Cykellampa test (2022) → Topp 7 bästa av cykellampor

1
Magicshine MJ-906 5000 lumen

Du ska investera i denna cykellampa från märket Magicshine om du vill ha en cykellampa med en bra kraft i. Denna modell är extremt kraftfull och har därför en enorm ljuseffekt. Totalt tänds lampan med 5 dioder och producerar ca. 5000 lumen. Denna typ av lampa kan därför mycket väl användas för i tungt mörker utan problem. Därför ska du välja Magicshine MJ-906 5000 lumen Om du vill vara helt säker på att få en…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Magicshine MJ-906 5000 lumen 1.599 kr. Bikable.se
Xeccon Link 300 Link II Adventure Light##
Booster X9 Fastmount XL-batteri, 9000 lm##
Booster X1 Fastmount XL-Battery 1000 lm cykellampa##
Busch + Müller Lumotec UPP N30 Strålkastare 30 LUX med dynamo##
Reelight magnetstrålkastarsats RL720##
Booster R100 USB 100 lm Super bakljus##

Du kan inte bara välja någon cykellampa på måfå, eftersom modellen måste uppfylla vissa specifika krav. Av den anledningen kan det vara en bra idé att bekanta dig med både kraven och urvalet på marknaden innan du köper dina nya cykellampor.

I det här testet av cykellampor guidar vi dig till de bästa cykellamporna så att du enkelt kan få en överblick över vilken typ av cykellampa som passar dig bäst. Dessutom förklarar vi också kort skillnaden mellan olika typer av cykellampor och ger en förklaring av reglerna inom området.

Magicshine MJ-906 5000 lumen – Den bästa cykellampan

Du ska investera i denna cykellampa från märket Magicshine om du vill ha en cykellampa med en bra kraft i. Denna modell är extremt kraftfull och har därför en enorm ljuseffekt. Totalt tänds lampan med 5 dioder och producerar ca. 5000 lumen. Denna typ av lampa kan därför mycket väl användas för i tungt mörker utan problem.

Därför ska du välja Magicshine MJ-906 5000 lumen

Om du vill vara helt säker på att få en utmärkt cykellampa  levererat hem, då ska du investera i den här modellen från Magicshine. Du får en cykellampa med så många som fem dioder, som producerar totalt 5000 lumen totalt. På så sätt kan du vara säker på att ses i trafiken – även när det är mörkt. Dessutom kan du också orientera dig bättre på vägen framåt när din cykel är utrustad med ett skarpt ljus.

Denna cykellampa använder ett 186500 li-ion-batteri och har en batteritid på mellan 3,6 och 14 timmar, tiden beroende på ljusstyrkan du kör med. Du kan växla mellan olika styrka på ljuset efter behov. Batterierna är dock uppladdningsbara, så naturligtvis ingår också en laddare, så att du enkelt och snabbt kan starta batterierna igen om de tar slut.

Trådlös fjärrkontroll

En av de stora fördelarna med att investera i denna typ av cykellampa är att den manövreras via trådlös fjärrkontroll. Du kan därmed ändra ljusstyrkan genom att helt enkelt trycka på en knapp på modellen så att du inte behöver flytta händerna från styret. Så det blir lika enkelt att ändra ljusstyrkan på din cykellampa som att växla.

Denna lampa produceras också med hänsyn till det allmänna värmeproblem som man upplever när man använder kraftfulla cykellampor. Dessa blir ofta heta när de används, vilket inte är optimalt. Av denna anledning är denna lampa konstruerad och tillverkad med största möjliga yta på baksidan så att den lätt kan bli av med överflödig värme.

