Massagepistol bäst i test – Se de 12 bästa massagepistolerna i test 2023

1
Homedics PGM-200-AU

Varför välja Homedics PGM-200-AU Den bästa allround-massagepistolen för djupgående massage. Du kan välja mellan tre intensitetsnivåer för att säkerställa att du får en effektiv och bekväm massage när du behöver den. Denna är testets bästa massagepistol av alla marknadens bästa massagepistoler just nu. En praktisk bäst i test massagepistol Den sladdlösa, kraftfulla massagepistolen för impulsmassage har en effekt på 30 watt och en total drifttid på 1 timme. Den är en av de bästa massagepistolerna…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Homedics PGM-200-AU 1.182 kr. RDEButik
Beurer MG 99 799 kr. Tretti
Theragun Elite 2.799 kr. XXL Sport & Vildmark
Beurer MG 180 990 kr. Tretti
Theragun Mini 1.147,38 kr. Arsenal Direct
Flowlife Flowgun GO 2.0 1.981 kr. Ongoal
Tunturi Massage Gun 729 kr. Sportics
Beurer MG 185 1.309 kr. Vitvaruexperten
Havit Wake 654 kr. Plusshop.se
Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth 3.299 kr. Gymgrossisten
Flowlife Flowgun Pro 2.0 2.990 kr. Ongoal
DAY Massage Gun##

I vårt test av massagepistoler har vi röstat fram de 12 bästa massagepistolerna på marknaden. För att få en effektiv massage måste du naturligtvis välja en kraftfull massagepistol. Det är det första steget. Men en effektiv massage kan också vara en avslappnande massage, och därför är det viktigt med olika intensitetsnivåer. För att kunna rikta massagen mot de ömma musklerna och lindra smärta är det också viktigt att ha rätt massagehuvuden. Ta en närmare titt på vår massagepistol bäst i test och de andra i vårt test av massagepistoler där vi undersökt de bästa massagepistolerna på marknaden. Nu hittar du enkelt den bästa massagepistolen som du kan använda för olika muskelgrupper.

En handhållen massagepistol är vanligtvis den bästa massagepistolen för alla muskler på kroppen, men du måste känna till de olika tillbehören och massagehuvudena. Det är viktigt att veta exakt vilka kroppsdelar de olika massagehuvudena används för. I vår köpguide får du veta allt detta och mycket mer.

I vår jämförelsetabell får du en översikt över 12 av marknadens bästa massagepistoler. Du hittar den här.

Homedics PGM-200-AU – bäst i test massagepistol

Homedics PGM-200-AU

Varför välja Homedics PGM-200-AU

Den bästa allround-massagepistolen för djupgående massage. Du kan välja mellan tre intensitetsnivåer för att säkerställa att du får en effektiv och bekväm massage när du behöver den. Denna är testets bästa massagepistol av alla marknadens bästa massagepistoler just nu.

En praktisk bäst i test massagepistol

Den sladdlösa, kraftfulla massagepistolen för impulsmassage har en effekt på 30 watt och en total drifttid på 1 timme. Den är en av de bästa massagepistolerna på marknaden. Den laddas på 4-5 timmar. Den har hela 3 utbytbara massagehuvuden för olika muskelgrupper. Det lilla runda huvudet är perfekt för stora muskelgrupper som armar, höfter, rygg, skinkor och lår. Det konformade huvudet är däremot lämpligt för triggerpunkter och för att rikta in massagen för en optimal massage. Det sista tvådelade huvudet är avsett för akilleshälens muskler runt fotleden och i vaden. Så med denna enda massagemaskin kan du massera alla de ställen på kroppen som är ömma och behöver lite extra kärlek.

Massagepistolen som är enkel att använda

Du ställer in intensiteten med en knapptryckning. Du kan välja mellan en låg, medelhög och hög intensitetsnivå, med 2 100, 2 550 och 3 300 pulser per minut. Den levereras också med ett praktiskt litet förvaringsfodral så att du kan ta den med dig vart du än går. Med måtten 23,5 x 18,5 x 5,8 cm och en vikt på bara 720 gram kan du enkelt slänga den i väskan och ta med dig den till jobbet, och som är enkel att använda på semestern eller på träningen.

Perfekt för både före och efter träning

Du kan använda massageapparaten för att massera allmänna muskelspänningar, till exempel efter en lång arbetsdag, och för spänningar i nackmusklerna, axlarna och ryggen. Denna massagepistol ger dig också optimal massage både före och efter hård träning. Före träning är det perfekt för att värma upp musklerna så att du är helt redo. Efter träningen ger den en djupgående massage för att lindra muskelspänningar.

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 3 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 3 st.
 • Driftstid: 60 minuter
 • Laddningstid: 240-300 minuter
 • Effekt: 30 watt
 • Vikt: 720 gram
Det vi liker:
 • 3 intensitetsnivåer
 • 3 olika massagehuvuden
 • Lätt att rengöra
 • Väska ingår
Det vi ikke liker:
 • Användarmanualen är inte särskilt detaljerad

Beurer MG 99 – bäst i test massagepistol i den billigare kategorin

Beurer MG 99

Varför välja Beurer MG 99

En perfekt prisvärd massagepistol för särskilt intensiv massage, med upp till 4 olika massagehuvuden och upp till 5 intensitetsnivåer kan du enkelt ta itu med alla muskelgrupper.

En praktisk massagepistol

Denna massagepistol ger dig en mycket behaglig massage utan att du behöver oroa dig för att den ska ta slut mitt i allt. Faktum är att den har en total drifttid på hela 5 timmar. När strömmen håller på att ta slut är det bara att koppla in den för att ladda den med den medföljande laddaren. En prisvärd massagepistol som också är också utrustad med en praktisk batteriindikator så att du alltid vet hur mycket ström du har kvar.

Intuitiv användning

Den är utformad för att ligga bekvämt i handen, även om den är lite stor och lite tung för långvarig användning. Dess utformning gör den dock lätt att hantera och ger dig ett stabilt grepp. Den inbyggda LED-lampan ger dig inte bara information om batterinivån, utan också om vilken intensitetsnivå du befinner dig på. Du sätter på den genom att trycka på startknappen. Med den här knappen kan du också ändra intensitetsnivån.

Lämplig för alla muskelgrupper

Massagepistolen ger dig en bra och effektiv massage för att lindra ömma muskler. Eftersom den har fyra utbytbara huvuden kan du enkelt bli av med spänningar över hela kroppen. Det runda huvudet är avsett för muskelgrupper som armar, höfter, rygg och skinkor, medan det platta huvudet är bättre för riktigt stora muskelgrupper och områden som låren. Det konformade huvudet lämpar sig för riktad massage på triggerpunkter och det senare för muskler runt t.ex. akillessenan, fotleden och vaden.Dessutom kan du välja mellan 5 intensitetsnivåer med 1 800, 2 100, 2 400, 2 700 och 3 000 pulser per minut. Detta gör att du kan få en avslappnande, avslappnande och regenererande massage, oavsett muskelgrupp.

