Glassmaskin Test (2022) → 10 glassmaskiner som är bäst i test

1
DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin

Denna modell, DeLonghi ICK 6000, är den bästa glassmaskinen på flera sätt, både tack vare dess funktionella och designmässiga egenskaper. Du vill gärna ha DeLonghi ICK 6000 stående framme, eftersom den har utvecklats med en snygg design som smälter in i det moderna köket. Maskinen är utrustad med en oberoende kompressor och mekanisk ventilation. Du kan alltså servera glassen efter inte särskilt lång tid alls - bara 20 till 40 minuter. I Råd & Röns…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin 3.565 kr. Compumail
Sage BCI600 Smart Scoop Glassmaskin##
Steba IC30 Glassmaskin##
Nemox Dolce Vita 1,5 liters Glassmaskin##
Wilfa ICM C15 Glassmaskin 2.337 kr. Tretti
Nemox NXT1 L’Automatica Glassmaskin 9.299 kr. Glasochinterior
Wilfa Vanilla XL ICM-2SB Glassmaskin##
Steba IC150 glassmaskin##
Nemox Gelato Pro 1700 Up Glassmaskin##
Melissa 2,0 liters Glassmaskin 2.799 kr. Tretti

Läs om de 10 bästa glassmaskinerna i detta test av glassmaskiner, där du hittar exempel på bra maskiner med och utan inbyggd kompressor. Bland de bästa glassmaskinerna har vi utsett DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin till bäst i test, eftersom den utmärker sig på testets parametrar: effektivitet, kapacitet, utseende och pris. Men du kanske faller för en annan modell än testvinnaren?

Alla de utvalda modellerna är de bästa glassmaskinerna på marknaden och bäst i test på sitt sätt med hög funktionalitet, så det är fritt fram för dig att välja den glassmaskin som passar dina behov bäst. Utöver att guidas till den bästa glassmaskinen får du i slutet av artikeln också information om skillnaden mellan en glassmaskin med och utan inbyggd kompressor, samt vilka centrala parametrar du behöver hålla koll på och faq – vanliga frågor. Allt för att du ska vara förberedd för när du ska köpa en glassmaskin för att kunna göra glass hemma.

DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin – Glassmaskin bäst i test

Denna modell, DeLonghi ICK 6000, är den bästa glassmaskinen på flera sätt, både tack vare dess funktionella och designmässiga egenskaper. Du vill gärna ha DeLonghi ICK 6000 stående framme, eftersom den har utvecklats med en snygg design som smälter in i det moderna köket. Maskinen är utrustad med en oberoende kompressor och mekanisk ventilation. Du kan alltså servera glassen efter inte särskilt lång tid alls – bara 20 till 40 minuter. I Råd & Röns test av glassmaskiner har dess närbesläktade modell, ICK 5000, fått mycket bra betyg, vilket är ett bra kvalitetsmärke även för denna ICK 6000. Fortsätt läs så kommer du förstå att detta är en grym glassmaskin!

Därför ska du välja DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin

Om utseendet på din glassmaskin betyder lika mycket för dig som dess funktionella konstruktion, så kan du välja den här varianten från märket DeLonghi som enligt oss är den bästa glassmaskinen på marknaden. DeLonghi ICK 6000 Glassmaskin har utvecklats med en snygg design i åtanke som passar bra in i det moderna köket. Du kommer därför inte att känna att du måste ställa undan din glassmaskin direkt, eftersom den är tillräckligt snygg att ha stående framme. Maskinen levereras också med en skål med en kapacitet på 1,2 liter i rostfritt stål, en receptbok, ett transparent lock och en glasskopa, så att du kan komma igång direkt.

Denna modell har utvecklats med en självständig kompressor och mekanisk ventilation så att glassen är klar på nolltid. Du behöver inte ens ha glassen i frysen innan du serverar den. En annan fördel med denna glassmaskin är att den är utvecklad med halkfria fötter så att den alltid kommer att stå stadigt på bordet under tillagningen. Glassmaskinen från DeLonghi har tidigare utsetts till den bästa glassmaskinen av det danska konsumentrådet Tænk. I Råd & Röns test av glassmaskiner har dess närbesläktade modell, ICK 5000, fått mycket bra betyg, vilket är ett bra kvalitetsmärke även för denna ICK 6000. Dessutom hyllas den till skyarna av flera konsumenter, så du behöver inte bara lita på våra ord när det gäller maskinens höga kvalitet. Nej, med denna bästa glassmaskinen får du allting du förväntar dig när du ska köpa en glassmaskin och kunna göra glass som är riktigt god! 

