Espressomaskin Test (2022) → 6 av de bästa espressomaskinerna

1
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin

Det verkar nästan för bra för att vara sant att du inte behöver betala en halv förmögenhet för att få den espressomaskin som är bäst i test, men det stämmer - då detta är precis det som är möjligt om du väljer denna DeLonghi Magnifica S ECAM. Samtidigt som priset är lågt får du en riktigt bra espressomaskin som kan brygga riktigt gott kaffe, eller två koppar om du så vill, såsom en perfekt espresso,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin
Komplett
Siemens TI9553X1RW EQ.9 Plus Connect s500 Espressomaskin
Amazon.se
Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin
Amazon.se
Sage SES878 Barista Pro Espressomaskin
Amazon.se
Philips EP2220/10 Espressomaskin
Ikke på lager
Smeg Espressomaskin ECF01
Elon

I detta test av espressomaskiner kan du läsa om 6 av de bästa espressomaskinerna på marknaden. Alla modeller är av hög kvalitet och gör så att du kan brygga en riktigt bra kopp espresso och andra typer av gott kaffe. Vi har utsett DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin till bäst i test, eftersom att den uppfyller de flestas önskemål, är lätt att rengöra och användarvänlig i sin konstruktion.

Det är dock mycket möjligt att någon av de andra modellerna i listan passar bättre för dig än den som vi har utsett till allra bäst i test, så läs vidare och hitta den bästa espressomaskinen för dig. Vi guidar dig också i valet av hur du avkalker din maskin och hur du hittar det bästa erbjudandet senare i artikeln.

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin – Espressomaskin bäst i test

Det verkar nästan för bra för att vara sant att du inte behöver betala en halv förmögenhet för att få den espressomaskin som är bäst i test, men det stämmer – då detta är precis det som är möjligt om du väljer denna DeLonghi Magnifica S ECAM. Samtidigt som priset är lågt får du en riktigt bra espressomaskin som kan brygga riktigt gott kaffe, eller två koppar om du så vill, såsom en perfekt espresso, samt är väldigt enkel att använda. Det är inte heller bara vi som anser att denna DeLonghi Magnifica S ECAM är den espressomaskin som är bäst i test, då även Råd & Rön har utsett modellen till bäst i test!  

Därför ska du välja en DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin

Har du inte den största budgeten för att röra dig med när du ska köpa din nya espressomaskin? Om så är fallet, ta en titt på den här modellen från DeLonghi. Deras Magnifica S-modell har utvecklats i hög kvalitet, medan den fortfarande säljs till ett mycket lägre pris jämfört med andra modeller av marknadens bästa espressomaskiner. Så väljer du denna espressomaskinen får du en av marknadens absolut bästa espressomaskiner till ett billigt pris. Det är inte så att du måste kompromissa med många funktioner och inställningar trots att maskinen är billig. T.ex. är den utrustad med ett automatiskt rengöringsprogram för mjölkskummaren, som med fördel kan användas efter användning för att upprätthålla god hygien. Dessutom har espressomaskinen också ett inbyggt avkalkningsprogram som säkerställer att vattnet inte börjar smaka dåligt med tiden. Vissa delar kan du ta av och skölja under varmt vatten, medan droppbrickan tål en tur i diskmaskinen.

Helautomatisk espressomaskin med mjölkskummare

Denna espressomaskinen, DeLonghi Magnifica S ECAM, är en helautomatisk modell, så du själv behöver inte göra mer än absolut minimum. Det ger dig en riktigt god kopp kaffe med bästa smak utan alltför mycket krångel i vardagen. Allt du behöver göra är att ställa in önskad smak, arom och temperatur för din kaffe, och sedan gör maskinen resten. Detta gäller alla typer av kaffe, eftersom modellen har både en integrerad kaffekvarn och en mjölkskummare tillgänglig. Du kan göra flera olika kaffedrycker och få ditt kaffe/espresso precis som du vill: perfekt espresso, cappuccino och latte macchiato.

Så du kan på så sätt göra allt från god espresso till cappuccino och café latte. Det är möjligt att brygga två koppar kaffe samtidigt och maskinen kan ställas in på koppstorlekarna 86 till 142 ml. Vattentanken har en kapacitet på 1,8 liter. Varmt vatten för te kan också värmas upp i maskinen. Förutom allt ovan har denna espressomaskin funktioner för standby och energibesparing, samt automatisk avstängning och så är det möjligt att justera vattenhårdheten.

Tyst espressomaskin med inbyggd temperaturreglering

Som en extra bonus är kaffekvarnen tyst i drift, varför den inte stör hela huset när du vill göra dig en god kopp kaffe. Inte ens om du använder den inbyggda kaffekvarnen låter den särskilt mycket alls. Denna espressomaskinen kan till och med ställas in på 13 olika inställningar, så du får alltid precis den smak och typ av bönor som du tycker är den bästa.

