Hårtrimmer Test (2022) → Hitta den hårtrimmer som är bäst i test

1
Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer

Vill du ha en bra hårtrimmer som är designad för att hålla länge, är användarvänlig och har ett antal längdinställningar i steg om millimeter, så att du kan få den perfekta längden? Då är denna Philips hårtrimmer bäst i test för dig. Den unika utformningen av hårtrimmern ökar dess användarkomfort liksom precision, eftersom du enkelt och bekvämt kan trimma från alla håll, 180 grader runt, med den här modellen. Du kommer att förstå att det…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer##
Panasonic ER 1611 Professionell Hårklippare 1.887 kr. ComputerSalg.se
Braun HC5090 Hårtrimmer 1.017 kr. Cdon
Remington MB4000 Style Series Skäggtrimmer 292 kr. Compumail
Philips BT7500/15 Skäggtrimmer##
Remington MB6850 Skäggtrimmer 488 kr. Proshop
Babyliss BG120E Kroppstrimmer 306,22 kr. Mundfrisk
Braun Series 7 MGK7220 Multitrimmer 1.195 kr. Elon

I detta test av hårtrimmers har vi utsett Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer till bäst i test. Just denna hårtrimmer vinner på sin unika design som gör att du kan använda den enkelt och bekvämt, samt tack vare dess höga användarvänlighet och enkla underhåll. Modellen följs dock tätt av ett antal andra hårtrimmers på marknaden som också är bäst i test på sina egna sätt, så du kan bara välja bland de bästa modellerna i detta test.

Det finns en mängd olika hårtrimmers på marknaden, både med och utan sladd och med olika funktioner beroende på om det är hår på huvudet, ansiktet eller kroppen som ska rakas. Du kan lite väl snabbt få en mindre lyckad frisyr om du väljer fel maskin utan rätt tillbehör. Läser du detta test innan du köper en hårtrimmer är chanserna avsevärt mycket större att du lyckas i köpet, och vi guidar dig även till vilken typ och modell av testets hårtrimmer, bäst i test på sina egna sätt, som passar dig.

Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer – Hårtrimmer bäst i test

Vill du ha en bra hårtrimmer som är designad för att hålla länge, är användarvänlig och har ett antal längdinställningar i steg om millimeter, så att du kan få den perfekta längden? Då är denna Philips hårtrimmer bäst i test för dig. Den unika utformningen av hårtrimmern ökar dess användarkomfort liksom precision, eftersom du enkelt och bekvämt kan trimma från alla håll, 180 grader runt, med den här modellen. Du kommer att förstå att det är på goda grunder, såsom bra drifttid, självslipande blad och många längdinställningar, som denna hårklippare från Philips är en av de bästa produkterna på marknaden!

Därför ska du välja en Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer

Denna hårtrimmer, bäst i test enligt oss, från Philips är den hårtrimmer som är bäst om du vill klippa och trimma dig på bästa sätt, och detta är möjligt tack vare det roterande skäret som gör varje snitt perfekt. Med det roterande huvudet får du full kontroll över frisyren, och det kommer att vara möjligt att nå runt platser på ett sätt som inte är möjligt med en vanlig hårtrimmer med en fasta skär.

Philips Do It Yourself QC5580/32 är marknadens bästa hårtrimmer med många alternativ för längdinställning, från 0 till 15 mm med bara 2 mm precision mellan varje steg. Dess precisionskam ger exakt klippning för mycket korta frisyrer. Utrustning för rakning och klippning av både ansikte och huvud ingår också. Med dess tillbehör och de rundade kanterna på bladen undviker du sår och skär och får ett perfekt och säkert resultat varje gång. 

Maskinen är utrustad med självslipande titanblad, en medföljande rengöringsborste och är också vattentät för enkelt underhåll. Trimmern laddas snabbt på bara 60 minuter och har en batteritid på upp till 60 minuter. Det betyder att du båda kan använda den antingen flera gånger utan att det krävs en laddning, eller så kan du ladda den extremt snabbt varje gång du använder den. Allt som allt är alltså det genomgående hög kvalitet på denna hårtrimmer, bäst i test enligt oss. 