Produktinformation

 • Höjd: 24,5 cm
 • Djup: 42,6 cm
 • Bredd: 32,6 cm
 • Vikt: 14,5 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 230 watt
 • Max kapacitet: 1,2 liter
 • Produktionstid: Mellan 20 och 40 minuter
Det vi liker:
 • Utvecklad med en stilren design med en skål i rostfritt stål
 • Halkfria fötter säkerställer att maskinen håller sig fast under tillagningen
 • Utrustad med en självständig kompressor och mekanisk ventilation
 • Utnämnd till den bästa glassmaskinen av det danska konsumentrådet Tænk och får ständigt bra recensioner

Sage BCI600 Smart Scoop Glassmaskin – Den bästa multifunktionella glassmaskinen

Denna glassmaskin, Sage BCI600 Smart Sccop, har utvecklats i samarbete med Heston Blumenthal, en världsberömd kock från England. Så du kan vara säker på att den kommer att leva upp till dina förväntningar, eftersom detta samarbete resulterar i en högkvalitativ glassmaskin. Glassmaskinen har en självständig, egen kompressor och 12 inställningsalternativ, så att du kan göra många typer av glass – t.ex. sorbet och frozen yoghurt. Den är dock fortfarande enkel att använda och är ett perfekt val för att kunna få glassen precis som den ska vara!

Därför ska du välja Sage BCI600 Smart Scoop Glassmaskin

Vill du ha möjlighet att göra frozen yoghurt, sorbet, gelato och mer? Allt detta hemma, med din egen glassmaskin? I så fall ska du investera i ‘the Smart Scoop’ från Sage, som av testets olika glassmaskiner är den bästa när det handlar om multifunktionalitet. Dess höga kvalitet beror bland annat på att den är utvecklad i samarbete med stjärnkocken Heston Blumenthal. Det finns här extra fokus på att utveckla en väl fungerande maskin av hög kvalitet, inte minst med ett fokus på att vara multifunktionell. Detta illustreras bland annat genom att du kan ställa in den på 12 olika inställningsalternativ. Dessutom kan glassmaskinen känna av glassens konsistens så att du kan göra glass på allra bästa sätt.

‘The Smart Scoop’ från Sage har en användarvänlig konstruktion trots många inställningsalternativ. Att glassmaskinen är så pass enkel att använda beror på att du enkelt kan växla mellan program, temperaturer och tid via en användarvänlig LCD-display. Maskinen är också utvecklad med en självständig, egen kompressor som kan kyla alla typer av glass på mindre än en timme. Och är du inte redo att direkt servera glassen då den har gjorts klart i maskinen? Du behöver inte ställa in skålen i frysen, utan kan istället låta glassen stå i maskinen i upp till 3 timmar då den håller glassen kall.

Du behöver inte bara lita på våra ord när det gäller funktionalitet hos Sage BCI600 Smart Scoop. Modellen har fått bra betyg och utsetts till bäst i ett test av det danska konsumentrådet Tænk i juni 2020 samt av Råd & Rön i 2020. De berömmer bland annat denna glassmaskin för sin förmåga att göra glass av olika sorter, låga energiförbrukning och låga ljudnivå.

Produktdetaljer

 • Höjd: 23 cm
 • Djup: 26 cm
 • Bredd: 39 cm
 • Vikt: 16 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 200 watt
 • Max kapacitet: 1 liter
 • Produktionstid: 60 minuter
Det vi liker:
 • Multifunktionell glassmaskin med 12 inställningar som kan göra alla typer av glass
 • Användarvänlig design med användarvänlig LCD-display
 • Utvecklad i samarbete med Heston Blumenthal och har utsetts till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk samt Råd & Rön
 • Maskinen håller glassen kall i upp till 3 timmar, men fryser den på bara en timme

Steba IC30 Glassmaskin – Den bästa billiga glassmaskinen

Det finns flera fördelar med att investera i denna billiga glassmaskin, IC30, från märket Steba. Först och främst är modellen mycket billigare än andra bra glassmaskiner på marknaden, så detta är marknadens bästa budgetval. Dessutom har den en stor kapacitet på 1,5 liter och förbereder glass på bara 20 till 40 minuter. Modellen är också lätt i vikt och tar inte upp mycket utrymme, varför den också är ett av de bästa valen för ett mindre kök.

Därför ska du välja Steba IC30 Glassmaskin

Om du inte har den största budgeten att köpa en glassmaskin för, men inte vill kompromissa med maskinens funktionalitet, utan fortfarande vill ha en bra glassmaskin att göra god glass med, rekommenderar vi dig att investera i detta modell från Steba. Maskinen säljs till ett plånboksvänligt pris, som de flesta kan ha råd med, men har fortfarande ett stort antal bra funktioner. Det är just av denna anledning som modellen har fått en plats bland marknadens bästa glassmaskiner, där den är marknadens bästa budgetval. Du kan förbereda upp till 1,5 liter glass i maskinen, vilket motsvarar drygt 20 skopor. Så det finns helt klart nog med glass för den stora familjen, och om du får gäster över på besök! 

Maskinen kan ställas in via en lättanvänd LCD-display, som bl.a. har en timerfunktion som kan ställas in mellan 20 och 40 minuter. Den avtagbara skopan, som kan tvättas i maskin, gör att maskinen också är enkel att rengöra efteråt. Som en extra bonus kan du enkelt flytta maskinen eftersom den bara väger 2,9 kg och har en kompakt design. Så du behöver inte nödvändigtvis ha den stående framme på bordet när den inte används. Maskinen går på batteri, så du behöver inte heller se till att den är nära ett eluttag. Under maskinen hittar du gummifötter som säkerställer att den står stadigt då du gör i ordning din glass! 

