Ogräsbrännare test→ Topp 8 bästa ogräsbrännare

1
Hozelock Green Power XL elektrisk ogräsbrännare

Ogräsbrännaren Green Power XL från Hozelock är miljövänlig och effektiv när det kommer till att bekämpa ogräs i din trädgård utan att behöva använda kemikalier. Den kan ta bort ogräs 5 gånger snabbare än generellt, är av hög kvalitet och har keramiska värmeelement. Därför ska du välja Hozelock Green Power XL ogräsbrännare Denna ogräsbrännare är väldigt effektiv och miljövänlig. Den är utrustad med en extra stor värmesköld som gör att du kan bekämpa ogräset 5…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hozelock Green Power XL elektrisk ogräsbrännare##
Hortus elektrisk ogräsbrännare och värmepistol##
Sievert Gardener ogräsbrännare 22301##
Sievert Pro Kraftbrännarpaket 1.875 kr. Bygghemma
SAM Partners 2000W ogräsbrännare##
Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ogräsbrännare med gaspatron##
Gloria Thermoflamm Electro ogräsbrännare 2000W##

I den här artikeln fokuserar vi på ogräsbrännare. Vi har granskat marknaden och valt ut de 8 bästa ogräsbrännarna. Vi har utsett den elektriska ogräsbrännaren Hozelock Green Power XL till bäst i test, eftersom att den är effektiv och tar bort ogräset 5 gånger snabbare tack vare den extra stora värmeskölden.

Spana också in resten av produkterna i vårt ogräsbrännare-test, på så sätt kan du hitta den som passar dig bäst. Den största skillnaden mellan ogräsbrännarna i vårt test är huruvida de körs på gas eller el. De kommer också med olika tillbehör, såsom munstycken och gasflaskor.  

I slutet av artikeln har vi förklarat allt som är värt att veta om ogräsbrännare och hjälpt dig att komma närmare beslutet om vilken som är den bästa ogräsbrännaren för dig och din trädgård. Allt för att underlätta ditt beslut!

Hozelock Green Power XL elektrisk ogräsbrännare – Den bästa ogräsbrännaren

Ogräsbrännaren Green Power XL från Hozelock är miljövänlig och effektiv när det kommer till att bekämpa ogräs i din trädgård utan att behöva använda kemikalier. Den kan ta bort ogräs 5 gånger snabbare än generellt, är av hög kvalitet och har keramiska värmeelement.

Därför ska du välja Hozelock Green Power XL ogräsbrännare

Denna ogräsbrännare är väldigt effektiv och miljövänlig. Den är utrustad med en extra stor värmesköld som gör att du kan bekämpa ogräset 5 gånger snabbare. Med Green Power XL får ogräset en termisk chock på 600 grader Celsius. Det bryter ner cellerna i ogräset så att det vissnar och dör på några sekunder. Den kraftfulla motorn på 2000W ger dig en jämn värmefördelning under hela värmeskölden för att ge den mest optimala effekten.

När ogräsbrännaren står i vågrätt läge svalnar den igen så att du kan känna dig säker när du använder denna ogräsbrännare. Med Green Power XL får du en rektangulär sköld på 25 centimeter för att ta bort ogräs på grusvägar och kanter längs gräsmattan eller plattor i trädgården, samt en mindre sköld i en rund form, som används för att mer noggrant kunna bränna ogräs i till exempel dina grönsaksodlingar eller rabatter. 

Ogräsbrännarens handtag består av ett ergonomiskt stängt handtag, vilket gör att du kan arbeta mycket bekvämare och just mer ergonomiskt. Dessutom får du också ett extra handtag att bära maskinen med. 

Produktinformation:

 • Effekt: 1600W 
 • Spänning: 220-240V ~ 50 Hz
 • Varmluftssystem: Varmluftsström 
 • Temperatur: upp till 600 grader Celsius
 • Sladdlängd: 1,5 meter
Det vi liker:
 • Tar bort ogräs 5 gånger snabbare med den extra stora värmeskölden
 • Kraftfull motor på 2000 W säkerställer en jämn värmefördelning under hela värmeskölden.
 • Både en rektangulär skärm och en mindre rund skärm ingår.

