Brödrost Test (2022) → Hitta bästa brödrosten

1
KitchenAid Artisan Brödrost med 2 skivor

Det kan inte bli fel med denna läckra och brödrost i lite av en retrostil från KitchenAids Artisan-serie. Produkten är utvecklad med autosensor med varmhållningsfunktion och har sju olika inställningar för hur brödet ska rostas. Dessutom är brödrosten utrustad med en speciell nedräkningstimer så att du enkelt kan hålla koll på när brödet är klart. Därför bör du välja KitchenAid Artisan brödrost med 2 skivor Om du letar efter den ultimata brödrosten är det ingen…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
KitchenAid Artisan Brödrost med 2 skivor 3.499 kr. Bagaren och Kocken
Smeg TSF02SSEU Brödrost 1.721 kr. Compumail
Magimix Vision Brödrost 2.399,20 kr. Magasin.se
OBH Inox Horizon Brödrost 412,50 kr. Torebrings
Dualit LITE Brödrost 1.039 kr. Kitchn
Bosch TAT6A113 Brödrost##
KitchenAid Brödrost 5KMT3115 1.799 kr. Kitchn
Philips HD2581/90 Brödrost 296 kr. Proshop
Bodum Bistro Brödrost 579 kr. AllBuy - SE
Sage BTA720 Brödrost##
Stelton Emma Brödrost 1.421,21 kr. Glasochinterior
KitchenAid Brödrost 2 skivor 3.439 kr. Cervera
Cuisinart Classic Brödrost med 4 skivor 1.119 kr. Royal Design
Wilfa TO-1 Brödrost 609 kr. Vitvaruexperten

Vår testvinnare i detta test av brödrostar är brödrosten KitchenAid Artisan. Modellen är en vinnare när det kommer till funktionalitet, användarvänlighet och utseende. Flera av de andra modellerna i detta test har dock också röstats fram som de brödrostar som är bäst i test, så det är helt upp till dig att välja den modell av dessa som du känner passar dig bäst, utan att du behöver känna att du kompromissar med kvaliteten.

I testet har vi samlat så många som 14 olika brödrostar, som på olika sätt sticker ut på marknaden. Så du har gott om möjligheter att hitta den bästa brödrosten för dina behov. Dessutom kan du också guidas till hur du bäst rengör den och hittar de bästa erbjudandena på brödrostar i slutet av den här artikeln.

KitchenAid Artisan Brödrost med 2 skivor – Den bästa brödrosten

Det kan inte bli fel med denna läckra och brödrost i lite av en retrostil från KitchenAids Artisan-serie. Produkten är utvecklad med autosensor med varmhållningsfunktion och har sju olika inställningar för hur brödet ska rostas. Dessutom är brödrosten utrustad med en speciell nedräkningstimer så att du enkelt kan hålla koll på när brödet är klart.

Därför bör du välja KitchenAid Artisan brödrost med 2 skivor

Om du letar efter den ultimata brödrosten är det ingen tvekan om att det bara kan bli rätt om du väljer investera i den här modellen från KitchenAid. Deras Artisan-brödrost är en mycket funktionell maskin som utan problem kan rosta alla typer av bröd. Dessutom har modellen ett annat utseende än många andra brödrostar, vilket gör att den sticker ut. 

Brödrosten har en snygg design som är lite retro, vilket är huvudanledningen till att du upplever att den här modellen sticker ut. Du kan till och med välja mellan flera olika färger så att du kan få en brödrost som passar ditt hem perfekt. Brödrosten har också en robust uppbyggnad av aluminium och att den är konstruerad i gjuten metall säkerställer att den alltid står stabil på bordet.

Retro brödrost som är bäst i test

Förutom den snygga designen och den solida konstruktionen är den här modellen också utrustad med en mängd bra funktioner. Den har t.ex. sju olika alternativ för rostning, så att du enkelt kan rosta alla typer av bröd. Du kan med fördel använda smörgåsfunktionen för att göra rostbröd utan kladd, bagelfunktionen för perfekt tillagning av bagels och frallor, där brödets insida värms och utsida rostas, och en frostfunktion som gör att du kan tina och rosta dina frysta frallor eller bröd snabbt.

Modellen är också utvecklad med en autosensor med värmebevarande funktion som automatiskt sänker ned och lyfter upp brödet i rosten, samt håller det varmt utan att bränna det om du inte plockar upp brödet direkt. Dessutom har brödrosten en LED-nedräkningstimer så att du alltid kan hålla koll på när brödet är klart.

Med alla ovanstående funktioner och brödrostens höga funktionalitet är det inte konstigt att denna modell har utsetts till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk. De ger produkten en fantastisk recension, där det bara är priset och möjligheten till rengöring som drar ner det lite.

Produktdetaljer

 • Höjd: 22,5 cm
 • Djup: 33 cm
 • Bredd: 18 cm
 • Vikt: 5 kg
 • Material: Aluminium
 • Färg: creme, lava, röd metallic, frosted pearl, medallion silver, svart, pistasch eller pebble palm
 • Effekt: 1250 watt
 • Antal inställningar: 7 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Framröstat till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk
 • Utvecklad med LED-timer, så att du kan få en perfekt överblick över rostningen
 • Utvecklad med automatisk sensor med varmhållningsfunktion
 • Kan rosta alla typer av bröd – även bagels och smörgåsar

Smeg TSF02SSEU Brödrost – Den bästa stora brödrosten

Smeg-TSF02

Med denna brödrost från märket Smeg har du möjlighet att rosta fyra brödskivor samtidigt. Dessutom kan du till och med rosta flera olika typer av bröd, eftersom produkten har såväl många inställningsalternativ som breda fack. På så sätt finns det bra med plats för både tjocka och tunna skivor. Modellen är också riktigt snyggt designad.

Därför ska du välja Smeg TSF02SSEU Brödrost.

Om du letar efter en lite större brödrost, så att du kan rosta fler skivor och olika typer av bröd i din maskin, gör du ett klokt val om du investerar i denna variant från Smeg. Deras snygga och funktionella brödrost är helt klart värd investeringen, eftersom den är stor och funktionell, men samtidigt inte är otymplig och tung. Du kan därför själv bestämma om du vill att modellen ska stå framme eller om du ställer iväg den efter att du har använt den. 

Brödrost med breda fack

Anledningen till att denna brödrost både kan rosta upp till fyra skivor samtidigt och kan värma olika typer av bröd är att den är utvecklad med breda fack. Dessa fack är 36 mm breda, vilket ger gott om utrymme för alla typer av bröd. Till exempel är det inga som helst problem att rosta frallor, baguetter eller bagels i maskinen.