Produktdetaljer

 • Höjd: 24 cm
 • Djup: 20 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Vikt: 2,9 kg
 • Färg: Silver och svart
 • Maximal kapacitet: 1,5 liter
 • Produktionstid: Mellan 20 och 40 minuter
Det vi liker:
 • Säljs till ett billigt pris jämfört med andra glassmaskiner
 • Utvecklat i en kompakt och lätt design, så den är lätt att flytta runt
 • Halksäkra gummifötter säkerställer att glassmaskinen inte rör sig när den används
 • Enkel att rengöra, eftersom den är utvecklad med en avtagbar maskintvättbar skopa

Nemox Dolce Vita 1,5 liters Glassmaskin – Den bästa glassmaskinen utan kompressor

Denna glassmaskin från märket Nemox har ingen inbyggd kompressor, vilket innebär att maskinen inte fryser glassen av sig själv, utan innan glassen är klar måste den frysas i 18 till 24 timmar innan användning. Ändå skulle vi rekommendera dig att investera i denna glassmaskin, eftersom den är enkel att rengöra, har en reptålig konstruktion och en design som gör den bra på att göra precis den glass du vill ha – oavsett om det är glass, sorbet eller frozen yoghurt. Dessutom är den enkel att använda!

Därför ska du välja Nemox Dolce Vita 1,5 liters glassmaskin

Har du inte något emot att glassen ska stå i frysen i 18 till 24 timmar innan du kan njuta av den? I så fall behöver du inte köpa en glassmaskin med en inbyggd kompressor utan kan istället spara lite pengar genom att välja den här modellen från Nemox. Bortsett från att du inte kan njuta av glassen kort tid efter att du förberett den, då glassen ska stå i frysen görst, finns det egentligen inga nackdelar med att välja denna glassmaskin utan inbyggd kompressor. Den står sig väl mot de bästa på marknaden när du gör glass. Modellen har en solid konstruktion i krom med en inre skål av polerat rostfritt stål som är reptålig, hygienisk och enkel att rengöra.

Skålen är också tillverkad med dubbla väggar, vilket gör att den kan hålla en temperatur på -10 grader i upp till två timmar. Så du kan även välja att använda skålen för att snabbt kyla dina drycker eller hålla isbitarna kalla när du har dem stående framme, så den är inte bara begränsad till att använda till när du gör glass. Du kan göra alla typer av glass, t.ex. vanlig glass, sorbet, frozen yoghurt etc. Maskinen är perfekt för nybörjare eller personer som vill göra processen så enkel som möjligt. Den är användarvänlig och enkel i konstruktion med en propeller och hål i locket, så att du kan lägga till fler ingredienser på vägen och har en kapacitet på 1,5 liter så att du kan få glassen precis så som den bästa glassen ska vara!

Produktdetaljer

 • Höjd: 22 cm
 • Djup: 19,5 cm
 • Bredd: 19,5 cm
 • Vikt: 2,8 kg
 • Färg: Vit eller svart
 • Effekt: watt
 • Max kapacitet: 1,5 liter
 • Produktionstid: 20 till 40 minuter
Det vi liker:
 • Enkel rengöring och har en reptålig konstruktion för bättre hållbarhet
 • Hög användarvänlighet och enkel design gör den till den bästa för nybörjare
 • Inbyggd propeller och öppningen i locket gör det enkelt att hälla i ingredienserna
 • Kan hålla dricka och isbitar kallt länge

Wilfa ICM C15 Glassmaskin – Snygg och prisvärd glassmaskin

Det finns en mängd bra glassmaskiner på marknaden, men om du vill vara helt säker på att få en modell som kombinerar tre av de kanske mest centrala parametrarna för att göra den bästa glassen kan du känna att ett grymt köp gör du om du väljer Wilfa ICM C15 Glassmaskin. Detta är nämligen en modell som både är snygg, prisvärd och funktionell. Så vill du ha en näst intill komplett glassmaskin, bäst i test på sitt sätt alltså, kan du på goda grunder välja Wilfa ICM C15!

Därför ska du välja Wilfa ICM C15 Glassmaskin

Om du vill få tag på en av de bästa glassmaskinerna på marknaden rekommenderar vi att du tittar på denna Wilfa ICM C15. När du gör glass garanterar maskinen dig den godaste glassen efter bara en timme, och detta utan att du inte behöver lägga in varken skål eller glass i frysen innan du vill äta glassen, eftersom Wilfa ICM C15 är glassmaskin en kompressor. Samtidigt som glassen du tillagar i Wilfa ICM C15 blir en fest för munnen är det under processen även en fest för ögat. Modellen har nämligen utvecklats med grym känsla för fin design, i borstat rostfritt stål. 