Hortus elektrisk ogräsbrännare och värmepistol – Ogräsbrännare med värmepistol

Denna elektriska ogräsbrännare från Hortus är både miljövänlig och effektiv. Den använder sig inte av gas eller kemikalier för att sönderdela ogräset, utan det är endast för dig sätta i maskinen i eluttaget, värma upp ogräset i 3 sekunder och sedan vissnar det efter några dagar. 

Varför ska du välja Hortus elektriska ogräsbrännare och värmepistol

Denna ogräsbrännare gör det lätt att bli av med ogräs mellan plattorna i din trädgård. Det är bara för dig att du ansluter brännaren till ett eluttag och värmer ogräset i 3 sekunder. Efter två dagar har allt ogräs vissnat. Det är ett oerhört miljövänligt sätt att bli av med ogräset för att undvika att du måste använda gas eller kemikalier för att ta bort det. 

Hortus ogräsbrännare fungerar också som en tändare för kol och briketter. Med den medföljande värmepistolen går det även att ta bort folie, gammal färg och så vidare. Denna värmepistol sparar dig därmed många timmars slitsamt arbete eftersom att du inte behöver stå och skrapa bort den gamla färgen. 

Produktdetaljer:

 • Vikt: 1,1 kg
 • Värmesystem: Varmluftsström 
 • Max. munstyckets temperatur: 600 grader Celsius
 • Min. munstyckets temperatur: 50 grader Celsius
 • Certifikat: GS och CE
Det vi liker:
 • Snabb och effektiv nedbrytning av ogräs
 • Miljövänlig metod, utan användning av gas eller kemikalier
 • Fungerar också som värmepistol, som bl.a. kan ta bort folie och måla

Sievert Gardener ogräsbrännare 22301 – Miljövänlig ogräsbrännare

Ogräsbrännaren från Sievert körs på gas och är perfekt för den som är ute efter en ergonomisk och miljövänlig ogräsbrännare till ett relativt lågt pris. Med denna produkt får du snabbt och effektivt bort olika typer av ogräs – det enda du behöver göra är att svepa med maskinen ca fem centimeter över önskat område så är vissnar ogräset inom 2-3 dagar. 

Därför ska du välja Sievert Gardener ogräsbrännare

Denna smidiga ogräsbrännare är väldigt enkel att använda. Den väger lite, till och med under ett kilo, är utvecklad på ett ergonomiskt sätt vilket dina knän och din rygg nog kommer att tacka dig för. Det enda du behöver göra är att svepa med maskinen cirka fem centimeter över det område som du önskar få bort ogräs ifrån – oavsett om det är rabatter eller mellan plattor. Effektivast är dock maskinen för att ta bort små ogräs, medan exempelvis maskrosor kan kräva fler omgångar. I detta steg i processen ska du tänka på att växten endast ska värmas, inte brännas, vilket du kontrollerar genom att gnugga gräset mellan fingrarna. Blir det mörkgrönt är du helt rätt ute! Sedan är det bara att du väntar och inom 2-3 dagar är ogräset visset. Det är således mycket lätt att bli av med ogräs med denna modell. 

Eftersom den körs på gas snarare än el betyder det däremot att du behöver ha snäppet mer kontroll – du måste därför vara extra försiktig, speciellt för dig som är nybörjare. Det är, som indikerat ovan, viktigt att du inte bränner något ogräs, framför allt inte under lång tid så att det tar eld. Det behöver bara ha tillräckligt med värme för att det ska vissna. 

Modellen används tillsammans med en gasbehållare och påfyllningsbar gasolflaska, som dock inte ingår i köpet. Det är dock en produkt som säljs till ett lågt pris och säkerställer en bekväm och smidig användning, så allt som allt är den mycket prisvärd. 