Brödrosten är faktiskt utrustad med sex olika inställningar som gör det möjligt att laga olika typer av bröd till perfektion. Vill du t.ex. ha en perfekt bagel, då kan du dra nytta av brödrostens speciella bagelfunktion, som bara rostar ena sidan av brödet, medan den andra bara värms upp lite. Du kan också dra nytta av funktionerna för uppvärmning och upptining om du har ljumma eller frysta frallor.

Som en extra bonus kan du köpa denna brödrost i många olika färger, så att du kan hitta en variant som passar perfekt i just ditt hem. Du kan t.ex. få produkten i magiskt fin creme, pastellgrön eller -blå, glänsande guld, eller vad sägs om en mer traditionell sort såsom svart? Det är helt upp till dig.

Produktdetaljer

 • Höjd: 21,5 cm
 • Djup: 39,4 cm
 • Bredd: 20,8 cm
 • Vikt: 3,36 kg
 • Material: Stål
 • Färg: Pastellblå, creme, pastellgrön, guld, vit, rosa, roseguld, röd, svart eller stål/krom
 • Effekt: 1500 watt
 • Antal inställningar: 6 st
 • Antal skivor: 4 st
Det vi liker:
 • Plats för fyra skivor på en gång, och utvecklat med breda fack.
 • Utvecklad med sex olika nivåer på rostningsgrad, inklusive upptining och bagelfunktion
 • Kan beställas hem i många olika färger.

Magimix Vision Brödrost – Den bästa genomskinliga brödrosten

Du ska investera i denna brödrost från Magimix om du vill få fatt på en unik modell. Denna variant skiljer sig nämligen från andra brödrostar genom att den har en genomskinlig design. På så sätt kan du bokstavligen hålla koll på brödet medan det rostas. Så köper du denna modell kan du säga hejdå till bränt bröd. 

Därför ska du välja en Magimix Vision Brödrost

Har du svårt att bedöma när dina bröd är klara i brödrosten? Lyckligtvis finns det nu hopp för dig! Denna modell från Magimix har utvecklats med en genomskinlig sida så att du enkelt kan hålla ett öga på brödet medan det rostas. På så sätt kan du alltid se när ditt bröd har fått nog (det vill säga att det har den perfekta färgen). Det om något är smart!

Brödrost med isolerat glas

Produkten är utvecklad med ett speciellt isolerat dubbelt glas, så du behöver på så sätt inte oroa dig för det att inte skulle kunna tåla högre temperaturer. Faktum är att du kan värma och rosta de flesta typerna av bröd i denna brödrost, eftersom modellen är utvecklad med åtta olika alternativ för rostning och har breda fack, så det finns gott om utrymme för ännu tjockare skivor.

Oavsett vilken inställning för rostning du väljer ser brödets inställning för pop-up automatiskt till att de kommer upp när bröden har rostats klart. På så sätt kan du enkelt ta upp brödet utan att bränna dig. Dessutom blir du informerad när brödet har rostats klart med hjälp av en ringsignal. Med denna brödrost får du bland annat möjlighet att värma bröd direkt från frysen och rosta brödet utan att det blir torrt, samt använde en funktion baguette så att endast ena sidan av brödet rostas.

Dessutom behöver du inte vara orolig för att glaset snabbt blir smutsigt. Det är nämligen möjligt att ta bort glaset från maskinen så att du enkelt kan rengöra det. Dessutom kan du enkelt tömma den inbyggda smulbrickan för att upprätthålla en hög hygien i brödrosten.

Produktdetaljer

 • Höjd: 22 cm
 • Djup: 39,5 cm
 • Bredd: 18 cm
 • Vikt: 3,9 kg
 • Material: Aluminium, glas och rostfritt stål
 • Färg: Svart och stål
 • Effekt: 1450 watt
 • Antal inställningar: 8 st
 • Antal brickor: 2 st
Det vi liker:
 • Konstruktion av glas, aluminium och rostfritt stål för ett unikt utseende
 • Möjlighet att hålla ett öga på brödet medan det rostas
 • Lätt att rengöra både glaset och smulbrickan

OBH Inox Horizon Brödrost – En bra platt brödrost

Denna enkla brödrost från OBH är en idealisk investering för dig som vill ha en platt brödrost som inte tar upp all världens utrymme. Produkten har en rostyta på 20 x 25 cm, så det finns gott om plats för alla typer av bröd. Dessutom behöver du inte ha sparat pengar i flera år för att ha råd med modellen.

Därför bör du välja OBH Inox Horizon Brödrost

Är du för den lite mer gammaldags brödrosten där designen är platt istället för fyrkantig och upprätt ställd, ska du ta en närmare titt på den här modellen från OBH. Deras platta brödrost är både smart och snygg och fungerar precis som den ska. Du har möjlighet att värma upp varje sida av brödskivorna separat, men resultatet borde antagligen bli lite bra på varje sida. 

Modellen är konstruerad med två effektiva kvartsvärmare, som på så sätt kommer att kunna värma alla typer av bröd. Dessutom får du en stor rostyta på 20 x 25 cm, så det finns gott om plats för stora och små skivor. Du har också möjlighet att ställa in graden av rostning utan steg, vilket gör det mycket lättare att uppnå perfekt rostning utan att brödet bränns.

En billig brödrost

En annan tydlig fördel med att investera i den här modellen är att den är billigare än flera andra modeller i detta brödrosttest. Så du behöver inte ha sparat i flera år för att kunna få tag i en bra modell om du väljer den här varianten från OBH. Ändå kommer den här modellen att hålla i många år, eftersom den har en solid konstruktion i rostfritt stål.

Nämnde vi också att den här modellen har en elektronisk på/av-funktion med ljusindikator? På så sätt kan du alltid se när maskinen håller på att rosta. En signal kommer också från maskinen när rostningen är klar. Lyckligtvis är det också enkelt att rengöra produkten, eftersom den är utrustad med en avtagbar smulbricka.

Produktdetaljer

 • Djup: 25 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Material: Rostfritt stål och plast
 • Färg: Stål
 • Effekt: 700 watt
 • Antal skivor: Beror på skivornas storlek
Det vi liker:
 • Platt design säkerställer att maskinen inte tar för uppmycket utrymme
 • Stor yta gör det möjligt att rosta bröd i flera storlekar
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris.