Wilfa ICM C15 har dessutom ett transparent lock med smart öppning så att du under tillagningen kan tillsätta ingredienser och ha full koll på hur det går för glassen. Du kan även hålla koll via en LCD-display samt med en digital timer, om du vill göra annat än att hela tiden själv ha stenkoll på exakt tid. Glassmaskinen levereras med en avtagbar aluminiumskål på 1,5 l, så det finns gott om glass för ett större hushåll. Dessutom är rengöring av Wilfa ICM C15 smidig, då du kan diska alla lösa delar i diskmaskinen. Detta är alltså en av marknadens bästa glassmaskiner, och att den är bäst i test håller dess användare med om, då den får bra betyg hos dem samt hos norska Klikk.no. Så man kan på goda grunder säga att detta är ett av marknadens bästa budgetval.

Produktdetaljer

 • Höjd: 40,2 cm
 • Djup: 28,1 cm
 • Bredd: 24,5 cm
 • Material: Borstat rostfritt stål
 • Maximal kapacitet: 1,5 liter
 • Produktionstid: 1 timme
Det vi liker:
 • Snygg och stilren glassmaskin i borstat stål, vilket även gör den hållbar
 • Designad med en inbyggd kompressor så att du snabbt kan få hemmagjord glass
 • Glassmaskin med kompressor med maximal kapacitet på hela 1,5 liter glass
 • Enkel rengöring då alla lösa delar kan diskas i diskmaskinen

Nemox NXT1 L’Automatica Glassmaskin – Smart, rengöringsvänlig glassmaskin

Du kommer inte att hamna efter när det kommer till att rengöring av din glassmaskin om du investerar i denna Nemox NXT1 L’Automatica Glassmaskin. Maskinen är utvecklad med en praktisk konstruktion som gör rengöringen enklare än många andra glassmaskiner. De lösa delarna i denna glassmaskin, bäst i test på sitt sätt, kan nämligen diskas i diskmaskinen. Själva maskinens utsida kan enkelt torkas med en fuktig trasa, och utsidan vill du helt klart hålla ren och fin då dess design är riktigt snygg. Dess ‘nära släkting’, Nemox Gelato Chef 2200, har fått toppbetyg hos Råd & Rön, så du förstår att denna modell kommer från en bra familj, då denna är en senare, ultrasmart modell!

Därför ska du välja Nemox NXT1 L’Automatica Glassmaskin

Om du inte har energin eller viljan att kämpa med rengöringen av din glassmaskin kommer du verkligen att kunna känna att du har gjort tidernas köp om du väljer denna Nemox NXT1 L’Automatica Glassmaskin. Detta eftersom att den har utvecklats med enkel rengöring prioriterat. De lösa delarna kan diskas i diskmaskinen och maskinens utsida kan enkelt torkas med en fuktig trasa, och utsidan vill du helt klart hålla ren och fin då dess design är riktigt snygg. 

Utsidan utstrålar nämligen det futuristiska intryck som dess ultrasmarta teknik bidrar till. Glassmaskinen reglerar nämligen temperaturen efter behov, så att du får den bästa glassen både tack vare smart tillagning och hur den hålls kall efteråt. Det enda du behöver göra är att hälla i ingredienserna, och så sköter maskinen resten. Vill du fylla på med ingredienser under tidens gång kan du göra detta genom det specialframställda locket. Vidare har den en skål i rostfritt stål med en kapacitet på hela 1,7 liter, där glassen, tillverkad med ett högeffektivt frysningssystem finns och är redo att njutas av efter endast 20 till 30 minuter. Skulle maskinen stängas av i förtid återstartas den inbyggda kompressorn igen så att det inte går ut över resultatet. Dess ‘nära släkting’, Nemox Gelato Chef 2200, har fått toppbetyg hos Råd & Rön, så du förstår att denna modell kommer från en bra familj, då denna är en senare, ultrasmart modell! Alltså, bäst i test på sitt sätt!

Produktinformation

 • Höjd: 22 cm
 • Djup: 28 cm
 • Bredd: 38 cm
 • Vikt: 12 kg
 • Färg: Silver
 • Max kapacitet: 1,5 liter
 • Produktionstid: Mellan 20 och 30 minuter
Det vi liker:
 • Enkel rengöring där alla lösa delar kan diskas i diskmaskinen
 • Utrustad med en självständig inbyggd kompressor, så att du kan njuta av glass på nolltid
 • Patenterat system för att hålla glassen kall länge
 • Utvecklad med ultrasmart teknik som reglerar temperatur efter behov

Wilfa Vanilla XL ICM-2SB Glassmaskin – Den bästa glassmaskinen med stor kapacitet

Denna glassmaskin från märket Wilfa kan göra glass i större mängder glass än de andra modellerna av olika glassmaskiner i detta test, som samtidigt är bäst i test på sina sätt. Wilfa Vanilla XL ICM-2SB har en kapacitet på att kunna göra 2 liter glass, så det finns gott om plats att göra glass för hela familjen och gäster om du använder den här maskinen. Den kommer från samma märke som modell #5 i detta test, Wilfa ICM C15, vilket är ett kvalitetsmärke i sig. Maskinen har också låg energiförbrukning och hyllas av det danska konsumentrådet Tænk och konsumenter, så den har således en självklar plats bland de glassmaskiner som är bäst i test.

