Kaffebryggare Test (2022) → Hitta bästa kaffebryggaren

1
Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare

Det kan inte bli fel med denna kaffebryggare från Moccamaster, som vi anser är allra bäst i test. Denna kaffebryggare kan förbereda upp till 10 koppar kaffe på endast sex minuter, så du behöver inte vänta särskilt länge på ditt morgonkaffe. Dessutom har den en robust konstruktion som kan hålla i många år, samt att den är godkänd och certifierad av flera kaffeorganisationer. Därför ska du välja Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare Om du vill…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare##
De'Longhi Magnifica S Ecam 21.117.B 3.481 kr. Compumail
KitchenAid One Touch##
Wilfa Svart Precision Kaffebryggare##
Melitta AromaFresh 1.571 kr. WhiteAway SE
Smeg Retro Kaffebryggare##
Philips HD5408/20 Cafe Gourmet Kaffebryggare##
OBH Duo Tech Kaffebryggare 1.039 kr. Ellos
Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare##

Det finns en mängd olika kaffebryggare på marknaden, men vilken modell räknas egentligen som den bästa kaffebryggaren – den som är bäst i test? Vi klargör detta i detta kaffebryggare-test, där vi också guidar dig till de 14 bästa produkterna. Vi har utsett Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare till allra bäst i test eftersom den brygger kaffe snabbt och till perfektion varje gång. Dessutom har den hyllats av flera organisationer i branschen.

De utvalda kaffebryggarna skiljer sig åt i storlek, pris, funktionalitet etc., så det finns något för alla i detta test. Vi har utsett nr 1 i testet till bäst i test, men det kan mycket väl vara så att du känner att en annan modell, utifrån dina önskemål, är bäst i test. Vi guidar dig dock inte bara till de bästa kaffebryggarna i detta test, utan bland annat också till hur du hittar den bästa modellen för dig och dina önskemål, hur du rengör din kaffebryggare och vanliga frågor som konsumenter har. Läs vidare och få bättre koll!

Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare – Den bästa kaffebryggaren

Det kan inte bli fel med denna kaffebryggare från Moccamaster, som vi anser är allra bäst i test. Denna kaffebryggare kan förbereda upp till 10 koppar kaffe på endast sex minuter, så du behöver inte vänta särskilt länge på ditt morgonkaffe. Dessutom har den en robust konstruktion som kan hålla i många år, samt att den är godkänd och certifierad av flera kaffeorganisationer.

Därför ska du välja Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare

Om du vill få tag på den kaffebryggaren på marknaden som vi anser är bäst i test, rekommenderar vi dig att investerar i denna modell från Moccamaster. Med denna variant är du garanterad en utmärkt maskin som kan fixa upp till 10 koppar kaffe på nolltid – faktiskt bara sex minuter. Den inbyggda värmeplattan, som också är justerbar, håller kaffet varmt, så att du inte behöver skynda dig för att hinna dricka ditt kaffe varmt.

Dessutom har denna modell utvecklats med en extremt solid konstruktion i hur den är gjord av reptålig aluminium. Dessutom testas alla Moccamasters produkter innan de lämnar fabriken. Så det finns alla förutsättningar för att maskinen ska hålla i många år. Vattentanken rymmer 1,25 liter och dessutom har maskinen utvecklats med manuellt droppstopp.

Du behöver inte bara ta vårt ord för att den här kaffebryggaren är bäst i test – en av hög kvalitet och en modell som du garanterat vill ha stående hemma på köksbordet. Modellen har godkänts av European Coffee Brewing Center (ECBC) och har fått certifieringar från Specialty Coffee Associations of America and Europe (SCAA & SCAE). Dessutom rekommenderas den av Energimyndigheten. Så som du förstår är det inte för inte som denna modell är testvinnare hos oss.

Produktdetaljer

 • Höjd: 35,5 cm
 • Djup: 17 cm
 • Bredd: 35,5 cm
 • Färg: Aluminium, matt stål, borstad metall, vit, kräm eller svart
 • Effekt: 1520 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,25 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 10 st
Det vi liker:
 • Kan förbereda 10 koppar kaffe på bara 6 minuter
 • Tillverkad av reptålig aluminium, som är extremt hållfast
 • Utvecklad med automatisk funktion för avstängning vilket ger högre säkerhet
 • Godkänd av European Coffee Brewing Center, och certifierad av SCAA och SCAE, samt rekommenderad av Energimyndigheten

De’Longhi Magnifica S Ecam 21.117.B – Den bästa espressomaskinen med mjölkskummare

Det kan vara riktigt trevligt att ha en multifunktionell kaffemaskin hemma, så att du har möjlighet att göra lite mer och brygga flera typer av kaffe, vilket är möjligt med olika espressomaskiner – där denna från De’Longhi utmärker sig på flera sätt. Med denna kan du alltid få den typ av kaffe du vill ha, oavsett om det är en perfekt espresso, kanske en dubbel espresso, eller en krämig latte macchiato. Denna kaffemaskin från De’Longhi, som faktiskt är en helautomatisk espressomaskin, är utrustad med en kaffekvarn och inbyggd mjölkskummare, samt med möjlighet att ställa in smak, arom och temperatur för en riktigt bra och god espresso, eller vad du nu föredrar.

Därför ska du välja De’Longhi Espressomaskin Magnifica S Ecam 21.117.B

Vill du kunna brygga den perfekta koppen kaffe hemma? Vill du aldrig mer behöva kompromissa med smaken och upplevelsen när det gäller ditt kaffe? Då bör du investera i denna riktigt bra espressomaskin från märket De’Longhi, eftersom den gör så att du kan ställa in arom, smak och temperatur på ditt kaffe. På så sätt kan du välja mellan flera olika typer av kaffe (och inte bara en god espresso), ställa in storleken på ditt kaffe (kort, medium eller lång), välja starkt, milt eller mellan aromer samt bestämma den temperatur du vill ha ditt kaffe i; rykande varm, medium eller låg temperatur. Det finns olika espressomaskiner på marknaden, men som en extra bonus kan den här maskinen också göra vatten till te.

