Köttkvarn Test (2022) → Guide till marknadens 6 bästa köttkvarnar

1
Bosch MFW66020 Köttkvarn

Denna Bosch MFW66020 Köttkvarn är en riktigt bra elektrisk köttkvarn, som enkelt och snabbt kan mala kött, och detta många kilo kött åt gången. De flesta känner till Bosch som ett varumärke som producerar bra verktyg av hög kvalitet, men de har faktiskt också gjort ett antal högkvalitativa elektriska köksmaskiner till ett bra pris, såsom denna köttkvarn som vi anser är bäst i test. Därför ska du välja Bosch MFW66020 Köttkvarn Detta är en elektrisk…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bosch MFW66020 Köttkvarn 1.449 kr. NetOnNet
Emerio MG-201798.1 Köttkvarn 639 kr. Ellos
Kenwood MG700 Köttkvarn 2.517,86 kr. Amazon.se
Westmark Manuell Köttkvarn i strl. 8##
Tefal HV8 NE6868 Pro Köttkvarn 1.659 kr. Cdon
KitchenAid Köttkvarn 1.499 kr. Bagaren och Kocken

Hemmald köttfärs till hamburgaren eller köttbullarna är något helt annat än vad du kan köpa i butikerna. Det ger köttet en helt annan smak, så vill du kunna ta din färs till en ny nivå genom att mala det själv kan du i detta test av köttkvarnar läsa om de 6 bästa köttkvarnarna på marknaden och viktiga saker du bör hålla koll på innan du köper din köttkvarn.

Det finns många olika köttkvarnar på marknaden, och det kan vara svårt att välja rätt, så därför har jag här samlat några av de bästa köttkvarnarna på marknaden där modellerna skiljer sig åt gällande så att du kan välja den som bäst passar ditt kök och behov. I detta test tog Bosch MFW66020 hem segern, men du kan också läsa om de andra modellerna för att vara så bra förberedd som möjligt så att du kan köpa en köttkvarn som är den absolut bästa för dig.

Bosch MFW66020 Köttkvarn – Köttkvarn bäst i test

Denna Bosch MFW66020 Köttkvarn är en riktigt bra elektrisk köttkvarn, som enkelt och snabbt kan mala kött, och detta många kilo kött åt gången. De flesta känner till Bosch som ett varumärke som producerar bra verktyg av hög kvalitet, men de har faktiskt också gjort ett antal högkvalitativa elektriska köksmaskiner till ett bra pris, såsom denna köttkvarn som vi anser är bäst i test.

Därför ska du välja Bosch MFW66020 Köttkvarn

Detta är en elektrisk köttkvarn, bäst i test enligt oss, som kommer med 3 perforerade skivor så att du kan variera tjockleken på din köttfärs. Den finaste perforerade skivan med denna Bosch MFW66020 har hål på 3 mm. Medelstorleken har hål på 4,8 mm och den största är 8 mm. Så du har här gott om alternativ för att göra allt från den bästa köttet till köttbullar, till en perfekt tartar. Skivorna är gjorda av rostfritt stål och de är hållbara, säkra och neutrala i smaken samt lätta att rengöra.

Ett korvhorn ingår också med köttkvarnen Bosch MFW66020, så att du enkelt kan stoppa korv själv. Du har också möjlighet att göra “kebbe”, som är en kryddig “köttbulle” från Mellanöstern, så du har en väldigt bra möjlighet att prova något nytt vilket kanske resulterar i att familjen hittar en ny favoriträtt.

Dessutom är det en riktigt snabb och effektiv modell som är perfekt för dig som måste mala mycket kött på en gång, eftersom det kan mala upp till 3 kilo kött på 1 minut.

När du maler kött kan det hända att köttet fastnar – så är det för alla köttkvarnar. Bosch har därför utrustat maskinen med en backfunktion, så om något skulle fastna när du maler köttet kan du på bästa sätt gå tillbaka och få det att lossna. Bosch MFW66020 i sig jobbar väldigt bra med 600 watt, och när du sätter den i backväxeln kommer den hela vägen upp till 1800 watt, så du är säker på att det som sitter fast kommer att lossna.

Bosch köttkvarn är tillverkad med en robust design och den har även gummifötter så att den står stilla. En köttkvarn som rör sig på köksbordet kan ju som du förstår vara farlig, men det gäller inte Bosch MFW66020. Bosch har tänkt på de mycket små detaljerna, och därför finns det naturligtvis också ett lagringsutrymme för dess olika hålskivor, så att du alltid vet var de är. Det finns också ett handtag på maskinens ovansida så att du praktiskt kan bära tillbaka maskinen där den ska förvaras. Sammantaget funktioner och egenskaper som gör Bosch MFW66020 till den bästa köttkvarnen – den som är bäst i test!

