Kapselmaskin Test (2022) → De bästa kapselmaskinerna

1
Nespresso Lattissima Touch F521

Denna Nespresso Lattissima Touch F521 kapselmaskin är det bästa valet för dig som vill ha det bästa kaffet till bästa pris. Kapselmaskinen har en kompakt design men ändå med god kapacitet. Den är utrustad med mjölkskummare och sex olika kafferecept, så du kan alltid få kaffe av bäst barista-kvalitet.  Därför ska du välja Nespresso Lattissima Touch F521 När du köper denna Nespresso Lattissima Touch F521 du få en mängd tekniker för en extraordinär kaffeupplevelse till…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Nespresso Lattissima Touch F521##
Nespresso Essenza Mini C30 837 kr. Elon
Nespresso Lattissima Pro F456 5.699 kr. Nespresso
Nespresso Citiz & Milk C123/D123##
Nespresso Pixie Electric Titan C61/D61##
Bosch Tassimo Vivy 2##
Nespresso Vertuo Next Premium 999 kr. Amazon.se

I detta test av kapselmaskiner har vi utsett Nespresso Lattissima Touch F521 till bäst i test. Den har utsetts till den bästa kapselmaskinen baserat på dess fina egenskaper som kan göra nytta och ge glädje till alla hem. Du får den till ett överkomligt pris och så har den alla funktioner som behövs för att brygga gott kaffe med bästa smak. Det kan dock vara så att någon av de andra modellerna passar dig bättre, så läs artikeln och hitta den bästa kapselmaskinen för dig.

För vissa är kaffe nästan en förutsättning för att kunna fungera i vardagen. För andra är kaffe bara ren njutning, och vissa använder kaffe när extra energi krävs. En gemensam nämnare för de flesta kaffedrickare är dock att när kaffet ska drickas – ska det vara gott kaffe. Inte allt kaffe smakar likadant, men med en kaffemaskin med kapslar av hög kvalitet kan du enkelt göra en fin, välsmakande kopp kaffe.

Nespresso Lattissima Touch F521 – Kapselmaskin bäst i test

Denna Nespresso Lattissima Touch F521 kapselmaskin är det bästa valet för dig som vill ha det bästa kaffet till bästa pris. Kapselmaskinen har en kompakt design men ändå med god kapacitet. Den är utrustad med mjölkskummare och sex olika kafferecept, så du kan alltid få kaffe av bäst barista-kvalitet. 

Därför ska du välja Nespresso Lattissima Touch F521

När du köper denna Nespresso Lattissima Touch F521 du få en mängd tekniker för en extraordinär kaffeupplevelse till ett överkomligt pris som många har råd med. Det kan brygga kaffe både med och utan mjölk. Förutom att kunna välja kapslar med olika smak är den här kaffemaskinen också utrustad med ett snabbvalssystem med så många som 6 olika kafferecept att välja mellan; ristretto, espresso, lungo, cappuccino och latte macchiato. Själva mjölkskummaren har sin egen knapp för skummad mjölk i kaffet.

Denna kapselmaskin från Nespresso är ett mycket bra val när du vill vara säker på att du får riktigt gott kaffe med bästa möjliga smak. Samtidigt är den också utformad för att vara enkel att använda och spara energi. Denna kapselmaskin är utrustad med snabb uppvärmning, som bara tar 40 sekunder, så du behöver aldrig vänta en längre tid. Dessutom har den automatisk standby och avstängning på 9 minuter respektive 30 minuter, så att den aldrig står på, även om du skulle glömma att stänga av den efter användning. Sist men inte minst är den otroligt enkelt att underhålla. Nespresso Lattissima Touch F521 har nämligen ett inbyggt avkalkningssystem som på bästa sätt kan programmeras exakt efter hårdheten hos vattnet som kommer ur din kran hemma. Som du förstår är det på goda grunder som denna modell har blivit utsedd till allra bäst i test!

