Krysslaser Test (2022) → Hitta den bästa krysslasern av dessa 4

1
Bosch Quigo III Krysslaser

Bosch är favoritmärket för många hantverkare när det gäller verktyg och elverktyg. Denna krysslaser, bäst i test enligt oss, har enkel nivellering för snabba och exakta resultat för ett stort antal olika projekt, t.ex. sätta upp bilder, lägga kakel och placera borrhål. Detta Bosch laserpass ingår i kategorin "Easy" från Bosch, som är produkter som är gjorda med tanke på att det ska vara lätt för dig att göra små "gör det själv"-produkter i ditt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bosch Quigo III Krysslaser##
Bosch Universal Level 3 Krysslaser##
Dewalt DW088CG-XJ Krysslinjelaser 1.980 kr. Compumail
Stanley Cubix GL 16M IP50 Grön Korslaser##

I detta test av krysslaser jämför vi 4 av de bästa modellerna på marknaden som kan hjälpa dig med ditt nästa “gör det själv”-projekt och guidar dig till de vi har utsett till bäst i test. När du letar efter din nästa – eller första – krysslaser ska du undersöka modellens mätnoggrannhet, arbetsområde och ett antal andra saker som du kan läsa mer om i artikeln – allt för att du ska få ut bästa möjliga av ditt köp.

Med en krysslaser kan du enkelt behålla vattenpasset, tumstocken och andra liknande verktyg i verktygslådan, eftersom det inte blir mer exakt än vad det blir med en linjelaser. Med hjälp av laser kan du få vertikala linjer så att du på bästa sätt kan hänga tavlor rakt på väggen och sätta kakel med hög precision, och det tar inte mycket mer än några sekunder innan lasern är igång. 

Bosch Quigo III Krysslaser – Krysslaser bäst i test

Bosch är favoritmärket för många hantverkare när det gäller verktyg och elverktyg. Denna krysslaser, bäst i test enligt oss, har enkel nivellering för snabba och exakta resultat för ett stort antal olika projekt, t.ex. sätta upp bilder, lägga kakel och placera borrhål. Detta Bosch laserpass ingår i kategorin “Easy” från Bosch, som är produkter som är gjorda med tanke på att det ska vara lätt för dig att göra små “gör det själv”-produkter i ditt hem. Så det är på goda grunder vi har utsett denna linjelaser till allra bäst i test!

Därför ska du välja Bosch Quigo III Krysslaser

Denna modell är gjord för att göra det så enkelt för dig som möjligt, så den projicerar horisontella och vertikala laserlinjer samtidigt och bildar därför ett perfekt laserkors på din vägg eller var du använder den. Dessutom gör Bosch Quigo III också ett perfekt rakt laserkors med röd laser, även om den ligger på en något ojämn yta. Den automatiska inställningen är alltid 100% korrekt, men naturligtvis kan du också justera den själv om du behöver den, och den integrerade lutningsfunktionen möjliggör också projicering av sneda linjer så att den kan anpassas till alla projekt. Användarvänlighet är förstklassigt eftersom skjutreglaget är enhandigt. 

Dessutom har denna modell ett relativt lågt pris, så du kan köpa den själv även om du bara behöver använda den någon gång då och då. Om du använder den ofta får du en bra korslaser, som har en laserdiod på 635 nm, och ett arbetsområde på 10 meter. Mätnoggrannheten är 0,8 mm och laserdioden är 635 nm. 

Bosch Quigo III är också självnivellerande, har en precision på 4 grader och en självnivelleringstid på 6 sekunder. Dess mångsidiga universalklämma MM2 och en adapterplatta gör att du kan placera den nästan var som helst, till exempel på hyllor och andra platser där klämman kan fastna. Du kan också köpa ett stativ om du behöver höja och justera höjden på det. Så det är på goda grunder vi har utsett denna linjelaser till allra bäst i test!

Produktdetaljer: 

 • Batterityp: AAA
 • Räckvidd: 10 meter
 • Laserdiod: 635 nm
 • Vikt: 0,22 kg
 • Färg: Röd
 • Mätnoggrannhet: 0,8 mm
 • Självnivelleringstid: 6 sekunder
Det vi liker:
 • Integrerad lutningsfunktion, vilket möjliggör projicering av sneda linjer
 • Levererad universalklämma för mångsidig användning
 • Självnivellerande

Bosch Universal Level 3 Krysslaser – Universell krysslaser

Denna korslaser är en del i kategorin “universal” från Bosch och går därför under parollen “mångsidighet för fler”, och den här sticker ut särskilt från den andra korslasern genom att vara bättre lämpad för renoveringsarbete, inredning och underhållsarbete.

