Hudkrämer bäst i test 2022

1
Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion

Om du är på jakt efter den bästa bodylotionen på marknaden ska du investera i denna bodylotion från märket Australian Bodycare. Detta beror på att krämen kan användas av alla hudtyper eftersom den har en antibakteriell effekt och den är mild mot huden. Krämen har också en naturlig konsistens och ger dig en välvårdad, återfuktad och mjuk hud. Varför ska du välja Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion? Australian Bodycare är känt för sina…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion
DOZ Apotek
La Roche Posay Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Cream
StylingAgenten
BIOTHERM Lait Corporel Body Milk 400 ml
Bangerhead
ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil 100 Ml
Miinto
Urtekram Aloe Vera Body Lotion 245 ml
Apohem
ECOOKING Body Lotion Fragrance Free
Ikke på lager
Clarins Body-Smoothing Moisture Milk With Aloe Vera 400 ml
Eleven.se
Nivea Nourishing Body Milk 250 ml
Amazon.se
Elizabeth Arden White Tea Body Cream 400 ml
Amazon.se

När det gäller hudvårdsprodukter är bodylotion en av de enklaste och mest effektiva produkterna du kan använda för att bibehålla en frisk och stark hud. En bra kroppslotion kan återfukta din hud under hela dagen och på så sätt bibehålla ett hälsosamt utseende på lång sikt. De allra flesta kroppslotioner kan användas av både män och kvinnor, och män bör inte vara rädda för att använda märken som i första hand riktar sig till kvinnor, till exempel Elizabeth Arden.

Det finns många olika typer av kroppslotion, och de finns i olika former och för olika ändamål. Det finns huvudsakligen tre typer av kroppslotioner: body butters, body lotions och body creams.

Bodylotions och kroppskrämer är i princip samma sak och har samma fördelar för vår hud, men de har en stor skillnad. Kroppslotion är en fuktighetskräm som blandar olja och vatten – som till största delen består av vatten – vilket gör krämen lättare och mindre fet. Kroppskrämer innehåller mera olja än vad kroppslotioner gör, vilket gör att konsistensen är något tjockare. Body Butter skiljer sig från de två typerna eftersom det inte innehåller vatten och därför är tjockare och starkare i konsistensen.

Marknaden för kroppslotioner är enorm och det kan vara svårt att navigera bland olika typer, märken och prisklasser. Därför har vi samlat ihop de bästa kroppslotionerna på marknaden just nu, och du kan läsa om dem nedan. Dessutom kan du läsa om vad du bör tänka på innan du köper din nästa kroppslotion.

De bästa kroppslotionerna

I den här artikeln har vi valt ut tre kroppslotioner som du bör uppmärksamma, eftersom de är särskilt bra i någon av de fyra kategorierna: “Bäst i test”, “Bäst för priset”, “Exklusiv” och “Mest vårdande”.

Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion

Den speciella Tea Tree Oil Body Lotion från Australian Bodycare är den här artikelns testvinnare. Det beror på att produkten stärker, ger näring och återfuktar huden och gör den mjuk och välvårdad. Dessutom är produkten vegansk, parabenfri och full av antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Därför hjälper krämen också till att förebygga torr och irriterad hud – eller att lugna och vårda redan irriterad hud. Denna kroppslotion kan också användas av alla hudtyper.

Waves Everyday Body Lotion

Den bästa prisvärda kroppslotionen är Waves Everyday Body Lotion. Denna kroppslotion förhindrar att huden blir torr under dagen och har även en antiinflammatorisk effekt på huden. Och du behöver inte lägga ner mycket pengar för att få hela 500 ml av produkten.

Den mest exklusiva kroppslotionen är ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil. Det är en dyrare olja, men den är värd det. Med All-Over Miracle Oil har Elizabeth Arden skapat en olja som kan användas till hår, ansikte och kropp, men som inte kompromissar med något – därav oljans högre pris. Detta är en lyxolja som inte alla har råd med, men om du vill unna dig själv något, är detta det självklara valet.

Ecooking Fragrance Free Body Lotion är den mest närande

Den mest vårdande kroppslotionen är Ecookings parfymfria kroppslotion. Det här är en lotion som finns i olika storlekar och till olika priser. Men på det hela taget är Ecookings parfymfria kroppslotion den mest vårdande lotionen på den här listan. Produkten går in och motverkar apelsinskalshy och lämnar huden med en lyster. Dessutom är produkten parfymfri och parabenfri, samtidigt som den är 100 % vegansk.

Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion – den bästa kroppslotionen

Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion

Om du är på jakt efter den bästa bodylotionen på marknaden ska du investera i denna bodylotion från märket Australian Bodycare. Detta beror på att krämen kan användas av alla hudtyper eftersom den har en antibakteriell effekt och den är mild mot huden. Krämen har också en naturlig konsistens och ger dig en välvårdad, återfuktad och mjuk hud.

Varför ska du välja Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion?

Australian Bodycare är känt för sina antibakteriella och antiinflammatoriska produkter som effektivt motverkar irritation, klåda och torr hud. Deras kroppslotion är inget undantag, och den milda sammansättningen gör att den passar alla hudtyper, även de med känslig eller mycket irriterad hud, eftersom den har en lugnande effekt.

Denna kroppslotion består av en rad naturliga ingredienser, bland annat tea tree-olja, mjölksyraestrar, bisabolol och glycerin, som återställer, stärker och återfuktar din hud till fullo. Detta ger en mjuk och välvårdad hud med starkare försvar.

Kroppslotionen hjälper till att förhindra oönskad bakterietillväxt och har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör krämen lämplig för att bekämpa olika hudproblem. Krämen tränger också snabbt in i huden och blir inte fet under användningen. Dessutom är den vegansk och parabenfri.

Det vi liker:
 • Antibakteriell effekt tack vare sammansättningen med Tea Tree Oil.
 • Tillverkad med hjälp av naturliga ingredienser
 • Fri från parabener och animaliska ingredienser
 • Återställer hudens naturliga fuktbalans och stärker huden.

La Roche Posay Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Cream – Den bästa kroppslotionen för känslig hud

La Roche Posay Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Cream

Med sin Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisterizing Cream har det franska märket La Roche Posay lyckats skapa en kroppslotion som lämnar användarna nöjda. Baserat på 300 användare på influenster.com får bodylotionen 4,7 av 5 stjärnor, och på Lookfantastic.dk skriver flera användare att denna bodylotion är bra för barn. Kroppslotionen har utvecklats i samarbete med ett antal dermatologer runt om i världen, och varumärkets mål är att förbättra känslig hud.

Varför du ska välja La Roche Posay Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Cream

Lipikar body lotion är för dig med känslig och irriterad hud. Lotionen har en mjuk konsistens, inte olikt ett balsam, vilket gör att den är lätt att applicera på huden. Dessutom är det en mild lotion, som är tillverkad i samarbete med dermatologer. Detta innebär att själva lotionen inte svider eller att du inte upplever irritation när du använder den.

Lipikar body lotion återfuktar huden i 48 timmar, men det rekommenderas att du använder den minst en gång om dagen – beroende på dina egna behov. En av anledningarna till att denna kroppslotion fungerar så bra på torr och irriterad hud är att den lämnar huden lugnare.

Det vi liker:
 • Lämplig för alla – både barn och vuxna.
 • Parabenfri och lämplig för alla hudtyper
 • Innehåller niacinamid och sheasmör

BIOTHERM Lait Corporel Body Milk 400 ml – Doftar som en ängel

BIOTHERM Lait Corporel Body Milk 400 ml

Det är svårt att förbise ett märke som Biotherm när det gäller hudvårdsprodukter. Biotherm är ett stort varumärke inom detta område och har tillverkat många bra produkter. Denna kroppslotion från Biotherm har en fin och intensiv doft av citrus, som har en fräsch effekt vid applicering. Lait Corporel Body Milk är en av Biotherms bästsäljare och är väl omdömet av användarna (4,5 av 5 stjärnor på Influenster.com). Däremot kan doften orsaka allergier, enligt det danska konsumentrådet, som också uppger att alla ämnen i kroppslotionen är lagliga.

Varför du ska välja Biotherm Lait Corporel Body Milk

Först och främst är det viktigt att nämna att du inte bör använda denna kroppslotion om du har allergiska tendenser. Om du inte är orolig för allergiska reaktioner är det svårt att komma ifrån att doften av Lait Corporel Body Milk är fantastisk.

