Blodtrycksmätare Test (2022) → Topp 5 bästa blodtrycksmätare

1
Beurer BM 77 Blodtrycksmätare

Du kommer inte att ångra dig om du väljer denna blodtrycksmätare, Beurer BM 77, som vi har utsett till allra bäst i test. Beurer BM 77 är en helautomatisk blodtrycks- och pulsmätare som läser av dina nivåer från överarmen. Modellen har inbyggd Bluetooth-teknik så att mätningar kan överföras till andra enheter och så kan den lagra upp till 60 mätningar för 2 personer. Dessutom ger maskinen dig en varning vid oregelbunden puls tack vare en…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer BM 77 Blodtrycksmätare##
Omron M4 Intelli It Blodtrycksmätare 836,65 kr. Annova
Soehnle Systo Monitor Connect 400 Blodtrycksmätare 854 kr. RDEButik
Beurer BM 095 Blodtrycksmätare##
Beurer BC 85 Blodtrycksmätare för handleden 809 kr. Medistore

Det finns ett stort antal olika blodtrycksmätare på marknaden. För att göra valet enklare för dig kan du hitta inspiration till köpet i detta test av blodtrycksmätare, där vi har samlat 5 av marknadens modeller som är bäst i test på ett ställe. Utöver en granskning av marknadens bästa blodtrycksmätare kan du även läsa om kalibrering och goda råd när du mäter ditt blodtryck.

Vi har utsett Beurer BM 77 Blodtrycksmätare till bäst i test, eftersom modellen utmärker sig på testets parametrarna funktionalitet, användarvänlighet, minne och pris. Det är dock mycket möjligt att en av de andra av testets modeller bättre passar dina behov, så läs vidare och hitta den rätta modellen för dig!

Beurer BM 77 Blodtrycksmätare – Den bästa blodtrycksmätaren

Du kommer inte att ångra dig om du väljer denna blodtrycksmätare, Beurer BM 77, som vi har utsett till allra bäst i test. Beurer BM 77 är en helautomatisk blodtrycks- och pulsmätare som läser av dina nivåer från överarmen. Modellen har inbyggd Bluetooth-teknik så att mätningar kan överföras till andra enheter och så kan den lagra upp till 60 mätningar för 2 personer. Dessutom ger maskinen dig en varning vid oregelbunden puls tack vare en arytmi-detektor

Därför ska du välja en Beurer BM 77 Blodtrycksmätare

Vill du se till att du får tag på en funktionell blodtrycksmätare som lagrar dina data? I så fall rekommenderar vi att du tittar närmare på denna modell från märket Beurer. Denna Beurer BM 77 är en helautomatisk variant som sätts på överarmen där den kan mäta både blodtryck och puls. Detta är en högteknologisk maskin som lagrar mätningarna efter tid och datum och kan visa mätvärdena i upp till en vecka efteråt. Totalt lagrar dock produkten upp till 60 mätningar för 2 personer. Du kan därför dela produkten med din partner eller någon annan hemma, om det finns flera av er som vill ha koll på blodtrycket, och huruvida det är högt, regelbundet.

Modellen är utvecklad med inbyggd Bluetooth-teknik som garanterar att den är enkel att använda genom en smidig och trådlös överföring av dina resultat till andra enheter. Det är därför lätt att få en överblick över dina data och utvecklingen. Dessutom ger maskinen dig en varning vid oregelbunden hjärtrytm tack vare en arytmi-detektor.

Du kan snabbt få en överblick över olika data via produktens digitala display, som är bakgrundsbelyst. Blodtrycksmätaren är också utvecklad för att stängas av automatiskt efter mätningen, så att den inte slösar batteri. Denna modell fungerar med 4 AA-batterier. Du kan enkelt använda denna blodtrycksmätare när du är gravid, eftersom den är godkänd för sådan användning.

