Cykelvagn test (2022) → 8 av de bästa cykelvagnarna

1
Thule Chariot Lite 2, Multisportvagn för 2 barn

Denna smarta cykelvagn från Thule Chariot är av högsta kvalitet och är tillverkad i en lätt version jämfört med Chariot Cross cykelvagn. Detta gör den idealisk för både cykling och löpning. Det finns plats för två barn och sedan kan den också göras om till barnvagn. Därför bör du välja Thule Chariot Lite 2 multisportvagn Multisport vagnen från Thule har ett hav av olika sätt att transportera barnen. Du kan välja att lägga den på…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Thule Chariot Lite 2, Multisportvagn för 2 barn##
Roland Bicycle Trailer Mini Boy 12” hjul##
Mustang cykelvagn - 2-i-1 cykelvagn##
Topeak Trailer Journey med Drybag Cykelvagn 269,10 kr. Bikable.se
Winther Dolphin XL Weber##
Point hundtrailer 20”##
Spectra Eco Barnvagn för 2 barn##
Thule Coaster XT cykelvagn 3.449 kr. BabyV

Behöver du extra utrymme för mat eller måste du cyklar du med dina barn? Då kan en cykelvagn vara den perfekta investeringen. I detta test av cykelvagnar har vi utsett Thule Chariot Lite 2 som testvinnare, eftersom det är en högkvalitativ cykelvagn med gott om plats för 2 barn, som också är lätt i vikt, vilket gör den enkelt att cykla med.

För att vara säker på att alla kan hitta en optimal cykelvagn som tillgodoser individuella behov har vi samlat ett antal olika cykelvagnar i testet så att du kan hitta den bästa vagnen för dig.

Efter att ha granskat produkterna kan du läsa mer om vilka funktioner du bör prioritera när du köper en cykelvagn och hur du kan säkerställa god säkerhet när du använder en cykelvagn.

Thule Chariot Lite 2, Multisportvagn för 2 barn – bästa cykelvagnen

Denna smarta cykelvagn från Thule Chariot är av högsta kvalitet och är tillverkad i en lätt version jämfört med Chariot Cross cykelvagn. Detta gör den idealisk för både cykling och löpning. Det finns plats för två barn och sedan kan den också göras om till barnvagn.

Därför bör du välja Thule Chariot Lite 2 multisportvagn

Multisport vagnen från Thule har ett hav av olika sätt att transportera barnen. Du kan välja att lägga den på baksidan av cykeln, springa med den, använda den som barnvagn, eller så kan du använda den för att transportera dina inköp och uppackning. Dina barn kommer att sitta riktigt bekvämt och säkert i de bekväma och fyllda stolarna. Komforten beror också på vagnens justerbara upphängning, vilket ger en stabil och bekväm åktur för barnen. 

Denna vagn kan användas i sol eller regn, eftersom den är utrustad med regnskydd och ett nät för att hålla insekter ute. Den är väl ventilerad längs sidorna och baksidan så att barnen får frisk luft, även när alla skärmar används.  

Lätt barnvagn som kan fällas

Multisportvagnen är väldigt lätt och lätt att transportera. Det finns plats för två barn med en totalvikt på 45 kg. Det kan enkelt fällas ihop multisportvagnen så att du till exempel kan ha den i bilen eller förvara den i garaget. Du kan också justera handtagen efter din höjd och därmed få optimal komfort när du springer eller går med den. 

Du kan ta ut platserna och rengöra dem efter behov. Om du cyklar på grusvägar eller annan typ av löst underlag kan du med fördel lämna det genomskinliga regnskiktet ner, eftersom det skyddar mot stenar som kan göra ett hål i släpet. 