Biotherms bodylotion innehåller dessutom E-vitamin som har en stärkande effekt på huden. Förutom att den ger fukt hjälper den till att reparera huden. Själva appliceringen av bodylotionen är inte svårt eftersom den har en mjuk och smidig konsistens som lätt tränger in i huden. Huden absorberar snabbt bodylotionen, vilket gör att du snabbare kan fortsätta med din dagliga rutin. Appliceringen blir ännu enklare tack vare den smarta pumpfunktionen, som levererar stora mängder lotion per tryck. Det säger den norska sajten Klikk.no, som recenserar kroppslotion, köksutrustning och mycket mer.

Det vi liker:
 • Citrusdoft
 • Bra pumpfunktion
 • E-vitamin – som hjälper till att återuppbygga skadad hud

ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil 100 Ml – Multi-purpose body lotion

ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil 100 Ml

Precis som Biotherm, är det svårt att undvika att nämna Elizabeth Arden när det gäller hudvårdsprodukter. Produkten har fått bra recensioner på influenster.com, men även på Matas.dk, där produkterna får 4,7 stjärnor av 5 baserat på 23 recensioner. Det här är en body lotion som har ett högre pris än de flesta, men i gengäld får du också fler funktioner och mer värde – du betalar inte för varumärket när du köper den här kroppsoljan.

Varför du ska välja ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil 100 ml

Elizabeth Arden är känd för sin ikoniska “Eight Hour”-formula, som varumärket har utökat till många av sina andra produkter – inklusive denna. Formulan har visat sig hjälpa till med torr hud och ger en lugnande effekt på huden och kroppen.

Det som är speciellt med denna olja, jämfört med de tidigare beskrivna produkterna, är att det är en olja. Detta beror på att All-Over Miracle Oil inte bara är en kroppsolja. Den kan användas i håret, på kroppen och i ansiktet.

Många är skeptiska när det gäller multifunktionella produkter – fungerar den bra på alla användningsområden? I många fall är det bra att tvivla, men den här produkten gör allt och mer därtill. Applicerad i håret ger den glans och fukt, den ger fukt till torr och irriterad hud. Dessutom beskrivs den som bra efter rakning.

Det vi liker:
 • Multifunktionell olja – kan användas för hår, kropp och ansikte
 • Fungerar för alla hudtyper
 • Sprayfunktion

Urtekram Aloe Vera Body Lotion 245 ml – Billig kroppslotion utan parfym och parabener

Urtekram Aloe Vera Body Lotion 245 ml

Du behöver inte ha en tjock plånbok för att ha råd med denna kroppslotion från varumärket Urtekram. Produkten säljs i en medelstor flaska och till ett billigt pris. Du får en lätt och icke-fet kräm som snabbt tränger in i huden.

Varför välja Urtekram Aloe Vera Body Lotion 245 ml

Har du inte en stor budget att köpa bodylotion för? Om så är fallet, är denna kroppslotion från Urtekram rätt för dig. Produkten säljs till ett överkomligt pris som alla har råd med utan att behöva kompromissa med kvaliteten på din nya kroppskräm. Produkten både ger näring, fukt och lugnar huden för en regenererande effekt.

Urtekram Aloe Vera Body Lotion har en härlig, fräsch doft av solmogna apelsiner. Formulan med ett högt innehåll av aloe vera i kombination med sheasmör, olivolja, nattljusolja och aprikoskärnolja ger din hud djup vård, fukt och näring så att du inte behöver oroa dig för torr hud längre. Krämen är lämplig för alla hudtyper. Du kan vara säker på att denna kräm vårdar din kropp på djupet. Krämen har också en lätt konsistens och absorberas därför snabbt av huden. Den är både ekologisk, vegansk och parabenfri, så de flesta kan använda produkten.

Det vi liker:
 • Ger djupgående näring och återfuktar för en regenererande effekt.
 • Vegansk och ekologisk
 • Parabenfri

ECOOKING Body Lotion Fragrance Free – Full av naturliga oljor

ECOOKING Body Lotion Fragrance Free

Ecooking är ett danskt varumärke som fokuserar på lyx i vardagen. Deras motto är: “Mat för din hud”, och det måste sägas att deras parfymfria kroppslotion är det. Ecooking startade som ett varumärke för ansiktsvård, men har nu flyttat sitt kunnande till hela kroppen. Denna kroppslotion är i första hand avsedd för kvinnor och marknadsförs på det sättet. Den har många utjämnande ämnen som gör huden fastare och ger lyster.