Dualit LITE Brödrost – En liten brödrost

Genom att investera i denna modell från märket Dualit får du en kompakt brödrost som fyller en god funktion i ditt hem. Produkten är inte lika stor i storleken som flera andra modeller på marknaden. Ändå har den gott om plats för två skivor bröd, även om de är tjocka. Detta är möjligt tack vare dess fack på 36 mm. Modellen har också fått beröm av av det danska konsumentrådet Tænk.

Därför ska du välja en Dualit LITE Brödrost

Är du ute efter en liten brödrost som inte tar upp all världens plats i skåpet eller på köksbordet? Om så är fallet ska du ta en titt på den här fina brödrosten från Dualit. Produkten har en mycket enkel design, är liten i storlek och väger inte mycket. Det är därför en modell som är lätt att flytta runt i köket efter behov utan att det kräver något av dig. 

Dessutom säkerställer den enkla designen att varianten passar in i de flesta hem. Du har till och med möjlighet att beställa hem maskinen i fyra olika färger, så att du enkelt kan hitta en variant som passar exakt din stil i köket.

Brödrost för både tjocka och tunna skivor

Det spelar ingen roll om du i första hand vill rosta tjocka eller tunna skivor i brödrosten. För trots produktens kompakta konstruktion är den utrustad med breda fack. Dessa har en öppning på 3,6 cm, vilket ger gott om utrymme för frallor, bagels, rostat bröd etc. Du kan faktiskt också köpa ett speciellt smörgåsställ om du vill kunna tillaga läckra smörgåsar i din brödrost.

Modellen är naturligtvis också utvecklad med olika inställningar för rostningen, så att du kan förbereda olika typer av bröd till perfektion. Du kan välja mellan åtta inställningsalternativ, inklusive en avfrostningsfunktion för frysta skivor. Du kan också använda funktionen för att avbryta rostningen, om du känner att brödet är klart innan programmet egentligen har gått klart. 

Dessutom har modellen en så kallad high lift-funktion, som lyfter brödet lite högre upp och gör att du enkelt kan ta upp det när det är klart. Detta minskar risken för att du bränner dig själv.

Produktdetaljer

 • Höjd: 20 cm
 • Djup: 27 cm
 • Bredd: 17 cm
 • Vikt: 1,85 kg
 • Färg: Vit, svart, duk eller grå
 • Effekt: 1200 watt
 • Antal inställningar: 8 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Liten och kompakt brödrost som inte tar upp massa plats eller väger massor
 • Röstades fram till bäst i test av det danska konsumentrådet Tænk
 • Utvecklad med breda fack som ger bra utrymme för även tjocka bitar bröd
 • Utrustad med en high lift-funktion så att du enkelt kan få upp brödet när det är varmt

Bosch TAT6A113 Brödrost – Brödrost för att rosta frallor

Med denna brödrost kan du rosta bröd och frallor på bästa sätt. Modellen är också utrustad med en high lift-funktion så att du enkelt kan ta upp bröden från maskinen igen – utan att du riskerar att bränna dig. Inkluderat i köpet är en integrerad, nedfällbar hållare som gör att du kan värma hela frallor istället för att behöva skära upp dem och rosta dem både på insidan och utsidan.

Därför ska du välja Bosch TAT6A113 Brödrost

Rostar du främst frallor eller lite tunnare skivor av rostat bröd? I så fall kan den här billiga och kompakta brödrosten från Bosch vara det rätta valet för dig. Den är bäst för tunna skivor bröd och levereras med en hållare för frallor, så att du kan värma frallor utan att behöva skära upp dem. På så sätt behålls frallan hel och saftig – precis som om den värmdes i ugnen.

Brödrost med high lift-funktion

Du behöver inte vara orolig för att det blir svårt att få upp brödskivorna ur maskinen eller att det finns en risk att du bränner dig. Modellen är nämligen utvecklad med en high lift-funktion som lyfter upp brödskivorna högt efter att de rostats klart. Således behöver du inte vid något tillfälle ha fingrarna halvvägs ner i maskinen för att få upp brödet. 

Du kan värma upp till två skivor bröd i maskinen samtidigt – och de kan dessutom utan problem komma direkt från frysen, eftersom maskinen är utrustad med en upptiningsfunktion. Du har också möjlighet att justera temperaturen så att bröden får exakt den färg och rostningsgrad som du föredrar. Dessutom är denna brödrost utrustad med en avtagbar smulbricka så att du enkelt kan bli av med smulorna. Det faktum att smulorna fångas upp av en smulbricka säkerställer också att de inte bränns inuti maskinen.

Bosch TAR6A113 är en billigare version av Bosch TAT8613, som samtidigt också är en effektiv och bra brödrost, och har en bra funktion för fryst bröd. 

Produktdetaljer

 • Höjd: 12 cm
 • Djup: 8 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Plast
 • Färg: Svart
 • Effekt: 1090 watt
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Utrustad med ett en hållare för frallor som gör det möjligt att värma hela istället än uppskurna frallor.
 • Utvecklat med en high lift-funktion så att brödet enkelt kan tas upp ur maskinen
 • Möjlighet att justera temperaturen så att brödet får rätt färg och rostningsgrad.

KitchenAid Brödrost 5KMT3115 – En brödrost i retro design

Denna brödrost från KitchenAid påminner lite om om vår testvinnare i detta brödrosttest. Modellen är däremot mer avlång på höjden men mindre på bredden. Det tillsammans med dess snygga retro design gör det idealiskt att ha den framme ståendes på köksbordet, där den också kommer att sticka ut lite med sitt unika uttryck. Modellen rostar också bröd snabbt i alla storlekar och är utrustad med flera bra funktioner.

Därför ska du välja en KitchenAid Brödrost 5KMT3115

Om du letar efter en brödrost som sticker ut lite från andra modeller, utan att behöva kompromissa med kvaliteten, då kan du med fördel ta en titt på denna brödrost från KitchenAid. Modellen påminner lite om vår utvalda testvinnare, men den är lite mer kompakt i storlek, bland annat genom att vara smalare i konstruktionen. Den har dock samma retroutseende, vilket kan hjälpa till att ge köket lite krydda.

Multifunktionell brödrost

Det går snabbt och enkelt att rosta alla typer av bröd med den här maskinen. Detta beror delvis på att modellen har utvecklats med breda fack som säkerställer gott om utrymme för både tjocka och tunna skivor bröd. Du kan också vara säker på att brödet alltid tillagas som du föredrar, eftersom maskinen har utvecklats med fem olika alternativ för rostning. Bland dessa finns en funktion som rostar brödet lite längre än vanligt, som du absolut kan använda om du gillar brödet när det är lite extra krispigt. Du kan också välja en bagelfunktion som rostar brödet på ena sidan men bara värms upp på den andra.

