Massagekudde test 2022 – hur man väljer den bästa massagekudden

1
Beurer MG 145

Shiatsu-massage hemma i soffan eller i sängen? Ja tack! Med denna Beurer MG 145 kan du mjuka upp dina spända muskler och ömma punkter med marknadens, på många sätt, bästa massagekudde - bäst i test overall. Därför ska du välja Beurer MG 145 Med denna superstarka shiatsu-massagekudde, Beurer MG 145, får du massage i kuddform när den är som bäst! Det är på många sätt helt enkelt marknadens bästa massagekudde som med sina roterande rörelser…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer MG 145 509,15 kr. Amazon.se
Flowlife Flowpillow Heat 1.290 kr. Apotek Hjärtat
Conzept Shiatsu##
Musclepain MusclePillow 2.0##
Beurer MG 147 663 kr. Proshop
Medisana MC 840 481 kr. Amazon.se
Beurer MG 135 639 kr. Ellos
Champion 6.994 kr. Toolab

Vi alla vet hur det är – man har suttit lite för länge vid datorn, kanske en hel arbetsdag utan paus, i en position som skulle få alla ergonomer att sucka, kommer hem och känner den där molande värken och stela känslan i nacke, rygg och axlar. Då är man beredd att ge nästan vad som helst för att få hem en massageterapeut. Det fina är att det är möjligt! Men, i första hand inte i form av en klassisk massör med händer och armbågar – utan med din alldeles egen massagekudde.

Då är då frågan vilken som är den bästa massagekudden för dig och dina behov. Marknadens olika massagekuddar är generellt sett relativt lika varandra, men skiljer sig åt på några punkter, såsom program, sladd och pris. I detta test presenterar vi marknadens 8 bästa massagekuddar, så att du får den bästa möjliga överblicken över de bästa produkterna. Dessutom berättar vi också lite om vad en massagekudde är, vad du bör ha på checklistan innan du köper en, och vad skillnaden är mellan en massagekudde och en massagepistol! Så sätt dig skönt och häng med!

Beurer MG 145 – Massagekudde bäst i test

Shiatsu-massage hemma i soffan eller i sängen? Ja tack! Med denna Beurer MG 145 kan du mjuka upp dina spända muskler och ömma punkter med marknadens, på många sätt, bästa massagekudde – bäst i test overall.

Därför ska du välja Beurer MG 145

Med denna superstarka shiatsu-massagekudde, Beurer MG 145, får du massage i kuddform när den är som bäst! Det är på många sätt helt enkelt marknadens bästa massagekudde som med sina roterande rörelser lyckas ge en starkare och mer intensiv massage än de flesta av sina konkurrenter inom shiatsu-massage. 

Om du särskilt lider av huvudvärk på grund av stark spänning i din nacke, kan denna modell från Beurer MG-serien rädda din dag. Kudden ger behaglig värme tack vare infraröd värme, som dock enkelt kan slås av och på på ena sidan av kudden. 

Sammantaget är det en riktigt bra massagekudde, bäst i test overall. Något som många uppskattar är att den går på en jämn och konstant styrka. Den kan verkligen mjuka upp musklerna i både nacke, rygg och axlar samt ben, på ett sätt som inte många andra massagekuddar kan mäta sig med. Så du kan lugnt luta dig tillbaka och låta dina ömma muskler få en effektiv och djupgående behandling med denna testvinnare från Tyskland!

Det vi liker:
 • Kraftfull Shiatsu-massagekudde som garanterar dig en solid och djup massage
 • Fyra massagehuvuden som roterar bra
 • Kan även användas under fötterna
 • Mycket bra för att lindra trötta muskler i nacke och axlar
 • Kudden har ett elastiskt band på baksidan så att du kan fästa den på ett ryggstöd, stol eller liknande
 • Supermjuk utsida som är avtagbart och tvättbart
Det vi ikke liker:
 • Det kan ta lite tid för värmen att nå optimal temperatur
 • Avståndet mellan kuddens massagehuvuden är inte lika bra för alla

Flowlife Flowpillow Heat – Bästa för återhämtningsmassage

Svenska Flowlife har i samarbete med sjukgymnaster, elitidrottare och massörer utformat denna robusta, och inte minst mångsidiga Flowlife Flowpillow Heat massagekudde i toppklass. Allt för att du ska kunna lindra spänningar och smärta – eller bara njuta av en lätt massage med mer ytliga rörelser.