Varför du ska välja ECOOKING Body Lotion Fragrance Free

Denna kroppslotion skiljer sig från de övriga kroppslotionerna på listan genom att den har en uppstramande effekt på huden. Det finns vissa ämnen i produkten som hjälper till att fylla ut linjer och tillföra fukt under hudens yta – hyaluronsyra är ett av dem. Niacinamid jämnar ut huden och ger den en ny lyster. På många sätt är den idealisk för personer som har genomgått en stor viktminskning eller varit gravida, eftersom den vårdar och stramar upp huden, samtidigt som den återfuktar den.

Dessutom innehåller produkten Aloe Vera, gurkvatten och E-vitamin som hjälper till att lugna huden och ge en lugnande känsla.

Produkten är 100 % vegansk och parfymfri. Den är dermotologiskt testad och fri från parabener och färgämnen.

Det vi liker:
 • Finns i många olika storlekar – 300 ml, 400 ml och 500 ml.
 • 100 % vegansk
 • Doftfri

Clarins Body-Smoothing Moisture Milk With Aloe Vera 400 ml – Kroppslotion som ger intensiv fukt till huden

Clarins Body-Smoothing Moisture Milk With Aloe Vera 400 ml

Genom att använda denna kroppslotion kommer din hud aldrig mer att sakna fukt. Det beror på att denna kräm tillför en rejäl mängd fukt varje gång du använder produkten på din hud. Du kan säga adjö till torr och grov hud från och med nu. Produkten kan användas av alla hudtyper och har en mild doft som inte är alltför stickande.

Varför välja Clarins Body-Smoothing Moisture Milk With Aloe Vera 400 ml

Din hud behöver mycket fukt för att inte torka ut. Detta gäller året runt, eftersom huden behöver fukt i både kallt och varmt väder. Och om du är den typ som snabbt drabbas av torr hud bör du investera i en extra återfuktande kroppslotion. Du kanske vill prova den här från Clarins, eftersom den ger en intensiv mängd fukt till huden på rekordtid.

Faktum är att din kropp snabbt absorberar produkten tack vare dess lätta konsistens. På så sätt kan du snabbt få lindring av torr hud. Krämen innehåller bland annat en blandning av aloe vera och sheasmör, så du kan vara säker på att din hud får optimal näring och vård när du använder denna kräm. Alla hudtyper kan dra nytta av denna kräm, som dessutom har en mild doft som inte är alltför stickande. Tack vare förpackningens pumpdesign är det lätt att applicera rätt mängd kräm på kroppen.

Det vi liker:
 • Optimal fuktkräm som ger intensiv fukt till huden
 • Utvecklad med en mild doft som inte verkar överväldigande i vardagen.
 • Lätt att applicera och kan användas av alla hudtyper.

Nivea Nourishing Body Milk 250 ml – Den bästa kroppslotionen för torr hud

nivea-nourishing-lotion-200ml-1

Denna kräm kan ge fukt till din hud i upp till 48 timmar eftersom den är formulerad med Hydra IQ-teknologi och Niveas egna Deep Moisture Serum. Krämen är idealisk även för mycket torr hud, den är mycket återfuktande och har en krämig konsistens som även ger näring åt skadad hud. Som en extra bonus säljs produkten till ett överkomligt pris.

Varför välja Nivea Nourishing Body Milk 250 ml

Lider du av torr hud och har svårt att bekämpa den med andra krämer? I så fall rekommenderar vi att du tar en titt på denna kroppslotion från Nivea eftersom den har en rik och krämig konsistens som ger god näring till din torra hud. Krämen är dessutom mycket fuktgivande, vilket minimerar torrhet och gör att du får en mjukare och mer välmående hud i framtiden.

Krämen är berikad med mandelolja, Niveas egna Deep Moisture Serum och en exklusiv Hydra IQ-teknologi. Tillsammans säkerställer dessa ingredienser en ständig tillförsel av fukt till din hud. Återfuktningen håller i upp till 48 timmar, så du behöver inte ens använda denna kräm dagligen.

Produkten säljs till ett budgetvänligt pris, så du bkan använda den utan att gå över din budget. Dessutom finns den i flera varianter med olika hudbehov i fokus, så du kan välja någon av de andra kroppslotionerna från Nivea om din hud har andra behov än bara intensiv återfuktning.