Därför ska du välja Wilfa Vanilla XL ICM-2SB Glassmaskin

Föredrar du att göra flera portioner glass när du ändå är igång? Då är denna Wilfa XL ICM 2SB glassmaskin den perfekta modellen för dig. Du kan här göra glass i stora mängder – upp till 2 liter glass i denna maskin, vilket är gott för både större hushåll och om du får gäster på besök. Naturligtvis kan du alltid jobba med mindre portioner om du inte bara behöver 2 liter glass. Oavsett hur få eller många liter glass du vill ha, kan du vara säker på att du ändå får den godaste glassen. Och detta beror inte bara på att du kan välja den smaken som du tycker är nummer 1, utan det är även då maskinen har utvecklats med smarta funktioner. Denna glassmaskin hjälper exempelvis till att säkerställa en jämn fördelning av glassen samtidigt som iskristaller krossas för ett bättre resultat. Den kommer från samma märke som modell #2 i detta test, Wilfa ICM C15, vilket är ett kvalitetsmärke i sig.

Denna glassmaskinen från Wilfa är utrustad med en inbyggd helautomatisk kompressor som säkerställer kylning av innehållet under tillagningen. Därför behöver du inte vänta länge innan du kan njuta av en utsökt portion glass – du kan faktiskt slutföra hela processen på knappt en timme. Och om du bestämmer dig för att ta med fler ingredienser i blandningen under vägen kan du enkelt fylla på dem genom den smarta öppningen i det medföljande locket. Du kan också enkelt ställa in maskinen via en LCD-display med digital timer. En annan fördel med maskinen är att den kan hålla glassen kall i upp till en timme efter att den är klar, så du behöver inte skynda dig med att servera den. 

Det danska konsumentrådet Tænk berömmer den här glassmaskinen för dess glassproduktion, användarvänlighet, konstruktion och låga energiförbrukning. Dessutom har flera konsumenter påpekat att den är lätt att rengöra efter användning. Alla lösa delar, utom skålen, tål maskintvätt och rengöringen av maskinens insida görs med en fuktig och varm trasa. Den enkla designen i borstat stål passar också perfekt in i alla kök.

Produktinformation

 • Höjd: 27 cm
 • Djup: 29 cm
 • Bredd: 43 cm
 • Vikt: 12,4 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 180 watt
 • Max kapacitet: 2 liter
 • Produktionstid: Mindre än 60 minuter
Det vi liker:
 • Kapacitet på så mycket som 2 liter, så du kan göra glass för flera personer eller portioner
 • Bra betyg av både det danska konsumentrådet Tænk och konsumenter
 • Utvecklad med en helautomatisk kompressor, så ingredienserna fryses under tiden
 • Utrustad med en funktion som kan hålla glassen kall i upp till en timme

Steba IC150 glassmaskin – Den bästa glassmaskinen för sorbet

Denna glassmaskin är perfekt för dig som tycker att sorbet är den bästa typen av glass. Maskinen har testats av det danska konsumentrådet Tænk, där den klarar sig riktigt bra när det kommer till att göra sorbet. Modellen är utrustad med en helautomatisk och självkylande kompressor så att du kan njuta av din nygjorda glass på nolltid. Som en extra bonus har den en låg energiförbrukning.

Därför ska du välja Steba IC150 Glassmaskin

Kan du inte bara få nog av sorbet? Och vill du se till att få tag i en glassmaskin som kan göra den bästa sorbeten varje gång? Då kommer du inte att ångra dig om du beställer den här glassmaskinen från märket Steba Home. Modellen är bl.a. har testats av det danska konsumentrådet Tænk och de berömmer särskilt maskinen för dess förmåga att tillverka sorbet. Denna speciella modell har utvecklats med en helautomatisk och självständig högkvalitativ kompressor som fryser isen under processen, vilket säkerställer en bättre konsistens.

Totalt kan maskinen nå en temperatur på -35 grader så att du kan servera glassen direkt från maskinen. Det är också enkelt att ställa in maskinen via den integrerade LED-displayen, som bl.a. informerar om glassens aktuella temperatur. Du kan också ställa in en timer så att du inte behöver hålla koll på tiden för glassen hela tiden. Det finns plats för 1,5 liter glass i maskinens behållare. Behållaren kan också enkelt plockas upp av maskinen, vilket gör att du kan rengöra denna för hand. Inkluderat i köpet är ett lock till skålen, så att du kan lägga till ingredienser under processen om du vill. Du kan njuta av denna maskin i många år framöver, eftersom själva designen har utvecklats på ett sådant sätt att den skyddar motorn så mycket som möjligt.

