Blender test (2022) → 16 bäste blendern i test

1
KitchenAid Artisan Power Plus-mixer 5KSB8270EBK

Du ska investera i denna mixer från KitchenAid-märket om du letar efter en utmärkt mixer som fungerar för alla tillfällen. Maskinen har högpresterande, rostfria knivar och en kanna med termisk styrning, så det är inte konstigt att denna modell utsågs till testvinnare vid Consumer Council Think 2018. Därför bör du välja en KitchenAid Artisan Power Plus mixer 5KSB8270EBK Om du vägrar att kompromissa när det gäller att välja maskiner för köket, bör du titta närmare…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
KitchenAid Artisan Power Plus-mixer 5KSB8270EBK 7.699 kr. Kitchn
Magimix Le Blender 2.299 kr. Bagaren och Kocken
Vitamix Ascent A3500i Blender 9.495 kr. Kitchentime SE
Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender##
Philips HR3555/00 Blender##
OBH Hero Blender##
KitchenAid Artisan Blender 3.919,96 kr. Magasin.se
Sage SBL920 BSS Super Q mixer##
Vitamix Explorian E310 Blender 4.299 kr. Hemmy
KitchenAid Diamond Blender##
Blendtec Classic 575 mixer 4.379 kr. Bygghemma
Nutribullet 1200W Blender 1.690 kr. eNemo
KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender##
Smeg Blender 3.495 kr. Bagaren och Kocken
Witt by Kuvings V1000 vakuumblender##
Kenwood KAH358GL Glasblender##

En mixer kan användas för många ändamål – från att tillverka smoothies, juice och milkshakes till att krossa glas eller blanda soppor. Ofta är det bara du själv och funktionaliteten hos din maskin som sätter gränserna för möjligheterna. Men det är naturligtvis viktigt att du får tag i en mixer som passar dina behov så att du får ut det mesta av din maskin.

Letar du efter den bästa mixern? I så fall har du kommit precis rätt, eftersom att vi i den här artikeln kommer att guida dig till de blender som har presterat bäst i tester. Du hittar alltså ett antal testvinnare och bäst i testblender i listan nedan. Dessutom kommer vi naturligtvis också att guida dig till vad som är en bra mixer för dig, vilka parametrar du bör prioritera när du köper en mixer, samt vilka billiga mixers som fortfarande uppfyller olika krav. Av den anledningen har du goda möjligheter att hitta en mixer som passar exakt dina behov och din budget om du bara läser med i det här fantastiska mixertestet.

KitchenAid Artisan Power Plus-mixer 5KSB8270EBK – Den bästa mixern

Du ska investera i denna mixer från KitchenAid-märket om du letar efter en utmärkt mixer som fungerar för alla tillfällen. Maskinen har högpresterande, rostfria knivar och en kanna med termisk styrning, så det är inte konstigt att denna modell utsågs till testvinnare vid Consumer Council Think 2018.

Därför bör du välja en KitchenAid Artisan Power Plus mixer 5KSB8270EBK

Om du vägrar att kompromissa när det gäller att välja maskiner för köket, bör du titta närmare på denna mixer från KitchenAid. Denna speciella modell är perfekt för dig som vill ha lite av allt när du fortfarande måste offra pengar på en ny mixer. Det finns alltså ingen anledning att känna att du kompromissar när som helst med den här modellen, eftersom den, trots en traditionell design, faktiskt är en extremt modern variant. blendern har också utsetts till testvinnare av Consumer Council Think 2018.

Köper du denna mixer får du en maskin med maximal prestanda, eftersom den har hela 3,5 hästkrafter. Dessutom ser de asymmetriska rostfria knivarna till att förbereda alla typer av ingredienser utan problem. Modellen kan ställas in på 11 olika hastigheter samt 3 förinställda program för soppa, smoothie och juice.

Dessutom är denna mixer utvecklad med en kanna på 2,6 liter med termisk kontroll som gör att du kan värma soppa från jämna kalla ingredienser på några minuter. Tillbringaren är också BPA-fri och tål att läggas i diskmaskinen. Som en extra bonus är den här modellen utrustad med ett speciellt rengöringsprogram, så du behöver inte kämpa med disk och städ efter en större matlagning.

Produktdetaljer

 • Höjd: 44,9 cm
 • Djup: 23,1 cm
 • Bredd: 26,7 cm
 • Vikt: 9,4 kg
 • Färg: Svart
 • Effekt: 1800 watt
 • Kapacitet: 2,6 liter
 • Hastighetsinställningar: 11 st
Det vi liker:
 • Testvinnare! Den korades till bäst i test av Consumer Council Think
 • Traditionell design, men med en mängd extra inställningar för enklare tillagning
 • Kanna med termisk kontroll, som också är BPA-fri och diskmaskinsäker.
 • Utrustad med asymmetriska rostfria knivar för effektiv mixning.

Magimix Le Blender – För dig som vill ha en robust mixer till ett plånboksvänligt pris

En mixer ska kunna klara lite av allt, och det är lyckligtvis vad den här modellen från Magimix kan göra. Blendern är en robust och kraftfull modell som kan blanda både mjuka och hårda konsistenser, såsom krossad is, på nolltid. Maskinen är också utrustad med en pulsfunktion och är relativt prisvärd.

Därför bör du välja Magimix Le Blender

Om du letar efter en mixer som är både prisvärd, robust och effektiv i drift, då måste du investera i den här modellen från Magimix. Blendern har en bra och solid konstruktion, varför den kommer att hålla i många år. Dessutom är maskinen till ett förmånligt pris, vilket är överkomligt i de flesta budgetar. blendern är till och med effektiv i drift, den körs vid 1 300 watt och upp till 22 000 varv/min. Detta resulterar i en stark modell som klarar även hårda ingredienser.

Maskinen är också utrustad med ett antal automatiska program så att du enkelt kan göra olika rätter. Den har också en variabel hastighetsinställning samt en pulsfunktion. Det säger sig självt att mixern också måste vara utrustad med vassa knivblad för att skapa optimal blandning, så modellen är också utrustad med detta. Dessutom håller glaskannan med termofunktion både värme och kyla under en längre tid.

Som en extra bonus är denna mixer utrustad med ett automatiskt rengöringsprogram och kommer sedan med en praktisk spatel för optimal avlägsnande av ingredienser i botten av kannan. Dessutom ingår ett lock med doseringsmått och en receptbok med köpet.

