Gasolgrill bäst i test 2023 – Se de 12 bästa modellerna i vårt gasolgrill-test

1
Weber Spirit II E 310 GBS

Varför ska du välja Weber Spirit II E 310 GBS Weber är känt bland grillentusiaster över hela världen och det är inte utan anledning som varumärket tar förstaplatsen i vårt test. Med denna Spirit II E 310 GBS gasolgrill bäst i test från Weber får du en avancerad gasolgrill i attraktiv design med tre brännare, värmegaller och steglös värmereglering. Weber Spirit II E 310 GBS gasolgrillen är mycket användarvänlig med en grillyta på 60x48 cm,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Weber Spirit II E 310 GBS 6.999 kr. MotoNet
Weber Q 3200 gasolgrill 5.999 kr. Grillbutiken
Weber Genesis EPX-435 Smart 24.799 kr. Toolab
Nexgrill Deluxe 4B 7.989 kr. Byggmax
Weber Traveler 4.699 kr. Lindarn Webshop
Charbroil Professional 4400 Gas Grill 8.899 kr. Tretti
Napoleon Rogue 425 10.989 kr. Bauhaus
Charbroil Performance Power Edition 3##
Dangrill Valhal 410 CS##
Outwell Crest 694 kr. Beredd
NomadiQ The Bbq 2.842 kr. Bagaren och Kocken
Charbroil Professional 3400 6.899 kr. WhiteAway

Vi granskar de 12 bästa gasolgrillarna på marknaden just nu i vår stora gasolgrill-test. Vi uppdaterar vår gasolgrill-test regelbundet, så du kan alltid vara säker på att hitta recensioner av de senaste modellerna hos oss.

För att hitta de 12 absolut bästa modellerna har vi gått igenom en stor katalog av danska och internationella experttester och recensioner från både användare och experter.

I vårt test jämför vi de olika modellerna och deras egenskaper. Vi ger dem också ett individuellt betyg baserat på parametrar som grillyta, temperaturkontroll, värmefördelning och extrafunktioner.

I vår köpguide går vi igenom dessa parametrar i detalj och ger dem en grundlig utvärdering, så att du är väl rustad att välja den gasolgrill som passar dig bäst.

Vi går också igenom de viktigaste funktionerna som kan göra ditt grilläventyr ännu roligare.

Weber Spirit II E 310 GBS – Bäst i test 2023

Weber Spirit II E 310 GBS

Varför ska du välja Weber Spirit II E 310 GBS

Weber är känt bland grillentusiaster över hela världen och det är inte utan anledning som varumärket tar förstaplatsen i vårt test.

Med denna Spirit II E 310 GBS gasolgrill bäst i test från Weber får du en avancerad gasolgrill i attraktiv design med tre brännare, värmegaller och steglös värmereglering. Weber Spirit II E 310 GBS gasolgrillen är mycket användarvänlig med en grillyta på 60×48 cm, vilket är perfekt för en familj på 3-5 personer.

Lätt att använda

Weber Spirit II E 310 GBS har steglös värmereglering, vilket gör det enkelt att hitta en mer exakt grilltemperatur. Enligt vår undersökning fungerar de stora rattarna på Weber Spirit II E 310 GBS riktigt bra och enkelt – nästan för enkelt. Det verkar som om rattarna är så lätta att vrida att du lätt når dem när gasolgrillen till exempel är övertäckt. Det innebär att gas lätt kan läcka ut. Å andra sidan är de olika grillgallren och droppbrickan lätta att byta ut och rengöra.

Smarta funktioner

Vi gillar särskilt varmhållningshyllan, som gör det möjligt att värma bröd eller hålla en del av maten varm medan resten grillas färdigt.

Weber Spirit II E 310 GBS modellen levereras med en gasmätare som gör det möjligt att övervaka hur mycket gas som finns kvar i tanken. Nu slipper du få slut på gas mitt i grillfesten.

Den integrerade termometern gör det enkelt att hålla koll på när gasolgrillen har nått rätt temperatur. Enligt tester fungerar termometern på Weber Spirit II E 310 GBS riktigt bra, men det kan vara svårt att få upp gasolgrillen till maxtemperatur vid kallt väder.

Våra analyser visade också att de tre brännarna ger en enkel överblick över gasolgrillens värme och att de speciella flavorizer-stängerna, som samlar upp överflödig juice, minskar flammorna runt maten. Testerna visar också att både biffar och kyckling får den rätta grillsmaken utan att brännas vid med Weber Spirit II E 310 GBS.

Praktisk

Modellen levereras med två sidobord, varav det ena kan fällas ner längs sidan för att fungera som ett fack.

Gasolgrillen har två hjul, vilket gör den lättare att flytta runt. Vår undersökning visade dock att gasolgrillen inte är lätt att hantera. Det saknas handtag för att få ett bra grepp och det faktum att det bara finns två hjul innebär att gasolgrillen måste lutas för att kunna manövreras. I jämförelse är Napoleon Rogue 425 i nästan samma storlek 4 hjul.

En praktisk funktion som vi är särskilt glada över är att modellen levereras med Webers Gourmet BBQ-systemgaller, där du kan göra plats för till exempel en kastrull, så att du kan laga hela måltiden på gasolgrillen.

Vårt betyg

Med Weber Spirit lll E-310 GBS får du en bra, solid allround gasolgrill bäst i test, med smarta funktioner. Storleken på grillytan ligger i den övre delen av mitten i vårt test och passar de flesta familjer på 3-5 personer. Även om gasolgrillen inte är en av Webers tungviktare är den ändå fullspäckad med trevliga funktioner som värmegaller, utbytbara galler med plats för kastruller, två sidobord och gasmätare. Sammantaget en oöverträffad grill för vardag och helg.

Det vi liker:
 • Flavourizer-stänger som avlägsnar överflödig köttsaft och ger en god röksmak
 • Integrerad termometer
 • Hylla för uppvärmning
 • Utbytbart galler, tre brännare
 • Steglös reglering av värme
 • Gasolgrill med 10 års garanti
 • Elektronisk tändning
Det vi ikke liker:
 • Svårt att montera enligt våra undersökningar
 • Hjulen är inte vridbara och gör det svårare att flytta gasolgrillen

Weber Q 3200 gasolgrill – gasolgrill bäst i test budget

Weber Q3200

Varför ska du välja Weber Q 3200

En perfekt prisvärd, billig gasolgrill för dig som vill ha en kraftfull och användarvänlig grill till ett lågt pris utan att kompromissa med hög kvalitet och bra funktioner.