Produktinformation:

 • Vikt: 750g
 • Längd: 770mm
 • Värmesystem: Gas
 • Förbrukning vid 2 bar: 300 g/h
Det vi liker:
 • Miljövänlig ogräsbrännare som körs utan kemikalier
 • Utvecklad med optimal ergonomi i åtanke och är således skonsam för knän och rygg
 • Prisvärd ogräsbrännare som låter dig arbeta snabbt och smidigt

Sievert Pro Kraftbrännarpaket – Komplett ogräsbrännare för den inbitne

Denna ogräsbrännare är, som namnet avslöjar, ett riktigt kraftbrännarpaket. Det används främst av professionella inom isolerings-, bygg-, och vägarbeten, men denna modell fungerar även utmärkt för att bränna ogräs. Det är en handbrännare som producerar hetluft genom en inbyggd låga, vilket säkerställer ett effektivt arbete. 

Därför ska du välja Sievert Pro Kraftbrännarpaket

Är du ute efter en ogräsbrännare som tar ditt arbete med att bränna ogräs till nästa nivå ska du på goda grunder ta en närmare titt på denna modell: Sievert Pro Kraftbrännarpaket. Det är ingen tvekan om att vill du ha en mer avancerad, multifunktionell modell är det denna som är bäst i test. Utöver att använda modellen för att bränna ogräs, fungerar den även bra för isolerings-, bygg-, och vägarbeten. 

Sievert Pro Kraftbrännarpaket är en mycket bra ogräsbrännare som fungerar med hjälp av gas. Med i köpet får du en turbotillsats för användning med tryckluft. Denna tryckluftstillsats kan enkelt monteras på maskinen och bidrar med såväl ökad effekt som stabilitet. Den kommer även med brännarehandtag, halsrör, gasolslang och kraftbrännare.

Priset på denna modell ligger något högre än för de andra i detta test av ogräsbrännare, men i gengäld får du en hållbar, kraftig modell med kompletta tillbehör för att du ska kunna få en fin trädgård eller liknande grön omgivning, utan störande ogräs. 

Produktdetaljer:

 • Värmesystem: Gas
 • Effekt: 15kW
 • Gasolförbrukning: 1 100 g/h
Det vi liker:
 • Kraftfull modell för nedbrytning av ogräs
 • Kommer med en turbotillsats för användning av tryckluft ger ökad effektivitet
 • Multifunktionellt, effektivt kraftbrännarpaket

SAM Partners 2000W ogräsbrännare – Universalbrännare

Denna ogräsbrännare fungerar som en universell brännare med en 2000W elektrisk värmepistol. Den är säker att använda eftersom den inte har någon öppen eld. Förutom att fungera som en ogräsbrännare kan brännaren också användas för att tända grillen och den elektriska värmepistolen kan också ta bort gammal färg från olika föremål.

Därför bör du välja SAM Partners ogräsbrännare 2000W

Med denna universella ogräsbrännare kan du enkelt ta bort ogräset i trädgården. Den kan också användas för att tända grillen och ta bort färg, tack vare den den elektriska värmepistolen. Det är därför ett mycket funktionellt verktyg som du kan använda för många saker, och det är oumbärligt när du måste bekämpa även det mest envisa ogräset i din trädgård. 

Ogräsbrännaren har två värmeinställningar på 60 respektive 650 grader och bryter ner ogräset med värmen genom en termisk chock, och detta på några sekunder.  

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2000W
 • Temperatur: 60 och 650 grader
Det vi liker:
 • Universell modell som kan ta bort ogräs, tända grillen och ta bort gammal färg
 • Oumbärligt verktyg för att bekämpa även det mest besvärliga ogräset
 • Två värmeinställningar på 60 och 650 grader

Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ogräsbrännare med gaspatron – Ogräsbrännare med enhandsstyrning

Denna ogräsbrännare från Gloria använder sig av gas för att bryta ner ogräset. Den är ergonomiskt formad med en praktisk enhandsmanövrering, vilket gör den bekväm att använda. Den har en Piezo-tändning integrerad i handtaget. Med en flamtemperatur på 1000 grader Celsius tas dina ogräs bort effektivt. 