Produktdetaljer

 • Färg: Finns i svart, rött, stål och vitt
 • Effekt: 1300 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Hastighetsinställningar: 4 st
 • Inkluderat i köpet: En receptbok, sked och lock med doseringsanvisningar
Det vi liker:
 • Testvinnare på både Konsumentrådet Think och Råd & Rön
 • Robust tillbringare som håller både kyla och värme
 • Relativt överkomligt jämfört med flera andra modeller
 • Kraftfull maskin med upp till 22 000 varv per minut

Vitamix Ascent A3500i Blender – En premium blender

Denna mixer från Vitamix är för dig som vägrar att gå ner på kvalitet. blendern är alltså en premiummodell i borstat stål som med sin användarvänliga skärm, höga prestanda och trådlösa teknik ger dig en utmärkt investering. Modellen är lätt att rengöra, eftersom den kan torkas av med en trasa, läggas i diskmaskinen eller köra ett självreningsprogram.

Därför bör du välja en Vitamix Ascent A3500i-mixer.

Om du letar efter en modern och lite mer högkvalitativ mixer, bör du titta närmare på den här modellen från Vitamix. Produkten ingår i den första serien av blender som har inbyggd trådlös teknik. Maskinen har bl.a. inbyggd Self-Detect-teknik, vilket innebär att den automatiskt justerar programinställningar och tid till kannans storlek. Dessutom kan du alltid ställa in den digitala timern efter behov. Det medföljer även BPA-fria tillbehör som krävs för att också göra det möjligt att tillaga även tjocka och hårda ingredienser.

En annan fördel med denna mixer är att den har en variabel hastighetskontroll, även om den är utvecklad med fem förinställda program. Dessutom har den också en pulsfunktion som låter dig arbeta med alla typer av konsistens. Du kan vara säker på att mixern fungerar bra, eftersom den har en motoreffekt på 2,2 hästkrafter.

Dessutom kan maskinen enkelt rengöras eftersom den är utrustad med ett självrensande program. För att använda detta, häll bara en droppe diskmedel i kannan medan den är fylld med vatten och låt den köra programmet. Du kan också slänga in kannan i diskmaskinen om du föredrar det. Ytan är också touch som är lätt att torka av med en fuktig trasa om den blir smutsig.

Produktdetaljer

 • Höjd: 43 cm
 • Djup: 28 cm
 • Bredd: 20 cm
 • Vikt: 7 kg
 • Färg: Borstat stål
 • Effekt: 1600 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighetsinställningar: 5 program och en pulsfunktion
Det vi liker:
 • Användarvänlig modell med inbyggd trådlös teknik
 • Lätt att rengöra på grund av flera alternativ för rengöring av
 • BPA-fri och utvecklad i borstat stål.

Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender – Den bästa billiga mixern

Även om din budget är lite stram finns det ingen anledning till att du inte kan få en riktigt bra mixer till hemmet. Ta till exempel denna mixer från Wilfa, där du får en modell med en värmebeständig glaskanna som tål mat upp till 90 grader. Modellen är också utrustad med en rengöringsfunktion som gör det möjligt att komma åt även under knivdelen.

Därför bör du välja en Wilfa OBLB-1200SI Bliss Blender.

Om du letar efter en billig mixer rekommenderar vi dig att titta närmare på den här produkten från Wilfa, eftersom modellen helt klart är en billig variant. Samtidigt lever den fortfarande upp till ett stort antal förväntningar. Så det finns inget behov av att du ska spara pengar i en evighet eller spendera onödigt mycket pengar på en mixer om du känner att den här modellen lever upp till dina behov. 

Blendern är både kraftfull och robust, samt utrustad med en glaskanna på 1,8 liter. Denna kanna klarar både kalla och heta ingredienser upp till 90 grader. Du har goda möjligheter att tillaga alla typer av mat, eftersom maskinen kan ställas in på olika hastigheter med steglös reglering. Dessutom har modellen en pulsfunktion och ett rengöringsprogram som gör det möjligt att rengöra ännu svårare platser på knivdelen. Modellen är också utrustad med speciella gummifötter som säkerställer en låg vibration under användning och att maskinen inte rör sig då den är inställd på dess högsta hastighet.

Produktinformation

 • Höjd: 44,5 cm
 • Djup: 21,5 cm
 • Bredd: 21,5 cm
 • Vikt: 4,6 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 1200 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Hastighetsinställningar: Varierande hastighet med steglös reglering
Det vi liker:
 • Billig i pris
 • Utrustad med rengöringsfunktion för enklare rengöring under bl.a. knivarna
 • Maskinen står på gummifötter, vilket minskar vibrationer och gör den stabil

Philips HR3555/00 Blender – En bra mixer i rostfritt stål

Med denna mixer från Philips har du möjlighet att blanda allt från grönsaker och frukt till glass, eftersom maskinen klarar både mjuka och hårda ingredienser. blendern har ett antal olika hastigheter, vilket gör att du kan laga maten efter dina behov. Maskinen är också gjord i en snygg design som passar de flesta.

Därför bör du välja en Philips HR3555/00 mixer.

Om du letar efter en enkel mixer som är bra att använda och gillar att sälja till ett budgetvänligt pris, då kan denna Philips-mixer vara rätt variant för dig. Modellen här är gjord av rostfritt stål med några få områden i svart, vilket ger dig en snygg mixer som passar in i de flesta hem. Dessutom säljs modellen till ett bra pris, vilket innebär att de flesta har råd att investera i den här modellen.

En av de stora fördelarna med att investera i denna mixer från Philips Viva Collection är att alla löstagbara delar i mixern tål att komma in i diskmaskinen. Således behöver du inte stå och jobba med att diska denna, utan istället är det bara att du kastar in delarna i maskinen. Dessutom garanterar de skarpa knivarna och den varierande hastigheten att du kan förbereda många olika typer av ingredienser utan problem.

Produktdetaljer

 • Färg: Metall
 • Effekt: 700 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighetsinställningar: Varierad hastighet
 • Diskmaskinssäker
Det vi liker:
 • Snygg design i svart och rostfritt stål
 • Alla löstagbara delar kan läggas i diskmaskinen för snabb rengöring
 • Plånboksvänligt pris.