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselmaskin
 • Ytterligare funktioner: Mjölkskummare, avkalkningsfunktion, avstängning, standby
 • Finns i färgerna: Svart, vit
 • Vikt: 4,5 kg
 • Kapacitet vattenbehållare: 0,9 liter
 • Mjölkbehållarvolym: 0,35 liter
Det vi liker:
 • One-touch-system med 6 olika kafferecept och integrerad mjölkskummare
 • Utrustad med snabb uppvärmning, avstängning efter 9 minuter och standby-funktion
 • Inbyggt avkalkningssystem för enkelt underhåll

Nespresso Essenza Mini C30 – Den bästa minikapselmaskinen

Denna kompakta och mycket budgetvänliga Essenza Mini C30 kapselmaskin från Nespresso är det perfekta valet för dig som älskar kaffe men har ett litet kök eller begränsat med plats på köksbänken. Det kan göra välsmakande kaffe, men den tar varken upp all din plats eller lämnar ett stort hål i plånboken då det är en billig kapselmaskin. På så sätt är den det bästa valet för många konsumenter, och helt klart värd sin plats på listan bland de modeller som är bäst i test. Det är den bästa bland de billiga och mindre kapselmaskinerna!

Därför ska du välja Nespresso Essenza Mini C30

Denna kapselmaskin, Essenza Mini C30, från Nespresso är trots sin storlek, en mycket väl fungerande kapselmaskin som kan brygga en god kopp i hög kvalitet. Det är Nespressos minsta maskin med kapslar hittills, som är utformad för att ta upp så lite plats som möjligt utan att kompromissa med kvalitet och smak. Även om Essenza Mini C30 är en liten kaffemaskin, får du fortfarande flera tekniker som är perfekta för bästa möjliga kaffebryggning i vardagen.

I den hektiska vardagen där kaffemaskinen ofta används på stressiga morgnar eller när du har gäster och vill servera flera goda koppar kaffe med valfria kapslar eller är det inte alltid möjligt att komma ihåg att stänga av och sätta på kaffemaskinen efter användning. Flera av Nespressos kaffemaskiner är utrustade med automatisk avstängning, och trots den kompakta och minimalistiska designen är denna C30 Mini Essenza-modell inget undantag. Kaffemaskinens storlek går inte utöver möjligheten till riktigt bra kaffe, eftersom det också finns två kafferecept att välja på förutom de många olika kapslar som finns. Allt detta får du till ett mycket fördelaktigt pris i förhållande till kvalitet och funktionalitet.

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselkaffemaskin
 • Extra funktioner: Automatisk avstängning, rengöringsprogram
 • Finns i färgerna: Svart
 • Vikt: 2,35 kg
 • Vattentankens kapacitet: 0,6 liter
Det vi liker:
 • Liten och kompakt
 • Stängs av automatiskt för energibesparing
 • Två kafferecept för enkel användning och god smak

Nespresso Lattissima Pro F456 – Premium kaffemaskin

Lattissima Pro F456 från Nespresso är en lyxversion av en kapselmaskin och är det perfekta valet för dig som vill ha det bästa av dina kapslar. Designen är snygg i rostfritt stål. Lattissima Pro har gott om kapacitet att göra goda kaffedrycker, såsom espresso eller vad du nu är sugen på, till flera möjligheter och du kan få läcker skummjölk i kaffet. Här kan du välja mellan många olika smaker och koppstorlekar – allt beroende på vad du själv tycker är det bästa. Inte undra på att denna modell med dess premium egenskaper är bäst i test av dem!

Därför ska du välja Nespresso Lattissima Pro F456

Denna Nespresso kapselmaskin är lite dyrare än de andra modellerna som ingår i detta test, men dess egenskaper och funktioner lever helt klart upp till det lite högre priset. Lattissima Pro F456 är utrustad med ett extremt användarvänligt operativsystem med enkel pekskärm, så den är enkelt att använda och navigera sig genom. Det finns ett urval av flera kafferecept som cappuccino, espresso, latte eller macchiato. Du kan också programmera så många som 3 olika koppstorlekar som passar receptet eller det antal koppar kaffe som du vill ha.

Förutom de många goda och läckra kafferecept som denna Lattissima Pro F456 kapselmaskin från Nespresso, tillsammans med den automatiska mjölkskummaren, har maskinen också en stor kapacitet på 1,3 liter i vattentanken och ½ liter mjölk. Därför kan många koppar bryggas innan du behöver fylla på igen, och detta gäller både vatten och mjölk för mjölkskummaren. Mängden arbete per kopp är därför minimal. Du kan enkelt fylla mjölkskummaren, även om du bara behöver en enda kopp kaffe, eftersom den lätt kan tas bort och kan kylas när den inte används. Detta gör det extremt enkelt att få en snabb, utsökt kopp kaffe, även med mjölk i. Designen på kapselmaskinen är snygg i rostfritt stål. Det finns inte heller mycket underhåll kopplat till denna maskin från Nespresso, eftersom den är utrustad med en funktion där rengöringen av mjölksystemet går av sig själv. Riktigt smart!

