Hamburgerpress test 2022

1
Rösle Hamburgerpress 8 cm

Denna hamburgerpress från Rösle är det perfekta valet då du vill kunna göra egna hamburgare hemma. Tack vare dess tillverkning i gjutjärn, är den hållbar och robust för fin form för hamburgare och enkelt arbete. Mer info Det enda du behöver göra för att skapa magi med denna hamburgerpress från Rösle är att placera valfri blandning av malet kött i formen och sedan pressa. Då får du en mycket fin form med den enligt många…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Rösle Hamburgerpress 8 cm 269 kr. Glasochinterior
Gefu Spark Hamburgerpress 13,4 cm 380 kr. Bagaren och Kocken
Weber Original Hamburgerpress 8,5 cm##
Kamado Sumo Hamburgerpress##
Léuké Veggie Burgarpress##
Mini Hamburgerpress 6 cm 380 kr. Bagaren och Kocken

För inte alls många år sedan var hamburgare något som starkt brukade förknippas med flottig och enkel snabbmat – och definitivt inte något av en mer avancerad delikatess med fina råvaror och till och med hantverk. Detta har dock ändrats allt mer, i takt med att det poppar upp reko hamburgerställen i var och varannat gathörn runt om i landet. Här experimenteras det med olika typer av hamburgare, och du kan få allt från välgjorda klassiker till hamburgare med tryffel och karamelliserad lök. Denna boom kan inspirera till att göra egna hamburgare hemma, och något som är avgörande för goda hamburgare är ett riktigt bra kött, där en hamburgerpress är oumbärlig.

Av naturliga skäl kanske du inte känner dig särskilt hemma bland marknadens olika hamburgerpressar, så därför har du kommit helt rätt. Vi har här samlat marknadens bästa hamburgerpressar, och guidar dig när du ska köpa en hamburgerpress – allt för att du ska hitta den bästa hamburgerpressen för dig!

Rösle Hamburgerpress 8 cm – Hamburgerpress bäst i test

Denna hamburgerpress från Rösle är det perfekta valet då du vill kunna göra egna hamburgare hemma. Tack vare dess tillverkning i gjutjärn, är den hållbar och robust för fin form för hamburgare och enkelt arbete.

Mer info

Det enda du behöver göra för att skapa magi med denna hamburgerpress från Rösle är att placera valfri blandning av malet kött i formen och sedan pressa. Då får du en mycket fin form med den enligt många alldeles perfekta diametern på 8 cm. Som man brukar säga – är de små får man ta två. Dessutom får köttet ett fint och gott mönster med grillränder som du vet kan bli sådär lagom brända och krispiga efter en tur i pannan?!

Pressen är tillverkad med en non-stick beläggning i stämpeln vilket säkerställer att ingenting fastnar när du formar dina hamburgare. Detta kan upplevas mycket mer hygieniskt än pressar tillverkade i plast. Att den dessutom är tillverkad i det hållbara gjutjärnet gör att den inte kommer att gå sönder i första taget.

Till sist har den en cool design i form av ett handtag som en knopp, vilket dock kan upplevas som något svårt att hålla i, speciellt om du har blöta händer. Detta överskuggar dock inte pressens andra egenskaper som sammantaget gör den till den bästa overall då du ska pressa hamburgare hemma.

Det vi liker:
 • Lagom storlek på 8 cm med valfri tjocklek
 • Hållbart och robust material i gjutjärn
 • Ger fina och goda grillränder
 • Kan klassas som prisvärd
Det vi ikke liker:
 • Handtaget i form av en knopp kan vara svårt att arbeta med
 • De hungriga kan tycka att hamburgarna blir för små

Gefu Spark Hamburgerpress 13,4 cm – Bästa större

Denna hamburgerpress är den perfekta för de hungriga typerna, då den har en lite större diameter på hela 13,4 cm. Dessutom är formen i rostfritt stål fördjupad, vilket gör att tjockleken på hamburgaren även den blir större än vanligt.

Mer info 

De hungriga kan numer sluta vara just det – hungriga, tack vare den rejäla storleken på pressen från Gefu. Med en diameter på hela 13,4 cm kan du få till den perfekta mättande burgaren, speciellt om du ser till att utnyttja även dess fina djup i formen av rostfritt stål.

Designen är snygg och högkvalitativt tysk. Du får något av en inredningsdetalj med knoppen i det vita porslinet och den hållbara brickan i rostfritt stål. Du kommer att kunna upprätthålla en hög nivå av hygien, tack vare att pressen tål maskindisk.

Utöver att vara fin och hållbar i en stor storlek, är den, precis som den allra bästa hamburgerpressen ovan i detta hamburgerpress-test, ränder som ger dig ett gott mönster på burgaren. Sammantaget den bästa av de större modellerna!

