Elvisp Test (2022) → 6 funktionella elvispar som är bäst i test

1
Bosch MFQ4020 elvisp

MFQ4020 elvisp från Bosch kan både knåda och vispa, snabbt och effektivt, och det samtidigt som den är väldigt tyst. Med ett ergonomiskt handtag och dess lätta vikt är elvispen väldigt lätt att hantera. Detta är testvinnaren i det danska konsumentrådet Tænks test av elvispar. Den hyllas för sin förmåga att vispa och knåda samt för dess användarvänlighet och det billiga priset. Därför bör du välja Bosch MFQ4020 elvisp Med sin moderna motorteknik är denna…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bosch MFQ4020 elvisp 499 kr. Tretti
KitchenAid elvisp 1.499 kr. Kitchn
Bosch MFQ40301 elvisp 539 kr. Compumail
Braun HM3137WH elvisp 951 kr. Cdon
Kenwood HMX750WH##
OBH Nordica Delightful elvisp 589 kr. Power SE

I denna artikel kommer vi titta närmare på elvispar och vi har valt ut de 6 bästa elvisparna på marknaden just nu i detta elvisptest. Den bästa elvispen är Bosch MFQ4020, eftersom den kan göra exakt vad en bra elvisp ska kunna göra, nämligen att kunna vispa allt från den lätta äggvitan till att knåda den tunga bröddegen.

Vilken elvisp du föredrar skiljer sig naturligtvis åt, beroende på i vilket syfte du vill använda den, så vi har samlat ett brett utbud av elvispar. Du hittar alltså modeller med olika funktioner och i olika prisklasser i detta test, så att du kan hitta den perfekta elvispen för dig.

Vi ger dig också några tips och tricks om hur du väljer den bästa elvispen för dina behov, samt vad du kan använda elvispen för, så att du får ut det mesta av den.

Bosch MFQ4020 elvisp – Bästa elvispen

MFQ4020 elvisp från Bosch kan både knåda och vispa, snabbt och effektivt, och det samtidigt som den är väldigt tyst. Med ett ergonomiskt handtag och dess lätta vikt är elvispen väldigt lätt att hantera. Detta är testvinnaren i det danska konsumentrådet Tænks test av elvispar. Den hyllas för sin förmåga att vispa och knåda samt för dess användarvänlighet och det billiga priset.

Därför bör du välja Bosch MFQ4020 elvisp

Med sin moderna motorteknik är denna elvisp kraftfull samt lätt och stabil. Denna motorteknik gör att du kan uppnå perfekta resultat i både bakning och matlagning. Den kan vispa allt från den lätta kaksmeten till den tunga jästa degen. Elvispen har 5 hastighetsinställningar, vilket ger dig full kontroll och enkel hastighetsjustering. Tryck bara på knappen åt sidan för att justera hastigheten. Den har också en extra turboinställning för det som behöver vispas i extra hög hastighet. 

Elvispen levereras med 2 vispar och 2 stabila degkrokar, vilket ger dig det bästa och snabbaste resultatet under vispning, omrörning och knådning. Degkrokarna är gjorda av rostfritt stål, vilket gör dem robusta och bra för krävande knådning, till exempel en seg pizzadeg. En av de medföljande visparna är de innovativa FineCreamer-visparna, som har små kulor i botten som ger mer luft till blandningen. Detta ger en mer luftig deg och vispad grädde, och elvispen kan även vispa äggvitor och grädde på ännu kortare tid. Vispen ger också lätt volym i grädde och maräng. 

Det är enkelt och snabbt att byta tillbehör, eftersom du bara behöver trycka på frigöringsknappen en gång. Handtaget på elvispen har en skön yta som ger dig ett bra grepp även vid högsta hastighet. 

Produktinformation:

 • Hastigheter: 5
 • Motoreffekt: 4500 watt
Det vi liker:
 • Modern motorteknik ger en kraftfull, men lätt och stabil produkt
 • Innehåller 2 degkrokar och 2 vispar, inkl. FineCreamer, som ger luftigare kaksmet på nolltid
 • Ergonomiskt handtag med mjukt grepp

KitchenAid elvisp – Professionell elvisp

KitchenAid elvisp

Denna smarta elvisp från KitchenAid klarar alla uppgifter, från läckra vardagliga rätter till imponerande kulinarisk mat för dina gäster. Elvispen har en professionell prestanda, hög kvalitet och en ikonisk design, enligt vilken alla KitchenAid-produkter är tillverkade. 