Denna DeLonghi Magnifica S ECAM använder också ett termoblocksystem som fungerar som en temperaturreglering, så du får alltid rätt temperatur under tillagningen av ditt kaffe. Det speciella DeLonghi Tubeless System minimerar mängden kaffesump i kvarnen, vilket resulterar i att endast nymalt kaffe/espresso används till din nästa kopp. Så nu förstår du att detta helt klart är en av de absolut bästa espressomaskinerna. Det är inte heller bara vi som anser att denna DeLonghi Magnifica S är den espressomaskin som är bäst i test, då även Råd & Rön har utsett modellen till bäst i test!  

Produktdetaljer

 • Höjd: 35,1 cm
 • Djup: 43 cm
 • Bredd: 23,8 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Färg: Svart
 • Mjölkskummare: Ja
 • Effekt: 1450 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 250 gram
Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris jämfört med andra modeller av marknadens bästa espressomaskiner
 • Helautomatisk espressomaskin med mjölkskummare, inbyggd kvarn och automatisk avstängning
 • Flera inställningsmöjligheter gör att du kan förbereda den perfekta koppen, och två koppar kaffe/espresso samtidigt
 • Utsedd till bäst i test av Råd & Rön

Siemens TI9553X1RW EQ.9 Plus Connect s500 Espressomaskin – Den bästa espressomaskinen för hemmabruk

Du kan vara säker på att du får den bästa espressomaskinen för hembryggning av alla typer av kaffe/espresso om du investerar i denna modell från Siemens. Priset är i det lite dyrare laget, men i gengäld får du en användarvänlig maskin med många inställningsalternativ och som är tyst i drift, så den stör inte. Här kan du få ditt kaffe precis som du vill ha den, och vidare har den fått toppbetyg i tester, såsom hos Råd & Rön!

Därför ska välja en Siemens TI9553X1RW EQ.9 Plus Connect s500 Espressomaskin

Det finns ett antal fördelar med att investera i denna espressomaskin från Siemens. Först och främst har den utvecklats med många funktionella funktioner, helt klart några av de bästa. Den är dock fortfarande användarvänlig i sin konstruktion, vilket säkerställer en maskin som är enkel att använda. Den höga användarvänligheten säkerställer också att du får ut det mesta av maskinen, så att du kan njuta av alla inställningsalternativ snarare än att bara hålla fast vid en handfull.

Du väljer om du vill använda maskinen via den användarvänliga TFT-skärmen med interaktiv meny eller om du vill styra inställningarna via en app på din enhet. Med Home Connect-appen kan du snabbt justera till olika inställningar för maskinen var du än är. Du kan fritt välja mellan ett stort antal internationella kaffespecialiteter via appen och du kan till och med skapa en “kaffespellista” – dvs en lista över vilka kaffedrycker som ska produceras som du kan ställa på kö. Detta är särskilt smart när du har många gäster på besök.

En tyst espressomaskin

En av de bästa aspekterna med att välja denna maskin, som är en helautomatisk espressomaskin, är att den är tyst i drift. Det beror på att den är utvecklad med inbyggd ljuddämpning. Så du behöver inte oroa dig för att väcka hela huset eller ens bli irriterad när maskinen är i färd med att göra en god kopp kaffe. Naturligtvis gäller detta också den inbyggda kvarnen, så du ska aldrig behöva avstå när du är sugen på det absolut bästa kaffet – oavsett tid på dagen.

Den tysta strukturen är också en funktion som det danska konsumentrådet Tænk betonar i sin testning och granskning av produkten. De har faktiskt utsett produkten till en av de bästa modellerna när det kommer till låg ljudnivå. Maskinen uppnår ett övergripande betyg på 83 procent och kategoriseras som ett mycket bra köp. Tænk berömmer också denna espressomaskin för dess användarvänlighet och förmåga att brygga mer än en kopp åt gången. Även svenska Råd & Rön hyllar denna modell. Råd & Rön har nämligen också gett den toppbetyg, och experterna hyllar den för dess praktiska funktioner.

Var din egen barista

Du kan snabbt få exakt den kopp kaffe/espresso du eller dina gäster vill ha. Du kan t.ex. ställa in aromer och välj mellan olika smaker. Med en knapptryckning kan du göra olika kaffedrycker t.ex. göra espresso, cappuccino, vanligt svart kaffe, latte macchiato, kaffe/espresso med mjölk, varmt vatten och mer. Individuell temperatur kan också ställas in, så du behöver inte vänta alltför länge för att kunna njuta av din nybryggda kopp kaffe. Du har möjlighet att spara dina inställningar på maskinen så att du inte behöver stå och justera detta varje gång. Och sedan kan du enkelt göra en hel kanna kaffe/espresso med hela 6 koppar kaffe.