Produktdetaljer:

 • Watt: 600 (upp till 1800 watt)
 • Material: Metall och plast
 • Medföljande tillbehör: 3 perforerade skivor, 1 korvhorn och kebbe
Det vi liker:
 • Kan mala upp till 3 kilo kött på 1 minut
 • Backfunktion, om något fastnar i köttkvarnen
 • Förvaringsutrymme för skivorna så att du alltid vet var de är.

Emerio MG-201798.1 Köttkvarn – Billig elektrisk kötthackare

Om du är ett stort fan av att ha allting i köket i toppklass och är en ambitiös mästerkock är en köttkvarn ett måste för ditt kök, och vill du inte lägga allt för mycket pengar på köpet är denna Emerio köttkvarn ett bra val för dig då det är en billig köttkvarn av bra kvalitet. Du kan naturligtvis göra hemlagad köttfärs med denna köttkvarn, men många tillbehör till maskinen kommer också med så att du kan göra hemlagade korvar.

Därför ska du välja Emerio MG-201798.1 Köttkvarn

Denna köttkvarn från Emerio är robust och kraftfull, men den ser också enkel och elegant ut och passar i vilket kök som helst. Köttkvarnen i sig kommer med 3 hålskivor, som varierar i tjocklek beroende på hur fin din färs ska vara. Du byter perforerad skiva genom att vrida – ja den har inget namn, men det är den del som sitter längst ner på köttkvarnen och håller den perforerade skivan på maskinen. Det är enkelt och du förstår hur du ska göra när du väl står med köttkvarnen framför dig.

Med denna Emerio köttkvarn har du också möjlighet att göra korv, eftersom det är en köttkvarn med korvhorn som tillbehör. ‘Hornet’ sätts på kvarnen så att köttet kommer ut som korv och ner i tarmen, vilket är vanligtvis vad som finns runt korvfyllningen.

Eftersom det är en elektrisk köttkvarn går det snabbt att göra det du vill, och naturligtvis ingår också en propp så att du smidigt kan få ner din färs i köttkvarnen. Själva hackaren och påfyllningsbrickan överst är gjorda av rostfritt stål. Fyllningsfacket är stort och med en kant så att du kan lägga ner allt kött klart och skjuta in det i hackaren på bästa och enklaste sätt.

Köttkvarnen sitter stadigt fast på köksbänken eftersom det finns gummifötter på den. Vidare är rengöringen av din köttkvarn viktigt för att upprätthålla hög hygien och låta den vara fullt redo till nästa gång du ska använda maskinen. Därför är det tur att alla lösa delar här är diskmaskinssäkra. Delarna kan enkelt separeras från varandra, vilket är praktiskt för som du förstår är det viktigt att ta hand om alla olika delar.

Produktdetaljer:

 • Watt: 1200
 • Material: Metall och plast
 • Medföljande tillbehör: 3 perforerade skivor och 1 korvhorn
 • Vikt: 3,8 kg
 • Diskmaskin säker: Ja delvis
Det vi liker:
 • Bra köttkvarn för både färs och korv
 • Många tillbehör – alla de du behöver medföljer för att kvarnen ska kunna göra det du vill
 • Enkel rengöring, eftersom delarna kan diska i diskmaskinen

Kenwood MG700 Köttkvarn – Högklassig köttkvarn

Kenwood är ett varumärke som främst är känt för sina fina köksmaskiner, som kan hantera nästan vad som helst, när som helst. Denna köttkvarn är inget undantag utan kombinerar prestanda med förstklassiga material. Kenwood MG700 har också fått bra recensioner från kunder.

Därför ska du välja Kenwood MG700 Köttkvarn

Denna köttkvarn, Kenwood MG700, har en kraftfull motor på 2000 watt, vilket är bland det högsta i detta test och sedan är den tillverkad av aluminium. Det betyder att den kan mala upp till hela 3 kilo kött på 1 minut, så du har möjlighet att mala stora mängder kött, och samtidigt är det också en maskin som kan hålla i många år.

Den har två hastigheter, så du kan justera hastigheten efter hur snabbt den ska gå – det är definitivt en bra funktion om du måste mala många kilo kött. Du justerar hastigheten på sidan av maskinen på det stora vridreglaget.

