Minikylskåp – Det bästa minikylskåpet 2022

1
Scandomestic Coca Cola CoolCube

Med Scandomestic Coca Cola CoolCube får du ett minikylskåp i en rolig och annorlunda design med Coca Colas klassiska logotyp på både sidorna och glasdörren. Kort sagt, detta är ett äkta Coca Cola-kylskåp som du kan få i både rött och vitt. Varför välja Scandomestic Coca Cola CoolCube? Minikylskåpet Scandomestic Cool Cube fungerar bra som både ett kylskåp för gamers med plats för kalla drycker och snacks för långa spelkvällarn, ett kylskåp för kalla läskedrycker…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Scandomestic Coca Cola CoolCube 2.499 kr. eNemo
Stylideas S0582930 755,60 kr. Pretty Little Thing
Scandomestic Coca Cola High Cube 3.690 kr. Gränsbygdens Köpcentrum
Drinkstuff ChillQuiet Mini##
Denver MFR-400 500 kr. Proshop

Ett minikylskåp ger dig extra kylutrymme och flexibilitet i vardagen.

Behöver du extra kylutrymme? Vill du ha ett extra kylskåp, men tycker att ett vanligt kylskåp kostar mycket pengar och tar för mycket plats?

Det finns många goda skäl att välja ett minikylskåp i stället för ett stort kylskåp. Du kan skaffa ett kylskåp för uteplatsen eller ett bärbart kylskåp för bilen. Om du är en skönhetsnörd vill du kanske ha ett litet kylskåp för smink och hudvårdsprodukter. Ett minikylskåp kan också bidra till att sänka den årliga energiförbrukningen och kan det leda till en lägre eförbrukning, vilket sparar pengar i längden och är bra för klimatet.

I den här köpguiden berättar vi om 5 av de bästa minikylskåpen på marknaden, så att du är redo att köpa ditt första (eller nästa) minikylskåp. En snabb översikt över de olika modellerna finns i vår jämförelsetabell.

Scandomestic Coca Cola CoolCube –

Scandomestic Coca Cola CoolCube

Med Scandomestic Coca Cola CoolCube får du ett minikylskåp i en rolig och annorlunda design med Coca Colas klassiska logotyp på både sidorna och glasdörren. Kort sagt, detta är ett äkta Coca Cola-kylskåp som du kan få i både rött och vitt.

Varför välja Scandomestic Coca Cola CoolCube?

Minikylskåpet Scandomestic Cool Cube fungerar bra som både ett kylskåp för gamers med plats för kalla drycker och snacks för långa spelkvällarn, ett kylskåp för kalla läskedrycker och ett klassiskt minikylskåp för att hålla alla typer av drycker kalla. Den passar i ditt rum, vardagsrum eller kök. Minikylskåpet har en vändbar dörr, 2 hyllor och med en volym på 50 l är kylskåpet en perfekt storlek som inte tar upp för mycket plats och kylskåpet fungerar utmärkt även när det är fullt. Trots att kylskåpet är klassat F har minikylskåpet en energiförbrukning per år (kWh/år) på endast 84J. Kylskåpet har en volymnivå på 39 decibel, men är i allmänhet tyst och stör dig inte alls.  

En Schuko-kontakt med jordningsalternativ ingår i kylskåpet.  Kylskåpet är 51 cm högt, 43 cm brett och 47,5 cm djupt. 

Det vi liker:
 • Vändbar dörr
 • 2 hyllor
 • Kapacitet på 50 L
 • Glasdörr
Det vi ikke liker:
 • Saknar elektronisk temperaturkontroll

Stylideas S0582930 – Bästa billiga minikylskåp

Stylideas S0582930

Minikylskåpet från Stylideas vinner testet för bästa billiga kylskåp. Minikylskåpet är ett litet, kompakt kylskåp. Den har en snygg design som gör att den passar in i alla rum i ditt hem. Med sin eleganta design kan kylskåpet också fungera som ett skönhetskylskåp för att kyla dina hudvårdsprodukter och skönhetsartiklar.

Varför du ska välja Stylideas S0582930

Med ett minikylskåp från Stylideas får du ett vackert och elegant minikylskåp som finns att få i vitt, guld och silver. Det är en kompakt modell som vinner priset för billigast i test. Kylskåpet vinner också som testets tystaste kylskåp med en decibelnivå på bara 35 – det har en inbyggd funktion för att minska ljudnivån. Kylskåpet har en lägre ljudnivå jämfört med de andra minikylskåpen i testet.

Den tillhör energiklass B, vilket innebär att den är mer energieffektiv. Å andra sidan har minikylskåpet en energiförbrukning per år (kWh/år) på 333J.

Kylskåpet är 30 cm högt, 28,5 cm brett och 20 cm djupt. Det betyder att det passar nästan överallt, eftersom den tar så lite plats.

Det vi liker:
 • Kapacitet 4 L
 • Har en ljudnivå på 35 db.
 • Energiklass B
 • 1 justerbar hylla och en dörrficka
Det vi ikke liker:
 • Storleken. Den kan vara för liten för vissa ändamål.