Produktdetaljer

 • Vikt: 0,9 gram för hela uppsättningen
 • Lumen: 5000
 • Batterityp: 186500 litiumjonbatteri Batteriets
 • Livslängd: Mellan 3,6 och 14 timmar
 • Batteri ingår: Ja
Det vi liker:
 • Kraftfull ljuskägla som lyser bra även i fullständigt mörker
 • Batterierna har en livslängd på mellan 3,6 och 14 timmar
 • Möjlighet till trådlös inställning av ljusstyrkan

Xeccon Link 300 Link II Adventure Light – Den bästa billiga cykellampan

Genom att investera i denna cykellampa från Xeccon kan du vara säker på att du får en väl fungerande cykellampa utan att behöva spendera för mycket pengar. Modellen är billigare än ett antal andra modeller, men den har fortfarande ett bra utbud, samt möjligheten att justera ljusstyrkan efter behov.

Därför bör du välja en Xeccon Link 300 Link II Adventure Light

Om du letar efter en billig cykellampa, titta då närmare på den här modellen från Xeccon. Den här cykellampan är billig i pris jämfört med ett stort antal andra cykellampor, men du får fortfarande bra funktionalitet för pengarna. Cykellampan når 300 lumen vid sin högsta inställning och har en räckvidd på 50 meter. Du har dock möjlighet att välja mellan fyra olika ljusstyrkor: låg, hög, avkänning av ljus och strobe, så att du alltid kan köra med rätt ljusnivå.

I själva verket kan du dra nytta av inställningen avkänning av ljus om du inte är helt säker på vilken ljusstyrka som är optimal. Detta beror på att denna funktion i sig anpassar sig till förhållandena och därför alltid lyser på rätt nivå. Produkten väger endast 59 gram och är tillverkad av svart aluminium. Den sitter därför diskret på cykeln. Dessutom har du möjlighet att vrida strålkastaren 360 grader efter montering och då är modellen vattentät.

Uppladdningsbart batteri med indikator

Denna cykellampa är utrustad med ett uppladdningsbart batteri, som är fulladdat på bara 6 timmar. Med full laddning kan batteriet hålla i 2 till 16 timmar, beroende på vilken ljusstyrka du kör. Var inte nervös för att plötsligt ha en ficklampa som inte fungerar, eftersom ficklampan har en indikator som visar hur mycket batteri som finns kvar. Du kan alltså bara trycka på en knapp så lyser lampan antingen grönt/blått eller rött som en indikation på hur lång batteritid som finns kvar innan den dör av strömbrist.

En annan fördel med att investera i denna cykellampa är att den är lätt att montera på cykeln. Det finns alltså inget behov av verktyg i processen. Ändå kommer du att upptäcka att produkten sitter fast ordentligt och inte rör sig runt styret.

Produktdetaljer

 • Vikt: 59 gram
 • Lumen: 300
 • Batterityp: 4,2 V 1000 mAh Litiumpolymer
 • Batterilivslängd: 2 till 16 timmar
 • Batteri ingår: Ja
Det vi liker:
 • Billig i pris
 • Vattentät modell så att den kan användas i all slags väder
 • Utrustad med ett uppladdningsbart batteri som visar när du ska ladda
 • Kräver inga verktyg för att monteras

Booster X9 Fastmount XL-batteri, 9000 lm – Den bästa LED-cykellampan

Med den här cykellampan kan du vara säker på att har en bra och kraftfull cykellampa för användning under lång tid. Produkten är en LED-modell och är utrustad med ett så kallat Fastmount-batteri. Med detta batteri får du en enklare installation, bättre hållbarhet och ingen risk för repor på din cykel. Lampan är också utrustad med så många som 9 dioder, var och en tända med 1000 lumen.

Därför bör du välja ett Booster X9 Fastmount XL-batteri, 9000 lm

Oavsett om du kör runt på vintern eller vill vara säker på att ha en lite ljus för kvällarna på sensommaren, då är denna LED-cykellampa från Booster precis rätt för dig. Denna cykellampa är perfekt för både MTB, cykling på väg, orientering eller andra utomhusaktiviteter. Du kan också ställa in den på tre olika funktioner: superhög effekt, hög effekt eller en blinkande funktion.

Det är enkelt att montera lampan på styret, där den fastnar och inte orsakar skador på styret. Inkluderat i köpet är en stark folie som du kan lägga runt cykelramen innan du monterar lampan. På så sätt visas inga repor eller nötningar på cykeln. Produkten är också både damm och vattentät, eftersom batteriet är inkapslat i en sluten låda.