OBH Hero Blender – För dig som vill ha en mycket effektiv mixer

Det kan vara tröttsamt om din mixer inte fungerar som avsett. Till exempel är det i princip värdelöst om du alltid vill krossa hårda ingredienser i din mixer, men att dess effektivitet och knivar inte klarar av uppgiften. Denna heroiska blender från OBH kan dock göra det! Produkten är extremt effektiv vid användning och är t.ex. lämplig för att krossa isbitar med.

Varför ska du välja en OBH Hero Blender

Letar du efter en effektiv mixer som kan krossa hårda ingredienser, som glass och frysta grönsaker, utan problem? Då är den här modellen från OBH en som du behöver titta närmare på. Modellen är utrustad med en kraftfull motor på 1400 watt och ett par bra knivar, vilket gör det möjligt att krossa allt från glass till mjuka ingredienser. Så du kan vara säker på att denna mixer kan laga alla ingredienser.

Dessutom är mixerns glaskanna både kyl- och värmetålig, vilket gör det möjligt för dig att arbeta med både iskalla och heta ingredienser. På så sätt kan du inte bara göra glass, smoothies etc. med denna mixer, utan faktiskt också förbereda varma soppor. Maskinen är också utrustad med steglös hastighetsreglering så att du kan hitta rätt hastighet för de enskilda råvarorna.

Produktdetaljer

 • Färg: Silver
 • Effekt: 1 400 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighetsinställningar: Varierande hastighet och tre förinställda program
Det vi liker:
 • Robust och effektiv mixer
 • Enkel design
 • Glaskannan är både kall- och värmetålig

KitchenAid Artisan Blender – Den bästa retroblendern

Genom att investera i denna mixer från KitchenAid bjuder du verkligen in en lite mer gammaldags maskin in i ditt hem. Denna mixer har en relativt retro design och den är designad sig så att den sticker ut från andra. Vi måste dock snarare påpeka att mixern är extremt modern i sina funktioner, även om den ser ut att vara av en äldre modell.

Därför ska du välja en KitchenAid Artisan mixer.

Om du vill lägga vantarna på en mixer som skiljer sig något från alla andra modeller på marknaden, så titta närmare på den här modellen från KitchenAid. Man kan väl argumentera för att denna mixer är gjord i en mer retro design. Du bestämmer dock själv hur annorlunda en maskin du vill ha, eftersom du både kan få den i färgerna röd eller äppelgrön – eller i en något enklare stil i svart eller metall. 

Oavsett vilken färg du väljer på din retro blender får du en maskin med god effektivitet och vassa knivar i rostfritt stål. Maskinen är utrustad med en funktion för mjukstart, vilket innebär att mixern startar långsamt och sedan ökar hastigheten. På så sätt får du en snabb och enhetlig blandning av alla ingredienser – mjuk och hård.

Som en extra bonus är mixern alltid stabil på alla ytor och motorn är både tyst och energieffektiv. Du får också en 1,5 liters kanna med ett tätomslutande lock och en praktisk mätbehållare, samt ett extra glas på 0,75 liter på köpet.

Produktdetaljer

 • Höjd: 37,5 cm
 • Djup: 23,2 cm
 • Bredd: 21,6 cm
 • Vikt: 5,9 kg
 • Färg: Finns i äppelgrön, svart, silver och röd
 • Effekt: 550 watt
 • Kapacitet: 1,5 liters glaskanna och 0,75 liter dricksglas
 • Hastighetsinställningar: 7 st
Det vi liker:
 • Retro design som sticker ut från andra blenders
 • Snabb och enhetlig mixning oavsett vad som behöver krossas
 • Både en mixerkanna och ett extra glas ingår i köpet.

Sage SBL920 BSS Super Q mixer – Den bästa mixern med teknik för ljudreducering

Du bör investera i denna mixer om du letar efter en modern modell med flera inställningsalternativ. Modellen är utvecklad i en tidlös design och kan köras med 12 olika hastighetsinställningar. Dessutom är den till och med baserad på en teknik för ljudreducering, vilket gör din matlagning och förberedelser med mixern bekvämare för dig.

Därför måste du välja en Sage SBL920 BSS Super Q mixer

Låt oss vara ärliga – det kan vara ganska störande och bullrigt att använd en mixer eftersom de i allmänhet är extremt högljudda maskiner. Lyckligtvis finns det några tysta modeller på marknaden och denna Super Q mixer är en av dem. Maskinen är utrustad med en avgörande ljudreducerande teknik, vilket innebär att användningen inte låter så våldsam. Så du ska investera i den här modellen om du är trött på de högljudda maskinerna. På det sättet kan du också snabbt göra en smoothie för att ta dig på språng på morgonen utan att väcka hela huset.

Denna mixer är också utrustad med 6 one touch-inställningar och kan blanda med 12 olika hastighetsnivåer. Maskinen är också utrustad med en speciell automatisk rengöringsfunktion, vilket gör det enkelt för dig att hålla maskinen ren efter varje användning. Som en extra bonus ingår ett dricksglas på 700 ml i köpet, så att du alltid kan ta din smoothie med dig när du är på språng. Maskinen är användarvänlig och kan manövreras av hela familjen.

Produktdetaljer

 • Höjd: 43,6 cm
 • Djup: 26,4 cm
 • Bredd: 26,4 cm
 • Vikt: 9,6 kg
 • Färg: Silver
 • Effekt: 2400 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Hastighetsinställningar: 12 st
Det vi liker:
 • Utrustad med ljudreducerande teknik
 • Möjlighet att använda inställningen Auto Clean för enklare rengöring
 • Ett 700 ml dricksglas ingår i köpet.

Vitamix Explorian E310 Blender – Den bästa mixern för små eller medelstora uppgifter

Det finns absolut ingen anledning att investera i en stor mixer om du inte förväntar dig att blanda så många ingredienser samtidigt. Om du inte blandar stora portioner kan en lite mindre variant, som denna Explorian från Vitamix, vara rätt val för dig. Produkten levereras med en mindre behållare på 1,4 liter, men den är fortfarande effektiv i drift.

Därför bör du välja en Vitamix Explorian E310 Blender.

Om du inte behöver en mixer med stor kapacitet, utan hellre vill investera i lite mindre modell, då kan denna mixer från Vitamix vara rätt variant för dig. Modellen är utrustad med en behållare med en kapacitet på 1,4 liter snarare än den normala på ca 2 liter. Du bör dock inte vara orolig för att behöva kompromissa med kvaliteten, eftersom maskinen är utrustad med en kraftfull motor och laserskurna knivar som gör det möjligt för maskinen att hantera eventuell skärning.