Vi har redan listat ett antal fördelar med denna espressomaskin som bidrar till att det är en av de absolut bästa espressomaskinerna, men som om inte detta vore nog kan vi avslöja att det finns mer. T.ex. får du hjälp att rengöra både maskinen och mjölksystemet och så har maskinen ett inbyggt BRITA-vattenfilter och ger dig ett meddelande när du behöver rengöra maskinen mer djupgående för att underhålla den så bra som möjligt. Sammantaget är detta en riktigt bra espressomaskin, helt klart värd sin plats bland de som är bäst i test, och alla dess fantastiska funktioner är något du bara måste prova själv för bästa möjliga upplevelse.

Produktdetaljer

 • Höjd: 47 cm
 • Djup: 39,2 cm
 • Bredd: 29,9 cm
 • Färg: Silver
 • Mjölkskummare: Ja
 • Effekt: 1500 watt
 • Kapacitet: 2,3 liter
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 290 gram
Det vi liker:
 • Användarvänlig konstruktion med många inställningsmöjligheter och kontroll via app
 • Tyst i drift tack vare inbyggd ljuddämpning
 • Toppbetyg i flera tester, såsom hos Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk
 • Du kan välja mellan många typer av kaffe och även ställa kaffe på kö om du har många gäster

Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin – En solid espressomaskin med kvarn

Denna espressomaskin från Delonghi är ett perfekt val för dig som vill ha en hållbar och stilren apparat. Det är bara en sådan kaffemaskin som man vill ha ståendes framme. Maskinen är också utrustad med en inbyggd kvarn så att du kan få ditt kaffe/espresso förberett till perfektion varje gång – hemma i ditt eget kök. Alla maskinens fina egenskaper gör att det danska konsumentrådet Tænk har utsett modellen till bäst i test.

Därför ska du välja en Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin

Det kan vara en bra idé att prioritera en espressomaskin med inbyggd kaffekvarn om du vill ha möjlighet att göra nybryggt kaffe/espresso med bästa möjliga smak hemma i ditt eget kök. Det är också precis vad du får med den här maskinen från Delonghi. Den inbyggda kvarnen är till och med utvecklad med en teknik med sensorer som säkerställer bästa möjliga smak på ditt kaffe, exempelvis tack vare precis rätt dosering i varje kopp kaffe, eller om du exempelvis vill ha latte macchiato. 

En professionell espressomaskin

Kort sagt kan den här maskinen förklaras genom att beskriva den som en professionell modell. Du kan stå och leka barista själv när du har den här maskinen hemma. T.ex. har den en inbyggd tampningstation där du kan få till den perfekta tampningen på nolltid. Faktum är att allt du behöver göra är att helt enkelt trycka ner en speciell spak. Detta ska göras efter att kaffet har malts och medan kaffet är i filtret. Sedan trycker du helt enkelt ner handtaget och så stoppar själva tampningen när rätt tryck på kaffepulvret har uppnåtts.

Modellen har också en aktiv temperaturkontroll, vilket resulterar i att vattentemperaturen förblir stabil under hela bryggningsprocessen. Detta hjälper till att på säkerställa en mycket bättre smak på ditt kaffe. Och så finns det till och med två oberoende vattensystem i maskinen, så du behöver inte vänta tills systemet värms upp om du vill ha både vatten och mjölk. Det avancerade latte-systemet gör att du kan välja hur du vill ha mjölkens konsistens, och där kan du fritt välja mellan “platt”, som ger ångad mjölk, eller “skum”, vilket ger dig skummjölk.

Utnämnd till bäst i test

Den här espressomaskinen kan också skryta med att ha utsetts till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk. Totalt ger de maskinen 84 procent av 100, vilket gör att den är bland de allra bästa espressomaskinerna i testet. Det enda stället där Tænk inte är helt övertygade är när det kommer till dess energiförbrukning, som de bara tycker är “medium”. De bedömer dock kvaliteten på kaffedrycker, användarvänligheten, temperaturen och själva maskinen som “mycket bra”.

En annan sak som Tænk, i dess utnämnande som bäst i test, betonar med den här modellen är hur den snabbt brygger ditt kaffe/espresso och har en optimal kapacitet för vatten- och kaffebönor. Det är alltså en väldigt enkel modell med vilken du kan få bra espresso på inte lång tid alls. Vi måste också till sist också bara lyfta att den här espressomaskinen “bara” är halvautomatisk och inte utrustad med en mjölkbehållare. Du får således inte all bekvämlighet som med en helautomatisk espressomaskin, men samtidigt inte allt arbete som med en manuell maskin, utan här handlar det mest om att du värmer och eventuellt skummar mjölken själv. Oavsett är det en espressomaskin som helt klart är en av de bästa på marknaden, och, som sagt, bäst i test enligt vissa experter!