Enkel användning

Weber Q 3200 gasolgrill med två brännare är en gasgrill som är mycket enkel att använda. Vrid bara på de två gasknapparna och tryck sedan på tändningsknappen. Precis som de andra tre Weber-modellerna har den här Weber Q 3200 gasolgrillen steglös temperaturreglering och kan grilla på både indirekt och direkt värme.

Vår undersökning visade att Weber Q 3200 gasolgrillen är lätt att värma upp, men det är svårt att hitta en plats med verkligt indirekt värme där känsliga livsmedel som grönsaker inte bränns vid på kort tid.

Tack vare den medföljande borsten är Weber Q 3200 gasolgrillen lätt att rengöra. Fettavskiljaren under själva grillgallret är också lätt att rengöra. Ta helt enkelt bort aluminiumbrickan där avrinningsfettet har samlats och sätt i en ny.

Praktisk

Weber Q 3200 gasolgrillen är utrustad med en termometer i locket så att du kan hålla koll på hur varm gasolgrillen är. Det finns också en praktisk värmehållare – perfekt för att hålla t.ex. sås varm. På sidan av Weber Q 3200 gasolgrillen finns två små fällbara sidobord, vilket gör grillningen mycket enklare eftersom du kan ställa ifrån dig saker. De kan också fällas ner för enklare förvaring av Weber Q 3200 gasolgrillen. Enligt vår undersökning är sidoborden inte så lätta att fälla upp och ner och kräver båda händerna för att göra det. Med det sagt fungerar de bra i praktiken.

Till skillnad från exempelvis vår testvinnare har handtaget en integrerad belysning, vilket gör gasolgrillen perfekt för användning i mörka miljöer eller under vintermånaderna när det är lite mörkare ute.

Till skillnad från testvinnaren har modellen inga flavorizer bars för att samla upp överflödig juice, och enligt vår forskning byggs flammor lätt upp runt maten, vilket ökar risken för att bränna den.

Kvalitetsmaterial i rostfri stål och gjuten aluminium

De två brännarna i rostfritt ger en total värmeeffekt på 6,36 kilowatt. Jämfört med de andra två Weber-modellerna i vårt test ligger Weber Q 3200 i botten när det gäller total värme. Men jämfört med kW per brännare ligger den i mitten med 3,18 kW, där vår testvinnare har 2,94 kW.

Grillgallret är tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn, medan både locket och basen är tillverkade av gjuten aluminium.  Ramen och sidoborden på Weber Q 3200 är tillverkade av hårdplast, och även om modellen är robust visar vår analys att plasten försämrar kvalitetsintrycket och att sidoborden på Weber Q 3200 tenderar att luta nedåt.

Vårt betyg

Weber Q 3200 är en utmärkt vardagsgrill för mindre familjer. Trots sin kompakta storlek har Weber Q 3200 ändå en fin stor grillyta som passar de flesta familjer på 3-4 personer. Gasolgrillen är för dig som vill ha en enkel grill för vardagsgrillning utan krångel. Grillen kan göra det den behöver, men det är inte gasolgrillen för grillentusiasten som älskar bra extrafunktioner. 

Prismässigt ligger Weber Q 3200 inte mycket lägre än vår testvinnare. Om du är villig att spendera ett par hundra kronor extra på en Weber-grill, räknar vi med att du får mycket mer för pengarna med den här. Men om du letar efter en bra, enkel och billig gasolgrill så är Weber Q 3200 rätt val för dig.

Det vi liker:
 • Handtag med integrerad belysning för att belysa delar av grillområdet
 • Inbyggd termometer i locket
 • Avtagbar fettbehållare för enkel rengöring
 • Lätt att montera
 • Båda sidoborden kan fällas ned för enkel förvaring
Det vi ikke liker:
 • Grillytan är nästan i samma nivå som bordet, vilket innebär att det kan bli lite rörigt när gallret ska rengöras.
 • Har inga smaktillsatser

Weber Genesis EPX-435 Smart – bäst i test premium gasolgrill

Weber Genesis EPX-435 Smart

Varför ska du välja Weber Genesis EPX-435 Smart?

Det här är en otroligt kraftfull gasolgrill som kan nå 300°C på bara 15 minuter!

Om du letar efter en stor gasolgrill av hög kvalitet som även kan användas som gasolgrill i ett utekök med många fantastiska funktioner, är denna grill från Weber det perfekta valet för dig.

Kvalitet som du kan känna och se

Den läckra gasolgrillen är utrustad med ett porslinsemaljerat lock, medan de 4 huvudbrännarna är tillverkade av rostfritt. Grillen har en kraftfull effekt på 21,4 kilowatt, vilket är den näst högsta effekten i testet, endast överträffad av Charbroil Professional 4400 Gas Grill. Detta är en gasolgrill med kokplatta och sidobrännaren har en effekt på 3,5 kilowatt, medan den praktiska värmehållaren är 3,8 kilowatt. Så du kan grilla kött, koka potatis och hålla såsen varm samtidigt och på samma plats!

Praktiska egenskaper

Grillytan i denna grill är den största i vårt test och mäter 86 x 48 centimeter, så du är säker på att du har plats för allt. Ramen är tillverkad av rostfritt stål och ser bra ut. Grillen har ett praktiskt stängt förvaringsutrymme under själva gasolgrillen, där du kan förvara din gasolflaska och tillbehör. På de 6 krokarna kan du hänga alla dina grillredskap som handskar och tänger, så att de alltid är redo att användas. Grillen är utrustad med svängbara hjul, vilket gör det enkelt att flytta gasolgrillen när det behövs.

Lyxiga funktioner

Denna grill levereras med Weber Crafted Gourmet BBQ-system, som gör det enkelt att anpassa modellen för matlagning. Systemet levereras med en ram och många utbytbara delar, så att du kan grilla precis som du vill.