Denna Kenwood MG700 kommer med 3 perforerade skivor i olika storlekar, varav den största har hål upp till 10 mm, vilket också är den grövsta skivan i detta test. Om du behöver att köttet blir extra grovmalt och det samtidigt måste gå snabbt är den här maskinen en bra investering. Förutom de tre skivorna finns det också tillbehör för korv och kebbe, som är en köttbulle i Mellanöstern.

Om något kött fastnar i kvarnen, har denna kvarn också en backfunktion. Så naturligtvis har Kenwood också tänkt på detaljerna. Den väger 7,3 kilo, vilket är en hel del men samtidigt är den lätt att ta in och ur skåpet och förvara, då den har en sladdförvaring. Så oavsett om du har maskinen stående på köksbänken eller i ett skåp, så har du sladden under kontroll.

Kenwood MG700 har också en stor påfyllningsbricka där köttet kan ligga innan det går ner i kvarnen. Samtidigt är maskinen stabil eftersom det finns gummi under maskinen, vilket säkerställer att den inte rör sig medan du använder den. Sammantaget är detta en riktigt bra köttkvarn som är lätt att använda och rengöra, och som pricken över iet är den också snabb.

Produktdetaljer:

 • Watt: 2000
 • Material: Aluminium
 • Inkluderade tillbehör: 3 perforerade skivor, 1 korvhorn och kebbe
 • Vikt: 7,3 kg
 • Diskmaskin säker: Ja delvis
Det vi liker:
 • Tung och robust kvalitetsmaskin
 • Möjlighet att justera hastigheten samt backfunktion
 • Sladdförvaring för enkel förvaring

Westmark Manuell Köttkvarn i strl. 8 – Gammaldags köttkvarn med vev

Om du vill finhacka kött som i “gamla dagar”, så är detta den modell som du bör köpa. Den är inte elektrisk, utan är en manuell köttkvarn och fungerar istället med vev. Du har därmed full kontroll över processen och så är det en relativt billig köttkvarn – så här får du det bästa av flera världar.

Därför ska du välja Westmark Manuell Köttkvarn i strl. 8

Denna modell  är inte som de andra i detta test eftersom det är en gammaldags, manuell köttkvarn med vev. Det är således en klassisk modell  som maler köttet grovt. Storleken är 4,5 mm, men om du behöver antingen en större eller mindre skiva kan du köpa till det.

Köttkvarnen måste fästas vid bordskanten så att den sitter stadigt och stabilt, och det är viktigt att den sitter tätt runt kanten på bordet. Det är en solid, manuell köttkvarn i gjutjärn, så den väger också mycket. Att det är en gammaldags modell visas även i att den inte går att diska i diskmaskinen, utan här får du sköta rengöringen själv. Det är dock relativt enkelt, och det rekommenderas bland annat att du då och då kör en sats med ris/skorpa genom den för att suga upp fett vilket är väldigt viktigt.

Denna modell  får fina recensioner från konsumenter, som har provat att göra såväl kött, fisk och annat med den. Sammantaget är detta en mycket robust och primitiv maskin som fortfarande passar in i det moderna hemmet.

Produktdetaljer:

 • Material: Gjutjärn
 • Ingår tillbehör: 1 perforerad skiva
 • Diskmaskinssäker: Nej
Det vi liker:
 • Möjlighet att justera malningsgrad om du t.ex. vill mala köttet grovt
 • Möjlighet att köpa fler skivor och insatser
 • Fästs i bänken/bordet

Tefal HV8 NE6868 Pro Köttkvarn – Multifunktionell köttkvarn med flera tillbehör

Tefal är ett väletablerat varumärke inom köksutrustning, och där kanske främst känt för sin Tefal stekpanna, och nu har de även tillverkat en köttkvarn i samma goda kvalitet som deras andra produkter. Här får du en robust modell  med en stark motor på hela 2200 watt så att du kan göra hela 4,3 kg kött per minut, och detta i olika grovlek då tre hålskivor medföljer i köpet. På så sätt är denna modell perfekt då du vill göra olika grovlek!

Därför ska du välja Tefal HV8 NE6868 Pro Köttkvarn

Med denna Tefal HV8 NE6868 Pro får du en robust och slitstark köttkvarn som du kommer att få glädje av i många år. Genom att använda en kraftfull motor på 2200 watt, vilket är det högsta i detta test, får du ut mesta möjliga av maskinen. Detta möjliggör för att du ska kunna mala mycket kött åt gången, vilket här innebär hela 4,3 kg kött i minuten. Det blir snabbt många goda köttbullar eller portioner köttfärssås av det! Dessutom har den en ryggfunktion som gör att den kan mala delar som vanligtvis är svårmalda.