Produktdetaljer

 • Höjd: 44,5 cm
 • Djup: 36,9 cm
 • Bredd: 31,5 cm
 • Vikt: 13 kg
 • Färg: Svart och silver
 • Mjölkskummare: Ja
 • Effekt: 1450 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 250 gram
Det vi liker:
 • Kvarnen är utformad med sensorer för bästa möjliga dosering av innehållet
 • Möjligt att kontrollera temperatur, vilket garanterar ett bättre bryggkaffe
 • Utsedd till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk med ett resultat på 84%
 • Stilrent och professionellt utseende i svart och silver

Sage SES878 Barista Pro Espressomaskin – Den bästa manuella espressomaskinen

Vi har valt att utse denna espressomaskinen till den espressomaskin som är bäst i test av de olika espressomaskiner på marknaden som är manuella, eftersom att du kan välja att använda den i manuellt läge. Den har dock automatiska funktioner för de svåraste delarna av kaffebryggninen, så du är inte lämnad ensam om du inte vill. En annan av de bästa aspekterna med denna espressomaskin är att den värms upp på nolltid.

Därför ska du välja du en Sage SES878 Barista Pro Espressomaskin

Om du vill ha möjlighet att imponera på dina gäster genom att leka barista vid din kaffemaskin – eller bara njuta av att göra din egen kopp kaffe/espresso av bästa sort – då kan du investera i detta maskin från Sage. Här kan du låta processen på ett positivt sätt bli mer avancerad och involverande än att bara trycka på en knapp. Produkten är utformad för att användas både som en halvautomatisk och manuell espressomaskin. 

Du kan själv välja om du vill vara ansvarig för det mesta av bryggningen eller om maskinen ska hjälpa dig lite på vägen. När de automatiska funktionerna slås på kan du få hjälp med t.ex. malning, dosering och mjölkstrukturering.

En perfekt kopp kaffe/espresso på nolltid

Oavsett vilken funktion du föredrar kan du snabbt göra en perfekt kopp kaffe. Maskinen är utvecklad med så kallad ThermoJet-värmeteknik. Denna teknik förbereder maskinen att brygga på bara 3 sekunder. Så du behöver här inte vänta flera minuter innan du kan börja brygga ditt kaffe. Dessutom säkerställer den integrerade kaffekvarnen att du alltid får den idealiska mängden kaffe/espresso i dina koppar, så att du kan uppnå bästa smak och arom varje gång. Du kan välja mellan så många som 30 olika kvarninställningar.

Maskinen ser också till att vattnet har rätt och jämn temperatur så att värmen inte förstör smaken. Och eftersom rätt temperatur betyder mycket finns det också en koppsuppvärmningsbricka, som ser till att värma din kopp till rätt temperatur så att den inte gör så att innehållet svalnar. Vi bör också lyfta att maskinen har en automatisk mjölktexturering så att du kan få bästa möjliga caffé latte.

Stilren espressomaskin

Denna espressomaskin ser riktigt stilren och professionell ut och den är också tillverkad i extremt hög kvalitet. Så du ska aldrig känna att du har kompromissat med din maskin eller ditt kaffe/espresso genom att välja den här modellen från Sage. Enheten är till och med användarvänlig, eftersom du enkelt kan justera olika inställningar via den intuitiva LCD-skärmen. På skärmen kan du också hålla koll på hur utdragnings- och kaffekvarnen jobbar under processen. 

Maskinen har benämns som ett bra köp av det danska konsumentrådet Tænk och får det totala betyget 83%, vilket ofta kan vara gott nog för att till och med utses till bäst i test, så det finns ingen anledning att hålla sig borta från den här modellen, även om den är lite billigare än de tidigare espressomaskinerna i detta test. Tænk har faktiskt nästan inga negativa kommentarer om den här maskinen. Istället berömmer de maskinen för dess användarvänlighet, energiförbrukning, snabbhet och kvalitet.

Produktinformation

 • Höjd: 44 cm
 • Djup: 40,7 cm
 • Bredd: 40,7 cm
 • Vikt: 10,6 kg
 • Färg: Silver och svart
 • Effekt: 1850 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 227 gram
Det vi liker:
 • Redo att brygga på bara tre sekunder på grund av utvecklingen av ThermoJet-tekniken
 • Utrustad med en inbyggd kaffekvarn och temperaturkontroll för bästa möjliga bryggning
 • Benämns som ett fynd av det danska konsumentrådet Tænk och får det totala betyget 83%
 • Välj om du vill använda maskinen manuellt eller semi-automatiskt

Philips EP2220/10 Espressomaskin – Budget- och användarvänlig espressomaskin

Denna espressomaskin är det bästa valet för dig som letar efter en budgetvänlig modell, som också är användarvänlig i sin konstruktion – och därmed lätt att ställa in efter dina behov. Maskinen har utvecklats med en intuitiv pekskärm, där du kan ställa in kaffet att bryggas precis så som du vill ha det. Den har också presterat bra i flera tester, där den exempelvis har blivit utsedd till bäst i test vid Stiftung Warentest 2019 och så har dess “nära släkting” Philips EP2231 utsetts till “bra köp” hos Råd & Rön.

