Barnvagnstest (2022) → Hitta rätt barnvagn för din familj

1
North Black Melange med svart XD-ram från Odder North

Denna barnvagn från Odder North är en högkvalitativ barnvagn med många funktioner som uppfyller de flesta föräldrars behov. Barnvagnen är lätt, enkel att fälla ihop och fokus ligger på hög säkerhet i trafiken för både förälder och barn. Varför du ska välja en North Black Melange med svart XD-ram från Odder North Barnvagnen North Black Melange från Odder North är ett säkert val av barnvagn, eftersom den har många kvalificerade egenskaper och funktioner som gör…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
North Black Melange med svart XD-ram från Odder North##
Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy 7.495 kr. Babyland
NXT90B Lounge Grey från Emmaljunga##
Prime barnvagn med servostyrning från Scandia##
Fox2 complete black/steel blue-steel blue från Bugaboo##
Trailz duo barnvagn - svart/svart från Stokke##
Naturkind Vita Koala XL##
Naturkind barnvagn LUX Penguin##
Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga##
BabyTrold Stroller Star New Melange##
NXT Twin Stroller Lounge Grey från Emmaljunga##
Donkey² Mono complete Blue 12.898 kr. Bonti AB

I det här barnvagnstestet röstades North Black Melange with Black XD Frame från Odder North fram till den bästa barnvagnen i testet. Just den här modellen röstades fram som testvinnare eftersom den är praktisk, har hög användarvänlighet och har egenskaper och funktioner som kommer att glädja alla barnfamiljer i vardagen.

Som förälder vill du göra allting rätt och välja rätt utrustning när det babyn kommer. En barnvagn är en av de saker som du kommer att använda otaliga gånger, så det är viktigt att hitta den bästa barnvagnen för just dina behov. I den här barnvagnsrecensionen kan du läsa om de bästa barnvagnarna på marknaden och få vägledning om vilken barnvagn som passar bäst för din familj.

North Black Melange med svart XD-ram från Odder North – Den bästa barnvagnen

North Black Melange med svart XD-ram från Odder North

Denna barnvagn från Odder North är en högkvalitativ barnvagn med många funktioner som uppfyller de flesta föräldrars behov. Barnvagnen är lätt, enkel att fälla ihop och fokus ligger på hög säkerhet i trafiken för både förälder och barn.

Varför du ska välja en North Black Melange med svart XD-ram från Odder North

Barnvagnen North Black Melange från Odder North är ett säkert val av barnvagn, eftersom den har många kvalificerade egenskaper och funktioner som gör den idealisk för många familjer. Den är kompakt och tillverkad av ett lätt material, och den är lätt att fälla ihop. Den är därför lätt att ta med sig, särskilt eftersom den ryms i små personbilar, t.ex. en VW Up eller en Suzuki Swift, när den är hopfälld. Den passar in både i lägenheter och hus.

För hygien och enkel rengöring kan alla textilier i både vaggan och barnvagnslådan tas bort och tvättas. Om en olycka inträffar är det lätt att göra vagnen ren och så bra som ny igen. Ett ryggstöd med 3 lägen ingår och kan förvaras under madrassen när det inte används. Du får snabb och enkel tillgång till ditt barn med dragkedjan framtill på vagnen, och de små fickorna i den inskjutna vagnen och på barnvagnssätet gör att du kan förvara småsaker som du har nära till hands.

Fokus har legat på att öka säkerheten vid tillverkningen av den här barnvagnen. Den är utrustad med reflekterande rör och en lampa med flera olika ljusinställningar, så att du blir sedd av bilar och andra trafikanter även i det svenska grå vädret och de mörka morgon- och kvällstimmarna. Om du är en miljömedveten konsument är en barnvagn från Emmaljunga ett bra val. Varumärket tillverkar sina produkter i en fossilfri fabrik som är miljöcertifierad.

Produktdetaljer:

 • Material: 100 % polyester (Eco-Tex).
 • Mått, ihopfälld, utan hjul: L: 102 x B:65 x H:38 cm
 • Liggyta: L 97 x B 37 cm.
 • Vikt: 12 kg
 • Svängbara framhjul: Nej
 • Justerbart styre: Ja
 • Tillverkad av lättviktsmaterial, är mycket kompakt och lätt att fälla ihop.
 • Har ett avtagbart och tvättbart foder i både bärsängen och barnvagnen.
 • Dragkedja i fodret framtill för enkel och snabb åtkomst till barnet
 • Utrustad med reflekterande rör och ljus med olika ljusinställningar för ökad säkerhet.

