Bästa Ögonkräm 2022

1
Ecooking Eye Cream 30 ml

ch mörka ringar med strålning och ny energi?  Hitta ögonkrämen som passar dig! De flesta människor förknippar ögonkräm med en liten burk eller tub som har ett mycket högt pris. Är ögonkräm överhuvudtaget nödvändigt eller är det bara en överprissatt liten sak? - Även här råder det delade meningar. Vi vet dock att huden under ögonen, liksom huden på läpparna, är finare och tunnare än huden på andra ställen på kroppen. Det är därför logiskt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Ecooking Eye Cream 30 ml##
Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme##
Vichy Idealia eye serum##
Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml 627 kr. Proshop
Rudolph Care Eye Creme##
Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex 517 kr. Proshop
Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 412 kr. NordicFeel
Clinique All About Eyes Rich Cream 314 kr. Bangerhead

Drömmer du om att ersätta trötta ögon och mörka ringar med strålning och ny energi?  Hitta ögonkrämen som passar dig!

De flesta människor förknippar ögonkräm med en liten burk eller tub som har ett mycket högt pris. Är ögonkräm överhuvudtaget nödvändigt eller är det bara en överprissatt liten sak? – Även här råder det delade meningar.

Vi vet dock att huden under ögonen, liksom huden på läpparna, är finare och tunnare än huden på andra ställen på kroppen. Det är därför logiskt att det behövs en speciell kräm för att vårda och skydda detta område.

Förhoppningsvis är du mycket klokare när det gäller vilken ögonkräm du ska välja efter att ha läst den här artikeln.

Nedan kan du läsa om 8 olika ögonkrämer som vi har tittat närmare på och som vi tycker är bra val.

Korta testresultat

Den bästa ögonkrämen i detta ögonkrämtest är Ecooking Eye Cream, eftersom den har en parfymfri och vegansk formulering. Dessutom inverkar den för att strama upp samtidigt som den minskar svullnad och mörka ringar runt ögonen. Som om det inte vore nog säljs denna ögonkräm till ett budgetvänligt pris.

Den bästa prisvärda ögonkrämen i detta ögonkrämstest är Vichy Idealia eye serum. Priset är mycket rimligt och krämen har en trevlig och lätt konsistens. Dessutom har den en svalkande effekt på huden och kommer i en fin tub med en applikator som gör att du kan applicera krämen direkt på huden utan att sticka fingrarna i den.

Den bästa premium ögonkrämen i det här testet är Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream från Shiseido, eftersom den är av extremt hög kvalitet. Krämen är berikad med ReNeura-teknologi, som fungerar som ett naturligt fyllmedel, har en hög fuktnivå och skyddar huden från yttre faktorer.

Ta gärna en titt på de andra produkterna också, eftersom det här bara var en kort recension av bästa ögonkräm, bästa pris och premium ögonkräm, men de andra ögonkrämerna i det här testet har alla sina fördelar.

Vilken ögonkräm ska du välja?

Det finns många ögonkrämer på marknaden, och det kan vara lite av en djungel att navigera när man ska bestämma sig för vilken man ska köpa.

Under ögonen är huden finare och tunnare än på andra ställen på kroppen. Därför behöver den lite extra omsorg och skydd. Inte minst eftersom huden i ansiktet också är utsatt för solens skadliga strålar.

Människor kan ha olika krav på vad en ögonkräm ska göra. Vissa vill bara att huden ska skyddas från väder och vind och inte torka ut, medan andra behöver en ögonkräm för att förebygga mörka ringar under ögonen och jämna ut fina linjer och andra ålderstecken.

Många ögonkrämer sägs göra mirakel, och om du inte är uppmärksam på vad din hud behöver kan du spendera en förmögenhet innan du vet ordet av.

Innan du går till affären är det första steget att bestämma vad du vill uppnå med din ögonkräm.

Ecooking Eye Cream 30 ml – Den bästa ögonkrämen

Ecooking Eye Cream 30 ml

Du behöver inte lägga ner alltför mycket pengar för att ha råd med vår testvinnare, eftersom denna fuktgivande och uppstramande ögonkräm från Ecooking säljs till ett budgetvänligt pris. Du kompromissar dock inte på något sätt med krämens uppbyggnad, då denna variant kan hantera allt från att jämna ut fina linjer till att reducera mörka ringar och svullna ögon.