Sidopanelen gör det enkelt att koka potatis eller pasta, och det finns ett extra utfällbart galler på 82 x 27 cm så att du får plats med fler grönsaker. Fler tillbehör kan köpas till så att du till exempel kan grädda pizzor.

Det finns gott om alternativ för både direkt och indirekt grillning i denna Weber-grill. Hela grillytan och knapparna är försedda med belysning så att du enkelt kan grilla när det är mörkt. Och så har vi den absoluta lyxfunktionen: Weber Connect. En appfunktion som kan anslutas direkt till gasolgrillens sensorer och till exempel hålla ett öga på matens temperatur. Grillen levereras med en stektermometer som kan anslutas direkt till gasolgrillen, men det är möjligt att ansluta två om du till exempel behöver grilla två köttbitar.

Appen talar också om för dig när du ska vända din biff och när maten är klar. I våra analyser fann vi att appen fungerar riktigt bra och är enkel och intuitiv att laga mat med.

Vårt betyg

Här är den ultimata gasolgrillen för grillentusiasten. Med Weber Genesis EPX-435 Smart finns det ingen risk att du snålar in på extrautrustning eller inte har plats att grilla den stora steken på festen.

Prismässigt ligger den här modellen mycket högre än de andra i vårt test, men det här är också grädden på moset, där det inte längre bara handlar om en grill utan om utomhusmatlagning, där gasolgrillen kan ersätta ugnen och hällen. Det här är inte gasolgrillen för dig som bara ska grilla korv eller hamburgare då och då. Den här modellen är för dig som ska grilla året runt till både vardag och fest och vill ha en premium-grill.

Det vi liker:
 • Wi-fi-anslutning som den enda i testet
 • 4 huvudbrännare
 • 1 sidobrännare
 • Ljus i locket för att belysa hela grillytan
 • Möjlighet att ansluta en stektermometer
 • Kraftfull – kan nå 300°C på bara 15 minuter
Det vi ikke liker:
 • Stor och tung gril att hantera, särskilt vid montering
 • Kan vara förvirrande för vissa med alla extrafunktioner

Nexgrill Deluxe 4B – bäst i test mångsidig gasolgrill

Nexgrill Deluxe 4B

Varför ska du välja Nexgrill Deluxe 4B?

En mångsidig, funktionell och stor grill med fyra brännare i rostfritt stål och en smart keramisk bakbrännare. Det är den keramiska bakbrännaren som ger precis den extra värme du behöver för att göra din kyckling och pizza extra krispig och god. Brännarna i botten av gasolgrillen ger en konstant och jämn värmefördelning. På höger sida är gasolgrillen utrustad med en extra kokzon som kan nå cirka 600 grader – perfekt för att ge dina biffar en krispig yta. Tester har dock visat att gasolgrillen har svårt att komma upp i temperatur och därför inte alltid ger rätt stekyta.

ProTouch-systemet är en praktisk funktion med utbytbara grillplattor, som Weber Genesis EPX-435 Smart, där en del av gallret kan tas bort och ersättas med läckra tillbehör. Du kan till exempel sätta in en utsökt stekpanna, wok eller kycklinghållare från Nexgrill som är speciellt utformad för gasolgrillen. Detta gör att du också kan göra läckra rätter som pannkakor, wokrätter eller fritera mat i din grill!

Det praktiska sidobordet i denna grill är perfekt för att ha kryddor och marinader nära till hands. Dessutom levereras modellen med ett slutet skåp med plats för gasolflaskan. Vi tycker att det är en nackdel att modellen inte har krokar för upphängning av grillgaller, som de andra i testet.

Dessutom visade vår forskning att denna grill tenderar att rosta även när den är täckt, så var extra försiktig så att din grill inte blir våt eller fuktig på utsidan.

Vårt betyg

Återigen får du en bra och praktisk vardagsgrill med flera bra funktioner. Grillytan är nästan likvärdig med Weber Spirit ll E-310 GBS, men den här kommer med 4 brännare där Weber-modellen har 3. Detta är mycket billigare och samtidigt mer kraftfullt. Vår forskning tyder dock på att Weber Spirit fortfarande är överlägsen.

Med det sagt får du en utmärkt vardags-gasolgrill med stor grill-yta för betydligt mindre pengar.

Det vi liker:
 • Keramiska bakre brännare
 • Kokzon som kan nå upp till 600 grader
 • ProTouch-system för extra tillagningsalternativ
 • Emaljerad brödhylla
Det vi ikke liker:
 • Ingen separat droppskål
 • Inga verktygskrokar
 • Tendens att rosta

Weber Traveler – bäst i test camping gasolgrill, liten

Weber Traveler

Varför ska du välja Weber Traveler

Vill du ta med dig din grill? Det kan du med denna Weber Traveler-grill! Det är en utmärkt gasolgrill för camping och en perfekt liten grill, en portabel gasolgrill eftersom den är utrustad med ben och två hjul. Den är idealisk för tuff terräng och kan snabbt vikas ihop och fällas ihop för att tas med överallt. En kompakt gasolgrill som trots sin ringa storlek är utrustad med ett praktiskt sidobord där du kan förvara kryddor, såser och andra tillbehör. Det finns också en smart inbyggd termometer så att du hela tiden kan hålla ett öga på hur varmt det är.

Gasolgrillen har en total grillyta på 2 065 cm², som dessutom täcks av ett väl tillslutet och emaljerat lock. Grillytan är den näst lägsta i vårt test men högre än NomadiQ The Bbq, en av de andra portabla modellerna i vårt test.

Locket på grillen har även en oumbärlig låsteknik för att förhindra att grillen öppnas under transport. Grillen har en total uteffekt på 6,4 kilowatt, vilket är i nivå med Weber Q3200 och mer än dubbelt så mycket som NomadiQ The Bbq.

Tack vare den praktiska fettuppsamlaren är det enkelt att rengöra grillen efter användning. Dessutom finns det krokar för upphängning av redskap och tillbehör.

Vårt betyg

Om du letar efter en portabel gasolgrill som inte kompromissar med grillningen är Weber Traveler svaret. Även om grillen bara har en huvudbrännare har den nästan samma uteffekt som Weber Q3200, så du kan enkelt grilla en utsökt biff på språng. Vår enda invändning mot den här modellen är att den väger 13,6 kg, vilket begränsar hur portabel den är. Den är perfekt för dig som älskar bil- och campingsemestrar i det fria utan att behöva kompromissa med komfort och god mat.

