Kaffekvarn Test (2022) → Topp 8 av de bästa kaffekvarnarna

1
Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn

Denna kaffekvarn är perfekt för kaffeälskare som vägrar att kompromissa med kaffekvarnens struktur och egenskaper. Modellen är utrustad med effektiva koniska malskivor i rostfritt stål och eftersom modellen är gjord av väl utvalda material kan du vara säker på att du får en kaffekvarn av hög kvalitet som är tålig och hållbar. Därför ska du välja en Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn Vägrar du att kompromissa med någon aspekt av din externa kaffekvarn/grinder? I så fall…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn
ENemo
Bodum Bistro 11160-7 Elektrisk Kaffekvarn
Ikke på lager
OBH Nordica Precision GD7008S0 Kaffekvarn
Vitvaruexperten
Smeg CGF01 Kaffekvarn
Hemmy
Melitta Molino Kaffekvarn
Amazon.se
DeLonghi KG200 Kaffekvarn
Tretti
Barletta Manuell Kaffekvarn
Proshop
Sage the Dose Control Pro Kaffekvarn
Kaffepro

Vill du kunna mala dina kaffebönor så att arom och smak bibehålls så bra som möjligt? Investera i så fall i en av modellerna i detta test av kaffekvarnar. Vi har samlat de 8 bästa kaffekvarnarna på ett ställe så att du snabbt kan hitta den bästa kaffekvarnen åt dig. Vi har utsett Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn till allra bäst i test, eftersom att den har en solid konstruktion, flera inställningsalternativ och en inbyggd timerfunktion.

Alla utvalda kaffekvarnar i detta test är dock värda investeringen. Du bör därför läsa hela testet för att se om någon av de andra modellerna bättre passar dina behov än bara testvinnaren. I listan hittar du både manuella och elektriska kvarnar, även kallad för en grinder, – och du kan lära dig mer om skillnaden mellan de två efter att ha granskat produkterna.

Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn – Kaffekvarn bäst i test

Denna kaffekvarn är perfekt för kaffeälskare som vägrar att kompromissa med kaffekvarnens struktur och egenskaper. Modellen är utrustad med effektiva koniska malskivor i rostfritt stål och eftersom modellen är gjord av väl utvalda material kan du vara säker på att du får en kaffekvarn av hög kvalitet som är tålig och hållbar.

Därför ska du välja en Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn

Vägrar du att kompromissa med någon aspekt av din externa kaffekvarn/grinder? I så fall rekommenderar vi dig att investera i den här modellen från Wilfa. Apparaten är en mycket smart utvecklad kaffekvarn som har flera olika alternativ när det kommer till malningsgrad. Antalet är fem stycken, och de olika säkerställer sätt kan du mala dina kaffebönor precis som du vill, oavsett om det är en stark espresso eller bryggkaffe som är på gång. 

Denna kaffekvarn maler bönorna med effektiva koniska malskivor i rostfritt stål, vilket ytterligare bidrar till modellens höga kvalitet. En av de stora anledningarna till att det malda kaffet smakar extra gott, tack vare maximalt bibehållen arom, är att den krossar kaffebönorna istället för att hacka sönder dem. Totalt kan du här få plats för 250 gram kaffebönor, som är redo att snart förgylla din kaffestund. Du håller koll på att perfektion uppnås tack vare en elektronisk timer.

Vidare har denna Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn fått fina recensioner från såväl konsumenter och Råd & Rön som vinnaren av The World Champion Barista 2004 och 2005, Tim Windelboe. Konsumenterna lyfter framför allt att den är enkel att använda och att den är prisvärd som det bästa med modellen, och att en sådan baristamästare hyllar modellen är ett starkt kvalitetsmärke. Dessutom är modellen godkänd av European Coffee Brewing Centre och Norges Elektriske Materiellkontroll, NEMKO. Så nu förstår du nog att denna modell helt klart är den bästa kaffekvarnen, helt enkelt allra bäst i test!