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy – En utmärkt klassisk barnvagn

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy

Big Star Supreme-vagnen har varit svenskarnas favorit av Emmaljunga-vagnarna i ett helt decennium. Denna nya Big Star Supreme från Emmaljunga är en del av varumärkets helt nya 2021-kollektion. Om du vill ha en modern men ändå klassisk barnvagn som ger komfort och körglädje för både dig och ditt barn är det här rätt vagn för dig.

Varför du ska välja Big Star Supreme Outdoor Navy från Emmaljunga

När du köper denna Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor barnvagn får du garanterat en modell som har varit älskad och föredragen av många svenskar i flera år. Den helt nya modellen har ännu fler funktioner, mer komfort och ett modernt utseende som gör den attraktiv för många familjer. Barnvagnen är snygg, modern och lätt att använda.

När du köper denna Big Star Supreme utomhusvagn från Emmaljunga får du möjlighet att reglera ventilationen i vagnen med den patenterade ThermoBase-basen, som har isolerande och värmereglerande egenskaper för både kallt eller varmt väder. Detta är särskilt praktiskt i det ombytliga svenska vädret. Den har också en extra lång liggyta på hela 98 cm, så ditt barn har möjlighet att växa, vilket innebär att du kan använda vagnen i flera år.

Den här vagnen från Emmaljunga är utrustad med en steglös bärkorg, ett myggnät och ett solskydd samt ett avtagbart och tvättbart foder. Den är också utrustad med en vaggfunktion och en pedalbroms, som båda ökar användarvänligheten, säkerheten och komforten för både dig och ditt barn. Det väder- och smutsavvisande tyget med UV50+ solskydd gör att Big Star Supreme Outdoor-vagnen kan användas i alla väder.

Produktdetaljer:

 • Material: väderbeständigt och smutsavvisande tyg med UV50+.
 • Mått vikta:
 • Längd: 98 cm
 • Vikt: 17,5 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styr: Ja
 • Utrustad med vaggfunktion
 • Möjlighet att reglera ventilationen i vagnen
 • Utrustad med patenterat ThermoBase-botten med isolerande egenskaper
 • Väderbeständigt och smutsavvisande tyg med UV50+ solskydd

NXT90B Lounge Grey från Emmaljunga – Den bästa miljövänliga barnvagnen

NXT90B Lounge Grey från Emmaljunga

Den här Lounge Grey NXT90B-vagnen från Emmaljunga är det perfekta valet för miljömedvetna föräldrar. Barnvagnen är utrustad med punkteringsfria hjul som är 100 % återvinningsbara och med en aluminiumram med låg kolhalt och justerbar fjädring. Du får en robust barnvagn som ger bra åkkomfort för både barn och föräldrar.

Varför välja en NXT90B – Lounge Grey från Emmaljunga

Emmaljunga är ett varumärke som bryr sig om miljö och hållbarhet. Fabriken där barnvagnarna tillverkas är miljöcertifierad och företaget har inrättat ett eget återvinningssystem. En Emmaljunga NXT90B Lounge Grey barnvagn är ett miljövänligt val som inte kompromissar med funktionalitet och kvalitet. Barnvagnen är utrustad med 100 % återvinningsbara hjul som dessutom är punkteringsfria.

ThermoBase-underlaget är fördelaktigt under alla tider på året eftersom det reglerar och anpassar sig till både kallt och varmt väder. Detta är särskilt lugnande för föräldrarna, eftersom denna reglering bidrar till att säkerställa att barnet varken är för kallt eller för varmt. Barnvagnens utsida är också utformad för att klara av olika väderförhållanden. Det är ett smutsavvisande material med ett UV-skydd på UV50+ mot solens strålar, och vagnen är också utrustad med ett solskydd och ett insektnät.

Barnvagnens handtag kan justeras för att passa alla, och ramen har justerbar fjädring så att åkkomforten alltid kan optimeras för både dig och ditt barn. Dessutom kan ramen enkelt fällas ihop för förvaring eller transport. Barnvagnens längd är hela 98 cm, så ditt barn kan lätt växa i den här vagnen och förlänga tiden du kan använda vagnen.