Cykellampa med LED

Du kan vara säker på att detta ljus kommer att leva upp till dina förväntningar, eftersom det är av en kraftfull LED-modell. Du får därmed en cykellampa med ett kraftfullt och effektivt batteri, vilket är en av de största på marknaden. Modellen är en strålkastare super LED High Power-strålkastare, som har utvecklats med så många som 9 dioder. Var och en av dessa dioder har 1000 lumen, vilket säkerställer ett mycket starkare ljus i mörkret.

I köpet ingår, förutom själva strålkastaren, ett monteringsfäste, batteripaket, O-ringar, ett huvudband för strålkastaren och en laddare. Produkten kan också tändas mellan 3 och 6,5 timmar innan batteriet ska laddas.

Produktdetaljer

 • Vikt: 196 gram
 • Lumen: 9000
 • Batterityp: XL med 13200 mAh
 • Batterilivslängd: Mellan 3 och 6,5 timmar
 • Batteri ingår: Ja
Det vi liker:
 • Stort och effektivt batteri med bra hållbarhet
 • LED-ljus som lyser starkt oavsett årstid
 • Damm- och vattentätt batteri.

Booster X1 Fastmount XL-Battery 1000 lm cykellampa – En bra cykellampa med lång batteritid

Denna cykellampa från Booster är perfekt för dig som inte orkar tänka för mycket på att ladda ficklampans batterier. Denna modell kan hålla i minst 11 timmar innan batterierna behöver laddas – och det är när du använder högsta ljusstyrka. Lampan är naturligtvis laglig och kan användas i staden, i skogen och på vägen utan problem.

Därför bör du välja en Booster X1 Fastmount XL-Battery 1000 lm cykellampa

Om du letar efter en kraftfull cykellampa med extremt bra batteritid, bör du överväga att investera i den här modellen från Booster. Fördelen med denna cykellampa är att dess batteri kan ta upp till 11 timmar även med högsta ljusstyrka. Om du använder någon av de andra funktionerna kan du dock ha din ficklampa igång i upp till 19 timmar innan batteriet behöver laddas. Så du behöver inte tänka på att ladda mellan varje cykeltur. 

Du kan också välja mellan tre ljusstyrkor: Super High Power, High Power och en blinkande funktion. Denna cykellampa är både damm och vattentät, eftersom batteriet är inneslutet i en sluten låda. Detta fästs med starka gummiband och nylonremmar.

Idealisk cykellampa för MTB

Modellen tänds med 1000 lumen och är en laglig cykellampa. Du kan alltså använda den för alla utomhusaktiviteter och på cykelturer. I själva verket är modellen till och med en särskilt lätt cykellampa, vilket gör den idealisk för användning på både din cykel och cykelhjälm. Du bestämmer var du föredrar att använda din cykellampa. Funktionaliteten gör den också lämplig för användning som cykellampa i samband med MTB, där ljuset ska lysa effektivt utan att vara en olägenhet för föraren. 

När du monterar denna cykellampa kan du vara säker på att din cykel inte skadas. En foliebit ingår som du kan lägga runt cykelramen innan du monterar lampan. På så sätt är ramen skyddad mot repor och märken från slitage – och då kan lampan också klara de hårda förhållandena på MTB-banan utan att grus eller dylikt fastnar under lampan. 

Som en extra bonus är denna cykellampa överkomlig i pris, vilket gör den idealisk för människor som vill ha god säkerhet i trafiken utan att behöva spendera för mycket pengar på inköp av sin nya cykellampa.