Produktdetaljer:

 • Precision: 2 mm mellan stegen
 • Arbetstid: 60 minuter
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Längdinställningar: 14, från 0,5 mm – 3 mm
 • Extra tillbehör: Rengöringsborste, resväska
Det vi liker:
 • 180 graders roterande insats för enkel och bekväm trimning och hög användarvänlighet
 • Olika längdinställningar, från 0 till 15 mm, ger möjlighet att klippa håret till flera olika längder
 • Snabb laddning, vattentät och enkel att använda med självslipande blad

Panasonic ER 1611 Professionell Hårklippare – En bra och kompakt hårklippare

Om du behöver en enkel, liten och praktisk hårtrimmer som ger dig ett professionellt resultat och som är lätt att ta med sig på språng kommer denna Panasonic ER 1611 vara ett riktigt bra val för dig. Den är kompakt och har en ergonomisk design, så den passar bra i handen och är lätt att bära med dig vart du än går. Vidare har denna modell från Panasonic ett brett skärhuvud med flera olika längdinställningar.

Därför ska du välja en Panasonic ER 1611 Professionell Hårklippare

Denna Panasonic ER 1611 Professionell Hårklippare är perfekt för dig som vill ha en hårtrimmer som är lätt att förvara, oavsett om det är hemma i badrummet eller på språng. Detta gör hårtrimmern idealisk både för dig som inte har utrymme i badrumsskåpet såväl för dig som med jämna mellanrum reser iväg på längre resor eller över helgen och alltid vill se snygg ut.

Panasonic ER 1611 är utformad för att ge ett riktigt bra resultat oavsett om du har tunnare eller mer tjock hår. Trots den lilla storleken har den nämligen en relativt kraftfull motor. Den kan hanteras av vem som helst och är oerhört lätt att arbeta med på grund av sin lilla storlek, ergonomiska och mycket praktiska design. Trimmern är därför en mycket användarvänlig modell och både en erfaren och nybörjare kan därför enkelt använda denna hårklippare.

Till sist har Panasonic ER 1611 hela 50 minuters batteritid, vilket är ganska lång tid för en så liten, kompakt utformad trimmer. När du väl har använt den kan den vara redo att ta sig an såväl tunnare som tjockt hår efter endast en timmes laddning. 

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 50 minuter
 • Laddningstid: 1 timme 
 • Antal längdinställningar: 6 stycken
 • Ytterligare tillbehör: Laddstation, olja, borste, trimmerkam
Det vi liker:
 • Kompakt för enkel förvaring och lätt att ta med på språng
 • Liten, behändig och utformad för att ligga bra i handen
 • Garanterar ett professionellt resultat varje gång

Braun HC5090 Hårtrimmer – Den bästa hårtrimmern

Detta är en batteridriven trimmer, och trimmern från Braun är utformad för att hantera din klippning precis över öronen såväl som över hela huvudet med hög precision och snygg styling med konstant skärhastighet i upp till 50 minuter. Detta är den perfekta trimmern för dig som vill fixa till frisyren hemma.

Därför ska du välja en Braun HC5090 Hårtrimmer

Denna Braun hårtrimmer är utformad för att göra både din veckovisa, månatliga eller mer oregelbundna trimning lätt du. Den här maskinen, som är batteridriven, har en unikt smart inbyggd funktion i form av Memory safe-lås som låser och behåller den inställning du senast använde.

Det dubbla batteriet som den här modellen, som, återigen, är batteridriven, är utrustad med ger dig en konstant skärhastighet med stabil effekt i upp till hela 50 minuter. Det betyder att du inte kommer att känna att maskinen tappar styrka under vägen, utan du får känna av att den har en kraftfull motor under hela tiden. På så sätt kommer du att uppnå den precision du vill ha under din klippning.

Dessutom är trimmern extremt lätt och snabb att rengöra. Hela maskinen kan sköljas under rinnande vatten och du kan snabbt gå vidare från din styling. Denna användarvänlighet är verkligen uppskattad på en hektisk dag, där du inte har tid för fullständig rengöring efter varje användning. I köpet ingår även rengöringsborste och olja. 