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 5 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 4 st.
 • Driftstid: 300 minuter
 • Laddningstid: inte specificerad
 • Effekt: ej specificerad
 • Vikt: 620 gram
Det vi liker:
 • Batteriindikator
 • Förvaringsväska ingår
 • Hela 5 intensitetsnivåer
 • 4 utbytbara massagehuvuden
Det vi ikke liker:
 • Lite stor, klumpig och tung för långvarig användning

Theragun Elite – bäst i test massagepistol i premium kategorin

Theragun Elite

Varför du ska välja Theragun Elite

En effektiv Theragun pro massagepistol för djupgående massage i en snygg och ergonomisk design. Den är också tyst och har låg ljudnivå, så du kan använda den var du vill utan att störa andra.

En särskilt effektiv massagerare med värmefunktion

Med så många som 5 utbytbara massagehuvuden för olika muskelgrupper och 5 intensitetsnivåer är detta den ultimata massagepistolen. Det bästa av allt är att du kan göra det när och var du vill. Du slår på den genom att trycka på knappen längst upp på pistolen. Med samma knapp kan du sedan välja mellan de olika inställningarna, vilket gör den särskilt lätt att använda. De 5 vibrationsnivåerna varierar från 1750 till 2400 vibrationer per minut, så att du kan välja den intensitet som passar bäst för den aktuella muskelgruppen och det aktuella syftet. Du kommer också att älska värmefunktionen, som på ett behagligt sätt värmer upp dina muskler för att slappna av före massagen!

Trådlöst och därmed enkelt att använda massagepistolen

En av anledningarna till att massageapparaten är så lätt att använda är att den fungerar utan sladd. Istället är den utrustad med ett uppladdningsbart batteri. När batteriet håller på att ta slut är det bara att koppla in den för att ladda den. På OLED-displayen kan du hålla koll på batterinivån och även se den valda inställningen. Den totala drifttiden är 120 minuter. En full laddning tar dock bara 80 minuter, varefter massagebryggaren är redo att användas igen.

Massageapparat med låg ljudnivå

Som en extra bonus är massageapparaten tillverkad med en speciell QuietForce-teknik. I praktiken innebär det att den är tystare än andra apparater. Den tysta driften och det praktiska förvaringsfodralet gör det enkelt och bekvämt att ta med sig pistolen när du är på språng. På så sätt kan du lindra särskilt ihållande muskelspänningar direkt när de uppstår – till exempel under dagen när du sitter på kontoret och arbetar vid datorn.

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 5 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 5 st.
 • Driftstid: 120 minuter
 • Laddningstid: 80 minuter
 • Effekt: ej specificerad
 • Vikt: 1 000 gram
Det vi liker:
 • OLED-skärm
 • Låg ljudnivå
 • Ergonomiskt handtag
 • Uppvärmningsfunktion
 • Kan anslutas till appen
Det vi ikke liker:
 • Tungt att hålla i under längre perioder

Beurer MG 180 – massagepistol bäst i test för djupgående massage

Beurer MG 180

Varför välja Beurer MG 180

Om du letar efter en intensiv massagepistol som ger dig en extremt djupgående massage är den här modellen rätt för dig. Du kan välja mellan 4 intensitetsnivåer och uppnå så många som 3200 pulser eller vibrationer per minut. Massagepistolen har också ett ergonomiskt handtag, så den är bekväm att hålla i, även vid långvarig användning. Men tänk på att den är lite tung, den väger drygt ett kilo. Massagepistolen fungerar utan sladd, vilket ger dig stor frihet att använda den var och när du vill. En laddare medföljer förstås.

Sex olika massagehuvuden ingår, så att du kan vara säker på att du kan massera varje muskelgrupp i kroppen. Det platta huvudet är perfekt för att massera större delar av kroppen. Det stora, runda huvudet är också avsett för de stora muskelgrupperna, t.ex. lårmusklerna, medan det lilla, runda huvudet är avsett för de mindre muskelgrupperna. Det cylindriska huvudet är däremot perfekt för massage av triggerpunkter. Det tvåspetsiga huvudet är avsett för massage av akilleshälsen eller musklerna på båda sidor av ryggraden, och det senare huvudet används för känsliga områden som nacken.

Specifikationer:

 • Typ av massage: impulsmassage
 • Intensitetsnivå: 4 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 6 stycken.
 • Driftstid: 180 minuter
 • Laddningstid: 240 minuter
 • Effekt: 26 watt
 • Vikt: 1.050 gram
Det vi liker:
 • 6 utbytbara huvuden
 • Ergonomiskt handtag
 • Lång drifttid på 180 minuter
 • Lämplig för djupgående massage
Det vi ikke liker:
 • Mycket intensiv vibration
 • Tung massagepistol

Theragun Mini – massagepistol bäst i test för resor

Theragun Mini

Varför välja Theragun Mini

Om du letar efter det bästa minimassagepistolen som du snabbt kan lägga i väskan och ta med dig är en kompakt massagepistol som den här perfekt. En lätt och liten massagepistol. Dessutom laddar den upp på bara 80 minuter och har en lång drifttid på upp till 150 minuter. Naturligtvis ingår en laddare så att du kan ladda den när du är på språng. Den lilla storleken gör den lätt att använda på hela kroppen. Den ergonomiska utformningen gör att du inte får kramp i handen när du använder den.

Du sätter på och ställer in den genom att trycka på en enda knapp på pistolens baksida. Du kan sedan välja mellan tre hastighets- eller intensitetsnivåer, där steg 1 arbetar på 1750, steg 2 på 2100 och steg 3 på 2400 pulser per minut. Den är också tillverkad med QuietForce-teknik, vilket gör den tystare än andra massageapparater. Den enda nackdelen är att du inte kan byta ut det sfäriska massagehuvudet mot andra massagehuvuden. Men som en bärbar och liten massagemaskin att ta med till jobbet eller på resan är den här modellen idealisk. Du får också en praktisk resväska för att förvara massagepistolen för den bästa mini-massagepistolen.

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 3 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 1 st.
 • Driftstid: 150 minuter
 • Laddningstid: 80 minuter
 • Effekt: 22,5 watt
 • Vikt: 650 gram
Det vi liker:
 • Lång drifttid
 • QuietForce-teknik
 • Lätt att använda
 • Snabb laddningstid
 • Praktisk resväska medföljer
Det vi ikke liker:
 • Inga utbytbara huvuden

Flowlife Flowgun GO 2.0 – bäst i test massagepistol med extra lång drifttid

Flowlife Flowgun Go! Massagepistol

Varför välja Flowlife Flowgun GO 2.0

Flowgun Go 2.0 är för dig som vill ha en bra massagepistol med en lång drifttid. Denna Flowgun Go 2.0-modell kan arbeta på en full laddning i upp till 300 minuter, dvs. 5 timmar. I sin tur tar det också relativt lång tid att ladda den. För att uppnå full laddning bör du räkna med 240 minuter (4 timmar). Men när du har en så lång drifttid spelar det ingen roll. Flowgun Go 2.0 är också en tyst massagemaskin. Ljudnivån är mindre än 60 decibel, vilket motsvarar ljudnivån för ett normalt samtal mellan två personer.