Därför ska du välja Flowlife Flowpillow Heat Massagekudde

Med denna Flowlife Flowpillow Heat massagekudde får du massage med värme hemma i toppklass, och du får den till och med i 3 olika intensitetsnivåer. Flowlife har här utvecklat en av de bästa massagekuddarna, genom att se till att du på bästa sätt kan avlasta dina spända muskler efter löpning, träning eller en lång dag på kontoret. Och om du behöver en mer djupgående massage kommer kuddens infraröda värmare snabbt att nå den optimala temperaturen och lindra din smärta. Detta samtidigt som du ökar blodcirkulationen så att musklerna återhämtar sig snabbare. 

De 2 massagehuvudena på denna Flowlife Flowpillow Heat massagekudde kan justeras så att de roterar åt olika håll, och med 3 olika intensitetsnivåer är du garanterad en riktigt effektiv massage. Dessutom är Flowlife Flowpillow Heat massagekudde både kompakt och användarvänlig (sladdlös, så i princip som en batteridriven modell). Med sina fina funktioner och prestanda är det helt klart en modell värd lägga pengar på! Jag har själv denna modell, och tycker det är perfekt att använda massagekudden efter ett tufft löppass. Sammantaget en riktigt bra massagekudde – bäst i test för de som tränar mycket. 

Det vi liker:
 • 3 olika intensitetsnivåer
 • Mycket bra för nedre delen av ryggen och ömma muskler i underbenen
 • Tyst massagekudde – bra då du vill kunna njuta ostörd framför TV:n eller med en bra bok medan du får massage
 • Infraröd värme som når optimal temperatur på rekordtid
 • Massagekudden håller cirka 1,5 timmar på full laddning så att du enkelt kan bli behandlad på de viktigaste platserna utan att behöva ladda
 • Den är utformad med ett elastiskt band så att du enkelt kan fästa den på en större kudde eller ett ryggstöd
Det vi ikke liker:
 • Denna massagekudden är lite tung (1,6 kg)
 • Laddningstiden för denna massagekudden är lite lång i förhållande till hur länge den går
 • Priset – detta är en av de lite dyrare massagekuddarna

Conzept Shiatsu – Bästa budget

Denna praktiska massagekudden från Conzept är massagekudden för dig som vill ha möjligheten att göra resan extra bekväm. Denna modell är nämligen inte som de flesta massagekuddar, utan den är utrustad med en adapter för bilen, så att du kan njuta av en omgång massage bakom ratten. Detta är en av de massagekuddarna vi rekommenderar då du vill ha en till ett lägre pris än de flesta modeller på marknaden, och prioriterar värmefunktion, men kanske inte olika hastigheter!

Därför ska du välja Conzept Shiatsu

Ofta förknippar man ju massage med en lugn studio, eller, om det sker hemma, i soffan eller sängen – men här visar Conzept att man alltså kan använda en massagekudde för nacke och rygg även i bilen. Snacka om att slå två flugor i en smäll! Med denna smarta design från Conzept är du garanterad en bra avslappning av musklerna var du än är. Kuddens olika rörelsemönster kan justeras så att riktningen ändras, och du kan till och med ställa in värmen precis som du vill ha den.

Denna massagekudden ger en grundlig roterande massage så att de ömma musklerna mjukas upp och smärtan lindras. Med 3D-designade shiatsu-massagehuvuden kan du vara säker på att även de tuffaste spänningarna och knutarna får den bästa massagen. När du är på språng är alltså detta är riktigt bra massagekudde – bäst i test på sitt sätt. Allt detta till ett lågt pris, gör givetvis att vi klassar den som en av de bästa produkterna på marknaden.

Det vi liker:
 • Bra kvalitet till lågt pris – här får du en massagekudde av bra kvalitet till lägre pris än många andra massagekuddar
 • 4 roterande massagehuvuden ger effektiv djupgående massage
 • Kudden stängs av automatiskt efter 15 minuter (man ska inte massera mer än 15 minuter på samma ställe)
 • Värmefunktion där temperaturen kan regleras efter behov
 • Möjligt att använda massagekudden i bilen – både biladapter och adapter för normal strömkontakt ingår
Det vi ikke liker:
 • Denna massagekudde är inte trådlös – så vill du ha mer av en batteridriven massagekudde får du leta vidare bland andra massagekuddar
 • Värmen i denna kudde kan inte stängas av direkt

Musclepain MusclePillow 2.0 – Bästa med värme för snabb smärtlindring

Människorna bakom Musclepain har här gjort det möjligt att här presentera en annan kvalitetsprodukt för ömma och överarbetade muskler som behöver en snabb smärtlindring – oavsett var och när det behövs. Dess fina egenskaper gör att den utan tvekan kvalar in till att klassas som “bäst i test – massagekudde”.