Du behöver inte ens köpa till eller kompromissa med kvaliteten på mjölkskummaren till ditt kaffe, eftersom maskinen innehåller en bra mjölkskummare med vilken du kan skumma mjölken och anpassa till mängden kaffe. Dessutom får du här en helautomatisk espressomaskin som har en inbyggd kaffekvarn, vilket gör att du inte själv behöver göra så mycket. Kaffekvarnen är tyst och kan ställas in på 13 olika program. Modellen har också en kopphållare, förbryggningscykel och kan tillaga två koppar samtidigt, vilket inte är en självklarhet hos andra espressomaskiner.

Som om allt ovanstående inte räckte är modellen utvecklad med ett vattenfilter så att endast rent vatten alltid används för beredningen av ditt kaffe. Maskinen har också justerbar vattenhårdhet. Dessutom har den utvecklats med ett automatiskt rengöringsprogram för mjölkskummaren som du på ett bra sätt kan använda efter behov och ett avkalkningsprogram för maskinen – så det är alltså enkelt att underhålla modellen, som även på det sättet ökar dess ställning som en bra espressomaskin. Modellen är också utvecklad med funktioner såsom automatisk avstängning samt standby, och ett avtagbart droppbricka. Så detta är alltså en kaffemaskin, bäst i test på vissa sätt, med flera fantastiska funktioner.

Produktdetaljer

 • Höjd: 35,1 cm
 • Djup: 43 cm
 • Bredd: 23,8 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Färg: Svart och rostfritt stål
 • Effekt: 1450 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,8 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 2 st
Det vi liker:
 • Möjlighet att ställa in önskad kaffesmak, arom och temperatur
 • Utrustad med integrerad kaffekvarn och inbyggd mjölkskummare
 • Enkel rengöring med automatiskt avkalknings- och rengöringsprogram
 • Integrerad kaffekvarn som kan justeras till 13 olika inställningar

KitchenAid One Touch – En bra kaffebryggare med timer

Genom att investera i den här kaffebryggaren från klassiska KitchenAid kan du vara säker på att du alltid har en nybryggt kopp kaffe stående redo när du kommer hem från jobbet eller på morgonen. Modellen har utvecklats med en timerfunktion som gör det möjligt att ställa in bryggningen till mellan 1 och 24 timmar framåt. Dessutom kan du brygga upp till 12 koppar kaffe på en gång.

Därför bör du välja KitchenAid One Touch Kaffebryggare

Om du letar efter en kaffebryggare som både kan brygga många koppar kaffe på nolltid och kan ställas in för att brygga kaffe i framtiden, då är den här varianten, KitchenAid One Touch, perfekt för dig. Modellen är utvecklad med en timerfunktion som kan ställas in så att maskinen börjar brygga inom 24 timmar vid en tid som passar dig. Så du kan på så sätt få kaffe precis när du vill ha det – även om du inte är hemma och brygger det. 

Dessutom är KitchenAid One Touch utvecklad med en rymlig kanna så att du kan brygga upp till 12 koppar kaffe samtidigt. Du kan dock också välja att ställa in maskinen till en mindre mängd på 1 till 4 koppar. Det är även möjligt att hälla upp en kopp kaffe mitt i bryggningen tack vare en inbyggd stopp- och hällfunktion. Maskinen håller också ditt kaffe varmt i kannan i upp till 30 minuter efter bryggning.

Du har möjlighet att ställa in styrkan på kaffet du brygger med den här kaffebryggaren, så att du får din kopp kaffe precis som du vill ha den. Du kan också vara säker på att kaffesmaken är i toppklass, eftersom maskinen har utvecklats med ett utbytbart vattenkolfilter, vilket minskar föroreningar i vattnet. Ett Gold Tone filter ingår också som kan rengöras efter användning, vilket gör det möjligt att återanvända filtret istället för att använda engångsfilter.

Produktdetaljer

 • Höjd: 38,7 cm
 • Djup: 23,2 cm
 • Bredd: 29,7 cm
 • Färg: Svart
 • Effekt: 1200 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,7 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 12 st
Det vi liker:
 • Utvecklad med en timerfunktion som kan ställas in på upp till 24 timmar
 • Kan ställas in för flera antal koppar – maximalt 12 stycken per bryggning
 • Möjlighet att ställa in bryggningens styrka, medan den själv optimerar värmen

Wilfa Svart Precision Kaffebryggare – Den bästa kaffebryggaren med konstant temperatur

Du får en mycket godare kopp kaffe om maskinen håller samma temperatur under hela bryggningen. Av den anledningen rekommenderar vi att du investerar i den här kaffebryggaren från Wilfa. Du kan då alltså vara säker på att få en god kopp kaffe, eftersom maskinen håller en konstant temperatur på 94 grader. Dessutom är maskinen utvecklad med en snygg design.

Därför bör du välja Wilfa Svart Precision Kaffebryggare.

Om du vill vara säker på att ditt kaffe bryggs på tillräckligt hög värme, för att att smaken från bönorna ska komma fram optimalt, då är den här kaffebryggaren från märket Wilfa ett perfekt köp. Produkten brygger kaffe vid en konstant temperatur på 94 grader, så att du får ut det mesta av dina kaffebönor. Dessutom håller maskinen kaffet varmt via en värmeplatta så att du kan njuta av ditt kaffe under en längre tid.

Modellen är utvecklad med en pump som tömmer maskinen efter bryggning och ett unikt spridningshuvud som hjälper till att optimera smaken via så kallad aromakontroll. Dessutom är den utvecklad med en avtagbar vattentank så att du alltid kan använda fräscht och syrerikt vatten för ditt kaffe. Behållaren är också utrustad med doseringshjälp. Hållarna för filter är vidare utvecklade med justerbara öppningar på undersidan. Detta kallas FlowControl och låter dig styra vattenhastigheten.