Det vi liker:
 • Stor storlek i både höjd och diameter
 • Högkvalitativ tysk design med vitt porslin och rostfritt stål
 • Tål maskindisk
Det vi ikke liker:
 • Om burgaren är för bred kan den bli torr om den inte är tillräckligt tjock
 • Högre prisklass

Weber Original Hamburgerpress 8,5 cm – Bästa billiga bbq hamburgerpress

Med denna hamburgerpress från Weber kan du låta Weber fixa den perfekta grillkvällen – för du kanske är en av de enormt många som har en Webergrill. Nu kan du lägga riktigt goda och runda hamburgare pressade av Weber på grillen, och detta till ett lågt pris om du väljer att köpa denna hamburgerpressen.

Mer info

Weber är för många känd som “kungen av grillar” – och varför skulle inte dess kapacitet när det kommer till grillar kunna fulländas genom att Weber även ser till att du kan pressa den perfekta burgaren? Här får du nämligen en mycket bra bbq hamburgerpress att forma köttet till din hamburgare med – oavsett om det är kött eller vegetariskt. Du får då en perfekt hamburgare-form.

Med många andra hamburgerpressar i detta hamburgerpress-test väljer du själv hur mycket du pressar för att på så sätt bestämma storlek, men det kräver rätt mycket känsla och kanske till och med tillgång till en köksvåg. Detta krux undviker du med denna Weber bbq hamburgerpress, som du kan ställa in på två standardstorlekar på hamburgaren – 125 eller 250 gram.

Dess design är cool med ett genomskinligt lock i plast, så att du har full uppsikt på arbetet. Som om inte allt detta vore nog säljs pressen till ett lågt pris, så du behöver inte känna att alla dina besparingar går åt när du ska köpa en riktigt bra bbq hamburgerpress. Sammantaget den bästa hamburgerpressen av de till ett lägre pris.

Det vi liker:
 • Du kan köpa den till ett plånboksvänligt pris
 • Möjlighet att ställa in storlek på 125 eller 250 gram
 • Full koll på arbetet med ett genomskinligt lock i plast
Det vi ikke liker:
 • Kan ge ett instabilt och billigt intryck i plast

Kamado Sumo Hamburgerpress – Bästa för smashed burgers

Det mest uppenbara att använda en hamburgerpress till är för många är att pressa biffar till hamburgaren, och då få köttet i en optimal och jämn storlek i formen. Med denna smasher från Kamado kan du dock på bästa sätt göra som proffsen – smasha burgaren. Detta är den bästa hamburgerpressen när det kommer till multifunktionalitet och smashed burgers!

Mer info

De pressar som vi hittills har presenterat av de hamburgerpressar på marknaden som är de bästa har ett handtag och en form i vilken köttet till din hamburgare placeras. Denna hamburgerpress från Kamado Sumo skiljer sig från dem i det att den inte har någon form, utan endast ett handtag. Detta är för att den på bästa sätt ska kunna hjälpa dig att få till smashed burgers. Du behöver alltså bara rullar köttet, lägga det i en het panna, och sedan smasha med handtaget och därmed få de bästa möjliga biffarna.

Saftigheten är på en annan nivå, och dina biffar kan bli lite charmigt asymmetriska som möjliggör för goda brända kanter. Du kan förutom köttet till hamburgaren dessutom använda den till när du steker bacon, quesadillas, och mer.

Denna hamburgerpress från Kamado Sumo är smart designad i hållbart gjutjärn och med ett stabilt handtag i trä för optimal arbetsprocess då du ska göra hamburgare. Detta handtag håller sig säkert nog svalt under hela processen. Som kuriosa och kvalitetstecken kan vi nämna att Kamado Sumo är ett varumärke framtaget tillsammans med stjärnkocken, och något av en specialist på hamburgare, Johan Jureskog – så du håller det bästa i din hand.

Det vi liker:
 • Multifunktionell modell du kan smasha både biffar och mackor med
 • Robust design i gjutjärn så den kommer inte att gå sönder i första taget
 • Smidigt handtag att hålla i då du vill få goda hamburgare
 • Perfekt hamburgerpress att göra smashed burgers med
Det vi ikke liker:
 • Kräver lite annan teknik att göra smashed burgers då denna saknar form
 • Slät på undersidan vilket gör att du inte får grillränder

Léuké Veggie Burgarpress – Bästa för vegobiffar

Bara för att man vill få in mer grönt i sin kost, av hälso- och/eller miljöskäl, ska man inte behöva undvika riktigt goda hamburgare. Det är faktiskt fullt möjligt att fixa riktigt goda vegetariska biffar, och då få bästa hjälp av denna press från Léuké – den bästa hamburgerpressen för vegetariska biffar till hamburgare eller någon annan god rätt.