Varför du ska välja en Ecooking Eye Cream 30 ml

Om du vägrar att kompromissa med din framtida ögonkräm, rekommenderar vi att du investerar i Ecookings utmärkta ögonkräm. Produkten är fri från animaliska ingredienser och parfymer, så den passar även känslig hud. Ögonkrämen innehåller hydrolyserat ris- och sojaprotein, en bioaktiv växtingrediens från sparris, tång- och rosmarinextrakt, vitamin E och A samt ekologisk kokosnötsolja och glycerin.

Alla dessa ingredienser ger en fuktgivande och uppstramande formulering som hjälper till att öka hudens egen kollagenproduktion och upprätthålla dess optimala fuktnivåer. Dessutom stärker och skyddar formulan den känsliga huden runt ögonen. Du kommer att uppleva en minskning av fina linjer, mörka ringar och svullnader runt ögonen när du använder denna ögonkräm.

Produktinformation

 • Har en anti-ageing inverkan
 • Återfuktar huden
 • Innehåller vitamin A och E
 • Eliminerar svullnad och mörka ringar
 • Säljs till ett budgetvänligt pris
Det vi liker:
 • Parfymfri, vegansk och lämplig för alla hudtyper.
 • Stramar upp huden runt ögonen
 • Stärker och skyddar huden
 • Reducerar svullnad och mörka ringar

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme – Ögonkräm som bekämpar ålderstecken

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

Denna ögonkräm är för dig som bryr dig om kvalitet och bra resultat, för det är alltid trevligt när kvaliteten på en dyr produkt gör den värt sitt pris – särskilt om det är en som du ska smeta in i ansiktet. Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme är en testvinnare hos Femina, som har testat flera olika ögonkrämer.

Varför du ska välja Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme sägs ha en märkbar uppstramande effekt. Den fungerar riktigt bra på mörka ringar som kan uppstå under ögonen och på ålderstecken i allmänhet. Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme sägs också hjälpa till att förtjocka tunn, genomskinlig hud och göra den mindre genomskinlig. Dessutom innehåller den 3 olika typer av A-vitamin som hjälper till att ge näring och vårda huden runt ögonen.

Nackdelen med krämen är att den kan vara lite sträng mot huden och orsaka rodnad. Därför bör Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme i början av användningen endast användas varannan dag tills huden har vant sig vid den. Annars rekommenderas att du använder den morgon och kväll.

Produktdetaljer:

 • Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme på 15 ml kommer i en liten flaska med pumpfunktion som gör det enkelt att hålla krämen bakteriefri.
 • Den har bevisad effekt eftersom produkten är baserad på medicinsk forskning.
 • Den har ett högt innehåll av aktiva substanser och vitamin A, vilket hjälper till att förebygga ålderstecken, solskador etc.
Det vi liker:
 • Det sägs ha en märkbar uppstramande effekt.
 • Den har en god och behaglig doft
 • Den har en pumpfunktion som gör det enkelt att hålla den bakteriefri.

Vichy Idealia eye serum – Bästa prisvärda ögonkräm

Vichy Idealia eye serum

Denna ögonkräm är för dig som vill ha en bra ögonkräm till ett riktigt bra pris.

Vichy Idealia eye serum är också med i Feminas test av ögonkrämer, men den får bara 2 Qs av de 6 den skulle kunna få. Detta beror på en lätt stickande efterverkan, men som sagt, huden skiljer sig från person till person, och Vichy Idealia eye serum får beröm för många andra saker.

Varför du ska välja Vichy Idealia eye serum

Vichy Idealia eye serum har en härligt lätt konsistens. Den appliceras runt ögonen och vårdar den fina, tunna huden som du har där. Den sägs ha en uppstramande effekt och kan bland annat minska de fina linjerna runt ögonen. Det sägs också att den minskar mörka ringar och påsar under ögonen, vilket gör att du ser fräschare ut. Vichy Idealia eye serum innehåller bland annat koffein och lakritsrotextrakt. Detta ska ha en upplyftande effekt på själva huden och verka energigivande. Tack vare sheasmöret har krämen en lätt konsistens som gör den behaglig att applicera och har en mjukgörande effekt på huden. Det rekommenderas att använda krämen morgon och kväll på torr och ren hud.