Denna kaffebryggare kommer att vara ett snyggt tillskott till ditt kök, eftersom den har en snygg och modern design. Modellen kommer på så sätt att sticka ut från andra kaffebryggare, vilket gör din kaffebryggare till ett samtalsämne för dina gäster – och så kan du naturligtvis då skryta lite om hur bra kaffe den fixar – samtidigt som den har ett fint utseende. Du behöver inte heller lita på bara oss, eftersom att det danska konsumentrådet Tænk också har klassat denna maskin som ett bra köp i deras kaffebryggare-test. Den har även fått 10 av 10 stjärnor hos norska Dinside.no

Produktdetaljer

 • Höjd: 39 cm
 • Längd: 25,2 cm
 • Bredd: 41,2 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 2200 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,25 liter
Det vi liker:
 • Håller en konstant temperatur på 94 grader under hela bryggningen
 • Bra konstruktion med doseringshjälp, flödeskontroll, aromakontroll, varmhållning och mer.
 • Snygg och modern design som ger en fin touch till köket
 • Utrustad med en avtagbar vattentank som lätt kan rengöras

Melitta AromaFresh – Den bästa kaffebryggaren med kvarn

Med den här kaffebryggaren från Melitta du kan alltid brygga den perfekta koppen kaffe till dig själv eller dina gäster – oavsett om den baseras på nymalda eller tidigare malda kaffebönor. Modellen är utrustad med en inbyggd kaffekvarn som du själv bestämmer över huruvida den ska användas eller inte. Dessutom har du möjlighet att justera styrkan på kaffet och använda den inbyggda timern efter behov.

Därför ska du välja Melitta AromaFresh

Om du letar efter en kaffebryggare med en inbyggd kaffekvarn så att du kan få nymalt kaffe när du vill, då bara måste du investera i den här kaffebryggaren från Melitta. Deras fina kaffebryggare med traditionell design har utvecklats med en integrerad kaffekvarn som till och med kan justeras i malningsgrad från finmalt till grovmalt, så att du kan få ditt kaffe i just din önskade smak. Det är också möjligt att stänga av kvarnen om du ibland bara vill brygga en kopp kaffe med redan malda bönor.

Du kan också enkelt ställa in kaffestyrkan till antingen mild, medium eller stark och sedan kan du brygga upp till 10 koppar kaffe per gång, men du kan också bara brygga 2 koppar. Vattentanken är utvecklad med en lättläst vattennivåindikator på framsidan så att du snabbt kan fylla på rätt mängd vatten. Du kan också hålla kaffet varmt i 20, 40 eller 60 minuter om du har bryggt “för mycket” kaffe.

Det är enkelt att ställa in ovanstående aspekter till exakt dina behov via den inbyggda LCD-skärmen i kaffebryggaren. Du kan också alltid använda den inbyggda timerfunktionen om du vill ha en nybryggt kopp kaffe redo för dig senare på dagen eller på morgonen. Modellen har också fått goda resultat i tester av Danska konsumentrådet Tænk 2018 och även bra betyg hos Råd & Rön. Framför allt har modellens användarvänlighet har betonats.

Med den här kaffebryggaren behöver du inte ens oroa dig för mycket för underhållet, eftersom modellen är utvecklad med ett 3-i-1-kalkskydd. En indikator informerar när avkalkningsprogrammet ska köras och då är det bara för dig att du startar det automatiska programmet.

Produktdetaljer

 • Höjd: 43 cm
 • Djup: 23,5 cm
 • Bredd: 24,9 cm
 • Färg: Svart och silver
 • Effekt: 1000 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,25 liter
 • Kapacitet för kaffebönor: 180 gram
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 10 st
Det vi liker:
 • Inbyggd kaffekvarn kan ställas in på olika malningsgrader eller stängas av
 • Utvecklad med automatisk kalkbehandling och indikerar när avkalkning måste göras
 • Rekommenderad av det danska konsumentrådet Tænk 2018 och bra betyg hos Råd & Rön
 • Användarvänlig design med LCD-display och timerfunktion

Smeg Retro Kaffebryggare – Miljövänlig kaffebryggare

Vi rekommenderar dig att vända dig till den här kaffebryggaren om du prioriterar en cool design, eller bara vill att din kaffebryggare ska sticka ut. I köpet ingår återanvändbara kaffefilter som kan användas i maskinen. På så sätt behöver du inte köpa nya filter i framtiden, eftersom dessa kan tvättas. Modellen har ett unikt utseende i och med sin retro design, så den ger verkligen en fin touch till köket.

Därför ska du välja Smeg Retro Kaffebryggare

Det finns flera anledningar att investera i denna kaffebryggare från Smeg. Först och främst måste vi lyfta modellens utseende, som i den mån skiljer sig från alla andra kaffebryggare på marknaden. Denna modell är utvecklad med en retro design som är klassisk för andra produkter från Smeg. Oavsett om du har andra produkter från Smeg hemma eller inte, kommer du att falla pladask för den här kaffebryggaren, både utseende- och funktionsmässigt. Du kan även köpa den i flera olika färger, vilket garanterar en kaffebryggare som är perfekt anpassad till din inredningsstil – och som kan ge en cool touch till köket.

Förutom att ha en snygg design är den här modellen också miljövänlig. Detta beror delvis på att den stängs av automatiskt efter att den inte har använts på 20 minuter, vilket är kortare tid än för de flesta andra maskiner med automatisk avstängning och så är den utrustad med återanvändbara kaffefilter. Filtren är tvättbara, så du kommer aldrig mer behöva gå ut och köpa vanliga engångsfilter till ditt kaffe igen. Dessutom kan du ställa in maskinen så att den börjar brygga vid ett senare tillfälle via den inbyggda timer-funktionen med automatisk start.

Det är möjligt att ställa in flera egenskaper på kaffet utefter dina önskemål via den inbyggda LED-displayen, som också innehåller en klocka. Du kan t.ex. ställ in arom-intensiteten så att du får en kopp kaffe som lever upp till precis dina önskemål. Vissa föredrar ju starkare kaffe, medan andra vill ha det svagare – och tack vare denna funktion kan alla få som de vill. Du väljer också antalet koppar kaffe du ska brygga, oavsett om det är enstaka eller flera. Totalt kan maskinen brygga 10 koppar samtidigt, men du kan också välja att brygga endast för fyra koppar om en hel kanna inte behövs. Maskinen kan också hålla kaffet varmt, så att du kan njuta av ditt kaffe under en längre tid. Som en extra bonus informerar maskinen själv när det är dags för avkalkning.

