Massagefåtölj test 2022

1
Ogawa Smart Vogue Prime

Då man sätter sig i denna massagefåtölj, sluter ögonen och trycker på start tar det inte lång tid förrän man når ett så avslappnat tillstånd att man blir förvirrad kring huruvida det verkligen är en fåtölj eller utbildad massör som knådar din rygg så skönt. Så välgörande och effektiv är den, helt enkelt en mycket bra massagestol - bäst i test overall. Därför ska du välja Ogawa Smart Vogue Prime Slå upp ordet “prime” och…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Ogawa Smart Vogue Prime##
Beurer MC5000 Deluxe 23.399 kr. Lätt liv
Ogawa Master Drive 4D Plus##
Beurer MC3800 HCT Design 19.990 kr. Funraise
Beurer MG295 2.762 kr. WhiteAway SE
VidaXL 241705 10.409 kr. Happy Living

Efter en tuff löprunda i spåret, en hektisk dag på jobbet, eller egentligen när som helst är det inte mycket som slår att slänga sig i sin fåtölj hemma. Eller jo förresten – kanske en massage kan slå det? Tänk om det vore så drömlikt att du inte behövde välja mellan dessa två, utan på ett helt underbart sätt kan kombinera fåtöljhäng med välgörande massage?! Detta är möjligt tack vare den genialiska uppfinningen massagefåtöljen.

Kanske har du sett en sådan på ditt gym, utställd på flygplatser, eller kanske till och med på ett spa? Men vet du vad? Det är möjligt att få din alldeles egen. Det är dock en relativt stor investering, och vi förstår att du vill vara säker på att det blir rätt och du väljer den bästa massagefåtöljen.

Därför har vi i detta test granskat marknadens 6 bästa massagestolar. De skiljer sig åt då det kommer till massagetyper och prisklass, men det som de har gemensamt är förmågan att näst intill göra underverk. Så vi rekommenderar att du lutar dig tillbaka och läser vidare för att du ska kunna köpa en massagestol som passar dig perfekt!

Ogawa Smart Vogue Prime – Massagefåtölj bäst i test

Då man sätter sig i denna massagefåtölj, sluter ögonen och trycker på start tar det inte lång tid förrän man når ett så avslappnat tillstånd att man blir förvirrad kring huruvida det verkligen är en fåtölj eller utbildad massör som knådar din rygg så skönt. Så välgörande och effektiv är den, helt enkelt en mycket bra massagestol – bäst i test overall.

Därför ska du välja Ogawa Smart Vogue Prime

Slå upp ordet “prime” och du får upp beskrivningen/översättningen “förstklassig” – så redan i sitt namn befäster Ogawa Smart Vogue Prime sina fantastiska kvaliteter som den bästa massagefåtöljen. Man kan sedan konstatera att det inte är tomma ord, utan fåtöljen lever verkligen upp till de höga förväntningar man får på den!

Detta tack vare att stolen är fullpackad med en lång rad tjusiga funktioner som gör det möjligt för dig att skämma bort dig själv från topp till tå. Du kan njuta av allt från Shiatsumassage till tapping och fotmassage. Massagefåtöljen har en revolutionerande S + L-spårskena och Intelligent Motoriserad Timer (IMTT)-teknik som möjliggör att din kropp når absolut avkoppling. Se där – även sitt namn “Smart” lever den upp till.

Stolen har ett särskilt fokus på rygg, liv och höft som du verkligen kommer märka av. Massagen sker i form av 2D lufttrycksmassage och du kommer även att kunna njuta av värmeterapi av nedre ryggen. För att spä på lyxen ytterligare finns inbyggd musik, för optimal avslappning. Som om inte allt detta vore nog är dess design väldigt fin i hur den ger ett exklusivt och nästan lite futuristiskt intryck. Detta är således den bästa massagestolen!

Det vi liker:
 • Revolutionerande S + L-spårskena och Intelligent Motoriserad Timer (IMTT)-teknik för optimal avslappning
 • Exklusiv design
 • Inbyggd musik för att komma i stämning
 • Värmeterapi av nedre ryggen
Det vi ikke liker:
 • Första intrycket är lite klumpigt

Beurer MC5000 Deluxe – Bästa med kroppsavkänning

Redan på namnet hör du att du med denna massagefåtöljen får du något i en riktig premiumklass, och precis som för vår testvinnare lever den upp till ens höga förväntningar. För man kan inte bli annat än tacksam över en skön fåtölj som med sin kroppsavkännings-teknik i princip känner av vad du behöver för att må som bäst! Detta är således den bästa massagestolen med kroppsavkänning!