Därför bör du välja elvispen från KitchenAid

KitchenAid elvisp har en kraftfull motor på 85 watt och 9 hastigheter, vilket ger dig gott om alternativ och full kontroll över din matlagning och bakning. Den ger dig otaliga alternativ för när du blandar milkshakes, knådar bröddeg, vispar maräng och mycket mer. Elvispen har en LED-hastighetsindikator där du enkelt kan läsa av vilken hastighet elvispen är inställd på.  

Med ett mjukt och bekvämt grepp och en flexibel sladd får du extra komfort och flexibilitet när du blandar, rör och vispar. Med elvispen får du 2 turbovispar, 2 degkrokar, 1 ballongvisp med 16 trådar, 1 mixerstav och 1 förvaringsväska. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheter: 9
 • Motoreffekt: 85
 • Mått (H x B x D): 15 x 8 x 20 cm
Det vi liker:
 • Kraftfull 9-växlad motor
 • Bekvämt grepp och flexibel sladd
 • Massor av tillbehör ingår

Bosch MFQ40301 elvisp – Billig elvisp

Denna snygga elvisp från Bosch ger dig bra flexibilitet och stabilitet i din matlagning och bakning. Den levereras med degkrokar och den smarta och innovativa FineCreamer-vispen, vilket ger dig en otroligt stabil och snabb vispning och knådning. Du kan välja mellan fem hastighetsinställningar och en pulsinställning. 

Därför ska du välja Bosch MFQ40301 elvisp

MFQ40301 elvisp från Bosch är otroligt enkel att använda och har en mängd applikationer, så att du kan gör exakt den maträtt du vill ha. Den är särskilt idealisk för bakverk och kan knåda både tung jästdeg och den lättare och flytande kakdegen. Den robusta konstruktionen gör den perfekt för att knåda den sega och tunga bröddegen. Med FineCreamer-visparna, som är byggda med små bollar, ges massor av volym och luft till degen på nolltid. 

Elvispen har en extremt låg ljudnivå trots den kraftfulla motorn. Sladden är 142 centimeter lång vilket gör den enkel att använda utan att behöva stå för nära ett eluttag. Elvispen har en neutral och klassisk design som passar in i vilket kök som helst – oavsett stil. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheter: 5
 • Motoreffekt: 500 watt
Det vi liker:
 • Många applikationer, och den är perfekt för bakverk
 • Låg ljudnivå som inte stör
 • Lång sladd, vilket gör användningen enklare och mer flexibel

Braun HM3137WH elvisp – Elvisp med blender och minihackare

HM3137 elvisp från Braun är en MultiMix elvisp, eftersom den är otroligt mångsidig och levereras med olika typer av tillbehör. Den har ergonomisk komfort och SmartMix-teknik, vilket innebär att vikten placeras bunken eller skålen istället för i handen.

Därför bör du välja HM3137WH MultiMix från Braun

Elvispen från Braun är extremt mångsidig. Förutom att den kan vispa, röra och knåda fungerar den också som en stavmixer och en minihackare. Så du får många köksmaskiner tillsammans i en, vilket gör att du får mycket och stor användning av denna elvisp. 

Den har också EasyClick, vilket gör det enkelt att byta tillbehör med ett enda klick. ComfortClick-systemet innebär att alla medföljande tillbehör är fästa på elvispens framsida, så att du får samma bekväma position för handen för såväl mixning, blandning och vispning, oavsett vilket tillbehör du använder. 

Den har en smart och flexibel sladd som alltid har ett bekvämt avstånd till din hand så att den inte är i vägen. SmartMix-tekniken fungerar på ett sådant sätt att motorn placeras direkt ovanför tillbehören, så att vikten placeras i skålen och inte i handen, så att vispningen blir 40% enklare och bekvämare för dig. 

Elvispen har också 5 olika hastigheter och ett mjukt grepp, vilket gör den ännu trevligare att använda. 

Produktinformation:

 • Hastigheter: 5
 • Motoreffekt: 450 watt
Det vi liker:
 • Mångsidig elvisp som kan vispa, röra, knåda, blanda och mixa
 • Bekväm position för handen tack vare ComfortClick-systemet
 • SmartMix-teknik gör att vikten placeras i bunken och inte i handen

Kenwood HMX750WH – Elvisp med soft-grip

HMX750WH elvisp från Kenwood garanterar dig ett optimalt resultat när du vispar. Den gör att du snabbt och enkelt kan förbereda olika typer av recept. Elvispen klarar allt från lätta äggvitor till en tung bröddeg, och den har också ett soft-grip handtag. 