Produktdetaljer

 • Höjd: 36,1 cm
 • Djup: 25,6 cm
 • Bredd: 24,5 cm
 • Vikt: 3,4 kg
 • Färg: Svart, pastellblå, pastellgrön, creme, röd, silver eller vit
 • Effekt: 1050 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,25 liter
 • Automatisk klocka: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 10 st
Det vi liker:
 • Utrustad med återanvändbara kaffefilter som bara behöver tvättas
 • Sticker ut med retro design och kan köpas i flera färger
 • Användarvänlig drift via LED-display – ställ in t.ex. timmar, intensitet och vattenhårdhet
 • Informerar dig när det är dags för avkalkning

Philips HD5408/20 Cafe Gourmet Kaffebryggare – En liten kaffebryggare

Låter en lätt kaffebryggare med en snygg och stilren design som något för dig? Då är testets representant för detta, denna produkt, ett självklart val. Modellen tar inte mycket plats och kan lätt flyttas efter behov. Dessutom har det hyllats av det danska konsumentrådet Tænk för sin förmåga att brygga gott kaffe, bibehålla aromer och höga användarvänlighet.

Därför bör du välja Philips HD5408/20 Cafe Gourmet Kaffebryggare

Om du inte har all världens plats i ditt kök, men ändå vill ha din kaffebryggare stående framme för att enkelt kunna ta en kopp kaffe precis när du vill. varje dag, då kan du ta en titt på den här kaffebryggaren från Philips. Deras kaffebryggare är utformad för att vara högre och smalare än de flesta andra modeller, vilket innebär att den inte tar upp lika mycket utrymme på köksbänken. 

Dessutom är designen snygg och stilren, vilket gör det ännu mer rimligt att vilja ha maskinen ståendes framme hemma hos dig. Om du ändå föredrar att flytta bort den helt efter användning väger maskinen bara 2,3 kg, så det är alltså inte svårt att flytta runt på den här lätta kaffebryggaren. Du kan också enkelt göra mycket kaffe med den här maskinen, eftersom den har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvarar cirka 10 koppar kaffe. Du kan till och med enkelt servera några koppar under bryggningen, eftersom maskinen är utvecklad med droppstopp-funktion.

Maskinens konstruktion säkerställer ett unikt system för bryggningen som garanterar att aromen hålls kvar och att en optimal bryggningstemperatur hålls hela tiden. Detta hjälper dig att vara säker på att du får en välbryggd kopp kaffe – varje gång. Detta är också en av de parametrar som det danska konsumentrådet Tænk använder som grund i sin rekommendation av denna modell. Tænk har klassat modellen som ett bra köp med 77 poäng/procent av 100 möjliga.

Som en extra bonus kan alla maskinens lösa delar diskas i diskmaskinen, vilket ger en väldigt enkel rengöring av den. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 51 cm
 • Djup: 22,5 cm
 • Bredd: 19,5 cm
 • Vikt: 2,3 kg
 • Färg: Svart
 • Effekt: 1300 watt
 • Behållarens kapacitet: 1 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 10 st
Det vi liker:
 • Tar inte upp särskilt mycket plats och kan lätt flyttas runt, eftersom den har byggts upp som smidig och lätt
 • Har berömts av det danska konsumentrådet Tænk för smak och användarvänlighet
 • Alla lösa delar kan köras i diskmaskinen.

OBH Duo Tech Kaffebryggare – En bra kaffebryggare för flera

Nu lyfter vi specifikt fram att detta är en bra kaffebryggare för flera personer – alltså när det ska bryggas kaffe på kontoret eller på caféer eller liknande, men det betyder inte nödvändigtvis att du inte kan ha den stående hemma i köket. Det betyder bara att den här maskinen kan brygga många koppar kaffe varje gång och detta samtidigt. Den är t.ex. utrustad med två kannor och kan därför brygga 20 koppar på nolltid.

Därför bör du välja OBH Duo Tech Kaffebryggare

Om du letar efter en perfekt kaffebryggare till ditt café, arbetsplats eller om du bara behöver kunna brygga många koppar kaffe hemma eftersom du är en del av ett större hushåll eller ofta har många gäster på besök, så är denna dubbla kaffebryggare värd investeringen. Modellen innehåller två separata kannor, i vilka kaffet dock kan bryggas samtidigt. Det betyder att du kan brygga upp till 20 koppar kaffe på nolltid.

Det är också snabbt och enkelt att använda maskinen så att du inte behöver spendera för mycket tid på att komma igång. Det är inte heller nödvändigt att vänta på att hela kannan är färdigbryggd, eftersom den här kaffebryggaren har utvecklats med droppskydd. Detta säkerställer att du kan ta bort kannan från maskinen under bryggningen för att kunna hälla upp kaffe till de som är allra mest sugna, men när du sätter tillbaka kannan fortsätter programmet precis som tidigare.

Du kan vara säker på att du fortfarande kommer att få en perfekt kopp kaffe med den här maskinen – även om den kan göra många koppar samtidigt. Modellen är utrustad med en aromfunktion som säkerställer optimal smak för kaffet och en god arom, oavsett hur mycket du brygger. Dessutom kan du alltid hälla mer vatten på kannan under bryggningens gång om behovet skulle uppstå.

I förhållande till sin goda kapacitet kostar denna kaffebryggare inte en förmögenhet. Det är därför ett bra köp för dig som vill spara pengar på köpet, och få mycket för pengarna. Vi kan också föredra att informera dig om att modellen stängs av automatiskt efter 40 minuter utan att ha används. På så sätt kan du känna dig lugn om du lämnar maskinen utan att stänga av den.

Produktdetaljer

 • Höjd: 37 cm
 • Djup: 26,6 cm
 • Bredd: 37,4 cm
 • Vikt: 4,2 kg
 • Färg: Svart
 • Effekt: 2100 watt
 • Behållarens kapacitet: 2,8 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 20 st
Det vi liker:
 • Dubbel kaffebryggare med två kannor med en kapacitet på 1,4 liter
 • Säkerställer optimal smak och arom för alla koppar kaffe
 • Antidroppfunktion säkerställer att du kan servera från kannan utan att spilla.

Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare – En budgetvänlig kaffebryggare med bra kapacitet

Med den här kaffebryggaren från märket Hamilton Beach kan du brygga både en kopp kaffe separat eller en hel kanna med kapacitet för 12 koppar. Så det är alltså enkelt att förbereda en snabb kopp på morgonen eller fler när du har gäster som besöker dig. Maskinen är också billig, vilket gör den idealisk för alla hushåll – oavsett vad du är villig att betala för en kaffebryggare.

Därför bör du välja Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare

Vill du inte behöva brygga flera koppar kaffe när du ibland bara behöver en enda kopp? Om så är fallet, ta en närmare titt på den här modellen från Hamilton Beach. Denna variant är utvecklad för att kunna brygga antingen en enda kopp kaffe eller en hel kanna med en kapacitet på upp till 12 koppar. På så sätt kan du enkelt justera mängden till hur mycket kaffe du vill ha vid just den tiden. Det är också möjligt att ställa en take away-mugg direkt i maskinen så att du kan ta ditt kaffe med dig på språng.

Oavsett om du vill brygga en kopp eller en kanna med kaffe kan du själv justera kaffets styrka. På det sättet får du en god kopp kaffe enligt dina önskemål varje gång du brygger det. Du kan också ställa in maskinen för att brygga färdigt kaffe i framtiden med den inbyggda timerfunktionen. Med den funktionen kan du ställa in maskinen att brygga färskt kaffe upp till 24 timmar i framtiden – och därmed alltid kunna ha nybryggt kaffe när du vaknar.

Denna kaffebryggare är dessutom en prisvänlig modell som de allra flesta kan ha råd med utan att ha behövt spara i flera år eller vända på varenda krona. Trots maskinens billiga pris är det dock en som lever upp till dina förväntningar när det kommer till funktion. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 35,3 cm
 • Djup: 28 cm
 • Bredd: 31 cm
 • Färg: Svart
 • Effekt: 950 watt
 • Behållarens kapacitet: 1,5 liter
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Koppar per bryggning: Upp till 13 st.
Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris, som alla kan ha råd med
 • Möjlighet att göra både en enda kopp kaffe eller en hel kanna
 • Utvecklad med timerfunktion som kan ställas in upp till 24 timmar framåt

Hitta den bästa kaffebryggaren för dig

I detta test av kaffebryggare har vi granskat ett antal olika kaffebryggare som alla är riktigt bra och värda investeringen. Detta eftersom de, utifrån olika test, såsom de hos Råd & Rön, och konsumenters åsikter, har fått bra betyg och räknas som några av de bästa på marknaden när du vill göra gott kaffe. Helt enkelt de som är bäst i test! Det hjälper dig dock kanske inte till fullo vidare till vilken modell som är bäst för just dina behov, eftersom att det skiljer sig åt mellan personer hur man vill ha sitt kaffe. Av denna anledning har vi såhär i slutet av detta test samlat ett antal råd och riktlinjer som du kan följa om du fortfarande känner dig lite förvirrad kring vilken kaffebryggare av ovanstående modeller du ska investera i.

Håll koll på kaffebryggarens egenskaper vid bryggning

Först av allt, rekommenderar vi att du håller lite extra koll på de olika egenskaper maskinen har för bryggning av kaffe, och ställer detta mot vad du faktiskt förväntar dig och räknar med att få ut av din maskin. Ska den bara kunna göra en svart kopp kaffe eller vill du ha möjlighet att göra flera typer av kaffe? Ska den vara väldigt enkel att använda? Föredrar du filterkaffe? Eller vad sägs om nymalt kaffe som mals i en kaffekvarn?

Dessutom kan du titta på hur snabbt maskinen brygger en kopp kaffe. Vissa maskiner tar enormt lång tid, till och med när det handlar om att endast brygga två koppar, medan andra har 12 koppar kaffe redo för dig på knappt fem minuter. Om du otåligt väntar på ditt kaffe varje morgon, är det förmodligen en bra idé att välja en modell som brygger snabbt.

Välj en kaffebryggare med lämplig kapacitet

Även kaffebryggarens kapacitet ska givetvis passa dina behov. För om du ofta har många gäster på besök eller bara generellt är ett stort hushåll eller familj, är det till ingen nytta att kaffebryggaren bara kan brygga två koppar kaffe per omgång. Om du däremot bor ensam eller bara med din partner är det också irriterande att maskinen alltid brygger 12 koppar kaffe per gång, när det i själva verket skulle räcka med att kunna brygga två koppar. Du bör därför hitta en mellanväg så att du får tag i en kaffebryggare med en kapacitet som passar din konsumtion.

De flesta kaffebryggare är utformade för att kunna brygga minst åtta koppar kaffe per brygga, så du behöver inte vara orolig för att du inte ska kunna brygga stora mängder emellanåt. Dessutom har flera moderna modeller utvecklats för att både kunna förbereda många och få koppar kaffe. På det sättet kan du helt enkelt ställa in maskinen så att den brygger färre koppar när du är ensam och mer när du har gäster på besök hos dig.

Tänk på vilka funktioner du vill prioritera

Mängden inbyggda funktioner varierar mycket mellan många modeller. För vissa betyder möjligheten att välja mellan olika funktioner allt,när det kommer till vilken maskin de vill lägga beslag på, medan det inte spelar någon roll för andra konsumenter som mest bara är ute efter en riktigt bra maskin men som är enkel att använda. Återigen, hur man vill ha sitt kaffe varierar. Vi rekommenderar att du överväger vilka funktioner du vill prioritera så att du hittar den produkten som för dig är ett bra alternativ och då inte blir besviken på din kaffebryggare.

Nedan ger vi dig en kort förklaring av några av de mest användbara funktionerna som du med fördel kan hålla koll på när du väljer en kaffebryggare, där flera går väl ihop med modellerna i detta test. 