Flowgun Go 2.0-massagepistolen är perfekt för djupgående massage för att stimulera blodcirkulationen och bli av med de irriterande muskelspänningarna. Du kan välja mellan 5 inställningar som kan nå upp till 3200 pulser per minut. Flowgun Go 2.0 är också utrustad med en praktisk trycksensor som indikeras av en praktisk LED-lampa. Sex olika massagehuvuden ingår i Flowgun massagepistol, så du kan massera allt från stora och små muskelgrupper till känsligare områden som nacken och musklerna längs ryggraden. Som en sista bonus får du också en liten väska som du kan använda för att förvara massageapparaten.

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 5 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 6 st.
 • Driftstid: 300 minuter
 • Laddningstid: 240 minuter
 • Effekt: 30 watt
 • Vikt: 780 gram
Det vi liker:
 • Inbyggd trycksensor
 • Automatisk massage
 • Batteriindikator
 • Förvaringsväska ingår
 • Låg ljudnivå
Det vi ikke liker:
 • Det kan vara lite komplicerat att använda den på baksidan.
 • Relativt lång laddningstid

Tunturi Massage Gun – bäst i test massagepistol med automatiska massageprogram

Tunturi Massage Gun

Varför välja Tunturi Massage Gun?

Om du vill ha en bra massagepistol som kan massera de ömma musklerna och lindra spänningar med förinställda program bör du definitivt prova denna massagepistol. Den kraftfulla massagepistolen har bara 3 integrerade program och en enda manuell inställning. Du kan också välja mellan hela 20 hastighetsinställningar, så du kan säkert hitta den rätta för dig. Bland de många intensiteterna är steg 1 till 5 lämpliga för att värma upp musklerna. Mellan 1 200 och 1 700 pulser per minut används, beroende på vilket steg som valts. Steg 6 till 10 ger en avslappnande massage med 1 700-2 100 pulser per minut. Steg 11-15 ger muskelavslappning och smärtlindrande massage med 2 100-2 600 slag per minut. De sista stegen 16 till 20 ger dig en intensiv djupmassage med 2 600-3 300 pulser per minut.

Massagebryggaren är därför lämplig både för dem som har arbetsrelaterade muskelspänningar och för motionärer och idrottsmän som behöver en mer intensiv massage. På grund av de många inställningarna och hastigheterna varierar också drifttiden. Med en full laddning har denna massagepistol en arbetstid på mellan 5 och 11 timmar. Samtidigt är den tyst och har en ljudnivå på mellan 50 och 60 decibel beroende på vilket program som valts.

Specifikationer:

 • Typ av massage: impulsmassage
 • Intensitetsnivå: 20 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 4 st.
 • Driftstid: 300-660 minuter
 • Laddningstid: inte specificerad
 • Effekt: 20 watt
 • Vikt: 1 360 gram
Det vi liker:
 • 20 hastighetsinställningar
 • 4 utbytbara massagehuvuden
 • 3 automatiska massageprogram
 • LED-pekskärm
 • Tyst
Det vi ikke liker:
 • Massagehuvudet i sig är inte flexibelt, vilket kan göra det svårt att nå alla delar av kroppen.

Beurer MG 185 – massagepistol bäst i test med automatisk avstängning

Beurer MG 185

Varför välja Beurer MG 185

Om ditt mål är att bli av med alla spänningar och ömma muskler i kroppen kan den här CE-certifierade massagepistolen med ergonomiskt handtag i solid design vara ett bra alternativ. Det är en mångsidig massagepistol med 9 intensitetsnivåer för lugnande och djupgående massage. Steg 1 ger dig en punktmassage med 1 200 slag per minut. För varje steg ökar antalet rörelser med 200 slag per minut. Detta innebär att intensitet 9 rör sig med hela 3 000 slag per minut. Så du kommer garanterat att bli av med dina spänningar och smärta! Dessutom kan du välja mellan 3 automatiska program och 5 olika massagehuvuden, som alla är lämpliga för olika delar av kroppen.

Du ställer in massagepistolen via den fina LED-pekskärmen. Det hållbara li-ion-batteriet har en total arbetstid på 350 minuter, dvs. 5,5 timmar. Du bör räkna med 210 minuter för en full laddning. Oroa dig inte heller för att använda onödiga mängder ström, eftersom den här massagepistolen har en bekväm automatisk avstängning. Efter 15 minuters inaktivitet stängs den av. Som en extra bonus levereras den med ett smart förvaringsfodral, så att du alltid kan lägga den i din (sport)väska.

Specifikationer:

 • Typ av massage: impulsmassage
 • Intensitetsnivå: 9 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 5 st.
 • Driftstid: 350 minuter
 • Laddningstid: 210 minuter
 • Effekt: 18 watt
 • Vikt: 1,075 gram
Det vi liker:
 • Solid design
 • 3 förinställda massageprogram
 • LED-display
 • Väska ingår
 • Praktisk automatisk avstängning
Det vi ikke liker:
 • Mycket tung att hantera under lång tid
 • Ljudnivån varierar beroende på vinkeln

Havit Wake – massagepistol bäst i test med USB-C-laddning

Havit Wake

Varför du ska välja Havit Wake

Välj denna lilla bäst i test massagemaskin om du vill ha en liten, lätt bärbar och kompakt massagemaskin med lång drifttid. Den här mini-massagepistolen är utformad för att ha ett ringformat handtag som är bekvämt att hålla i. Den är också halkfri, så du behöver inte anstränga dig för att hålla den. Med 770 gram väger massagepistolen mindre än många andra modeller, vilket gör den perfekt för resor eller när du är på språng. Dessutom laddar den bekvämt via en USC-C-port.

En full laddning ger dig 360 minuters arbetstid, vilket motsvarar 6 timmar. Du bör räkna med 330 minuters laddningstid för en full laddning. Den sparar dock ström när den inte används och kan vara standby i upp till 36 dagar. På så sätt behöver du inte ladda upp den då och då. Den har 3 olika massagehuvuden som du kan byta ut efter dina behov och det område av kroppen som du vill massera. Den är utrustad med 3 intensitetsnivåer och fungerar med många snabba vibrationer mellan 2000 och 2800 starka vibrationer per minut. Den optimala massagen med den optimala massagemaskinen.