Därför ska du välja Philips EP2220/10 Espressomaskin

Genom att investera i denna espressomaskin från Philips kan du vara säker på att du får hem en bra variant – helt klart en av marknadens bästa billiga espressomaskiner med hög användarvänlighet och bästa flexibilitet. Modellen är en särskilt bra espressomaskin för dem som aldrig tidigare har ägt en espressomaskin, eftersom den är användarvänlig i sin konstruktion. Det är dock också en optimal investering för den erfarna användaren om du vill ha möjlighet att anpassa din kaffe/espresso efter dina önskemål. Tack vare funktionen My Coffee Choice kan du ställa in allt från aromstyrka till mängd på bästa sätt. Om du exempelvis vill ha cappuccino, latte eller espresso är detta marknadens bästa espressomaskin med vilken det är möjligt till ett lågt pris. Förvisso kan de andra modellerna i detta espressobryggare-test också räknas som marknadens bästa espressomaskin, men det på sina egna sätt. 

Maskinen har utvecklats med en intuitiv pekskärm, där du enkelt kan välja ditt favoritkaffe och hur du vill ha det. Eftersom modellen är utvecklad med en inbyggd kaffekvarn kan du också anpassa hur bönorna ska malas – helt efter dina önskemål. Kvarnen kan ställas in på 12 olika nivåer, så att du kan bestämma hur du vill mala dina hela bönor – från grovt till fint pulver. Att du på detta sätt kan mala bönorna precis innan beredning maximerar aromer och goda smaker. Med tekniken i Philips EP2220/10 får du också en perfekt balans mellan bryggtemperatur och aromer, då systemet håller vattentemperaturen mellan 90 och 98 grader och hjälper till att reglera vattenflödet.

Espressomaskin med solid konstruktion

Du kan vara säker på att du kommer att kunna få glädje av denna espressomaskin under lång tid, eftersom den har en riktigt solid konstruktion. T.ex. är kvarnarna gjorda av 100 procent keramik, vilket innebär att de är väldigt hårda och slitstarka. Du kan därmed få flera koppar kaffe, upp till minst 20 000 koppar nymalt kaffe, utan att behöva oroa dig för att behöva byta kvarnen. Förutom att den är hållbar är den här maskinen också fin att se på, eftersom den är utvecklad med en mattsvart yta. Detta är ett stort plus, eftersom att den står framme i köket. Och även om maskinen är robust och vacker i sitt utseende så säljs den fortfarande till ett plånboksvänligt pris som de flesta kan ha råd med.

En annan fördel med denna espressomaskinen är att den är lätt att rengöra och underhålla. Den har exempelvis ett inbyggt AquaClean-filter, vilket gör att du inte behöver avkalka maskinen förrän att upp till att flera koppar har bryggts, hela 5000. Maskinen informerar dig till och med när filtret behöver bytas ut, vilket är skönt. Du kan dock fortfarande välja att avkalka espressomaskinen med det automatiska programmet om du vill vara säker på att den är kalkfri. Dessutom kan du ta ut bryggenheten ur maskinen för att skölja den under rinnande vatten när den behöver rengöras och placera mjölksystemet, droppbrickan och kaffesumphållaren i diskmaskinen. Det blir förmodligen inte lättare att underhålla en kaffemaskin och hålla den hygienisk än såhär.

Testvinnande espressomaskin

Det är inte bara vi som tycker att denna espressomaskinen är värd investeringen och platsar bland de som är bäst i test. Modellen har utsetts till bäst i test så sent som 2019 av Stiftung Warentest, en tysk konsumentorganisation. Dessutom har den fått en totalpoäng på 82 procent av 100 hos det danska konsumentrådet Tænk, vilket innebär att Tænk klassar den som ett särskilt bra köp. 

Det danska konsumentrådet Tænk lyfter särskilt maskinens användarvänlighet och hur lätt den är att använda som det bästa med den. Dessutom berömmer de storleken på maskinens vattenbehållare och behållare för kaffebönor, liksom dess förmåga att brygga två enhetliga koppar. Två områden där maskinen inte når hela vägen är dock den mängd energi och tid som den förbrukar, vilket är bra att hålla koll på innan du investerar i maskinen.