Därför bör du välja Kenwood HMX750WH elvisp

Med Kenwoods HMX750WH elvisp kan du enkelt och bekvämt göra alla dina favoriträtter som behöver vispas, röras eller knådas. Det är den perfekta matlagaren eller tillbehöret för bakning för dig som vill ha en högkvalitativ elvisp. Elvispen levereras med 2 vispar och 2 degkrokar av rostfritt stål. Själva elvispen är gjord av metall. Den har en fin, moderniserad retro design, vilket gör den perfekt för alla kök. Den är utrustad med en kontakt med ett inre säkerhetslås, så du behöver inte vara rädd om dina barn kommer i kontakt med den. Tillbehören kan också diskas i diskmaskinen.

Elvispen har ett SureGrip-handtag, vilket gör den otroligt bekväm att använda och dessutom väger den bara 1,62 kg. 

Produktdetaljer:

      Hastigheter: 5
      Lastkapacitet: 350W
      Mått (B x D x H): 19 x 13,5 x 21 cm
      Vikt: 1,62 kg

Det vi liker:
 • Modern design i retro stil som passar alla köksstilar
 • Innerlås för god säkerhet gör den barnsäker
 • Bekväm användning tack vare SureGrip-handtag

OBH Nordica Delightful elvisp – Elvisp med roterande skål

Denna elvisp från OBH Nordica levereras med en smart skål som är speciellt utvecklad för vispning. Den sitter fast i en hållare där du också kan fästa elvispen så att du bara kan slå på och gör andra saker under tiden eftersom du inte behöver hålla fast i den.

Därför bör du välja OBH Nordica elvisp

Tack vare detta smarta elvisp-set som gör allt jobb åt dig kan du spara tid och göra andra saker medan du vispar. Den medföljande skålen rymmer 3,4 liter och är speciellt utvecklad för vispning, omrörning och knådning. Skålen roterar i den medföljande hållaren, vilket säkerställer att råvarorna vispas optimalt och tar därför hand därför det hårda arbetet, så att du slipper att bli trött i armarna när du vispar, rör om eller knådar under lång tid. 

Elvispens motor är kraftfull med sina 400 watt och har 5 olika hastigheter som du enkelt kan styra. Du får 2 vispar och 2 krokar så att du kan göra och förbereda exakt vad du vill, och de kan tvättas i maskin så att du inte behöver diska dem för hand. 

Produktinformation:

 • Hastigheter: 5
 • Motoreffekt: 400 watt
Det vi liker:
 • Inkluderar roterande skål som tar hand om jobbet
 • Kraftfull motor på 400 watt kan utföra alla uppgifter när det kommer till att vispa, röra om och knåda
 • Vispar och krokar kan tvättas i maskin

Detta kan du använda en elvisp för

En elvisp är ett extremt mångsidigt köksverktyg som kan spara dig mycket tid och ansträngning till skillnad från om du skulle använda en handhållen visp eller sked. Elvispen är särskilt bra för att vispa, röra om, knåda och blanda ingredienser, som kan vara både flytande och fasta.

När det kommer till att vispa är elvispen bra för att fixa vispgrädde och äggvitor, utan att du behöver anstränga dig eller få ont i armen, axlarna och lederna på samma sätt som när du står med en handvisp. Dessutom sparar du mängder av tid. Elvispar har vanligtvis många olika hastigheter, så du kan välja exakt vilken hastighet som krävs för att blanda det du vill för stunden. Visparna är också bra för att blanda ingredienser till kakor och desserter, så du är säker på att alla ingredienser blandas väl tillsammans utan klumpar. Detta bör göras i låg hastighet så att det samtidigt inte blandas för mycket, eftersom att det kan missgynna konsistensen.

Alla elvispar i vårt test av elvispar kommer med både vispar och degkrokar. Degkrokarna är bra för att knåda deg i olika konsistenser. Dessa degkrokar fungerar som en miniversion av mixern och är därmed bra för dig som vill ha lite hjälp med att knåda din kaka eller bröddeg.