Produktdetaljer:

 • Vikt: 12,5 kg
 • Max. lastkapacitet: 45 kg
 • Huvudhöjd: 68 cm
 • Max. axelbredd: 54 cm
 • Benutrymme: 80 cm
Det vi liker:
 • Lätt multisportvagn i god kvalitet som kan användas för cykling, löpning, shopping, som barnvagn och så vidare.
 • Bra ventilation så att barnen får luft själva när alla skärmar används.
 • Bra komfort både för barn med stoppade säten och för vuxna som kan justera höjden på handtagen

Roland Bicycle Trailer Mini Boy 12” hjul – cykelvagn för transport av dagligvaror

Roland Mini Boy cykelvagn är perfekt för dig som är trött på att släpa på tunga shoppingkassar att balansera på cykeln. Denna vagn kan enkelt monteras på din cykel och kan användas för precis vad du vill. Den rymmer upp till 60 liter.

Därför bör du välja Roland Bicycle Trailer Mini Boy

Bicycle Trailer från Roland är lämplig för dig som vill ha extra förvaring och utrymme för transport av dagligvaror, trädgårdsskötsel och så vidare. Den kan monteras på alla cyklar med ett smart fäste. Den rymmer upp till 40 kg när den är ansluten till cykeln och upp till 50 kg om du väljer att transportera den med händerna. 

Så här monterar du cykelvagnen

När du behöver montera cykelvagnen måste den hakas fast på sadelstolpen eller sadelklämman. Observera att sadelfästet måste ha en genomgående bult för att du ska kunna montera kopplingsfästet på släpet. Denna genomgående bult är nödvändig och måste köpas om du inte har en eftersom den är den enda som kan användas. Vagnens hjul är 12” och har en ram av stål. En koppling för själva cykeln ingår också. Allt är monterat så att du bara behöver montera släpet och det är klart för användning. 

Vi rekommenderar att du smörjer din cykelvagn i syrafri olja efter behov. Däcken måste också pumpas upp enligt instruktionerna i paketet du får. Det är också en bra idé att tvätta trailern när den blir smutsig, för att förlänga dess livslängd. Dessutom bör du smörja släpet efter tvätt så att det är klart för användning. 

Produktdetaljer:

 • Mått på lådan: 60 x 40 x 32,5 cm
 • Max. cykelns lastkapacitet: 40 kg
 • Max. bärförmåga som vagn: 50 kg
 • Nettovikt: 10 kg
 • Kapacitet: 60 liter
Det vi liker:
 • Bra för transport, av till exempel fulla, tunga påsar
 • Kan användas både för cyklar och för transport för hand
 • Kan rymma upp till 60 liter

Mustang cykelvagn – 2-i-1 cykelvagn

Denna cykelvagn är perfekt för den aktiva familjen som gillar att gå, springa eller cykla långa sträckor. Det finns plats för 2 barn i cykelvagnen och det finns också bagageutrymme bak. Den har en integrerad regnskärm och myggnät samt en säkerhetsrem.

Därför bör du välja Mustang cykelvagn

Cykelvagnen från Mustang kan användas som flera olika transportsätt. Du kan använda den både som cykeltransport för barnen eller för tunga livsmedel. Du kan också använda den som barnvagn eller terrängfordon. Det är lätt att växla mellan funktionerna så att du enkelt kan ta den på semester i stugan till exempel och använda den för vad du behöver. När du behöver vika upp den till en cykelvagn, vik ut den under släpet. 

Perfekt Multitrailer för daglig transport

Multitrailern är perfekt att använda för daglig transport av barnen när de går till och från förskolan. Det är också riktigt bra att ta med sig på semestrar och helgresor, där du kan använda den som barnvagn, som du kan ta med dig på långa promenader. Observera dock att cykelvagnen inte är lämplig för löpning eller rullskridskoåkning. 

Det finns plats för två barn i släpvagnen, var och en kan väga högst 15 kg och du kan ha högst 2 kg bagage på barnvagnen. 

Produktdetaljer:

 • Max. lastkapacitet: 32 kg
 • Sittdimensioner, bredd: 24 cmcm
 • Sittdimension, djup: 50Vikt i mått
 • : 81 x 22 x 95 cm
 • Fällt mått: 105 x 80 x 160
Det vi liker:
 • Cykelvagn med olika transportalternativ, inklusive Som barnvagn eller terrängfordon
 • Utrymme för bagage på baksidan av cykelvagnen
 • Perfekt för daglig transport av barn på totalt 32 kg totalt

Topeak Trailer Journey med Drybag Cykelvagn – Cykelvagn med Drybag

Journey Trailer från Topeak är en perfekt cykelvagn som extra bagageutrymme för cykelturer och för att transportera in de tunga påsarna med livsmedel efter en shoppingresa. Den är väldigt enkel att montera på cykeln. Den har en smart vattentät Drybag-väska som kan anslutas till och från trailern.