Produktinformation om Vichy Idealia eye serum:

 • Den är i en fin tub med 15 ml innehåll och en applikator som gör det möjligt att applicera krämen utan att vara i kontakt med B3- vitamin och termiskt källvatten från Vichy, som är känt för att ha en lugnande effekt och stärkande egenskaper.
 • Den är parabenfri
Det vi liker:
 • Den har en trevlig lätt konsistens
 • Den har en kylande effekt på huden
 • Den kommer i en fin tub med en applikator som gör att du kan applicera krämen direkt på huden utan att sticka fingrarna i den.

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml – En premium ögonkräm

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml

Denna ögonkräm från Shiseido är för dig som vill ha en premium ögonkräm där priset inte är den avgörande faktorn. Krämen är utvecklad med anti-ageing-egenskaper och bekämpar så många som 6 olika typer av rynkor och fina linjer. Den skyddar också mot yttre faktorer och för tidigt åldrande av huden.

Varför du ska välja en Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml

Denna ögonkräm är kanske lite dyrare än flera av de andra krämerna i detta test, men i gengäld får du en utmärkt produkt som verkligen kan hjälpa till att bekämpa ålderstecken. Krämen är utvecklad med en speciell ReNeura-teknik som består av ett kombu-bounce-komplex och en peptid. Denna kombination gör att krämen fungerar som ett naturligt fyllmedel. Dessutom bekämpar krämen 6 olika typer av rynkor och fina linjer.

En annan tydlig fördel med denna kräm är att den skyddar ditt känsliga ögonparti från yttre påverkan och minskar sannolikheten för att huden åldras i förtid. På så sätt kommer din hud att se ungdomlig ut längre om du använder denna kräm dagligen. Och som om allt detta inte vore nog ger denna ögonkräm även en god mängd fukt till området runt ögonen, vilket gör att huden känns silkeslen, välvårdad och jämnare.

Produktinformation

 • Har anti-ageing inverkan
 • Fungerar som ett naturligt fyllmedel för att släta ut fina linjer och rynkor på grund av uppbyggnad med ReNeura-teknologi.
 • Tillför fukt till huden runt ögonen
Det vi liker:
 • Utvecklad med ReNeura-teknik som fungerar som ett naturligt fyllmedel
 • Skyddar huden mot skadliga yttre faktorer och för tidigt åldrande
 • Innehåller en god mängd fukt så att din hud är väl återfuktad

Rudolph Care Eye Creme – För dig som gillar det naturliga valet men som älskar lyx.

Rudolph Care Eye Creme

Rudolph Care är en tillverkare för vilken hållbarhet, ekologi och en hälsosam, vacker och naturlig hud står i förgrunden vid utvecklingen av deras hudvårdssortiment. Det är därför Rudolph Care använder aktiva ingredienser från hela världen för sin hudvårdsserie. Alla produkter utvecklas och tillverkas i Danmark. Rudolph Care Eye Creme är en läcker ögonkräm där det naturliga kombineras med lyx.

Varför du ska välja Rudolph Care Eye Creme

Rudolph Care Eye Creme är en vårdande ögonkräm som stramar upp, vårdar och återfuktar den känsliga huden runt ögonen. Rudolph Care Eye Creme innehåller aktiva ingredienser som har visat sig minska synligheten av fina linjer runt ögonen. Sist men inte minst arbetar Rudolph Care Eye Creme för att stärka hudens elasticitet och smidighet, samtidigt som den ger huden en naturlig lyster.

Produktinformation om Rudolph Care Eye Creme:

 • Kommer i en fin, feminin tub på 15 ml
 • Innehåller naturliga ingredienser från hela världen.
 • Innehåller inga parabener.
 • En produkt med fokus på hållbarhet och ekologi.
 • Tillverkad i Danmark.
Det vi liker:
 • Rudolph Care Eye Creme innehåller aktiva ingredienser från hela världen som vårdar, ger näring och skyddar huden på bästa möjliga sätt.
 • Den tillverkas i Danmark i samarbete med de mest skickliga skönhetsproducenterna.
 • Stärker hudens elasticitet och smidighet runt ögonen.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex – För dig som vill ha glitter i ögonen, till ett rimligt pris.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex från Estée Lauder är en ögonkräm som har fått bra recensioner av användarna. Estée Lauder är ett välkänt varumärke för prisvärda hudvårdsprodukter av hög kvalitet.