Produktinformation

 • Höjd: 28,5 cm
 • Djup: 17 cm
 • Bredd: 13 cm
 • Vikt: 1300 g
 • Färg: Svart och rostfritt stål 
 • Elektronisk timer: Ja
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 250 gram
Det vi liker:
 • Hyllad av såväl konsumenter och Råd & Rön som vinnaren av The World Champion Barista, Tim Windelboe
 • Solid konstruktion av bland annat rostfritt stål och glas ger bra hållbarhet
 • Utvecklad med en inbyggd elektronisk timer som kan anpassas efter behov
 • Möjlighet att ställa in kvarnen till flera olika inställningar på malningsgrad

Bodum Bistro 11160-7 Elektrisk Kaffekvarn – En smidig kaffekvarn med toppbetyg hos Råd & Rön

Denna kaffekvarn/grinder från Bodum Bistro är utformad för att bibehålla bönans arom och smak under hela processen, samtidigt som den kommer i en kompakt och smidig design. Dess enkelhet går även bortom dess platsbesparande design, i hur den även är enkel att använda då du styr den med en smidig knapp på sidan, via vilken du även når dess smarta pulsfunktion. Så med denna kvarn kan du få till malningen till önskad typ av kaffe, från espresso till bryggkaffe. Detta bekräftas av Råd & Rön, hos vilka modellen har fått toppbetyg.

Därför ska du välja Bodum Bistro 11160-7 Elektrisk Kaffekvarn

Denna Bodum Bistro 11160-7 Elektrisk Kaffekvarn är utvecklad för att vara smidig, snygg och smart, så investerar du i denna modell får du en riktigt genomtänkt maskin. Modellen är utvecklad med en solid konstruktion av rostfritt stål, plast och gummi, vilket gör att den är hållbar och står emot stötar och repor bra. Vill du flytta på den är den skön att hålla i, och väger endast 600 gram. 

Modellen är inte bara hållbar i sin design, utan sticker även ut lite när det kommer till utseende i hur den i vissa avseenden liknar en smidig take away-mugg snarare än en elektronisk modell. Detta gör att du absolut kan ha den stående framme, då den smälter in fint. Vill du ställa iväg den kan du dock enkelt göra det, och njuta av hur lite plats den tar upp i skåpen. Vidare är den utvecklad med en stark och hållbar skiva i rostfritt stål, som roterar med exakt RPM.  

Med denna Bodum Bistro 11160-7 Elektrisk Kaffekvarn kan du mala 60 g hela bönor åt gången, vilket smart nog motsvarar den mängd locket kan innehålla. Det är något mindre än andra modeller, men räcker gott och väl till två koppar kaffe. Locket i sig är transparent vilket gör att du kan se grovhet på malningen och få till den enligt önskemål – oavsett kaffet du vill ha. Ja, här kan du på bästa och enklaste sätt mala bönorna till det mesta från vanligt bryggt kaffe till stark espresso. Detta bekräftas av Råd & Rön, hos vilka modellen har fått toppbetyg. Så här har du alltså en smidig, smart och snygg modell som helt klart är bäst i test på sitt sätt!

Produktdetaljer

 • Höjd: 16,6 cm
 • Djup: 9 cm
 • Bredd: 9,5 cm
 • Vikt: 700 g
 • Färg: Svart
 • Material: Rostfritt stål, plast och gummi
 • Effekt: 150 watt
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 60 gram
Det vi liker:
 • Smidig och snygg design som gör att du kan ha den stående framme, eller enkelt ställa undan
 • Få kaffebönorna malda precis den tid du vill, där det också finns möjlighet till pulsfunktion
 • Toppbetyg hos Råd & Rön
 • Transparent lock gör att du kan se grovhet på malningen och få den enligt önskemål

OBH Nordica Precision GD7008S0 Kaffekvarn – En bra och billig kaffekvarn

En bra kaffekvarn/grinder behöver inte nödvändigtvis kosta en förmögenhet, vilket den här modellen från OBH Nordica är ett bra exempel på. Kvarnen är en prisvärd variant, som alla kan ha råd med, men ser nu fortfarande till att kunna mala alla typer av bönor på bästa sätt – snabbt och effektivt. Du kan ställa in önskad malningsgrad, där den har 9 olika malningsinställningar beroende på hur du vill ha ditt kaffe. Den maler exempelvis till såväl espresso som bryggkaffe mycket bra.