Därför ska du välja Beurer MC5000 Deluxe

Frågan är om det aldrig har varit enklare att ha sin egen mänskliga massör hemma – för med den intelligenta tekniken i denna Beurer massagefåtölj är det som att erfarna händer känner igenom vad du behöver. Fåtöljen skannar automatiskt av din kropp för att ge en optimal och individuellt anpassad massage. 

Där finns flera massageprogram som du kan välja bland: Relax, Refresh, Terapi. Vill du skräddarsy ännu mer kan vi glädja dig med att massageprogrammen kan konfigureras individuellt, och det finns shiatsu, tappning, knådning och rullande massage. Dessutom kan du få fotmassage som blir som en slags härlig zonterapi. Funktionerna ställs enkelt in med handkontrollen som även har stor belyst display.

Hur sker då denna deluxe-massage? Jo, genom att fyra shiatsumassagehuvuden rör sig parvis upp och ner längs ryggraden. Även luftpressande kuddar kan aktiveras för säte, baksidan av låren, vader och som masserar ända ned till fötterna. Oavsett vad du väljer kan du ta del av härliga effekter såsom massage som går djupt ned i musklerna, knådande och avslappnande massage som stimulerar blodcirkulationen, och rullande massage efter hela ryggraden, för ömma och stela muskler. Allt som allt en mycket bra massagestol – bäst i test på sitt sätt!

Det vi liker:
 • Tillverkad av högkvalitativt PU-läder
 • Funktionerna ställs enkelt in med handkontrollen som även har stor belyst display
 • Ett flertal funktioner som passar alla tillfällen – då den massagen du vill
 • Scannar av kroppen så att du får det du behöver
 • Bästa möjliga verkan på hela kroppen
Det vi ikke liker:
 • Nackmassagen kan upplevas som bristande

Ogawa Master Drive 4D Plus – Bästa premium

Här kommer tillverkaren av vår testvinnande massagefåtölj med ännu en riktigt, riktigt bra massagefåtölj “extra allt”. Det går inte att säga något annat än att det är premium när det är som allra bäst, vilket bland annat kan hänföras till dess många massagetekniker, med, i princip bokstavligen, fingertoppskänsla och förmåga att ge dig total avslappning. En mycket bra premium massagestol – bäst i test i premiumkategorin!

Därför ska du välja Ogawa Master Drive 4D Plus

Av många beskrivs denna Ogawa massagefåtölj som en som kan utföra “massage i världsklass”. Den gamla sägningen att man inte ska döma något efter utsidan stämmer inte här – för här avslöjar dess design det mesta av dess fina egenskaper som är i absolut toppklass. Då man sätter sig i massagefåtöljen får man en känsla av att bli omsluten, och denna avslappnande känsla förstärks av den termiska värmen som på djupet får dina muskler att slappna av. Dessutom får musklerna spännande ljusterapi.

Denna massagestolen är lätt att använda med 4 snabba, automatiska program – så nej, bara för att det är en massagestol i en alldeles egen klass är den inte krånglig att använda. Sedan, för dem som vill gå mer på djupet, är stolen full med många underprogram som Yoga, Thai, Relax, etc. Det som även kan lyftas är att Master Drive som den enda stolen i världen, har en unik ben/knä 3D-massage. Perfekt för oss löpare, eller för de som går eller står mycket i butik!

Så, vad är det då specifikt som gör denna massagestol till en av de absolut bästa? Jo, framför allt handlar det om att den har en mycket effektiv M.5 GEN mikroprocessor som på ett alldeles utmärkt sätt genomför en exakt kroppsanalys och därigenom kan träffa 36 akupunkturpunkter som blir uppvaktade med 4D-massage. Detta är allt som allt den bästa massagestolen i sin premiumkategorin!

Det vi liker:
 • Mycket effektiv M.5 GEN mikroprocessor för optimal kroppsavkänning
 • De fylliga kuddarna ger en skön omslutande känsla
 • 1,35 m SL-formad skena
 • 6 olika massagetekniker för optimal anpassning
 • Såväl värmeterapi som ljusterapi
Det vi ikke liker:
 • En av marknadens dyraste massagefåtöljer – verkligen inte för alla

Beurer MC3800 HCT Design – Bästa mångsidiga

Det är nästan “omöjligt” att testa olika slags vårdande produkter, såsom värmefiltar och massagefåtöljer, utan att Beurer ska ha ett flertal produkter med bland de bästa. Denna massagefåtölj, Beurer MC3800, kan bland annat stoltsera med möjligheten att få dig riktigt avslappnad med fyra typer av massage och automatisk kroppsavkänning.