Hållbarheten går även igen i dess blad, vilka är självslipande. På så sätt är du garanterad skarpa knivar länge utan att du själv behöver tänka särskilt mycket på det – så det är en smidig maskin att använda. På tal om smidighet är den även smidig att förvara, då denna modell  har smart förvaring för sladd och tillbehör. Inkluderat i köpet är även tre olika hålskivor så att du kan välja grovlek på det du vill mala. Tillbehören inkluderar även korvtillbehör, kniv, kebbeh och rivjärn.

Att Tefal HV8 NE6868 Pro Köttkvarn är så pass slitstark och hållbar beror även på att den har en metallanslutning mellan motor och sliphuvud, som bidrar till en lång livslängd. Denna köttkvarn är tillverkad i Frankrike, och, som du förstår, med alla viktiga detaljer i åtanke. Detta gäller även designen, som är i en snygg rostfri stål-design med svarta detaljer. Samtidigt är den smidig att flytta med sin låga vikt på endast 4,45 kilo Så här är en riktigt bra köttkvarn som är såväl fin som funktionell!

Produktdetaljer:

 • Watt: 2200
 • Material: Stål och plast
 • Inkluderade tillbehör: 3 hålskivor, korvhorn, rivjärn och kebbe
 • Vikt: 4,45 kg
 • Diskmaskin säker: Ja delvis
Det vi liker:
 • Robust köttkvarn av hög kvalitet med tre hålskivor som tillbehör
 • Kraftfull motor på 2200 watt möjliggör för malning av 4,3 kilo kött per minut
 • Enkel förvaring med sladdförvaring

KitchenAid Köttkvarn – Tillbehör till din köksmaskin

Denna modell är för dig som har en mixer från KitchenAid, då detta är en köttkvarn som fungerar tillsammans med en KitchenAid köksmaskin. På så sätt kan du använda din köksmaskin till mer än att bara mixa eller knåda saker, då du helt plötsligt här har en smidig köttkvarn. Detta kan vara smart ur en platsbesparande aspekt, då du inte behöver köpa ännu en stor köksmaskin. Trots denna lösning kompromissar du inte på något sätt med dess kvalitet, utan den är fortfarande hög!

Därför ska du välja KitchenAid Köttkvarn

Det tar bara några sekunder att ansluta din köttkvarn på din KitchenAid-maskin, eftersom du enkelt gör som med alla andra tillbehör för dina KitchenAid-maskiner. Du behöver bara skruva fast den svarta skruven längst upp på KitchenAid-mixern, ta bort logotypen och sedan sätta dit din köttkvarn.

Då kan du enkelt styra köttkvarnens hastighet genom att vrida upp och ner på maskinens hastighet, precis så som du styr köksmaskinen i vanliga fall. Den använder således maskinens motor och kraft, vilket skapar en mycket kraftfull köttkvarn som snabbt kan mala kött, även stora mängder kött.

Köttkvarnen har en stor och bra fyllningsbricka och en propp ingår, så att du enkelt kan få ner köttet i kvarnen. Det finns ett stort handtag på proppen, vilket ger dig full kontroll över maskinen. Det blir inte enklare än såhär!

Med denna köttkvarn kan du enkelt trolla fram alla möjliga läckra rätter och prova dig fram i köket. Du kan också använda den för att mala annat än kött, fisk och kyckling till exempel. Det gäller också till exempel grönsaker, som måste vara antingen finhackade eller grovhackade. Köttkvarnen är således inte begränsad till att endast användas för kött, utan här får du en multifunktionell och allsidig modell för allt du kan tänka dig! Detta gäller exempelvis om du ska göra spritsade kakor – supersmart!

Du kan också köpa till korvhorn till din kvarn, så att du kan göra hemlagade korvar som smakar mycket bättre när du själv lägger till ingredienserna och vet vad som finns i dem. Du kan också få andra fyllningar i dem, t.ex. vegansk färs.

KitchenAid har faktiskt gjort köttkvarnen i två olika versioner. Den här är den ena och den andra är gjord av plast, där köttkvarnen i plast naturligtvis är lite billigare än den här i rostfritt stål, men om du behöver något som kan hålla i många år och du förväntar dig att använda den mycket och mala mycket kött, då är det den rostfria versionen som du bör välja.