Därför ska du välja en OBH Nordica Precision GD7008S0 Kaffekvarn

Letar du efter en prisvärd kaffekvarn som fortfarande fungerar optimalt? Den bästa kaffekvarnen av marknadens billiga varianter? Denna Precision-modell från OBH Nordica är perfekt för dig som inte har den största budgeten att röra dig med, men som ändå vill vara säker på att produkten lever upp till förväntningarna. Kvarnen fungerar snabbt och effektivt, oavsett det kaffet du är sugen på, om det exempelvis är espresso du ser framför dig att du maler till. I själva verket kan du ställa in maskinen på 9 olika inställningar, beroende på om du vill ha kaffet där dess kaffebönor är malda fint eller grovt.

Apparaten är utrustad med en kaffebönbehållare med en kapacitet på 125 gram, så det finns gott om plats för mycket bönor. I själva verket kan kvarnen mala så att kaffet räcker till upp till 18 koppar på en gång. Den maler på ett mycket bra sätt bönor för två koppar kaffe (eller något mellan 2 och 18 koppar). Oavsett vad du maler stängs denna kaffekvarn av automatiskt när processen är klar. Man kan alltså säga att kvarnen är energibesparande gentemot andra kaffekvarnar.

En annan fördel med denna kvarn är att den är utrustad med ett avtagbart malningshjul, vilket gör rengöringen så mycket lättare för dig. Just momentet ‘rengöra kaffekvarn’ kan annars vara lite meckigt, men detta är på bästa sätt löst här. Så allting med denna modell går alltså väldigt snabbt och smidigt, vilket vi är säkra på att du kommer att uppskatta!

Produktdetaljer

 • Höjd: 26,6 cm
 • Djup: 16 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Färg: Svart och silver
 • Material: Rostfritt stål och plast
 • Effekt: 110 watt
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 125 gram
Det vi liker:
 • Säljs till ett billigt pris som är mycket överkomligt än många andra kvarnar
 • Möjlighet att justera malningsgraden genom 9 olika inställningar
 • Kan mala bönor så att kaffet räcker till mellan 2 och 18 koppar
 • Stängs automatiskt efter att kaffebönorna har blivit malda

Smeg CGF01 Kaffekvarn – Stor kaffekvarn med många inställningsalternativ

Denna kvarn från Smeg har en större kapacitet än flera av de andra modellerna i detta test av kaffekvarnar. Den har plats för så mycket som 350 gram kaffebönor och du kan välja mellan 30 olika inställningar. Du kan också välja ett av de 8 förinställda programmen om du vill göra processen enklare för dig själv. Oavsett maler du här dina bönor på ett mycket bra sätt så att du får din perfekta kopp espresso.

Därför ska du välja en Smeg CGF01 Kaffekvarn

Vill du få tag i en kaffekvarn/grinder med stor kapacitet och som har många inställningsalternativ? Då kan du inte gå fel med denna fina kaffekvarn från märket Smeg. Detta är förmodligen en av de bästa kaffekvarnarna på marknaden eftersom det erbjuder konsumenten en anpassad kvarn av alla typer av kaffebönor. Denna kvarn är utrustad med så många som 30 olika kvarninställningar och har till och med åtta förinställda program om du behöver lite hjälp med att välja ett program.

Man kan alltså snabbt dra slutsatsen att denna maskin har förmågan att perfekt säkerställa malningen alla typer av bönor, vilket gör den idealisk för alla kaffeälskare – oavsett vilket kaffe, t.ex. espresso, du föredrar. Även behållaren skiljer sig från andra maskiner eftersom den här enheten rymmer 350 gram bönor i den avtagbara behållaren.

En annan fördel är att kaffekvarnen, utöver att den maler så bra, är lätt att rengöra – t.ex. på grund av den avtagbara tanken som kan rengöras för hand. Denna Smeg kaffekvarn kan dock ta upp mycket mer utrymme än andra kaffekvarnar på marknaden, men då är det tur att den har en sådan snygg design. Designen är retro, som trots allt kännetecknar Smeg. Och sedan kan den köpas i flera olika färger så att du kan få precis den färg du föredrar.

