Hoverboard bäst i test 2022

1
Denver HBO-6620

Denna hoverboard från Denver har det mesta som du förväntar dig av marknadens bästa hoverboard. Framför allt kan den stoltsera med en bra räckvidd och cool design med LED-ljus och stilrena färger. Mer info Känn dig som en riktig cooling med denna Hoverboard från Denver, som lever upp till de allra högsta förväntningarna! Med en hastighet på upp till 12 km/h kommer du upp i en bra fart då du tar dig fram på gatorna,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Denver HBO-6620 2.018 kr. Compumail
Nitrox Flash##
Denver HBO-6750##
Nitron XL 10“##

Att ta sig från punkt A till B med ett avstånd som kan räknas som gångavstånd innebär idag för många unga att det görs med hjälp av “yttre krafter”. Det kan vara en elsparkcykel i och med den uthyrningsboom som där råder, eller, för ännu större frihet och ekonomiska fördelar, med sin egen bräda i form av en hoverboard. Att ha sin egen hoverboard är både roligt, praktiskt och kan effektivisera vardagen.

Det finns ett antal olika hoverboards på marknaden att ta sig fram på, och dessa skiljer sig bland annat åt när det kommer till hastighet, batteriet och pris. Du kan därför läsa vidare för att hitta den bästa hoverboarden för dig, och även få bra koll på vad du bör tänka på när du ger dig ut och köper en hoverboard.

Denver HBO-6620 – Hoverboard bäst i test

Denna hoverboard från Denver har det mesta som du förväntar dig av marknadens bästa hoverboard. Framför allt kan den stoltsera med en bra räckvidd och cool design med LED-ljus och stilrena färger.

Mer info

Känn dig som en riktig cooling med denna Hoverboard från Denver, som lever upp till de allra högsta förväntningarna! Med en hastighet på upp till 12 km/h kommer du upp i en bra fart då du tar dig fram på gatorna, och kan därmed spara mycket tid på att transportera dig. Hastigheten är dock fortfarande på en säker nivå, där man upplever full kontroll.

Säkerhetsnivån på denna Denver HBO-6620 hoverboard är även påtaglig när det kommer till dess däck, som är massiva gummidäck för extra bra grepp. Dessa omsluter sedan fina fälgar i aluminium. Dessutom har denna Denver hoverboard ett bra balanseringssystem, som är dubbelt och även dubbla motorer på 2×250 watt. Den är tillverkad i hård ABS-plast, vilket ger stabilitet och hållbarhet.

Bra hållbarhet har även batteriet, där en laddning räcker till upp till 10 kilometer. Detta gör den optimal både för lek och transporter runt 5 km. Huruvida dessa 5 km precis på håret klaras, eller till och med kan överskridas, påverkas dock av terräng, hur dess hjul är pumpade och förarens vikt etc. Batteriet består av ett inbyggt uppladdningsbart batteri (24V ~ 4000mAh), där en full laddning tar cirka 2-3 timmar. Till sist är designen cool med LED-ljus på framsidan och möjlighet att köpa den i stilren svart eller vit färg. Sammantaget den hoverboard som är bäst i test overall!

Det vi liker:
 • Bra räckvidd på 10km
 • LED-ljus på framsidan och möjlighet att välja mellan stilrent vitt eller svart
 • Bra material i form av hård ABS-plast ger bra hållbarhet
 • 2x250W motorer och dubbelt balanseringssystem
Det vi ikke liker:
 • Kan endast användas inomhus eller utomhus i torrt väder
 • Något lägre maxvikt än andra hoverboards på 90 kg

Nitrox Flash – Bästa billiga med toppfart på 12 km/h

Som vi har nämnt kan man spara tid på att transportera sig med en hoverboard, och det finns i köpet även möjlighet att spara pengar om man väljer denna Nitrox Flash hoverboard. Jämfört med de andra av marknadens bästa hoverboards säljs denna modell till ett relativt lågt pris, men har fortfarande ett antal fördelar.