Därför ska du välja Beurer MC3800 HCT Design

Vid en första anblick ser denna Beurer MC3800 HCT Design inte direkt ut som en massagefåtölj, utan, som namnet indikerar, den sticker ut lite i sin design. Man kan nästan missta den för att vara en vanlig läderfåtölj eller lyxigare kontorsstol. Detta gör att du kan ha den ståendes på långt fler ställen än vad som kanske kan anses lämpligt med andra massagestolar. Dina kollegor skulle nog bli alldeles för avundsjuka på dig om de uppenbart såg att du fick massage under arbetstid, men med denna design kan det i princip gömmas. Hur smart?!

Utmaningen i det scenariot ligger dock i att du lätt kan bli avslöjad då du somnar – för precis så avslappnande är denna massagestol. Med sina många funktioner och variationer kan du få precis det du vill ha. Massagetyperna är fyra till antalet, och inkluderar härliga shiatsu, knackning, knådning och rullning. Dessutom kan olika intensitetsnivåer väljas för varje massagetyp, och dessa uppgår till tre. Vidare finns även tre automatiska program, och dessa är samma som för vår testvinnare; Relax, Refresh och Therapy.

Man kan alltså konstatera att flexibiliteten i den massage som du ska få är stor, men denna massagefåtölj är även flexibel när det kommer till sin placering. För en sista uppskattad detalj som vi vill lyfta är att den är jämförelsevis lätt. Medan andra massagestolar kan väga upp emot 100 kg, är denna relativt lätt på runt 50 kg. Och efter att du (med lite hjälp) har lyft den kan ju dina slitna muskler mjukas upp i stolen igen! Sammantaget en mycket bra massagefåtölj – bäst i test på sitt sätt!

Det vi liker:
 • Många olika massageprogram, funktioner och massagetyper
 • Dess design gör att den smälter in bra var du än placerar den
 • Har kroppsavkänningsteknik för optimal anpassning till hela kroppen
 • Kan lutas horisontellt för liggande massage – luta dig tillbaka och njut
 • Styrs enkelt via dess intuitiva fjärrkontroll
Det vi ikke liker:
 • Dynorna kan tendera att bli lite platta och hårda att sitta på efter ett tag

Beurer MG295 – Bästa massagedynan

Att ta hand om ens muskler och få avslappning borde inte vara en lyx som endast få kan få unna sig. Såväl en timme hos massören som en massagefåtölj blir dock snabbt en dyr affär, och för de som vill ta hand om både sin kropp och sin ekonomi kommer här Beurer till undsättning med sin MG295 som är en massagedyna. Här kan du till ett lågt pris få ta del av fina funktioner som skön infraröd värme och olika massagetyper. Bäst i test bland massagedynorna!

Därför ska du välja Beurer MG295

Vi har redan lyft faktumet att Beurer är något av en klassiker när det kommer till self-care hemma, och vi kan återigen konstatera att du är i goda händer om du väljer att knåda dina spända muskler med hjälp av dem. Nu är det dock inte bokstavligen händer du har att göra med, men minst lika bra som, åtminstone billigare än, en massörs händer är denna massagedyna Beurer MG 295. Det är ett prisvärt och smidigt alternativ till en dyr och otymplig massagefåtölj, och bara du placerar den i din soffa eller fåtölj hemma, har du snabbt en mjuk och avslappnande plats.

Med effektiv shiatsumassage mjukas hela baksidan av din kropp från nacken till sätet upp.  Beurer MG 295 är således en väldigt bra massagedyna, och beroende på vad just du behöver i stunden kan du välja mellan ett flertal användbara funktioner. Dels kan du välja vilket område du behöver få masserat, och dels vilken typ. Med så många olika val – är den svår att använda? Svaret är nej – denna massagedyna Beurer MG 295 lyfts tvärtemot detta ofta som enkel att använda. Du styr massagedynan enkelt via dess fjärrkontroll som du ständigt har kontroll över genom sladden som den fästs med. 

För extra bekvämlighet har massagedynan Beurer MG 295 infraröd värme inbyggd, vilket får dina muskler att slappna av ytterligare. Skulle du råka somna eller glömma att sätet är påslaget, har den en smart funktion för automatisk avstängning av efter 15 minuter. Sammantaget en väldigt bra massagedyna – bäst i test i den kategorin!