Produktdetaljer

 • Höjd: 46 cm
 • Djup: 17 cm
 • Bredd: 25 cm
 • Vikt: 3,1 kg
 • Färg: Pastellblå, pastellgrön, svart, creme, röd eller vit
 • Material: Rostfritt stål och Tritan-material
 • Effekt: 150 watt
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 350 gram
Det vi liker:
 • Stor kapacitet på behållaren för kaffebönor, som även kan förvaras i maskinen
 • Välj mellan 30 olika kvarninställningar och 8 förinställda program
 • Möjlighet att välja mellan flera snygg färger
 • En unik design som sticker ut i köket

Melitta Molino Kaffekvarn – En kaffekvarn med hög säkerhetsnivå

Denna kaffekvarn är perfekt för dig som prioriterar säkerhet när du maler ditt kaffe. Maskinen är säkerhetstestad och SGS-certifierad. Dessutom kan du mala upp till 200 gram kaffebönor åt gången, medan du väljer den grad till vilken du maler själv genom att ställa in maskinen på ett av de 17 tillgängliga stegen. En annan bonus är att denna kvarn är lätt att rengöra, och så har den fått toppbetyg hos Råd & Rön.

Därför ska du välja en Melitta Molino Kaffekvarn

Kaffekvarnen från Melitta skiljer sig från de andra produkterna i detta test genom att vara SGS-certifierad. På så sätt garanteras du en hög säkerhetsnivå när du maler ditt kaffe. Av den anledningen är det en idealisk investering för dig som sätter säkerhet högt på listan vid köp av elektriska apparater. Som en extra bonus stängs denna kaffekvarn även när den inte används, vilket hjälper till att hålla elräkningen nere. Ja, i själva verket använder maskinen bara 100 watt.

Totalt kan du mala bönor för upp till 14 koppar malet kaffe, eller ännu fler shots av espresso, eftersom behållaren kan rymma upp till 200 gram kaffebönor. Dessutom kan du alltid välja att sortera bönorna innan du maler dem, om du föredrar att kunna sortera bort dåliga bönor. Maskinen kan ställas in på 17 olika steg när det gäller graden av malning av bönorna. Så här maler du enkelt bönor till både espresso och filterkaffe, eller vad du nu är sugen på.

Du får garanterat ett bra resultat, eftersom kaffekvarnen är utvecklad med en professionell skivkvarn med en avtagbar malskiva. Maskinens konstruktion och dess kraftfulla motor garanterar också effektiv malning. Det är också lätt att rengöra kvarnen eftersom den är utvecklad med flera avtagbara element, inklusive ett malhjul, uppsamlingsbehållare och ett avtagbart lock för bönbehållaren. 

Som en extra bonus har den här maskinen fått ett bra testresultat från det danska konsumentrådet Tænk, som berömmer maskinens användarvänlighet och förmåga att mala olika sorters kaffebönor. Den har även fått toppbetyg hos Råd & Rön.

Produktdetaljer

 • Höjd: 25,5 cm
 • Djup: 16,2 cm
 • Bredd: 10,3 cm
 • Vikt: 1,61 kg
 • Färg: Svart
 • Effekt: 100 watt
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 200 gram
Det vi liker:
 • Optimal säkerhet, eftersom modellen är SGS-certifierad
 • Möjligheten för individuell justering av malningsgraden i 17 olika steg
 • Stängs automatiskt av när den inte används för att spara strömförbrukning
 • Har fått toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi KG200 Kaffekvarn – En multifunktionell kaffekvarn

En av de stora fördelarna med att investera i denna kvarnen från DeLonghi är att den inte bara kan användas som kaffekvarn. På så sätt kan du också använda apparaten för att mala salt, peppar eller andra kryddor/små ingredienser. Kvarnen har också en kompakt storlek, vilket gör den lätt att förvara.

Därför ska du välja en DeLonghi KG200 Kaffekvarn

Om du vill göra malningsprocessen så enkel för dig själv som möjligt, ta då en närmare titt på denna kaffekvarn från Delonghi. Modellen är mycket mindre än flera av de andra modellerna i detta test, men den kompakta storleken gör det också mycket lättare att ta kvarnen på språng eller ställa bort den efter användning. Trots sin lilla storlek har denna kvarn en kapacitet på 120 gram för kaffebönor.

Syftet med denna kaffekvarn är dock inte begränsat till att bara mala kaffebönor. Produkten kan enkelt användas för andra mindre ingredienser, till exempel kryddor av olika slag. Så du kan använda den här kaffekvarnen för flera ändamål, vilket gör den multifunktionell. Och du ska inte vara nervös för att maskinen inte kan hantera lite av allt, eftersom den är utvecklad med ett system för malning av särskilt hög kvalitet. 