Produktdetaljer

 • Höjd: 37,1 cm
 • Djup: 43,3 cm
 • Bredd: 24,6 cm
 • Färg: Svart
 • Effekt: 1500 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Kapacitet för kaffebönbehållare: 275 gram
Det vi liker:
 • Utvecklad med en intuitiv pekskärm där du med tekniken My Coffee Choice kan anpassa kaffet efter hur du vill ha det
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris, som de flesta har råd med
 • Bäst i test vid Stiftung Warentest 2019 och har fått bra resultat hos det danska konsumentrådet Tænk
 • Helautomatisk espressomaskin med inbyggd mjölkskummare för att kunna skumma mjölk själv och kaffekvarn

Smeg Espressomaskin ECF01 – En espressomaskin i retro stil

Smeg är en tillverkare som är känd för sina unika maskiner för köket, eftersom de generellt utvecklar alla sina produkter med modern teknik och retro-design. Detta gäller även deras espressomaskin, som kan köpas i flera snygga färger. Den är enkel att använda och en funktionell, bra espressomaskin, som är idealisk för både erfarna användare och nybörjare. Den är kraftfull med ett tryck på 15 bar.

Därför ska du välja Smeg Espressomaskin ECF01

Vill du investera i en espressomaskin som sticker ut från alla andra espressomaskiner på marknaden och är enkel att använda? I så fall är denna espressomaskinen från Smeg, en tillverkare känd för sitt uttryck, med sina 15 bar det rätta valet för dig, som representerar det mer unika i detta test av espressomaskiner. Det speciella med denna espressomaskinen är att den är utrustad med ett antal moderna teknologier och funktioner, men fortfarande ser ut som en äldre espressomaskin. Du kan därför krydda köket lite genom att ha den här retro espressomaskinen ståendes framme på köksbordet. Maskinen är till och med tillverkad i flera färger, så du väljer om du vill ha en neutral retromodell eller en lite mer färgstark en.

Espressomaskin med droppfunktion

En av de stora fördelarna med att investera i denna espressomaskin är att den är utvecklad med en speciell droppfunktion. Detta innebär att bryggningsprocessen avbryts när koppen tas bort från hållaren för koppen. På så sätt riskerar du inte att något kaffe/espresso slösas om du har felbedömt hur mycket kaffe/espresso du behöver eller hur stor din kopp var. Det hjälper också till enklare rengöring, eftersom inget kaffe/espresso spills över hela maskinen eller bordet, eftersom du får ut koppen i förväg.

Och nu när vi pratar om rengöring av maskinen kan du vara säker på att det är enkelt att rengöra och underhålla den här modellen. Den är utrustad med en rengöringsindikator som anger när det är dags att rengöra maskinen. På det sättet kan du alltid ha en hygienisk kaffemaskin hemma. Maskinen har också en låg vikt så att du kan flytta den lättare jämfört med andra espressomaskiner. Detta ger mer flexibilitet kopplat till var du har maskinen, vilket också gör den lämplig för mindre kök.

Användbara funktioner

Generellt sett är denna espressomaskinen faktiskt en bra investering för de flesta, eftersom den har en användarvänlig kontrollpanel som gör att du kan välja rätt dryck för dina behov. Du kan t.ex. välja styrka på ditt kaffe/espresso om du har speciella preferenser. Espressomaskinen fungerar med ett tryck på 15 bar och har en vattentank på 1 liter. Du kan brygga två koppar gott kaffe/espresso på en gång, så du kan snabbt få kaffe/espresso till både hela familjen och till gästerna.

Espressomaskinen har utvecklats med en ångfunktion för mjölkskumning och en avtagbar droppbricka. Dessutom har den en funktion som värmer koppen, som säkerställer att din kopp har rätt temperatur så att inte smaket på ditt kaffe/espresso på något sätt försämras genom att kylas ner för snabbt. De speciella halkskyddade fötterna under maskinen säkerställer god stabilitet vid bryggning av kaffe.

Denna espressomaskin från Smeg har klassats som ett mycket bra köp av det danska konsumentrådet Tænk i deras espressomaskiner-test från juli 2020. Här får maskinen 83 av 100, så den kommer att leva upp till alla dina förväntningar.

Produktdetaljer

 • Höjd: 30,3 cm
 • Djup: 33 cm
 • Bredd: 14,9 cm
 • Vikt: 5 kg
 • Färg: Pastellblå, svart, grädde eller röd
 • Mjölkskummare: Ja
 • Effekt: 1350 watt
 • Kapacitet: 1 liter
Det vi liker:
 • Sticker ut från marknadens olika espressomaskiner med sin retrostil och färg
 • Har en användarvänlig kontrollpanel och rengöringsindikator och jobbar med 15 bar
 • Står säkert på bordet under bryggning tack vare konstruktion med halkskydd
 • Utvecklad med en ångfunktion för mjölkskumning och droppskydd samt kan brygga två koppar gott kaffe/espresso samtidigt

Guide till att köpa en espressomaskin

Vad ska du egentligen fokusera på för att köpa den bästa espressomaskinen för dig? Svaret på det kan du få i de här avsnitten, där vi ger dig några bra råd på vägen i samband med köpet. På det sättet är du bättre redo inför köpet och det är mer sannolikt att du väljer rätt espressomaskin för dig.