Det vi liker:
 • Ett prisvärt alternativ till en massagefåtölj
 • Enkel att flytta till dit du vill ha den – är det i soffan, sängen eller kanske bilen?
 • Inbyggd infravärme för att gå extra mycket på djupet
 • 6 inbyggda massagehuvuden för bra rygg- och nackmassage
 • 4 olika massageprogram
Det vi ikke liker:
 • Erbjuder inte helkroppsmassage på samma sätt som en omslutande massagefåtölj

VidaXL 241705 – Bästa billiga

Som vi var inne på kring Beurers massagedyna ovan bör inte omhändertagande av kropp och själ genom bra massage vara en lyx som endast få kan unna sig med. Vi säger inte att denna massagefåtöljen VidaXL är något alla kan köpa “bara sådär”, men i jämförelse med andra massagestolar är detta ett prisvärt alternativ. Du får här väldigt mycket för pengarna!

Därför ska du välja VidaXL 241705

Om det är något som denna massagestol VidaXL är, så är det prisvärd! Trots att dess pris ligger på ungefär halva flera av de andra massagefåtöljerna i detta test, har den inte utrustats med hälften så många funktioner eller bara är hälften så bra i allmänhet. Nej, här får du en massagestol som känns väldigt lyxig vad gäller allt från mjukhet och fyllighet i kuddarna, till dess massageprogram.

Denna stol har en högst ergonomisk design, och fot- och ryggstödet kan justeras samtidigt. Du kan luta den bakåt till en bekväm position i vilken trycket på ryggraden minimeras. Den är så pass mjuk att chanserna att du till och med skulle kunna vilja använda som en vanlig fåtölj är stora! Massagefåtöljen är tillverkad i högkvalitativt konstläder och är inte bara mjuk utan även bekväm och enkel att rengöra.

Du njuter här av funktionen från 12 luftkuddar för kompressionsmassage och du får i allmänhet en skön, knådande massage. Längden på massagen kan även den justeras på önskat sätt, och skulle du, vilket “risken” för är stor, somna finns en timerfunktion där massagen kan ställas in på 10, 20 eller 30 minuter. Allt som allt den bästa massagefåtöljen i budgetkategorin!

Det vi liker:
 • Säljs till ett relativt förmånligt pris
 • Hela sitsen är tjockt vadderad för optimal komfort
 • 12 luftkuddar ger riktigt bra kompressionsmassage
 • Ger ett exklusivt intryck både i sin design och känsla
 • Möjligt att luta den horisontellt för ökad avslappning och minskat tryck på ryggraden
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas som lite svår att montera, med bristande bruksanvisning

Så väljer du den bästa massagefåtöljen

Nu när du har koll på vilka som är marknadens bästa massagestolar (och massagedyna!) är det dags för oss att titta närmare på aspekter som inverkar på möjligheten att köpa en massagestol som är den allra bästa för dig och dina behov.

Hur vill du masseras?

Vi har under testets gång slängt oss med uttryck såsom shiatsu, knådning och knackning. Som du säker har förstått är det olika massagetyper, och vilka som erbjuds av den massagefåtölj du är intresserad av är något som du bör lägga lite extra vikt vid. Det är långt ifrån alla massagestolar som utför samma typ av massage.

Så, när du ska hitta rätt typ av massagefåtölj är det viktigt att du gör några överväganden i förhållande till vad du verkligen behöver. Behöver du i första hand lossa på lite ömhet i vardagen så kan en modell med kompressions- eller vibrationsmassage vara idealisk.

Shiatsumassage är också en djupgående massage som både kan lindra smärta och ömhet, samt säkerställa ett större välmående i vardagen. Shiatsumassage har många bra egenskaper och kan förebygga många smärtor. Av denna anledning är det en av de mest använda massageteknikerna hos massagestolar. En djupgående massage som shiatsu kan även vara en fördel för dig som behöver lösa upp spända muskler efter ett hårt träningspass.

Är du tveksam till valet av massagetyp?

Vi kan absolut lista olika typer av massager och när de är som mest lämpliga, och det kan guida dig en bit på vägen till det bästa resultatet. Även de olika massagefåtöljernas namn på deras massageprogram, såsom relax, kan ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Till syvende och sist är det dock så att det bästa resultatet får du om du känner dig fram. Fråga dig själv vad behöver jag, och hur känns detta.

Var vill du masseras?