Produktdetaljer

 • Vikt: 99 gram
 • Lumen: 1000 
 • Batterityp: 8,4V/13200 mAh
 • Batterilivslängd: 11 och 19 timmar
 • Batteri ingår: Ja
Det vi liker:
 • Lång batteritid – även när du använder den högsta ljusstyrkan under lång tid
 • Kan användas för alla typer av cykling och andra utomhusaktiviteter
 • Enkel installation som till och med skyddar cykeln från repor och märken
 • Billig i pris

Busch + Müller Lumotec UPP N30 Strålkastare 30 LUX med dynamo – Den bästa cykellampan med dynamo

Du behöver inte oroa dig för att ladda behöva ladda batteriet till din cykellampa om du investerar i en cykellampa med dynamo. Och det är precis en av anledningarna till att du ska köpa den här lampan från Busch och Müller. Du får en enkel cykellampa utan batteri som tänds med 30 lux när du trampar på pedalerna. Tekniken är LED och kommer naturligtvis med det du behöver för montering.

Därför bör du välja en Busch + Müller Lumotec UPP N30 Strålkastare 30 LUX med dynamo

Om du vill undvika att vara beroende av att du har laddade batterier i din cykellampa, då kan du med fördel investera i en lampa med dynamo, som den här varianten. Det speciella med dynamolampor är just att de startar automatiskt när du trampar på pedalerna på din cykel. Så det finns inget batteri som kan ta slut när du använder en dynamolampa. 

Denna modell är också en dynamisk cykellampa av hög kvalitet som uppfyller lagkrav i Skandinavien. Dessutom är den vattentät så att den tål all slags väder. Som en extra bonus kräver inte heller denna cykellampa mycket underhåll. I själva verket kan du bara torka av strålkastaren med en fuktig trasa om den blir smutsig när du cyklar.

Bli sedd i trafiken

Med denna dynamolampa kan du vara säker på att du blir sedd i trafiken. Lampan har en ljusstyrka på 30 lux och består av en LED-lampa. Så du kan vara säker på att alla trafikanter kan se dig när du är i trafik. Du har dock möjlighet att stänga av strålkastaren under dagen om du känner att ljuset är irriterande för andra trafikanter. Detta görs enkelt via den inbyggda på/av-knappen.

Cykellampan måste monteras på cykelns framgaffel och därför ingår naturligtvis ett fäste så att du har allt du behöver för att sätta fast lampan på din cykel när du köper produkten. En sladd ingår också i köpet. Dessutom får du en vit reflex för strålkastaren för extra säkerhet, så det råder inget tvivel om att bilister kan se dig.

Produktinformation

 • Tjocklek: 4,7 cm
 • Diameter: 4,3 cm
 • Vikt: 110 gram inklusive lamphållare och sladdlampan
 • Lux: 30
 • Batterityp: Ingen
 • Batterilivslängd: Ingen – lampan lyser när du trampar på pedalerna
 • Batteri ingår: Nej, men en vit reflektor ingår i köp
Det vi liker:
 • Cykellampa med dynamo med en ljusstyrka på 30 lux
 • Beslag och sladd ingår i köpet
 • Alternativ att välja när lampan ska vara tänd med på/av-knappen.

Reelight magnetstrålkastarsats RL720 – Den bästa cykellampan med magnet

Med denna cykellampa med magnet kan du vara säker på att alltid ha ljus på din cykel. Satsen innehåller både fram- och bakljus, som monteras på cykeln och fungerar med en dynamo. Så du kommer att ha ljus i lamporna så snart du börjar trampa i pedalerna. Lamporna är kraftfulla och kan därför användas på en trafikerad väg eller på platser med dålig belysning.

Därför bör du välja ett Reelight-strålkastarset RL720

Om du letar efter ett kraftfullt strålkastarset som kan hålla i många år, då måste du investera i detta från Reelight. När du köper denna uppsättning får du både en strålkastare och en bakljus med starkt ljus, som fungerar via sin egen benkraft. Du kommer alltså att uppleva att dina lampor börjar tändas så fort du trampar på pedalerna. Det finns också en kondensator som du kan installera på cykeln, där den tar upp lite energi. På detta sätt tänds lamporna också när du håller dig stilla i t.ex. ett trafikljus. 