Modellen har också utvecklats med en high lift-funktion som gör att brödet lyfts extra högt när det ska tas upp från brödrosten. På så sätt behöver du inte stoppa ner fingrarna halvvägs ner i brödrosten för att få upp mindre brödbitar. 

Som en extra bonus har denna maskin plats för att sladden ska kunna förvaras under sig. Det är därför lätt att ta bort sladden så att den inte syns. Detta hjälper dig också så att du enklare kan förvara produkten när den inte används, antingen i skåpet eller framme. Dessutom kan den lätt flyttas efter behov, eftersom den väger mindre än 2 kg.

Produktdetaljer

 • Höjd: 20 cm
 • Djup: 40 cm
 • Bredd: 14 cm
 • Vikt: 1,85 kg
 • Material: Plast
 • Färg: Röd, svart eller creme
 • Effekt: 900 watt
 • Antal inställningar: 5 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Retro design som är elegant och gör att modellen sticker ut
 • Utrustad med flera funktioner för en multifunktionell förberedning av bröd
 • Möjlighet att förvara sladden under brödrosten

Philips HD2581/90 Brödrost – Den bästa billiga brödrosten

En brödrost behöver inte kosta en förmögenhet – och detta även om du vill investera i en modell av en viss kvalitet. Ett bra exempel är vår bästa billiga modell i detta brödrosttest: en Philips HD2581/90 Brödrost. Med denna modell får du fortfarande en fullt fungerande brödrost utrustad med åtta inställningar för rostningsgrad.

Därför bör du välja en Philips HD2581/90 Brödrost

Har du inte den största budget att röra dig med för att köpa en ny brödrost? Tyvärr kan flera av de bra modellerna vara lite väl dyra, men lyckligtvis finns det också billiga brödrostar på marknaden, där du inte behöver kompromissa med kvaliteten. Detta gäller bl.a. för denna brödrost från Philips, som säljs till ett extremt plånboksvänligt pris, men ändå har åtta olika alternativ för rostningsgrad.

Du kan rosta två skivor bröd samtidigt och det finns gott om plats för allt från toast till frallor och baguetter. Som nämnts är produkten utrustad med åtta olik alternativ för rostningsgrad så att du kan få ditt bröd rostat precis efter eget tycke. Brödrosten är till och med utrustad med en smart upptiningsfunktion som säkerställer att du kan tina och rosta även fryst bröd. Dessutom hittar du också en hållare för frallor, så att du kan värma bullar och frallor utan att behöva skära upp dem.

Brödrost med minimalistisk design

Denna brödrost är inte bara idealisk för människor som vill få tag på en billig och funktionell brödrost. Modellen är också utformad för att passa i de flesta hem. Detta beror på dess minimalistiska design och konstruktion. Samtidigt är den gjord i en enkel svart färg som passar perfekt i de flesta inredningsstilar. Den enkla konstruktionen ger dig också en användarvänlig brödrost.

Modellen är utrustad med en smulbricka så att du enkelt kan rengöra brödrosten. Med en brödrost bränns inga brödsmulor och så är det också lätt att tömma brödrosten utan att behöva flytta hela brödrosten.

Produktdetaljer

 • Höjd: 21,4 cm
 • Djup: 30,4 cm
 • Bredd: 18,4 cm
 • Material: Plast
 • Färg: Svart
 • Effekt: 760 till 900 watt
 • Antal inställningar: 8 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Billig i pris, så att alla har råd med en bra brödrost
 • Minimalistisk design gör den idealisk att stå framme
 • Utrustad med åtta olika inställningar för rostningsgrad

Bodum Bistro Brödrost – En snygg brödrost

Du kan vara helt säker på att du får en lätt och elegant brödrost om du investerar i den här modellen från Bodum. Brödrosten har samma snygga design som flera andra Bodum-produkter. Det snygga utseendet och den fulla funktionaliteten gör detta till en bra investering. Modellens speciella yta skyddar också mot fula fingeravtryck på utsidan,

Därför bör du välja Bodum Bistro Brödrost

Om du är trött på feta fingrar på brödrosten kan du titta närmare på den här modellen från Bodum. Den har en gummiyta som hjälper till att hålla märken borta från produktens yta. Dessutom är den här gummiytan lätt att rengöra med en våt trasa, så det är lätt att hålla den fin.

Oavsett om du normalt förvarar din brödrost i ett skåp eller i en låda och därför bara tar ut den när den ska användas, eller om den står på bordet, kan du på goda grunder investera i den här modellen. Produkten är både fin i sitt utseende, så om du vill ha den stående framme går det bra, och så är den lätt i vikt så att den lätt kan flyttas bort. Dessutom är den utrustad med en förvaring för sladd under sig så att den inte är i vägen – oavsett om den står på bordet eller inne i ett skåp.

Brödrost med flera inställningsalternativ

Förutom att ha en snygg och elegant design som passar in i alla hem, är den här modellen också extremt funktionell. Du får därmed en brödrost med fem inställningsalternativ, inklusive en justeringsknapp som låter dig ställa in apparaten på önskad grad av rostning och temperatur. Detta gör det lättare för dig att uppnå ett perfekt resultat varje gång du rostar bröd. 

Modellen är också utrustad med en upptiningsfunktion, så att du kan rosta även fryst bröd – vilket naturligtvis tinas under processen. Det finns också gott om plats för flera typer av bröd, eftersom maskinen har justerbara galler som håller ett säkert grepp om brödet under rostningen. Det finns också en pop-up-hållare så att du kan värma frallor, croissanter etc. 

Du behöver inte bara förlita dig på vår åsikt när det gäller denna maskin. Det kategoriseras faktiskt som ett bra köp hos det danska konsumentrådet Tænk. De påpekar dock att de inte tycker att brödrosten rostar fryst bröd tillräckligt bra, så du bör nog bara vara medveten om det.