Utöver att fundera kring hur du vill bli masserad är det även bra att tänka på var du vill bli masserad då du ger dig ut för att välja din massagestol. Att en massagestol kan massera ryggen är givetvis något av en självklarhet, men därifrån kan du behöva fundera vidare kring dina krav på nackmassage och benmassage.

Vissa massagestolar kan på ett utmärkt sätt massera nacken, medan andra kan upplevas som bristande i hur pass bra man kan justera själva kuddarna och massagehuvudena för ändamålet. Detta kan vara bra att verkligen tänka ett varv kring, då nackmassage kan göra underverk för huvudvärk.

Är det så att du springer mycket eller går och står mycket i jobbet eller liknande, är en massagefåtölj med bra benmassage viktigt. Håll exempelvis utkik efter omslutande kompressionsmassage, för att på bästa sätt mjuka upp slitna muskler på djupet. Kopplat till detta har vi även möjligheten till fotmassage, som även det är uppskattat av många.

Möjlighet till värme/infrarött ljus

De allra flesta massagefåtöljerna idag är utrustade med infrarött ljus, vilket hjälper till att värma upp musklerna under behandlingen. Detta gör att massagen kan lindra smärta och ömhet i musklerna och värmen gör samtidigt massagen mer behaglig. Det ger dig en omslutande känsla som gör att du kan slappna av bättre.

Av denna anledning rekommenderar vi att du prioriterar en massagestol med värme/infrarött ljus så att du alltid har möjlighet att slå på värme under din behandling.

Du ska dock inte behöva oroa dig för att alltid behöva ha värme då du får massage. De flesta modellerna med inbyggt infrarött ljus är utrustade med en på/av-knapp för funktionen så att du kan välja huruvida du vill värmas eller inte.

Program och funktioner

Hos en vanlig massör kan du be om att få bli masserad på ett visst sätt, och det kan du på sätt och vis be om även hos en massagefåtölj. Hur då? Jo, tack vare dess olika massageprogram. Du förstår alltså att denna punkt hänger ihop med det första övervägandet vi tipsade om kring olika massagetyper, men utöver typ av massage behöver du tänka kring hur de erbjuds i form av program och funktioner.

Samtliga massagestolar i detta test har ett antal program att välja bland – ofta runt fyra stycken som standard. Till dessa program kan du sedan lägga till olika slags funktioner för extra individanpassning. Vet du med dig att du inte vill behöva tänka allt för mycket på vilken massage, i form av olika kombinationer, funktioner etc., kanske du inte behöver välja den med flest program, utan nöja dig med en enklare modell.

Design

Visst är det så att funktionen är prio 1 när det gäller massagefåtöljer, men vi vill även tipsa om att du tänker ett varv kring stolens design. Det är ju trots allt så att den tar upp rätt mycket plats och därmed kan dra till sig en hel del uppmärksamhet. Då vill du ju inte ha en design som du inte känner dig nöjd med.

Standard för massagestolar är att de är designade i svart, ofta i någon form av läder. Detta gör att de är relativt anpassningsbara när det kommer till matchning med resten av ens inredning. Därifrån lägger sedan vissa tillverkare till vissa mönster i tyget och detaljer i guld eller silver för en extra fin touch.

Till punkten design hör även dess flyttbarhet – både i fråga om huruvida dess utseende gör så att du inte vill ha den framme och hur den är designad ergonomiskt/viktmässigt. Många massagestolar är väldigt tunga, uppemot 100 kilo. Med det sagt, har du en gång placerat din stol någonstans vill du inte gärna flytta på den direkt. Det finns dock vissa lättare, som därmed är något mer flexibla i sin placering, varav vissa till och med har hjul. Vill du vara fullständigt flexibel i placeringen av massagen ska du vända dig till en massagedyna. Den kan du ju lägga i princip var som helst – soffan, sängen, fåtöljen och till och med bilen.

Timerfunktion

Det kan också vara en bra idé att satsa på en massagefåtölj med inbyggd timerfunktion – och inte bara det, utan med olika tidsinställningar. De absolut allra flesta modellerna har det i sina program, så det vi vill göra dig uppmärksam på är flexibiliteten i timingen. Timerfunktionen är viktig, eftersom att med en sådan funktion stängs massagestolen automatiskt av efter ett visst antal minuter. På så sätt kan du vara säker på att stolen inte överhettas eller att du får ‘för mycket’ massage. För ja, det kan också vara dåligt att få för mycket massage – kanske speciellt med en massagestol som är så skön och lätt att “fastna” eller somna i.