Varför du ska välja Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är en nattögonkräm som är en superbooster. Med sin 10X Concentrated Repair Technology sägs den hjälpa mot synliga spår av sömnbrist, UV-strålar och föroreningar.

Enligt kliniska tester ser huden fräsch och föryngrad ut, särskilt runt ögonen.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex reparerar synliga ålderstecken och lindrar torrhet.

På bara några veckor hjälper Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex till att sudda ut mörka ringar under ögonen och tack vare en effektiv fuktbooster återfuktar den huden i 24 timmar i sträck.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex fungerar också som en antioxidant som motverkar skador orsakade av fria radikaler i upp till 8 timmar.

Exklusiva ChronoluxCB hjälper huden att reparera sig själv naturligt. Detta gör att ögonen ser yngre och fräschare ut.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är en gelkräm och dess lätta konsistens gör att den absorberas snabbt och lämnar huden mjuk och smidig. Använd innan du går till sängs.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex produktinformation:

 • Varumärke: Estée Lauder
 • Innehåll: 15 ml.
 • Syfte: Anti-ageing, kollagen-boost, blekande
 • Hudtyp: Torr hud
 • Innehåller E-vitamin
Det vi liker:
 • Detta är en superbooster av en natt-ögonkräm baserad på 10X Concentrated Repair Technology.
 • Återfuktar huden i 24 timmar
 • Det är en gelkräm som absorberas lätt och lämnar huden silkesmjuk.

Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream – För dig som vill lysa som märket på din ansiktskräm

Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream

Ole Henriksen är känd för sin alltid positiva och energiska aura. Detta återspeglas inte minst i hans ansiktsprodukter, som finns i vackra ljusa färger. Ole Henriksen vill förmedla denna utstrålning till både kvinnor och män genom sina hudvårdsprodukter.

Varför du ska välja Truth Banana Bright Eye Cream

Ole Henriksen är ett erkänt danskt varumärke för hudvårdsprodukter. De flesta känner till Ole Henriksen för hans utstrålning, hans så kallade “Ole Glow”. Det handlar om att stråla inifrån. Det är detta som hans produkter handlar om.

Truth Banana Bright Eye Creamer är en ögonkräm inspirerad av “bananpulver”, som är det nya måstet bland makeup-artister. Den sägs lysa upp huden och korrigera färgen omedelbart. Ögonkrämen återfuktar huden på djupet samtidigt som dess lätta och luftiga konsistens gör att makeupen sitter bättre. Med Truth Banana Bright Eye Cream kommer ögonområdet att se ljusare, fräschare och smidigare ut. Vid långvarig användning av Truth Banana Bright Eye Cream kommer mörka ringar under ögonen att blekna, liksom fina linjer och leende linjer. Applicera runt ögonen morgon och kväll.

Detaljer om Truth Banana Bright Eye Cream:

 • Innehåll: 15 ml i en färgstark burk.
 • Gör sminket lättare att applicera och mer hållbart
 • Ljusar upp, färgkorrigerar, reducerar mörka ringar och suddar ut fina linjer och leende linjer.
 • Fri från parabener, sulfater och ftalater.
Det vi liker:
 • Återfuktar huden på djupet.
 • Fungerar riktigt bra med smink.
 • Innehåller C-vitamin och kollagenboost

Clinique All About Eyes Rich Cream – För dig som gillar ett bra och beprövat märke

Clinique All About Eyes Rich Cream

Clinique var det första företaget som tillverkade och utvecklade dermatologisk hudvård. Företaget grundades 1968 i New York och är fortfarande ett av de mest eftertraktade hudvårdsvarumärkena på marknaden idag. Denna ögonkräm är rankad på 9:e plats i Pricerunners test.

Varför du ska välja Clinique All About Eyes Rich Cream

Clinique är ett populärt och eftertraktat varumärke, bland annat för att hudvårdsprodukterna utvecklas i samarbete med dermatologer och de är är allergitestade.

Clinique All About Eyes Rich Creamer är en idealisk ögonkräm, krämig och fuktgivande. Den ger näring åt huden runt ögonen och minskar mörka ringar och svullnader. Vad som är ännu bättre är att den är parfymfri och till och med testad av ögonläkare. Det rekommenderas att försiktigt stryka krämen kring ögonområdet både morgon och kväll för bästa resultat.