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 50 minuter
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdinställningar: 17 från 3 mm – 35 mm
 • Extra tillbehör: Trimmerkam, resväska, rengöringsborste, laddningsstativ, bladolja
Det vi liker:
 • Memory safe-lås
 • Batteridriven med dubbelt batteri för konstant skärhastighet och kraft i upp till 50 minuter
 • Vattentät för enkel och snabb rengöring

Remington MB4000 Style Series Skäggtrimmer – Den bästa skäggtrimmern

Remington skäggtrimmer MB4000 är den perfekta skäggtrimmern för dig som vill ha en maskin som passar stubb, men den kan även användas för ett stort helskägg. Denna skäggtrimmer är speciellt lämplig för dig som vill ha en enkel skäggtrimmer med det enda syftet att kunna trimma skägget precis så som du vill ha det, och det utan att det ska ta tre timmar, för nej, med denna modell går det snabbt och smidigt.

Därför ska du välja en Remington MB4000 Style Series Skäggtrimmer

Med en Remingtons skäggtrimmer garanteras du en hudvänlig hårtrimmning tack vare bladens smarta utveckling. Detta kan därför vara en särskilt bra modell för dig som kan ha en tendens till känslig hud eller kanske till och med en gång mer uttalade problem med skägget, eftersom den här maskinen är speciellt utformad för att vara extremt skonsam mot även den mest känsliga huden.

Bladen i denna modell är självslipande, så du behöver inte behålla något för att säkerställa en bekväm trimning varje gång. Det betyder att du inte behöver oroa dig för om maskinen kommer att skada i huden eller håret på lång sikt. Det är även mycket lätt att rengöra maskinen eftersom bladen är avtagbara och lätt kan sköljas under en kran.

Du är garanterad en högkvalitativ modell när du väljer denna skäggtrimmer. Alternativet med upp till 4 års garanti ger säkerhet och säkerhet att maskinens kvalitet är i ordning, och om något skulle gå fel med den, har du din säkerhet garanterad under den långa garantiperioden.

Produktinformation:

 • Arbetstid: 40 minuter
 • Laddningstid: 10 timmar
 • Längdinställningar: 17 från 0,4 mm – 18 mm
 • Extra tillbehör: Resväska
 • Garanti: 3 år (4 år vid registrering hos Remington)
Det vi liker:
 • Självslipande blad för välbefinnande under hårtrimning
 • Avtagbara tvättbara blad
 • Upp till hela 4 års garanti för kvalitetssäkring

Philips BT7500/15 Skäggtrimmer – Den bästa hårtrimmern som är lätt att rengöra

Är du trött på att ha stubb överallt efter rakning? Eller har du kanske en pojkvän som inte är så förtjust i stubb överallt? Det kan också vara så att du bara vill ha en mycket användarvänlig, lätt och enkel bearbetningsmaskin för skägg som du enkelt kan bära med dig överallt. Om så är fallet är den här Philips hårtrimmern precis rätt för dig.

Därför ska du välja en Philips BT7500 Skäggtrimmer

Denna hårtrimmer från Philips är perfekt för dig som vill ha en enkel vardag med minimal rengöring efter varje rakning. Den kraftfulla sugkraften gör rengöringsarbetet åt dig, så du behöver bara tänka på ett snabbt skäggklippning. Trimmerhuvudet kan också både sköljas och borstas rent.

De tvåkantiga och självslipande knivarna gör modellen underhållsfri och ser till att dina hårklippningar förblir skarpa och exakta. Det inbyggda Lift & Trim Pro-systemet hjälper också, som lyfter varje hårstrå, så att du får en perfekt trimning vid varje slag med maskinen. De 20 l längdalternativen, som enkelt och snabbt justeras genom att vrida på zoomhjulet, säkerställer också precision. Den valda längden låses av trimmern så att du garanteras samma längd under hela stylingen.

I detta test av hårtrimmers har den här maskinen en av de kortaste laddningstiderna jämfört med den långa batteritiden på hela 75 minuter, vilket är mycket imponerande utöver alla andra kvaliteter och funktioner som maskinen annars har. Eftersom den här maskinen är en skäggtrimmer kan de flesta använda den om och om igen i vardagen utan att en laddning behövs. Och när skäggtrimmern till slut behöver laddas kan det fixas på bara 60 minuter.

