en fin struktur som gör den bekväm att hålla i handen, och inte glider lätt ut. 

Med en intelligent avstängning av laddning stängs strömbanken av även när din elektroniska enhet är fulladdad. Detta sparar batteriström så att du inte behöver oroa dig för att ladda din powerbank hela tiden. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10.000 mAh
 • Längd: 100 mm
 • Bredd: 66 mm
 • Höjd: 24 mm
 • Vikt: 213.5 g
 • Batterityp: Li-Polymer
Det vi liker:
 • Ladda dina elektroniska enheter, både trådlöst och med vilken sladd som helst.
 • Blixtsnabb laddning med Qualcomm Quick Charge 3.0 och USB-strömförsörjning
 • Liten och kompakt design som gör det enkelt att ta med dig på språng

Xiaomi Redmi Powerbank 10000 mAh – Powerbank med USB-C och USB-A

Undvik att vara utan ström med denna smarta Redmi powerbank från Xiaomi. Den har ett extra batteri. Med en kapacitet på 10000 mAh kan du ladda dina elektroniska enheter under lång tid samt ladda två enheter samtidigt tack vare de två USB-portarna.

Därför bör du välja Xiaomi Redmi powerbank

Denna powerbank är allt du behöver för att se till att dina elektroniska enheter inte tar slut på strömmen under dagen. Med sin smarta och sofistikerade design är den lätt att bära i väskan utan att den tar för mycket utrymme. 

Riktigt säker och skyddande

Redmi powerbank är 100% skyddad och du kan därför bära den utan bekymmer. Den har bland annat temperaturskydd, kortslutningsskydd, överladdningsskydd, överspänningsskydd, överströmsskydd, underspänningsskydd och termisk sensor för användning. 

En USB-kabel med powerbank ingår, som du kan ladda den med. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1000 mAh / 27Wh
 • Bredd: 7,36 cm
 • Djup: 1,51 cm
 • Höjd: 15,05 cm
 • Batteri: Litiumpolymer
Det vi liker:
 • Med USB-A och USB-C kan powerbanken ladda två enheter samtidigt.
 • Smart och sofistikerad design som gör den enkel att bära i väskan
 • Temperaturskydd, överladdningsskydd etc.

TP-Link TL-PB10400 Powerbank – Powerbank med ficklampa

TP-länkar powerbanks är ultra effektiv, har en kapacitet på 10400 mAh och använder LG battericeller som är några av de bästa batterierna du kan få på marknaden. Dessa batterier har längre livslängd och kan behålla mer tillgänglig kapacitet i kalla temperaturer.

Välj därför den här powerbanken från TP-Link

TL-PB10400 Powerbankens långa batterikapacitet fungerar med hög energieffektivitet med en krets i världsklass. Den minimerar laddning och förluster från standby, och behåller mer ström för att ladda flera gånger för alla dina elektroniska enheter. 

Powerbanken stöder upp till 5V/2.4A och totalt 15W, vilket gör det extremt snabbt att ladda dina enheter. Så den laddar snabbare än dina andra laddare, eftersom de har en begränsad mängd watt. 

TL-PB10400 laddas 65% snabbare och sparar upp till 40% laddningstid. När du till exempel laddar en iPhone 6s Plus tar det bara 150 minuter innan den är fulladdad, medan det tar 250 minuter för en original Apple-laddare. 

Avancerad laddningsteknik

Powerbank från TP-Link har en ultra-smart laddningsteknik som fungerar så att powerbanken kan identifiera vilken elektronisk enhet som helst så snart du ansluter den till powerbanken. Med identifiering säkerställer den att din enhet får den mest optimala och korrekta laddningen, vilket gör den till den perfekta och säkraste laddaren för alla dina enheter. 

Förutom den ultimata laddningstekniken har powerbanken också en smart inbyggd ficklampa, vilket är mycket användbart när du letar efter saker i små, mörka krokar i huset eller när du inte hittar nyckelhålet på ytterdörren när du kommer hem på kvällen. . 

Den är kompatibel med alla enheter som iOS, Android, Windows och de flesta andra USB-laddade enheter. Förutom smartphones kan den också ladda enheter med större batterier, som surfplattor och prylar med mindre batterier, som Apple Watch och Android Wear. 

Designen är också snygg och kompakt och är perfekt att ta med sig överallt, eftersom den inte tar mycket plats. Den har också en LED-indikator som visar hur mycket batteri som finns kvar i powerbanken.  