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselmaskin
 • Extra funktioner: Mjölkskummare, automatiskt rengöringssystem
 • Finns i färgerna: Rostfritt stål med svart
 • Vikt: 6 kg
 • Kapacitet för vattentank: 1,3 liter
 • Mjölkbehållarens volym: 0,5 liter
Det vi liker:
 • En pekskärmsfunktion för enkel användning
 • Möjlighet att programmera koppstorlekar
 • Utrustad med automatisk rengöringsfunktion för mjölksystemet

Nespresso Citiz & Milk C123/D123 – Kompakt och funktionell kapselmaskin

Denna Nespresso Citiz & Milk är en annan av marknadens främsta kapselmaskiner som är kompakt och smidig, men denna maskin kommer med en medföljande, om än inte helt inbyggd, mjölkskummare. På så sätt kan du med denna maskin få mjölk till det du förbereder med dina kapslar och kan brygga dina barista-inspirerade kafferecept med kall eller varm mjölk utan krångel. Espresso går exempelvis utmärkt, men däremot inte varm choklad. Den är gjord i en modern retro design som passar bra in i de flesta kök.

Därför ska du välja Nespresso Citiz & Milk C123/D123

Trots sin kompakta storlek är Citiz & Milk C123/D123 en mycket solid och robust kapselmaskin som samtidigt väger så mycket som 4 kg. Det är definitivt i det tyngsta laget, men dess storlek i kombination med vikten ger bästa säkerhet i form av stabilitet, vilket innebär att det krävs mycket för att den ska kan välta. Det är inte bara vi som tycker att denna har egenskaper som gör att den förtjänar en plats bland de kapselmaskiner som är bäst i test, då den har fått fina utlåtanden från det danska konsumentrådet Tænk. Deras experter lyfter framför allt dess fina förmåga att göra kaffe med kapslar som garanterar dig lite extra när det kommer till smak och upplevelse.

Trots sin storlek är Nespressos Citiz & Milk kapselmaskin fylld med många smarta tekniker, och jämfört med många andra mindre kapselmaskiner har en medföljande, om än inte helt inbyggd, mjölkskummare faktiskt tänkt in i dess design. Citiz & Milk C123/D123 värms upp på bara 25 sekunder och är snabbt redo. Om du tycker att den god kopp caffe latte är det bästa, är den vikbara droppbrickan ett mycket stort plus för dig, eftersom det ger plats för ett stort latteglas. Även espresso går utmärkt att göra, men däremot inte varm choklad När det är dags för avkalkning för din Nespresso C123/D123, kommer maskinen att signalera detta åt dig, så den kan på goda grunder kategoriseras bland de kapselmaskiner som är enkla att använda Så du får extremt hög användarvänlighet och mycket kaffebryggare för pengarna också i förhållande till storleken.

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselmaskin
 • Extra funktioner: Automatisk mjölkfunktion, vattennivåmätare, indikator för rengöring
 • Finns i färgerna: Röd
 • Vikt: 4 kg
 • Kapacitet vattenbehållare: 1 liter
Det vi liker:
 • Modern retro design i solid och robust kvalitet
 • Snabb uppvärmning på bara 25 sekunder
 • Signalerar när det är dags för avkalkning vilket gör den enkel att använda

Nespresso Pixie Electric Titan C61/D61 – Miljövänlig kapselmaskin

Väljer du denna lilla, praktiska Nespresso Pixie Electric Titan C61/D61 kapselmaskin är det möjligt att säga att du har lyckats hitta den bästa av de kapselmaskinerna på marknaden som är energieffektiv och väldigt enkel att använda, men som fortfarande kan göra riktigt välsmakande kapselkaffe just efter dina önskemål. Kapselmaskinen är designad för att fixa en kort uppvärmningstid då den når rätt temperatur på bara 25 sekunder är din maskin redo att brygga en god kopp åt dig.