Produktinformation:

 • Arbetstid: 75 minuter
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Längdinställningar: 20 från 0 mm – 10 mm
 • Extra tillbehör: Precisionstrimmer, trimmerkam
Det vi liker:
 • Kraftfullt sug för minimal rengöring
 • Dubbelsidiga, självslipande blad för skarp trimning
 • Utrustad med Lift & Trim Pro-system och 20 längdalternativ för precision
 • Snabb laddning och lång batteritid

Remington MB6850 Skäggtrimmer – Den bästa resvänliga hårtrimmern

Vill du ha enkel rengöring efter rakning samt en lätt hårtrimmer som kan tas med var som helst? Då är denna Remington hårtrimmer en bra investering för dig. Denna skäggtrimmer är en lätt modell, utrustad med vakuumteknik och ett medföljande resväska så att du kan bära med den överallt.

Därför ska du välja en Remington MB6850 Skäggtrimmer

Denna Remington skäggtrimmer MB6850 kan göra vardagen och resan enklare för alla, tack vare den unika vakuumtekniken som suger upp 95% av håret och ser till att varje rengöring efter rakningen är minimal. Dess avtagbara sugkammare är transparent, vilket gör det lätt att se när den behöver tömmas. Det här är något som kan underlätta varje hårtrimning eftersom du inte behöver avsätta tid för att fixa alla de många små hårstrån som annars normalt skulle finnas överallt. Detta är alltså en riktigt bra hårtrimmer, bäst i test på många sätt – speciellt för de med skägg och höga krav!

Förutom att den är lätt att rengöra är maskinen också lätt och användarvänlig, och resväskan som medföljer när du köper den här hårtrimmern gör den här modellen lätt att ta med sig. Den kan tas var som helst, eftersom den tar hand om själva rengöringen, så att du inte behöver oroa dig för att störa någon med ditt skäggtrimning.

Litiumbatteriet ger både kort tid för laddning och konstant hastighet och skjuvhållfasthet i upp till 60 minuter vid full laddning. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att precisionen och effektiviteten i trimningen minskar under användning.

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 60 minuter
 • Laddningstid: 120 minuter
 • Längdalternativ: 2 mm – 18 mm med justerbar kam
 • Extra tillbehör: Detaljhuvud för styling och kantning, rengöringsborste, resväska
Det vi liker:
 • Unik vakuumteknik förrengöring
 • Transparent avtagbar sugkammare
 • Enkel och lätt att bära och använda överallt

Babyliss BG120E Kroppstrimmer – Den bästa hårtrimmern för kroppen

Vill du kunna klippa håret på kroppen med en hårklippare speciellt utformad för just det ändamålet? Denna kroppstrimmer från Babyliss är perfekt för hår på kroppen och helt perfekt för dig som vill ha en lång batteritid och möjlighet att trimma i badet.

Därför ska du välja en Babyliss BG120E Kroppstrimmer

Denna kroppstrimmer från Babyliss är den perfekta modellen för dig som vill ha en maskin speciellt för att trimma hår hela kroppen – bäst i test på det sättet. Denna Babyliss BG120E Kroppstrimmer är utvecklad med skarpa blad i 100% rostfritt stål för att kunna klippa hår på kroppen. Dessutom är maskinen 100% vattentät, vilket innebär att du enkelt och utan rädsla för rost på knivarna kan använda denna hårklippare medan du är i duschen. Dessutom kan den enkelt och smidigt rengöras, eftersom den kan sköljas i rinnande vatten efter användning.

Modellen är utrustad med ett batteri som kan hålla länge. Du kan använda hårtrimmern i upp till 70 minuter, vilket ger gott om möjligheter att trimma hela kroppen på en gång utan att en laddning behövs halvvägs. Detta ger hög användarvänlighet och är särskilt praktiskt för dem som använder hårtrimmern i badet, eftersom det annars kan innebära mycket besvär med en laddning under vägen.

Kroppstrimmern från Babyliss är perfekt för dig som vill använda en kroppstrimmer på enskilda delar av kroppen, men den är också perfekt för dig som trimmar hela kroppen ofta. Oavsett om du är en idrottsman eller bara inte särskilt taggad på kroppshår är den här maskinen en perfekt investering för dig som trimmar kroppen.