Dessutom kan du välja mellan 10 hastighetsnivåer och en pulsfunktion. Den medföljande kannan är också gjord av BPA-fri Eastman tritan sampolyester och har inte komprometterats med maskinens konstruktion. En BPA-fri hjälpmedel ingår även så att du kan bearbeta ännu tjockare ingredienser. 

En annan positiv sak med den här maskinen är att den kan rengöra sig själv. Tillsätt bara vatten, en droppe diskmedel och låt maskinen gå i 30 till 60 sekunder och voila! De flesta människor kan bara förbise den typen av städning.

Produktdetaljer

 • Höjd: cm
 • Djup: cm
 • Bredd: cm
 • Vikt:
 • Färg:
 • Effekt: watt
 • Kapacitet: liter
 • Hastighetsinställningar:
Det vi liker:
 • Mindre behållare med 1,4 liter
 • Kanna gjord av BPA-fri Eastman tritan sampolyester
 • Kraftfull motor med 2 hästkrafter.

KitchenAid Diamond Blender – Den bästa energieffektiva mixern

Det finns ingen anledning att köpa en mixer som använder mer kraft än vad som är absolut nödvändigt. Med mixern Diamond från märket KitchenAid får du en bra och energieffektiv mixer, vilket innebär att den har låg el- och energiförbrukning. Maskinen är också BPA-fri, har blad av rostfritt stål och är stabil på alla ytor tack vare en gjuten metallfot. 

Därför ska du välja en KitchenAid Diamond Blender

Om du vill att dina köksmaskiner ska vara energibesparande och därmed också mer miljövänliga, så överväg att investera i denna mixer från KitchenAid. Denna speciella modell förbrukar endast 550 watt och de olika delarna är till och med BPA-fria. Maskinen är också utrustad med en gjuten metallfot som hjälper till att säkerställa stabilitet oavsett på vilken yta blendern används.

Även om denna mixer inte använder för mycket energi när den används är den fortfarande bra att använda. Maskinen är därmed utrustad med en kraftfull motor och blad av rostfritt stål. Dessutom kommer intelli speed-teknik alltid att säkerställa rätt bländning. Du har dock alltid möjlighet att använda en funktion för puls eller mjukstart om du vill. Det senare är optimalt när du behöver blanda varma rätter, eftersom den långsamma starten minskar stänk. Inkluderat i köpet är också ett tätt omslutande lock med måttkopp.

Produktdetaljer

 • Höjd: 41,9 cm
 • Djup: 21,6 cm
 • Bredd: 22,9 cm
 • Vikt: 4,5 kg
 • Färg: Finns i svart, rött, beige, silver och vitt
 • Effekt: 550 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighetsinställningar: 7 st förinställda program
Det vi liker:
 • Energieffektiv mixer som är mer miljövänlig
 • BPA-fri modell med rostfria blad
 • Motor med tekniken intelli-speed för rätt blandning varje gång

Blendtec Classic 575 mixer – Den bästa självgående mixern

Varför spendera mycket tid på att blanda ingredienser när du kan köpa en mixer som är självgående? Ja, det är en bra fråga för med den här amerikanska modellen från Blendtec har du bara möjlighet att göra många andra saker medan maskinen hanterar blandningen. Maskinen är också effektiv i drift och består av BPA-fri plast.

Därför bör du välja en Blendtec Classic 575-mixer.

Du ska investera i denna mixer från Blendtec om du vill göra jobbet i köket så enkelt som möjligt för dig själv. Denna mixer är en självgående maskin, vilket innebär att den inte behöver övervakas när den blandas. Se bara till att ställa in maskinen på ett av de förinställda programmen och wupti, då blandas dina ingredienser efter önskemål. På det sättet har du händerna fria att göra andra saker i köket medan mixern är igång. 

En annan fördel med denna maskin är att den är tillverkad med BPA-fri plast. Dessutom är den utrustad med en motor med 3 hästkrafter och extra kraftfulla knivar, så att du kan laga både mjuka och hårda ingredienser utan problem. Maskinen kan faktiskt rotera knivarna i upp till 500 km/h, vilket resulterar i en pulverisering av ingredienserna snarare än att maskinen bara klipper dem. Den BPA-fria kannan har en fyrkantig form, vilket optimerar arbetet, eftersom knivarna kan ta tag i alla delar. Dessutom är produkten utrustad med en pekskärm som är lätt att rengöra då du bara behöver en våt trasa för att rengöra den.

Produktdetaljer

 • Höjd: 38 cm
 • Djup: 20 cm
 • Bredd: 18 cm
 • Vikt: 3,3 kg
 • Färg: Finns i svart, skiffergrå, vit, vallmoröd och isblå
 • Effekt: 1550 watt
 • Kapacitet: 1,9 liter
 • Hastighetsinställningar: 5 st och en puls funktion
Det vi liker:
 • Självgående maskin som hanterar uppgifter via förinställda program
 • Tillverkad med BPA-fri plast
 • Utrustad med en 3 hk motor som kan rotera knivarna med en hastighet på 500 km / h.

Nutribullet 1200W Blender – Den bästa blendern för smoothies

Med denna mixer från Nutribullet kan du vara säker på att du har allt du behöver för att göra de bästa av smoothies, milkshakes, sallader etc. Med i köpet följer inte bara en effektiv mixer utan också 11 olika tillbehör, inklusive en 820 ml termokopp. Det är också enkelt att rengöra både maskinen och behållarna i diskmaskinen.

Därför ska du välja en Nutribullet 1200W mixer

Letar du efter den bästa mixern att göra smoothies med? Om så är fallet, ta en närmare titt på denna Nutribullet-mixer, eftersom den här modellen är exakt utformad och utformad för att göra smoothies i perfekta portionsstorlekar. Dessutom ingår en isolerad termokopp på 820 ml, så att din smoothie förblir sval även när du är på språng. Men du kan naturligtvis använda denna mixer för andra saker än bara smoothies. Till exempel är den också perfekt för att mosa eller mixa mat, vilket gör det idealiskt för att tillverka milkshakes, sallad eller liknande.

Denna mixer levererar en effekt på 1200 watt och är utrustad med en Touch Smart-teknik. One Touch-knappen aktiverar således ett Power Smart Technology Mode, där blandning sker både snabbt och handsfree. Inköpet kommer också med 11 olika tillbehör, vilket innebär att du har allt du behöver för att kunna garantera perfekt bländning av något slag.