Produktdetaljer:

 • Material: ram i aluminium med låg koldioxidhalt
 • Mått vikta: L 84 / B 47 / H 18 cm
 • Mått i liggande läge: L 98 / B 38 / H 23 cm
 • Vikt: 17,6 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styre: Ja, 92 -116 cm
 • Ålder: Från nyfödd till 3 år
 • Utrustad med punkteringsfria ecco® solight-hjul som är 100 % återvinningsbara.
 • Har en patenterad ThermoBase-botten som är fördelaktig på både varma och kalla dagar.
 • Den justerbara fjädringen i ramen ger komfort för både dig och ditt barn.
 • Kan lätt fällas ihop för enkel förvaring och transport

Prime barnvagn med servostyrning från Scandia – Den bästa billiga barnvagnen

Prime barnvagn med servostyrning från Scandia

Vill du ha en budgetvänlig barnvagn där du inte behöver kompromissa med komfort, funktionalitet eller kvalitet? Då är en Prime Stroller med servostyrning från Scandia det perfekta valet för dig. Den här barnvagnen från Scandia är utrustad med en multifunktionell exteriör och interiör som ger körglädje för både dig och ditt barn.

Varför du ska välja en Prime Stroller med servostyrning från Scandia
Det kan vara dyrt att gå ut och leta efter den rätta utrustningen när barnet kommer. Därför kan det vara viktigt att hitta utrustning av god kvalitet till ett budgetvänligt pris, så att du har råd med allt annat du behöver för ditt barn. Om du väljer en Prime barnvagn med servostyrning från Scandia är du garanterad god kvalitet, hög funktionalitet och komfort till ett förmånligt pris som ger utrymme i budgeten för alla andra nödvändigheter.

Barnvagnen Prime från Scandia är utrustad med ett mjukt skal som har både ett avtagbart solskydd och ett ventilationsfönster, så att ditt barn alltid kan få in frisk luft. Yttertyget är smuts- och vattenavvisande för olika väderförhållanden. På barnvagnens skal finns en förvaringsficka och under den finns en rymlig och praktisk varukorg.

Barnvagnens hjul är punkteringsfria, fälgarna är rostfria och ramen är justerbar. Framhjulen är också svängbara, vilket gör vagnen lätt att hantera och vända. Den fulla ramtäckningen och servostyrningen ger dig bättre ergonomi när du är ute och går med barnvagnen.

Produktdetaljer:

 • Material: ett smuts- och vattenavvisande yttertyg, fälgar av rostfritt stål, konstläder.
 • Vikta mått: 
 • Längd: B 37 x L 97 cm.
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styr: Ja
 • Budgetvänlig barnvagn av hög kvalitet
 • Har ett mjukt skal med avtagbart solskydd och ett ventilationsfönster.
 • Utrustad med en stor och praktisk varukorg, ett justerbart styre och svängbara framhjul.

Fox2 complete black/steel blue-steel blue från Bugaboo – En ultralätt barnvagn idealisk för stadsfamiljen

Fox2 complete black/steel blue-steel blue från Bugaboo

Bor du i staden eller vill du bara ha en barnvagn som är lätt, praktisk och lättmanövrerad? Då är den här Fox2-bilvagnen från Bugaboo gjord för smidig och stabil körning överallt och är det rätta valet för dig och din familj.

Varför du ska välja en Fox2 complete blue från Bugaboo

Den här barnvagnen från Bugaboo är idealisk för den upptagna familjen, familjen i staden eller familjen som är mycket på resande fot. Den ultralätta designen på bara 9 kg gör den till den lättaste barnvagnen i det här testet, och den är lätt att fälla ihop och ta med sig. Detta gör den också idealisk för familjer som behöver ta med sig barnvagnen upp i flervåningshus utan hiss.

Den kompletta Fox2-barnvagnen från Bugaboo är gjord för att vara lättmanövrerad. Med den här barnvagnen kan du ta dig runt varje hörn, även på de mest trafikerade gatorna och i trånga utrymmen. De större hjulen med avancerad fjädring ger en bekväm, stabil och smidig färd för både dig och ditt barn. Dessutom är både den liggande och den sittande delen högre placerad, vilket ger optimal ögonkontakt och närhet mellan förälder och barn.