Därför ska du välja Nespresso Pixie Electric Titan C61/D61

Nespresso Pixie Electric Titan C61 /D61 har inte så många funktioner, som några av de andra Nespresso-kaffemaskinerna kommer med. Det är en kompakt modell och är avsedd för låg energiförbrukning, men den brygger fortfarande otroligt gott kaffe på kort tid. Kapaciteten på dess vattentank är 0,7 liter. Det finns fortfarande flera olika kafferecept att välja mellan samt möjlighet till flera olika koppstorlekar. Den kompakta designen stöds av den låga vikten, vilket gör den här modellen lämplig för när den behöver flyttas runt i köket eller ställas undan när den inte används.

Nespresso Pixie Electric är en av de kapselmaskiner som kan ge optimal användarvänlighet i en hektisk vardag. När det kommer till uppvärmningstid behöver den bara 25 sekunder att värmas upp till rätt temperatur innan den är redo att brygga gott kapselkaffe. Det är ungefär den tid det tar för dig att hitta en kopp eller välja en kapsel – allt för en god kaffe. Du kan välja mellan olika kafferecept utifrån kapslar, om du exempelvis är sugen på något annat än en cappuccino eller stark espresso, samt två automatiska eller programmerbara koppstorlekar. Dessutom är denna Nespresso Pixie Electric kapselbryggare extra energibesparande och det bästa miljövänliga valet. Även om flera av de andra modellerna i detta test har både automatisk avstängning och standby, har Pixie C61/D61 toppay med alternativet att välja eco läge och naturligtvis stängs den också av av sig själv, så att du kan spara så mycket energi som möjligt.

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselmaskin
 • Extra funktioner: Automatisk avstängning, ekoläge
 • Finns i färgerna: Svart med stål
 • Vikt: 2,8 kg
 • Kapacitet vattenbehållare: 0,7 liter
Det vi liker:
 • Snabb uppvärmningstid på bara 25 sekunder för enkel användning under en hektisk dag
 • Välj mellan automatisk koppstorlek eller programmera själv
 • Energibesparande och miljövänlig modell med energibesparingsprogram

Bosch Tassimo Vivy 2 – Bästa billiga kapselmaskinen

Då man vill ha en lättfixad och riktigt god kopp av högsta kvalitet är det lätt att tänka att man behöver betala en förmögenhet, men denna Tassimo Vivy 2 från Bosch visar att så inte är fallet. Så om du letar efter en bra maskin med kapslar till ett överkomligt pris, är denna Bosch Tassimo Vivy 2 ett utmärkt plånboksvänligt val. Det är den kapselmaskinen i testet som helt klart kan sägas vara marknadens bästa budgetval. Trots priset kommer den här modellen att kunna garantera dig en enkel och fin kopp på kapslar varje gång.

Därför ska du välja Bosch Tassimo Vivy 2

Inte alla har lust eller medel att spendera en förmögenhet på en kapselmaskin, och som tur är är det inget måste heller. Du kan enkelt få kapselmaskiner till budgetvänliga priser, som fortfarande har grym kvalitet, vilket denna Bosch Tassimo Vivy 2 kapselmaskin är ett tecken på. Detta är den kapselmaskinen i testet som helt klart kan sägas vara marknadens bästa budgetval. Denna modell är utformad med snabbhet och automatik i fokus med användarvänlig användning, så att alla kan använda den till att göra en fin, god kopp kaffe.

Bosch Tassimo Vivy 2 är en maskin med kapslar i en kompakt design, men med många användarvänliga tekniker och funktioner som kan vara praktiska och hjälpsamma i vardagen. På så sätt behöver du i princip mest bara välja kapsel och lägga i. Maskinen är bland annat utrustad med en patenterad T-Disc-teknik. Detta säkerställer enkel och smidig användning, där kaffemaskinen styrs enkelt och snabbt med bara en knapp. Det ökar användarvänligheten, särskilt för dem som vill att allt ska vara så enkelt som möjligt. Dessutom behöver du inte tänka på rengöring eller avkalkning själv, eftersom Bosch Vivy 2 är utrustad med ett automatiskt rengörings- och avkalkningssystem samt en kalkindikator. Detta ger dig en funktionell maskin av hög kvalitet som gör kaffebryggning i vardagen lätt som en plätt, och det till ett plånboksvänligt pris. Så letar du efter den bästa billiga kapselmaskinen har du här hittat rätt!