Detta lyse skiljer sig från de andra i serien genom att strålkastaren tänds ständigt medan bakljuset blinkar. På så sätt kan du ses i trafiken, men samtidigt använda strålkastaren för att se vägen. I själva verket är lampan i strålkastaren med 1 watt LED, vilket säkerställer att du inte stör andra trafikanter, men samtidigt har tillräckligt starkt ljus för att kunna se vägen framför dig. Dessutom behöver du aldrig tänka på att behöva ladda batterier med den här lampan, vilket sparar mycket arbete mellan dina cykelturer. Vi vill också påpeka att den här uppsättningen långt ifrån kräver att du spenderar hela din förmögenhet på den – och det är därför en bra investering för de flesta.

Inget underhåll

En annan fördel med att investera i detta lyse är att det är underhållsfritt. Så du får en uppsättning som inte kräver regelbunden inspektion eller måste ha bytt ut delar hela tiden. Det enda du kan behöva göra om du har kört någonstans med mycket lerig väg eller liknande, är att rengöra strålkastarna. Om det är för mycket smuts på dem tänds de trots allt inte optimalt. Det är dock enkelt att rengöra lamporna, eftersom det kan göras på några sekunder med en våt trasa på ytan.

Du kan enkelt montera apparaten efter behov, eftersom flexibel montering är möjlig. Av denna anledning kan satsen också användas mycket bra på de flesta cyklar. Vi rekommenderar dock att du monterar lamporna högt på cykeln så att du får ökad sikt när du går i trafik. Det är optimalt att montera strålkastaren vid cykelns framgaffel och bakljuset på pakethållaren. Du har alltid möjlighet att dra åt både magneter och kondensatorer om du tror att produkterna saknar ytterligare stabilitet.

Produktinformation

 • Vikt: 620 gram
 • Batterityp: Magnet
 • Batterilivslängd: Ingen gräns
 • Inkluderat batteri: Magnet och kondensator ingår
Det vi liker:
 • Lampa med magnet, där du får både strålkastare och bakljus, samt en kondensator i fyndet
 • Billig i pris
 • Kan användas i trafik, men även på obelysta vägar
 • Underhållsfri modell

Booster R100 USB 100 lm Super bakljus – Den bästa cykellampan med USB-laddning

Detta bakljus från Booster är perfekt för dig som behöver ett kraftfull bakljus för din cykel. Modellen kan leverera en ljusstyrka på upp till 100 lumen och det är därför möjligt att se dig på långt håll. Ett uppladdningsbart batteri ingår som laddas till full kapacitet i högst 2 timmar. Batteriet laddas enkelt via den medföljande USB-kabeln.

Därför ska du välja en Booster R100 USB 100 lm Super bakljus

Om du letar efter ett kraftfullt baklyse som är lätt laddad och kan hålla länge, bör du titta närmare på detta baklyse från Booster. Det speciella med den här modellen är att den är utrustad med ett uppladdningsbart litiumpoymer-batteri med 500 mAh, som kan laddas på mindre än 2 timmar. Laddningen sker via en USB-kontakt, vilket gör att du enkelt laddar batteriet i baklyset oavsett var du är.

Detta speciella baklyse lyser också extra ljust med upp till 100 lumen. Du kan därför vara säker på att alla andra trafikanter kan se dig på långt avstånd. Detta hjälper naturligtvis till att förbättra säkerheten vid cykling – särskilt i mörkret. Inkluderat i köpet är både en USB-kabel och hjälpsamt för montering. Produkten väger bara 36 gram.

Fler inställningsalternativ

Du har gott om möjligheter att “anpassa” din bakljus till exakt dina behov. Du får möjlighet att växla mellan 6 olika inställningar för ljus. Till exempel kan du både välja konstant ljus med olika ljusstyrka, en blixtfunktion eller en blinkande funktion. Oavsett vad du väljer kommer du att vara synlig på ett avstånd av 300 meter – och därmed kommer användningen av denna lampa också att säkerställa att du lever upp till kraven för användning av cykellyse.