Produktdetaljer:

 • Klippbredd: 31 mm
 • Arbetstid: 70 minuter
 • Längdalternativ: Från 3 mm – 7 mm med trimmerkam
 • Extra tillbehör: Förvaringspåse
 • Garanti: 3 år
Det vi liker:
 • Lämplig för hårklippning på hela kroppen
 • 100% vattentät och kan användas i duschen
 • Lång batteritid för hög användarvänlighet

Braun Series 7 MGK7220 Multitrimmer – Den bästa multifunktionella hårtrimmern

Behöver du en hårtrimmer som kan göra lite av allt? Med denna 10-i-1 multigroomer från Braun garanteras du ett bra köp då detta är en maskin som kan användas för hår överallt; i ansiktet, på huvudet och på kroppen. En investering i den här maskinen gör att du enkelt och smidigt får en välvårdad look på hela kroppen, och den har en lång drifttid vilket garanterar att klippningen sker smidigt. Trimmern har inte bara en längdinställning, utan 13 längdinställningar, vilket garanterar att klippningen blir exakt och detaljerad.

Därför ska du välja en Braun Series 7 MGK7220 Multitrimmer

En multitrimmer är det rätta valet för dig som vanligtvis tar bort hår överallt på kroppen. Med denna Braun Series 7 MGK7220 multitrimmer, som är en 10i-1 multitrimmer, kan du enkelt ta bort öron- och näshår, skägg, kroppshår samt klippning eller trimning av ögonbryn och hår på huvudet genom att helt enkelt byta trimmerhuvuden på maskinen. Dessutom ingår ett Gilette-blad för finjustering av detaljer samt de platser där en trimmer inte kan användas.

De många trimmerhuvuden som passar till att kunna klippa håret vart du vill gynnas av den långa batteritiden, eftersom att du kan ha tid att trimma håret var som helst på kroppen och huvudet på en laddning. Dess långa drifttid ger dig en hög bekvämlighet i vardagen, eftersom du inte kommer att uppleva att det krävs en laddning på vägen så länge maskinen är fulladdad. Det är dock enkelt, snabbt och smidigt att ladda denna multigroomer efter varje gång, eftersom det bara tar 1 timme för full laddning.

Förutom de många trimmerhuvuden som enkelt kan växlas mellan, har denna multigroomer också 4 medföljande kammar och den har inte bara en längdinställning, utan 13 längdinställningar. Detta garanterar att klippningen blir exakt och detaljerad. AutoSensing-motorn anpassar sig till alla typer av skägg.

Produktdetaljer:

 • Arbetstid: 100 minuter
 • Laddningstid: 1 timme
 • Längdalternativ: 13 från 0,5 – 21 mm
 • Ytterligare tillbehör: Skägg- och hårtrimmer, öron- och nässax, deltrimmer, kroppshårtrimmer, mini-trimmer, 4 kammar, Gillette-skrapa , mjuk väska, smart plug-laddare
Det vi liker:
 • 10-i-1 multitrimmer för enkel användning
 • Lång drifttid – så att klippningen av hela kroppen kan tas med en laddning
 • Autosensormotor för att trimma såväl tjockt som tunt skägg.

Annan användbar information i detta test av hårtrimmers

När du går ut och köper en hårtrimmer, kommer du snabbt att upptäcka att det finns många olika hårtrimmers på marknaden. Flera modeller har många olika funktioner, kommer med olika kammar, och det finns många som är inriktade på olika behov. I det här avsnittet kan du läsa och lära dig mer om vilken typ av hårtrimmer du ska välja såväl som hur du smidigt och enkelt kan underhålla trimmern så att du kan använda trimmern under lång tid framöver.

De olika typerna av hårklipppare

När du letar efter en ny hårtrimmer kan du med fördel överväga vilka behov den ska kunna täcka. Du kan välja mellan skäggtrimmer, hårtrimmer, multitrimmer eller kroppstrimmer beroende på var du vill snygga till din frisyr. Nedan kan du läsa och lära dig lite mer om de olika typerna och vägledas till vilken som passar dig.

Skäggtrimmer

En skäggtrimmer är valet för dig som specifikt vill kunna klippa ditt skägg. Om du inte vill fixa håret på huvudet eller kroppen eller redan äger hårklippare för dessa ändamål, är en skäggtrimmer för just det ändamålet perfekt för dig. Det kan också vara så att du är sugen på att göra något extraordinärt med ditt skägg eller kanske har du en känslig hud som kräver särskilt mild behandling med särskilda blad. Vissa skäggtrimmers kan också användas för hår på kroppen eller huvudet, men kom ihåg att kontrollera om det är en funktion du vill ha.