Den starka ramen, som trots sin lätthet kan bära ett barn på upp till 22 kg, kan fungera som en barnvagn samt som en öppen eller sluten vagn, vilket gör att vagnen kan anpassas till föräldrarnas livsstil och behov. Det är möjligt att fästa väskor eller köpa en ståbräda för småbarn, så att även syskon kan tas med på resan.

Produktdetaljer:

 • Vikt: 9,9 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styr: Ja
 • Maxbelastning: 4 år
 • Ultralätt barnvagn som bara väger 9,9 kg
 • Utformad för att navigera genom hörn, trafikerade gator och trånga utrymmen
 • Större hjul och avancerad fjädring för en jämn och stabil färd för barn och förälder.

Trailz duo barnvagn – svart/svart från Stokke – Den bästa kombivagnen

Trailz duo barnvagn - svart/svart från Stokke

Vill du eller ni som föräldrar ha en multifunktionell barnvagn som kan anpassas till alla tillfällen? Den här kombivagnen från Stokke är det perfekta valet för den aktiva familjen som älskar att vara utomhus. Trailz duo vagn är utformad för alla aktiviteter, oavsett årstid eller terräng.

Varför du ska välja en Trailz-vagn från Stokke

En kombivagn kan vara det perfekta valet för alla aktiva familjer, eftersom anpassningsmöjligheterna kan göra vardagen mycket enklare. Trailz duo-vagnen från Stokke är en extremt multifunktionell kombivagn som kan justeras och anpassas till alla aktiviteter och väderförhållanden. Barnvagnen är utrustad med pneumatiska hjul som ökar körkomforten i ojämn terräng, och den vattentäta varukorgen gör att innehållet är torrt även i vått väder.

Barnvagnssätet och den lutande delen är högt placerade på Stokke barnvagnar för att säkerställa optimal ögonkontakt och närhet mellan förälder och barn. Ett justerbart, ergonomiskt handtag och svängbara, låsbara framhjul ger god manövrerbarhet, vilket gör vagnen lätt att manövrera. Det är möjligt att ställa in Trailz duo-vagnen på 3 inställningar för bakåtvändning: sovande, vilande och aktiv, plus 2 inställningar för framåtvändning för: Sömn och aktivitet. Dessutom kan barnvagnen användas som en del av resesystemet för alla Stokke-bilbarnstolar utan att en adapter behövs.

För att ditt barn ska känna sig bekväm är vagnen utrustad med god ventilation i botten, en andningsbar madrass av soronafibrer och ett mjukt innerfoder. Ett förlängt skal och en avtagbar vindruta ger optimalt skydd mot väder och vind. En Trailz-barnvagn från Stokke kan enkelt och enkelt fällas ihop med sätet eller lyften, så att barnvagnen lätt kan transporteras och förvaras. 

Produktdetaljer:

 • Material: vattenavvisande tyg med UPF 50+ solskydd
 • Hopfälld ram med sits: L 95 x H 50 x B 63 cm
 • Hopfälld ram med bärväska: L 104,5 x H 60 x B 62 cm
 • Ramvikt i kg: 9,8 / 21,7
 • Stolens vikt i kg: 3,8 / 8,4
 • Bärande lyftvikt i kg: 4,8 / 10,6
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styr:
 • Maxbelastning: 10 / 23 kg
 • Byggd för alla aktiviteter, utrustad med terrängpneumatiska hjul och vattentät shoppingkorg.
 • Kan enkelt användas med en liggdel, en barnvagnssits eller en bilbarnstol
 • Utrustad med 3 inställningar för bakåtvändning och 2 inställningar för framåtvändning.
 • Kan användas som en del av ett resesystem med alla Stokke bilbarnstolar utan adapter.

Naturkind Vita Koala XL – Sveriges första ekologiska barnvagn

Naturkind Vita Koala XL

Naturkind Baby Carrier Vita Koala XL är Sveriges första ekologiska babybärare. Den är tillverkad av ekologiska material som kommer från kontrollerad ekologisk odling och har en enkel, skandinavisk design.

Varför du ska välja Naturkind Vita Koala XL

Denna Vita Koala XL-modell från Naturkind är en elegant och klassisk barnvagn som är fri från onödiga kemikalier och tillverkad av ekologiska material, vilket varken äventyrar kvaliteten eller ditt barns hälsa. Dessutom skonar du naturen genom att välja den här modellen, som är den första ekologiska barnvagnen i Sverige.