Maskinen är också lätt att rengöra, eftersom nästan alla tillbehör passar direkt i diskmaskinen. De speciella bladen ska dock sköljas under varmt vatten istället.

Produktdetaljer

 • Färg: Silver
 • Effekt: 1200 watt
 • Kapacitet: 0,93 liter
 • Hastighetsinställningar: 1 st
 • Inkluderat: 11 olika tillbehör
Det vi liker:
 • Blandningen är snabb och helt automatisk på grund av olika tekniker
 • Inkluderat i köpet är 11 tillbehör
 • Lätt att rengöra, eftersom nästan alla delar tål att komma in i diskmaskinen

KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender – För dig som vill ha en mixer med en kraftfull motor

När du köper denna mixer kan du du är säker på att du investerar i en utmärkt modell med optimal prestanda. Maskinen räknas som en av de starkaste på marknaden, åtminstone för hemmabruk. Detta beror på motorns motor med 3 hästkrafter. Av den anledningen kan du också vara säker på att alla ingredienser är beredda enligt din önskan.

Därför bör du välja en KitchenAid Artisan X1 High Performance Blender

Om du vägrar att kompromissa med prestanda för din nya mixer, då bara måste du investera i denna maskin från KitchenAid. Denna mixer är en av de starkaste av blenders på marknaden för hemmabruk, eftersom den är utrustad med en extremt kraftfull motor som har en styrka på 3 hästkrafter. Dessutom är mixern naturligtvis också utrustad med utmärkta stålknivar. Tillsammans säkerställer maskinens motor och de robusta knivarna av stål att denna mixer kan hantera alla ingredienser, hårda som mjuka, och blandar dem med kvalitet och precision.

Du har också möjlighet att ställa in denna mixer till nio olika hastighetsnivåer, samt en pulsfunktion. På så sätt kan du undvika både klumpar och bitar om du vill att ingredienserna ska pulveriseras. Tillbringarens praktiska lock gör att du kan fylla extra ingredienser i maskinen – även när den är igång. Nämnde vi också att maskinen kommer i en snygg design, där du har möjlighet att välja mellan ett svart eller vitt utseende?

Produktinformation

 • Höjd: 45 cm
 • Bredd: 26,7 cm
 • Vikt: 8,9 kg
 • Färg: Välj mellan svart eller vit
 • Effekt: 1800 watt
 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastighetsinställningar: 9 st
Det vi liker:
 • Hög prestanda tack vare motor med 3 hästkrafter och stålblad
 • Kan ställas in på 9 olika hastighetsnivåer och har en pulsfunktion
 • Snygg design i antingen vitt eller svart.

Smeg Blender – För dig som vill ha en klassisk mixer

Du gör helt rätt i att i investera i denna mixer från märket Smeg, om du vill ha en mixer som är mer klassisk i sitt utseende, men ändå har en modern konstruktion. Denna mixer är enklare i sin konstruktion än andra modeller, men lyckas ändå förbereda allt från smoothies till soppor utan problem – och det utan att spilla.

Därför ska du välja en Smeg Blender

Tycket du att fler och fler blender på marknaden är för stora och klumpiga? Då kan det hända att den här mixern från märket Smeg faller mer i din smak. Modellen är en lite mer klassisk variant med retro design. Detta innebär också att modellen inte verkar lika stor som ett antal andra blender. Men du får fortfarande en bra kapacitet i behållaren, hela 1,5 liter, så du kan fortfarande laga en bra portion när du använder din mixer.

Produkten kan se väldigt klassisk ut, men den har en modern struktur. Detta kan bland annat ses med kannan i BPA-fri tritan och Smegs smooth start-teknik. Den senare tekniken säkerställer en lugnare start vid blandning, vilket säkerställer att vätskan inte sprutar runt. Du har möjlighet att ställa in denna mixer till tre förinställda program, fyra hastigheter och en pulsfunktion. Som en extra bonus tål denna mixer väl både heta och kalla ingredienser, så länge värmen inte överstiger 70 grader.

Produktdetaljer

 • Höjd: 39,7 cm
 • Djup: 16,3 cm
 • Bredd: 19,7 cm
 • Vikt: 3,65 kg
 • Färg: Finns i svart, vit, grädde, pastellgrön, pastellblå, pastellrosa, silvergrå eller röd
 • Effekt: 800 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Hastighet: 4 st
Det vi liker:
 • Klassisk mixer med en modern konstruktion
 • BPA-fri tritan som tål temperaturer upp till 70 grader
 • Smidig startteknik för att minska risken för stänk

Witt by Kuvings V1000 vakuumblender – Den bästa vakuumblendern

Du kanske undrar vad en vakuumblender är exakt och varför det är en bra sak. Kort sagt, en vakuumblender säkerställer att ingredienserna blir mindre oxiderade när de mixas, vilket bibehåller fiber, vitaminer och näringsämnen bättre från grönsaker, frukter etc. Du kommer snabbt att uppleva hur smoothies, juice, pesto och en mängd andra rätter blir bättre.

Därför ska du välja Witt by Kuvings V1000 vakuumblender

En vakuumblender har kommit till att bli den senaste och hetaste trenden när folk köper blenders – och man förstår riktigt bra varför fler och fler prioriterar en sådan maskin när de letar efter en ny mixer. Maten blir i allmänhet bättre och mer näringsrik genom att använda en vakuumblender jämfört med en vanlig mixer. Detta beror på att vakuumblendern suger ut allt överflödigt luft ur kannan innan den mixas, vilket minskar oxidationen av råvarorna. På det sättet behåller de mer näringsämnen, fibrer, vitaminer, mineraler etc., och du får därmed mer ut av dina ingredienser än vad du skulle få med en vanlig mixer.

Det är nästan bara du själv som sätter gränserna för vad du kan laga i den här maskinen. Den är utrustad med en kraftfull motor på 3,5 hästkrafter och extra kraftfulla knivar som kan rotera vid 32 000 rpm. Så du får en snabb och solid blandning av alla ingredienser. Du kan till och med alltid använda den speciella funktionen auto mixer för optimal blandning av vilken ingrediens som helst.

Som en extra bonus är den här modellen utrustad med en ljudabsorberande teknik, vilket hjälper till att minimera buller. Du kommer särskilt att uppskatta detta när du använder mixern i hög hastighet. Tillbringaren är också gjord av BPA-fri Tritan.