Därför bör du välja Topeak Trailer Journey

Cykelvagnen från Topeak är en perfekt resekamrat när du åker på långa cykelturer och saknar extra utrymme för bagage samt transportering av din shopping. Den är lämplig för cyklar med en hjulbas på 130 millimeter eller 135 millimeter med 26″, 700c eller 29″ hjul. Den kan endast användas på det bakre navet med snabbfunktion. Den passar inte med fasta axlar och genomaxlar. 

Stabil aluminiumram

Cykelvagnen har en lätt aluminiumram som håller trailern stabil så att den är jämnt balanserad under cykelturen. Den stora, rymliga Drybag är i riktigt bra kvalitet och passar perfekt in i ramen och kan tas av och på som du vill. 

Det är en bra idé att tvätta cykelvagnen efter långa resor, särskilt om den har utsatts för regn, lera och damm. Drybag-påsen kan enkelt rengöras med bara en fuktig trasa. 

Vi rekommenderar att du köper reflexer till cykelvagnen, eftersom de inte ingår. 

Produktdetaljer:

 • Max. bärförmåga: 32 kg
 • Kapacitet: 65,3 liter
 • Längd: 157 cm
 • Bredd: 44,7 cm
 • Höjd: 42 cm
 • Vikt, släpvagn: ca. 4,85
 • Vikt, drybag: 1,6 kg
Det vi liker:
 • Smart cykelvagn för cykelresan eller de dagliga inköpen
 • Kompletterande drybag som är stor och rymlig och lätt kan tas bort
 • Solid aluminiumram som håller vagnen stabil och jämnt balanserad under cykelturen.

Winther Dolphin XL Weber – Cykelvagn för barn

Dolphin XL cykelvagn är perfekt för dig som vill ha en cykelvagn där du kan transportera dina barn med extra höjd. Webers cykelvagn är prisbelönt och har utvecklats med fokus på komfort och säkerhet.

Därför bör du välja Winther Dolphin XL Weber cykelvagn

Den smarta Dolphin XL cykelvagnen är avsedd för cyklar med rullbroms eller skivbroms. Släpvagnen kan också användas som en barnvagn som du kan gå eller jogga med, eftersom den lätt kan monteras med framhjul och skjutstång. De stora hjulen gör det enkelt att gå eller jogga i terräng. Botten på cykelvagnen är fast och solid och är stötdämpande, vilket innebär att barnen får maximalt skydd under huven. Dessutom kan du justera ryggstödets viloläge så att barnen kan lägga sig, eller så kan du använda det för extra bagage. 

Extra utrymme i kabinen

Släpet är extra stort och extra utrymme för dina barn. Höjden för huvud från sätena är 76 cm. Även om hytten är extra stor är Winther Dolphin XL fortfarande den smalaste trailern med två platser i sin klass. Dess totala bredd är 80 centimeter, så att du enkelt och säkert kan cykla på smala cykelvägar. Det är också lätt att transportera på rulltrappor när du använder släpet som barnvagn. Du kan rulla upp fronten på huven så att barnen får luft på de varma sommardagarna. Det smarta insektsnätet går att rulla ner så att det skyddar barnen från insekter och solen. 

Huven har bra säkerhet, eftersom den är utrustad med reflekterande ränder på alla sidor, så du garanteras god säkerhet i trafiken, även i mörkret. Den gula bakluckan är mycket synlig både i dagsljus och i mörker. Vagnen har ett bagageutrymme bakom sätena, där det finns plats för 60 liter. Stugan har också axelremmar som är extra säkra för barnen under körning. 