Mer info

Bara för att man vill ha en cool leksak, eller transportmedel, i form av en hoverboard ska man inte behöva känna att man tömmer plånboken – oavsett om den består av veckopengar eller annat. Det ser denna Nitrox Flash hoverboard till, som är en jämförelsevis billig modell som dock fortfarande har hög kvalitet. Den kan i vissa avseenden till och med bräcka den hoverboard som vi utsåg till allra bäst i test här ovan. Detta gäller exempelvis att den har dubbla motorer på totalt 700 watt effekt, jämfört med totalt 500 watt ovan.

Hög kvalitet till ett relativt lågt pris återkommer även i dess konstruktion, där det inbyggda gyroskopet ger bra respons och följer dina kroppsrörelser optimalt. Det ger en skön körkänsla och du upplever en stabil, mjuk och säker körning. Den är lätt att komma in i och är således en av marknadens bästa, eller en av de bästa, hoverboards för barn eller vuxna som är nybörjare (ska barn köra gäller dock givetvis mycket noggrann uppsikt av vuxen). För extra indikation på hög kvalitet kan nämnas att den är CE-godkänd.

Vidare är däcken är solida så att man slipper oroa sig för att fylla på med luft eller få punktering. Precis som Denver HBO-6620 ovan, har denna hoverboard från Nitrox en toppfart på 12 km/h och en räckvidd på 10 km på en laddning av batteriet, som är ett litium jon-batteri. Detta påverkas dock av hur man kör med den. Fälgarna är något alldeles extra på denna modell då det finns integrerad LED-belysning i hjulsidorna som ser riktigt coolt ut. En bra hoverboard – bäst i test av marknadens billigare.

Det vi liker:
 • Säljs till ett relativt plånboksvänligt pris, som fler kan ha råd med
 • Snygg och välbyggd hoverboard i olika färger och multifärgade fälgar
 • Det inbyggda gyroskopet ger bra respons och följer dina kroppsrörelser optimalt
 • Dubbla motorer på totalt 700 watt
 • Praktisk bärväska samt laddare ingår i priset
Det vi ikke liker:
 • Har inga förberedda fästen för reflexer etc. som krävs för att köra på cykelvägar i mörker

Denver HBO-6750 – Bästa premium på upp till 15 km/h

För de erfarna barn eller vuxna som verkligen har koll på balans och andra säkerhetsaspekter är denna hoverboard från Denver, Denver HBO-6750, en riktigt bra modell att välja. Detta då något av det mest väsentliga – farten, imponerar med en toppfart på upp till 15 kilometer/h. En mycket bra hoverboard – bäst i test av marknadens premium.

Mer info

Man kan lugnt konstatera att Denver är en tillverkare som är en av de absolut bästa när det kommer till att utveckla hoverboards som är bäst i test, då de utöver vår testvinnare även erbjuder denna Denver HBO-6750. Den kan du på goda grunder välja om du vill ha den bästa premium-modellen. Det är nämligen en exklusiv hoverboard som kommer att ge dig glädje under lång tid. Detta gäller både hållbarhetsmässigt i hur den är tillverkad i hård ABS-plast, och dess räckvidd.

Vid full laddning kan du nämligen åka med denna Denver HBO-6750 i hela 15 kilometer, vilket till och med är en bra bit längre än de andra av marknadens, på sina sätt, bästa hoverboards. I gengäld tar dock en full laddning lite längre, 4 timmar, och för vissas tålamod kan det finnas en gräns runt 3 timmar, som många andra modeller klarar sig under. Denna väntan kan det samtidigt vara värt och kräver bara lite extra planering! Batteriet i sig har bra kraft på 36 V och 4000 mAh.