Produktdetaljer

 • Höjd: 5 cm
 • Längd: 17,5 cm
 • Bredd: 11,7 cm
 • Skärmstorlek: 94 x 92 mm
 • Medföljande manschett, mått: 24 till 40 cm
 • Vikt: 349 gram
 • Batteri: 4 x 1,5 V AAA
 • Inkluderade tillbehör: Batterier, USB-kontakt, manschett och förvaringspåse
Det vi liker:
 • Helautomatisk mätare för blodtryck och puls som är enkel att använda
 • Utvecklad med Bluetooth-teknik så att data kan överföras trådlöst
 • Möjlighet att spara upp till 60 mätningar för 2 personer och se medelvärden
 • Inköpet inkluderar batterier, USB-kontakt, manschett och en förvaringspåse

Omron M4 Intelli It Blodtrycksmätare – CE-märkt och kliniskt godkänd blodtrycksmätare

Omron M4 Intelli It Blodtrycksmätare är både CE-märkt och kliniskt godkänd, så du kan vara säker på att den ger dig tillförlitliga resultat med hög precision. Enheten är helautomatisk och utrustad med ett system för uppblåsning så att manschetten blåses upp till önskat tryck, och du mäter på överarmen. Dessutom har maskinen tillräckligt med minne för 60 mätningar för två personer, så du kan se tidigare mätningar.

Därför ska du välja en Omron M4 Intelli It Blodtrycksmätare

Letar du efter en modell som både är kliniskt godkänd och CE-märkt, så att du kan vara säker på att din nya maskin fungerar optimalt och ger korrekt mätning av blodtryck och puls? Om så är fallet rekommenderar vi dig att investera i denna Omron M4 Intelli It, eftersom modellen innehar CE-märket och är kliniskt testad och godkänd. Maskinen är en helautomatisk blodtrycksmätare med Intelli Wrap manschetten som ser till att manschetten blåses upp till ett optimalt tryck så att den sitter bra och kan mäta var som helst på överarmen. Det är alltså inte så mycket du behöver tänka på innan mätningen, t.ex. huruvida en optimal mätning kräver att du släpper ut luften mer, utan modellen ser till att det är en bra passform för just dig. På så sätt är denna Omron blodtrycksmätare enkel att använda, och den är även godkänd för gravida.

Du kan enkelt följa mätningen med den användarvänliga displayen, som bl.a. visar blodtryck, puls samt tid. Totalt har denna enhet också ett minne på upp till 60 mätningar för två användare, så du kan se tidigare mätningar av hjärtat för fler. Du kan därför dela produkten med din partner eller någon annan hemma, om det finns flera av er som vill ha koll på blodtrycket, och huruvida det är högt, regelbundet.

Omrons blodtrycksmätare fungerar med 4 AA-batterier och används alltså på överarmen, vilket garanterar en tillförlitlig mätning varje gång. Dessutom ingår en lätt manschett med en omkrets mellan 22 och 42 cm. Som en extra bonus kan du även använda denna modell tillsammans med din mobil, då den har Bluetooth och kan paras ihop med exempelvis Apple Health. På så sätt kan du följa olika grafer och din historia över tid, vilket är mycket intressant och användbart. Som du förstår är detta alltså en mycket bra blodtrycksmätare, bäst i test på flera sätt!

Produktdetaljer

 • Medföljande manschett, mått: 22 till 42 cm
 • Batteri: 4 x AA
 • Vikt: 1,234 kg
 • Medföljande tillbehör: Batterier, mjuk Intelli Wrap manschett, instruktioner och fodral
Det vi liker:
 • Kliniskt testad och godkänd, samt CE-märkt
 • Användarvänlig display som visar blodtryck, puls och tid för mätning
 • Intelli Wrap manschetten säkerställer optimalt tryck och att du kan mäta var som helst på överarmen
 • Inbyggt minne med plats för 60 mätningar för två personer

Soehnle Systo Monitor Connect 400 Blodtrycksmätare – En bra blodtrycksmätare med Bluetooth

Med denna modell från Soehnle har du möjlighet att se dina data via en app på olika enheter, eftersom den här modellen är utvecklad med Bluetooth-teknik. Dessutom kan du hålla koll på flera mätningar direkt på enheten eftersom den sparar dina senaste resultat. Maskinen är medicinskt godkänd och utvecklad med en stor och tydlig display med stora siffror, vilket bidrar till att den är enkel att använda.