Tänk på i förväg om du vill ha en automatisk eller manuell espressomaskin

Först och främst måste du tänka på om du vill ha en helautomatisk, halvautomatisk eller manuell maskin. I detta test har vi inkluderat både helautomatiska espressomaskiner, och manuella. Med en helautomatisk modell behöver du inte göra allt själv, eftersom maskinen själv brygger kaffet till perfektion. Allt du behöver göra är att ställa in dina önskemål och vips är det klart!

Med en halvautomatisk espressomaskin måste du sköta vissa delar själv, t.ex. genom att använda en extern mjölkskummare om den inte är inbyggd i maskinen – eller till och med mala kaffebönorna. Dessa modeller är i vissa fall lite billigare än helautomatiska espressomaskiner, men du måste också vara beredd på att du måste göra några saker själv innan du kan njuta av ditt kaffe.

Du kan leka riktig barista om du investerar i en manuell modell. En sådan maskin kräver mycket mer arbete än ovanstående varianter, eftersom maskinen bara gör ett minimum själv. Det är dock också lättare att få alla delar anpassade efter dina önskemål – och då är en manuell modell ofta mycket billigare i pris än halv- eller helautomatiska espressomaskiner.

Prioritera en användarvänlig espressomaskin

I allmänhet rekommenderar vi att du prioriterar en användarvänlig espressomaskin, eftersom detta resulterar i att du får ut det mesta av maskinens funktioner. Det bör därför vara enkelt att ställa in maskinen efter dina behov om du investerar i en halv- eller helautomatisk modell, så kom ihåg att säkerställa att panelen är lätt att använda och att det inte finns för många förvirrande alternativ.

Se till att maskinen enkelt kan rengöras

Du kommer snabbt att sluta använda din espressomaskin om du ständigt måste kämpa med rengöringen. Av denna anledning kan du med fördel välja en espressomaskin som är lätt att rengöra efter användning. Flera espressomaskiner har avtagbara delar som tål maskintvätt och/eller ett inbyggt rengöringssystem som hanterar större delen av själva rengöringen. Dessa kan därför vara bra att investera i om du vill göra det så enkelt för dig själv som möjligt.

Kom också ihåg att maskinen måste avkalkas med jämna mellanrum, varför detta också ska vara så lätt som möjligt. T.ex. kan du välja en modell med ett inbyggt kalkfilter eller avkalkningssystem. Om du föredrar att göra avkalkningen manuellt kan du alltid välja en maskin med indikatorer för när avkalkningen ska genomföras.

Välj en maskin med utseende och storlek som passar ditt kök

Det är ingen hemlighet att en espressomaskin tar mycket plats i köket. Därför måste du se till att du faktiskt har plats för en sådan maskin innan du beställer den. Lyckligtvis finns espressomaskiner i olika storlekar och former, varav några tar mer plats än andra. Du kan därför enkelt hitta en espressomaskin som passar i ett mindre kök om du verkligen vill prioritera att äga en espressomaskin.

Du bör också se till att du investerar i en espressomaskin som är fin att se på. Maskinerna väger ofta så mycket att de inte är lätta att flytta. Så du kan inte bara flytta in det i ett skåp efter användning – maskinen kommer istället sannolikt att ständigt vara på köksbänken. Det är helt upp till dig om du föredrar en mer diskret espressomaskin eller en som sticker ut från mängden. Flera modeller finns i enkla färger som svart, vitt eller silver, men det är också möjligt att köpa mer färgglada espressomaskiner om du vill krydda ditt kök lite.

Håll koll på maskinens funktioner – och bestäm vilka du vill prioritera

Det skiljer sig mycket från espressomaskin till espressomaskin vilka funktioner den är utrustad med. Och därför är det en fördel att överväga vilka funktioner som är viktiga för dig så att du får en espressomaskin som faktiskt lever upp till dina förväntningar.

Inbyggd kaffekvarn

Ett stort antal espressomaskiner har en inbyggd kaffekvarn som kan vara pricken över iet för en god espresso, men inte alla modeller. Du måste därför välja om du vill prioritera en maskin med egen kaffekvarn eller en extern kaffekvarn. Läs mer om marknadens bästa kaffekvarnar i vårt test av kaffekvarnar. Även dessa produkter har valts ut baserat på t.ex. konsumenters och Råd & Röns utlåtanden.

Inbyggd mjölkskummare

Inte alla espressomaskiner har en inbyggd mjölkskummare med vilken du kan skumma mjölken, så du bör välja en modell med den här funktionen om du vill kunna göra kaffe/espresso med mjölk utan att behöva stå och kämpa med en extern mjölkskummare för att skumma mjölken.