En annan riktig höjdpunkt med denna hoverboard är dess toppfart på hela 15 km/h. Detta ställer krav säkerhetsmässigt på föraren, oavsett om det är ett erfaret barn under uppsikt eller en vuxen. För att underlätta säkerheten är denna hoverboard dock positivt nog utrustad med ett särskilt hjälpsamt balansstödssystem. Sammantaget den segway som är den bästa när du vill åka snabbt och säkert!

Det vi liker:
 • Hög toppfart på hela 15 kilometer/h
 • Klarar av en hög maxbelastning på 120 kg
 • Utvecklad med ett balansstödssystem som är bra för både nybörjare som mer erfarna
 • Funkar utmärkt att köra på såväl asfalt som grus och sandvägar
Det vi ikke liker:
 • Full laddning tar längre än vissa modeller, på 4 timmar
 • Tillhör en högre prisklass
 • Finns endast i svart, inga andra färger

Nitron XL 10“ – Bästa med stora hjul

Ju större, desto bättre brukar det ju heta – och då är frågan: gäller detta även när det kommer till en hoverboard? Svaret är ja – åtminstone om du är ute efter en hög max hastighet och häftig körupplevelse. Detta säkerställer denna Nixon XL – bäst i test av marknadens större!

Mer info

Storleken har betydelse! I alla fall när vi pratar om en hoverboard. Detta då en större storlek på hjulen möjliggör för en riktigt häftig körupplevelse, precis som denna hoverboard Nitron XL gör. Med sina stora hjul med en diameter på 10 tum, ca 27 cm, får du en högre markfrigång, ungefär 6 cm istället för standard på 3 cm, vilket möjliggör för en bättre framkomlighet. Du kan alltså mycket enklare på bästa sätt här åka över kanter eller ojämnheter, och de luftfyllda däcken kan på bästa sätt låta dig åka över smågrus och gräs.

Den stora storleken på Nitron XL gör även att dess maxfart är bland de bästa i klassen, i paritet med Denver HBO-6750, på 15 kilometer/h. Denna Nitron XL säljs dock till ett klart lägre pris. Vidare låter batteriet dig även njuta av en lång räckvidd på 15 km – den bästa i detta test, så du behöver inte oroa dig för att du snabbt får slut på batteriet och behöver hitta din laddare. Visst skulle man kunna önska sig kunna köpa en airboard med en räckvidd på till och med över 25 km, men det kan på flera sätt sägas vara överflödigt.

Med denna långa räckvidd är det lätt att då dra slutsatsen att det tar lång tid för batteriet att laddas fullt – men det stämmer inte, utan efter endast ungefär två timmar är du redo att ta dig ut igen. Sammantaget den hoverboard som är bäst i test av marknadens stora – mycket tack vare att den är snabb, både i laddning av batteri och i fart, samt har en lång räckvidd.

Det vi liker:
 • Stora hjul med en diamter på 10” ger en häftig körupplevelse och hög toppfart
 • Hög markfrigång är det bästa för att kunna ta sig fram överallt
 • Dubbla motorer med totalt 700 watt effekt
 • Hela 15 kilometers räckvidd i batteriet med kort laddningstid på 2 timmar
Det vi ikke liker:
 • Hög vikt på 14 kg gör att den inte är så smidig att bära med sig
 • Saknar förberedda fästen för reflexer för att åka när det är mörkt
Produkt 1 Produkt 2 Produkt 3 Produkt 4
Max hastighet 12 km/h 12 km/h 15 km/h 15 km/h
Räckvidd 10 km 10 km 12 km 15 km
Tid för full laddning 2 – 3 h 4 h 2 h
Färger Vit, svart Svart, silver, röd Svart Svart, silver, röd
Maxvikt 90 kg 100 kg 120 kg 110 kg
Total effekt 500 watt 700 watt 700 watt 700 watt

Hur man väljer den bästa hoverboarden

Nu när du har fått koll på vilka hoverboards på marknaden som kan klassas som bäst i test, gäller det nu att få bra insikt i hur du väljer mellan dem. Hoverboards skiljer sig trots allt åt när det kommer till vissa aspekter såsom fart och hur långt du kan åka. Läs vidare för att kunna vara optimalt förberedd när det kommer till att hitta och köpa marknadens bästa hoverboard för dig och dina behov!