Det vi liker:
 • Idealisk för torr hud eftersom krämen tillför en stor mängd fukt.
 • Kan användas vid behov och lämnar huden mjuk
 • Säljs till ett budgetvänligt pris som alla har råd med

Elizabeth Arden White Tea Body Cream 400 ml – För alla hudtyper

Elizabeth Arden White Tea Body Cream 400 ml

Med den här kroppslotionen från Elizabeth Arden kan du ge din hud daglig omvårdnad så att den alltid förblir motståndskraftig. Produkten är återfuktande, vårdande och väldoftande. Det går att använda denna kräm oavsett hudtyp och produkten ingår i det välkända varumärkets “White Tea”-kollektion, som innehåller parfym, handkräm och duschgel.

Varför välja Elizabeth Arden White Tea Body Cream 400 ml

Det första du märker när du använder denna kroppskräm är att den har en avslappnande och enkel doft. Du kommer att kunna känna doften av bland annat indiskt trä, mysk med sheasmör och det vita teet som kollektionen är uppkallad efter. Dessutom har produkten också en antydan av havsbris och mandarin.

Doften och de återfuktande och vårdande egenskaperna i krämen gör att du känner dig avslappnad när du sveper in din kropp i den. Produkten innehåller också glycerin, liksom flera av de andra produkterna på listan, vilket hjälper till att ge näring till hudens yta så att den inte torkar ut.

Samtidigt kan det faktum att det är en pumpfri kräm vara en fördel för vissa, eftersom du kan kontrollera hur mycket kräm du applicerar på din kropp. 

Det vi liker:
 • Vårdande och fuktgivande för alla hudtyper
 • Utvecklad med en avslappnande doft
 • Kan kompletteras med andra produkter i sortimentet

Vilken kroppslotion ska jag välja?

Vilken kroppslotion du behöver varierar från person till person. Det finns dock några regler som du alltid kan följa.

Gemensamt för alla produkter i testet ovan är att de är återfuktande och tillför fukt och ger huden näring. Dessutom finns det några olika egenskaper som skiljer de olika produkterna från varandra. Det handlar bland annat om parfym, om produkten är vegansk eller icke-vegansk och om det är en kräm, en olja eller ett kroppssmör – så vilken ska du välja?

Om du har allergier eller känslig hud är det en bra idé att hålla sig borta från parfymerade kroppslotioner. I många fall kan parfym orsaka allergiska reaktioner. Dessutom kan du med fördel välja produkter som innehåller naturliga ämnen. Men om du inte gör det kan en bodylotion med parfym hjälpa dig att stärka ditt självförtroende, eftersom de flesta bodylotions doftar fantastiskt.

Om du är vegan måste du dessutom hålla ett vakande öga på produktspecifikationerna. Detta beror på att vissa kroppslotioner innehåller ämnen som kommer från djur. De flesta produkter som är 100 % veganska annonserar detta.

Testkällor

Kemi.forbrugerrådettænk.dk

På webbplatsen Consumer Council Think finns en förteckning över vissa faror och kemikalier i vissa kroppslotioner. Den har använts som bakgrundskunskap och varit viktig för bedömningen av flera av de utvalda produkterna.

Slutsats

Baserat på testet kan man dra slutsatsen att den bästa kroppslotionen är Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion, eftersom den kan användas av alla hudtyper, har extremt vårdande egenskaper och har en lugnande effekt på huden tack vare de antiinflammatoriska ingredienserna. Kroppslotionen från Australian Bodycare följs dock i hög grad av La Roche Posay Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Cream eftersom den är lämplig för känslig och grov hud. Den är framtagen av dermotologer och är därför dermotologiskt testad, så den har vetenskapen bakom sig.

Den bästa kroppslotionen på en lägre priosnivå är Waves Everyday Body Lotion. Det beror på att trots det låga priset gör den ändå det som en body lotion ska göra: återfukta huden och hålla den frisk. Om du däremot vill ha en kroppslotion som är mycket mer än en kroppslotion ska du köpa ELIZABETH ARDEN Eight Hour® All-Over Miracle Oil. Elizabeth Arden har skapat en kroppsolja som kan användas över hela kroppen och i håret och som fungerar lika bra överallt. Den mest vårdande oljan på listan är ECOOKING Body Lotion Fragrance Free, och bör köpas om du vill motverka apelsinskalshy och ge din hud en ungdomlig lyster.

I artikeln konstateras dessutom att det är viktigt att du väljer kroppslotion utifrån din hudtyp. Välj alltid utifrån om du är vegan eller har anlag för allergi.