Hårtrimmer/hårklippare

En hårklippare är den vanligaste av de olika typerna av trimmare. Om modellnamnet inkluderar hårtrimmer eller hårklippare, måste man dock vara medveten om att dessa oftast främst är avsedda för att klippa håret på huvudet. Du kan dock enkelt hitta en hårklippningsmaskin som också kan användas för både skägg och kropp, och detta kommer alltid att visas i produktbeskrivningen. Om du har en önskan om, och känner dig redo, att släppa klippningen hos frisören helt eller delvis, så är den här typen av trimmer den rätta för dig.

Multitrimmer

Om du vill ha en hårklippare som kan göra lite av allt kommer en multitrimmer att vara bäst för dig. Denna typ kommer ofta att kunna göra lite av allt och vara lämplig för både precision och styling samt för skägg och kropp. De flesta multitrimmers har utbytbara huvuden för hårklippning, så du kan växla mellan huvuden beroende på om du ska fixa till ögonbryn, skägg, näshår eller hår på huvudet och kroppen. Kom ihåg att kontrollera vilka huvuden och vilka funktioner maskinen har, så att du är säker på att rätt tillbehör för dina behov ingår. Här spelar exempelvis även bladen en roll, och huruvida du kan justera längden på klippningen.

Kroppstrimmer

En kroppstrimmer är bäst i test för dig som vill kunna trimma håret på hela kroppen. Du kanske är en idrottsman eller så kanske du bara inte är särskilt förtjust i hår, och då är en kroppstrimmer, bladen inkluderade, speciellt utformad för kroppshår den perfekta för dig. Ofta har kroppstrimmare något längre batteritid än de andra typerna av trimmare, vilket innebär att du inte behöver pausa med jämna mellanrum för att ladda, när du ska klippa hela kroppen.

Trimmer för öron- och näshår

Om du redan har maskiner som klarar allt annat än öron- och näshår kan du utöka din samling med en modell som är speciellt utformad för just detta. Det kan vara svårt eller helt omöjligt att med vanliga hårtrimmers komma åt i örat och näsan, speciellt om du vill vara säker på att inte skära dig på bladen. Just därför är det en riktigt bra investering att vända dig till en modell specifikt utvecklad för öron och näsa som kan garantera dig en säker och exakt trimning på dessa platser. Trots att dessa trimmare inte alltid kommer med ett antal längdinställningar, kan de ofta också användas för ögonbryn eller på andra ställen där du inte har så tjockt hår. På så sätt behöver du inte stå och krångla med en maskin som är för stor för det här, eller med en där bladen inte är anpassade efter denna klippning.

Hitta rätt hårtrimmer för dina behov

I avsnittet ovan kan du läsa lite om vilka typer av hårtrimmers på marknaden du kan välja mellan. Oavsett om du vill ha en skäggtrimmer, hårtrimmer, multitrimmer eller kroppstrimmer, är den gemensamma nämnaren att det finns många modeller på marknaden för de olika typerna. Därför är det viktigt att du funderar över vilka behov du har innan du går ut och investerar i en ny maskin. Det kan handla om allt från möjligheten att klippa olika längder, att den ska ha tre olika kammar, eller att kunna klippa tjockt hår, till att det inte ska behöva ta 8 timmar att ladda upp maskinen eller att längden ska kunna ställas in mellan 0,5 till 42 mm. Om du väljer rätt modell för exakt det du vill använda den till, kommer du att uppleva avsevärt högre användbarhet och bekvämlighet!