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselkaffemaskin
 • Extra funktioner: Automatisk avstängning, rengöringsprogram
 • Finns i färgerna: Svart, vit
Det vi liker:
 • Kompakt design
 • Utrustad med patenterad T-Disc-teknik så att den är enkel att använda
 • Automatiska rengörings- och avkalkningsprogram

Nespresso Vertuo Next Premium – Kapselmaskin för förstklassig god smak

Med denna Vertuo Next Preimium kapselmaskin från Nespresso du kan ta kaffesmaken till helt nya höjder med massor av alternativ att välja mellan när det kommer till storlek, såsom espresso eller dubbel espresso, typ av kaffe och så många som 3 olika storlekar på kapslar. Den nya tekniken för centrifugering säkerställer en mjuk bryggning och bevarande av de goda aromerna för en riktigt god kopp kaffe.

Därför ska du välja Nespresso Vertuo Next Premium

När endast det godaste kaffet är bra nog, vad gäller allt från smak till flexibilitet i det som ska förberead, är denna Nespresso Vertuo Premium kapselmaskin ett riktigt bra val. Denna modell har en design med fullt fokus på de främsta av tekniker och funktioner som kan göra en perfekt kopp för alla smaker. Den är utrustad med två olika tekniker för att säkerställa den godaste smaken full av aromer.

Vertuo Next Premium kapselmaskin från Nespresso är en modell som gör att du kan göra kaffe i samma kvalitet som en professionell barista. Med den inbyggda streckkodsigenkänningen justeras parametrar i bryggningen automatiskt beroende på den kaffeblandning och kapselstorlek som används. Det är möjligt att göra kaffe från så många som 3 olika kapselstorlekar, och du kan också välja mellan så många som 5 olika koppstorlekar; espresso, dubbel espresso, gran lungo, kaffe och alto. Den nya tekniken för centrifugering, som denna Vertuo Premium-maskin också är utrustad med, kommer att säkerställa en mild bryggning av precis det du vill, såsom kaffe, espresso och lungo. Med detta kommer smaken och aromen att bevaras och de olika dryckerna kommer att kunna göra till och med den mest kräsna kaffedrickaren nöjd. 

Produktdetaljer:

 • Typ: Helautomatisk kapselmaskin
 • Extra funktioner: Streckkodsteknik, centrifusionsteknik
 • Finns i färgerna: Svart
 • Kapacitet vattenbehållare: 1,1 liter
Det vi liker:
 • Streckkodsigenkänning justerar parametrar i bryggningen för optimal smak
 • Möjlighet till 3 olika storlekar på kapslar och justerbara koppstorlekar
 • Centrifusionsteknik för mjuk bryggning och goda aromer

Hur du väljer den bästa kapselmaskinen för ditt kök

Kapselmaskiner har blivit mer och mer populära, och därför fler leverantörer och modeller på marknaden hela tiden. De finns i många olika modeller och olika färger, och även med olika funktioner. Det finns modeller för alla smaker och alla behov. Med de många alternativen kommer också frågor om hur man hittar rätt och vad man bör tänka på innan man investerar i en ny kaffemaskin.

Kapacitet

Du har mycket att vinna genom att tänka på kapaciteten på din maskins vattenbehållare, och även den på mjölktanken också om kaffet maskinen är utrustad med en sådan. Detta gäller även om du har din kapselmaskin stående i köket nära diskbänken och lätt kan fylla på. Om ni bara 1-2 hemma som dricker kaffe har det inte nödvändigtvis den största betydelsen, men om ni är flera eller ofta har gäster över på kaffe, kan det bland annat vara frustrerande om du måste fylla på flera gånger mellan kaffekopparna. Ta därför hänsyn till detta innan du bestämmer om det ska vara en kompakt maskin eller kanske en med något större kapacitet.

Rengöring

Inte många människor vill spendera tid och energi på att rengöra sina kaffemaskiner när de har investerat i en som använder kapslar. Dessa investeras ofta i just när du vill ha både god smak och bekvämlighet i vardagen, där momentet att brygga kaffe inte ska ta tid utan gå så smidigt som möjligt samtidigt som du garanteras en fin, god kopp. Det kan därför vara en stor fördel att se till att investera i en maskin som har ett inbyggt rengörings- och avkalkningsprogram.