Produktdetaljer

 • Höjd: 44,4 cm
 • Djup: 24 cm
 • Bredd: 21,6 cm
 • Vikt: 6,2 kg
 • Färg: Finns i silver eller vitt
 • Effekt: 1500 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Hastighetsinställningar: 3 program och justerbar hastighet
Det vi liker:
 • Säkerställer att råvarorna behålla mer vitaminer, näringsämnen, fiber etc.
 • Stark motor och blad för en bättre och snabbare blandning
 • Ljuddämpad mixer

Kenwood KAH358GL Glasblender – Den bästa mixern för dig med en maskin från Kenwood

Har du en maskin från Kenwood hemma? Och funderar du på att köpa en mixer som passar den här typen av maskin? Då är denna glasblender från Kenwood den rätta investeringen för dig. På så sätt får du en utmärkt mixer som kan skära allt från mogna frukter till hård is utan att du behöver uppleva några problem under blandningen.

Därför bör du välja en Kenwood KAH358GL glasblender

Du gör rätt i att investera i denna glasblender med en Thermo Resist-kanna från Kenwood om du redan äger någon av följande maskiner från Kenwood: Chef, Major eller Cooking Chef. Denna speciella mixer fungerar med dessa maskiner och du kan därmed använda din multifunktionella maskin från Kenwood för ännu fler ändamål.

När du köper denna mixer får du en modell som är effektiv och kan hantera allt från mogna frukter till hård glass. Detta beror delvis på maskinens MultiZone-blad i rostfritt stål. Inkluderat i köpet är också en innovativ pinne, som är bra att använda för rätter med en något tjockare konsistens. Du kan använda både kalla och heta ingredienser i den här glasbehållaren, där kapaciteten för kalla vätskor är 1,6 liter och kapaciteten för heta vätskor är 1,2 liter. 

Modellen är lätt att rengöra, eftersom den tål att komma in i diskmaskinen mycket bra. Dessutom är maskinen utrustad med tydliga mätindikationer på behållaren, en låsmekanism för att garantera extra säkerhet under användning, en mjuk beröring och easy grip lock. Du har också möjlighet att lägga till ingredienser medan mixern är igång via locket.

Produktdetaljer

 • Höjd: 27,5 cm
 • Djup: 19,5 cm
 • Bredd: 14 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Färg: Klar
 • Kapacitet: 1,6 liter kalla och 1,2 liter heta vätskor
Det vi liker:
 • Effektiv och solid glasblender som kan hantera även hårda ingredienser
 • Möjlighet att använda mixern för både varma och kalla rätter
 • Utrustad med låsningsmekanism, lock med mjuk beröring och easy grip-lock
 • Lämplig för Kenwood Chef, Cooking Chef eller Major köksmaskiner

Vad du ska leta efter när du köper en blender?

Det är viktigt att du är uppmärksam på flera olika parametrar när du ska köpa en ny mixer. När allt kommer omkring finns det nu ett stort antal olika modeller, och du kan därför lätt riskera att köpa en modell som inte riktigt passar dina behov, om du bara kastar dig över det första och det bästa.

I det här avsnittet kan du läsa mer om vilka parametrar du bör tänka på innan du letar efter en mixer. Råden nedan kan förhoppningsvis hjälpa dig att förstå vilka egenskaper som är särskilt viktiga för dig. På så sätt kommer du att kunna ta reda på vad du ska prioritera själv när du köper den nya mixern.

Hur stor är skillnaden mellan de olika maskinerna?

Innan vi går vidare till förklaringen av de enskilda parametrarna vill vi bara påpeka att det finns en ganska stor skillnad mellan de olika modeller som finns i överflöd på marknaden. Du kan därför både få en mycket enkel mixer som bara kan fixa det mest basala eller en högteknologisk maskin som är utrustad med en mängd fina inställningar och tekniker. Du kan därför inte alltid jämföra maskinerna rakt av, en mot en, eftersom de skiljer sig mycket från varandra.

Du kommer t.ex. uppleva att vissa blenders bara kan blanda ingredienser, medan andra både kan blanda och laga ingredienserna efter behov. Samtidigt kan vissa (som produkt nr 15 på denna lista, Witt by Kuvings V1000 vakuumblender) dra ut all luft ur maskinen innan de blandas för att behålla ingrediensernas smak och näringsämnen. Återigen måste vi påpeka att valet av rätt mixer är mycket upp till dig och vad dina behov är. Till exempel, om du inte tror att du kommer att använda kockfunktionen så behöver du inte välja en modell med denna funktion. Vårt råd till dig är därför alltid att hålla dina egna behov i åtanke när du letar efter en mixer.

11 saker att tänka på innan du köper en mixer

För att se till att du kommer hem med rätt mixer kanske du vill tänka på ditt behov av dessa parametrar och egenskaper, till och med innan du börjar leta efter en mixer. Tänk på att punkterna nedan är vägledande och att de kommer att utarbetas vidare i följande avsnitt.

 • Storlek och kapacitet
 • Vikt
 • Energiförbrukning
 • Motor
 • Skärförmåga
 • Ljudnivå
 • Hastighetsinställningar
 • Funktionalitet
 • Pris
 • Möjlighet att rengöra
 • Design

Storlek och kapacitet

Först och främst kan det vara en riktigt bra idé att tänka på hur mycket utrymme din nya mixer faktiskt kan ta. Detta gäller oavsett om du planerar att stå på ett bord eller i ett skåp. När allt kommer omkring måste maskinen kunna stå i garderoben eller inte ta upp allt utrymme på bordet, men den måste nu fortfarande leva upp till dina förväntningar vad gäller kapacitet.

Tänk på att vissa blenders har större design och tar större plats än andra, även om deras behållarkapacitet förblir relativt låg. Du måste därför hålla ett öga på både maskinens storlek och dess faktiska behållarkapacitet.

De flesta blenders har en behållarkapacitet mellan 1,5 och 2 liter, men vissa modeller har en mycket lägre kapacitet – eller högre. Tänk därför på hur mycket du planerar att laga i din mixer åt gången. Om du alltid måste blanda flera gånger kan en större modell vara rätt lösning, medan en mindre kapacitet är bra om du bara behöver blanda en smoothie däremellan.

Vikt

Om du räknar med att flytta mixern efter behov, t.ex. från ett skåp till bordet och tillbaka igen varje gång maskinen ska användas, då kan du med fördel välja en mixer som är lätt i vikt. Om du väljer en modell som är för tung kommer det att vara svårt att hantera maskinen när den måste flyttas fram och tillbaka. Men du kan mycket väl köpa en lite tyngre modell om du förväntar dig att den ska stå definitivt på samma plats.