Vi rekommenderar att cykelvagnen underhålls som din cykel så att du kan vara säker på att den håller i många år. När du inte använder cykeln under en längre tid, till exempel på vintern, måste den förvaras i ett torrt rum. Observera också att du inte får vika släpet när det är vått eller fuktigt, eftersom det kan bildas svamp på locket. Däcktrycket bör också vara mellan 2,1 och 2,5 bar, och det är viktigt att du kontrollerar det regelbundet. 

Cykelvagnen Dolphin XL levereras med adapter, koppling och ett speciellt hjul.

Produktdetaljer:

 • Max. bärförmåga: 45 kg
 • Bagagekapacitet: 60 liter
Det vi liker:
 • Använd som cykelvagn eller barnvagn med löstagbara hjul och skjutstång.
 • Minsta släpvagn i sin klass trots sin extra stora hytt
 • Hög säkerhet med axelremmar och reflexer

Point hundtrailer 20” – Cykelvagn för din hund

Transportera enkelt din hund eller katt på din cykel med denna smarta hundtrailer. Släpvagnen är utrustad med två ingångar som öppnas med dragkedja. Vagnen har god ventilation och kan täckas när det regnar. Det finns bra alternativ för utsikt så att hunden kan se ut under promenaden.

Därför ska du välja Point dog trailer 20” cykelvagn

Har du utmaningar med att transportera din hund, eller katt, fram och tillbaka? Då är den här hundvagnen för cykeln det perfekta valet för dig. Denna hundtrailer är ett smart och bekvämt transportsätt för hunden, som har både möjlighet till god sikt och god luft från ventilationshålen. 

Halkfri matta

Hunden har god komfort i denna hundvagn tack vare den halksäkra mattan så att den inte glider fram och tillbaka. Du kan fälla sidorna nedåt när det börjar regna så att hunden inte blir blöt, och på de ljumma sommardagarna kan du rulla upp dem och ge din hund gott om frisk luft och mycket att titta på under resan. Det bör noteras att det är viktigt att du drar åt släpet regelbundet, så att du säkerställer att den höga säkerheten alltid är i toppklass. 

Du underhåller också hundvagnen genom att tvätta den i vanligt vatten med tvål. När du monterar kopplingen, dra åt den med hjulet. Vi rekommenderar att du drar åt den regelbundet för att upprätthålla god säkerhet. 

Observera att din tik får väga högst 25 kg. 

Produktdetaljer:

 • Material, 600 D polyester, stål
 • Innermått: 79 x 63 x 61 cm
 • Mått under installation: 82 x 80 x 90 cm
 • Max. lastkapacitet: 40 kg
 • Släpvikt: 15 kg
Det vi liker:
 • Säker och bekväm hundtrailer för din hund
 • Lätt att montera på din cykel
 • Bra ventilation, alternativ för att se ut, täckning i regn och halksäker matta, så att din hund får den bästa åkturen

Spectra Eco Barnvagn för 2 barn – Cykelvagn med bagageutrymme

Eco-cykelvagn från Spectra är ett bra sätt att transportera dina barn. Den rymmer 2 barn. Cykelvagnen har justerbara säten i nylon och bagageutrymme på baksidan av vagnen. Den har bra säkerhetsbälten samt en smart och kraftfull dragstång som kan fällas under barnvagnen när den inte används.

Därför ska du välja Spectra Eco cykelvagn

Cykelvagnen från Spectra är rymlig och har plats för 2 barn. Den har bekväma säten i nylon, säkerhetsbälten och ett fiffigt bagageutrymme på barnvagnens baksida så att de kan placera sina skolväskor bakom. Barnen får väga högst 40 kg totalt, inklusive bagage. Om du måste köra runt med ett barn måste han eller hon placeras mitt i barnvagnen och säkerhetsbältena måste vara korsade för att du ska få bästa viktfördelning under resan. 

Förvaring med smart dragstång

Cykelvagnen har en stark dragstång som kan fällas under cykelvagnen när den inte används, till exempel under de kalla vintermånaderna. 