Därför ska du välja Bosch Universal Level 3 Krysslaser

Bosch Universal Level 3 har kraftfulla laserdioder av hög kvalitet som ger dig ett arbetsområde på 10 meter. Krysslasern ger dig tre alternativ att välja mellan; självnivellerande laserkors, självnivellerande laserkors med extra linje och lodpunkt, samt en tiltfunktion. Inställningen “självnivellerande laserkors med extra linje och lodpunkt” betyder att den har ett laserkors med en extra 90 graders vertikal linje och vertikal punkt. Den extra vertikala linjen bildar en 90 graders referens till den första raden, så att du kan göra exakta justeringar i alla rum. Denna korslinjelaser kan därmed användas för horisontella, vertikala och vinkelräta justeringar. Den integrerade tiltfunktionen gör att du själv kan justera den så att du kan arbeta utanför det självnivellerande området. Detta kan vara användbart om du till exempel behöver fixa ett trappräcke eller andra uppgifter som har en speciell vinkel. 

Det är dock lätt att använda de självnivellerande funktionerna på denna modell, eftersom laserpunkter och linjer alltid justeras automatiskt och alltid är raka, så att du kan uppnå exakta resultat eftersom de har en noggrannhet på 0,5 mm. Den självnivellerande tiden är fyra sekunder så att du kan komma igång enkelt och snabbt, och denna effektivitet är perfekt om du har svårt att hitta extra tid i vardagen. 

Lasern har en öppningsvinkel på 120 grader, vilket ger långa linjer på väggen – även med korta avstånd. Vidare väger den 0,54 kg. Detta är en idealisk korslinjelaser som du snabbt kan ta ut och använda när du lägger kakel, installerar en duschkabin, gipsväggar eller annat installations- och renoveringsarbete som kräver exakta riktlinjer. Om du vill köpa ett stativ eller liknande är Bosch Universal Level 3 utrustad med en 1/4” stativkoppling så att du enkelt kan köpa utrustning som passar. 

Produktinformation: 

 • Batterityp: AA
 • Räckvidd: 10 meter
 • Laserdiod: 635 nm
 • Vikt: 0,54 kg
 • Färg: Röd
 • Mätnoggrannhet: 0,5 mm
 • Självnivelleringstid: 4 sekunder
Det vi liker:
 • Noggrannhet på 0,5 mm
 • Öppningsvinkel på 120 grader för långa laserlinjer
 • Exakta linjer för montering och renovering

Dewalt DW088CG-XJ Krysslinjelaser – Grön laser med magnet

Denna korslaser från Dewalt jobbat med grön laser och är lämplig för att kunna hantera ambitiösa och krävande “gör-det-själv”-projekt och professionellt arbete. Dewalt är ett välkänt varumärke, ett av de bästa på marknaden, inom elverktyg, och de är vana vid att tillverka produkter för det professionella yrket så att du på bästa sätt kan få ut det mesta möjliga av din linjelaser. 

Därför ska du välja Dewalt DW088CG-XJ Krysslinjelaser

Här är en annan självnivellerande korslaser, grön i sin projicering, men den är gjord för lite mer krävande arbetsuppgifter, eftersom den har ett arbetsområde på upp till 20 meter. De flesta modeller på marknaden använder röd laser, men den här har en grön laser, så om du tycker att grönt ljus är mer synligt än röd laser, är detta en av de bättre modellerna på marknaden för dig. 

Dessutom är Dewalt krysslaser användarvänlig eftersom den bara har två knappar, som är den som styr den vertikala och horisontella linjen. Den har också en batterinivåindikator så att du alltid kan kontrollera om det finns tillräckligt med batteri på den. Detta är särskilt praktiskt om du har uppgifter utomhus och inte alltid har batterier med dig. Dewalt DW088CG-XJ har en mätnoggrannhet på 3 mm. per 10 m. 

Om du arbetar med det stora byggprojektet, oavsett om det är inne eller utomhus, som kan bli mycket smutsigt, behöver du inte oroa dig för denna linjelaser, bäst i test på flera sätt – inte minst hållbarhetsmässigt. Detta eftersom den är damm- och vattenavvisande egenskaper för att säkerställa en optimal livslängd. På grund av sin skyddande design är den också lämplig för utomhusprojekt. 

Den här lasern från Dewalt är lätt att hantera och placera eftersom den levereras med ett väggfäste och har en gänga (1/4″) för ett stativ. Denna hanterbarhet gäller även för ojämna underlag utomhus. För det sista smarta som Dewalt verkligen har tänkt igenom med denna krysslaser är att den har integrerade magneter så att du enkelt kan montera den på metallytor utan att behöva hitta ett stativ. 

Produktdetaljer: 

 • Batterityp: AAA (3 st)
 • Räckvidd: 20 meter
 • Vikt: 0,6 kg
 • Färg: Grön
 • Mätnoggrannhet: 3 mm per 10 meter
 • Självnivellerande tid: 4 sekunder
Det vi liker:
 • Arbetsområde upp till 20 meter
 • Damm och vattenavvisande för optimal hållbarhet
 • Batterinivåindikator

Stanley Cubix GL 16M IP50 Grön Korslaser – Krysslaser för inomhusbruk

Stanley har gjort flera olika modeller av laser: både multilaser, cirkel- och linjelaser och sedan denna krysslaser. Med denna laser får du mer än bara en laser – för du får en helhet med nödvändiga extra verktyg i form av en uppsättning stativ och väska, som ger en säker transport av allt. Om du ofta behöver transportera din utrustning är detta den bästa modellen i detta test för dig.