Funktion för energibesparing

Vill du spara på elförbrukningen och därmed göra något bra för både din elräkning och miljön? Välj i så fall en energibesparande espressomaskin. Detta kan illustreras i en viss energieffektiv konstruktion, automatisk avstängning när maskinen inte används, mer miljövänlig och ekonomisk uppstart etc. I detta avseende har vi även trycket som spelar in, där ett vanligt tryck ligger på runt 15 bar.

Timerfunktion

Om du vill se till att en kopp kaffe/espresso eller en god espresso är redo för dig varje morgon när du går upp eller när du kommer hem från jobbet måste du prioritera en espressomaskin med inbyggd timerfunktion.

Antidropp

Med en antidroppfunktion är du säker på att inget kaffe/espresso slösas. Funktionen stoppar maskinen när du tar koppen ur maskinen.

Göra mer än en kopp kaffe/espresso

Ska bara göra en kopp kaffe/espresso åt gången? Eller kanske två? Eller vad sägs om att kunna göra en hel kanna? Inte alla espressomaskiner kan göra det, så du måste också själv bestämma vad du föredrar.

Om din valda maskin behöver kunna göra en hel kanna kaffe/espresso kan du investera i en fin termos där du kan servera kaffet. Med en termos hålls innehållet varmt längre, vilket säkerställer att du och dina gäster kan få mer än en kopp varmt och perfekt bryggt kaffe. Läs mer om de bästa termosarna i vårt test här.

Kontroll via app

Espressomaskiner blir mer och mer funktionella och det finns därför espressomaskiner som kan styras via en app på din telefon. Du kan med fördel välja en sådan maskin om du vill göra processen att göra en kopp kaffe/espresso ännu enklare för dig själv.

Avkalkning av espressomaskinen

Det är viktigt att du kommer ihåg att avkalka din espressomaskin med jämna mellanrum. En maskin full av kalk har en högre elförbrukning och fungerar inte optimalt. Dessutom kan kalken påverka smaken på ditt kaffe. Vi rekommenderar att du investerar i en espressomaskin med en indikator på när maskinen måste avkalkas, så du vet när du ska avsätta tid för det.

Vissa modeller har ett inbyggt avkalkningssystem eller filter, vilket minskar ditt arbete i processen. Andra modeller behöver manuell avkalkning, men hur gör man det? Det finns tre sätt att avkalka en espressomaskin:

 • Använd återförsäljarens egen avkalkare: Om du använder speciella typer av avkalkare följer du alltid produktens instruktioner.
 • Använd ättika som avkalkare: Flera espressomaskiner tål att avkalkas mycket bra. Det kan därför vara en billigare lösning än att köpa specialavkalkare från tillverkaren. Du måste dock komma ihåg att skölja maskinen noggrant med kokande vatten efteråt, eftersom vinägerester kan resultera i en bitter smak på ditt kaffe. Det kan kräva flera omgångar om maskinen drabbas särskilt hårt av kalk
 • Använd citronsyra som avkalkare: Citronsyra kan användas som ett alternativ till vinäger. Denna typ av avkalkare måste dock lämnas under en längre tid, så du kan med fördel starta processen på kvällen så att innehållet kan finnas i maskinen över natten. Slutligen, kom ihåg att skölja hela maskinen med rent och kokande vatten innan du gör kaffe/espresso i den igen

Hur vi har valt produkterna i detta test av espressomaskiner

Vi har granskat marknaden och undersökta vilka espressomaskiner som hyllas av både experter, testmagasin, såsom i Råd & Röns test, och konsumenter för att hitta de bästa maskinerna till detta test. De utvalda modellerna är alla espressomaskiner som uppfyller konsumenternas förväntningar, så du kan vara säker på att du får full nytta av din maskin, oavsett vilken av ovanstående varianter du väljer att investera i.

FAQ

Vilken espressomaskin är bäst i test?

I detta test har vi, liksom Råd & Rön, utsett DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin till bäst i test. Alla modeller i testet är dock värda investeringen och bäst i test på sina egna sätt, så läs vidare och hitta den bästa espressomaskinen för dig.

Vad är skillnaden mellan en manuell och en helautomatisk espressomaskin?

Med en manuell espressomaskin måste du göra en stor del av bryggningen själv, vilket inte krävs med en helautomatisk variant där du i princip bara behöver trycka på en knapp. De manuella är billigare och låter dig frigöra din inre barista.

Hur hittar jag en billig espressomaskin?

Flera espressomaskiner säljs till ett plånboksvänligt pris, men om du vill spara ännu mer pengar kan du hålla ett öga på bra erbjudanden på återförsäljarnas webbplatser.