Det vi liker:
 • Hopfällbar – lätt att ta med på resan
 • Justerbar termostat
 • 2 robusta hjul för enkel transport
Det vi ikke liker:
 • Temperaturen kan inte ställas in under 200 grade

Charbroil Professional 4400 Gas Grill – bäst i test gasolgrill med extra högt lock

Charbroil Professional 4400 Gas Grill

Varför ska du välja Char-broil Professional 4400 gasolgrill

En stor gasolgrill från amerikanska Char-broil utrustad med det patenterade grillsystemet TRU-Infrared™ som värmer upp grillen snabbare och mer effektivt. Samtidigt värms maten med strålningsvärme istället för varmluft, vilket innebär att upp till 30% mindre gas förbrukas.

Köttsaft och fett samlas upp direkt i värmefördelningsplattan. På så sätt skickas smaken tillbaka till maten för en optimal smakupplevelse. Som en extra bonus hålls själva kammaren ren, medan värmefördelningsplattorna, som är tillverkade av stål, är lätta att ta bort och rengöra. Dessutom säkerställer de uppåtriktade brännarna i rostfritt stål god och hög värmeeffektivitet. Locket och förbränningskammaren är tillverkade i ett stycke, så att värmen stängs in och inte kan läcka ut. Modellen har också ett extra högt lock, så att du till exempel kan grilla en hel kalkon. Char-Broil är ett amerikanskt varumärke.

Du får en total grillyta på 3 435 cm², vilket är den näst högsta i testet och ger gott om utrymme.

Grillen är utrustad med ett smart värmehållande galler som är perfekt för bröd och för att hålla maten varm. Den har också en sido-brännare som ger dig extra utrymme på grillen för till exempel en panna eller gryta. Men du kan också stänga dörren och använda utrymmet som ett sidobord, vilket ger dig två sidobord. På så sätt är du alltid säker på att ha plats för extra tallrikar, fat och kryddor.

Vårt betyg

Här får du en kraftfull gasolgrill med 4 brännare och en sidobrännare till ett bra pris. Char-broil har inte samma status och kvalitet som till exempel Weber, men enligt vår mening har den här modellen ändå något att erbjuda. Modellen är en allround gasolgrill som gör det den ska, och till ett pris som de flesta har råd med för en gasolgrill av den här storleken. Kvalitetsmässigt är den lämplig för nybörjare och de som bara grillar under sommarmånaderna.

Det vi liker:
 • TRU-Infrared™ grillsystem
 • Elektronisk tändning
 • Testets näst största grillyta (44,5 x 72,2 cm)
 • Uppvärms snabbt vid test
 • Extra högt lock för att rymma en stor stek
Det vi ikke liker:
 • Tung att manövrera
 • Tar lång tid att montera – över 2,5-3 timmar i tester

Napoleon Rogue 425 – bästa grillen med 3 brännare

Napoleon Rogue 425

Varför ska du välja Napoleon Rogue 425

Gläd familjen genom att laga hela menyn på denna Napoleon Rogue 425-grill! Med sina tre brännare i rostfritt stål är den perfekt för en familj eller ett sällskap på tre till fem personer. Fördelen med de tre brännarna är att den indirekta värmefördelningen fungerar perfekt. Vår undersökning visade dock att området för indirekt värme inte är särskilt stort om du grillar mycket grönsaker.

Dessutom är rökgasrören tillverkade av särskilt hållbart 304-stål, som också är löstagbart.

Grillplattorna är placerade på olika nivåer, vilket ger en bättre värmefördelning i själva grillen. Den 60 x 17 cm stora värmehyllan i nickelpläterat stål är avtagbar, vilket gör den snabb och enkel att rengöra. Observera att det är bättre att ta bort den från grillen när den inte används. På så sätt håller den längre.

De två fällbara sidoborden kan fällas ner för att göra plats för grillen på en mindre terrass eller balkong. Under själva grillen finns ett förvaringsskåp med plats för en gasolflaska i standardstorlek 58 centimeter eller mindre. Under grillen finns fyra hjul som är försedda med lås så att grillen alltid står stabilt. Det porslinsemaljerade locket omsluter grillplattorna perfekt och behåller därmed värmen väl. Enligt testerna värms modellen upp mycket snabbt och håller värmen även i kallt väder. Något som flera andra gasolgrillar i vårt test kämpar med.

Vårt betyg

Här får du en funktionell gasolgrill i mellanklassen. Grillen är tillverkad av några av de mest hållbara stålsorterna och har en attraktiv och robust design. Den snabba uppvärmningen och stabila värmen i kallt väder gör den perfekt för grillning året runt. Grillytan är lämplig för en liten familj på upp till 4 personer.

Det vi liker:
 • Vändbart grillgaller i massivt gjutjärn
 • Avtagbar värmehylla
 • Bra indirekt grillning med tre brännare
 • Snabb uppvärmning – även på vintern
Det vi ikke liker:
 • Slip easy-beläggning inte så bra

Charbroil Performance Power Edition 3 – bästa gasolgrillen med låg gasolförbrukning

Charbroil Performance Power Edition 3

Varför ska du välja Charbroil Performance Power Edition 3

Denna Charbroil Performance Power Edition 3 gasolgrill är utrustad med det kraftfulla TRU-Infrared™ grillsystemet. Detta ger inte bara 50% saftigare kött, utan minskar också gasförbrukningen med upp till 30%. I vår undersökning fann vi att grillen värms upp bra med det infraröda systemet och ger klassiska grillmärken på biffar utan att oroa sig för lågor runt maten.

De tre högpresterande brännarna är tillverkade av hållbart, högkvalitativt rostfritt stål. Grillen är också utrustad med en keramisk sear-brännare som kan nå 900 grader. I tester är det ibland svårt för grillen att nå 900 grader, men efter några användningar klarar den det utan problem.

Grillplattorna i gjutjärn håller dessutom värmen länge.

Sidobordet ger dig extra utrymme för kryddor, fat eller skålar.