Den är också utrustad med kortslutningsskydd, överladdningsskydd, skydd mot överhettning, överspänningsskydd, överströmsskydd och skydd mot överladdning. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10400 mAh
 • Bredd: 4.43 cm
 • Djup: 4.43 cm
 • Höjd: 8.88 cm
 • Vikt: 241 g
 • Nödvändig spänning: 4V
 • Max. elektrisk ström: 2A
Det vi liker:
 • Laddar 65% snabbare än en traditionell laddare och sparar upp till 40% laddningstid
 • Avancerad laddningsteknik som identifierar enheten och ger optimal laddning
 • Har en inbyggd LED-ficklampa

RAVPower Blade Series 20100 mAh powerbank – Powerbank med Qualcomm Quick Charge 3.0-teknik

Laddning via USB-C, USB-A eller den klassiska mikro-USB med Qualcomm Quick Charge 3.0-teknik med denna powerbank från RAVPower Blade Series. Du har alltså gott om möjligheter att ladda dina enheter blixtsnabbt oavsett vilken laddningsmetod du använder eller vilken enhet du vill ladda.

Därför ska du välja RAVPower Blade Series powerbank

Den här powerbanken är bra för att ladda alla enheter som laddas med en USB-kontakt som kräver 10 W ström. Batteriet är av riktigt bra kvalitet och är också ett av de minsta batterierna med 5000 mAh, eftersom batteriet är tillverkat så att det nästan bara innehåller batteri och inget annat värdelöst. 

Med olika tekniker och USB-kontakter har du gott om möjligheter att ladda flera olika enheter på denna powerbank från RAVPower. Med USB-C-kontakten och Power Delivery kan du ladda nyare bärbara datorer, till exempel MacBook, som också har en USB-C-ingång. Med USB-C-kontakten kan du också ladda nyare Samsung och iPhones. Oavsett om du har en OnePlus, Huawei och så vidare kommer du också att kunna ladda dessa. 

Temperaturkontroll och skydd mot överhettning

Det utmärkta batteriet är skyddat mot att ge för mycket ström och är skyddat mot överhettning, vilket hjälper till att skydda batteriet i elbanken. 

Powerbanken har också ett chip som säkerställer att temperaturen är exakt vad den ska vara, så att den inte överhettas eller hoppar. Så du kan vara helt säker och säker med denna powerbank. 

Med fyra LED-lampor indikerar det när powerbanken tar slut. 

 Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 20100 mAh / 72,36 Wh
 • Längd: 160 mm
 • Bredd: 80 mm
 • Höjd: 20 mm
 • Vikt: 405 g
Det vi liker:
 • Ladda din bärbara dator från plan till full med powerbankens kapacitet på 20100 mAh
 • Ladda 2 bärbara datorer och enheter samtidigt med USB-A och USB-C
 • Qualcomm Quick Charge 3.0-teknik, ger upp till 18 W

Anker PowerCore 20100 mAh powerbank Power IQ – Powerbank som anpassar kraften till din elektronik

Denna powerbank från Anker PowerCore är den perfekta kombinationen av kvalitet och kvantitet. Med sina 20100 mAh kan den ladda din iPhone 6 upp till 7 gånger på en full laddning av powerbanken. Den kan därmed hålla din telefon igång i många timmar och är lätt att ansluta när den saknar mer ström under dagen.

Därför bör du välja PowerCore powerbank från Anker

PowerCore har två USB-A-kontakter med imponerande 4.8A, vilket gör det möjligt för både dig och din vän att ladda era smartphones samtidigt. Användarvänlighet är i toppklass med en enkel manövrering samt 4 snygga LED-lampor som indikerar hur mycket ström som finns kvar på powerbanken. Du kan få PowerCore i svart och vitt, som båda är mycket diskreta nyanser som passar alla dina andra elektroniska enheter. Den har en otroligt vacker och minimalistisk design som passar perfekt i väskan. 