Således kommer systemet aldrig att överhettas eller försämra ingrediensernas arom. Du kan också ställa in systemet så att det målar i den grovhet du föredrar. Som en extra bonus stannar kvarnen själv när bönor eller behållare tas bort. Allt i konstruktionen av denna maskin säkerställer enkel användning så att du får ut det mesta av enheten. Vi bör också nämna att du enkelt kan hålla koll på innehållet medan maskinen är igång, eftersom den är utvecklad med ett transparent lock.

Produktdetaljer

 • Färg: Svart
 • Material: Plast och rostfritt stål
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 120 gram
Det vi liker:
 • Multifunktionell kvarn som kan användas till kaffe, kryddor och andra små ingredienser
 • Kompakt storlek gör det möjligt att ställa undan kvarnen utan problem
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris, som de flesta har råd med
 • Enkel i sin konstruktion och med hög nivå av användarvänlighet

Barletta Manuell Kaffekvarn – Den bästa manuella kaffekvarnen

Denna kaffekvarn från Barletta skiljer sig mycket från de andra modellerna i detta test, eftersom det är inte en elektronisk modell, utan istället en manuell, och där är den helt klart bäst i test. Att den är manuell kräver naturligtvis mycket mer arbete från din sida, men den är fortfarande enkel att använda och ger dig också möjlighet att mala kaffet precis som du vill ha det – och så ser kvarnen väldigt snygg ut!

Därför ska du välja en Barletta Manuell Kaffekvarn

Vill du investera i en manuell kaffekvarn snarare än en elektrisk variant? I så fall är den här Barletta-modellen något för dig, som är bäst i test i den kategorin. Du är nästan garanterad att tas tillbaka i tiden när du använder den här maskinen. Och då kommer du troligtvis också att känna dig mindre stressad när du står och maler dina kaffebönor själv eftersom du får möjlighet att helt sakta ner, det blir nästan lite meditativt. Vem vet… Kanske kommer du till och med att njuta av kaffet ännu mer när du själv har gjort en så stor del av jobbet?

Den manuella kaffekvarnen från Barletta ger dig möjlighet att mala dina kaffebönor precis som du vill – på det sättet som du tycker är det bästa. Så du ska inte när som helst känna att du kompromissar med graden av malning när du använder denna typ av kvarn. Det är också lätt att hälla vidare de krossade kaffebönorna, eftersom brickan helt enkelt kan tas bort från apparaten.

En annan tydlig fördel med att investera i denna kaffekvarn är att det är en prisvärd modell. Så du behöver inte betala en halv förmögenhet bara för att du vill ha en kaffekvarn som kan mala kaffe och samtidigt sticka ut från andra kaffekvarnar på marknaden.

Produktdetaljer

 • Färg: Silver
 • Material: Rostfritt stål
Det vi liker:
 • Möjlighet att få det malda kaffet precis så som du tycker är bäst med den här manuella kaffekvarnen
 • Du kan mala precis den mängd bönor du behöver till kaffet
 • Tidlös design som du kan njuta av i många år
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris

Sage the Dose Control Pro Kaffekvarn – Kaffekvarn med tidsinställning på sekunden

Denna kaffekvarn från Sage kan helt klart sägas vara den bästa när man är ute efter hög precision och exakthet, bland annat tack vare dess tidsinställning på sekunden. Maskinen är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den motståndskraftig och solid, och sedan har den en mängd bra egenskaper. Till exempel kan du välja mellan 60 olika inställningar för malning av bönorna och sedan ser den elektroniska timern till att du har full kontroll så att du får ditt perfekta kaffe.

Därför ska du välja en Sage the Dose Control Pro Kaffekvarn

Med denna kaffekvarn kan du få kaffet till den typ du vill ha varje dag – även om dina preferenser ändras från dag till dag. Detta beror på att det är möjligt att ställa in kvarnen på hela 60 olika inställningar. På så sätt kan du välja att mala bönor oavsett typ på kaffet du vill ha, från filterkaffe till en kopp starka espresso eller liknande när du behöver den extra kicken. Kaffekvarnen kan således funka på bästa sätt för många olika bryggningsmetoder.