Just det med att somna vill vi verkligen betona. Timerfunktionen är oerhört viktig för dig som lätt somnar samtidigt som du får massage. Det är långt ifrån en bra idé att falla in i djupsömn i en massagefåtölj utan timer, då du inte kan känna om massagen plötsligt inte hjälper dina muskler, utan istället irriterar dem, vilket kan ske genom “övermassage” i vissa områden. Du riskerar därför att vakna upp med ännu mer ömhet och stelhet i kroppen än när du påbörjade din massage. Så, en timerfunktion är helt klart att föredra när du letar efter en bra massageapparat.

Pris

Som vi har varit inne på ett antal gånger under testet är en massagestol en relativt stor investering. Många hamnar i prisklasser på flera tusen, ja tiotusentals, kronor. På ett sätt är den höga prisnivån väldigt förståelig – en vanlig (läder-) fåtölj är ju ofta ganska dyr, och tänk då på all teknik som ska in i den då den blir en massagefåtölj!

När det gäller massagestolar hänger pris och kvalitet ihop i de flesta fall, i det avseendet att hållbarheten är hög, fåtöljen mjuk och skön, samt många olika program och funktioner att välja bland. Med det sagt, du måste inte lägga tiotusentals kronor för att få hem en bra massagestol. Det finns även de i lägre prisklasser som gör jobbet, och vill du bygga ihop din egen massagefåtölj är ett riktigt prisvärt tips att köpa en massagedyna att placera i valfri fåtölj.

Massagefåtölj, massagedyna, massagepistol eller massagekudde?

Massage är något som människan har ägnat sig åt i tusentals år. Branschrådet Svensk Massage beskriver hur de gamla Egyptierna använde massage redan 3 000 år före Kristus, så man kan enkelt konstatera att det är en behandlingsmetod som har förfinats under lång tid. På den tiden användes mest händerna, och inte kunde väl de gamla Egyptierna tänka sig att ungefär 5 000 år senare skulle detta kunna vara ersatt av massa olika maskiner?

För precis som rubriken antyder finns det idag ett antal sätt på vilka du kan få avslappning och uppmjukning av ömma muskler med hjälp av tekniska prylar, och så kan man ju även lägga till exempelvis foam rollers och tens-maskiner. Här fokuserar vi dock på just massagedynor, massagekuddar, massagepistoler och massagefåtöljer, då de trots allt är mest lika varandra när det kommer till hur de fungerar för att ge dig massage.

Med både massagedynor, massagekuddar och massagestolar är syftet att dina muskler ska mjukas upp och du ska få en avslappnande stund med hjälp av “yttre krafter” snarare än att behöva arbeta själv, som med en massagepistol som du håller i och själv flyttar runt. Detta gör att du kan vara säker på att du får en jämn fördelning av massagen, som utförs med hjälp av massagehuvuden, ofta i form av hårda bollar som flyttas längs området du får masserat.

En skillnad mellan de olika alternativen är hur och vad de är mest lämpade att massera. För medan en massagepistol kan flyttas runt från lår, vader och axlar, är den svårare att nå runt med till ryggen – vilket däremot en massagedyna masserar alldeles utmärkt. Även en massagekudde kan du flytta runt efter behov med möjlighet till det mesta från nack- till fotmassage, och eftersom att det är du själv som lägger trycket är du med en massagekudde inte lika beroende av huruvida produkten har 10 eller 3 olika intensitetsnivåer, massagetyper etc.

En massagefåtölj täcker in det mesta när det kommer till massage, och kan nog kallas det mest heltäckande alternativet. Detta avspeglas givetvis även i priset, där de olika alternativen skiljer sig åt. Ska man i stigande ordning, från billigast till dyrast, rangordna alternativen ser det generellt ut såhär: massagekudde, massagedyna, massagepistol, massagefåtölj.

Vi rekommenderar därför att du funderar en sväng över behov och budget. Vill du kolla in vilka massagekuddar, massagedynor och massagepistoler som är bäst i test har vi, precis som med massagestolarna ovan, granskat även dem här på sajten.

FAQ

Vilken massagestol är bäst i test?

Ogawa Smart Vogue Prime är den massagestol som är bäst i test, då den arbetar på djupet med att få dig och dina muskler att slappna av. De andra modellerna är dock bra på sina sätt!

Vad är shiatsumassage?

Shiatsu-massage är vanligt i massagefåtöljer och är en traditionell japansk massage som – för att uttrycka det enkelt – koncentrerar sig på massage genom att sätta press på olika punkter på kroppen.