Produktdetaljer

 • Höjd: 21,5 cm
 • Djup: 15,5 cm
 • Bredd: 26,5 cm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Material: Plast, gummi och metall
 • Färg: Finns i flera färger, inklusive svart, vitt och rött
 • Effekt: 940 watt
 • Antal inställningar: 5 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Elegant och stilfull brödrost som kan köpas i flera färger
 • Utrustad med handtag att lyftas med och en yta av gummi, så att du slipper feta fingrar
 • Står på fötter med en sladdhållare under sig, och är lätt i vikt för optimal förvaring

Sage BTA720 Brödrost – En högteknologisk brödrost

Med denna moderna brödrost från Sage kan du vara säker på att du får en högteknologisk maskin beställd hem till köket. Modellen har utvecklats i samarbete med Heston Blumenthal, en världsberömd kock som har ett öga för detaljer. Dessutom skiljer sig denna modell mycket från andra brödrostar med sin moderna och tekniska konstruktion.

Därför bör du välja Sage BTA720 Brödrost

Först och främst är det en optimal investering för människor som vill få tag på en brödrost med en modern och lite av en futuristisk konstruktion och design. Dessutom är det en högteknologisk modell som är utrustad med ett brett utbud av användbara funktioner, så att du kan få ut det mesta av din nya brödrost.

Designad av kändiskock

Det är inte konstigt att denna brödrost är högteknologisk och extremt modern, eftersom den utvecklades i samarbete med kändiskocken Heston Blumenthal. Han är särskilt känd för att gå i detalj och utveckla funktionella produkter när han inte är i köket och förbereder utsökt mat. Utformningen av modellen gör det säkert möjligt att ha den stående framför, men det är inte heller svårt att flytta den om du vill spara plats på köksbordet.

Modellen är utvecklad med plats för två skivor bröd åt gången. Du kan också enkelt rosta flera olika typer av bröd i denna brödrost, eftersom den är utrustad med extra breda fack på 2 till 4 centimeter. Av den anledningen finns det gott om plats för allt från toast till frallor och bullar. Du har också möjlighet att ställa in rostningen på fem olika grader så att du kan få ditt bröd precis som du föredrar det.

Dessutom är denna maskin också utrustad med ett system som räknar ner så att du kan hålla reda på hur mycket tid som är kvar av rostningen. Och sedan finns det till och med en bra funktion för höjning och sänkning, så att du enkelt kan ta ut brödet ur brödrosten utan att riskera att bränna dig själv. Med den speciella Peek & Pop-funktionen kan du följa rostningen längs vägen och avbryta programmet längs vägen om du känner att ditt bröd får tillräckligt.

Produktdetaljer

 • Höjd: 20 cm
 • Djup: 27 cm
 • Bredd: 19 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg: Stål
 • Effekt: 1000 watt
 • Antal inställningar: 5 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Högteknologisk brödrost med flera användbara funktioner
 • Modern och annorlunda design
 • Utrustad med nedräkningsfunktion och flera rostningsgrader
 • Gott om plats för både tunna och tjocka skivor bröd och frallor.

Stelton Emma Brödrost – En modern klassisk brödrost

Med denna brödrost från Stelton behöver du inte packa bort brödrosten, även när den inte används. Modellen har en extremt enkel design och kallas en modern klassiker av flera återförsäljare. Det är också tydligt att denna brödrost kan passa in i de flesta kök, samt ge lite krydda till köket på grund av dess konstruktion med handtag i bok.

Därför ska du välja en Stelton Emma brödrost

Du kan investera i denna brödrost från märket Stelton, om du inte bara prioriterar hög funktionalitet utan också design och konstruktion hos dina köksapparater. Produkten lyckas vara extremt enkel i sin konstruktion, och samtidigt sticker den ut och passar in. Av den anledningen finns det många återförsäljare som kategoriserar denna brödrost som en modern klassiker. Och vi måste bara hålla med dem.

Modellen har utvecklats med mjuka former, så det finns inga skarpa eller distinkta kanter på brödrosten. Dessutom är den utvecklad med en delikat grå färg som inte sticker ut för mycket för ögat, men som ändå inte ger den ett alltför dämpat uttryck. Och för att säkerställa en extra fin finish är maskinen utrustad med ett handtag i bok. Det ger också ett lite naturalistiskt utseende.

Brödrost med styrning av rostningen

Förutom den enkla designen är maskinen naturligtvis också fullt funktionell. Den är utrustad med en upptiningsfunktion som gör att du kan värma upp och rosta även frysta frallor och bröd. Dessutom har du en bra möjlighet att rosta alla typer av bröd till perfektion, eftersom maskinen är utvecklad med en speciell styrning av rostning. Du kan därför både få ditt bröd sådär perfekt gyllene, eller extra krispigt, beroende på vad du föredrar.

Modellen har också en inbyggd bagelfunktion, så att du kan värma ena sidan av brödet medan den motsatta sidan rostas till perfektion. Och sedan kan du snabbt tömma maskinen från smulor genom att ta bort det löstagbara smulbrickan.

Produktdetaljer

 • Höjd: 20 cm
 • Djup: 30,5 cm
 • Bredd: 19,5 cm
 • Vikt: 1,8 kg
 • Material: Stål och plast
 • Färg: Grå
 • Effekt: 1050 watt
 • Antal inställningar: 7 st
 • Antal skivor: 2 st
Det vi liker:
 • Modern konstruktion och design som både sticker ut och passar in
 • Utvecklad med fokus på mjuka former och enkla färger
 • Utrustad med styrning av rostning och upptiningsfunktion

KitchenAid Brödrost 2 skivor – En mycket robust brödrost

Genom att investera i denna modell från KitchenAid kan du garanterat njuta av din nya brödrost under många år framöver. Modellen har en solid och robust konstruktion, så den är inte lätt att förstöra eller slita ut. Du får till och med en modell med sju alternativ för rostning, så det finns en bra möjlighet att få alla typer av bröd förberedda för dina behov.

Därför ska du välja en KitchenAid Brödrost med 2 skivor

Om du vill få fatt i en brödrost som du kan njuta av i många år och som definitivt kan fixa lite av allt, då gör du gott i att investera i den här modellen från KitchenAid. Produkten har en konstruktion i metall, vilket gör den extremt robust och hållbar. Detta gör också modellen idealisk för familjer med barn, där alla maskiner ska kunna klara att råka åka i golvet eller hanteras lite väl tufft. 

Möjlighet att hålla brödet varmt

En fin funktion som denna modell är utrustad med är att den kan hålla brödet varmt i upp till tre minuter efter att det har rostats. Så det är inte nödvändigt att du kastar dig in i köket när du hör att brödet har rostat färdigt. Detta ger lite mer flexibilitet när du håller på att laga frukost – oavsett om det är till dig själv eller andra. Vi måste också bara påpeka att brödet hålls varmt utan att det för den sakens skull rostas mer. Av den anledningen kommer brödet inte att brännas vid bara för att du lämnar det i maskinen några minuter till.