Användarvänlighet

Hög användarvänlighet är något som de flesta uppskattar när de köper ny elektronik. Det är alltid trevligt om det inte tar 8 timmar, alltså massor med tid, för att du ska komma igång med din nya hårtrimmer. Vi gissar att du inte är sugen på att behöva dra upp en manual att läsa igenom vid varje klippning för att komma ihåg hur du använder dess olika funktioner. Det kan vara skönt med hög flexibilitet och många inställningar om du vill kunna använda maskinen till lite av allt. Därmed inte sagt att det behöver finnas 400 längdinställningar eller liknande, men många vill helt enkelt att det ska vara enkelt, snabbt och smidigt att växla mellan inställningar och huvuden, där vissa modeller kan komma med tre olika. Dessutom kan en lättare maskin eller en som har rörliga delar vara perfekt för hemmaklippning, där du behöver nå platser med din hårtrimmer som du normalt inte skulle kunna nå så lätt. Du bör också välja en lätt modell med en resväska om du ofta är på språng och vill ta med dig hårtrimmern. Ofta finns det lite längre batteritid och hållbarhet i en lite tyngre maskin, och därför är det viktigt att själv bestämma vad du vill att maskinen ska kunna göra.

Med eller utan sladd?

De flesta skulle troligen tänka att en trådlös maskin är att föredra, men det kan finnas flera fördelar med en sladdmaskin, och fler tillverkare tillverkar också maskiner som kan fungera både med och utan sladd. Fördelen med en sladdlös hårtrimmer är uppenbar: att du inte behöver ha ett eluttag i närheten för att kunna använda den, och dessutom kan det också vara skönt att inte behöva ha en sladd i vägen när du trimmar huvudet, skägget eller kroppen. Du måste dock vara noga med att se till att maskinen inte tappar prestanda under tiden då batteriet laddas ur kontinuerligt. Vad som därför kan vara en stor fördel med en maskin som kan anslutas till ett eluttag är att du inte behöver komma ihåg eller vänta på att den laddas klart, och du är även säker på att du inte tappar prestanda eller tar slut på batteriet halvvägs. En kombination, alltså en hårtrimmer som kan fungera både med och utan sladd, kan därför vara att föredra! Detta eftersom att du då alltid är garanterad bästa möjliga resultat. Numera finns det dock många bra batteridrivna hårtrimmers att du inte behöver oroa dig för laddtid på 3 timmar, att batteriet tar slut eller minskad prestanda.

Motorkraft och bladtyp

Beroende på vad du behöver din nya hårtrimmer till kan det vara en bra idé att bekanta dig med hur effektiv prestandan är och vilken typ av blad modellen har. Speciellt med marknadens trådlösa hårtrimmers är det skönt att vara säker på att prestandan inte minskar kontinuerligt genom att batteriet minskar under användning. Om du vill trimma håret i badet är det också viktigt att maskinen tål att utsättas för vatten. Rostiga blad är inte något som någon vill trimma sig med varken på huvudet, ansiktet eller kroppen. Många maskiner är utrustade med blad av rostfritt stål för att undvika detta.

Längdinställningar

Du kan hitta både maskiner maskiner med 400 längdinställningar, och de utan. De med fler alternativ används för trimning med hög precision, och om du vill ha en perfekt trimning samt alternativ för många olika längdinställningar är det viktigt att du håller koll på hur pass mycket du kan justera längden på maskinen. Detta går åt båda håll – vill du ha en längd på 24 mm kan det vara okej om 25 mm går att ställa in, men du kanske inte behöver en modell på 42 mm om det som sagt är max 25 mm du vill ha. Vidare finns andra funktioner för att säkerställa hög precision, och dessa är också bra att ta hänsyn till när du köper en ny hårtrimmer.

Rengöra hårtrimmern

Det är extremt viktigt att rengöra hårtrimmern efter varje användning. Det är därför riktigt bra att tänka på hur mycket energi och tid du känner för att spendera på just detta. När du köper många hårtrimmers ingår en liten rengöringsborste, där du enkelt och snabbt kan borsta bort små hårstrån, men det finns också fler och fler maskiner som du bara kan skölja under rinnande vatten, och sedan är de redo för nästa omgång. Välj en som du har ork att rengöra varje gång eftersom det kommer att öka hårtrimmerns livslängd.

Underhåll

Det är alltid en bra idé att tänka på och ta hänsyn till din tid och önskan att behöva underhålla hårtrimmern. De flesta är inte sugna att lägga tre timmar på just underhåll, så som tur är finns det fler och fler maskiner som nästan är underhållsfria, och det är värt att välja en om du varken vill eller har tid att behöva underhålla din maskin mer än absolut nödvändigt.