En annan tydlig fördel är att du har full kontroll över maskinens malning. Modellen är utvecklad med en speciell timerfunktion som kan ställas in per sekund. På så sätt får du den exakta tidsinställningen för de olika malningsgraderna. Detta hjälper dig att få till kaffet perfekt varje gång. Bönbehållaren har också en kapacitet på 340 gram bönor, så det är upp till dig hur mycket malt kaffe du vill mala per gång.

Denna Dose Control Pro-modell från Sage är tillverkad av rostfritt stål och plast. Så du får en kvarn i rostfritt stål med en bönbehållare av transparent plast. Kaffekvarnens konstruktion säkerställer att den kan hålla i många år, eftersom den är robust. Det kan hävdas att den här modellen är en användarvänlig kaffekvarn, eftersom den är enkel i sin konstruktion och är lätt att ställa in via en vridreglage – allt för att du ska kunna njuta av gott kaffe!

Produktdetaljer

 • Höjd: 34 cm
 • Djup: 16 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Vikt: 7,7 kg
 • Färg: Silver eller svart
 • Material: Plast och rostfritt stål
 • Effekt: 130 watt
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 340 gram
Det vi liker:
 • Inbyggd timerfunktion med exakt inställning på sekunden
 • Möjlighet att ställa in maskinen på 60 olika malningsgrader
 • Tillverkning i rostfritt stål säkerställer en robust maskin med bra hållbarhet

Guide till att köpa en kaffekvarn

I detta test av kaffekvarnar har du hittills blivit guidad till de bästa kaffekvarnarna på marknaden – de som är bäst i test, t.ex. utifrån tester av Råd & Rön, när det kommer till att kunna mala eget kaffe. Det är dock mycket möjligt att du fortfarande inte känner dig fullt redo för bästa möjliga köp och användning av en kaffekvarn. Förhoppningsvis kan du få svar på några av dina frågor i avsnitten nedan i denna guide till att köpa en kaffekvarn.

3 saker du bör fokusera särskilt på när du köper din nya kaffekvarn

 • Kapacitet: Ska det vara möjligt att mala kaffebönor för bara en eller två koppar kaffe per gång eller ska det vara möjligt att mala till en hel kanna kaffe? När du har svaret på den här frågan har du en uppfattning om vilken kapacitet din nya kaffekvarn ska ha. Prioritera en kaffekvarn med stor kapacitet om du ofta har gäster som besöker, eftersom du lätt kan tröttna på att behöva stå och mala flera gånger.
 • Inställningar för malning: Vissa maskiner har bara en eller några inställningar för att mala kaffet, medan andra kan arbeta med över 20 malningsgrader. Det är upp till dig vad du föredrar, men om du vill kunna mala bönor för många typer av kaffe ska du välja en modell med flera alternativ. Om du dock alltid väljer att dricka samma typ av kaffe, oavsett tillfälle, är det inte något du bör prioritera framför andra funktioner
 • Manuell eller elektrisk konstruktion: Bestäm gärna i förväg om du vill investera i en manuell eller elektrisk kaffekvarn. På så sätt kan du minska urvalet mycket, vilket gör processen mer hanterbar. Du kan läsa mer om skillnaden mellan de två typerna i ett senare avsnitt.

Dessutom måste du naturligtvis också se till att din kaffekvarn har en storlek som passar ditt kök. Flera kaffekvarnar är relativt stora och måste därför stå framme dagligen. Apparaten bör också ha en design som gör att du vill ha den stående framme på köksbänken. Kom därför ihåg att prioritera utseendet på din kaffekvarn om du investerar i en större modell. Om du å andra sidan vill ha en kaffekvarn som kan ställas bort efter användning ska du välja en mer kompakt modell med en lättviktsdesign.

Elektrisk kontra manuell/’gammal’ kaffekvarn

Det finns faktiskt två typer av kaffekvarn: elektriska och manuella varianter. I de två avsnitten nedan kan du läsa mer om skillnaden mellan de två varianterna och vad fördelen är att välja den ena över den andra när du ska mala ditt kaffe. Det är helt upp till dig vilken av de två typerna du föredrar och vill prioritera.

Manuell kaffekvarn

En manuell kaffekvarn fungerar som så att bönorna mals för hand och du måste därför vara redo att göra en stor del av arbetet själv. Å andra sidan har du också möjlighet till mer jämn malning t, vilket bibehåller en bättre arom och smak från kaffebönorna.