Därför bör du välja ogräsbrännaren från Glorian

Med ogräsbrännaren från Gloria kan du med gasen ta bort ogräs utan att behöva använda någon form av kemikalier. Det är otroligt enkelt att använda denna modell eftersom att du kan använda den med bara en hand. Detta är tack vare den praktiska Piezo-tändningen, som är integrerad i ogräsbrännarens ergonomiska handtag. Den kan nå en flamtemperatur på 1000 grader Celsius, vilket inte lite effektivt tar bort alla typer av ogräs. Maskinen kan också användas för att antända kol och bränna annat med. Den levereras med en gaspatron så att du direkt kan sätta igång och bli av med ogräs. Det är också DCGQ-GS-testad, vilket innebär att dess säkerhetsnivå har godkänts. 

Produktdetaljer:

 • Kraft: 2000W
 • Längd: 116 cm
Det vi liker:
 • Ergonomiskt handtag som gör det enkelt och bekvämt att använda denna
 • Enhandsstyrning tack vare Piezo-tändningen
 • Temperaturen på 1000 grader Celsius tar bort ogräs effektivt

Gloria Thermoflamm Electro ogräsbrännare 2000W – Elektrisk ogräsbrännare med ergonomiskt handtag

Thermoflamm Bio Electro från Gloria tar effektivt bort ditt ogräs, mossa och liknande. Detta tack vare en elektriskt genererad värme på 650 grader. Detta resulterar i både en snabb och långvarig effekt. Den har en ergonomisk design som säkerställer ett bekvämt grepp, samt en säker och enkel användning av brännaren med bara en knapp.

Därför bör du välja Gloria Thermoflamm Electro ogräsbrännare

Du kan enkelt ta bort bort ogräs eller mossa med denna Thermoflamm Electro ogräsbrännare från Gloria. Den kan användas i slutna utrymmen, som trappor utomhus eller på terrassen, och den kan också användas för att tända kol. Den dödar cellerna i ogräset med en elektriskt genererad värmestråle på 650 grader. På så sätt får du både en snabb borttagning och en långvarig effekt. 

Ogräsbrännaren har ett ergonomiskt handtag som gör det bekvämt att använda brännaren. Det har också ett bekvämt grepp och en enkel och inte minst säker användning med bara en knapp. 

Produktinformation:

 • Effekt: 2000W
 • Motor: 230 volt
 • Vikt: 1,75 kg
Det vi liker:
 • Kan användas i trängre utrymmen, till exempel trappor utomhus och terrasser
 • Fungerar också för att antända kol med
 • Dödar cellerna i ogräset med elektriskt genererad värme på 650 grader

Håll gräsmattan fri från ogräs

Det finns många metoder för att ta bort ogräset från din trädgård och mellan dina trädgårdsplattor. Att använda sig av en ogräsbrännare är ett av de mest effektiva sätt på vilket du kan få bukt med problemen, eftersom att det, tack vare den till ändamålet anpassade tekniken, då inte tar särskilt lång tid att bli av med ogräset. Med ogräsbrännaren får du inte resultat direkt, utan det är några dagar efter att du har bränt ogräset med brännaren du ser skillnad och sedan har det en bestående effekt. Ogräsbrännaren fungerar så att den bränner växtens celler och tillväxtpunkten, som ligger mitt i växten. Du ska bara svepa med maskinen snabbt över ogräset, i cirka 2 till 3 sekunder, eftersom det räcker för att ogräsets rötter blir tillräckligt varma.