Specifikationer:

 • Massage typ: vibrationsmassage
 • Intensitetsnivå: 3 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 3 st.
 • Driftstid: 360 minuter
 • Laddningstid: 330 minuter
 • Effekt: 36 watt
 • Vikt: 770 gram
Det vi liker:
 • Smart och lätthanterligt handtag
 • 36 dagars standby
 • USB-C-laddning
 • Olika massagehuvuden
 • Bärbar
Det vi ikke liker:
 • Inte lika kraftfull

Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth – bäst i test massagepistol med bluetooth

Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth

Varför välja Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth

Hyperice Hypervolt Plus är en särskilt kraftfull bäst i test massagepistol med en effektiv och kraftfull borstlös motor. Den kraftfulla motorn har en effekt på hela 90 watt. Hyperice Hypervolt masserar därför med upp till 3 200 vibrationer per minut. Hyperice Hypervolt Plus är alltså perfekt för ömma muskler, värk och smärta och för att bli av med envisa spänningar. Du kan välja mellan 3 nivåer och 5 olika massagehuvuden, som alla är anpassade till olika muskler och områden på kroppen. Hyperice Hypervolt Plus är dessutom utrustad med smart teknik i form av en intelligent trycksensor som känner av hur hårt du trycker och ger dig visuell feedback. På så sätt kan du kontinuerligt justera trycket och rörelserna när du använder Hyperice Hypervolt massageapparaten.

Hyperice Hypervolt är också utrustad med Bluetooth. Det innebär att du kan ansluta till Hyperice-appen som erbjuder skräddarsytt innehåll, träningstips och en sammanfattning av dina aktiviteter för att hjälpa dig att optimera återhämtningen. Du kan därför aktivt med din Hyperice Hypervolt  bidra till att lösa spänningar och ömma muskler och ständigt anpassa massagen till dina ständigt föränderliga behov. Hyperice Hypervolt har en total drifttid på 150 minuter, medan den laddas på 180 minuter. Handtaget på Hyperice Hypervolt har en halkfri och ergonomisk utformning, och en laddare och bruksanvisning för Hyperice Hypervolt ingår givetvis.

Specifikationer:

 • Massage typ: vibrationsmassage
 • Intensitetsnivå: 3 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 5 st.
 • Driftstid: ca 150 minuter
 • Laddningstid: 180 minuter
 • Effekt: 90 watt
 • Vikt: 1 360 gram
Det vi liker:
 • Tyst
 • Smidigt rörelsemönster
 • Bluetooth-anslutning
 • Intelligent sensorkänslighet
 • Tillhörande app
Det vi ikke liker:
 • Mycket kraftfull, så bör användas med försiktighet

Flowlife Flowgun Pro 2.0 – kraftfull bäst i test massagepistol

Flowlife Flowgun Go! Massagepistol

Varför välja Flowlife Flowgun Pro 2.0

Perfekt för dig som idrottar och ofta har ömma muskler eller behöver snabbare återhämtning. Denna Flowlife Flowgun Pro 2.0 massagepistol är idealisk. När det inte finns något motstånd rör den sig med en effekt på mellan 5,04 och 12,6 watt. När det finns motstånd har Flowgun Pro dock en kraftfull effekt på 201,6 och upp till 252 watt. Vid högsta intensitet ger den 3 200 slag per minut. Men med Flowlife Flowgun Pro 2.0 kan du också välja en mindre intensiv nivå, eftersom det finns hela 5 inställningar att välja mellan. Den lägsta intensitetsnivån i Flowlife Flowgun Pro 2.0 ger 1 400 slag per minut, vilket är mindre än hälften av den högsta inställningen.

Flowgun Pro ställs in med ett enda tryck på knappen som finns på massagekonsolens framsida. Placeringen är dock synd, eftersom du snabbt kan komma att trycka på den när du använder Flowlife Flowgun Pro 2.0 massagepistolen och ändra intensiteten utan att vilja det. Om strömmen tar slut laddar du den helt enkelt. Du bör räkna med en laddningstid på cirka 4 timmar. Flowlife Flowgun Pro 2.0 har dock en trevligt lång drifttid på mellan 3 och 8 timmar beroende på vilken inställning som valts. Dessutom får du 6 olika massagehuvuden som enkelt kan fästas på Flowlife Flowgun Pro 2.0 massageapparaten.

Specifikationer:

 • Typ av massage: impulsmassage
 • Intensitetsnivå: 5 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 6 st.
 • Driftstid: 180-480 minuter
 • Laddningstid: 240 minuter
 • Effekt: 12,6 watt
 • Vikt: 970 gram
Det vi liker:
 • Kraftfull effekt
 • Många slag per minut
 • Olika massagehuvuden
 • Olika intensitetsnivåer
Det vi ikke liker:
 • Knappen är placerad på framsidan, vilket är lite obekvämt eftersom du lätt kan ändra inställningarna under användning.

DAY Massage Gun – bäst i test massagepistol för ökad blodcirkulation

DAY Massage Gun

Varför välja DAY Massage Gun

Om du letar efter en relativt billig massagepistol för en effektiv massage som ökar blodcirkulationen är denna DAY Massage Gun den bästa massagepistolen för dig. Tack vare de 6 intensitetsnivåerna kan du anpassa massagen till dina personliga behov. Beroende på inställningen masserar denna massagepistol med 2 900 till 3 900 slag per minut. DAY Massage Gun massagepistol är därför perfekt för att just förbättra blodcirkulationen, vilket hjälper dig att återhämta dig efter träning. Regelbunden användning av en massagepistol kan dessutom hjälpa dig att återhämta dig snabbare från skador och även motverka skador.

Du kan välja mellan 4 olika formade huvuden, vart och ett med sin egen specifika funktion. Du kan därför använda den här apparaten på både små och stora muskelgrupper, men även på akillessenan och ryggen. Den är till och med tyst, med en ljudnivå på mindre än 50 decibel, vilket är långt under en normal konversation mellan två personer. Det slitstarka litiumbatteriet ger den en total drifttid på cirka 90 minuter. När strömmen tar slut kan du enkelt ladda den med den medföljande laddaren. En full laddning uppnås på cirka 180 minuter, vilket motsvarar 3 timmar. Sedan är den redo för en ny massage. En sladdlös och prisvärd massagepistol..

Specifikationer:

 • Typ av massage: pulsmassage
 • Intensitetsnivå: 6 nivåer
 • Antal utbytbara massagehuvuden: 4 st.
 • Driftstid: 90 minuter
 • Laddningstid: 180 minuter
 • Effekt: ej specificerad
 • Vikt: ej specificerad
Det vi liker:
 • 6 intensitetsnivåer
 • Trådlös tillämpning
 • Tyst
 • Hållbart litiumbatteri
Det vi ikke liker:
 • Handtaget är lite halt

Hur man väljer den bästa massagepistolen 2023

Låt oss gå från de bästa massagepistolerna till vad du bör vara uppmärksam på och hur och till vad de används.

En massagepistol kan vara ett riktigt bra verktyg i vardagen.