Det omslutande locket skyddar dessutom grillen mot alla typer av väder, så att du kan använda grillen året runt. Locket har en integrerad termometer, precis som på Dangrill Valhal 410 CS. Under grillen finns ett praktiskt förvaringsskåp med plats för en gasolflaska och extra tillbehör. En praktisk grillplatta ingår också för fler tillagningsmöjligheter. Genom vår analys upptäckte vi att grillen har några mycket vassa metallkanter vid lederna, så om du inte är försiktig kan du skära dig på dem. Detta är naturligtvis en nackdel.

Vårt betyg

Här får du en prisvärd och effektiv gasolgrill som ger god grillsmak utan lågor runt maten. Grillytan är inte den största, men passar för 3-4 personer. Priset ligger i den billiga änden för en gasolgrill av den här storleken och med tanke på kvaliteten är den en billig gasolgrill. Modellen passar inte för grillentusiasten som grillar flera gånger i veckan, men för nybörjaren och den som grillar ibland är det ett utmärkt val.

Det vi liker:
 • Sear-brännare upp till 900 grader utan flammor
 • TRU-Infrared™ grillsystem för upp till 30% lägre gasförbrukning
 • Inkapslat förvaringsskåp för tillbehör
 • Billig gasolgrill
Det vi ikke liker:
 • Smörjfacket kan vara lite svårt att sätta på plats
 • Botten kan inte tas bort för rengöring
 • Svår att rengöra
 • Skarpa metallkanter

Dangrill Valhal 410 CS – bäst i test gasolgrill med stor grillyta

Dangrill Valhal 410 CS

Varför ska du välja Dangrill Valhal 410 CS?

Om du vill grilla för en större grupp människor är denna gasolgrill från Dangrill ett självklart val. En bra gasolgrill med en särskilt stor grillyta på 71 x 45 centimeter, så det finns gott om plats för kött, grönsaker och andra delikatesser. Grillens fyra brännare är i slitstarkt rostfritt stål och ger 4 kilowatt vardera, vilket garanterar en jämn värmefördelning. Det finns också en praktisk sidobrännare med en effekt på 2,5 kilowatt, vilket ger grillen en total effekt på upp till 18,4 kilowatt. Det finns två sidobord (ett av dem döljer sidobrännaren).

Locket har ett dubbelt isolerande lager, så det behåller innervärmen bra. Detta gynnar den indirekta grillmetoden och enligt vår forskning värmer modellen bra med både direkt och indirekt värme.

Precis som på Weber Q3200 finns det en integrerad termometer i locket så att du alltid vet hur varm grillen är. Under grillen finns ett praktiskt förvaringsskåp för gasolflaskan och andra tillbehör. Den har också fyra kraftiga hjul som gör det lätt att flytta runt grillen.

Vårt betyg

Dangrill är inte ett välkänt grillmärke, men denna gasolgrill är ändå ett utmärkt val för en sommargrill. Den har en stor grillyta som är tillräckligt stor för en familj på 4-5 personer och med 4 brännare + sidobrännare och ett flexibelt gallersystem kan du göra all din matlagning på grillen. Priset ligger i mellanklassen för en gasolgrill av den här storleken och enligt vår mening passar den bäst för dem som främst behöver en bra gasolgrill på sommaren.

Det vi liker:
 • Inbyggd tändare på alla brännare
 • Gasolgrill med stor grillyta – näst störst i testet
 • Handtag av stål och silikon
 • 4 brännare + 1 sidobrännare
Det vi ikke liker:
 • Inte så många tillbehör

Outwell Crest – bäst i test liten gasolgrill / bordsgrill

Outwell Crest

Varför ska du välja Outwell Crest?

Har du ingen trädgård eller terrass? Eller vill du bara njuta av campinglivet? Då är en liten och portabel bra gasolgrill som den här från Outwell Crest perfekt! Med en effekt på 1 900 watt är denna lilla gasolgrill med en brännare perfekt för tillagning av allt från kött, fågel och grönsaker. Tack vare praktisk elektronisk tändning, det vill säga piezotändning är den extremt lätt att tända. Du kan sedan styra värmeinställningen för att få exakt den temperatur du vill ha.

Grillplattorna är tillverkade med en smart slip-let-beläggning som förhindrar att köttet fastnar i gallret. Det gör den också snabb och enkel att rengöra. Enligt våra undersökningar blir resultatet bra trots att grillen är liten. Värmen från denna gasolgrill är bäst för fisk och tunnare köttbitar, eftersom det annars tar lång tid att genomsteka.

Det visade sig också att grillen är mycket känslig för vind. Om den inte är skyddad “blåser” en stor del av värmen bort redan vid små vindbyar.

För att tända grillen behöver du en butangas-flaska. Den är dock integrerad i designen så att du inte behöver komma ihåg att packa ner den. Se bara till att den är full innan du börjar använda den lilla gasolgrillen. Det finns också en praktisk droppbricka under själva grillen, så att fett och köttsaft inte hamnar på köksbänken eller i husvagnen. Den har en förbrukning på ca 138 gram per timme, så en full gaspatron räcker till ca 3 timmars grillning.

Vårt betyg

Detta är den perfekta grillen för camping- eller tältresor där du vill ha en lätt och bärbar gasolgrill som är lätt att flytta runt.

Den är inte lämplig för stora stekar, men korv eller hamburgare, till exempel, är inga problem. Grillytan är inte stor, men enligt vår undersökning kan den laga en liten måltid för 4 personer. Priset på 495 kr är överkomligt för de flesta, vilket gör den till den bästa lilla gasolgrillen i vårt test.

Det vi liker:
 • Inbyggd liten gasflaska som räcker i ca 3 timmar
 • Låg vikt (2 kg – lättast i testet)
 • Grillplattor med non-stick-beläggning
 • Justerbar termostat
Det vi ikke liker:
 • Användarhandboken är inte intuitiv att använda
 • Inte bra för tjocka biffar (inte tillräckligt varm)

NomadiQ The Bbq – bäst i test bärbar gasolgrill

NomadiQ The Bbq

Varför ska du välja NomadiQ The Bbq?