Patenterad PowerIQ-teknik

Ankers powerbanks laddar otroligt snabbt tack vare sin patenterade PowerIQ-teknik. Denna teknik är utformad för att kommunicera med dina elektroniska enheter och bedöma hur snabbt batteriet kan absorbera ström, varefter det optimerar processen så att det sker 100% säkert och extremt snabbare än vad de flesta originalladdare kan leverera. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 20100 mAh / 74,37 Wh
 • Längd: 165 mm
 • Bredd: 58,4 mm
 • Höjd: 22,9 mm
 • Vikt: 356 g
Det vi liker:
 • Patenterad PowerIQ-teknik som anpassar strömmen till din elektroniska enhet
 • Utrustad med 2 USB-A-kontakter med 4.8A, så att du och en vän kan ladda era telefoner samtidigt
 • 100% säker och snabbare laddningsprocess

GreyLime Power Solar 8000 mAh solar cell powerbank – Powerbank för en aktiv livsstil

Tillbringar du mycket din tid utomhus, eller är du ofta på backpackingresa eller festival? Då kan det vara svårt att få tillgång till ett eluttag för att ladda din telefon, dator eller surfplatta. GreyLime Power är Solar Powerbank med 8000 mAh utformad speciellt för dig i dessa situationer.

Därför bör du välja GreyLime Power Solar powerbank

Den här smarta powerbanken är perfekt för dig som ofta är ute och reser där det inte finns tillgång till uttag. Powerbanken laddas av den inbyggda 1,2 W solpanelen, så du behöver inte tänka på att behöva ladda den också. Powerbanken är också utrustad med en smart LED-lampa, som har 3 olika funktioner. Det kan göra en SOS-signal, varningssignal och användas som en vanlig lampa. Den är därför helt perfekt för en resa i vildmarken. 

Designad för ett aktivt liv

Power Solar powerbank från GreyLime har en kapacitet på 8000 mAh, vilket ger dig 3 till 4 laddningar av din smartphone. Den har också en smart karbinhake, så att du enkelt kan fästa din powerbank i väskan så att den laddas upp från solen på vandringen. 

Powerbanken är väldigt robust och tål lätt damm, regn och stötar om du skulle tappa den. Den är gjord av ett speciellt plastmaterial som täcker alla kanter på powerbanken och skyddar elektroniken inuti. Plasten täcker också alla ingångar och utgångar, vilket gör den motståndskraftig mot vatten, damm och annan smuts. 

Den kan ladda alla typer av smartphones samt surfplattor, MP3, MP4, PDA, PSP, GoPro-kamera och mycket mer. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 8000 mAh / 29,6 Wh
 • Längd: 140 mm
 • Bredd: 75 mm
 • Höjd: 17 mm
 • Vikt: 200 g
Det vi liker:
 • Laddar i solen med inbyggd solpanel med 1,2 W
 • LED-lampa med 3 olika funktioner, gör den perfekt för en resa i vildmarken
 • Robust powerbank som tål damm, regn och stötar

Kapacitet på mAh

De allra flesta powerbanker på marknaden har sin batterikapacitet uppmätt i enheten milliAmperetimer, förkortat som mAh. Denna måttenhet berättar om batteriets energinivå. Den berättar därmed hur mycket energi som kan vara i det batteriet, vilket indikerar hur mycket och hur länge du kan ladda dina elektroniska enheter.

En högre kapacitet innebär ofta att powerbanken blir tyngre och större, samt dyrare när det gäller pris. Ju större kapacitet, desto större batteri krävs. Så det är viktigt att ta reda på hur mycket kapacitet du behöver. Om du bara behöver ta den med dig när du går till och från jobbet eller skolan och på några vändor på kaféet då och då behöver du förmodligen inte mycket kapacitet. Denna powerbank kan således enkelt ha en kapacitet på cirka 10.000 mAh.

Om du å andra sidan åker på en resa i vildmarken för att tälta, till en festival eller till en camping på en öde plats där det är svårt att hitta uttag, behöver du en powerbank med hög kapacitet. Här är den idealisk med en kapacitet på cirka 2400 mAh. Detta skulle räcka för en viss nödladdning. Om du behöver använda din elektronik mycket på din resa i vildmarken behövs ännu högre kapacitet.

Du bör välja powerbank efter dina behov.

Vårt test innehåller många olika powerbanker, och du kan känna dig ännu mer tveksam än du var tidigare. Vilka funktioner behöver du verkligen, och hur kan du se till att du inte köper en powerbank med för många funktioner som du inte behöver alls? Vad du bör tänka på när du väljer en powerbank är vart du ska och vad för slags enheter du vill ladda upp och hur många.

Kapacitet

För en lång vandring under några dagar bör kapaciteten vara stor, medan en enda natt i tält någonstans ofta kräver mycket få laddningar av din elektronik, vilket inte kräver mycket kapacitet. Du har förhoppningsvis fått en god förståelse för hur mycket kapacitet de olika aktiviteterna kräver. En annan sak du bör tänka på är dock om du behöver en powerbank som kan ladda två enheter samtidigt. Detta kräver att du väljer en powerbank med två USB-portar. Det här kan vara smart om du vill ha en där både du och din pojkvän eller kompis kan använda den samtidigt. Eller så kan du behöva någon som kan ladda din bärbara dator samtidigt som din smartphone.