Därför ska du välja en Soehnle Systo Monitor Connect 400 Blodtrycksmätare

Om du letar efter en medicinskt godkänd modell med inbyggd Bluetooth-teknik att mäta blodtrycket med kan vi rekommendera att du tittar närmare på denna variant från märket Soehnle. Deras Systo Monitor Connect 400-modell är utrustad med Bluetooth, vilket gör att du kan dela dina resultat och mätningar med andra enheter utan problem. På det sättet blir det lättare för dig att följa utvecklingen. Du kan till och med samla dina mätningar i Soehnle-appen om du vill. Med den här appen får du möjlighet att ansluta flera produkter till en app.

En av fördelarna med att välja denna blodtrycksmätare, som går på klassiska AA-batterier, är att den har en användarvänlig struktur som gör den enkel att använda. Mätningen är helautomatisk, så allt du behöver göra är att trycka på en knapp för att starta mätningen. Dessutom kan du enkelt se resultaten då displayen är tydlig, och visar stora siffror och bokstäver. Att den har en så pass tydlig display gör att även personer med nedsatt syn kan använda enheten. Din mätning sätts till och med in i WHO:s officiella färgschema så att du enkelt kan se hur ditt blodtryck ligger till i förhållande till deras data.

Blodtrycksmätaren säkerställer att du mäter blodtrycket med maximal noggrannhet och precision, och kan lagra resultat för upp till två personer samtidigt. Det är också möjligt att spara upp till 60 mätningar per person. Dessutom kan du alltid ställa in ett “gästläge” på maskinen så att andra också kan använda blodtrycksmätaren utan att det påverkar dina egna mätningar. Maskinen meddelar dig även vid oregelbundna hjärtslag, så du behöver inte oroa dig för att du skulle missa ett eventuellt högt blodtryck. Denna modell har alltså flera bra funktioner, men säljs fortfarande till ett bra pris.

Produktdetaljer

 • Höjd: 17 cm
 • Längd: 14 cm
 • Bredd: 8,7 cm
 • Medföljande manschett, mått: 22 till 42 cm
 • Vikt: 670 gram
 • Batteri: 4 x AA
 • Inkluderade tillbehör: Manschett och batterier
Det vi liker:
 • Inbyggd Bluetooth-teknik gör det möjligt att dela dina data på andra enheter
 • Medicinskt godkänd enhet, vilket är din garanti för att den mäter exakt
 • Användarvänlig konstruktion med enkel användning och en lättläst display

Beurer BM 095 Blodtrycksmätare – Den bästa blodtrycksmätaren monitor med EKG-funktion

Väljer du denna Beurer BM 095 när du ska köpa en blodtrycksmätare för att hålla koll på blodtrycket i vardagen kommer du inte ångra dig. Den har flera smarta funktioner, och mäter ditt blodtryck noggrant och ger också en ögonblicksbild av din puls. Den är utvecklad med en inbyggd EKG-mätare som mäter hjärtats elektriska aktivitet och visar detaljerade beräkningar på alla dina mätningar. Enheten har också inbyggd Bluetooth så att du kan överföra dina data till andra enheter. Datum och tid samt batterinivå, där den går på AAA-batterier, visas på displayen.

Därför ska du välja en Beurer BM 095 Blodtrycksmätare

Om du letar efter en blodtrycksmätare, som också har en inbyggd EKG-mätare, kan vi rekommendera dig att titta närmare på den här modellen från Beurer. Enheten klarar att mäta både blodtryck och puls, så att du kan få en exakt ögonblicksbild av båda samtidigt. Du kommer att investera i en helautomatisk mätare för överarmen utrustad med flera smarta funktioner, såsom riskindikator som varnar vid avancerad arytmi, förmaksflimmer (hjärtat drar ihop sig oregelbundet) och prematura ventrikulära kontraktioner. EKG-mätaren registrerar i sin tur hjärtats elektriska aktivitet.