Denna bärbara gasolgrill med två brännare från NomadiQ The Bbq är perfekt för resor. Man skulle kunna tro att det är en liten gasolgrill när den är stängd. Men varje sida mäter hela 730 cm2, vilket ger en total grillyta på 1 460 cm2.  Den kan dessutom värmas upp till 350 grader. Den är utrustad med praktiska axelremmar så att du snabbt och enkelt kan ta den med dig på resan… Och med bara 5,6 kg väger den väldigt lite och är därför perfekt för camping, cykling eller vandring. Vikten överträffas bara av Outwell Crest, som med sina 2 kg är den lättaste modellen i vårt test.

Nu behöver du inte längre vänta länge på att engångsgrillen ska bli varm. När du har slagit på den är den lilla gasolgrillen redo att användas på mindre än en minut! Du kan justera temperaturen på de två ytorna med hjälp av de två knapparna på sidan. Det innebär också att du kan ställa in temperaturen på de två ytorna individuellt. På så sätt kan du tillaga kött och korv på ena sidan och grönsaker och fisk på den andra. Grillgallret har en speciell praktisk non-stick-beläggning som förhindrar att maten fastnar. Detta gör det också enkelt att rengöra efter användning. Överlag får grillen beröm för sin överraskande stora grillyta och goda värmefördelning.

Enligt vår forskning är droppbrickor lite för små när du grillar mycket. Därför är det en bra idé att placera något under grillen för att förhindra fettfläckar på bordet.

Vårt betyg

Skippa engångsgrillen och välj att köpa en bäst i test gasolgrill istället! Välj en Nomadiq the BBQ om du älskar att grilla utomhus. Grillen har en vacker och robust design och förvånansvärt mycket utrymme på de två grillytorna. Även om temperaturen inte kan bli lika hög som de större modellerna är 350 grader mycket högt för en bärbar gasolgrill. Prismässigt ligger modellen i mitten av de andra två portabla modellerna och vi anser att du får bäst valuta för pengarna med den här modellen om du letar efter en portabel gasolgrill.

Det vi liker:
 • Axelrem för enkel transport
 • Testets näst lättaste modell med 5,6 kg
 • Hopfällbar med två grillytor
 • 2 brännare – de andra två bärbara modellerna har 1
 • Galler med slip-light-beläggning
Det vi ikke liker:
 • Lite svårt att montera enligt testerna
 • Tung att bära under längre tidsperioder
 • Dropptrågen är lite små och samlar inte alltid upp allt fett och all juice

 

Charbroil Professional 3400 – bästa gasolgrillen med brett sidobord

Charbroil Professional 3400

Varför ska du välja Charbroil Professional 3400?

Charbroil Professional 3400 bäst i test gasolgrill har ett särskilt brett sidobord och en robust och solid design, så det finns plats för några extra godsaker när du lagar mat utomhus. Slå på grillen med en enda knapptryckning. Snabbt och effektivt! De tre kraftfulla, uppåtriktade brännarna i rostfritt stål levererar vardera 7 kilowatt per timme. Sidobrännaren ger 3,8 kilowatt, så du kan tillaga alla typer av mat på din gasolgrill. Eftersom grillboxen är tillverkad i ett stycke behåller den värmen ännu bättre. Sammantaget har denna gasolgrill fått lite extra uppmärksamhet på hög kvalitet, vilket också känns igen i våra analyser.

Precis som de andra två Charbroil-modellerna har denna det patenterade TRU-Infrared™-grillsystemet, som använder strålningsvärme för att säkerställa 100% bättre värmefördelning i grillen och 50% mer saftigt och smakrikt kött. Detta gör också grillen lättare att rengöra och säkerställer att elden aldrig flammar upp farligt under användning. Något som grillen har fått beröm för i tester.

Gjutjärnsgallret ser till att köttet får det distinkta och vackra grillmönster som grillentusiaster älskar. Grillen är också utrustad med ett praktiskt 55,9 x 18,1 cm stort värmehållande galler som kan användas för bröd, grönsaker eller annan mat som behöver hållas varm.

Vårt betyg

Här får du en bra kvalitetsgrill i medelstorlek, lämplig för en familj på 4-6 personer. Den här modellen är för dig som grillar ofta och vill använda grillen mer som ett utekök. Det stora värmehållande gallret ger dig fler tillagningsmöjligheter. Det extra stora locket ger också stora möjligheter att grilla stora stekar, så du kan laga mat till många, och det är ett bra pris för en grill av den här kalibern.

Det vi liker:
 • Extra brett sidobord
 • TRU-Infrared™ grillsystem
 • Låda i ett stycke
 • Dubbelsidigt lock med inbyggd termometer i locket
 • Stängt förvaringsskåp
Det vi ikke liker:
 • Grillgallret är svårt att rengöra
 • Kan vara svårt att manövrera på en terrass med många räfflor

Hur man väljer den bästa gasolgrillen

Under de senaste åren har gasolgrillar blivit populära för matlagning och för att förlänga sommarsäsongen.

Med den ökande populariteten och konkurrensen på marknaden utvecklar tillverkarna också ständigt nya gasolgrillar med smarta egenskaper och funktioner.

Modellerna varierar i grillyta, antal brännare och värmereglering. Det kommer kontinuerligt nya funktioner till grillar – gasol, el eller kol. Dessutom finns extrafunktioner som patenterade värmesystem, flexibla gallersystem, appar och Wi-Fi.

Nedan kan du läsa mycket mer om de olika parametrarna och deras betydelse.

6 goda skäl att välja en gasolgrill

Du kan ha en gasolgrill, kolgrill, elgrill eller träpelletsgrill. Men varför välja en gasolgrill? Här är sex snabba anledningar till varför du ska välja en ny gasolgrill.

 1. Enkel och snabb uppstart.
 2. Mycket snabb uppvärmning.
 3. Bättre värmereglering.
 4. Enklare rengöring.
 5. Du behöver inte köpa kol.
 6. Du kan använda den året runt.

Storlek – hur stor ska grillplatsen vara?

Vi har skapat en praktisk liten översikt så att du vet vilken storlek du ska sikta på med gasolgrillar.

 • Grillyta på 44-65 centimeter = 2-3 personer
 • Grillplats på 70-85 centimeter = 4-5 personer
 • Grillyta på 90+ centimeter = 8+ personer

Dessa mått är naturligtvis vägledande, eftersom det också beror på dina individuella behov. Behöver du en stor grillyta när du tillagar mat eftersom du äter mycket eller många olika sorters mat? Då är det skönt att ha lite extra utrymme på grillen så att du kan separera kött, fågel och fisk från varandra.