Produktdetaljer:

 • Material: Rostfritt stål
 • Medföljande tillbehör: 3 perforerade skivor
Det vi liker:
 • Sätts på din KitchenAid köksmaskin och använder maskinens motor
 • Möjlighet att justera hastigheten med blandarens hastighet
 • Kan också användas för malning av grönsaker eller andra typer av kött, t.ex. fisk

Hur man väljer den bästa köttkvarnen

Om du inte har arbetat med en köttkvarn tidigare kan det vara svårt att ta reda på vad du ska leta efter när du köper din köttkvarn. Det är därför jag har sammanställt den här lilla guiden. 

 • Kraft och prestanda: Detta är definitivt något du behöver tänka på om du behöver använda köttkvarnen ofta och under längre perioder. Ju mer du behöver använda den, desto bättre prestanda borde den ha. De elektriska köttkvarnar som ingår i detta test har mellan 600 watt och 2200 watt, vilket är ett stort spann. Därför är det viktigt att hålla koll på detta innan du köper köttkvarnen.
 • Mångsidighet: Några av maskinerna i den här artikeln är otroligt mångsidiga så att du kan använda den för mer än bara köttfärs. Till exempel mala grönsaker och spritsade kakor.
 • Pris och kvalitet: Pris och kvalitet är typiskt något som går hand i hand, men testets elektriska köttkvarnar (liksom de som behöver sättas på köksmaskiner) är lite dyrare än en manuell köttkvarn med vev.

Ska jag välja en elektrisk eller manuell köttkvarn med vev?

En elektrisk köttkvarn är en robust maskin för att mala kött eller för hemlagad korv. Vissa modeller har också möjlighet att till exempel göra spritsade kakor, såsom den danska klassikern vaniljkransar, med en speciell insats. Naturligtvis går det mycket snabbare än om du använder en manuell köttkvarn med vev, men den har också sin charm.

Köttkvarn som tillbehör till köksmaskin

Det är också möjligt att köpa en köttkvarn som tillbehör till din köksmaskin. Idag finns det många olika köksmaskiner, och de flesta av dem har faktiskt gjort ett tillbehör till maskinen så att du kan använda den för mer än bara att knåda och vispa. Du kan vanligtvis också köpa fler tillbehör, vilket gör det till en mycket mångsidig maskin, så du behöver inte ha alla typer av maskiner i köket som tar plats och bara används en gång i taget. I detta test har vi inkluderat en köttkvarn för KitchenAid köksmaskiner, då det är den vi anser kan klassas som bäst i test.

Om du inte har en köksmaskin kan du läsa vårt test av köksmaskiner här och ta reda på vilken köksmaskin som bäst passar ditt kök.

Köttkvarn för kakor

Något man kanske inte tänker på att man kan använda en köttkvarn till är till kakor, och då spritsade sådana. Detta är mer välkänt i Danmark, där man ofta gör kakan vaniljkransar med hjälp av en köttkvarn. Vaniljkransar är en vanlig del av den danska jultraditionen och det kan snabbt bli ett svårt och långvarigt nöje om du inte har köttkvarn. En köttkvarn är perfekt för att göra vaniljkransar eller andra kakor, och det finns särskilda insatser för detta. För vaniljkransar finns insatser som gör att degen kommer ut i stjärnform, som en vaniljkrans borde. Du kan använda både en elektrisk och en gammaldags köttfärs för det.

Hur detta test av köttkvarnar har utförts

I detta test av köttkvarnar har vi granskat 6 olika modeller. Vi har samlat in information om de olika modellerna på marknaden och valt de olika modeller som vi anser är bäst i test. Så oavsett om du letar efter en elektrisk eller gammaldags och klassisk modell kan du hitta den i den här artikeln. Alla kök är olika, och samma sak gäller köttkvarnar och vilken som är den bästa för dig!

FAQ

Vilken köttkvarn är bäst i test?

Vi har utsett Bosch MFW66020 Köttkvarn till bäst i test, eftersom att den är elektrisk, av god kvalitet och till ett relativt bra pris. Det finns flera olika köttkvarnar som alla har sina egna funktioner och fördelar, så läs hela artikeln och hitta rätt köttkvarn till ditt kök.

Vad mer kan en köttkvarn användas till?

Beroende på vilken modell du väljer kan en köttkvarn användas till mer än bara att göra färs och hemlagad korv. Vissa modeller kan enkelt mala grönsaker och kakdeg.

Hur slipar man en köttkvarn?

Vissa köttkvarnar är faktiskt självslipande, så det är inte något att oroa sig för. Skulle du dock behöva jobba med detta själv, tar det otroligt lång tid innan de måste slipas, så först och främst kan du njuta av god färs vid många måltider.