Bästa hårtorken -test

1
Babyliss Bronze Shimmer 2200W (D566E)

Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E är en effektiv och snabbtorkande hårtork. Den är utrustad med en kraftfull motor och jonteknik för ett vackert och glänsande resultat. Ett munstycke för föning och en diffusor ingår, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hårtyper. Varför du ska välja Babyliss Bronze Skimmer 2200W D566E Denna D566E hårfön från Babyliss är en effektiv och kraftfull hårfön som garanterar dig en snabb föning varje gång. Den är utrustad…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Babyliss Bronze Shimmer 2200W (D566E) 585 kr. Parfumdreams.se - SE
Björn Axen AC 2000 648 kr. Compumail
Babyliss Expert 2100W Hair Dryer (D322E) 299 kr. Elon
GHD Aura##
GHD Wanderlust Flight Travel Hair Dryer 607 kr. Proshop
HH Simonsen Compact Dryer 289,19 kr. Klip Shop
GHD Air Professional 1.182 kr. Lyko
NICMA Styling Professional Hair Dryer##
Braun satin hair 7 HD730 664 kr. eleven.se
REMINGTON AC8605 E51 Colour Protection Dryer Champagne 585 kr. RDEButik
GHD Air Wanderlust hårtork 1.596,25 kr. Beautycos.se

Hårtorken – eller fönen – är förmodligen den mest använda elektriska apparaten i svenska badrum. Marknaden är enorm och det kan vara svårt att hitta exakt den hårtork som passar dina behov. En hårtork är aldrig bara en hårtork. Även om dess grundläggande funktion är att torka håret finns det många varianter på marknaden idag som ofta har olika funktioner eller tillgodoser specifika behov.

På den här sidan har vi valt ut några av de bästa hårtorkarna på marknaden som uppfyller olika behov. Vi ger dig en grundlig introduktion till fördelarna med varje produkt och i slutet av artikeln ger vi dig tips och tricks om hur du väljer rätt fön för dig och hur du tar hand om ditt hår när du fönar.

Sammanfattning av testresultat

Av de 11 utvalda hårtorkar som presenteras för dig har vi bedömt de bästa i kategorierna: premium, bäst i test och bästa prisvärda hårtork.

Bäst: Björn Axen AC 2000

Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E är en kraftfull och effektiv hårtork. Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E har en effektiv kalluftsfunktion och en funktionell design och är ett utmärkt val för en högkvalitativ och snygg hårtork.

Bästa pris: Babyliss Expert 2100W hårtork (D322E)

Babyliss Expert 2100 Hair Dryer är en kraftfull hårtork som är både prisvärd och effektiv. Ett idealiskt val om du vill ha en effektiv hårtork utan att bryta budgeten.

Premium: GHD Aura

Testets premiumfön, GHD Aura, rekommenderas bland annat av tidningen Cosmopolitan och vinner bästa test i Beauty Heaven Awards och det svenska Bäst-i-Test. Fönen är utrustad med den senaste tekniken inom hårtorkar och har många lyxiga detaljer, vilket gör att den är testets bästa produkt.

Vilken hårtork ska jag välja?

Det finns många olika hårtorkar på marknaden av varierande kvalitet och med olika funktioner. Det finns dock några grundläggande faktorer som du med fördel kan ta hänsyn till när du väljer din nya fön.

Först och främst måste du ta hänsyn till hur kraftfull motorn är och därmed hur många watt din för bör ha. Om du till exempel har tjockt hår är det en bra idé att välja en hårtork med högre effekt.

SE ÄVEN: De bästa hårklipparna i testet

Du kan också fundera på om den ska vara tyst, hur varm du vill att fönen ska bli och om det ska vara möjligt att ställa in temperaturen. Detta är särskilt viktigt om du har fint eller skadat hår.

När du har funderat på vad du behöver för din nya hårtork kan du läsa mer om vilken typ som uppfyller dina behov av vackert, glänsande och – inte minst – torrt hår.