Blodtrycksmätaren meddelar dig vid oregelbundna hjärtslag, så du behöver inte hålla koll på detta själv allt för mycket, vilket gör att du kan koncentrera dig på andra resultat. Dessutom är enheten utvecklad med trådlös teknik som gör det enkelt att överföra lagrad data till andra enheter. Displayen på maskinen visar maskinens datum och tid samt batteristatus. Maskinen har dessutom automatisk avstängning.

Totalt kan två olika personer dela denna modell eftersom den kan separera de olika resultaten. Det är också möjligt att spara upp till 60 mätningar per person. Du får också tillgång till genomsnittsvärdet för dina mätningar så att du bättre kan hålla koll på dina framsteg. Den universella manschetten har en spännvidd på 22 till 42 cm, vilket passar de flesta, och den ökar eller släpper ut luften efter behov.

Produktdetaljer

 • Höjd: 4,4 cm
 • Längd: 12,7 cm
 • Bredd: 12,7 cm
 • Medföljande manschett, mått: 22 till 42 cm
 • Batteri: 4 x 1,5 V AAA
 • Medföljande tillbehör: Manschett, batterier, förvaringspåse, USB-kabel, blodtryckspass och CardioExpert-programvara
Det vi liker:
 • Exakt modell med inbyggd EKG-mätare som är helautomatisk och har automatisk avstängning
 • Utrustad med användbara funktioner, såsom riskindikator som varnar vid avancerad arytmi, förmaksflimmer och prematura ventrikulära kontraktioner
 • Möjlighet för två användare att använda maskinen utan att data raderas

Beurer BC 85 Blodtrycksmätare för handleden – Marknadens bästa handledsmätare till ett bra ris

Beurer BC 85 blodtrycksmätare skiljer sig från de andra modellerna i detta test genom att den ska placeras på din handled snarare än på överarmen vid mätning. Det kan vara svårt att hitta rätt position på din handled och därför är modellen utvecklad med en positionsindikator. Dessutom är den ESH-godkänd och säljs till ett lägre pris än andra blodtrycksmätare, så vill du ha en smidig modell för din handled av hög kvalitet till bästa pris är denna modell något för dig.

Därför ska du välja en Beurer BC 85 Blodtrycksmätare för handleden

Om du letar efter en bra blodtrycksmätare för din handled, som också ska vara lite billigare än flera andra blodtrycksmätare, kan vi rekommendera att du tittar på den här enheten från Beurer. De har utvecklat en blodtrycks- och pulsmätare för handleden, som är helautomatisk och därför lätt att använda. Enheten säljs också till ett plånboksvänligt pris, vilket gör det möjligt för de flesta att ha råd med den här mätaren. Vill du ha en smidig modell till handleden av hög kvalitet till bästa pris är denna modell något för dig.

En av nackdelarna med att mäta sitt blodtryck vid handleden är att det kan vara svårt att hitta rätt plats för mätningen. Detta underlättas dock på den här enheten eftersom den är utrustad med positionsindikator. Utöver att kontrollera högt blodtryck, har modellen dessutom en inbyggd indikator för hjärtarytmi, så du kommer att varnas vid oregelbunden puls. Eftersom modellen är utvecklad med Inflation Technology garanteras du också en snabb och exakt mätning.

Denna puls- och blodtrycksmätare för handleden är också utvecklad med Bluetooth-teknik, som gör att du på bästa sätt kan överföra data från mätaren till en annan enhet. På det sättet kan du enkelt få en överblick över din utveckling. Totalt kan själva enheten lagra upp till 60 mätningar för två användare, som sparas med tid och datum, så att du kan se en översikt över medelvärdet för mätningarna. Det är också lätt att läsa av blodtrycket, eftersom modellen är utrustad med en XXL upplyst skärm. Apparaten stänger av sig själv efter användning. Så nu förstår du nog att detta helt klart är den blodtrycksmätare för handleden som är bäst i test!