Energiförbrukning

Det finns ingen anledning att betala extra för el bara för att du använder din mixer i vardagen. Om du kan se fluktuationer i din elförbrukning beror det på att du har köpt dig en mixer med för hög energiförbrukning. Du ser ofta en hög energiförbrukning med något äldre blender, medan konsumenter med nyare modeller ofta beaktas. Det kan dock fortfarande vara en bra idé att vara uppmärksam på maskinens förbrukning innan du investerar i den, så att du åtminstone vet vad du kan förvänta dig av kostnaderna för elförbrukningen.

Kom också ihåg att en mixer med låg energiförbrukning också är en fördel för miljön, eftersom den i så fall inte blir lika laddad.

Motor

Du kan mycket väl hitta en maskin med en bra och kraftfull motor som fortfarande har låg energiförbrukning, så du måste inte hålla dig helt borta från maskiner som annonserar med hög prestanda eller motor. Denna typ av maskin kan vara rätt investering för dig som använder din mixer mycket i vardagen och behöver den för att blanda både mjuka och hårda ingredienser. En kraftfull motor förlänger produktens livslängd och säkerställer god stabilitet i blandningen.

Med detta sagt finns det ingen anledning till att du ska investera i en mixer med en kraftfull motor med 3 hästkrafter om det inte är vad du behöver. Dessa modeller blir ofta lite dyrare än blender med mindre motorer. Du behöver dock inte gå för långt på maskinens funktionalitet och effektivitet bara för att den inte har en gigantisk motor – titta bara på alla ovanstående modeller.

Skärförmåga

Även om din mixer har en utmärkt motor är det inte säkert att dess skärförmåga följer efter – och då går poängen med en mixer lite förlorad. Modellens skärförmåga bestäms av de inbyggda knivarna och du måste därför se till att dessa är gjorda av ett kraftigt material och har en bra konstruktion. Du kan med fördel välja en mixer med knivar av rostfritt stål, eftersom dessa är lämpliga för skärning av både mjuka och hårda råvaror. Samtidigt får du några knivar som räcker ett bra tag, även med regelbunden användning.

Ljudnivå

Vi vet alla detta – blenders kan vara extremt högljudda när de används. Av denna anledning kan du mycket väl vända dig till en tyst modell om du vill ha en något lägre ljudnivå. Blandarna med låg ljudnivå är perfekta för dig som inte vill störa resten av huset när du behöver blanda ingredienser – eller som bara är riktigt trötta på att lyssna på en bullrig maskin. Var dock medveten om att inga blenders är 100% tysta, eftersom det alltid kommer att finnas något brus i samband med blandningen. Men det är naturligtvis en fördel att ha en tystare modell än en som körs på full volym varje gång den används.

Även om du inte prioriterar en tyst modell, eftersom bullret inte stör dig, skulle vi ändå rekommendera dig att hålla ett öga på ljudnivån på de olika maskinerna. När allt kommer omkring skulle det vara synd om dina drömmars modell låter som ett gäng motorcyklar eller ett flygplan som startar när du använder den.

Hastighetsinställningar

Det är ofta på antalet hastighetsinställningar som olika blenders skiljer sig något från varandra. Vissa utvecklas således med +10 hastigheter, medan andra bara har få. Dessutom är vissa förutbestämda för vissa nivåer eller ändamål, medan andra är steglösa i sin inställning. Av den anledningen kan det vara en bra idé att överväga vad man behöver när det gäller maskinens hastighet.

Om du inte använder din mixer så mycket eller bara för enkla “rätter”, som smoothies, milkshakes, etc., kan du mycket väl investera i en maskin med färre hastighetsinställningar, eftersom du inte får ut mycket av de många alternativen för inställningar. Om du däremot är den typen som gillar att leka med olika funktioner i din mixer och vill kunna få rätt konsistens för olika rätter, kan en modell med ett antal hastighetsinställningar vara uppenbar.

Pulsfunktion

De flesta blenders har en så kallad pulsfunktion. Denna funktion är perfekt för att säkerställa att olika ingredienser inte fastnar under knivarna. Dessutom gör det att maskinen skär i små hårda “ryck”, vilket kan vara särskilt fördelaktigt när man krossar isbitar.

Funktionalitet

Vi har redan pratat lite om maskinernas funktionalitet i avsnittet om hur mycket de enskilda maskinerna skiljer sig från varandra. Men för god ordning nämner vi bara funktionalitet och teknik igen i det här avsnittet eftersom det är en viktig faktor.

Återigen, som i flera av ovanstående avsnitt, skulle vi vilja göra det klart från början att en mixer egentligen inte behöver utrustas med en rad smarta tekniker och funktioner för att fungera optimalt. När allt kommer omkring kommer en mixer alltid att kunna blanda dina ingredienser – skillnaden ligger bara i hur effektiv, funktionell och enkel den är att använda. En enkel mixer utan alltför mycket krångel är den bästa lösningen för dig som egentligen bara behöver kunna mixa en eller två ingredienser. Den högteknologiska mixern är å andra sidan det självklara valet för dig som vill ha lite fler alternativ när det gäller att mixa.

Marknaden är i snabb i sin utveckling hela tiden, och det är därför möjligt att få blender med nya och utvecklade egenskaper bl.a. kokande eller vakuum. Du kan också investera i modeller som smälter ut efter mängden innehåll och ‘material’, samt helt automatiska modeller, där du inte ens behöver vara nära mixern medan den fungerar. Så det finns en mängd av olika val, och för att hitta rätt modell för dig måste du tänka på vad du verkligen förväntar dig att din maskin ska kunna – förutom att blanda, naturligtvis .

Priset

Som med alla andra inköp kan det vara en bra idé att tänka på vilket pris du är villig att ge för din nya maskin. Det är också mycket möjligt att du har en viss budget som du måste hålla dig inom. Det är inget fel med att välja en prisvärd mixer så länge du fortfarande har dina egna behov i åtanke. Tänk också på att inte alla dyra blenders nödvändigtvis är bättre än ett något billigare alternativ – speciellt inte om de har ungefär samma konstruktion och har samma egenskaper. Du kan läsa mer om hur du hittar en billig mixer i ett senare avsnitt av den här artikeln.