Produktdetaljer

 • Höjd: 23 cm
 • Djup: 26 cm
 • Bredd: 39 cm
 • Vikt: 10,5 kg
 • Färg: Silver och svart
 • Effekt: 150 watt
 • Max kapacitet: 1,5 liter
Det vi liker:
 • Perfekt för tillagning av sorbet, där glassen får den bästa konsistensen
 • Utrustad med en helautomatisk och självkylande kompressor som fryser till -35 grader
 • Glassmaskinen har låg energiförbrukning, så du behöver inte oroa dig för din elräkning
 • Utrustad med en timerfunktion som ger signal när den är klar

Nemox Gelato Pro 1700 Up Glassmaskin – En bra glassmaskin med patenterat system för kylning

Du behöver inte nödvändigtvis servera glassen direkt, eller ställa in skålen i frysen, efter att den har blivit klar i maskinen om du investerar i denna gelato-maskin från Nemox, eftersom den är utrustad med en speciell funktion för att hålla den kall. Funktionen är speciell för denna modell, och på detaljnivå inte en som de andra glassmaskinerna har, då den är patenterad. Den håller glassen kall under lång tid, eftersom den upptäcker om den tinas och iskristaller bildas. Dessutom är den här modellen effektiv i drift och kan se till att du kan få 1,7 liter glass. Du kommer att förstå att denna modell är bäst i test på sitt sätt!

Därför ska välja Nemox Gelato Pro 1700 Up Glassmaskin

Om du vill kunna servera nygjord glass på nolltid måste du titta närmare på den här maskinen från Nemox när du ska köpa glassmaskin. Modellen är extremt effektiv i drift, då den kan förbereda en glass på bara 20 till 30 minuter. Så det är lätt att slänga ihop en god efterrätt till gästerna eller på en varm sommardag. Skålen har en kapacitet på 1,7 liter glass, och med i köpet kommer även en glasskopa och extra skål i aluminium. Du kan också enkelt styra inställningarna med hjälp av ratten, vilket visar maskinens enkla och solida konstruktion.

En av de stora fördelarna med att välja denna modell framför de andra glassmaskinerna är att den är utvecklad med en smart teknik i form av en termisk sensor. Detta gör det möjligt för maskinen att upptäcka om glassen smälter inuti maskinen, varefter den kyler ner den igen så att den alltid har rätt temperatur vid servering. Det effektiva kylsystemet och funktionen för att hålla kallt säkerställer att inga iskristaller bildas och att du inte behöver servera precis då glassen är färdig. Utöver glasskopan för enkel servering och en extra skål ingår i köpet även en receptbok som du kan hitta inspiration i om du får slut på idéer till god glass.

Produktdetaljer

 • Höjd: 22 cm
 • Djup: 27 cm
 • Bredd: 38 cm
 • Vikt: 16 kg
 • Färg: Silver
 • Maximal kapacitet: 1,7 liter
 • Produktionstid: 20 till 30 minuter
Det vi liker:
 • Utrustad med en patenterad funktion som håller glassen kall, så att du inte behöver skynda dig att servera glassen
 • Den smarta tekniken upptäcker om isen smälter och kyler den igen.
 • Effektiv i drift så att du kan göra mer glass på bara 20 till 30 minuter.

Melissa 2,0 liters Glassmaskin – En testvinnare bland glassmaskiner

Du kan behöva skynda dig lite på om du vill få tag i den här glassmaskinen från Melissa, då långt ifrån alla återförsäljare fortfarande säljer den. Man skulle nästan tro att modellen är på väg att sluta produceras då den är så sällsynt, men det skulle vara synd eftersom det är en av de mest solida och högkvalitativa, men prisvärda, glassmaskinerna på marknaden. Vi har dock hittat några sidor där du kan få tag på den. Den har också utsetts till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk, så här får du en beprövat bra och snygg glassmaskin!

Därför ska du välja Melissa 2,0 liters Glassmaskin

Om du letar efter en solid och enkel modell som fortfarande är av hög kvalitet kan du titta närmare på den här fina glassmaskinen från märket Melissa. Modellen är ganska enkel i sin konstruktion, vilket innebär att den inte väcker för mycket uppmärksamhet. Dessutom är den mer slank i sin konstruktion, så den tar inte upp för mycket plats på köksbordet – även om den har en kapacitet på 2 liter!

Förutom att ha ett snyggt utseende som passar in i de flesta inredningsstilar och inte tar upp all världens plats är den här modellen också lätt att anpassa efter dina behov. Glassmaskinen har nämligen utvecklats med digital styrning via en LCD-display, som bl.a. visar tid och temperatur. Du kan själv ställa in en timerfunktion på maskinen i upp till 60 minuter – timern fungerar med tio minuters intervall. Den avtagbara skålen för glassen är också gjord av rostfritt stål så att den är hållbar och fungerar till mycket.

Glassmaskinen är utrustad med en helautomatisk kompressor så att du kan njuta av en omgång hemlagad glass på mindre än en timme. Kompressorn fungerar med kyltemperaturer mellan -18 och -35 grader, så att din glass snabbt kyls ner helt under tillagningsprocessen. Du behöver inte ens tänka på förfrysning med denna glassmaskin! Och om du vill lägga till fler ingredienser efter att kylningen har påbörjats kan du helt enkelt använda det stora påfyllningshålet. Så nu förstår du att detta är en av de olika glassmaskiner på marknaden som är bäst i test!