Produktdetaljer

 • Höjd: 2,2 cm
 • Längd: 6,8 cm
 • Bredd: 9,7 cm
 • Medföljande manschett, mått: 13,5 till 23 cm
 • Vikt: 108 gram
 • Batteri: 2 x 1,5 V AAA
 • Inkluderade tillbehör: Två batterier, USB-kabel, manschett, blodtryckspass, instruktioner för användning och en förvaringslåda
Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt ris
 • Inbyggd Bluetooth-teknik garanterar enkel dataöverföring
 • Positionsindikator gör det enkelt att ställa in handledsmätaren korrekt

6 bra tips för att välja rätt modell i detta blodtrycksmätare-test

De modeller som vi har inkluderat i detta test är alla bra modeller, bäst i test på olika sätt, men det är naturligtvis skillnad mellan de olika modellerna när det gäller storlek, enkelhet i användning, inbyggd teknik etc. Du är nog den som säkrast kan mest säkert kan säga vilken enhet som fungerar bäst för dina behov, men vi kommer nu att ge dig sex bra tips på vägen så att du kan välja rätt blodtrycksmätare – bäst i test enligt dig, helt enkelt så att du kan vara säker på att du får hem den bästa modellen för dig. 

 • Välj endast godkända blodtrycksmätare: För att vara säker på att du kan mäta blodtrycket optimalt och få en mätning med hög precision som visar om du har högt blodtryck eller inte, bör du investera i en godkänd blodtrycksmätare. Detta är din garanti för att maskinen fungerar optimalt och har klarat olika tester.
 • Prioritera en användarvänlig blodtrycksmätare: Det är inte särskilt komplicerat att använda en blodtrycksmätare. Det är alltså inte mycket du behöver tänka på innan användning, men vi rekommenderar fortfarande att du investerar i en användarvänlig variant. På det sättet är du säker på att du använder den som den ska användas och därmed får en korrekt mätning. Du kan t.ex. med fördel vända dig till en automatisk blodtrycksmätare med en skärm som är enkel att läsa, en tydlig display helt enkelt, som visar all relevant information utan att du behöver klicka in i olika program.
 • Investera i en blodtrycksmätare som kan lagra dina data: Det finns ett stort antal blodtrycksmätare och inte alla modeller kan lagra dina data. Du får en bättre inblick i din utveckling om du sparar olika data i samband med blodtrycksmätningen. Flera maskiner kan lagra data för flera personer direkt i enhetens minne, men det är fördelaktigt att kunna överföra dessa data till andra enheter så att du kan gå långt tillbaka och se din utveckling.
 • Välj en blodtrycksmätare för överarmen snarare än en för handleden: Generellt sett får du en mer exakt mätning genom att mäta blodtrycket på överarmen snarare än din handled, med en så kallad handledsmätare, eftersom överarmen är i nivå med hjärtat. Om du använder en modell för handleden, se då till att du lyfter armen så att handleden är i rätt höjd för mätningen. Manschetten måste också monteras korrekt på handleden för att utföra mätningen, eftersom den inte pumpas upp.
 • Håll koll på om manschetten passar din arm: Oavsett om du väljer en blodtrycksmätare för överarm eller handled, se till att mätaren passar i storlek. Manschetten för överarmen för de flesta mätarna är 22 till 42 cm stora, men det kan vara så att det ändå inte passar för tunna eller överviktiga personer.
 • Tänk på vilken funktion du tycker är viktig för en blodtrycksmätare: Det finns flera blodtrycksmätare som kan mäta ditt blodtryck, oavsett om det handlar om högt eller lågt blodtryck, optimalt och därför råder vi dig att ställa krav i förhållande till produktens inbyggda funktioner. Dessa kan t.ex. vara inbyggd Bluetooth så att data kan överföras till en annan enhet på nolltid och utan sladdar, eller en batteriindikator så att du kan se när batterierna behöver bytas/laddas. Det lönar sig också att gå efter en modell med automatisk avstängning så att den inte använder onödigt mycket batteri om du glömmer att stänga av den efter användning.

Du kan också överväga om du vill ha enmodell som bara kan mäta blodtrycket eller om den också ska kunna mäta pulsen. Detta ger en ytterligare inblick i din hälsa.

Kalibrering av blodtrycksmätaren

Som med flera andra elektroniska enheter, där en noggrann mätning är avgörande, är det viktigt att du kommer ihåg att kalibrera din blodtrycksmätare. Detta gäller särskilt om du väljer att investera i en helautomatisk blodtrycksmätare. Kontroller och kalibrering bör göras en gång om året, så att du kan vara säker på att din maskin alltid mäter korrekt.