Du kan enkelt nöja dig med en billig powerbank med liten kapacitet, om du bara behöver använda den då och då för att se till att din smartphone inte dör på vägen hem i tåget. Om du planerar att använda den ofta, på långa resor utan tillgång till ström, behöver du en lite dyrare modell, med mycket kapacitet.

Vikt

Powerbankens vikt kan ha stor betydelse i ditt dagliga liv. En tung powerbank i den lilla handväskan kan vara extremt irriterande och du bör därför välja en som inte väger mycket. En lätt powerbank innebär dock ofta också att kapaciteten är mindre. Så om du behöver powerbank med hög kapacitet måste du kunna konkurrera med vikten eftersom den ofta är tyngre.

Design

En fin design är ofta också av stor betydelse för valet av powerbank. Om du behöver ha den liggandes framme i skolan, på jobbet eller på kaféet föredrar du förmodligen en elegant och smart design som passar dina andra elektroniska enheter.

Om du å andra sidan behöver använda powerbanken på din resa i vildmarken eller på din långa vandring, är designen förmodligen inte lika viktig för dig, eftersom du förmodligen kommer att prioritera att den är robust och tål viss slitage, damm och regn.

Output

Under testet har du antagligen märkt att output, eller effekt, nämns några gånger i samband med beskrivningen av powerbankens egenskaper. Många powerbanks har två utgångar, vilket är otroligt smart för dig som vill kunna ladda din och din väns smartphone samtidigt, eller om du har både en kamera och en telefon som måste laddas samtidigt. Det betyder att du inte behöver investera i fler powerbanks, men det kräver att powerbanken i fråga har 2 utgångar som kallas till exempel 1A och 2A.

Observera också att det blir skillnad i laddningstiden på de två utgångarna. Ofta är utgång 2A mycket snabbare än utgång 1A.

Detta är skillnaden mellan en powerbank med ett litiumbatteri och ett Li-polymerbatteri.

Som du säkert har märkt genom testet av powerbanks är det helt annorlunda om powerbanken har ett litiumbatteri eller ett Li-polymerbatteri. Ett litiumbatteri, även kallat Li-ion-batterier, är mycket populärt eftersom de kan lagra mer kraft åt gången samtidigt som det är billigare att tillverka. Nackdelarna med denna typ av batteri är dock att de åldras snabbt och därmed kan innehålla mindre ström ju mer du använder dem. Vissa litiumbatterier tenderar också att explodera mer regelbundet än Li-polymerbatterier. Därför accepterar vissa flygplatser inte litiumbatterier när du flyger eftersom de kan vara farliga.

Li-polymerbatterier, även kallade Li-po-batterier, är kända för att vara mer robusta och flexibla än litiumbatterier, vilket innebär att de kan tillverkas i olika storlekar och former. De väger båda mindre och är i allmänhet säkrare eftersom de inte har potential att explodera på samma sätt som litiumbatterier. Nackdelen med Li-po-batterier är att de är dyrare att producera och då är de inte särskilt bra på att lagra kraft, vilket innebär att de har lägre kapacitet. Detta gör det till det minst använda batteriet för powerbanks.

Det är väldigt individuellt vilken typ av batteri man ska välja. Du bör därför välja utifrån det du prioriterar främst..

FAQ

Vilken powerbank är bäst?

Vi har valt Sandberg Outdoor Solar Powerbank som den bästa på grund av alla dess användbara funktioner. Vilken som är den bästa powerbanken för dig kan dock vara annorlunda. Läs därför vårt test för att hitta den bästa för dina specifika behov.

Fungerar en powerbank för alla typer av smartphones och surfplattor?

Ja, de fungerar för alla som laddas med en sladd som har en USB-kontakt så att den kan anslutas till powerbanken. Du bör dock vara medveten om att de små powerbankerna ofta inte är tillräckligt kraftfulla för att ladda en surfplatta. Se därför vad som rekommenderas under varje produkt.

Vad betyder mAh?

Det är en måttenhet som berättar hur mycket energi ett visst objekt har. I förhållande till powerbanks berättar den hur stor kapacitet batteriet har och därmed hur mycket den kan ladda en elektronisk enhet.