Hastighet

Hur snabbt du kan åka med din hoverboard kan nog klassas som den aspekt som är bland de allra mest centrala. Oavsett vilken som är den maximala hastighet som din hoverboard kan komma upp i är det alltid viktigt att tänka på säkerheten, och att man kan hantera den farten. Kanske är det därför så att en snabbare hoverboard inte alltid är den bästa för dig/användaren, särskilt om det är ett mindre barn.

Tur är väl då det att det finns både snabba och, nåja, långsamma hoverboards. De långsammaste brukar ligga kring 10 km/h, medan de snabbare kan komma upp till hela 15 kilometer/h.

Räckvidd

Lyckan med en ny hoverboard kommer att bli kortvarig om dess räckvidd är just kortvarig. Olika hoverboards kan nämligen skilja sig åt i hur långt det går att köra med dem innan batteriet tar slut, och detta brukar gå mellan 10 km och 15 km. Oavsett längd kan man alltså konstatera att man kommer en bra bit på en enda laddning. Tänk dig hur långt du kommer på 1 mil och mer?! Därför kanske en räckvidd på över 15 – 20 km, kanske till och med 25 km inte behöver vara högst prioriterat när man ska köpa en airboard.

Den angivna räckvidden ska dock tas med en nypa salt, då det påverkas av körstil, användarens vikt, underlag etc. Klart är dock oavsett att man bör försöka hitta en hoverboard med en räckvidd på runt eller över just 10 km, för att inte behöva få slut på batteri mitt i det roliga.

Laddningstid

Oavsett räckvidd kommer man förr eller senare behöva ladda batteriet – det skiljer sig bara åt beroende på hur ofta det behöver ske. En aspekt som då kan tas med i köpet är hur lång tid det tar för batteriet att laddas fullt. De snabbaste tar 2 – 3 timmar, medan de lite långsammare tar över 3 – 4 timmar.

Behöver man vänta i flera timmar kan det bli ganska tröttsamt, och det finns därför stort värde i en snabbladdad variant. Vissa hoverboards laddar nämligen upp så snabbt som endast ett par timmar. För tålamod är överskattat, eller hur?

Motoreffekt

För att kunna få ut maximalt av hoverboarden är en hög motoreffekt att rekommendera. Detta innebär att man inte behöver ta särskilt stor hänsyn till motlut och underlag – utan en hoverboard med stark motor är precis lika stark och snabb oavsett yttre förutsättningar.

En bra motor gör också att man inte är lika beroende av en “optimal” vikt på användaren. Det är nämligen så att är man för lätt blir kraften och styrförmågan inte lika bra, precis som om man är för tung. Vi utvecklar detta med max vikt nedan. Motoreffekten anges i watt, och de flesta hoverboards är utrustade med två motorer – en motor för vardera hjul. Man kan säga att en effekt på allt över 500 watt är bra, men som du kan se i detta test är det nästan vanligare bland de allra bästa modellerna att effekten ligger på över 700 watt.

Användaren

För att den hoverboarden du väljer ska kunna bli den bästa för just dig gäller det även att i köpet utgå från användaren. Här spelar bland annat användarens vikt in, då hoverboards har maximala vikter som inte bör överskridas. Detta tests hoverboards samlas kring 100 kg, och ligger som lägst på 90 kg, och sträcker sig upp till 120 kg. Överskrids detta finns stor risk för att ens airboard kommer att gå sönder. Dock, för att det överhuvudtaget ska gå bra att köra en airboard krävs att användaren väger mer än 20 kg.