Produktdetaljer

 • Färg: Silver
 • Effekt: 180 watt
 • Max kapacitet: 2 liter
 • Produktionstid: Under 60 minuter
Det vi liker:
 • Utnämnd bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk
 • Behållare med en stor kapacitet på 2 liter, så att du kan göra mycket glass på en gång
 • Glassen är klar på mindre än 60 minuter tack vare dess helautomatiska kompressor
 • Fungerar med en kyltemperatur mellan -18 och -35 grader

Guide för att välja en glassmaskin

Är du osäker på varför du ska välja att köpa en glassmaskin istället för att fortsätta köpa färdig glass (ice cream) från affären? Här är 3 bra skäl till att du ska välja en glassmaskin:

 • Du bestämmer vilka smaker du gör: Du kan ta ut svängarna hur mycket du vill när det kommer till smaker på din hemlagade glass (ice cream). Du kan därmed prova många olika saker som du inte skulle vara kunna köpa i butik. Så det är bara du som sätter gränserna för vilka smaker du kan njuta av när du gör din egen glass. Och om du tar slut på idéer eller letar efter några mer klassiska smaker, så finns det gott om bra recept på nätet.
 • Du har full kontroll över vilka ingredienser som används: Det blir lättare att njuta av glass fri från socker, laktos, gluten etc. när du gör det själv från grunden, eftersom du har full kontroll över vad som läggs i glassen. På det sättet blir det lättare att upprätthålla en hälsosam livsstil där du fortfarande kan njuta av god glass då och då. Det är också perfekt för allergiker, eftersom du aldrig behöver vara orolig för om det finns spår av vad du inte tål i glassen.
 • Du kan enkelt imponera på middagar: Att avsluta en trevlig middag då du har gäster över med att imponera med en cool efterrätt är alltid härligt, och du tar det ett steg längre om du serverar den efterrätten med din egen glass. Eller så serverar du endast glass, och då imponerar det om du också kan säga att du själv har gjort glassen. Och som nämnts i de andra punkterna kan du imponera ytterligare genom att servera dina gästers favoritsmak eller göra isen hälsosammare, så att du kan njuta av mer.

Det är alltså inte bara kul att göra sin egen glass utan garanterar dig också god och hälsosammare glassvarianter än färdig glass från affären, om du vill ha det!

Två typer av glassmaskiner – med eller utan kompressor

Du kan faktiskt välja mellan två typer av glassmaskiner när du ska göra egen glass: glassmaskin med kompressor eller glassmaskin utan kompressor. Du kan läsa mer om vad som skiljer de två varianterna i avsnitten nedan, men generellt kan man säga att det tar längre tid med en utan kompressor då den behöver in i frysen först, medan en med kompressor gör att glassen fryser under processen.

Glassmaskin med kompressor

En glassmaskin med kompressor är för dig som vägrar att kompromissa och vill att glassen är färdig att serveras så snart som möjligt. Kompressorn gör att glassen fryser under processen, så att du inte behöver lägga den i frysen efter tillagningen utan bara kan servera den direkt. Det betyder också att du inte behöver använda ishink/behållare efteråt för att hålla glassen kall och därför kan göra flera portioner glass åt gången efter varandra. Dessutom blir glassen i allmänhet bättre i en glassmaskin med kompressor.

Nackdelen med en glassmaskin med kompressor är att de flesta modeller är dyrare än andra glassmaskiner som saknar kompressor. Dessutom tar produkten mer plats i köket och väger ofta mer, vilket gör det svårt att flytta runt glassmaskinen.

Glassmaskin utan kompressor/glassmaskin med fryselement

En glassmaskin utan kompressor kallas också glassmaskin med fryselement, eftersom du använder ett fryselement för att hålla skålen och innehållet kallt under tillagningen. Denna typ av glassmaskin är perfekt för dig som, när du ska göra egen glass, bara gör en glass i taget och som inte vill förbereda flera portioner i rad. Dessutom är dessa maskiner ofta billigare än glassmaskiner med kompressor, varför det kan finnas mycket pengar att spara om du väljer denna typ av glassmaskin.

Nackdelen med en glassmaskin som saknar kompressor är att dess fryselement ska frysas in i drygt 24 timmar innan användning/du börjar göra glass. Dessutom behöver både glass och fryselement ofta frysas in igen efter tillagning i cirka 18 till 24 timmar innan glassen är färdig och redo att serveras. Så du måste ha perfekt planering gällande när du vill göra och ha glassen redo, då det tar längre tid. Och då är det inte möjligt att göra två rundor hemmagjord glass efter varandra. I flera fall är denna typ av maskin lättare att flytta, så den kan lättare förvaras i ett skåp när den inte används snarare än att stå på köksbordet på en fast bas.

Välj den bästa glassmaskinen för dig

Det finns många olika glassmaskiner på marknaden, och det kan vara lite svårt att hitta rätt i djungeln av vad glassmaskinen faktiskt behöver för att bli den som är marknadens bästa glassmaskin/kunna kategoriseras som en bra glassmaskin – förutom att göra smaskig glass, förstås. Av den anledningen har vi sammanställt ett antal av det bästa tipsen som du kan komma ihåg när du letar efter det som blir din bästa glassmaskin för dina behov. Dessa inkluderar på maskinens struktur, kapacitet och inbyggda tekniker/funktioner.