Du kan även bränna bort delarna av ogräset som är ovan jord, men detta ökar risken för brand avsevärt på grund av glöden. Använd inte heller ogräsbrännaren för nära huset, vid uthus eller av brännbara material, eftersom ogräsbrännare orsakar ett antal bränder varje år.

En ogräsbrännare har flera fördelar jämfört med andra metoder, såsom bekämpningsmedel, eftersom du effektivt tar bort ogräset utan att behöva använda någon kemikalie, vilket är bättre för miljön. Du behöver inte heller vara rädd för att din hund eller dina barn kommer att få farliga kemikalier på sig, såsom i ögonen, när de leker runt i trädgården.

Om du kämpar med mycket ogräs i din gräsmatta kan det också hjälpa dig att bli av med det genom att klippa gräset oftare, eftersom vissa ogräs inte överlever att klippas varje vecka under lång tid. En robotgräsklippare är ett bra och enkelt sätt att klippa gräset ofta, eftersom du inte behöver ta dig tid att själv klippa gräset varje vecka. Den håller koll på när och hur det ska klippas och därigenom är du säker på att det kommer att göras och att ogräset kommer att brytas ner. Tycker du att det låter det här som en bra idé? Kolla då in vårt fantastiska test av robotgräsklippare för att hitta den bästa robotgräsklipparen för dig och din trädgård. Kom dock ihåg att inte klippa gräset för kort eftersom att solen lättare kan nå ner till ogräsets rötter vilket tyvärr bara förbättrar förhållandena för ogräset att överleva. Håll därför gräset på en längd på 3 till 4 centimeter – inte högre och inte lägre än så. De 4 centimeterna är en bra höjd, eftersom att det kommer att skugga ogräset som därför inte kan växa.

Hur du använder en ogräsbrännare

Du bör planera att använda din ogräsbrännaren utifrån vädret den dagen. Du bör heller inte använda ogräsbrännaren om det har varit höga temperaturer och inget regn under lång tid. Detta kan leda till att de omgivande växterna och gräset är farligt mottagliga för lågorna vilket lätt kan leda till brand.

När du väl har vidtagit dessa försiktighetsåtgärder bör du också komma ihåg att ta bort lättantändligt material i trädgården samt ha en hink med vatten nära till hands så att du är redo om ogräset skulle fatta eld. Hur du använder den:

 • Värm ogräset på ett avstånd av cirka 10 centimeter, detta kan dock variera mellan olika modeller
 • Värm ogräset i några sekunder. Kom ihåg att ogräset ska brytas ned och inte brännas, eftersom detta kan få rötterna att gro igen.
 • Du kan kontrollera om ogräset har värmts tillräckligt genom att pressa det mellan två fingrar. Det ska kännas mjukt och du ska ha lämnat mörka fläckar på ogräset, eftersom detta innebär att cellerna sönderdelas.
 • Använd en brandfarlig platta eller liknande mellan brännaren, häckar och buskar så att du inte förstör de omgivande växterna.
 • Efter några dagar bör det döda ogräset tas bort, annars kan du bränna av det med brännaren nästa gång.

Prioritera säkerheten högst när du använder ogräsbrännaren

Eftersom en ogräsbrännare arbetar med mycket hög värme och eld för att bryta ner ogräset behöver du vara noga med att använda den försiktigt och ha den under kontroll. Du kan lätt tända eld på andra växter och föremål om du inte är försiktig. Speciellt om vädret, som sagt, har varit väldigt torrt och varmt länge, krävs det inte mycket för att något går snett. Det har inträffat många olyckor när man använder ogräsbrännare eftersom att man inte har vidtagit nödvändiga försiktighetsåtgärder och inte har haft full kontroll över brännaren. Det är därför viktigt att du tänker på dessa saker när du använder din ogräsbrännare:

 • Avmontera gasen när du inte använder ogräsbrännaren
 • Ställ aldrig ner en varm brännare
 • Lämna inte en tänd brännare utan uppsikt
 • Använd inte brännaren för brännbara saker
 • Efter att ha använt brännaren bör du gå en sväng i trädgården och kontrollera att det inte finns något som ligger och glöder eller luktar rök.
 • Om du absolut vill bränna ogräs i torra perioder måste du vattna området i fråga båda före och efter användning av ogräsbrännaren

Gasbrännare eller elektrisk ogräsbrännare?