 • Kaffebryggare med automatisk avstängning: Den här funktionen är förmodligen en av de viktigaste om du frågar oss. En kaffebryggare med en sådan funktion stängs helt enkelt av automatiskt efter att en viss tid har gått utan att maskinen används. Tidsperioden varierar från modell till modell, men är vanligtvis mindre än 1 timme. Således behöver du inte tänka på att stänga av kaffebryggaren själv utan du kan i praktiken gå hemifrån utan att stänga av maskinen, vilket är smidigt, gör den extra enkel att använda och minskar olyckor.
 • Kaffebryggare med droppstopp: Droppstopp är en funktion som säkerställer att kaffebryggaren slutar droppa kaffe ner mot där kannan stod om du tar av den under bryggningen. Detta gör att du kan servera en kopp kaffe även om maskinen inte har bryggt klart hela innehållet. Således behöver du inte vänta länge på gott kaffe, utan kan hälla upp så fort mängden räcker till en kopp. Droppstopp hjälper dig också att minska röran i köket som annars kan uppstå, så att allt blir lätt att rengöra.
 • Kaffebryggare med varmhållning: Maskiner med varmhållning genom en inbyggd värmeyta håller kaffet varmt även när bryggningen är klar. På det sättet behöver du inte skynda dig igenom din kopp, för att få nummer två lika varm och god. Detta gör också att du kan servera kaffe till dina gäster under flera omgångar utan att behöva brygga kaffe igen.
 • Kaffebryggare med flera inställningsalternativ: Vi har redan berört kaffebryggarens funktionalitet i förhållande till att kunna brygga olika typer av kaffe. Detta räknas naturligtvis som ett inställningsalternativ, men vi tänker också på funktioner som att bland annat ställa in mängden vatten, smakstyrka och aromnivå. Vissa föredrar t.ex. en svagare kopp kaffe medan andra inte kan få det starkt eller bittert nog.
 • Kaffebryggare med inbyggd kvarn: En kaffebryggare med inbyggd kvarn är perfekt för dig som vill ha nymalt kaffe snarare än att använda förmalda kaffebönor. Om du investerar i en kaffebryggare med kaffekvarn rekommenderas det dock att du väljer en modell där du kan stänga av kvarnen. På detta sätt kan du också välja att använda förmalt kaffe om du senare inte skulle ha tid eller lust att mala dina egna bönor.

Håll koll på kaffebryggarens effektivitet

Det finns ingen anledning att investera i en kaffebryggare som inte brygger kaffe snabbt eller kräver för mycket ström under processen. Av denna anledning rekommenderar vi att du håller ett öga på maskinens effektivitet när det gäller till exempel bryggtid, funktionalitet och wattförbrukning. Vi kan dock försäkra dig om att alla modeller i detta test är riktigt bra och optimal effektivitet – vissa av modellerna är till och med energieffektiva.

Är kaffebryggaren lätt att rengöra/underhålla?

Om du planerar att använda din kaffebryggare dagligen kan det vara en bra idé att hålla koll på om maskinen är enkel att rengöra och underhålla. Det kan t.ex. handla om huruvida delarna är avtagbara så att de kan sköljas av lättare, om vissa delar tål att diskas i diskmaskinen eller om maskinen är självrengörande. Det kan tyckas vara självklart att investera i en modell med ett inbyggt avkalkningsprogram eller åtminstone en indikator som visar när maskinen behöver avkalkas.

Tänk över kaffebryggarens design och utseende

Det kan mycket väl löna sig att tänka på hur kaffebryggaren ser ut. När allt kommer omkring kommer du troligtvis att titta på den varje dag (såvida du inte ställer bort den i ett skåp eller liknande när den inte används). Många modeller är utvecklade med en klassisk design som gör att de smälter in i köket. Men det finns också gott om möjligheter att hitta kaffebryggare som sticker ut. Detta gäller t.ex. för modell #6 på denna lista, Smeg Retro Kaffebryggare, som har en design som andas 1950-tal och kan beställas hem i flera snygga färger.

Kom också ihåg att prioritera en användarvänlig modell så att du faktiskt kan få ut det mesta av din kaffebryggare. När allt kommer omkring kommer du inte långt med en högteknologisk kaffebryggare om du inte kan ta reda på hur du använder den optimalt.

Sätt en budget i förväg

Det kan vara ett dyrt nöje att köpa en kaffebryggare, och därför rekommenderar vi att du sätter en budget i förväg. På det sättet kan du få en inblick i vad du faktiskt har råd att ge för din nya kaffebryggare – och därmed en förståelse för vad du kan förvänta dig av din maskin.

Om du bara har en budget på 500 kronor kan du inte förvänta dig en maskin som kan brygga flera olika typer av kaffe och har massa modern teknik. Det lönar sig dock inte att lägga 2 000 kronor på en kaffebryggare om du ändå skulle kunna nöja dig med en enklare maskin.

Avkalka din kaffebryggare

Det är viktigt att avkalka kaffebryggaren med jämna mellanrum, eftersom att det annars kan ha en negativ effekt på smaken på kaffet. Kalk finns i maskiner som använder vatten, såsom bland annat kaffebryggare, vattenkokare och diskmaskiner, eftersom att det finns kalk i det svenska grundvattnet. Kalk är inte särskilt farligt, men en maskin som har kalkats kan ha svårt att fungera på en optimal nivå, vilket på sikt påverkar effektiviteten och smaken. Du kan därför förlänga maskinens livslängd och effektivitet om du ser till att avkalka den.

Till vilken grad kaffebryggaren är enkel att rengöra och hur ofta behöver avkalka kaffebryggaren beror lite på vilken maskin du har investerat i. Vissa maskiner kräver manuell avkalkning, andra kräver vissa tabletter/pulver och andra är utrustade med ett automatiskt avkalkningsprogram, där maskinen faktiskt hanterar avkalkningen av sig själv. I avsnitten nedan kan du lära dig mer om varje metod, så att du lättare kan använda den “rätta” metoden för din kaffebryggare.

Kaffebryggare med avkalkningsprogram

Det är naturligtvis jämförelsevis enkelt att avkalka en maskin med inbyggt avkalkningsprogram. I så fall behöver du du bara göra det allra minsta själv. Vissa maskiner hanterar själva borttagningen av kalk, medan andra behöver lite avkalkare i behållaren etc. Detta beror på din maskin, så vi rekommenderar att du läser bipacksedeln innan du börjar.

Flera maskiner med inbyggt avkalkningsprogram måste vara påslagen under processen, men i dessa fall är kaffebryggaren ofta utrustad med en indikator som visar när det är dags att avkalka. Sedan trycker du helt enkelt på knappen så gör maskinen resten själv. När programmet är över kan du åter njuta av en god kopp kaffe utan några inslag som stör.