Naturligtvis bör du också tänka på hur mycket utrymme du har för själva grillen. Finns det tillräckligt med plats för den? Vill du förvara den i ett skjul eller låta den stå framme? Om du till exempel bor i en lägenhet kan du köpa en gasolgrill, en liten grill – till exempel den praktiska Outwell Crest eller Nomadiq the BBQ gasolgrill.

Vilka är dina behov?

Och när du har bestämt dig för att du vill ha en gasolgrill bör du fundera lite mer på vad du behöver för att grilla.

Det beror på att pris, storlek och funktioner kan variera mycket beroende på vilken gasolgrill du tittar på. Det är därför viktigt att vara tydlig med vad du vill använda gasolgrillen till och hur ofta.

Är det främst för dig, för två eller fler, eller är du en sådan som bara tar fram grillen när det är 20 gäster som njuter av sommarens grillsäsong?

Hur ofta kommer du att använda grillen?

Om du kommer att använda din gasolgrill mycket ofta är det värt att investera i en större och dyrare gasolgrill som vanligtvis har fler funktioner. Men om din gasolgrill bara ska användas ibland och kanske för mindre grupper av människor, kan du enkelt klara dig med en bra men billigare och ändå prisvärd gasolgrill.

Frågan är också viktig när det gäller hur man förvarar gasolgrillen. Om du använder en gasolgrill ofta är det praktiskt att ha en gasolgrill som du kan visa upp mer permanent. I det här fallet bör du också titta på materialen och till exempel se till att du får sidobord i rostfritt stål och ett lock att sätta över grillen. På så sätt skyddar du den också från väder och vind, vilket i slutändan bibehåller dess effektivitet och hållbarhet.

Om du vill kunna packa undan din gasolgrill under vintersäsongen bör du se till att du har förvaringsutrymme för din gasolgrill. Många av dem tar trots allt mycket plats. Om det är ont om plats kan du välja en kompakt gasolgrill med fällbara sidobord som kan fällas ner eller tas bort helt. Det är också smart att ha en gasolgrill med tillhörande skåp. Här kan du förvara eventuella tillbehör och gasolflaskan.

Hur många personer kommer du att grilla till på grillen?

En större gasolgrill innebär i allmänhet en större grillyta, men detta kan vara bedrägligt. Mät alltid storleken på grillgallret för att vara säker. Kom också ihåg att mäta eventuella sidobrännare och/eller värmehållningsgaller. Se vår storleksguide ovan för att få en uppfattning om hur många personer en gasolgrill är lämplig för.

Om du ska grilla till många personer är det också smart om du kan ställa in grillen på olika temperaturer. På så sätt kan du tillaga olika ingredienser samtidigt.

Vilken typ av mat lagar du vanligtvis?

Om du grillar mycket och ofta lagar mat på en gasolgrill kan du också överväga att köpa en gasolgrill som är en multifunktionell gasolgrill med en sidobrännare och en praktisk fräszon, till exempel Weber Genesis EPX-435 Smart. Den är lämplig för grillning av kött, fisk och grönsaker, men kan också användas för såser, potatis och andra delikatesser i pannor och kastruller.

Antal brännare

Olika gasolgrillar har vanligtvis olika antal brännare. Generellt gäller att ju fler brännare, desto kraftfullare är din gasolgrill och desto fler personer är den lämplig för. Gasolgrillarna i vårt test har nästan alla brännare i rostfritt, vilket är ett av de bästa materialen. De flesta gasolgrillar i vårt test har 3 eller 4 som antal brännare, men testet sträcker sig från 1-4.

Naturligtvis är grillens temperatur också viktig. Ofta har grillen en steglös värmereglering, så att du kan ställa in rätt temperatur beroende på vad du grillar. Vanligtvis finns det en justerbar termostat för varje brännare i rostfritt så att du kan ställa in dem individuellt.

Vissa gasolgrillar har även en infraröd brännare, t.ex. Char-Broil-gasolgrillar. Vissa produkter har en infraröd brännare bakom grillen, dvs. en bakre brännare. Denna infraröda brännare ger en bättre värmefördelning eftersom värmen inte bara kommer under grillgallret utan även bakifrån. Om du vill tillaga helstekt kyckling eller annat fjäderfä är en infraröd bakbrännare perfekt.

Direkt eller indirekt värme?

När man talar om direkt och indirekt grillning handlar det om två olika sätt att grilla mat på. Det är inte precis två olika temperaturer – och ändå är det så. Med direkt och indirekt värme utsätts maten för mer eller mindre eld.

Vid direkt värme placeras maten direkt över lågorna. Det är till exempel detta som ger köttet den krispiga skorpan som vi letar efter när vi grillar. På grund av den höga värmen används den direkta värmekällan för livsmedel som inte behöver mer än 20 minuter på grillen.

Vid indirekt värme kommer maten inte i direkt kontakt med lågan. Här gäller två regler. Ju större köttbit, desto längre tid tar det att grilla den. Därför bör du använda indirekt värme. Om du t.ex. vill steka en hel kyckling är det nödvändigt att använda indirekt värme, eftersom kycklingen annars blir förkolnad på utsidan innan den har tillagats tillräckligt på insidan.

Du bör dock även använda indirekt värme för små föremål som inte tål den höga direkta värmen.

Om du vill tillaga maten med indirekt värme under grillocket kan du stänga av mittbrännaren innan du lägger maten på grillgallret. Låt dock alltid grillen värmas upp ordentligt först.

Galler

Grillgaller finns i olika material: rostfritt stål och gjutjärn. Stål håller i allmänhet längre än gjutjärn och är perfekt för fisk, kyckling och grönsaker, eller för dem som inte grillar så ofta.

Gjutjärn, å andra sidan, är bäst för grillat kött eftersom det ger en konstant och jämn värme under användning.