En kraftfull massage med massagepistoler är inte bara för professionella idrottare, vilket många felaktigt tror. Det kan också vara mycket givande och användbart för dem som sitter länge vid datorn. Med riktad massage med en massagepistol kan du bli av med många spänningar som du annars skulle behöva betala mycket pengar för att få lossas av en professionell massör.

De bästa massagepistolerna kan också vara mycket givande och användbar för dem som idrottar mycket. Den hjälper till med allt från att lindra smärta i ömma muskler till att förebygga skador. Och det fina är att de bästa massagepistolerna kan användas på alla muskler och olika muskelgrupper. Och en effektiv session med en bra massagepistol kan vara värd en professionell massage.

Kort sagt kan en massagepistol vara användbar för nästan alla. Och när du väl börjar använda den kommer du snabbt att märka en positiv skillnad. Och tro inte att du någonsin kommer att vara utan den när du väl har börjat.

5 goda skäl att köpa en massagepistol

Det kan finnas många goda skäl att använda en massagepistol. Den bästa massagepistolen ska kunna göra flera saker samtidigt. De bästa massagepistolerna som finns just nu kan du hitta här i vårt test av massagepistoler.

Vi har gjort en snabb översikt över de viktigaste fördelarna med en massagepistol:

 • Den kan hjälpa till att lindra ömma muskler efter en lång arbetsdag.
 • Det kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare från skador eller efter ett hårt träningspass.
 • Det kan också hjälpa dig att förebygga skador.
 • Den är tillgänglig både hemma och på språng. Den bästa mini-massagebryggaren är perfekt för resor eller för att ta med till gymmet.
 • En bra massagepistol kan i vissa fall ersätta en professionell massör. Det finns alltså mycket pengar att spara!

För att kunna uppnå alla dessa mål med din massagepistol bör den ha olika inställningar. Det gäller både hastighetsinställningarna och de olika massagehuvudena.

Vi börjar med inställningarna.

Inställningar

Hur kraftfull din massagepistol är beror i viss mån på antalet slag per minut. De bästa massagepistolerna har fler än en inställning, så att du kan justera intensiteten på din massagepistol. Så för att få en riktigt grundlig massage måste du hitta rätt inställning för ditt syfte och dina behov. En massagepistol med många hastighetsinställningar kanske inte är något för dig.

En massagepistol ger massage och upprepade stötar eller vibrationer, och beroende på vad du vill uppnå kan lättare pulser vara bra för dig.

För dem som idrottar mycket kan det vara bra med ett massageapparat med många inställningar så att du kan variera trycket mer beroende på om du vill återhämta dig, slappna av, lindra smärta eller förebygga.

Gemensamt för dem alla är att de ökar blodcirkulationen, vilket är viktigt i alla fall. Ju fler slag per minut, desto mer kraftfull är massagen.

Det kan dock vara svårt och förvirrande att veta vilken inställning du ska välja.

När man talar om inställningar mäts de vanligtvis i vibrationer, slag eller pulser.

Med stroke rör sig massagehuvudet in och ut, medan vibrationer har ett liknande rörelsemönster, men vibrerar samtidigt mer. Vibration är därför också en mjukare massagemetod.

Beroende på vad du vill uppnå med massagen väljer du en specifik intensitetsnivå.

För att göra det lättare att förstå har vi gjort ett litet diagram så att du vet vilken intensitet du ska använda.

Kom dock ihåg att detta kan variera beroende på vilken modell du väljer. Din första referens bör därför alltid vara bruksanvisningen eller användarhandböckerna som följer med den massagepistol du köpt.

1 200 och 1 700 slag per minut = Använd den här intensiteten för att värma upp musklerna antingen före träning eller innan du påbörjar en mer djupgående massage.

1 700-2 100 slag per minut = Denna intensitet ger dig en mer avslappnande massage. Musklerna slappnar av och du förebygger vissa spänningar och lär dig själv att slappna av. Det kan också vara ett bra sätt att varva ner efter jobbet.

2 100-2 600 slag per minut = Använd den här intensitetsnivån om du har muskelspänningar och ömma muskler. Med denna intensitet blir du av med muskelspänningar och får en smärtlindrande massage när du släpper på smärta och spänningar. Men även här bör du värma upp musklerna innan du använder den här intensitetsnivån.

2 600-3 300 slag per minut = Den högsta intensitetsnivån ger dig en intensiv massage som går på djupet och arbetar med vävnaderna.

Slap terapi kontra vibrationsmassage

Vibrationsmassage är en ytlig massage som går mellan 8 och 10 millimeter in i vävnaden under massagen. Vibrationsmassage kan användas för avslappning och för att bli av med muskelspänningar och smärta.

Om du är idrottsman kan massageterapi vara lämpligare för dig. Denna typ av massage är bättre på att lindra ömma muskler efter träning och bidrar till bättre återhämtning. Vid slappterapi går massagen så djupt som 16 millimeter in i mjukvävnaden.

Förinställda program

Vissa modeller är utrustade med förinställda program. Det gör det lättare för dig, eftersom du inte behöver tänka så mycket på vilken intensitetsnivå du ska ställa in din massagepistol på. Istället kan du bara välja ett program och maskinen gör resten.

Det förutsätter förstås att din massagemaskin är utrustad med ett program som passar dig. Välj till exempel inte ett program för efterträning om du använder massagebryggaren för att hjälpa kroppen att återhämta sig från en skada!

Vissa vibrationer eller slag kan vara för kraftiga.

Samma sak gäller om du vill massera ömma muskler, där du måste sätta dig ner och massera musklerna djupt. Här hjälper inte en avkopplande massage särskilt mycket.

Om du i förväg vet att du kommer att använda ditt massageapparat för något mycket specifikt, skaffa en modell som har de program du behöver.

Beurer MG 185 och Tunturi Massage Gun är båda bra exempel på modeller med automatiska program.

Om du har en massagepistol utan förinställda program behöver du dock inte misströsta! Det betyder inte att din massagepistol inte är bra. Du kan lätt klara dig utan den. Du behöver bara sätta dig in i de olika tillbehören och hastighetsinställningarna så att du kan ge dig själv en målinriktad och effektiv massage.

Massagehuvuden

När du köper en massagepistol levereras den vanligtvis med ett antal utbytbara massagehuvuden. Hur många beror på vilken modell du köper. Du behöver inte heller investera i en dyr massagepistol med många tillbehör.

En billig massagepistol kan lätt ha de massagehuvuden du behöver. Den bästa massagepistolen för dig är trots allt den som hjälper dig att lösa dina problem. Men det är just därför det är bra att veta vad de olika munstyckena används till, så att du kan öka cirkulationen, behandla ömma muskler och lindra smärta på bästa sätt.

De olika munstyckena eller massagehuvudena tar hand om olika muskelgrupper.

Vad de olika huvudena är till för

När du vill massera olika muskelgrupper måste du därför känna till tillbehören till din massagepistol. De flesta modeller har 3 till 6 massagehuvuden. Här går vi i detalj igenom vilket massagehuvud som ska användas för vilken kroppsdel.