Därför du ska välja Musclepain MusclePillow 2.0

Denna modell är en av de mest populära massagekuddarna på marknaden just nu, och det finns bra anledningar till det! Som sagt, den är given att inkludera i kategorin “bäst i test – massagekudde”. Oavsett om musklerna behöver slappna av eller behöver en mer djupgående massage, har vi här en massagekudde som säkerställer dig en riktigt effektiv behandling av praktiskt taget alla muskelgrupper. 

De olika inställningarna på massagekudden justeras enkelt på sidan och gör att du kan använda olika hastigheter, temperaturer och roterande rörelser. Dessutom arbetar den med på infraröd värme, vilket bidrar till ökad blodcirkulation, hjälper dig att bli av med smärta i allt från rygg till fötter, och bidrar till att kroppen rensas från slaggprodukter. Musclepain har således designat en fantastiskt bra massagekudde för både träningsentusiasten och för de som brukar sitta i fel arbetsställning hela dagen. Allt som allt en mycket bra massagekudde – bäst i test på sitt sätt.

Det vi liker:
 • Mångsidig massagekudde som kan ge både en avkopplande eller intensiv och djup behandling – den masserar med flera hastigheter och värmefunktion
 • Kompakt och lätt att ta med på språng – kan laddas i bilen
 • Extra lång livslängd – denna massagekudde kan fortsätta i upp till tre timmar i taget
 • Massagekudden är CE godkänd
 • Den kan användas över hela kroppen – till såväl fot- som nackmassage
Det vi ikke liker:
 • Pris – du kan få en bra massagekudde för en billigare peng

Beurer MG 147 – Bästa för nacke och axlar

Här har vi en annan tysk på listan – denna Beurer massagekudde är modellen som alla bekväma typer kommer att älska! Den är fjärrstyrd, så du behöver inte ens gå upp när du måste använda den. Du förstår att denna massagekudde, Beurer MG 147, är en mycket smidig och genomtänkt massagekudde – bäst i test på sitt sätt.

Därför bör du välja Beurer MG 147

Om du speciellt lider av de mesta ömma musklerna och ont i nacke och axlar, kanske snarare än i din rygg, är denna Beurer-modell helt rätt för dig! Dessa typer av besvär är det perfekt att använda massagekudde för, och just denna modell är effektiv och stark med en garanti för snabb avslappning av överansträngda muskler. Denna massagekudde är också utrustad med ett rejält elastiskt band, så att du enkelt kan placera den där den passar dig.

Kuddens roterande rörelser och värmefunktion hjälper också till att öka din blodcirkulation, så att även tungt belastade muskler får hjälp att börja återhämta sig. Om du däremot inte är den typen som behöver intensiv massage, ställer du bara in massagekudden på en mildare intensitetsnivå (och eventuellt utan värme), lutar dig tillbaka och njuter av en mer avkopplande behandling. Allt detta styr du från dess användarvänliga fjärrkontroll, som du enkelt kommer åt tack vare att den är friliggande, snarare än sitter fast på själva kudden. Sammantaget en användarvänlig shiatsu-massagekudde som är speciellt bra för nacke och axlar. Kanske kan man säga: nackmassage apparat bäst i test (på sitt sätt)!