Babyliss Bronze Shimmer 2200W (D566E) – Den bästa fönen

Babyliss Bronze Shimmer 2200W (D566E)

Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E är en effektiv och snabbtorkande hårtork. Den är utrustad med en kraftfull motor och jonteknik för ett vackert och glänsande resultat. Ett munstycke för föning och en diffusor ingår, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hårtyper.

Varför du ska välja Babyliss Bronze Skimmer 2200W D566E

Denna D566E hårfön från Babyliss är en effektiv och kraftfull hårfön som garanterar dig en snabb föning varje gång. Den är utrustad med två värme- och blåsinställningar och har även en kalluftsknapp för skonsam torkning.

Konsekvent och effektiv torkning

Babyliss Bronze Shimmer D566E är en hårfön som är utrustad med ett nanokeramiskt kvartsvärmeelement. Detta innebär att du som användare garanteras en jämn och skonsam torkning. Med en motor på 2200 W får du en kraftfull modell som kan torka även det tjockaste håret snabbt.

Jonteknologi för ett skinande resultat

Förutom den kraftfulla motorn och det nanokeramiska kvartsvärmeelementet är denna Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E hårtork utrustad med jonteknik som ska säkerställa att statisk elektricitet försvinner och att håret blir mer glänsande. Filtret är avtagbart och modellen är därför lätt att rengöra vid behov.

Produktdetaljer:

 • 2200 watt
 • Motortyp: DC
 • Jonteknik
 • Avtagbart filter
Det vi liker:
 • 2200W DC-motor
 • Nanokeramisk kvartsvärmare
 • ION-teknik

Björn Axen AC 2000 – En bra fön för konsumenter

Björn Axen AC 2000

Björn Axen AC 2000 hårtork från OBH Nordica recenseras av Femina.dk med 5 av 6 stjärnor och på Skousen.dk får den hela 5 av 5. Med en effektiv kalluftsfunktion och en funktionell design är Björn Axen AC 2000 ett riktigt bra tips på en utmärkt hårtork som håller vad den lovar.

Varför du ska välja Björn Axen AC 2000

Den här hårtorken har ett rykte om sig att hålla vad den lovar. Med en kalluftsinställning som verkligen ger bra resultat och en effekt på hela 2000 W har den utnämnts till bäst i testet.

Lätt vikt och hög användarvänlighet

Björn Axen AC 2000 väger otroligt lite jämfört med sina konkurrenter, vilket ger en bekväm användarupplevelse. Med sina 2000 W, två hastigheter, tre temperaturinställningar och kalluftsfunktion säkerställer den snabb och effektiv föning som kan anpassas till alla behov. Dessutom har den här fönen en lång sladd för stor rörelsefrihet och ett avtagbart filter för enkelt underhåll.

Funktion för iskall luft

De flesta som har en hårtork med kalluftsfunktion vet att denna funktion oftast inte är tillräckligt bra. Men Björn Axen AC 2000 håller inställningen för kall luft verkligen vad den lovar! Genom att avsluta med kall luft håller frisyren bättre och håret blir glansigt. Dessutom är den här modellen utrustad med en joniseringsfunktion som förhindrar statisk elektricitet.

Produktinformation 

 • 2000 watt
 • Motortyp: AC
 • Sladdlängd: 2,8 m
 • Joniseringsfunktion
 • Avtagbart filter för enkel rengöring
Det vi liker:
 • Bra funktion för kall luft
 • Lättvikt
 • 2000 Watt

Babyliss Expert 2100W Hair Dryer (D322E) – Bästa värde för pengarna

Babyliss Expert 2100W Hair Dryer (D322E)

Babyliss Expert 2100 är en kraftfull hårtork som är både prisvärd och effektiv.

Varför du ska välja Babyliss Expert 2100W Hair Dryer

Om du letar efter en effektiv hårfön som inte kostar skjortan, är Babyliss Expert 2100W Hair Dryer ett självklart val på grund av sin höga effekt, men också för att den är lätt och tyst.