Scandomestic Coca Cola High Cube – Bästa premium minikylskåp

Scandomestic Coca Cola High Cube

Minikylskåpet Scandomestic High Cube ligger i den dyrare ändan, men i gengäld får du mycket valuta för pengarna. Kylskåpet fungerar perfekt som ett minikylskåp för större familjer och kan hålla maten kall.

Varför välja Scandomestic Coca Cola High Cube?

Trots namnet minikylskåp är Scandomestic High Cube ett mellanstort kylskåp och passar bra i köket som kylskåp nummer två. Kylskåpet fungerar utmärkt både för att hålla lunchpaket kalla, hålla maten kall samt för att hålla drycker kalla. Med en volym på 115 l och hela 5 hyllor får du ett minikylskåp som fungerar i princip som ett vanligt kylskåp – det enda som saknas är en grönsakslåda och en frys.

Kylskåpet har en ljudnivå på 39 db, men är i allmänhet tyst och är inte något som stör dig eller din familj. Kylskåpet är det största i testet, med en höjd på 84 cm, en bredd på 56 cm och ett djup på 54 cm.

Minikylskåpet har både inbyggda lampor och använder naturgas som köldmedium.

Som nämnts är kylskåpet prismässigt i den dyrare ändan, men ett minikylskåp från Scandomestic High Cube är en behändig produkt som lätt kan ersätta ett kylskåp i vanlig storlek. 

Det vi liker:
 • 5 hyllor
 • 115 L kapacitet
 • Vändbar dörr
 • Har en inbyggd LED-lampa
Det vi ikke liker:
 • Grönsakslåda eller frys ingår inte

Drinkstuff ChillQuiet Mini – bäst för hemmabaren

Drinkstuff ChillQuiet Mini

Drinkstuff ChillQuiet Mini minikylskåp är ett snyggt och elegant minikylskåp som passar perfekt in på ditt kontor eller din hemmabar och håller alla dina favoritdrycker kall. Du kan ställa in minikylskåpets temperatur så att den är lämplig just för de produkter som du vill hålla kalla.

Varför du ska välja Drinkstuff ChillQuiet Mini

Minikylskåpet från Drinkstuff är det perfekta minikylskåpet för din hemmabar eller ditt kontor. Kylskåpet är kompakt och har klimatklass N, vilket innebär att den fungerar bäst i ett rum med en temperatur mellan 10 och 38 grader. I de flesta fall är detta inget du behöver oroa dig för, men det innebär att kylskåpet kan skadas om det lämnas i ett kallt rum med en temperatur under 10 grader. Du kan själv ställa in kylskåpets temperatur mellan 5 och 18 grader, beroende på hur kallt du vill ha det. Kylskåpets dörr har ett lås för att hålla oönskade gäster borta. Om du exempelvis vill använda minikylskåpet i din hemmabar behöver du inte oroa dig för att barnen ska få tillgång till alkohol.  

Minikylskåpet från DrinkStuff har en höjd på 30 cm, en bredd på 38,4 cm och ett djup på 40,5 cm. Kyksåpet är litet i höjdled, men den justerbara hyllan gör minikylskåpet flexibelt. Du kan också ta bort hyllan helt och hållet om du vill förvara större flaskor i kylskåpet.

Det vi liker:
 • 1 justerbar hylla
 • Dörröppning till höger
 • Kapacitet 17 L
 • Inbyggt ljus
 • Justerbar temperatur
Det vi ikke liker:
 • Bör inte lämnas i ett kallt rum

Denver MFR-400 – bäst för ditt rum

Denver MFR-400

Med ett minikylskåp från Denver får du ett perfekt minikylskåp för ditt eget rum. Tyngdpunkten ligger på “mini” för kylskåpet har en volym på endast 4 liter, men i gengäld har den en elegant design som gör att kylskåpet passar in i vilket rum som helst.

Varför du ska välja Denver MFR-400

Kylskåpet från Denver är ett kompakt litet kylskåp med en cool design i svart. Till skillnad från vanliga kylskåp har detta kylskåp fördelen att du kan reglera temperaturen så att den både kan hålla dina drycker kalla, men du kan också installera den så att innehållet hålls varmt. Precis som kylskåpet från Stylideas kan kylskåpet från Denver med sitt eleganta och kompakta utseende även användas i ditt skönhetsrum för att kyla dina hudvårdsprodukter. Kylskåpet är så litet att du till och med kan ta det med dig i bilen.

Denver minikylskåp har en höjd på 26 cm, en bredd på 24,6 cm och ett djup på 19 cm. Det innebär att den passar in nästan överallt, eftersom den inte tar upp mycket plats. Observera att kylskåpet tillhör kategorin minikylskåp som kan temperaturregleras.

Det vi liker:
 • 4 L kapacitet
 • Temperaturområde 6-55 grader
 • LED-ljus
 • Kan tas med i bilen
 • 1 hylla
Det vi ikke liker:
 • Storlek – produkten kan vara för liten för vissa.

Hur man väljer det bästa minikylskåpet

När du väljer ett minikylskåp finns det många parametrar att ta hänsyn till. Det viktigaste är dock att minikylskåpets egenskaper motsvarar dina behov.