Cykelvagnen åtföljs av en koppling som måste monteras under vänster bakhjul. Observera att Spectra Eco cykelvagn endast är avsedd att användas på cykeln. Det har inget näshjul och skjuthandtag så att den kan användas som barnvagn eller vagn.  

Produktdetaljer:

 • Material: Stål
 • Max. lastkapacitet: 40 kg
 • Bredd: 55 cm
 • Höjd: 60 cm
 • Vikt: 14 kg
Det vi liker:
 • Lätt cykelvagn med plats för 2 barn
 • Har ett smart fack för bagage bak på vagnen
 • Kraftig dragstång ingår, som kan fällas under vagnen när den inte används

Thule Coaster XT cykelvagn – Högkvalitativ cykelvagn

Vill du ha en slitstark cykelvagn som också kan användas som barnvagn där du kan transportera dina 2 barn, så är Thule Coaster XT cykelvagn ett bra val för dig. Det rymmer barn från 1 – 6 år, beroende på barnets storlek, och det har ett smart fack för bagage på barnvagnens baksida.

Därför ska du välja Thule Coaster XT cykelvagn

Denna Coaster XT cykelvagn från Thule är ett utmärkt sätt att transportera dina barn. Du kan både välja att montera den på cykeln och göra den till en barnvagn när du vill gå istället. Barnen får väga högst 45 kg totalt, inklusive bagage. När endast ett barn transporteras i cykelvagnen måste det placeras på den högra sidan för att skapa bästa möjliga stabilitet och viktfördelning i förhållande till var kopplingstången är monterad. 

Cykelvagn med hög säkerhet

Thule Coaster XL cykelvagn har reflexer fram och bak för optimal sikt. Den är också utrustad med ett smart insektsnät som bör vara nerrullade hela tiden så att barnet inte får insekter, stenar och grus i huvudet. 

Cykelvagnen är av hög kvalitet och tillverkad i hållbara material, så du kan vara säker på att ha den i många år framöver. Alla produkter från Thule är också kvalitetstestade med garanti mot defekter i material och utförande. 

Det är viktigt att du förvarar cykelvagnen i ett torrt rum när du inte behöver använda den under en längre period, till exempel under vintermånaderna. Vik inte vagnen när vagnen är våt eller fuktig, eftersom det kan leda till svamp på locket. 

Produktdetaljer:

 • Sittbredd: 58,4 cm
 • Sitthöjd: 60 cm
 • Max. lastkapacitet: 45 kg
 • Vikt: 12 kg
 • Mått vikta: 94 x 77 x 28 cm
Det vi liker:
 • Cykelvagn som kan göras till en barnvagn
 • Plats för 2 barn och bagage på max 45 kg totalt.
 • Kvalitetssäkrad och tillverkad av långvariga material

Viktigt att veta innan du köper en cykelvagn

Det kan vara en otroligt smart idé att investera i en cykelvagn om du cyklar ofta och behöver ha barnen, eller hunden, med runt eller måste transportera saker på cykelsemestrar eller från snabbköpet. Men vilka funktioner är viktiga i en cykelvagn? Vi kommer att ge dig svaret här så att du kan få bättre koll på vilken cykelvagn som uppfyller dina behov.

Storleken på vagnen

Om det är barnen du behöver transportera runt är det naturligtvis viktigt att välja en cykelvagn som är avsedd för att transportera barn, eftersom de har sittplats och sele och ofta har högsta säkerhet. Se till att cykelvagnen passar ditt barns storlek. Om du ska ha två barn med dig är det viktigt att kontrollera om det kan finnas två barn i cykelvagnen i fråga så att de inte kläms ihop. Med rätt storlek på cykelvagn ser du till att ditt barn eller barn får god komfort och säkerhet.

Om du å andra sidan behöver använda en cykelvagn till bagage för din cykeltur, så behöver den naturligtvis inte hängslen och säten, utan istället en bra fastklämd väska eller låda, där det finns gott om plats för dina saker.

Om du vill transportera din hund i cykelvagnen finns det speciella “hundtrailers” som är gjorda exakt för detta, som är utrustade med funktioner och material som ger din hund god komfort.