Produktens batteritid bestäms av vilken typ av ljusstyrka du har slagit på – och hur länge. Till exempel kan lampan hålla drygt 13,5 timmar vid konstant ljus vid lägsta ljusstyrka, men ‘bara’ 3,5 timmar vid konstant ljus vid full ljusstyrka. Dessutom kan den blinkande funktionen pågå i över 9 timmar, medan blixtfunktionen garanterar att den är tänd i upp till 10 timmar. Du kan med fördel växla något mellan ljusinställningarna för att passa terrängen du kör i.

Produktinformation

 • Vikt: 36 gram
 • Lumen: 100
 • Batterityp: Litiumpolymerbatteri (500 mAh) – uppladdningsbart batteri som laddas via USB-kontakt
 • Batterilivslängd: Upp till 13 , 5 timmar
 • Batteri ingår: Ja
Det vi liker:
 • Kraftfullt bakljus med ljusstyrka upp till 100 lumen
 • Uppladdningsbart batteri som laddas via USB-kontakt på maximalt två timmar
 • Kan ställas in på sex olika inställningar för ljus, så det finns något för alla behov
 • Batteriet kan hålla upp till 13,5 timmar på en laddning

Regler för cykellampor

Det finns några mycket allmänna regler för cykellampor som du som cyklist måste vara medveten om innan du ger dig ut i trafiken med lampor på cykeln. Om du inte uppfyller kraven för användning av cykellampa kan du riskera böter. Du måste också se till att din köpta cykellampa uppfyller kraven för ljusstyrka, effektivitet, hållbarhet etc.

Minst en strålkastare och en bakljus som måste vara synlig på avstånd

Först och främst är det viktigt att din cykel är utrustad med minst en strålkastare, som måste vara vit eller gul, och ett bakljus, som måste vara rött om du kör under strålkastarens inkopplingstid. Inkopplingstiden för strålkastaren bestäms av om gatubelysningen är tänd. Du kan därför åka utan ljus på cykeln under dagen, men när gatubelysningen tänds måste du ha cykellampa på din cykel. Det är också viktigt att både strålkastaren och bakljuset avger ett ljus som är klart från minst 300 meters avstånd och syns från sidorna.

Dessutom måste både fram- och bakljusen tändas med en ljusstyrka på minst 4 candela när de mäter precis bakom och framför cykeln. Detta räknas som ett minimum av 0,4 candela mätt vid 20 grader till varje sida och minst 0,05 candela mätt vid 80 grader till varje sida. Du måste också komma ihåg att dina lampor inte får blända andra i trafiken, så det är ingen idé att köpa för skarpa lampor, eftersom du fortfarande är en fara i trafiken. Ett alternativ till detta kan vara att köpa en cykellampa som lutar något i marken istället för att lysa direkt rakt fram.

Regler för cykellampans livslängd

Du måste vara säker på att dina cykellampor också uppfyller kraven för livslängd om du använder batteridrivna lampor. En batteridriven lampa, både fram och bak, måste ha en livslängd på minst fem timmar. Användningstiden avser den tid då lampan är tänd – det vill säga din lampa måste kunna tändas i minst fem timmar vid konstant ljus för att den ska vara laglig. Din lampa kan ha olika ljusstyrkor som du kan växla mellan, men åtminstone en av lampans ljusstyrkor måste kunna uppfylla kraven på livslängd, samtidigt som den uppfyller kraven för synlighet.

Om du använder en batteridriven lampa som dock laddas under körning gäller ovanstående riktlinjer inte för dig. Här kommer trots allt lampan att laddas varje gång du är på språng. Naturligtvis finns det också lite olika regler för en cykellampa som inte är batteridriven, t.ex. en dynamo cykellampa. En sådan lampa behöver bara uppfylla ovanstående krav för ljusstyrka och synlighet.

Dina lampor kan blinka om du föredrar, men se till att de blinkar minst 120 blinkningar per minut. Om de inte har ett minimum av detta antal blixtar är de olagliga och du kan därför få böter, även om du kör med lampor.