Man behöver även ta hänsyn till användarens erfarenhet, som vi var inne på kring punkten om hastighet. Har användaren inte så mycket erfarenhet kring att åka hoverboard, eller bristande balans, gör man gott i att kanske inte välja den snabbaste, utan en mer säker och stabil.

Säkerhet

Detta leder oss in på nästa punkt – säkerhet. Det är nämligen oerhört viktigt att den hoverboarden man väljer är säker att använda. Det finns exempel på när hoverboarden börjar brinna, eller snarare ofta dess batteri, och detta ska undvikas till varje pris. Det rekommenderas här att du tittar efter en CE-märkning eller UL-märkning.

Även det egna ansvaret ska lyftas, där det är mycket smart att använda hjälm, och i början även kanske andra skydd. Dessutom ska man endast använda hoverboarden i torrt väder eller inomhus – inte i regn.

Vad är en airboard?

Efter denna genomgång av såväl de bästa hoverboardsen, som den optimala köpprocessen så att du kan hitta rätt, har du säkert fått ännu mer koll på vad en airboard är och vad man ska tänka på. Det finns dock mer tekniska detaljer att grotta ner sig i, så nedan går vi, med inspiration från airboard-specialisterna Gotrax, genom hur en airboard fungerar.

Man kan beskriva en hoverboard, även kallad airboard, för en självbalanserande skoter. ​​Det finns fyra huvudkomponenter som gör att en airboard/hoverboard/scooter fungerar:

 • Ett gyroskop
 • Mikroprocessorer
 • Ett batteri
 • En motor

Gyroskopet hjälper till att bibehålla balansen genom att justera lutningen på hoverboarden. Motorn underlättar också för dig att hålla balansen genom att ge kraft till hjulen, så att brädan kan drivas framåt eller bakåt.

Mikroprocessorer ansvarar för att reglera effekten till hjulen, och batteriet lagrar den elektriska kraft som behövs för att du ska kunna ta dig just dit du vill.

Alla dessa element arbetar tillsammans för att användaren ska kunna balansera på hoverboarden när den kör. För att ändra riktning justerar användaren helt enkelt bara sina fötter. Genom att placera vikten framåt får man hoverboarden att köra framåt, medan en vikt som placeras i hälarna får den att vända.

Vänder gör man genom att trycka vikten på ena foten framåt och den andra bakåt.

Hur mycket kostar en airboard?

Priset på en airboard varierar mellan olika modeller. Generellt gäller att ett högre pris innebär en längre räckvidd, högre hastighet och högre max användarvikt. Det är dock samtidigt fullt möjligt att få en hoverboard i en lägre prisklass som fortfarande är snabb och uthållig, med  en uppladdningstid för batteriet som inte är alltför lång.

Marknadens billigare hoverboards ligger på ett pris en bit över 1000 kronor, medan priset för de dyrare kan vara över det dubbla. Det är dock inte nödvändigtvis så att ju dyrare, desto bättre, i och med att flera parametrar, såsom vilken maximala hastighet som faktiskt är lämplig för användaren, och behovet av maximal vikt spelar in.

FAQ

Vilken hoverboard är bäst i test?

Denver HBO-6620 är den hoverboard som är bäst i test, då den är alldeles lagom snabb med en bra räckvidd och pris. De andra modellerna är dock de bästa på sina sätt!

Hur länge kan man åka på en airboard?

Hur länge man kan åka på en airboard skiljer sig åt mellan olika modeller, där vissa har en räckvidd så lång som 15 km. Den exakta räckvidden beror dock på aspekter som körstil och underlag.

Hur fungerar en hoverboard?

En hoverboard fungerar tack vare ett gyroskop, mikroprocessorer, ett batteri och en/två motor(er), och man styr den genom att justera hur man belastar brädan med sin vikt.

Är en airboard säker?

Generellt kan man säga att en airboard är säker - om användaren tar ansvar för t.ex. sin åkstil och möjligen hjälm. När du ska köpa en hoverboard ska man säkerställa att den är CE- eller UL-godkänd.