Mer info

Vid en första anblick av denna hamburgerpress kan det vara svårt att avgöra vad det faktiskt är och vad den ska användas till. Designen lämnar nämligen mycket åt fantasin – men är riktigt snygg och stilren, i vitt och trendigt ljusgrön silikon som gör att du inte behöver skynda dig att ställa iväg den efter användning.

Vidare är Léuké Veggie Burgarpress en väldigt smart designad press, som ger oss den välbehövliga hjälpen för att laga mer vegetarisk mat. Den är nämligen särskilt utformad för att göra biffar av plantfärs, snarare än nötfärs. Att göra vegobiffar är smart ur både klimat- och hälsoperspektiv, men inte alla gånger ur ett smidighets- och tidsperspektiv. Detta råder dock denna Léuké Veggie Burgarpress bot på, då dess mjuka silikon är den bästa hjälpen för att enkelt få dina biffar ur formen och ner i pannan.

I formen finns dessutom plats för ost – vegansk eller vanlig, som sätter en extra god touch till det du pressar. Sammantaget den press som är bäst i test för vegetariska biffar.

Det vi liker:
 • Perfekta konstruktionen för biffar av plantfärs
 • Snygg och stilren design
 • Tillverkad av 100% BPA-fri silikon
Det vi ikke liker:
 • Tål inte maskindisk, vilket annars kan vara önskvärt då silikonet kan upplevas suga upp livsmedel

Mini Hamburgerpress 6 cm – Bästa 3-i-1 för små biffar

Det enda som kan slå en hamburgare måste ändå vara tre hamburgare?! Med denna Mini Hamburgerpress i aluminium kan du nämligen tillverka 3 biffar samtidigt – så det är inte bara en dubbel hamburgerpress, utan en trippel. Oavsett om de tre har samma smak eller inte, är denna den perfekta, spektakulära lösningen du bör köpa till festen eller stora middagen hemma.

Mer info

När du har gäster över och ska bjuda på plockmat eller försnacks är det inte mycket som går upp emot att bjuda på egna små sliders. Det kan dock ta en del tid att stå och pressa massa biffar, till och med om du har en dubbel hamburgerpress, men det kan du vinka hejdå till med denna Mini Hamburgarpress som är en 3-i-1 lösning. Du pressar alltså 3 biffar på en och samma gång, som sedan direkt kan åka ner i pannan. Du behöver således inte oroa dig för att du får olika storlekar då du ska göra hamburgare som ska vara perfekta.

Storleken är liten på 6 cm i diameter, vilket gör att du kan experimentera med köttet och smaker på det om du vill. Det vanliga köttet kan även bytas ut mot olika varianter av grönsaksfyllningar eller fisk.

Denna hamburgerpressen är tillverkad i aluminium med en non-stick beläggning, vilket gör arbetet smidigt. Du håller i ett stabilt handtag i trä, vilket ger hamburgerpressen en reko känsla. I formen är mönstret räfflat, vilket ger den fina och goda smaken av lagom stekt eller grillat. Allt som allt är detta den bästa hamburgerpressen då du snabbt och smidigt vill göra dina bästa sliders, som du inte kommer ångra dig att köpa!

Det vi liker:
 • Effektivisera matlagningen med 3-i-1
 • Mindre storlek gör att du kan experimentera med fler smaker
 • Robust tillverkad i aluminium
Det vi ikke liker:
 • Tar upp en del plats att förvara jämfört med andra pressar
 • Tål inte maskindisk så dess aluminium behöver diskas för hand
Product 1 Product 2 Product 3 Product 4 Product 5 Product 6
Typ Hamburgerpress Hamburgerpress Hamburgerpress Smasher Vegopress 3-i-1 press
Storlek 8 cm 13,4 cm 8,5 cm (125 – 250 g) 17 cm 11 cm 3×6 cm
Material Gjutjärn Rostfritt stål Plast Gjutjärn BPA-fri silikon Aluminium
Tål maskindisk Nej Ja Ja Nej Nej Nej
Varumärke Rösle Gefu Weber Kamado Sumo Léuké Mini

Hur man väljer den bästa hamburgerpressen

Nu har du fått koll på marknadens bästa hamburgerpressar och insett att det finns vissa sätt på vilka de skiljer sig åt. Detta kan handla om såväl de olika storlekar och olika material som finns, som typ av kött som de är optimerade för. Med syftet att du ska känna att du gör det bästa valet när du vill köpa din egen press går vi här igenom några aspekter du kan ha i åtanke i köpet. På så sätt ökar chanserna avsevärt att du får den goda hamburgaren ever nästa gång det står på menyn!

Storlek

Har storleken någon betydelse? När det kommer till biffar till hamburgare är svaret ja! På sätt och vis är det inte mycket som går upp emot en riktigt rejäl hamburgare, men faktum är att en alldeles för stor press kan snarare göra köttet torrt. En för liten press kan däremot vara just för liten och inte mätta som det ska.