Prioritera en glassmaskin med en solid konstruktion

Se först och främst till att få tag i en glassmaskin med en solid konstruktion av högkvalitativa material. Detta är din garanti för att du kan njuta av din glassmaskin i många år framöver. Med en bra glassmaskin ska du kunna vara säker på att du kan göra mycket glass utan att behöva oroa dig för om din glassmaskin klarar uppgiften.

Det rekommenderas särskilt att välja modeller av stål eller aluminium, eftersom dessa material är särskilt beständiga. Maskinen bör också ha en relativt ‘självgående’ struktur där du helst inte ska behöva dra åt skruvar etc. för att den ska fungera perfekt.

Glassmaskinens kapacitet

Förutom att tänka på maskinens struktur, måste du också se till att hitta en glassmaskin vars kapacitet matchar den mängden glass åt gången du vill kunna göra. De flesta glassmaskiner har en kapacitet mellan 1 och 2 liter, så du får mycket glass per portion, beroende på vilket du väljer. Det kan dock vara smart att välja en glassmaskin med stor kapacitet (dvs. cirka 2 liter), om du vill kunna göra stora portioner glass åt gången när du kommer igång. Om du å andra sidan föredrar att göra flera små portioner kan det naturligtvis vara helt bra med en mindre glassmaskin.

Prioritera en glassmaskin med hög användarvänlighet

För alla elektriska produkter måste användarvänligheten vara i toppklass – även för glassmaskiner. Du kommer att kunna vara säker på att kunna använda produkten optimalt och fullt om den är lätt att ställa in. Det betyder att naturligtvis inte att din glassmaskin inte kan ha ett antal inställningsalternativ, bra funktioner etc., utan helt enkelt att det måste vara enkelt att använda maskinen och hitta runt bland dess egenskaper. Allt för att du ska kunna få ut det bästa av din maskin!

Det är faktiskt är en fördel att din glassmaskin har flera inställningsalternativ, t.ex. när det gäller hastighet/nivåer. Det är dock helt upp till dig om du föredrar att din glassmaskin styrs via en digitalt display eller ratt. När allt kommer omkring beror det mycket på vad du tycker är mest användarvänligt.

Gör det enkelt att rengöra glassmaskinen efter användning

Du kommer snabbt att kunna låta din glassmaskin stå och damma om den är för jobbig att använda eller rengöra efter användning. Av det skälet lönar det sig att leta efter en glassmaskin som är enkel att rengöra. T.ex. måste det vara enkelt att rengöra ytor och frysfack så att damm, smuts, matrester etc. inte gör maskinen ohygienisk på något sätt. Och om du har en diskmaskin är det smart att välja en modell med en skål och tillbehör som tål maskintvätt.

Vill du ha en glassmaskin med låg ljudnivå?

För vissa människor är en glassmaskin med låg ljudnivå att föredra så att du inte gör onödigt ljud när du tillverkar glass. Det finns flera maskiner med låg ljudnivå, flera i detta test, så att du enkelt kan hitta en tyst modell som samtidigt är bland de bästa på marknaden.

Det beror dock mycket på dina egna preferenser om vi kommer att rekommendera dig att investera i en sådan modell. Tystare glassmaskiner kan vara lite dyrare, eftersom de i vissa fall också har en annan konstruktion. Så har du inget större behov av en tyst modell eller vill prioritera det behöver du inte fokusera för mycket på ljudnivån.

Hur detta test av glassmaskiner utfördes

Detta test av glassmaskiner utfördes genom att vi gick igenom ett antal olika tester, såsom Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk och konsumentrecensioner av ett antal glassmaskiner. Efter att ha samlat in ett antal av olika glassmaskiner som är de bästa på marknaden beslutade vi därifrån vilka modeller vi tycker var de allra bästa glassmaskinerna på marknaden just nu.

Vi har så långt det är möjligt försökt hitta modeller i flera prisklasser och med varierande konstruktion, design, funktioner och inbyggd teknik, etc. Därför borde det finnas något för alla bland de glassmaskiner som vi tycker är de bästa.

FAQ

Vilken glassmaskin är bäst i test?

I detta test har vi utsett DeLonghi ICK 600 Glassmaskin till bäst i test. Modellen är den bästa tack vare att den har en bra kapacitet, ett snyggt utseende och en inbyggd kompressor, så att du kan servera glass på nolltid. Men läs vidare och se om du hittar den bästa för dig bland någon av de andra modellerna.

Vad är skillnaden mellan en glassmaskin med och utan kompressor?

En glassmaskin utan kompressor fryser innehållet via ett fryselement under tillagningen, men glassen behöver fortfarande vara i frysen efteråt för att vara helt fryst. En glassmaskin med kompressor fryser glassen under tillagningen och är redo att serveras på nolltid.

Varför är det bra att göra sin egen glass?

Det rekommenderas att du gör din eget glass med en glassmaskin eftersom du kan styra helt vilken glass du vill ha när det kommer till smaker och ingredienser. Du kan på så sätt alltså få både god, hälsosam och allergivänlig glass!