Håll koll på säkerheten

Säkerhet är det viktigaste i en cykelvagn. Kontrollera selen och kontrollera om barnet kommer i kontakt med hjul eller något annat där de kan skadas. Det ska finnas en säkerhetsledning på cykelvagnen, vilket hjälper till att ge en hög säkerhetsnivå om kopplingen hamnar i problem. Kopplingen ska också vara robust och enkel att använda.

Kontrollera dessutom att trailern själv passar din cykel och har rätt monteringsalternativ för en trailer på bak- eller framhjulet.

Det är också en stor fördel om cykelvagnen har reflektorer längs sidan eller har en neonfärg, som båda gör trailern mycket mer synlig för bilister i mörkret.

Fällbar eller inte?

Det är bra att en cykelvagn kan fällas så att du kan ta den med dig i bilen och på semester, så att den inte tar för mycket utrymme när den ska förvaras under de kallaste vintermånaderna. Om den är hopfällbar, kontrollera släpets mått i hopfällt skick och se om den passar måtten på din bils bagageutrymme.

Hur man säkerställer god säkerhet i cykelvagnen

När du måste transportera dina barn i cykelvagnen är en hög säkerhet och komfort otroligt viktigt. Det är lite mer utmanande att åka med släp på såväl som mer vikt. Det är därför viktigt att du provar cykelvagnen innan du cyklar runt med barnen i den utan att veta hur det känns. Börja därför med att lära känna cykelvagnen väl när du får din nya cykelvagn. Montera den på din cykel och åk några turer utan barn i, så att du vet hur det är att cykla med den. Anslut gärna cykelvagnen med kraftiga tillbehör, så du får också prova hur det känns att åka med vikt i trailern. På så sätt kan du vara helt redo att cykla med dina barn och veta hur cykeln beter sig i vissa situationer.

När du ska cykla med barnen i trailern är det viktigt att alltid spänna fast barnen med selen och berätta för dem hur viktigt det är att de bär den under hela resan. Detta säkerställer att barnet inte faller ut eller skadas under turen, eftersom cykelvagnen kan gunga lite på ojämn mark.

Förutom bältet är cykelhjälmen också extremt viktig. Både för dig som cyklar och barnen i cykelvagnen. Om du cyklar med ett barn är det bäst att placera barnet i släpets mittstol. Det är viktigt att det finns en balans i förhållande till kopplingsstången så att cykelturen inte blir instabil.

Håll alltid insektsnätet nere under körning så att barnet inte får insekter, stenar och grus i huvudet. Se också till att köra långsamt och lugnt med släpet på för att säkerställa den mest stabila körningen. Släpvagnen har ingen oberoende broms, så det är viktigt att du bromsar i god tid före till exempel ett stopp vid en korsning.

Kom ihåg reflexer och lampor på både cykeln och cykelvagnen, så det är tydligt för bilister att du har en släpvagn på. Om den inte redan har en vimpel är det viktigt att få en, eftersom den gör cykelvagnen ännu mer synlig och därmed ännu säkrare.

Se också till att inte överskrida den maximala vikten. Alla cykelvagnar har olika bärförmåga, så det är viktigt att du håller ett öga på den specifika vikt som den tål maximalt.

FAQ

Vilken cykelvagn är bäst?

Thule Chariot Lite 2 är den bästa cykelvagnen i vårt test, eftersom den har gott om plats och är lätt, vilket gör det mycket lättare att åka med. Läs vårt test för att hitta den bästa cykelvagnen för dina behov.

Är cykelvagnar lämpliga för alla typer av cyklar?

Ja, alla cykelvagnar kan monteras på vilken cykel som helst. Så länge kopplingen och dragstången passar gällande cykeltyp. Om de inte passar kan du köpa nya delar från en cykelhandlare.

Vad kostar en cykelvagn?

Det beror mycket på de funktioner och egenskaper som cykelvagnen har. En cykelvagn för barn kostar mellan 2 000 - 4 000 kronor. En cykelvagn för bagage är lättillgänglig för cirka 2 000 kronor.