Inbyggd termometer

Att fumla med en (brännhet!) termometer samtidigt som man har grillhandskar på sig… Nej, verkligen inte. Som tur är har många gasolgrillar idag en inbyggd termometer. Som du kan se på de många bra modellerna i vårt test är termometern vanligtvis placerad i locket. Detta gör det mycket enklare att grilla på en gasolgrill. Du kan se direkt på locket hur hög temperaturen inuti grillen är utan att behöva öppna den. När du öppnar locket försvinner mycket värme ut. Men med den inbyggda termometern har du alltid koll på temperaturen.

Justerbar termostat

En av de största fördelarna med en gasolgrill jämfört med en kolgrill är den justerbara temperaturen. Varje brännare har vanligtvis en egen termostat som du kan vrida upp eller ner. Detta är också en av anledningarna till att en gasolgrill är särskilt mångsidig och kan användas till mycket mer än en kolgrill.

Om du vill att grillen ska vara en del av ditt utekök eller till och med vara ditt utekök, är en gasolgrill det självklara valet.

Lock till gasolgrill

De flesta lock har samma form, omsluter grillytan helt och skapar en bra cirkulation av värmen inuti grillen. Men om du är lite av en grillnörd kanske du ska överväga en gasolgrill med dubbelt lock. Det innebär att grillen har ett lock (ibland även två fysiska lock) med två lager. Ett lock med dubbla lager isolering innebär att grillen behåller värmen bättre, samtidigt som själva locket inte blir lika varmt på utsidan. Det är alltså mindre risk att bränna sig på en gasolgrill med dubbelisolerat lock. Charbroil Professional 3400 har till exempel ett dubbelsidigt lock som håller värmen bättre.

Funktioner som sticker ut

Ovan har vi tittat på de funktioner som du vanligtvis hittar på en gasolgrill. Men marknaden expanderar hela tiden och det finns många bra funktioner som är riktigt smarta.

Värmehållare

En värmehållare är en mycket praktisk funktion i en gasolgrill. Termen används dock ofta omväxlande för två olika saker. Det kan både vara en uppvärmningszon, ett område på grillen där du kan värma upp såsen eller hålla den varm medan resten av grillen grillar.

Vissa gasolgrillar kan dock även ha ett värmehållningsgaller. Detta är ett extra galler som ofta är placerat på en högre nivå. Därför kan det inte användas för direkt värme, men är perfekt för livsmedel som kräver indirekt värme. Det är till exempel perfekt för bröd.

Frityrzon eller stekzon

Denna funktion är nästan oumbärlig om du gillar hamburgare och en utsökt grillad biff. Det är vanligtvis en separat del av grillen som har sin egen brännare och sitt eget galler. Vanligtvis kan denna brännare bli ännu hetare än de andra brännarna. Det är här du tillagar din biff för att ge den den karakteristiska krispiga grillskorpan. Du kan också använda den för att ge maten en värmeschock och sedan överföra den till grillens lockdel.  Charbroil Performance Power Edition 3 har till exempel en brännzon som kan nå 900 grader Celsius.

Vissa sizzle-zoner har infraröda brännare och är ofta placerade på sidan. På många gasolgrillar kan denna del användas som bord, eftersom det vanligtvis finns en platta ovanpå denna del av grillen. Den är därför multifunktionell och kan användas som bord eller som ett extra, mycket hett grillgaller när plattan tas bort.

Wi-Fi-anslutning

Att ha en gasolgrill med Wi-Fi-anslutning är verkligen ganska bra. För det första är det ett trevligt och enkelt sätt att hålla ett öga på maten. För det andra är det en stor hjälp för dig som kanske inte är den bästa kocken och tycker att det är svårt att avgöra om en biff har fått nog.

Om din gasolgrill har en Wi-Fi-anslutning kan du hålla koll på temperaturen på varje livsmedel via en app på din mobiltelefon. Du anger helt enkelt vad du lägger på grillen. Weber Genesis EPX-435 Smart-modellen är till exempel utrustad med sensorer som sätts in i biffen. Appen skickar sedan meddelanden om när det är dags att vända steken och när den är klar.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken gasolgrill är bäst i test 2023?

Den bästa gasolgrillen i testet är Weber Spirit ll E-310 GBS. Med sina 3 brännare och stora grillyta till ett rimligt pris är den perfekt för den medelstora familjen som grillar ofta. Det är därför den är vinnaren i vårt test av gasolgrillar.

Vilken gasolgrill ska jag välja?

En bra gasolgrill är en grill som uppfyller dina krav, förväntningar och behov. Du bör alltid leta efter en gasolgrill som ger dig jämn värmefördelning, är lätt att tända och snabb att rengöra. Ett sidobord och en sidobrännare är praktiskt, liksom en varmhållningsfunktion.

Vilken gasolgrill är bäst: Weber eller Charbroil?

I slutändan handlar allt om preferenser och behov när det gäller val av gasolgrill. Weber har hög kvalitet men är också dyrare. Om du bara grillar ibland kan en Charbroil gasolgrill vara det bästa valet för dig. I vårt test av gasolgrillar har vi 4 Weber-gasolgrillar och 3 Charbroil-gasolgrillar i olika storlekar.

Hur lång tid behöver en gasolgrill för att bli varm?

Vanligtvis behöver en gasolgrill 10-15 minuter med full gas för att bli varm

Är en gasolgrill billigare än en ugn?

Nej, en gasolgrill är dyrare i drift än en elektrisk ugn.

Hur länge räcker en gasflaska på 11 kg?

Det beror på hur ofta du grillar. Om du främst använder din gasolgrill på helger och under sommaren räcker en 11 kg gasolflaska i sex månader.

Vad bör du tänka på när du köper en gasolgrill?

Du bör främst vara uppmärksam på storleken på grillytan, tillbehör och möjligheten att anpassa din gasolgrill för att grilla i till exempel en kastrull eller wok.

Varför kan man inte använda en gasolgrill inomhus?

En gasolgrill producerar kolmonoxid, som kan orsaka dödlig förgiftning - grilla därför alltid utomhus.

Kan en gasflaska lämnas i solen?

Ja, gasflaskor är mycket robusta och tåliga och klarar utan problem att stå utomhus och exponeras i solen.

Kan en gasolgrill stå ute året runt?

Ja, men det är en bra idé att köpa ett vattentätt hölje åt sin gasolgrill för att skydda den mot väder och vind.