Produktinformation om Clinique All About Eyes Rich Cream:

 • Innehåll: 50 ml i burk
 • Hudtyp: lämplig för torr hud
 • Syfte: Minimerar svullnader och minskar mörka ringar under ögonen
 • Doftfri
 • Allergitestad
Det vi liker:
 • Ingår i en hudvårdsserie som testats av ögonläkare.
 • Den är krämig och fuktgivande
 • Den är parfymfri.

Vad du ska tänka på när du köper en ögonkräm

Huden under ögonen är tunnare och finare än resten av huden i ansiktet (med undantag för läpparna). Dessutom är huden runt ögonen inte alls lika elastisk som andra delar av huden. Detta är en av anledningarna till att ålderstecken uppträder snabbare runt ögonen än i resten av ansiktet.

Huden under ögonen torkar ut snabbare än resten av huden i ansiktet, och det är just på grund av torrheten som fina linjer lätt uppstår. Om du ser till att återfukta din hud med en bra ögonkräm kommer dessa linjer att bli mycket mindre synliga. En bra ögonkräm kan också minska mörka ringar under ögonen.

Du kanske undrar varför du inte bara kan använda en fuktighetskräm i hela ansiktet. Detta beror på att huden runt ögonen behöver en kräm med mycket A-vitamin, medan resten av ansiktet behöver en rikare kräm.

Dessutom måste du vara noga med att välja en kräm som passar din hud. Om du har provat små tester av olika krämer i ansiktet vet du att det är stor skillnad. Det som fungerar bra för en person kanske inte fungerar bra för en annan. Så var medveten om vad krämen ska hjälpa dig med. Är det bara för att återfukta och förebygga ålderstecken? Eller har du specifika utmaningar som du vill att krämen ska hjälpa dig med?

Om du inte är uppmärksam på dessa saker kan det snabbt sluta med att du betalar stora summor pengar för ansiktskrämer som inte har optimal effekt på din hud eller som du helt enkelt inte gillar att använda.

Om du undersöker marknaden noggrant kan du läsa om enskilda produkter på många återförsäljares webbplatser. Det är också alltid bra att kontrollera om din kräm har fått ett betyg i något test. Men det bästa är förstås att kunna prova det.

Slutsats

I den här artikeln har vi försökt göra jakten på din nya ögonkräm enklare för dig genom att presentera åtta ögonkrämer som vi tycker är bra val.

Vår testvinnare är Ecooking Eye Cream 30 ml, eftersom den är vegansk och parfymfri, den stramar upp och återfuktar huden och dessutom säljs till ett överkomligt pris. Det finns alltså många fördelar med att välja denna variant.

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme är Feminas testvinnare. Den är inte billig, men har en märkbar effekt och en utsökt konsistens.

Vichy Idealia eye serum är den prisvärdaste krämen. Den är också testad av Femina, och med vitamin B3 och termiskt källvatten från Vichy är den känd för att ha en lugnande effekt och stärkande egenskaper. Det är en bra ögonkräm till ett rimligt pris.

Testets premiumprodukt är en Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream från märket Shiseido. Krämen förebygger för tidigt åldrande av huden, eliminerar rynkor och fina linjer, tillför huden mycket fukt och skyddar den känsliga huden runt ögonen från vardagens hårda påfrestningar.

Rudolph Care Eye Creme är också en god, naturlig och läcker kräm gjord av aktiva ingredienser från hela världen som vårdar, ger näring och skyddar huden på bästa möjliga sätt. Den tillverkas i Danmark.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex är en superbooster av en nattögonkräm baserad på 10X Concentrated Repair Technology. Den är från Estée Lauder och återfuktar huden i 24 timmar.

Den näst sista ögonkrämen i detta ögonkrämstest är Truth Banana Bright Eye Cream – krämen som är rik på C-vitamin och ger en kollagenboost. Den ska få dig att stråla inifrån, vilket är självklart eftersom denna ögonkräm kommer från Ole Henriksen.

Den sista ögonkrämen är från Clinique och heter All About Eyes Rich Cream. Ögonkrämen som har många år av erfarenhet bakom sig och som testats av ögonläkare. Så även denna är en riktigt bra och förnuftig ögonkräm.

Vi önskar dig mycket nöje med att hitta din nya ögonkräm!