Kylskåpets volym, dvs. hur många liter det rymmer, är en viktig parameter. De minikylskåp som vi har testat i den här köpguiden representerar många olika storlekar.

Den största är Scandomestic High Cube. Med en volym på 115 l och hela 5 hyllor kan den  vara ett bra komplement till ditt existerande kylskåp. De två minsta kylskåpen i det här testet har en volym på endast  4 liter, vilket gör dem optimala för att installeras i i det egna rummet eller i vardagsrummet, så att du har kalla drycker till hands.

Samtidigt har de båda kylskåpen en elegant design som gör dem till perfekta kylskåp för dina hudvårdsprodukter.

Två av produkterna i testet har justerbara hyllor, så du kan ställa om inredningen i ditt minikylskåp som du vill. En av testprodukterna kan också användas i bilen. En parameter som du kan beakta när du väljer minikylskåp kan alltså också vara var i huset minikylskåpet ska placeras. Dessutom fungerar alla produkter i detta test i ett normalt eluttag.

Energiförbrukning

Energiförbrukning och hur mycket elektricitet en produkt använder kan också vara en viktig parameter att ta hänsyn till. En stor fördel med ett minikylskåp är att det förbrukar mindre energi än ett vanligt kylskåp. Därför kan det vara en bra idé att titta på hur mycket ström ett minikylskåp använder och eventuellt jämföra det med ditt kylskåp. Med ett minikylskåp kan du spara pengar på din elräkning. När vi nämner energiförbrukningen för de olika kylskåpen är det ett genomsnitt – den exakta energiförbrukningen beror på hur kylskåpet används i olika hushåll.

I ett av de minikylskåp som vi presenterar i köpguiden – Denver MFR-400 – kan du reglera temperaturen, vilket kan påverka energiförbrukningen och kan vara något du bör vara medveten om.

De flesta kylskåp har en energimärkning och tillhör klimatklassystemet. Detta är ett europeiskt standardsystem för de temperaturer som kylskåpet fungerar bäst under och kan hjälpa dig att välja ditt kylskåp.

Den nya energimärkningen

Från och med den 1 mars 2021 har vi haft nya regler och en ny energimärkning i kraft. Den nya energimärkningen omfattar alla vitvaror och elektroniska produkter, inklusive minikylskåp. Den nya energimärkningen går från A-G, medan den gamla märkningen gick upp till A+++. Den nya energimärkningen ställer också högre krav på produkter och vad de måste kunna göra för att få en bättre energimärkning.

Energimärkningsstandarden är fastställd på EU-nivå. Sedan 1994 har EU haft ett energimärkningssystem för att hjälpa konsumenter att förstå hur energieffektiv en produkt är. Märkningen har också bidragit till att hjälpa EU att uppnå sina energi- och klimatmål. Men i takt med att våra produkter har blivit allt effektivare har skalan utökats till A+++. Detta har dock gjort energimärkningen svårare att förstå. Det nya enegimärkningssystemet är utvecklat för att göra märkningarna lättare att förstå.

Det nya systemet innehåller också fler verktyg för konsumenten. De nya energimärkningarna har en QR-kod. Denna kod kan skannas av konsumenten och ger dig mer kunskap och information om din produkt, inklusive ditt minikylskåp. Det gör att du enkelt kan få tillgång till alla uppgifter om en produkt rakt med din telefon. Det är EU:s målsättning att detta ska bidra till större öppenhet för konsumenterna.

I Sverige kommer det att finnas ett verktyg på nätet där konsumenterna kan hitta information om en produkts totala livslängd. Här kan du hitta information om vad som är billigast för dig på lång sikt. Du kan använda informationen för att få en överblick över hur länge en produkt förväntas hålla. Därför kan verktyget hjälpa dig att spara pengar och energi och på så sätt ta bättre hand om miljön.

Rengöring av ditt minikylskåp

Att rengöra minikylskåpet är precis som att rengöra ett vanligt kylskåp. Det kan enkelt göras med tvål och vatten, och eventuellt lite diskmedel. Vinäger fungerar också bra för att avlägsna de värsta lukterna och de mest envisa matresterna. Kom ihåg att stänga av kylskåpet innan du tömmer det på mat. Kom alltid ihåg att rengöra avloppshålet i kylskåpet också – en bomullspinne doppad i tvålvatten, eventuellt blandad med lite vinäger, fungerar utmärkt.

VANLIGA FRÅGOR

Vilket minikylskåp är bäst i testet?

Scandomestic Coca Cola Cool Cube är det bästa minikylskåpet i testet. Scandomestic Cool Cube har en bra storlek och presterar bra på ett stort antal parametrar, inklusive en perfekt storlek och en ljudnivå på bara 39db.

Vilka är fördelarna med små kylskåp, dvs. minikylskåp?

Fördelarna med minikylskåp är många. De kan fungera som extra kylskåp, de passar in i alla utrymmen, från kontor, sovrum och vardagsrum, och de har många olika funktioner. Du kan använda dem för att förvara drycker, mat och skönhetsprodukter. Dessutom kan du spara både utrymme hemma och pengar på din elräkning.