Energiförbrukning

Precis som andra maskiner som drivs av elektronik så förbrukar även en kapselmaskin ström om den står på i standby, även om du inte använder den för tillfället. Modellerna kan variera en hel del när det kommer till energiförbrukning, och vissa kapselmaskiner har olika funktioner och tekniker som är till särskilt för att spara energi. Många av modellerna har automatisk avstängning eller till och med både automatisk avstängning och automatisk standby efter en tid när kaffemaskinen inte används. Detta kan vara riktigt bekvämt, särskilt om du ibland har en tendens att glömma att stänga av dina elektroniska enheter helt. Det finns också några modeller som har ett eco-läge och där det tar kort tid med minsta möjliga energi att värma upp den. För flera av kaffemaskinerna kan du ställa in hur lång tid det tar innan den automatiska avstängningen eller standby-läget startar. Du kan spara både tid och pengar om du väljer att investera i en modell som har utvecklats med energibesparing prioriterat.

Mjölkskummare eller inte

Om du föredrar kaffe som innehåller mjölk, kan en, fristående eller inbyggd, mjölkskummare vara en bonus som kan göra kaffets smak helt perfekt. Detta kan göra vardagen enklare, eftersom de flesta mjölkskummare antingen är halvautomatiska eller helautomatiska och ofta enkelt kan tas bort ställas i kylen när den inte används tillsammans med kaffemaskinen. Det ger en bättre upplevelse och en känsla av att dricka mer exklusivt kaffe. Om du däremot sällan dricker kaffe med mjölk och om du inte har gäster som bara måste ha skummad mjölk i kaffet, är en mjölkskummare lite överflödig. Kaffemaskiner med tillhörande och inbyggda mjölkskummare kostar ofta också mer.

Annan användbar information i detta test av kapselmaskiner

Förutom det faktum att du kan ha frågor om hur du väljer rätt kapselkaffemaskin, kan du också ha frågor om hur du använder den optimalt. Nedan kan du läsa lite om var du ska lägga de använda kapslarna, vilket är mycket viktigt ur en miljöaspekt.

Sortera dina kaffekapslar

Det kommer snart att vara omöjligt att inte sortera skräp rätt, eftersom det har införts i princip överallt och detta är inget annat än rätt. Det är bättre för klimatet och miljön att skräp sorteras och återvinns, och detta är inget undantag när det gäller kapslar för det kaffe du dricker hemma.

Felaktigt sorterade kapslar till kaffemaskin är skadligt för miljön. Speciellt är små kapslar, där varje kapsel bara innehåller en kopp kaffe, särskilt dåliga för miljön kopplat till koldioxidutsläpp vid produktion av materialet och vidare även om de bara kastas i vanliga restavfallet och bränns. Men du kan enkelt göra skillnad här också, för som med så mycket annat kan kapslarna sorteras och återvinnas på ett smartare sätt. Kaffekapslarna är vanligtvis gjorda av aluminium eller plast, som ska sorteras som metall respektive plast.

Det finns ofta flera tillverkare som kan vara ett mer hållbart alternativ, där kaffekapslar i biologiskt nedbrytbart material också finns. Man måste dock vara medveten om att smaken kan vara annorlunda, och inte alla kaffemaskiner tål om det inte är originalkapslarna som sätts in och används.

Ta med ditt kaffe på språng

Om du älskar en god kopp kaffe, som du kan tillreda precis som du vill, och ofta är på språng, eller om du ofta har ont om tid på morgonen kan en termos vara ett måste. Med en sådan kan du ta med och njuta av ditt favoritkaffe på språng, och du kan bli guidad till att hitta den perfekta termosmuggen för dig i vårt test av termosar.

FAQ

Vilken kapselmaskin är bäst i test?

Vi har utsett Nespresso Lattissima Touch F521 till bäst i test. Det är den bästa kapselmaskinen tack vare dess mångsidighet och många fantastiska egenskaper som kan ge glädje till både vanliga kaffedrickare och äkta kaffeentusiaster.

Ska man använda de medföljande kaffekapslarna till kaffemaskinen?

Det är inte nödvändigtvis så att man måste använda de medföljande kaffekapslarna, men det betyder samtidigt inte att du kan köpa och använda vilka kapslar som helst, då det kan skilja sig lite mellan olika kapselmaskiner. Att ha några olika varianter för att variera smak på kapsel är dock en lyx.

Var ska de använda kaffekapslarna ta vägen?

Använda kaffekapslar ska inte kastas i restavfallet, utan aluminiumkapslar ska sorteras som metall och kaffekapslar i plast ska sorteras med allt annat plastavfall. Det är viktigt att du sorterar din kapsel rätt!