Möjlighet att diska

Rengöring … Oj, det här är något vi alla kan bli irriterade på. Och nästan särskilt när det gäller blender, eftersom de kan vara ganska svåra att rengöra ordentligt. Detta beror på att många ingredienser, t.ex. kärnor från olika frukter, fastnar ofta i små öppningar i mixern. Av denna anledning bör mixers rengöras omedelbart efter användning – och noggrant!

Du kan med fördel gå efter en mixer som tål en resa i diskmaskinen om du vill göra rengöringen lätt för dig själv. Vissa modeller är dock också utrustade med speciella funktioner för rengöring som gör det möjligt att utföra en enkel och snabb rengöring direkt efter användning. I sådana fall behöver du vanligtvis fylla kannan med varmt vatten, häll en liten bit tvål i vattnet och “blanda” vattnet runt. På så sätt rengörs alla delar av kannan ordentligt.

Kom också ihåg att torka av resten av mixern efter användning. Detta kan vanligtvis göras med en fuktig trasa som lätt torkas över alla ytor. På detta sätt får du bort både damm och matrester från maskinen, vilket ökar hygienen under användning.

Design

Designen på din maskin kanske inte är det viktigaste elementet, men det kan ändå vara en bra idé att överväga om du föredrar vissa konstruktioner framför andra. Är du t.ex. mest för den runda, avlånga, breda eller fyrkantiga modellen? Här kan du också mycket väl tänka på mixerns storlek i dina överväganden, som beskrivs i den första punkten.

Blenders börjar också ha olika utseende. Där vissa är enklare i sin konstruktion och design är andra extremt moderna. Dessutom kan du hitta några modeller som hämtar inspiration från retro- och klassiska varianter, även om deras konstruktion och teknik oftast har justerats för att passa den mer moderna köparen.

Kom också ihåg att du kan få din mixer i många olika färger. Därför behöver du inte ‘sätta dig’ med en matt grå, vit eller svart modell om du vill ha lite extra färg i köket. Flera av ovanstående modeller finns t.ex. båda i röda, blåa eller gröna nyanser, varför de kan hjälpa till att krydda hemmet lite om de får sticka ut.

Hur man hittar en billig mixer

Oavsett om du har en stor eller liten budget är det alltid att föredra att spara lite pengar på inköp av nya köksapparater. Av denna anledning kan du med fördel hålla koll på olika erbjudanden på blenders om du har möjlighet att vänta lite på att hitta rätt mixer. De flesta online-återförsäljare har regelbundet erbjudanden på köksapparater, inklusive blenders. Om du har hittat rätt mixer för dig i förväg och är redo att köpa den som erbjuds, kan det finnas mycket pengar att spara. Detta gäller också oavsett om du har blickat mot en billig eller dyr modell.

Underhålla en mixer

För att upprätthålla god hygien i köket under tillagningen är det viktigt att du tar hand om din mixer genom att komma ihåg att rengöra den efter användning samt att underhålla den med jämna mellanrum. De goda nyheterna är dock att väldigt få blenders faktiskt behöver så mycket underhåll. Om du bara ser till att rengöra behållaren efter varje användning (inte bara skölja av den!) Och ta hand om den under användning, så kan den hålla i många år. Dessutom bör du också komma ihåg att torka av maskinens ytor med en fuktig trasa för att ta bort matrester, smuts och damm.

Om du känner att din mixer inte längre lever upp till förväntningarna kan det hända att dina knivar slits ut. Detta är särskilt ett realistiskt bud om du använder din mixer mycket i vardagen. I sådana fall kan du mycket väl undersöka om du kan byta ut knivarna istället för att behöva gå ut och investera i en helt ny maskin.

Ta hand om din mixer

Det är ofta dålig bedömning från din sida som gör att mixern går sönder eller inte längre fungerar optimalt. Till exempel finns det många som fortsätter att använda mixern även om det är tydligt att höra att olika ingredienser har fastnat under knivarna. Dessutom kommer många att tvinga skärarna genom särskilt hårda ingredienser, vilket kan resultera i krokiga knivar som i framtiden kanske inte skär igenom också.

Du måste därför se till att ta hand om din mixer under användning – även om den tidigare har kunnat hantera en viss hård ingrediens eller att du är upptagen. Det lönar sig mycket bättre att stoppa maskinen och kontrollera att ingenting sitter fast innan du kör vidare än att förstöra hela maskinen.

Var försiktig med din mixer

En mixer kan pulverisera olika ingredienser, så det bör inte komma som någon överraskning att en sådan maskin kan göra mycket skada – speciellt om en hand eller dylikt hittar ner till mixerbladet medan de kör. Av denna anledning rekommenderar vi att du är extremt försiktig när du arbetar med mixern så att inga olyckor inträffar.

Till exempel måste du alltid se till att mixern är helt avstängd om du behöver stoppa ner handen i behållaren. Det räcker inte att stänga av själva maskinen, eftersom det i så fall fortfarande kan finnas en risk för att kniven plötsligt slås på eftersom du trycker på en knapp. Så du måste dra ut kontakten helt innan du ens funderar på att frossa ner längs knivarna.

Dessutom bör du helst använda ett lock till din mixer – varje gång du blandar något. Naturligtvis kan detta vara lite irriterande, speciellt om du måste fylla fler ingredienser på vägen, men det är i allmänhet en bra idé att använda ett lock medan maskinen är igång. På så sätt undviker du att domstolen plötsligt sprutar över det. Du kommer antagligen särskilt vilja undvika detta om du arbetar med varm vätska, eftersom du annars kan få allvarliga brännskador.

FAQ

Vilken mixer är bäst i test?

I det här fantastiska testet av blender har vi kommit till slutsatsen att KitchenAid Artisan Power Plus mixer är den bästa varianten på marknaden. Den utmanas dock starkt av ett antal bra modeller med t.ex. hög effektivitet, ljudabsorberande egenskaper och de till ett bra pris.

Kan en mixer laga mat?

Marknaden är i snabb utveckling och därför är det nu också möjligt att köpa blender som kan tillaga ingredienserna. Du kan till och med få blender med vakuumegenskaper, så det är bara du som sätter gränserna.

Är en billig mixer lika bra som en dyr modell?

Kvalitet och pris går ofta hand i hand, men det är fortfarande möjligt att hitta en utmärkt mixer till ett plånboksvänligt pris. Titta bara på flera av de utvalda modellerna i detta test.