Platthuvud

Det platta huvudet är runt sett uppifrån, men har en platt kontaktyta. Det ser lite ut som ett platt dörrhandtag. Den här typen av massagehuvud är särskilt bra för större ytor, till exempel ryggen. Den är också bra för att värma upp musklerna med många vibrationer. Den platta sidan gör att den inte tränger in i musklerna på samma sätt som de runda.

Stort, sfäriskt huvud

Detta massagehuvud är vanligtvis mjukt. Det är därför ett bra huvud att börja med, så att du kan prova lite först. Men du kan också använda den på olika triggerpunkter. Generellt sett är det här huvudet bäst lämpat för större muskelgrupper som lårmusklerna.

Spatelliknande massagehuvud

Detta massagehuvud ingår inte alltid. Den ser lite speciell ut, men den är faktiskt ganska bra för att öka blodcirkulationen. Det är bäst att använda den för långa, glidande rörelser (mot hjärtat). Du bör dock inte trycka in den för hårt i huden när du använder den.

Cylindriskt huvud

Det cylindriska huvudet ser ut som en patron. Den är relativt tunn och liten, vilket gör att du kan ta itu med de specifika ställen på musklerna som gör ont. Den är särskilt bra för de så kallade triggerpunkterna på kroppen. Du bör dock alltid värma upp musklerna innan du börjar massera dem djupt med sådana massagehuvuden.

Litet, sfäriskt huvud

Den används på samma sätt som den stora. Storleken avgör bara hur exakt du kan träffa den plats du vill massera. Det gör den idealisk för mindre muskelgrupper, som t.ex. vaden.

U-format huvud

Huvudet är utformat för att massera senor och muskler, t.ex. musklerna på båda sidor av ryggraden eller akilleshälsen. Du kan också använda den för att slappna av musklerna i nacken. Du bör dock vara försiktig så att du inte träffar ryggkotorna!

Batteritid – Hur länge kan du massera åt gången?

En massagepistol innehåller vanligtvis utbytbara batterier. Dessa utbytbara batterier måste naturligtvis laddas då och då; även den bästa massagepistolen måste laddas någon gång innan den är redo för en ny omgång massage.

Det finns också en stor skillnad mellan drifttiderna för de olika modellerna, vilket en snabb titt på vårt test visar.

Massagepistolens drifttid är också bara viktig om du använder den mycket åt gången. De flesta använder den i högst en halv till en timme i taget, och de flesta massagepistoler klarar det.

Homedics PGM-200-AU, den bästa massagepistolen i vårt test, har en arbetstid på bara en timme.

Beurer MG 99 Flowlife Flowgun GO 2.0 Tunturi Massage Gun och Beurer MG 185 har alla en arbetstid på 5 timmar eller mer.

Det du bör fråga dig är inte hur länge den nödvändigtvis behöver köras samtidigt, utan hur ofta du vill ladda den. Om den har en lång drifttid tar det automatiskt längre tid innan du behöver ladda den.

Och vissa modeller behöver lite längre tid för att ladda fullt än andra.

Storlek – Hur lätt är den att hantera?

Den bästa massagen kan förstöras av att massageapparaten är för tung att hålla i, vilket kan göra den besvärlig att hålla i, men i värsta fall kan den också göra ont i handen. Det har också motsatt effekt, om du vill kunna slappna av med en massage, om du spänner alla muskler för att hålla massagekortet.

Naturligtvis varierar de olika massagepistolerna också i vikt. Kontrollera därför alltid hur tung en viss modell är och bestäm själv om vikten är lämplig för dig.

Naturligtvis vill du också kunna ta med dig din massagepistol på resande fot. Det kan till exempel bero på att du reser mycket eller om du vill kunna massera dina ömma muskler för att underlätta återhämtningen efter träning. Så den måste få plats i din väska, både när det gäller storlek och vikt.

Vissa modeller är särskilt utformade för resor. Det kan till exempel vara Theragun Mini.

Om du har svårt att hålla i tyngre föremål är det också en bra idé att välja en modell med ett ergonomiskt handtag.

Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth, Beurer MG 185, Theragun Mini, Beurer MG 180 och Theragun Elite har alla en ergonomisk design.

Theragun Mini är till exempel relativt liten, vilket kan vara en fördel. Designen är dock platt, vilket kan vara en utmaning för vissa. Havit Wake är utformad som en ring som du kan ta tag i.

För vissa kan detta vara den perfekta lösningen. Men i slutändan beror det på smaken. Och det är alltid upp till dig att bedöma vilken hantering du bäst klarar av.

Varför du behöver en massagepistol

En massagepistol kan lindra smärta, mjuka upp stela muskler och ge en ytlig men avkopplande massage. Den främjar blodcirkulationen, som transporterar ut avfallsprodukter ur kroppen.

Om du vill veta exakt vad du kan göra med din massagepistol kan du läsa om de olika behandlingarna här.

Snabb återhämtning av muskelmassa

Efter ett hårt träningspass har du ofta stela muskler. Det är här som en massagepistol kan vara ett bra verktyg.

Du kan använda den direkt efter träningen, före eller efter att du har duschat, eller vänta några timmar innan du masserar dig själv. Du bör dock inte vänta mer än en halv dag, utan högst en timme eller två.

En massagepistol är effektiv i detta sammanhang eftersom den mjukar upp muskelfibrerna antingen med vibrationer eller små pulserande rörelser. Även detta ökar blodcirkulationen så att avfallsprodukter som kan orsaka stela och ömma muskler transporteras ut ur kroppen snabbare. Musklerna får nytt blod snabbare, vilket gör att de återhämtar sig snabbare.

Det är smart i sig självt. Men det som är ännu smartare är att du kan ha den med dig vart du än går. Du behöver alltså inte spendera tid och pengar på en massör som gör jobbet åt dig. Dessutom är det få som har råd eller tid att gå till en massör efter varje träningspass. Till och med professionella idrottare använder massageapparater som ett komplement till sin träning, så varför skulle inte du göra det?

Löser upp knutar och myoser

Vi känner alla till att vi har ont i nacke och axlar, särskilt om du sitter mycket framför datorn. Vi sitter ofta trångt för att vi koncentrerar oss.

Om du känner till detta från din vardag vet du också hur hämmande en öm nacke och axlar kan vara. Och faktum är att det bara blir värre med tiden om du inte gör något åt det.

Med tiden kan det utvecklas till en riktigt irriterande huvudvärk och i värsta fall till migränattacker. Det är naturligtvis ingen som vill det.

Smärtan beror på att spänningen utvecklas till knutar och myoser. De sätter sig djupt in i muskelvävnaden, vilket är anledningen till att de kan vara så svåra att bli av med när man väl har fått dem.