Kraftfull och energisnål funktion för föning

Babyliss Expert 2100W Hair Dryer blåser i hela 75 km/h. Den har en torkeffekt på 2100 W, men har en faktisk energiförbrukning på bara 1500 W. Detta innebär en energibesparing på upp till 25 %.

Bra användarvänlighet för priset

Trots sitt budgetvänliga pris är Babyliss Expert 2100W hårtork extremt användarvänlig. Den är både lätt och tyst, vilket ger en bra användarupplevelse. Fönen möjliggör en exakt blåsriktning och med sina två inställningar för temperatur och styrka samt kalluftsfunktion uppfyller den de allr flesta behoven vid hårtorkning.

En mycket rimlig hårtork till ett mycket rimligt pris.

Produktdetaljer:

 • 2100 Watt
 • Energiförbrukning på 1500 Watt
 • 2 inställningar för temperatur/styrka
 • Kallluftsknapp
 • Lätt och tyst
Det vi liker:
 • 2100 Watt
 • Tyst
 • Låg energiförbrukning

GHD Aura – Premium fön

GHD Aura

Den här hårtorken är en av de bästa med rekommendationer från både Cosmopolitan och Beautyheaven, och har vunnit bästa test i Beauty Heaven Awards och det svenska Bäst-i-Test – för att nämna några exempel.

Varför du ska välja GHD Aura

GHD är känt för att vara toppklass bland hårvårdsprodukter och den här modellen är inget undantag. GHD Aura får beröm i tester och recensioner för sin rekordeffektiva torkning, sitt fokuserade luftflöde och sin eleganta design. Om du letar efter en hårtork där både design och funktionalitet är i topp, har du hittat rätt.

Den senaste tekniken

GHD Aura är utrustad med några av de senaste teknikerna inom hårtorkar. En av dem är den innovativa laminair-teknologin, som garanterar koncentrerad stylingkontroll och ger ett glänsande resultat. En annan är den s.k. cool-wall-funktionen, som skapar en kall “vägg” av luft runt den koncentrerade heta luften. Det betyder att du kan styla håret nära rötterna för att få ett riktigt voluminöst resultat. Dessutom är GHD Aura utrustad med jonteknik som motverkar frissighet och statisk elektricitet i håret.

Lyxiga detaljer

Förutom att den är utrustad med innovativ teknik som garanterar ett professionellt resultat, har man verkligen tänkt på användarvänlighet och detaljer när man designade GHD Aura. Den har ett speciellt utformat munstycke som garanterar både varierande stylingalternativ och koncentrerad torkning. Dessutom är den extremt tyst och lätt, vilket ökar torkningsförmågan. För ultimat rörelsefrihet har den en sladd på hela fyra meter.

En lyxig hårtork för finsmakare!

Produktdetaljer:

 • Laminair-teknik
 • Cool-wall-teknik
 • Jonteknik
 • 4 meters sladd
 • Reglering av temperatur och hållfasthet
Det vi liker:
 • Laminair-teknik
 • Cool-wall-teknik
 • Många stylingalternativ

GHD Wanderlust Flight Travel Hair Dryer – bäst för resor

GHD Wanderlust Flight Travel Hair Dryer

Ännu en superfön från GHD, men den här gången Wanderlust Flight Travel Travel Blow Dryer, som är en exklusiv resefön som är lätt att ta med sig vart du än går. Om du ofta reser eller är på språng är den här fönen något för dig eftersom kvaliteten är utmärkt.

Varför du ska välja GHD Wanderlust resehårtork

Är du en världsresenär eller är du ofta på resande fot? GHD Wanderlust Flight Travel Blow Dryer är det enda verktyget du behöver för att snabbt föna ditt hår var du än är.

En bra resekompis när du är på språng

GHD Wanderlust Flight Travel Hair Dryer är perfekt för weekendresor eller semestrar. Den lilla resefläkten kan enkelt vikas ihop för att få plats med en i handbagaget och den väger bara 320 gram, vilket gör den lätt att ta med sig på resan. Trots sin lilla storlek är den utrustad med en torkeffekt på 1400 W, vilket garanterar en snabb torkning.