Du har också möjlighet att ställa in denna brödrost till sju olika inställningar. Detta ger bra möjlighet att rosta olika typer av bröd till perfektion. En av funktionerna utgörs också av en frost-funktion som gör det möjligt att tina och rosta fryst bröd försiktigt. Du kan också använda maskinens bagelfunktion om du vill ha varma frallor och bagels utan att de rostas på båda sidor (bagelfunktionen gör så att brödet värms upp på ena sidan och rostas på den andra).

Produktdetaljer

 • Höjd: 21 cm
 • Djup: 18,4 cm
 • Bredd: 28,6 cm
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Metall
 • Färg: Rött, rostfritt stål, creme, contour silver eller svart
 • Effekt: 1100 watt
 • Antal inställningar: 7 st
 • Antal skivor : 2 st
Det vi liker:
 • Robust konstruktion tack vare en metallkonstruktion
 • Sju inställningar för rostning säkerställer optimal värmning av alla typer av bröd
 • Utrustad med en speciell funktion som håller brödet varmt i upp till tre minuter

Cuisinart Classic Brödrost med 4 skivor – För dig som vill ha en dubbel brödrost

Med denna brödrost kan du rosta bröd för hela hushållet på nolltid. Produkten är en stående brödrost med plats för fyra skivor samtidigt. Du kompromissar dock inte med kvalitén, även om modellen är större än andra maskiner, eftersom den fortfarande är utrustad med ett antal funktioner och har en massiv metallkonstruktion.

Därför bör du välja en Cuisinart Classic Brödrost med 4 skivor

Om du letar efter en brödrost i vilken du kan tillaga flera skivor bröd på en gång och på nolltid, då ska du se till att få fatt i denna brödrost från Cuisinart. Denna variant är något större än andra modeller, men det beror delvis på att den är utrustad med fyra fack. Du kan därför värma och rosta fyra skivor bröd samtidigt. Av denna anledning är den här modellen idealisk för större hushåll.

Bröd enligt dina önskemål

Även om fler brödskivor tillagas än i en vanlig brödrost, kompromissar du inte med kvalitet eller rostning på något sätt. Du kan ställa in maskinen på en mängd olika funktioner, så att brödet tillagas precis som du föredrar. Du kan t.ex. välj en speciell funktion som ger yta där du kan ställa in vilken färg du vill att ditt bröd ska ha – bara lite gyllene eller extra krispigt och brunt?

Modellen är också utvecklad med funktioner som gör att du kan tina brödet eller avbryta rostningen när du vill. Dessa gör att du kan se till att brödet slutar att rostas om du tycker att brödet blir för bränt eller tina frysta frallor och brödskivor som kommer direkt från frysen. Produkten är också utrustad med en bagelfunktion och uppvärmning, där brödet bara värms upp och inte rostas ytterligare. Det finns också plats för alla typer av bröd tack vare konstruktionen med breda fack på nästan fyra centimeter.

Produkten har också en High Lift-funktion som gör det möjligt att få upp brödet extra högt, så att det på så sätt är enkelt att ta ut det från maskinen. Detta minskar risken för att du bränner dig själv när du behöver ta upp brödskivorna.

Produktdetaljer

 • Höjd: 19 cm
 • Djup: 27 cm
 • Bredd: 28,3 cm
 • Vikt: 2,9 kg
 • Material: Metall
 • Färg: Rostfritt stål, röd, svart, matt svart eller vitt
 • Antal skivor: 4 st
Det vi liker:
 • Möjlighet att förbereda fyra brödskivor samtidigt
 • Utrustad med ett antal funktioner, såsom upptining, möjlighet att avbryta och ge brödet yta
 • Gott om plats för alla typer av bröd tack vare stora fack

Wilfa TO-1 Brödrost – Lätt brödrost

Det finns flera skäl att investera i denna brödrost från Wilfa. Först och främst kostar modellen inte en förmögenhet, vilket gör den idealisk oavsett vilken prisklass du vill hålla dig inom. Dessutom är den designad med låg vikt vilket gör det mycket lättare för dig att ta den in och ut ur skåpet. Den är också ganska enkel i sin design, så den passar lätt in i alla hem.

Varför ska du välja Wilfa TO-1 Brödrost

Om du redan vet att din brödrost ska stå undangömd i ett skåp när den inte används kan du titta på den här brödrosten från Wilfa. Fördelen med denna modell är att den är extremt lätt i sin vikt. Det betyder att det inte kommer att vara problematiskt för dig att ta den in och ut ur ett skåp, eftersom den inte är särskilt tungt att bära.

Trots sin lätta vikt kan du dock förvänta dig exakt samma standard från denna brödrost som från alla andra modeller i detta brödrosttest. Produkten är utrustad med sju olika inställningsalternativ, inklusive uppvärmning, upptining, programavbrott och olika nivåer för hur bränt brödet ska bli. Så det finns gott om möjligheter att tillaga flera typer av bröd, och få dem i precis den krispighet som du föredrar.

Plånboksvänlig brödrost

En annan fördel med att välja denna brödrost är att den inte kostar en förmögenhet. Således behöver du inte avsätta flera tusen kronor för att ha råd med den här modellen. Istället säljs det till ett plånboksvänligt pris som de flesta har råd med. Och det är inte dåligt när man tänker på att modellen har många funktioner, en enkel design och är lätt i vikt.

Du kan ha nytta av denna brödrost i många år eftersom den har en rostfri konstruktion som gör den extremt robust. Smulbrickan gör det också enkelt att hålla den ren, eftersom smulorna lätt kan kastas i soptunnan.

Produktdetaljer

 • Höjd: 28,5 cm
 • Djup: 27,5 cm
 • Bredd: 15,5 cm
 • Vikt: 1,36 kg
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg: Vit, svart eller stål
 • Effekt: 800 watt
 • Antal inställningar: 7 st
 • Antal brickor: 2 st
Det vi liker:
 • Väger mindre än 1,5 kg, vilket gör den enkel att flytta runt
 • Enkel design som passar alla stilar
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris

Hur du hittar den bästa modellen för dig i detta brödrosttest

I detta brödrost har vi granskat flera olika brödrostar, som utifrån det kan sägas vara värda investeringen, men det hjälper dig inte att ta reda på vilken modell som är bäst för just dig. Så om du fortfarande är lite osäker på vilken av ovanstående modeller du ska vända dig till, kan du med fördel överväga kring, och följa de råd som vi har beskrivit nedan.