Det vi liker:
 • Avtagbar och tvättbar utsida
 • Kan ställas in så att det kan roteras både medurs och moturs
 • Kuddfodralet är tillverkat i material som andas
 • Infraröd värme så att du enkelt kan lindra smärta och ömma punkter ännu bättre
 • Användarvänlig – den friliggande fjärrkontrollens meny är enkel och okomplicerad
 • Stänger av sig efter 15 minuter – så att du inte riskerar att få för mycket
Det vi ikke liker:
 • Massagekudden är inte trådlös – så vill du ha mer av en batteridriven massagekudde får du leta vidare bland andra massagekuddar
 • Du får inte lägga dig på denna massagekudde, så vissa tycker inte att den är så bra för ens rygg

Medisana MC 840 – Bästa för djupgående massage

Här har vi, precis som massagekudden från Beurer ovan, en annan fjärrstyrd massagekudde. Medisana har med denna kudden nämligen gjort det enkelt för dig att styra massagen så att du inte behöver krå

Därför ska du välja Medisana MC 840

Letar du efter en massagekudde som kan gå på lite hårdare än de flesta? Då kommer Medisana till din räddning här. Denna massagekudde är nämligen stark med en kraftfull rotation, som inte är för de känsliga typerna – utan den rekommenderar vi till den som vill ha stark nackmassage (med värme), eller vad du än behöver. Du kan alltså lägga mycket tyngd på själva kudden, utan att den slutar att rotera. Med detta sagt är dess effektivitet oklanderlig, och om du kämpar med de allra stelaste musklenar är den här massagekudden riktigt bra. 

Dessutom är den superenkel att använda! Så länge du är nära ett eluttag är det hur enkelt som helst för dig att bara koppla in sladden i eluttaget för att sedan njuta av möjligheten till evighetslång massage. Dessutom styrs den som sagt via en fjärrkontroll, så att du alltid har inställningarna nära till hands. Allt som allt en mycket bra massagekudde som är bäst i test på sitt sätt!

Det vi liker:
 • Lätt att hålla i trim och ren
 • Infraröd värme så att du snabbt kan bli av med knutar och spänningar i musklerna, i allt från rygg till fötter
 • 4 roterande massagehuvuden
 • Kudden är utrustad med ett elastiskt band så att du kan fästa den på stolen eller ryggstödet
 • Körs på ström så att du inte behöver vänta på laddning
Det vi ikke liker:
 • Det elastiska band på denna massagekudde tenderar att lossna lite
 • Den är inte trådlös, så du behöver sitta nära ett eluttag och vill du ha mer av en batteridriven massagekudde får du leta vidare bland andra massagekuddar
 • Vissa kan uppleva den som lite väl smärtsam om massagekudden används på mycket ömma muskler

Beurer MG 135 – Bästa designen

Att vi här har ytterligare en massagekudde med värme från Beurer säger en hel del om varumärkets höga kapacitet och förmåga att utveckla massagekuddar som är bäst i test. Denna MG 135-modell skiljer sig dock en hel del från de bästa massagekuddarna på marknaden, då massagen är gömd i något som ser ut som en helt vanlig kudde.

Därför ska du välja Beurer MG 135

Medan de flesta massagekuddar är väldigt lika i sin design, och är just ‘uppenbara massagekuddar’ sticker denna Beurer MG 135 ut. Den är nämligen designad som en vanlig kudde i snyggt grått tyg. Detta tas dock vidare ytterligare en nivå, då du kan använda ditt eget kuddfodral på 40 x 40 cm. Perfekt om du vill kunna matcha din inredning hemma ännu bättre, eller vill ha massage medan det ursprungliga överdraget är i tvättmaskinen. Man kan alltså säga att denna massagekudde är bäst när du bryr dig mycket om att allt i ditt hem ska se snyggt och stilrent ut. 

Att du alltid kan ha massagekudden liggandes i soffan gör även att du alltid har massage nära till hands – utan att behöva bära den fram och tillbaka. På bara några sekunder har du således tillgång till effektiv massage med 4 massagehuvuden som roterar med bra kraft. För extra effekt på ömma muskler kan du enkelt sätta på värmen. Bäst i test med riktigt snygg design!

Det vi liker:
 • Snygg design – den ser ut som en helt vanlig kudde du kan ha i soffan
 • Funkar superbra att använda till såväl nacke och axlar som till vaderna
 • Möjlighet att använda ditt eget kuddöverdrag
 • Extra lång sladd så att du inte är lika begränsad till position, samtidigt som du kan få massage i all evighet
 • Imponerande kraft i en massagekudde som ser väldigt enkel ut (snarare snygg än bra stämmer inte!)
Det vi ikke liker:
 • Eftersom att dess massagehuvuden är mer gömda inuti fodralet kan det vara svårt att veta var du ska placera den
 • Kräver tillgång till eluttag (så vill du ha en batteridriven modell får du kolla vidare)
 • Om du använder eget kuddöverdrag kan det vara svårt att styra den, då du inte ser var knapparna sitter

Champion – Bästa enkla

Denna Champion massagekudde med infravärme gör det den ska, och den gör det bra. Den är perfekt för dig som inte vill hålla på och dividera kring olika inställningar, utan endast sätta på massagekudden och därifrån låta den göra sitt jobb.