Säker styling var som helst

GHD Wanderlust Flight Travel Hair Dryer är lätt att bära med sig på resan och är dessutom utrustad med ett munstycke för föning, två fläkthastigheter och en kalluftsfunktion som ger en glansfull finish. Den har också justerbar spänning för maximal prestanda oavsett var du behöver den i världen. Sist men inte minst levereras den med en fin förvaringsväska i tyg för att skydda den när du är på språng.

Produktdetaljer:

 • 1400W effekt
 • Vikbar
 • Med förvaringsväska
Det vi liker:
 • Vikbar
 • Kraftfull effekt
 • Motverkar frissighet

HH Simonsen Compact Dryer – Den platsbesparande och resevänliga hårtorken

HH Simonsen Compact Dryer

HH Simonsen Compact Dryer är en exklusiv hårtork som har en kompakt och lätt design. Den har dock inte kompromissat med kvaliteten och trots sin storlek är den fortfarande otroligt effektiv.

Varför du ska välja HH Simonsen Compact Dryer

Denna något mindre hårtork från HH Simonsen är en förvarings- och resevänlig modell. Compact Dryer ligger i en något högre prisklass just på grund av sin kompakta design och sin höga kvalitet och effektivitet. Den har en ergonomisk och lätt design som ökar komforten för dig när du fönar ditt hår.

Tyst men effektiv

Trots storleken på HH Simonsen Compact Dryer är det en av de hårtorkar i detta hårtorktest som har en motor med den högsta effekten: hela 2500 W. Detta innebär att hårtorken fortfarande är lika effektiv som en vanlig hårtork. Trots att den har en motor med 2500 watt effekt är den fortfarande tyst när den används, vilket är mycket imponerande för en så kraftfull hårtork, särskilt i den storleken.

Glänsande hår

Förutom andra egenskaper som en ergonomisk, lätt och kompakt design och en kraftfull men tyst motor är denna HH Simonsen-frisör utrustad med jonteknik. Detta hjälper till att minimera frissighet när du använder hårtork.

Produktdetaljer:

 • 2500W motor
 • 3 meter lång sladd
 • Lättviktig, resestorlek
Det vi liker:
 • Resestorlek
 • Tyst 2500 watt motor
 • Jonisk teknologi minimerar frissighet

GHD Air Professional – Bäst för vänsterhänta personer

GHD Air Professional

GHD Air Professional är storasyster till premiumfönen GHD Aura och har fått exceptionellt bra recensioner och testresultat från Beautyheaven Award, Femina och The Hair Room.

Varför du ska välja GHD Air Professional

På GHD.com får denna GHD air 5 stjärnor av fler än 2 000 konsumenter, och har även utsetts till testvinnare av bland annat Beautyheaven. En hårtork för dig som uppskattar god kvalitet från en av de bästa tillverkarna på marknaden.

Snabb och effektiv föning

GHD Air är utrustad med en kraftfull AC-motor som garanterar snabb och effektiv torkning. Trots den kraftfulla motorn som är utrustad med hela 2100 W är fönen mycket tyst. Modellen är utrustad med jonteknik som minskar frissighet och gör håret glansigt och glänsande.

Elegant design och enkelt underhåll

Modellen har en elegant och professionell design. Dessutom är den utrustad med ett avtagbart filter som samlar in damm och hårstrån och garanterar en lång livslängd. Hårfönen har också två munstycken i olika storlekar.

Produktdetaljer:

 • Jonteknik.
 • 3 meters elledning
 • Inkluderar 2 munstycken för torkning
 • Kontroll av temperatur och styrka
Det vi liker:
 • Jonteknik
 • Lämplig för både höger- och vänsterhänta personer
 • Variabel temperatur- och styrkakontroll

NICMA Styling Professional Hair Dryer – En professionell hårtork till ett bra pris

NICMA Styling Professional Hair Dryer

Det finns inga erbjudanden för tillfället

NIMCA Styling Professional Hair Dryer är en budgetvänlig hårtork av samma kvalitet som de som professionella frisörer använder i salonger. Den är utrustad med en extremt kraftfull motor och har en ergonomisk design som gör att den sitter bekvämt i handen. Det finns också 3 olika värme- och fläktinställningar och en kalluftsknapp för individuell justering av värmen.