Avkalkningsmedel

Det finns otroligt många olika avkalkningsmedel på marknaden. Du kan alltså enkelt ta dig till närmaste affär och hitta en bra avkalkare, som är lämplig för kaffebryggare. De måste dock alla användas på ungefär samma sätt:

 • Töm kaffebryggaren och spola av eventuell vattenbehållare så att du tar bort lös kalk.
 • Fyll vattentanken med en blandning av vatten och avkalkningsmedel – blandningsförhållandet beror på märket, så håll koll på vad produkten kräver.
 • Starta kaffebryggaren och låt ungefär hälften av blandningen gå genom maskinen
 • Vänta cirka 20 till 30 minuter innan du slår på den igen
 • Låt resten av blandningen rinna igenom kaffebryggaren.
 • Häll blandningen från kannan.
 • Skölj kaffebryggaren efter några gånger med endast rent vatten. Detta hjälper till att avlägsna rester efter avkalkningsmedlet, så att det inte ger en dålig smak till ditt kaffe efteråt

Flera avkalkningsmedel kan dock innehålla lite speciella ingredienser så därför kan du också använda vinäger eller citronsyra om du vill ha bättre koll på vad produkten du använder innehåller, som är bra alternativ. Dessa mer naturliga medel funkar lika bra att använda för andra typer av rengöring i hemmet, så med dessa får du multifunktionella rengöringsprodukter, och i maskinen ska de användas på samma sätt som andra kalkmedel.

Vinäger för avkalkning

Du kan använda antingen vanlig ättika eller ättiksyra för att avkalka kaffebryggaren. Ättiksyra är bäst om du inte har avkalkat på länge, eftersom det är lite “hårdare” mot envis kalk. Men om du avkalkar regelbundet kan du enkelt använda vanlig vinäger för detta ändamål. Normalt bör fördelningen följa hälften hälften, alltså att du ska använda samma mängd vatten och vinäger. För att få bort vinäger efteråt, så använd lite rent vatten (eventuellt kokande eller bara på högre temperaturer).

Citronsyra för avkalkning

Ett annat “husmorsknep” är att använda citronsyra för avkalkning av kaffebryggaren. Du ska dock använda mycket mindre citronsyra än ättika eller andra avkalkningsmedel. Cirka en matsked citronsyra bör användas för en liter vatten. Dessutom kan du med fördel lämna blandningen med citronsyra under en längre tid (eventuellt över natten) om din kaffebryggare är fyllt av hårt av kalk. Detta rekommenderas inte med andra avkalkare.

Tillverkarens avkalkningsmedel

Som beskrivet rekommenderar vissa tillverkare att du använder deras speciella avkalkningsmedel när du avkalkar kaffebryggaren. I flera avseenden kan du enkelt använda andra metoder, men det är alltid en bra idé att dubbelkontrollera bruksanvisningen så att du är säker på att du inte förstör din kaffebryggare. Det är dock inget fel med att använda tillverkarens avkalkare – det kan bara vara lite dyrare än andra lösningar.

Vi vill bara påminna dig om att du alltid ska låta rent vatten skölja igenom maskinen efter själva avkalkningen (såvida inte din maskin är utrustad med ett automatiskt avkalkningsprogram – i dessa fall gör maskinen det ofta själv). Det beror på att det kan finnas rester av avkalkningsmedlet, som bör sköljas bort innan du brygger kaffe, eftersom det annars påverkar smaken avsevärt.

Hitta de bästa kaffebönorna

Det är bland annat din kaffebryggare, bryggningsmetod och vattenmängd som självklart påverkar det slutliga resultatet, men trots allt betyder kaffebönorna riktigt mycket för en bra kopp kaffe. Det är en stor skillnad i smak och arom hos bönorna, varför det lönar sig att bekanta sig med urvalet om du vägrar att kompromissa med ditt kaffe. I vårt test av kaffebönor kan du läsa mer om marknadens bästa kaffebönor. Du kommer därför garanterat att få en utmärkt kopp kaffe i framtiden – om du investerar i både rätt kaffebryggare och de bästa kaffebönorna.

Kom ihåg att lagra kaffebönorna korrekt

För att vara säker på att du får ut mesta möjliga av dina kaffebönor, bör du se till att lagra dem optimalt. Alla typer av kaffe, oavsett om det handlar om hela bönor, malet kaffe, kapslar etc. bör inte förvaras för varmt. Ofta bör de flesta produkter förvaras svala, t.ex. i ett skåp där solen inte kan komma åt förpackningen direkt. Se också till att dina kaffebönor förvaras i en luft- och aromtät behållare. Det är därför värt att hälla kaffet i en annan behållare när du har öppnat påsen.

Kan du frysa kaffebönor?

Ja, det är möjligt att frysa kaffebönor. Så om du har köpt för många bönor, lite mer än vad du lyckas konsumera och dricka upp, behöver du inte slänga dem. Lägg istället bönorna i en lufttät fryspåse och lägg dem i frysen. Kaffet bör helst tas ut ur frysen igen en dag innan det ska användas, så att de når en optimal temperatur igen – och inte är frysta när de är i maskinen.

Observera att frysning av kaffe fungerar bäst med hela bönor. Du kan göra detta med malet kaffe, men det finns en risk att pulvret får frostskador, klumpar eller inte smakar på samma sätt efter upptining.

Så här hittar du ett bra erbjudande för kaffebryggare

Det lönar sig alltid att välja en kaffebryggare som är på erbjudande hos återförsäljaren så att du kan spara lite pengar på köpet. Detta gäller oavsett om du har fallit för en dyr eller billig modell. Men hur hittar du då det bästa erbjudandet för kaffebryggare? Ja, allt som krävs är lite tålamod och en internetanslutning. Du måste ta dig igenom olika återförsäljares webbplatser och hålla ett öga på deras erbjudanden och kampanjer. Det lönar sig att jämföra priser hos mer än två återförsäljare, så att du kan vara säker på att du köper produkten hos den som erbjuder det bästa priset.