Därför ska du välja Champion

Namnet Champion är mycket lovande! Och visst är denna massagekudde en mästare på olika sätt. Framför allt är den en riktigt bra modell för de som vill ha en enkel massagekudde, utan att behöva ha stenkoll på vilken intensitet och hastighet som de behöver. Detta tar nämligen massagekudden själv hand om, och gör det riktigt bra.

De ömma musklerna du har i nacke, rygg och axlar, samt ben och fötter får nämligen med fyra roterande massagehuvuden mycket bra behandling. Lägg till dess infraröda värme, och du förstår att dina muskler kommer att tacka dig. Denna massagekudde är optimal för lagom hård massage, och den utförs i varierande riktning både medurs och moturs. Sammantaget en väldigt bra massagekudde då din hjärna och beslutfattarförmåga är lika slitna som dina muskler!

Det vi liker:
 • Enkel att använda – har endast en inställning
 • Kan rotera både medurs och moturs, och byter riktning vid behov
 • Utrustad med infraröd värme för ännu bättre effekt på knutar och spänningar i musklerna
 • Säljs till ett bra pris, så att du inte behöver spara allt för länge
 • Kudden är utrustad med ett elastiskt band så att du kan fästa den på stolen eller ryggstödet
Det vi ikke liker:
 • Inte alltid tillräckligt med kraft i dess massagehuvuden för den allra hårdaste massagen – trycker du för hårt blir de sega
 • Den är inte trådlös, så du behöver sitta nära ett eluttag
Beurer MG 145 Flowlife Flowpillow Heat Conzept Shiatsu Musclepain Musclepillow 2.0 Beurer MG 147 Medisana MC 840 Beurer MG 135 Champion
Effekt 12 watt 30 watt 24 watt Ej specificerat 12 watt 12 watt 18 watt 24 watt
Massagehuvuden 4 st. 2 st. 4 st. 4 st. 4 st. 4 st. 4 st. 4 st.
Vikt 1,5 kg 1,6 kg Ej specificerat Ej specificerat 1,5 kg 1,2 kg 1,88 kg 1,28 kg
Trådlös Ja Ja Nej Ja Nej Nej Nej Nej
Värmefunktion Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Intensitetsinställningar 1 st. 3 st. Flera Flera 1 st. 1 st. 1 st. 1 st.

Så väljer du den bästa massagekudden

När du väljer en massagekudde som ska passa dina personliga behov är det i princip två saker som är viktiga att tänka på: hur ofta du ska använda kudden och vilken typ av massage du behöver. Olika massagekuddar är nämligen specialiserade på olika sätt!

Om du till exempel har långa arbetsdagar framför datorn och glömmer (som de flesta av oss) att säkerställa en bra ergonomisk position är en massagekudde som är extra effektiv för axlar, nacke och rygg vanligtvis den bästa för dig. Om du däremot tränar på en högre nivå eller är mycket fysiskt aktiv måste du skaffa en massagekudde som verkligen kan massera på djupet och som är utrustad med en bra värmare. Om du faller utanför dessa två kategorier och bara behöver en massagekudde som kan ge lite extra välbefinnande i soffan eller i sängen, kan du enkelt nöja dig med en massagekudde med standardfunktioner, och som inte nödvändigtvis är utrustad med infraröd värme.

Några överväganden innan du köper en massagekudde

För att hjälpa dig på vägen går vi igenom tre olika funktioner som du kan ta med i dina överväganden innan du väljer din nya favoritkudde.

Massagehuvuden

De flesta massagekuddar är utrustade med mellan två och fyra roterande massagehuvuden, massagekuddens förmåga att massera, och känslan du får, hänger mycket på dessa. I vissa kuddar kan massagehuvudena justeras så att de roterar åt olika håll, till exempel i par eller mittemot varandra.