Varför välja NIMCA Styling Professional Hair Dryer?

Med en NIMCA Styling Professional hårfön är du garanterad en produkt av hög kvalitet som ger dig ett vackert, glänsande resultat varje gång. Den kraftfulla motorn med hela 2100-2400 watt ger effektiv och snabb föning, även om du har tjockt hår.

Ergonomi för bekvämlighet

NIMCA-modellen är utformad för att sitta bekvämt i handen. Designen är ergonomisk och är användarvänlig och bekväm vid användning. På så sätt blir varje föning bekväm, även om du använder din NIMCA Styling Professional hårtork mycket i vardagen.

Individuella inställningar

En NIMCA Styling Professional Styling Hair Dryer är utrustad med något fler inställningar än många andra hårtorkar. Faktum är att den har så många som 3 olika värmeinställningar och fläktstyrkor. Dessutom har den också en knapp för kall luft. Alla dessa inställningar gör att du kan anpassa fönen exakt till dina individuella behov och din hårtyp.

Produktdetaljer:

 • 2100-2400W motor
 • Kallluftsknapp
 • Vikt: 797 g
Det vi liker:
 • Kraftfull AC-motor 2100-2400 W
 • Ergonomisk design som sitter bra i handen
 • 3 olika värme- och fläktstyrkor

Braun satin hair 7 HD730 – Bäst för torrt och skadat hår

Braun satin hair 7 HD730

Braun satin hair 7 HD730 har fått 4,1 av 5 stjärnor på Amazon.co.uk av mer än 150 användare och 4 av 5 stjärnor på amerikanska Cutehairday.com. I den tyska testtidningen TestFazit får hårtorken första plats, bland annat på grund av dess höga effektivitet och skonsamhet.

Varför du ska välja Braun Satin Hair 7 HD730

Om ditt hår är torrt eller skadat är det en bra idé att välja en hårtork som skonar håret så mycket som möjligt. Braun Satin Hair 7 HD730 är ett utmärkt val med konstant temperatur, jonisk teknik och möjlighet att ställa in temperaturen.

Effektiv och skonsam

Håret slits mera när det utsätts för hög värme. Braun Satin Hair 7 HD730 garanterar effektiv föning utan höga temperaturer. Istället för att skruva upp den skadliga värmen upprätthålls en exakt och konstant temperatur. Modellen kompromissar dock inte med effektiviteten med sina 2200 W. Med den innovativa jontekniken bevaras hårets fuktbalans så att det skyddas så mycket som möjligt under föntorkningen.

Flera värmeinställningar

Braun satin hair 7 HD730 är utrustad med två hastigheter och tre värmeinställningar för individuellt justerbar torkning. Förutom den konstanta temperaturen gör detta den extremt användbar för torrt och skadat hår. Modellen har också en cool shot-knapp som garanterar en snabb temperatursänkning, vilket gör att du kan torka med kall luft.

Produktdetaljer:

 • 2200W
 • 2 hastigheter, 3 temperaturinställningar
 • Jonisk teknik
 • Cool shot -knapp
Det vi liker:
 • Konstant temperatur
 • Jonisk teknik
 • 2200W

REMINGTON AC8605 E51 Colour Protection Dryer Champagne – Bäst för färgat hår

REMINGTON AC8605 E51 Colour Protection Dryer Champagne

Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer är utformad för att skydda och bevara glansen i färgat hår. Den har fått 4,7 av 5 stjärnor på Amazon och 4,3 på tyska Testberichte.

Varför du ska välja Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer

Färgat hår behöver ofta extra vård. Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer är speciellt utformad för att skydda färgat hår och hålla det glansigt.