Om du vill veta mer om reglerna för att använda cykellampa på en cykel med släp eller en modell med mer än två hjul, kan du läsa mer här.

Kom ihåg reflexer på din cykel

Förutom användningen av cykellampa är det faktiskt också ett lagligt krav att du måste ha synliga reflexer på din cykel. Reflexerna hjälper också till att göra fordonet mer synligt för bilister – speciellt om de kommer från sidan, eftersom ljus på reflexerna får dem att lysa upp.

Bland annat måste du se till att din cykel är utrustad med minst en vit reflex och en röd reflex. Den vita reflexen ska vara synlig framifrån, medan den röda reflexen ska vara synlig bakifrån. Du måste också se till att din cykel är utrustad med minst två gula reflexer som måste vara synliga bakifrån. Och då måste var och en av din cykels hjul vara försedda med minst en gul reflex så att de kan ses från sidorna. Du kan dock också använda vita reflexer på däck- eller fälgsidor om du föredrar detta framför en gul reflektor på hjulen.

Välja typ av cykellampa

Du kan välja ett antal olika typer av cykellampa, men vad är skillnaden mellan de olika varianterna – och är några bättre än andra? Vi kommer att ge dig svaret i detta avsnitt om att välja typ av cykellampa.

Cykellampor med magnet

En magnetisk cykellampa är den föredragna typen av cykellampa för många svenskar – och av goda skäl. En magnetisk cykellampa fungerar utan att du behöver använda batterier, så du behöver inte tänka för mycket på om batterierna i dina lampor nu är fulladdade eller klarar avståndet. En magnetisk cykellampa fungerar genom att du monterar en uppsättning magneter på hjulen och en magnetspole på ramen. Varje gång hjulet roterar kommer sålunda kraft att produceras, vilket gör att lampan tänds. Beroende på vilken typ av ljus du har köpt kan en magnetisk cykellampa var tänd konstant eller blinka.

Just för att en magnetisk cykellampa inte använder batterier utan istället egenproducerad elektricitet har den också en minimal miljöpåverkan när man använder denna typ av lampor. Det är också värt ett försök med magnetlampor om du vill göra något bra för miljön när du ändå tar din cykel.

Men du kan också få några magnetiska cykellampor med ett inbyggt batteri så att de också tänds även när du står stilla. Det är dock helt upp till dig vad du föredrar.

LED-lampa

LED-lampa är en typ av cykellampa som lyser upp med hjälp av lysdioder. Ofta kan dessa ses från ett långt avstånd och sedan har de ett långt liv. Dessutom är de billigare än andra typer av cykellysen. Du kan få en LED-lampa med en eller flera dioder.

Enkel diod-cykellampa

Enkel diod-cykellampa är endast utrustad med en diod, vilket dock också innebär att flera av modellerna på marknaden faktiskt är olagliga. De uppfyller inte kraven för hur kraftfulla lamporna ska vara. Men om du hittar en typ av enstaka diod-cykellampa som är tillräckligt kraftfulla för att kunna ses på ett avstånd av 300 meter, kan du med fördel låta dem ligga i väskan så att du alltid har en säkerhetskopia för dina monterade lampor.

Multi diod-cykellampa

Det finns ett hav av olika multi diod-cykellampor på marknaden och du har därför gott om möjligheter att hitta en modell som passar dig bra. Du kan t.ex. skaffa multi diod-cykellampor med flera olika dioder, så det är både möjligt att få produkter med +5 dioder eller bara 2 till 3 stycken. Ofta kommer fler dioder att betyda ett mer kraftfullt ljus.

Cykellampor med dynamo

Cykellampor med dynamo är en energieffektiv lösning som fungerar för de flesta användare. Du kommer alltid att ha dina lampor redo att användas, eftersom du själv levererar strömmen till lamporna när du cyklar. Nackdelen med denna typ av cykellampa är dock att den ofta måste installeras när du köper din cykel – och därför kan inte alla bara lyckas få den installerad efteråt. Det kan dock vara en bra lösning om du inte har lust att oroa dig för att ladda eller byta batterier.