Värmare

En massagekudde med infraröd värme kan kännas bra och vara en trevlig avkopplande upplevelse för dina trötta muskler. Dessutom är det en mycket effektiv funktion om du behöver behandla överansträngda och ömma muskler. Om du letar efter en massagekudde som kan lindra dina smärta relativt snabbt, bör du välja en kudde med en värmare i.

Med eller utan sladd

Det säger sig självt att en trådlös massagekudde erbjuder flera alternativ när det gäller var du vill använda den. Å andra sidan måste du se till att den är fulladdad innan du glider iväg med den under armen. Många föredrar att använda en massagekudde i en miljö där det finns ett eluttag – till exempel på kontoret eller i soffan. Samtidigt är det lätt att störa sig på en sladd – antingen för att den inte är tillräckligt lång, eller så är den helt enkelt i vägen. Bestäm själv var du tänker använda din massagekudde och om en trådlös funktion är viktig för dig.

Vad är shiatsu massage?

Shiatsu-massage är en traditionell japansk massage som – för att uttrycka det enkelt – koncentrerar sig på massage genom att sätta press på olika punkter på kroppen. Kort sagt kommer en shiatsu-terapeut att kunna stimulera och öka blodcirkulationen genom att sätta press på dessa punkter. Därmed kan man minska allt från mentala tillstånd som stress och sömnlöshet, till spända muskler i hela kroppen.

Ursprungligen var shiatsu-behandlingsformen en klassisk kinesisk massageform som senare kom till Japan, där den blandades med västerländsk massageteknik. Shiatsu-massagen är i sin grundform ett holistiskt förhållningssätt till de övergripande egenskaperna hos massage.

När det gäller massagekuddar finns det förstås en begränsning, eftersom en massagekudde i slutändan aldrig kan komma ikapp en professionell shiatsu-massör. En shiatsu-massagekudde kommer dock en bit på väg och kommer definitivt att vara värt investeringen så länge du inte lider av svårare skador eller muskelspänningar.

Vad är skillnaden mellan en massagekudde och en massagepistol?

Du kanske har undrat om en massagekudde är lika bra som en massagepistol, eller tvärtom. Det finns dock inget definitivt svar på detta, eftersom det i grunden handlar om vilka områden på kroppen enheten ska kunna massera, liksom vilken form av massage du behöver. I princip (med några få undantag) är det så att en massagekudde masserar med roterande rörelser medan en massagepistol masserar med pulserande rörelser.

Dessutom är en massagepistol mer flexibel eftersom den är handhållen och därför kan ge en mer fokuserad massage nästan var som helst på kroppen. Dessutom kommer en massagepistol ofta med flera olika massagehuvuden, som var och en är bra för specifika muskelgrupper. Omvänt fungerar en massagekudde med flera massagehuvuden samtidigt och massagekudden kan vanligtvis placeras så att du kan öka trycket med en stor del av din kroppsvikt när du använder den. Dessutom ger en massagekudde en skönare, avslappnande stund med värme och dylikt. Vi har gått igenom mycket av en massagekuddes aspekter och fördelar ovan, och dyker snabbt ner i massagepistolens fördelar nedan.

Fördelar med att använda en massagepistol

Eftersom en massagepistol fungerar med ett enda massagehuvud åt gången och samtidigt hålls i handen, kan den ge en stark och fokuserad massage inom specifika områden. Många sjukgymnaster använder en massagepistol eftersom den med sina pulserande rörelser kan komma djupt in i muskelvävnaden, där det kan vara svårt för handen. Dessutom mjukar en pulserande massage bindväven runt musklerna så att de slappnar av. En massagepistol är därför också ett mycket effektivt återhämtningsverktyg, som av just denna anledning också används av elitidrottare.

FAQ

Vilken massagekudde är bäst i test?

Beurer MG 145 är den massagekudde som är bäst i test, tack vare att du får en avslappnande men effektiv shiatsu-massage av högsta kvalitet. De andra modellerna är dock bra på sina sätt!

Varför slocknar många massagekuddar efter 15 minuter?

Många massagekuddar är utvecklade med en automatisk avstängningsfunktion för att skydda dina muskler. Eftersom att du inte bör massera längre än 15 minuter på ett område är detta väldigt smart.

Ska jag välja en massagekudde med eller utan värme?

Om du lider av lättare muskelspänning och ömhet behöver din massagekudde inte ha någon värme inbyggd. Om din spänning däremot ofta är förknippad med smärta, är en massagekudde med värmare bäst.