En av de stora fördelarna med att välja en manuell kaffekvarn framför en elektronisk variant är att dessa typer av kaffekvarnar ofta är mycket billigare. Den manuella kaffekvarnen kostar inte en halv förmögenhet – och detta inte ens utan att du behöver kompromissa med produktens struktur och effektivitet. Dessutom kommer den manuella att upplevas mer rustik som en äldre kaffekvarn, vilket kan ge en annan atmosfär i köket, samt få dig att slappna av, som meditation, när du behöver mala bönor för en kopp kaffe.

Var dock medveten om att det finns väldigt få manuella kaffekvarnar som kan mala tillräckligt med bönor för många koppar kaffe. De flesta kan bara mala tillräckligt för några koppar.

Elektrisk kaffekvarn

En elektronisk modell gör jobbet åt dig i motsats till en manuell kaffekvarn. Så du behöver inte stå och kämpa själv med dina bönor innan du kan njuta av en god kopp kaffe. Den elektriska kaffekvarnen är därför ett bra val för dig som inte har energi att spendera tid på att mala och som vill vara säker på att du kan njuta av ditt kaffe snabbt. Dessutom kan en elektroniisk kaffekvarn ofta ställas in på flera inställningsalternativ, där malningsgraden varierar. Detta gör att du kan mala bönor i flera olika typer av kaffe. Dessutom kommer en elektronisk modell i de flesta fall att mala tillräckligt med bönor för flera koppar åt gången.

En nackdel med den elektriska kvarnen är att de är dyrare än en manuell modell. Så du bör vara beredd att betala mer för din kvarn om du väljer en elektrisk variant. Om du väljer en billig modell är det inte säkert att den kommer att kunna mala bönor för alla typer av kaffe. Till exempel kan ofta bara de lite dyrare modellerna mala bönor för espresso.

Hur vi har valt produkter för detta test av kaffekvarnar

När vi har tagit fram detta test har vi konsulterat andra testsajter, expertutlåtanden från exempelvis Råd och Rön och konsumentrecensioner av de olika produkterna för att hitta de kaffekvarnar på marknaden som är bäst i test. Baserat på våra testparametrar funktionalitet, kapacitet, pris och utseende har vi valt modellerna på listan över de bästa kaffekvarnarna. Du kan alltså vara säker på att alla kaffekvarnar i detta test är av god kvalitet.

Behöver du andra produkter för att göra den perfekta koppen kaffe?

Det är praktiskt taget en hel vetenskap att förbereda kaffet så att det blir den perfekta koppen kaffe eftersom så många faktorer spelar in. Av det skälet räcker det inte bara att ha en bra kaffekvarn. I själva verket bör du också ha en funktionell kaffebryggare som inte förstör bönornas arom och smak. Lyckligtvis har vi skrivit en guide till de bästa kaffemaskinerna, där du kan hitta inspiration för att köpa en ny modell om din ström inte lever upp till dina förväntningar. Du hittar vårt test av kaffebryggare här.

Men om du vill investera i en lite mer snygg kaffemaskin kan du titta närmare på vårt test av espressomaskiner. Denna typ av kaffemaskin är ofta lite bättre än de mer traditionella kaffemaskinerna på marknaden.

Dessutom kan du med fördel investera i en extern mjölkskummare om du föredrar kaffet med mjölk eller mjölkinnehållande kaffedrycker, till exempel en caffe latte. I vårt test av mjölkskummare guidas du till att hitta den bästa mjölkskummaren för dina behov.

FAQ

Vilken kaffekvarn är bäst i test?

Vi har utsett Wilfa WSCG 2 Kaffekvarn till bäst i test, då den utmärker sig på flera sätt. Det är dock fullt möjligt att du tycker att någon av de andra modellerna är den bästa för dig, så läs i testet för att hitta den rätta!

Vad är skillnaden på en manuell och en elektrisk kaffekvarn?

En manuell kaffekvarn fungerar genom att du jobbar med den för hand, medan en elektronisk modell gör allt jobb själv. De manuella modellerna är därför ofta billigare än de elektriska kaffekvarnarna.

Hur mycket kostar en kaffekvarn?

Priset på en kaffekvarn varierar beroende på om du väljer en manuell eller elektrisk variant - och hur många funktioner den har. Men du kan enkelt hitta prisvärda kaffekvarnar för några hundra kronor.