Flera återförsäljare av blodtrycksmätare erbjuder kalibrering. Du måste dock (tyvärr) skicka in enheten för en kontroll, eftersom du inte kan utföra kalibreringen själv hemma. Du måste därför ha med detta i beräkningarna av när du vill mäta ditt blodtryck, själva rutinerna för det, eftersom att du kommer att vara utan din produkt några veckor om året medan den kontrolleras. Det kan också vara en fördel att återförsäljaren även kontrollerar manschetten vid samma tillfälle, så att du är säker på att alla delar fungerar optimalt.

Hur man mäter blodtrycket

Det är relativt enkelt att mäta ditt eget blodtryck, särskilt om du använder en automatisk blodtrycksmätare. Den här hanterar då det mesta själv, så att du får den mest exakta mätningen. Du bör helst se till att vila i minst fem minuter innan du börjar mätningen, men det kan ta lite längre tid, t.ex. 15-20 minuter innan du helt får ner din puls och aktivitetsnivå. När du väl har vilat (eller innan du går och lägger dig) kan du sätta manschetten runt armen och göra maskinen redo för mätning.

För att uppnå ett exakt resultat som faktiskt är användbart i förhållande till bedömning av din utveckling är det viktigt att du upprepar så stora delar av processen som möjligt. Detta innebär t.ex. att du använder samma arm vid varje mätning, vilar lika lång tid innan mätningen varje gång och mäter blodtrycket vid samma tid på dagen varje dag. Du kan också alltid upprepa mätningen, om vissa aspekter/siffror sticker ut, för att verkligen se till att mätningen faktiskt var korrekt.

3 bra tips för att mäta blodtrycket hemma

 • Sitt stilla under mätningen (till exempel ska du inte äta, dricka, prata osv.)
 • Följ samma process med varje mätning – t.ex. samma vilotid, arm och tid på dagen
 • Följ alltid instruktionerna i bruksanvisningen eller läkarens instruktioner, eftersom det kan finnas skillnader från produkt till produkt

Andra sätt att mäta hälsa

En blodtrycksmätare är inte det enda sättet att mäta om du har högt blodtryck eller få koll på din allmänna hälsa. Fler och fler andra enheter kan också ge en inblick i pulsen, hjärtrytmen, blodtrycket etc. Detta gäller t.ex. för olika aktivitetsklockor som nu är så högteknologiska att de kan mäta ett brett spektrum av hälsodata. En aktivitetsklocka kanske inte fungerar som en ersättning för en blodtrycksmätare, men den kan ge dig en inblick i din allmänna hälsa och utvecklingen i denna.

Överväger du att investera i ett aktivitetsarmband? I så fall rekommenderar vi att du läser vårt test av aktivitetsarmband, där du kan få bättre koll på vilka funktioner som är viktiga att inkludera, hur du får ut det mesta av din nya klocka och vilka produkter som är bäst på marknaden.

FAQ

Vilken blodtrycksmätare är bäst i test?

I detta test av blodtrycksmätare har vi utsett Beurer BM 77 Blodtrycksmätare till bäst i test. Den har utsetts till testvinnare utifrån att produkten har utmärkt sig med dess inbyggda teknik, minne, användarvänlighet etc. Du kan läsa mer om alla modeller i testet och hitta den bästa för dig här.

Hur man kalibrerar en blodtrycksmätare?

Du kan inte själv göra en kalibrering av din blodtrycksmätare. Du behöver istället skicka enheten till en återförsäljare för blodtrycksmätare, varefter den kontrolleras för defekter.

Har alla nytta av att använda en blodtrycksmätare?

En blodtrycksmätare finns för att hålla koll på högt blodtryck, så om du inte riskerar att få högt blodtryck, kommer du inte att få mycket ut av att äga en blodtrycksmätare. Det kan dock ändå alltid vara intressant att kunna mäta sitt blodtryck hemma, även om du har lågt blodtryck.