Därför ska du välja Stanley Cubix Grön Korslaser

Med denna uppsättning får du allt du behöver för din krysslaser vad gäller tillbehör och extra verktyg. Detta gör att den skiljer sig en del från andra modeller i detta laserpass-test. Dessutom får du en kraftfull krysslaser som har en räckvidd på 16 meter. Den har en horisontell och en vertikal linje som gör mycket noggranna mätningar och jobbar med grön laser. Mätnoggrannheten är 6 mm per 10 m och en laserdiod på 635 mm. Själva lasern är i klass 2, vilket är samma som testets andra modeller. Lasern är också utrustad med självnivellering, vilket gör arbetet mycket lättare för dig, eftersom det automatiskt ställs in och är klart för användning varje gång.

Tillbehören består av ett smart stativ, som du kommer att använda mycket mer än du tror, särskilt om du ofta arbetar i olika höjder. Med stativet kan du klara nästan alla uppgifter. Om du någon gång vill köpa ett annat stativ har det också en 1/4″ gänga, som passar de flesta stativ. En väska som rymmer allt ingår också, och ett monteringssystem. Det finns också ett pendellås, vilket garanterar säker transport. 

Denna modell är dock mest lämpad för inomhusbruk, snarare än utomhus. Samtidigt är den väl skyddad mot damm, så att du kan använda den för större byggprojekt inomhus med mycket damm utan det förkortar livslängden på din laser. 

Produktuppgifter : 

 • Batterityp: AAA (2 st.) 
 • Räckvidd: 16 meter
 • Laserdiod: 635 nm
 • Färg: Grön
 • Mätnoggrannhet: 6 mm per 10 meter
Det vi liker:
 • Stort arbetsområde på 16 meter
 • Set med stativ
 • Skyddad mot damm

Annan viktig information i detta korslaser-test

Om du inte har provat en krysslaser tidigare eller tvivlar på vad du ska leta efter när du köper din nästa laser får du här några tips och funktioner att tänka på när du botaniserar bland olika modeller i detta laservattenpass-test, vilket är en annan benämning på en krysslaser.

 • Arbetsområde: Du måste tänka på hur ofta och var du ska använda din krysslaser. Om du bara behöver använda den hemma har du förmodligen en uppfattning om hur stort arbetsområdet ska vara. Ett normalt hushåll kommer att ha mycket i en korslaser med en arbetsyta på cirka 10 meter. Detta är troligtvis även avhängigt om du främst använder den utomhus eller inomhus.
 • Mätnoggrannhet: Mätnoggrannheten skiljer sig från laser till laser, men som utgångspunkt är det en bra idé att gå efter den som är mest exakt. I detta test har en av produkterna en mätnoggrannhet på 0,3 mm och den högsta är 3 mm, vilket är en ganska stor skillnad. Har du höga krav på dina verktyg kan en högre precision vara att föredra.
 • Självnivellering: Jag skulle inte välja en krysslaser utan självnivellering, eftersom det säkerställer att du kan komma igång enkelt och snabbt och samtidigt kan du lita på att din krysslaser är 100% korrekt.
 • Fäste eller stativ: Det är viktigt att kontrollera om din kryssaser har ett fäste eller om du har möjlighet att köpa ett stativ. Du kommer att kunna använda din korslaser för mycket mer om du kan justera den i höjd, fästa den på en hylla eller liknande
 • Korslaser med magnet: Du kan med fördel välja en korslaser med starka magneter, eftersom det ger dig större möjligheter för att kunna placera den på en metallyta.

Vad kan en korslaser användas till?

En korslaser är en modernare version av en vattenpass och en linjal, och det gör jobbet mycket lättare för dig medan du är säker på att ditt arbete utförs med precision. Du kan använda en korslaser för många uppgifter, och som tumregel fungerar den för alla uppgifter där du måste utföra precist arbete, såsom att hänga en bild och lägga kakel.

Men en krysslaser kan också användas för andra och större byggprojekt som att göra gips och andra renoverings- och underhållsprojekt. Du kan faktiskt helt undvika att använda ett vattenpass, eftersom du kommer att kunna mäta helt rakt – både horisontellt och vertikalt med en krysslaser. Naturligtvis kan du också köpa lasrar med två linjer, men det kommer inte att ge samma exakta resultat som med en korslaser.

FAQ

Vilken är den bästa krysslasern?

I detta test av krysslasrar jämför vi flera av marknadens modeller och vi har utsett Bosch Quigo III till bäst i test. Läs dock hela artikeln och hitta den krysslaser som bäst passar dina projekt.

Vad används en korslaser för?

För allt som måste hängas rakt - horisontellt eller vertikalt - eller om något måste vara vinkelrätt. Det är ett enkelt och snabbt hjälpmedel att använda, och viktigast av allt, det gör ditt jobb mycket lättare.

Vad innebär en självnivellerande krysslaser?

En självnivellerande korslaser innebär att den har förutbestämda inställningar som alltid ger den hög precision och korrekthet. Det gör ditt jobb mycket lättare och snabbare eftersom du bara måste sätta på den och placera den där den ska mäta.