Det kan faktiskt vara svårt och nästan omöjligt att massera sig själv så djupt. Du kan inte riktigt komma åt den och du kan inte heller utöva det nödvändiga trycket. Men en massagepistol kan göra det. Det kan lösa upp knutar och myoser – även om du har haft dem länge!

Återigen är en massagepistol praktisk eftersom du kan ta den med dig. Du kan alltså använda den på kontoret. Och du behöver faktiskt inte använda den under långa perioder för att känna någon skillnad. Du kan till exempel ta små pauser på 5 minuter under dagen för att ge nacke och axlar ett snabbt träningspass.

Om det är för besvärligt att göra det när du är på jobbet kan du också göra det på kvällen. Sätt på ditt favoritprogram och massera dig själv medan du tittar på ett avsnitt.

Kom dock ihåg att vara uppmärksam på var du masserar.

Du kan också integrera det i din kvällsritual och använda det som ett sätt att varva ner innan du somnar. Vi lovar att du snart kommer att känna en skillnad till det bättre.

Men om du lider av spänningshuvudvärk och mycket ömma muskler i nacke och axlar bör du börja långsamt när du vill mjuka upp dem.

Försök alltid med en lägre intensitetsnivå till att börja med. Du kan sedan öka intensiteten när du har vant dig vid att använda massagepistolen och de djupa vibrationerna.

Ökar blodflödet

Som redan nämnts några gånger är en av de bästa fördelarna med en massagepistol att den ökar blodcirkulationen. Men hur fungerar detta och vad betyder det för dig i praktiken?

När du masserar musklerna djupt värms musklerna upp eftersom du ökar blodcirkulationen. När du stimulerar cirkulationen ökar blodcirkulationen, vilket innebär att blodet transporteras snabbare runt i systemet. Blodet cirkulerar i kroppen eftersom det transporterar bort gammalt blod så att du får nytt blod som innehåller syre. Dina muskler och leder behöver syre för att återhämta sig.

Så när du masserar dig själv med en massagepistol och blodcirkulationen ökar, sker detta snabbare än normalt. Dina leder och muskler får alltså snabbare nytt syre.

Det är därför som massage efter träning är en så bra idé. Det gör dina muskler mindre ömma.

Tro dock inte att en massagepistol endast är lämplig för idrottare och i samband med träning. Det kan faktiskt också vara väldigt givande och smart när du har trötta ben och leder för att du till exempel har stått upp hela dagen. De flesta av oss har varit där. Dina ben blir tunga och trötta. När dina muskler och leder har fått nytt blod och syre kommer de att kännas mycket lättare igen.

Mjukgör ärrvävnad

De pulserande rörelserna i en massagepistol kan också hjälpa till att mjuka upp ärrvävnad. Det kan till och med bidra till att ditt ärr blir mindre synligt med tiden.

Låt oss först se vad ärrvävnad är och varför vi får den.

När huden återhämtar sig från ett djupare sår kan ett vitt ärr bildas. Detta sker när kroppen försöker göra huden starkare där såret fanns. Huden blir tjockare och hårdare, men också mycket mindre flexibel. Området kan även vara känsligt under lång tid efter att du har fått ärret.

Du kan hjälpa till med detta genom att massera ditt ärr. Genom att massera ärrvävnaden mjukgörs den och kan bidra till att den blir mindre hård och mindre synlig. Detta beror på att en massagepistol ger dig en djupgående massage som når ända ner i vävnaden. När du sedan masserar lossnar vävnaden.

Det kan handla om mycket små ärr, eftersom du kanske har ramlat på cykeln, men det kan också vara större ärr, till exempel efter en operation. Läkare rekommenderar ofta att du masserar huden väl efter operationen, annars kan huden bli för stram, vilket i sig kan vara obehagligt.

En massagepistol kan göra det mycket lättare för dig att massera området i fråga. Det är också tröttsamt för fingrarna att massera ett sådant område under långa perioder och det blir svårt att komma tillräckligt djupt. Därför är det en klar fördel att använda en massagepistol.

Återigen är det viktigt att börja försiktigt. Ställ in massagemaskinen på lägsta intensitetsnivå och prova den. Om det gör för ont kan du först massera med fingrarna och sedan försöka igen med massageapparaten när du har vant dig vid känslan.

Kan en massagepistol ersätta en professionell massör?

Det korta svaret är nej. Men det är inte ett fullständigt svar.

En professionell massör är trots allt en människa som kan tänka och använda sina krafter i kombination med kunskap om kroppen och anatomin på ett annat sätt än en massagepistol, eftersom den inte är en levande varelse. Den ger sig själv.

Därför är det också viktigt att du, till exempel vid en skada, först går till din läkare och/eller en sjukgymnast eller liknande för att klargöra vad nästa steg är.

Om du lider av spänningshuvudvärk kan det också vara bra att tala med en massageterapeut som kan ge dig en mycket riktad och personlig massage.

Men det är absolut ingen anledning att avskriva ett massageapparat. En massagepistol är ett utmärkt komplement till fysioterapeuter och massörer! Det kan påskynda läkningsprocessen och ge snabbare resultat än om du bara går till en sjukgymnast en gång i veckan.

Om du är osäker kan du alltid be en professionell person om råd om det bästa och säkraste sättet att kombinera de två. Det ligger trots allt i allas intresse att du blir frisk så snabbt som möjligt.

Tro inte heller att en massagepistol bara ska användas när skadan har uppstått. Det är det verkligen inte! I själva verket är det tvärtom. Det är trots allt en bra idé att använda en massagepistol för att undvika de spänningar och den smärta som nämns. Det är inte bara bättre för din kropp, utan det blir också billigare eftersom du inte behöver gå till en läkare eller massör i första hand.

Hur mycket kostar en massagepistol?

Och så kommer vi till frågan om en massagepistol är värd pengarna.

Det finns många olika prisklasser. Du kan lätt betala mer pengar för en massagepistol, men frågan är om det är nödvändigt.

Allt beror på dina behov, krav och önskemål, vilket vi redan har diskuterat. Det viktigaste är trots allt att dess program och inställningar passar dig.

I den dyra änden finns Theragun Elite, Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth och Flowlife Flowgun Pro 2.0, som alla kostar över 2 000 kronor.

Vi anser att det är väl investerade pengar, om du kan spara på dyra massage- eller behandlingstillfällen i andra änden.

Men du kan också lätt hitta billigare modeller som Beurer MG 99, Tunturi Massage Gun, DAY Massage Gun och Havit Wake, som alla kostar under 1 000 kronor.

Så det behöver inte kosta en förmögenhet.

Om du är osäker bör du börja med en billigare modell. När du använder den mer och kanske behöver fler funktioner, hastigheter, inställningar och program kan du köpa en dyrare modell.

Om du är en stor träningsmänniska är en Bluetooth- och app-ansluten modell som Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth och Theragun Elite definitivt värd pengarna. Du får helt enkelt ut mer av dem, vilket också gör att du använder dem mer regelbundet. Och det är trots allt det som är poängen.