Underhålla din hårtrimmer

För att öka maskinens livslängd och hållbarhet och de blad den är utrustad med finns det flera saker du kan göra antingen efter varje användning eller då och då. Här nedan går vi igenom tips på både rengöring och underhåll, så att du kan vara säker på att du går en maskin som kan hålla i många år.

Rengör hårtrimmern efter varje användning

Beroende på vilken hårtrimmer du har finns det flera sätt att rengöra den på. Gemensamt för alla modeller är att det alltid är viktigt att du tar bort allt hår från maskinen efter att den har använts. Du kan antingen använda en borste för detta ändamål eller, om trimmern är vattentät och tål att sköljas i vatten, kan du med fördel skölja och ta bort håret och eventuellt döda hudceller. Detta säkerställer att inget hår eller andra partiklar fastnar i maskinen och förkortar livslängden och prestandan. Om du har en hårtrimmer med en sugeffekt som suger upp alla hårstrån medan du trimmar, se då alltid till att tömma behållaren efter användning, även om den inte är full och behöver tömmas. Ta bort kvarvarande små hårstrån och andra partiklar med en rengöringsborste, eller vatten om modellen tål detta.

Kom ihåg att underhålla dina blad

Det är viktigt för både säkerhet och prestanda att bladen på din hårtrimmer underhålls ordentligt så att de inte gör så att din hud/hår kliar eller slits när du använder klipparen. Efter varje användning måste bladen rengöras med ovanstående metod och ibland måste de också smörjas med olja så att de förblir skarpa och redo att användas. Om du har en maskin där rakbladen är självslipande kommer dessa troligen att vara underhållsfria, men kontrollera alltid om det finns något annat som behöver göras för att bibehålla kvaliteten på dessa.

Justera dina rakblad efter behov

Det är nästan oundvikligt att du efter många års användning kan se att bladen har slitits på grund av användning och slitage. Därför är det bra att då och då kontrollera om bladen behöver justeras. Du kan se detta genom att titta längs sidan på bladet på hårtrimmern och kontrollera om det är rakt och om kanterna är raka, långa och spetsiga. Om detta inte är fallet kan obehag uppstå under trimning. Om de är raka, men bladet behöver justeras, kan detta ofta enkelt göras med en skruvmejsel, där du lossar den och sätter den bättre på plats.

Så här hittar du det bästa erbjudandet på en hårtrimmer

I jakten på en bra hårtrimmer kan du ibland stöta på flera halvdyra modeller, men det finns också flera trimmers som inte kostar en förmögenhet. Det är dock oerhört viktigt att komma ihåg att pris och kvalitet ibland är kopplade. Du bör inte kompromissa för mycket, eftersom det i de flesta fall lönar sig att investera i en bra hårtrimmer om du vill ha hög kvalitet, säkerhet och bra prestanda. Om du behöver köpa en hårtrimmer till ett plånboksvänligt pris kan du därför leta efter ett erbjudande på hårtrimmers. Om du inte behöver en ny hårtrimmer här och nu kan du alltid se till att hålla koll på när din drömmodell erbjuds till ett bra pris.

FAQ

Vilken hårtrimmer är bäst i test?

I detta test av hårtrimmers har vi utsett Philips Do It Yourself QC5580/32 Hårtrimmer till bäst i test. Anledningen till att den här modellen är bäst i test är hur pass smart hårtrimmern har utvecklats, vilket ger hög komfort under användning och hög användarvänlighet, och dessutom är maskinen lätt att rengöra och underhålla.

Hur hittar jag ett bra erbjudande på en hårtrimmer?

Vi rekommenderar att du inte kompromissar för mycket med kvalité för att få ett lågt pris, så kom ihåg att det kan vara en fördel att investera i en högkvalitativ maskin. Naturligtvis måste du ha din budget och dina behov i åtanke, så att du inte köper en hårtrimmer som har allt för många funktioner som du inte behöver. Vårt tips är att du håller ett öga på din drömmaskin online och slå till när den erbjuds.

Hur underhåller jag min hårtrimmer?

Det är viktigt att komma ihåg att underhålla din hårtrimmer. Vissa modeller kräver mindre underhåll än andra. Kom ihåg att rengöra maskinen efter användning enligt anvisningarna, och kom också ihåg att smörja rakbladen så att de förblir skarpa och inte rostar.