 • Håll koll på hur mycket plats brödrosten tar upp.
 • Ska det vara möjligt att rosta flera bröd samtidigt?
 • Ska brödrosten stå framme eller förvaras i ett skåp när den inte används?
 • Har du preferenser kopplat till modellens färg och design?
 • Håll koll på vilka funktioner brödrosten är utrustad med
 • Kontrollera alltid brödrostens energiförbrukning
 • Sätt en budget innan du letar efter din nya brödrost

Håll koll på hur mycket plats brödrosten tar upp

Oavsett om du har ett stort eller litet kök vill du inte att dina köksredskap och köksmaskiner helst inte tar upp hela utrymmet. Av den anledningen kan det vara en bra idé att hålla ett öga på hur mycket plats brödrosten faktiskt tar upp innan du kastar dig över den första och bästa modellen. Tänk också på att vissa modeller är stora för sakens skull – att de är stora betyder nödvändigtvis inte att du får bättre utrymme för att göra mer bröd.

En annan aspekt när det gäller hur mycket plats modellen tar upp är kopplat till att överväga om du vill ha en stående eller platt brödrost. I allmänhet tar en platt brödrost lite mer plats än en stående modell, men det beror naturligtvis på vilken modell du investerar i.

Ska det vara möjligt att rosta flera bröd samtidigt?

Du kan också tänka på om du vill prioritera en lite större maskin så att den kan förbereda flera brödskivor samtidigt. När allt kommer omkring kan du enkelt få modeller som kan rosta fyra bitar bröd samtidigt istället för bara två. Detta är särskilt fördelaktigt för större hushåll där det finns flera munnar att mata samtidigt. Att förbereda flera brödskivor samtidigt gör att ingen behöver sitta och vänta för länge på sin smörgås.

Om du däremot bor ensam eller i ett hushåll med endast två personer, är det inte så nödvändigt att ha en stor brödrost som kan rosta mer än två skivor bröd åt gången – om du naturligtvis inte bara vill kunna förbereda bröden snabbt på en gång, istället för att göra det flera gånger.

Ska brödrosten stå framme eller förvaras i ett skåp när den inte används?

Vi tar här även hänsyn till hur stor brödrost du ska investera i. För en annan aspekt som det också är värt att överväga kring är om du planerar att låta brödrosten stå framme eller bära den fram och tillbaka mellan bordet och skåpet den då är förvarad i. Om du tänker dig att modellen ska stå framme (åtminstone för den mesta av tiden) bör du fokusera mer på hur mycket plats av bordet den tar och vilken design du föredrar.

Om din plan å andra sidan är att brödrosten ska tas ut när den ska användas och annars förvaras gömd i ett skåp eller i en låda, lönar det sig att hålla ögonen öppna för en kompakt modell som inte väger som hela världen. Vi vågar argumentera för att du blir trött på att bära brödrosten fram och tillbaka om den är otymplig och väger mycket.

Har du preferenser kopplat till modellens färg och design?

Nu när vi har granskat alla delar som har att göra med modellens storlek kan vi gå vidare till några lite mer “roliga” överväganden: färg och design. När allt kommer omkring är alla människor väldigt olika i termer av vad de föredrar och tycker är trevligt. Och det finns absolut ingen anledning för dig att investera i en brödrost med en, för dig, tråkig eller ful design och färg. Särskilt inte om du måste titta på den varje dag om den står framme.

Det finns många modeller och parametrar att välja mellan när det gäller färg och design. Designen kan handla om allt från en enkel modell, till en med många knappar. Det kan också vara avgörande för dig om maskinen har mer rundade kanter snarare än den mer klassiska fyrkantiga konstruktionen. Oavsett om du letar efter en snygg, modern, retro eller annan brödrost, borde du förmodligen ha möjlighet att hitta en som passar dig.

När det gäller valet av färg beror det naturligtvis också mycket på konsumentens egna preferenser. De flesta brödrostar finns i enkla färger, som stål, svart eller vitt, så det är alltid möjligt att hitta en brödrost som smälter in. Men fler och fler tillverkare har också börjat göra brödrostar i mer unika färger. Så du kan enkelt hitta en brödrost i olika pastellfärger, eller så kan du hitta en brödrost i ljusröd, guld, metall eller en enkel creme. Till syvende och sist är det bara du som sätter gränserna för färgen på din brödrost.

Håll ett öga på vilka funktioner brödrosten är utrustad med.

Den viktigaste funktionen för en brödrost är naturligtvis att den måste kunna rosta bröd. Men det finns många olika sätt att göra detta – och ett brett utbud av funktioner som kan göra brödet ännu bättre. Av den anledningen är det värt att leta efter de funktioner som finns i den modell du funderar på att investera i.

Det är helt upp till dig vilka funktioner du vill prioritera. Vi rekommenderar dock att du går efter modeller med möjlighet att avbryta programmet, eftersom du i så fall kan stoppa programmet om du känner att brödet har fått nog med färg, samt en upptiningsfunktion så att du kan rosta även frysta brödskivor medan de försiktigt tinas. På så sätt kan du förvara brödet i frysen så att det håller längre, utan att behöva komma ihåg att ta ut det kvällen innan.

Du kan också titta efter en funktion som kan tillaga bagels, som innebär att den ena sidan helt enkelt värms upp medan den andra rostas – eller hur är det med en smörgåsfunktion så att du kan laga läckra smörgåsar? Det är också en fördel med en brödrost, där du definitivt kan justera hur pass rostat ditt bröd ska bli, så att du inte får något som är för mörkt eller för ljust. Det är dessutom värt att titta efter en brödrost med High Lift-funktionen, så att du lättare kan få upp brödet ur maskinen. Men det här är naturligtvis samtidigt lyxiga funktioner eftersom du annars bara kan hålla ett öga på brödet, och till och med ta upp det själv.

Dubbelkontrollera alltid brödrostens energiförbrukning

Om du planerar att använda din brödrost dagligen kan det vara en fördel att kontrollera hur hög energiförbrukning din brödrost har (mätt i watt). Det beror på att det kan ha en viss effekt på elräkningen om du investerar i en ren ”el-sväljare” och använder den varje dag.

Det är dock klart att en stor brödrost ofta kostar mer i elförbrukning än en liten modell. Så du kommer vilja tänka på modellens storlek och funktionalitet också. Vi rekommenderar att du går efter en modell runt eller under 1000 watt om du vill ha en brödrost som inte använder för mycket ström. Om det däremot är viktigare att modellen är effektiv och stor snarare än billig i drift, kan du enkelt välja en modell med upp till 1500 watt.