Hur du använder ditt massageapparat

Vi har redan nämnt det, men när du använder en massagepistol är det viktigt att du använder den på ett säkert sätt. Den kommer i kontakt med dina muskler och senor vid höga pulsationer.

Därför bör du ta dig tid att bekanta dig med hur du använder den på rätt sätt.

Vi har förstås ryggen på dig och har sammanställt en liten steg-för-steg-guide för att ge dig en lättillgänglig översikt över hur du ska gå tillväga.

Naturligtvis bör du alltid läsa bruksanvisningen för din massagepistol, eftersom användningen kan skilja sig åt beroende på vilken modell du har.

Sätt på rätt huvud.

Sätt först på huvudet som du vill använda. Ovan kan du läsa mer om vad de olika massagehuvudena lämpar sig för och vilka olika muskelgrupper de bör användas på. Du sätter på den och vrider runt den lite tills du hör ett litet klick eller känner att den går in. Huvudet ska sitta stadigt fast och får inte kunna rotera runt sig självt.

Slå på massagepistolen innan du placerar den mot huden.

På så sätt kan du bättre kontrollera intensiteten. Börja alltid med en låg intensitet och öka den sedan långsamt. Detta är särskilt viktigt om det är första gången du använder en massagepistol. Men det är faktiskt också en bra idé, även om du har använt den under en längre tid. Detta beror på att din hud kan vara känsligare vid vissa tillfällen än vid andra. Om du använder den efter en skada är det särskilt viktigt att prova den långsamt så att det inte gör ont eller att du skadar dig själv mer.

Värm upp musklerna.

När du använder en lägre nivå värmer du också upp musklerna. Du bör alltid först värma upp musklerna innan du börjar med en djupgående massage, där du går djupt in i vävnaden. Om du inte värmer upp först får dina muskler en chock. Allt det gör är att få dem att sluta avtal och du är klar. När du känner att musklerna slappnar av och vänjer dig vid känslan kan du sakta öka intensiteten.

Låt massageapparaten göra jobbet.

Nu kan du gå vidare till själva massagen. Placera den på det område eller den plats på kroppen som du vill massera och låt maskinen göra jobbet. När allt kommer omkring rör den sig, så du behöver inte göra det. Du behöver alltså inte flytta den fram och tillbaka medan den masserar. Låt den behandla ett område med vibrationer eller pulsering och gå sedan vidare till nästa område. Om du inte kan låta bli att röra den lite, använd långsamma rörelser och låt den glida över kroppen.

Slappna av och andas medvetet.

Det är alltid lättare sagt än gjort – det vet vi. Men det är viktigt att du lär dig att slappna av medan du låter massagekillen massera dig. Öva på att andas djupt och långsamt. Du kan till exempel sätta på avslappnande musik eller en andningsövning som du kan använda medan du masserar.

Massage får inte göra ont.

En djupgående massage kan vara något du behöver vänja dig vid. Du går på djupet, så det är inte alltid bara en avslappnande massage. Det är dock viktigt att betona att en massage med en massagepistol inte ska göra ont alls. Vi har sammanställt några råd nedan om vad du bör undvika, men kom ihåg att du alltid kan fråga ett proffs om du är osäker.

Ta hjälp av en vän eller partner.

Om du fortfarande har svårt att massera ordentligt kan du också be en vän, gymkompis eller partner om hjälp. Särskilt om du vill massera ryggen, som är en del av kroppen som kan vara svår att nå. Innan du börjar, se till att du vet hur intensiv du vill ha massagen, hur länge den ska pågå och var du vill bli masserad. God kommunikation är viktig för att du ska få det du vill ha. Sätt dig bekvämt och kom ihåg att andas långsamt så att du kan slappna av helt och hållet.

Använd massagepistolen på ett säkert sätt

Bruksanvisningen till din massagepistol är det viktigaste och den enda manualen som är skriven specifikt för din maskin. Läs igenom den noggrant innan du använder massagemaskinen för första gången. Förvara den någonstans så att du alltid kan kontrollera den om du är osäker.

 • Massagepistolen används på kroppen, så se alltid till att rengöra massagepistolen före och efter användning.
 • Placera massagepistolen på önskade ställen. Om du använder den före träningen ska du massera de olika områdena i 30-60 minuter åt gången. En massagepistol ersätter dock inte en normal uppvärmning, utan bör ses som ett komplement till den. Upprepa samma procedur efter träningen.
 • Om du använder massageapparaten för att lindra muskelspänningar ska du hålla den på området i 1-2 minuter åt gången.
 • För avslappnande massage kan du använda den under en längre tid och använda den i 15-30 minuter i taget på ett område.

Detta är vad du bör vara försiktig med när du använder en massagepistol.

Som du kan se i vår köpguide har en massagepistol många stora fördelar. Det är dock viktigt att påpeka att det definitivt inte är en leksak! Du masserar din kropp med hög intensitet, så se till att du vet hur du gör det på rätt sätt.

Du kan alltid be en professionell person om råd. En massage ska vara lugnande och/eller avslappnande, men den får inte göra ont eller orsaka mer smärta. Om du får blåmärken av massagepistolen beror det på att du har valt en för hög intensitet. Läs också vår guide om vilka massagehuvuden du ska använda på vilka områden och vilken intensitet som är lämplig för vilket ändamål.

OBS: Lämna inte massagepistolen åtkomlig för små barn. Både för att den är tung, men också för att massageterapin inte är lämplig för småbarn och barn i allmänhet.

Du bör också ta i hänsyn följande:

 • Använd aldrig en massagepistol på stukningar eller skador som fiberbrott! De bör behandlas av en sjukgymnast.
 • På samma sätt bör den inte användas på blåmärken (de blir också för ömma!) och på öppna eller skorpiga sår.
 • Undvik att använda massagepistolen på ryggradens ben och kotor. Den bör endast användas på muskler och senor.
 • Om du har en skarp smärta som skjuter ut i kroppen finns det förmodligen en annan orsak till smärtan än muskelspänningar. I sådana fall bör du först rådfråga din läkare.
 • Om du lider av osteoporos eller har andra sjukdomar som till exempel artrit bör du också rådgöra med din läkare innan du använder en massagepistol.

VANLIGA FRÅGOR

Vilket massageapparat är bäst i test?

Homedics PGM-200-AU är den bästa massagepistolen i vårt test av massagepistoler. Med 3 nivåer och 3 olika massagehuvuden kan den sladdlösa massagemaskinen användas på många olika sätt för både smärtlindring och avslappnande massage. Ett förvaringsfodral ingår för din massagepistol. Denna massagepistol är vinnare i vårt test av massagepistoler.

Hur fungerar en massagepistol?

Det första en bra massagebrännare gör är att värma upp dina muskler. Sedan masserar den djupt och går ända ner i bindväven. Detta främjar blodcirkulationen, så att avfallsprodukter transporteras ut ur kroppen snabbare än när kroppen gör det själv.