Skillnaden mellan en elvisp, köksmaskin och en matberedare

Om du är osäker på vilken typ av köksredskap du verkligen behöver för att fylla dina behov ger vi dig en liten guide här om hur en elvisp skiljer sig från en köksmaskin och en matberedare.

En köksmaskin är riktigt bra för att baka bröd och kakor. Den kan lätt knåda både små och stora degar på relativt kort tid. Den levereras med en stor skål och sedan har den utbytbara delar både för knådning och för vispning. Omvänt är en matberedare bra för hackning och blandning, men vissa kan också knåda. Den kan dock helt enkelt knåda deg som smördeg och andra bakrecept som inte kräver mycket knådning.

Även om en elvisp har samma funktioner som dessa två maskiner skiljer den sig i många avseenden. Först och främst kan en elvisp bara blanda och hacka om tillbehör till minihackare ingår. Elvispen används oftast för att vispa ingredienser till olika bakverk, men den kan också knåda allt från en lätt kakdeg till en tung bröddeg. Så du får allt-i-ett med en elvisp. Naturligtvis kräver detta mer armstyrka, eftersom både en köksmaskin och en matberedare kan stå och arbeta själv, medan en elvisp måste hållas i. Det är dock möjligt att få en skål och en hållare att placera elvispen i, som du kan se i vårt test, så att den fungerar nästan som en köksmaskin. En elvisp har också fördelen att den tar mycket mindre plats än en köksmaskin eller en matberedare. Nackdelen är att den inte är så robust, men ofta kan den ändå hantera nästan samma typ av mat som de andra två typerna av köksapparater kan.

Annan användbar info detta test av elvispar

Det finns många olika typer av elvisp och det kan vara svårt att veta vilka egenskaper och funktioner som gör dem bra för just ditt behov och syfte med elvispen. Därför ger vi dig här en  guide till vad du ska leta efter kopplat till vad du vill ha ut av elvispen.

Ljudnivå

Oavsett syftet är det en stor fördel att skaffa dig en tyst elvisp. Det kan vara otroligt irriterande för både dig själv och de du bor med att stå ut med ljudet från elvispen. Detta kan leda till att du avbryter vispningen till och med innan vispgrädden har vispats klart, eftersom du inte klarar av att stå i ljudet länge. Många av de senaste elvisparna på marknaden och i vårt elvisp-test tillverkas i syfte att minska buller, så att det blir både mer optimalt och bekvämt när man använder elvispen.

Hastigheter

Motoreffekten har mycket att säga i förhållande till effektiviteten hos en elvisp. Om du vill använda elvispen för att knåda deg är det viktigt att motorn är mellan 100 eller 500 watt. Om du bara vill använda elvispen för att vispa äggvita och grädde, är en kraftfull motorn inte lika viktig. Detta är därför viktigt att tänka på när du väljer din elvisp, eftersom du på detta sätt kan spara mycket pengar genom att välja rätt. På det här sättet undviker du att slösa bort pengar på en kraftfull motor som du inte behöver, eller att behöva gå ut och köpa en ny eftersom den inte är tillräckligt kraftfull för dina bakverk.

Grepp

Ett bra och bekvämt grepp på elvispen är också viktigt att ha. Det låter förmodligen som en liten och inte särskilt viktig detalj, men det har faktiskt stor inverkan på hur du använder elvispen, speciellt om du måste knåda tung deg med den. Välj därför en elvisp som har ett ergonomiskt grepp och helst med soft-grip för ännu mer komfort.

Det är också en stor fördel om elvispen är lätt i vikt så att du inte blir för trött i armen när du vispar, rör om och knådar.

Tillbehör

Vilka tillbehör som ingår skiljer sig mycket från elvisp till elvisp. Normalt ingår 2 vispar och 2 degkrokar med de flesta elvispar. Några har dock ett par extra tillbehör med, till exempel mixerstav, speciella vispar och mer. Om du behöver en elvisp som kan användas till många olika saker för en mångsidig matlagning och bakning, är det viktigt för dig att välja en mixer med många tillbehör så att du kan få ut det mesta av dina pengar.

Sladd

En lång sladd kan också göra det otroligt mycket lättare och bekvämare att använda din elvisp. En lång sladd ger dig mer flexibilitet och stabilitet, så att du inte behöver vispa din grädde sittandes på golvet bara för att du inte har ett tillgängligt uttag vid köksbordet. Välj gärna en elvisp med en roterande sladd, eftersom den ger dig ännu mer flexibilitet så att du inte trasslar in vispen i sladden medan du använder den.