Vi bör dock även bara påpeka att en brödrost i allmänhet inte använder supermycket ström. Så du behöver inte vara orolig för att plötsligt få en extra räkning på flera tusen kronor bara för att du har köpt en brödrost med hög energiförbrukning. Ändå är det synd att kasta några tusen kronor om året i sjön istället för att bara investera i en modell med låg energiförbrukning.

Sätt en budget innan du letar efter din nya brödrost

För att se till att du håller dig inom ett prisintervall som du själv är bekväm med, rekommenderar vi att du sätter en budget i förväg. På det sättet vet du ungefär hur mycket du har råd att köpa för. Men du måste också sätta en budget baserat på vad du förväntar dig att få ut av din brödrost – med andra ord måste budgeten vara realistisk.

Om du inte har den största budgeten att röra dig med, men har fastnat för en dyr brödrost, måste du överväga om du vill kompromissa lite med modellens struktur eller funktioner för att spara pengar. Naturligtvis kan du också spara ett tag till modellen eller försöka hitta den på ett bra erbjudande så att du kan spara lite pengar på köpet.

Sammantaget garanterar en budget att du inte känner att du har spenderat för mycket pengar på köpet. Åtminstone om du håller dig inom de angivna gränserna.

Vad är skillnaden mellan en stående och platt brödrost?

Det finns faktiskt två typer av brödrostar på marknaden: de stående och platta modellerna. Men vad exakt är skillnaden mellan de två varianterna – och vilken ska du välja? Vi kommer att försöka göra dig klokare i den här delen.

Platt brödrost

Med en platt brödrost rostas brödet liggande eftersom det ligger ovanpå brödrostens yta. Dessa modeller är utrustade med värmare som värmer upp hela ytan. Det varierar något från modell till modell hur mycket utrymme det finns på ytan. De flesta modeller har dock plats för fyra rostade bröd, så du kan rosta mycket bröd på en gång med dessa modeller.

En sak du måste vara medveten om när du väljer en platt brödrost framför en stående modell är att du måste vända brödet själv under rostningen – om du inte föredrar att bara ha en sida rostat. Det kan vara irriterande för någon att du i princip måste stå och hålla ett öga på när brödet är klart att vändas.

Stående brödrost

En stående brödrost är den modell som de flesta har hemma, alltså den vanligaste modellen. Dessa modeller tar ofta lite mindre plats än en platt brödrost, och sedan kan de rosta brödet på båda sidor på en gång. Du måste dock vända dig till och ta en relativt stor modell om det ska finnas utrymme för att tillaga mer än två skivor bröd åt gången. Och då kan det plötsligt ta upp mycket utrymme.

Förutom att bröden rostas på båda sidor samtidigt och skjuts upp när de är klara kan du också hitta stående brödrostar med bra egenskaper så att du kan få rostningen skräddarsydd efter dina önskningar. Detta gäller t.ex. funktioner som extra rostning, justerbar temperatur eller speciella funktioner för olika typer av bröd, såsom funktioner för bagels eller frallor som är speciellt utvecklade för att laga den typen av bröd. Flera stående brödrostar har också utvecklats med funktioner som tinar brödet och gör det möjligt att rosta även fryst bröd. Så det kan finnas mycket tid att spara med en stående brödrost snarare än en platt modell – om du bara behöver rosta brödet så snabbt som möjligt.

Rengöra din brödrost

Lyckligtvis kräver det inte mycket av dig för att rengöra och underhålla brödrosten. Det enda du verkligen behöver vara medveten om är att ta bort smulor från maskinen med jämna mellanrum. Detta gäller oavsett om modellen är utrustad med en smulbricka eller inte. Du bör dock tömma maskinen från smulor lite oftare om den inte är utrustad med en smulbricka, eftersom det i så fall är mer troligt att smulorna brinner inuti maskinen.

Du kan också med fördel torka av ytan på din brödrost med en våt trasa när du känner att den blir smutsig. Om maskinen står framme på köksbordet- eller bänken kan den mycket lätt dra till sig damm och smuts, vilket ger den ett smutsigt utseende. En våt trasa kan dock enkelt göra att detta försvinner på nolltid. Om din brödrost är gjord av rostfritt stål eller liknande kan du alltid använda olika rengöringsmedel för denna typ av yta för att få den att skina igen. Undvik dock att smeta ut produkten runt brödrostens öppning och torka även av med en fuktig trasa efteråt så att produkten tas bort igen.

Gör enkla smoothies och juicer till dina rostade mackor

Om du verkligen vill göra din morgonrutin till något alldeles extra, oavsett om det är på vardagar eller helger, kan du investera i en bra mixer eller juicer. Dessa två maskiner kan ge dig en nygjord smoothie eller nypressad juice, där du har full kontroll över innehållet. På så sätt kan du undvika allt socker och konserveringsmedel som annars finns i de flesta juicer och smoothies som säljs i butiker.

Du kan läsa mycket mer om de bästa av blenders i vårt fantastiska blendertest, som du hittar här. I artikeln guidar vi dig till de bästa modellerna på marknaden och ger dig goda råd i samband med köpet.

Om du däremot lockas mer av tanken på en juicepress så att du kan få färskpressad juice av något slag hemma, kan du läsa vårt test av juicemaskiner. I den här artikeln kommer du också att vägledas till de bästa sorterna på marknaden och få svar på eventuella frågor du har om juicepress.

FAQ

Vilken brödrost är bäst?

I detta brödrosttest har vi röstat fram KitchenAid Artisan Brödrost till den bästa i testet. Valet av brödrost beror dock på dina preferenser kopplat till utseende, funktioner och energiförbrukning. Därför kan en av de andra modellerna i den här artikeln också vara perfekt för dig.

Hur mycket ström använder en brödrost?

Strömförbrukningen beror mycket på vilken typ av brödrost du investerar i. De flesta har en förbrukning på mindre än eller runt 1000 watt, vilket är bra. Observera att större brödrostar (t.ex. med plats för fler skivor) ofta använder mer kraft på lång sikt.

Hur rengör jag en brödrost?

Se till att rengöra din brödrost från smulor så att de inte bränns. Detta kan göras genom att vända upp och ner på modellen eller tömma den inbyggda smulbrickan (om modellen har en). Du kan också rengöra utsidan med en våt trasa.