Som du kan se i vårt ogräsbrännare-test finns det både elektriska ogräsbrännare och ogräsbrännare som går på gas. En ogräsbrännare på gas är fortfarande det vanligaste sättet att ta bort ogräs, men den elektriska ogräsbrännaren fungerar lika bra. En gasbrännare fungerar med en gasflaska och värmer ogräset så mycket att cellerna förstörs. Det är effektivt men inte permanent eftersom ogräset oavsett vad som kommer att komma tillbaka någon gång. Det är verkligen en god idé att använda detta vid terrasser med kakel eller tegel, gångvägar med grus eller kakel samt bäddar av jord. Vid dessa fall är gasbrännaren en bra lösning. Det är emellertid viktigt att ha fullt fokus under användning, eftersom att den snabbt kan tända eld på saker om den kommer i kontakt med just ett lättantändligt material, särskilt under torrperioder.

Den elektriska ogräsbrännaren fungerar genom att avge cirka 600 graders värme via en 2000 watt värmare. Runt värmaren finns det vanligtvis en liten elmotor som driver en fläkt så att värmen fördelas runt ogräset.

Annan användbar information för att bränna bort ogräs

Alla ogräsbrännare fungerar på ungefär samma sätt och därför finns det några andra parametrar du kan tänka på när du väljer vilken ogräsbrännare som är den bästa för dig. Vilket pris en produkt har beror på olika aspekter, och valet bör du annars framför allt basera valet på hur stor din trädgård är.

Om du har en större trädgård bör du välja en gasbrännare, eftersom att den kan bränna ogräset i ett större område, och mycket snabbare än en elektrisk ogräsbrännare. Du bör också välja en gasflaska på cirka 5 liter så att den kan täcka dina behov under hela säsongen utan att du behöver ge dig ut och köpa en ny mitt i allt. Om du har en väldigt stor trädgård bör gasflaskan innehålla upp till 10 liter.

Om du å andra sidan har en liten trädgård är den elektriska ogräsbrännaren ett bra val för dig. Den är lätt och smidig, så på så sätt har du större möjlighet att gå ner på detaljnivå i dina rabatter eller mellan plattorna. Om du vill ha en gasbrännare istället kan du enkelt nöja dig med en engångsburk på brännaren, som lätt kan bytas och är lätt att bära runt i trädgården.

Om du har många svängar och kanter i din trädgård är det en bra idé att välja en brännare som kommer med flera munstycken i olika former. De kommer ofta med ett runt eller ett spetsigt munstycke så att du kan bränna mer precist och exakt, vilket gör att du inte träffar de omgivande växterna som du inte vill förstöras.

FAQ

Vilken ogräsbrännare är bäst i test?

Enligt oss är Hozelock Green Power XL elektrisk ogräsbrännare bäst i test, eftersom den kan ta bort ogräs 5 gånger snabbare med sin stora värmesköld. Du kan se fler bra modeller i vårt ogräsbrännare-test.

Ska jag välja gas- eller elektrisk ogräsbrännare?

Den största skillnaden är att den elektriska brännaren går på el och därför har en sladd, och så är den lite långsammare än gas. Om du har en stor trädgård bör du välja en gasbrännare och om du har en liten trädgård, välj den elektriska. Läs mer i vårt test

Varför ska jag välja en ogräsbrännare framför bekämpningsmedel?

En ogräsbrännare är mycket mer miljövänlig eftersom den inte lämnar kemikalier i naturen, vilket bekämpningsmedlet gör. Dessutom är bekämpningsmedlet farligt för husdjur och barn som kan få det i munnen eller ögonen om de rör vid det.