Det finns olika storlekar, men som ofta gäller att ‘lagom är bäst’ även när det kommer till att göra hamburgare, vilket generellt innebär mellan 8 och 11 cm i diameter. Är du däremot ute efter att göra sliders till buffé eller plock kan ännu mindre vara det bästa alternativet. Tänk också på att storleken även handlar om tjocklek, och inte bara diameter – så tänk igenom vad du är sugen på.

Material

Vilket material din hamburgerpress är tillverkad av påverkar bland annat dess hållbarhet, och marknadens hamburgerpressar kommer i olika material såsom aluminium, rostfritt stål och gjutjärn. Kanske har du hört talas om gjutjärnsgrytor som någon bestämde sig för att köpa för riktigt länge sedan, och sedan går i arv i generationer? Det indikerar alltså den fantastiska hållbarheten i gjutjärn, och varför du då kan välja att köpa även en press i gjutjärn.

Pressar i gjutjärn och aluminium kan ofta ha en non-stick beläggning vilket gör rengöring smidigare, och därmed väger upp för att de ofta inte kan diskas i diskmaskinen. Det finns även hamburgerpressar i plast och silikon som ofta är lite billigare.

Mönster

Med mönster avses huruvida en hamburgerpress är räfflad eller inte. Om pressen är räfflad ger den goda grillränder, som gör att din hamburgare steks på bästa sätt och får en god, lagom bränd yta mot ränderna. Många kockar rekommenderar att steka hamburgare framför att grilla dem, och med en press med grillränder får du ändå något av en grillkänsla.

Kött eller vego

Det klassiska är att man ju gör biffar av kött, men av klimat- och hälsoskäl finns det goda (no pun intended) anledningar att prova på att göra biffar av grönsaker. Vegobiffar har dock en tendens att inte hålla ihop lika fint som biffar av kött, varför en burgarpress särskilt utformad för vegobiffar kan vara bra att överväga.

Däremot ska nämnas att hur bra dina vegobiffar blir till stor del handlar om dina ingredienser, och biffar gjorda på exempelvis bönor och rivna rotfrukter som blandas med ägg brukar gå fint att göra med vilken burgarpress som helst.

Hur används en hamburgerpress

Det är ganska enkelt att använda en hamburgerpress, men det finns några särskilda tricks och saker du kan tänka på för att göra det på allra bästa sätt och därmed få den godaste hamburgaren.

En av de främsta grundpelarna är att mäta upp köttet med en köksvåg för att säkerställa att dina hamburgare inte bara är konsekventa i storlek utan också konsekventa i tjocklek och densitet. Om dina hamburgare har exakt samma storlek, tjocklek och densitet har du kött som ska tillagas exakt samma tid och du kommer inte ha problem med att vissa är överkokta eller underkokta. Följ stegen nedan på vägen mot de bästa burgarna!

 1. Mät upp ditt hamburgerkött i bollar med en köksvåg för att säkerställa enhetlighet
 2. Beroende på utformningen av din hamburgarpress – huruvida den har non-stick beläggning eller inte kan du här använda bakplåtspapper under och/eller på toppen av köttet
 3. Lägg en av dina uppmätta bollar av kött i pressen
 4. Tryck ner pressen tills den stannar
 5. Ta bort köttet från pressen och lägg åt sidan
 6. Upprepa tills du har gjort allt ditt kött
 7. Lägg biffarna i en riktigt het panna, och täck de gärna med ett lock så att värmen bevaras

Använder du istället en smashare väger du upp köttet i bollar och lägger sedan i en het panna, för att där, med hjälp av järnet, pressa bollarna till perfekta “patties”. Mums!

FAQ

Vilken hamburgarpress är bäst i test?

Rösle Hamburgerpress 8 cm är den hamburgarpess som är bäst i test, då den är praktisk, pålitlig och prisvärd för nybörjaren och den erfarne. Testets andra hamburgerpressar är dock bra på sina sätt!

Kan man göra vegoburgare i en hamburgerpress?

Ja, du man kan göra vegoburgare i en hamburgerpress. Det finns hamburgerpressar särskilt utvecklade för kraven som plantfärs ställer, men var inte rädd för att prova även en vanlig modell för vego.

Vad är skillnaden på en hamburgerpress och en smasher?

Skillnaden på en hamburgerpress och en smasher är att den senare inte har en form i vilken köttet placeras och pressas som en vanlig press, utan då lägger du en boll av köttet i pannan och smashar.

Hur rengör man en hamburgerpress?

Hur man rengör en hamburgerpress beror på materialet den är tillverkad av. Pressar i t.ex. plast funkar generellt att diska i diskmaskinen, men det är inte det bästa för pressar i t.ex. gjutjärn.