Extra färg- och värmeskydd

Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer har unik färgskyddsteknik som hjälper till att skydda färgat hår för långvarig glans. Colour protect-funktionen är en intelligent värmesensor som garanterar optimal värme vid varje fön, samtidigt som den förhindrar färgförlust och skador. Modellen är också utrustad med en avancerad mikrokonditioneringsring med sheaolja och UV-filter som överför mikrokondensat till håret vid varje föning, vilket gör att håret blir glansigt och glänsande.

Imponerande kraft

Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer har en imponerande 2300 W AC-motor med lång livslängd. Den ger dig en kraftfull prestanda med snabb och enkel torkning. Den har också tre värmeinställningar och två hastighetsinställningar för individuell styling.

Produktdetaljer:

 • 2300 Watt AC-motor
 • 3 värmeinställningar, 2 hastighetsinställningar
 • 5 års garanti
 • Avtagbart filter
 • 3 meters sladd
Det vi liker:
 • 2300W AC-motor
 • Extra färg- och värmeskydd
 • 5 års garanti

GHD Air Wanderlust hårtork – Mest tidsbesparande

GHD Air Wanderlust hårtork

GHD Air Wanderlust Hairdryer är en kvalitetsfön i vacker design från det välkända GHD. Modellen har fått 4,5 av 5 stjärnor amerikanska trustedreviews.com, där bland annat tonvikten på ovanligt kort torktid, tystnad och design.

Varför du ska välja GHD Air Wanderlust hårtork

Ghd är känt för hög kvalitet och Air Wanderlust Hair Dryer är inget undantag. Med sin kraftfulla motor är den idealisk för dem som vill ha hög kvalitet och kort torktid.

Hög kvalitet och vacker design

Hårfönen är av högsta kvalitet och ger en otroligt kort torktid. Den har inte mindre än 2100 W och kan ställas in på två olika temperaturer, liksom kall luft och den har två fläkthastigheter. Luftfiltret kan tas bort och fönen är därför lätt att rengöra. Jonisk teknologi håller håret glansigt och förhindrar flygigt och elektriskt hår.

Bra användarvänlighet

GHD Air Wanderlust hårfön har en ergonomisk design som gör att den sitter bekvämt i handen. Trots sin effektivitet är den mycket tyst. Med en tre meter lång sladd kan du alltid nå ett uttag. Ett 8 cm brett munstycke ingår, vilket gör det enkelt att rikta luften dit du vill för enklare styling.

Produktdetaljer:

 • Ergonomisk design
 • 2100 W
 • Jonisk teknik
 • 2 temperaturinställningar
 • 2 fläkthastigheter
 • Avtagbart luftfilter
 • 3 meter sladd
Det vi liker:
 • Hög effektivitet
 • Tystlåten
 • Ergonomisk design

Vad ska du vara uppmärksam på när du väljer en hårtork?

Först och främst är det viktigt att tänka på din hårtyp när du väljer din nya fön. Om du har tjockt hår bör du välja en hårtork med mycket effekt och eventuellt höga temperaturer för att torka håret effektivt. Om ditt hår är tunt eller skadat är det viktigt att välja en hårtork som kan ställas in på lägre temperaturer så att håret inte skadas av värmebehandlingen. Om du är villig att offra lite extra är det en bra idé att välja en fön som är speciellt utformad för att skydda fint och torrt hår.

I beskrivningarna ovan anges varje hårtorks effekt. Du kommer inte att få en fysiklektion, men det är ändå en bra att bekanta sig lite med hur effekten anges. Mycket kortfattat berättar antalet watt hur mycket energi en elektrisk apparat använder per sekund. Hårtorkens effekt mäts i watt, vilket innebär att ju högre wattantal, desto kraftfullare är hårtorken.

Om du har naturliga lockar som du vill framhäva är det en bra idé att välja en modell som har en diffusor. Det är en apparat som lyfter och separerar håret under föntorkningen för att skapa lockar och volym som håller i längden. Vissa hårtorkar levereras med en diffusor, medan du i andra fall måste köpa en separat. Om så är fallet kan du leta efter extrautrustning som kan monteras på den hårtork du köper. Men om du vill ha rakt hår eller om du vill komma ända ner till rötterna för att få extra volym kan du överväga en modell med ett munstycke för föning, vilket gör det lättare att fokusera värmen på ett ställe.