Annan användbar information i detta kaffebryggare-test

I detta test har vi redan gått igenom hur du hittar den bästa kaffebryggaren för dig och hur du avkalkar din kaffebryggare på olika sätt. Det finns dock andra problem som kan uppstå när du är på jakt efter att välja rätt kaffebryggare. Vi hoppas att vi klargör detta för dig här nedan.

Vad är en helautomatisk kaffemaskin?

En helautomatisk espressomaskin är perfekt för de som vill kunna göra lite mer med sin maskin och brygga flera olika typer av kaffe, men samtidigt inte vill känna att den behöver göra särskilt mycket arbete själv. Tänk dig en perfekt espresso, kanske dubbel espresso eller krämig latte macchiato, ganska enkelt, En sådan kaffebryggare, eller snarare kaffemaskin, fixar de flesta uppgifter själv, vilket resulterar i att du inte har så mycket manuellt arbete att själv ta hand om.

Det finns även halvautomatiska espressomaskiner, men hos helautomatiska espressomaskiner/kaffemaskiner finns både en inbyggd kaffekvarn och en inbyggd mjölkskummare. Det är till och med möjligt att hitta olika espressomaskiner med kompletta mjölkningssystem om du, till exempel genom hur du kommer att skumma mjölken och justera mängden kaffe, verkligen vill leka barista hemma. Kombinationen av både kvarn och mjölkskummare gör att du kan brygga allt från cappuccino till latte eller macchiato. Maskinen själv värmer upp mjölken som förs in via en slang placerad i antingen en mjölkkartong, karaff eller behållare. Funktionen hos mjölkskummaren varierar från maskin till maskin. Detsamma gäller för kvarnens inställningsalternativ, men de flesta har ett antal alternativ, där du bland annat kan justera graden av malning och mängden som används i en kopp kaffe.

En annan fördel med att välja en helautomatisk kaffebryggare är att du inte behöver hålla koll på rengöring och underhåll själv, eftersom maskinen själv säger till när det är dags för påfyllning, rengöring, avkalkning etc. Hos vissa modeller finns automatiska funktioner för rengöring, så att du inte behöver lyfta ett finger. Nackdelen med en helautomatisk kaffemaskin är att de är mycket dyrare än andra kaffebryggare. Du måste därför vara villig att lägga rätt mycket pengar på din nya kaffebryggare om du vill ha en helautomatisk och högteknologisk modell.

Om du är intresserad av att köpa en helautomatisk kaffemaskin kan vi rekommendera att du tittar närmare på modell nr 2 i detta test, De’Longhi Magnifica S Ecam 21.117.B som är en bra espressomaskin. Denna modell har utvecklats till att vara otroligt funktionell och är utrustad med en bra inbyggd mjölkskummare så att du kan förbereda flera olika typer av kaffedrycker.

Ska jag välja en kapselmaskin?

En kaffemaskin som använder kapslar snarare än en kvarn eller filter är perfekt för dig som helt enkelt tycker att det mer traditionella sättet att brygga kaffe på tar för lång tid. Vissa tycker att en kapselmaskin utmärker sig från en traditionell kaffebryggare i hur den är jämförelsevis lätt att använda. Du kan däremot på nolltid brygga en kopp kaffe med en kapselmaskin. Dessutom ger det större flexibilitet i förhållande till de typer av kaffe du kan brygga – och så kan kaffemaskiner med kapslar också enkelt brygga te och varm choklad Så på så sätt alla kan dra nytta av en kapselmaskin.

Kaffebryggare som använder kapslar för bryggning kritiseras dock av många, eftersom många tycker att maskinerna inte brygger lika bra kaffe och inte är miljövänliga, eftersom mer plast används med en sådan maskin. Det kan finnas en poäng med maskinens miljövänlighet i förhållande till kapslarnas konstruktion, men i gengäld använder du mindre ström eftersom den brygger en kopp kaffe på nolltid. När det gäller smakupplevelsen beror det mycket på vad du föredrar – om du tycker att kapslar, snabb-, filter- eller malet kaffe smakar bäst.

Är du mer intresserad av snabbkaffe?

Som beskrivs i föregående avsnitt har alla olika preferenser när det gäller kaffe. Vissa tycker om att det är värt att lägga ner lite extra tid och energi på att mala sina egna bönor för bättre arom, medan andra tycker att en sådan modeller inte är så lätt att använda och att ett jämförelsevis snabbt bryggt filterkaffe är bäst, och vissa föredrar att kunna brygga kaffet ännu snabbare genom snabbkaffe. Om du är en av dem som vill kunna få ditt kaffe färdigt på nolltid, kan du behöva prova snabbkaffe. Denna typ av kaffe behöver helt enkelt bara blandas med varmt vatten och så är det enkelt att anpassa styrkan på smaken efter dina önskemål.

Det enda du behöver använda för att göra snabbkaffe är varmt vatten och själva produkten. Så det är också ett självklart val för dig som inte har plats för mycket i köket, eftersom det bara kräver en vattenkokare (eller en kastrull, men det går snabbare att koka vattnet i en vattenkokare).

FAQ

Vilken kaffebryggare är bäst i test?

I detta test har vi utsett Moccamaster KB952 Pol. Silver Kaffebryggare till bäst i test. Den är testvinnare hos oss då den utmärker sig på flera sätt - såsom kapaciteten att brygga gott kaffe och många koppar på bara 6 minuter. De andra modellerna i detta test av espressomaskiner/kaffebryggare är dock också bland de bästa på marknaden, så det är bara att läsa och hitta den som du tycker är bäst i test.

Vilka funktioner ska en kaffebryggare vara utrustad med?

Det är helt upp till dig vilka funktioner du vill att din kaffebryggare ska vara utrustad med. Vi rekommenderar dock att du prioriterar funktioner såsom bland annat automatisk avstängning, varmhållning, kvarn och automatisk rengöring i ditt val. Läs mer om de olika funktionerna bland de som är bäst i test i detta test av kaffebryggare, eller delvis om du så vill; test av espressomaskiner.

Hur länge kan kaffet förvaras i kaffebryggaren?

Kaffe som sådant blir inte dåligt av att lagras, men det kan bli skillnad i smak om det har legat i kaffebryggaren i flera timmar - även om maskinen har en inbyggd funktion för varmhållning. Det är därför dina önskemål som avgör vad du tycker är bäst.