Elvispar på erbjudande

Billiga elvispar är lika bra som de dyrare versionerna om du bara behöver använda den för att vispa. Enligt det danska konsumentrådet Tænk vispar de billiga elvisparna åtminstone lika bra som de dyrare. Om du bara behöver använda elvispen för att vispa kan du med fördel välja en billig modell, men om du också behöver använda den för att knåda deg nämner de att det är en fördel att betala lite mer för elvispen. Detta eftersom att deras motor måste vara starkare, vilket då återspeglas i priset.

Hastigheten och materialvalet är det som skiljer de billiga elvisparna från de dyra. De dyrare har ett större avstånd mellan de lägsta och högsta hastigheterna, så att du lättare kan blanda ingredienserna långsamt om det behövs. När det kommer till materialvalet är de billigare vanligtvis tillverkade av både plast och rostfritt stål, där de dyrare modellerna har kringgått plasten och exklusivt producerat produkten i rostfritt stål. Detta beror helt enkelt på din personliga preferens, och utseende spelar egentligen ingen roll för elvispens effektivitet.

Elvisp med minihackare

Om du vill få ut det mesta av din elvisp och därmed göra en riktigt bra investering, bör du välja en medföljande minihackare. En minihackare är en oumbärlig del av matlagningen om du gillar mycket mat. Bland annat är det otroligt bra för att hacka lök, så att du inte behöver lägga massa tid på att hacka den i små bitar med en kniv. Med en minihackaren skär du helt enkelt löken i stora bitar och lägger den i minihackaren som sedan hackar den i perfekta små och fina bitar. Naturligtvis kan den också användas för andra sorters grönsaker, så att du kan hacka grönsaker till din bolognese på nolltid.

Den är också bra för att hacka nötter, så du kan enkelt dekorera din kaka med hackade nötter, som du just har vispat din vispgrädde till. Med rätt elvisp kan du därför tillaga alla typer av rätter utan att behöva köpa en massa olika separata köksmaskiner, som också ligger och tar mycket plats i skåpet. Så det är en stor fördel att välja en elvisp med många tillbehör om du älskar att laga all slags mat och desserter.

Hur du får ut det mesta av din elvisp

Det finns många saker du kan göra med en elvisp. Du tänker förmodligen automatiskt på vispgrädde och äggvitor när du tänker på elvisp, men det finns faktiskt oändliga möjligheter och rätter som du kan göra med elvispen. Vi ger dig här tre idéer för vad du kan använda den till – oavsett om du tidigare har ägt en elvisp eller inte.

Du kan till exempel använda elvispen för att göra läckra gräddbullar. När du har bakat botten gör du gräddbullarnas skum genom att blanda socker och äggvitor samt den smak du önskar. Vispa denna blandning tills äggvitan är så stel att den inte faller ut ur skålen när du vänder den upp och ner. Detta är viktigt eftersom det säkerställer att chokladen inte förstör skummets form när du häller den över skummet. Så det är perfekt med en elvisp för att göra äggvitan helt fast, så att du inte behöver vispa så länge.

Hemlagad majonnäs är också perfekt att göra med en elvisp. Du blandar då helt enkelt alla ingredienserna och rör om dem med vispen eller degkrokarna i låg hastighet så att det blandar sig väl och slutar när du har nått önskad konsistens. Hastigheten ska vara låg eftersom att såsen annars kan skära sig när oljan tillsätts om den blandas med för hög hastighet.

Den sista idén är hemlagat, mjukt och gott smör till frukost. Du gör detta genom att blanda grädde och salt i en skål och vispa det med elvispen, som du sedan skiljer vasslen från. Sedan rör du ihop det färdigblandade smöret och låter det svalna i kylen.

FAQ

Vilken elvisp är bäst?

Vi rekommenderar elvispen Bosch MFQ4020, eftersom den kan göra allt som en bra elvisp ska kunna. Vilken du tycker är bäst beror dock på vad du behöver, så läs vårt elvisptest för att hitta den bästa elvispen för dig.

Vilka är de viktigaste funktionerna i en elvisp?

Motoreffekten betyder mycket för vad elvispen kan göra. Ju högre motoreffekt, desto tyngre deg kan knådas. De medföljande tillbehören har också stor inverkan på vad du kan använda elvispen till.