Sist men inte minst bör du kontrollera om hårtorkens jonteknik används. Jonteknologin hjälper till att förhindra frissighet och statisk elektricitet. Om ditt hår har en tendens att frissas eller bli ojämnt, är det en bra idé att välja en hårtork som använder den här smarta tekniken.

Tips om hur du tar hand om ditt hår när du fönar det

När du torkar håret med en hårtork kommer det i kontakt med hög värme, vilket kan skada håret. Därför är det en bra idé att använda en produkt som är speciellt utformad för att skydda håret från värmeeffekter, till exempel en värmeskyddsspray.

Vänd också alltid riktingen på fönens luftström nedåt, så att du torkar håret med fjällen och inte mot dem. Detta ger ett friskare och glansigare hår.

Sist men inte minst bör du alltid se till att torka håret helt och hållet. Fuktigt hår är mer sårbart än torrt hår och lättare att bryta sönder.

Källor

Femina

Femina har skrivit en artikel om hur du får ut det bästa av din fön. Den ger dig 5 tips om hur du kan hålla ditt hår vackert och friskt, samtidigt som du snabbt kan gå ut genom dörren.

Cosmopolitan

I den här artikeln från Cosmopolitan recenseras den nya ghd Aura-fönen, så vi har använt den för att få en uppfattning om hur den är. Du kan läsa hela artikeln genom att klicka på länken.

Inspekto.se 

Det här är ett svenskt test av hårtorkar, och den tar upp en del bra saker om de olika hårtorkarna och har hjälpt oss att göra vårt val.

Pricerunner.se

Pricerunner har också gjort ett test av hårtorkar. De har faktiskt testat 11 olika hårtorkar. De fokuserade på användarvänlighet, resultat och slutligen temperatur och blåskraft.

Beautyheaven.com.au 

Beautyheaven recenserar och skriver om olika produkter och den här artikeln handlar om ghd Air.

GHD 

Vi använde ghd:s egen webbplats för att hitta information om deras produkter.

Amazon

På Amazon fann vi att Remington AC8605 E51 Colour Protection Dryer hade fått 4,7 stjärnor av 5 från 234 konsumenter. Detta är en bra indikation på att konsumenterna är nöjda med produkten.

Hårrummet 

Ännu en artikel om ghd Air. I den här artikeln granskas torktumlaren i detalj, så om du fortfarande är osäker på ghd Air kan du gå till The Hair Room för att läsa mer om den.

Slutsats av testet

Det här är en tysk recension av Braun-fönen (Satin Hair 7 HD), och en mycket detaljerad sådan.

Testberichte.de 

Återigen en tysk webbplats, men den här gången är det en recension av Remington D5950 Pro-Air Dry, så om tyska är din starka sida och du vill veta mer om just den hårtorken kan du gärna läsa mer ingående om den.

Slutsats

I det här testet har vi utvärderat 11 olika hårtorkar och Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E är testvinnare. Det är en riktigt effektiv hårtork med en kalluftsfunktion utöver det vanliga och en funktionell design. På det hela taget är Babyliss Bronze Shimmer 2200W D566E ett bra val för en högkvalitativ och snygg hårtork.

I kategorin bäst för priset har vi utsett Babyliss Expert 2100W Hair Dryer, som är en riktigt kraftfull och effektiv hårfön för sitt låga prise. Om du inte använder din hårtork dagligen, eller om du bara behöver den för att skapa volym i ditt raka hår, är Babyliss Expert ett riktigt bra val.

På hedersplatsen står premiumfönen från GHD Aura. Den är tillverkad med den senaste teknologin och har många lyxiga detaljer. Detta har gett den fina recensioner och rekommendationer från bland annat Cosmopolitan och svenska Bäst-i-Test. GHD Aura är verkligen en lyxig hårtork för den kvalitetsmedvetne.