Du kommer att kunna använda den här vagnen under det första året av ditt barns liv utan problem, eftersom det finns gott om utrymme för ditt barn att växa med en sovkapacitet på 98 cm. Det medföljande ryggstödet kan justeras i tre lägen för när ditt barn är lite äldre och kan sitta upp i vagnen. Dessutom kan barnvagnen vändas om vid behov. För hälsa och komfort är madrassen gjord av kokosnöt, fyllningen är 100 % ekologisk ull och det finns ett integrerat insektnät i skalet. Det finns också spiralfjädring vid varje hjul, så körkomforten är förstklassig oavsett terräng.

Det finns tre olika hjultyper att välja mellan, så att du kan få rätt hjul för dina behov och den terräng du ska ta dig fram i. Även om modellen heter Vita Koala XL är det inga problem att förvara eller transportera vagnen eftersom både ramen och vagnen kan fällas ihop helt och hållet.

Produktdetaljer:

 • Material: ekologiskt bomullstyg, träunderlag, kokosmadrass, 100 % ekologisk ull.
 • Mått vikta: L: 74 cm B: 59 cm H: 26
 • Längd: 98 cm
 • Vikt: 15,3 kg
 • Svängbara framhjul: 
 • Justerbart styr: Ja, från 72 till 112 cm
 • Ekologisk barnvagn med material från kontrollerad ekologisk odling (GOTS)
 • XL-sovlängd på 98 cm – så att ditt barn har utrymme att växa
 • Välj mellan 3 hjultyper och få rätt hjul för dina behov.
 • Både ram och bärväska kan fällas ihop helt och hållet

Naturkind barnvagn LUX Penguin – Den bästa ekologiska barnvagnen

Naturkind barnvagn LUX Penguin

När du köper denna Naturkind LUX Penguin Stroller får du en ekologisk och kompakt barnvagn för de första färderna i ditt barns liv. När ditt barn blir äldre kan du lägga till en barnvagnsdel, eller så kan du köpa den som en duo-vagn från början. Den kan snabbt och enkelt fällas ihop och tas med dig.

Varför du ska välja en Naturkind Pram LUX Penguin

Naturkind LUX Penguin-vagnen är en liten och smidig vagn som är perfekt för ditt barns första tid i världen. Det är också möjligt att köpa vagnen som en duovagn från början, eller så kan du köpa barnvagnsdelen när barnet är äldre. När du köper en barnvagn från Naturkind är du garanterad en ekologisk barnvagn som är tillverkad av ekologiska material och fri från onödiga kemikalier. Det ger dig trygghet, välbefinnande och säkerställer ditt barns hälsa.

Eftersom barnvagnen är så kompakt både som ut- och ihopfälld är den idealisk för en familj i staden eller en familj som ofta är på resande fot med kollektivtrafik eller bil. Den är också lätt att förvara och har ett mindre fotavtryck än andra större barnvagnar. Det finns en stor korg för viktiga saker, och madrassen och fyllningen är gjorda av kokosnöt respektive 100 % ekologisk ull, så du kan vara säker på att ditt barn är säkert och bekvämt. Det integrerade insektnätet håller insekterna borta när ditt barn sitter i vagnen.

Om du vill att barnvagnen ska vara extra lätt kan du välja lättviktshjul och annars kan du välja punkteringsfria komforthjul. Bakhjulen har justerbar fjädring för antingen hård eller mjuk terräng, och båda framhjulen har stötdämpning. Det ökar komforten oavsett var du åker. Framhjulen är också svängbara för enkel manövrering.

Produktdetaljer:

 • Material: ekologiskt bomullstyg, träunderlag, kokosmadrass, 100 % ekologisk ull.
 • Mått i hopvikt skick: 79 x 64 x 37
 • Längd: 78 cm
 • Vikt: 13,9 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styre: Ja, från 69 cm till 112 cm
 • Ekologisk barnvagn med material från kontrollerad ekologisk odling (GOTS)
 • Kompakt för enkel och bekväm förvaring och transport
 • Justerbar fjädring på bakhjulen och stötdämpning på framhjulen.

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga – Den miljövänliga barnvagnen

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga

Om du vill göra ett miljövänligt val och dessutom vill ha en multifunktionell barnvagn kan du investera i den här duo-vagnen från Emmaljunga. Barnvagnen är utrustad med den patenterade ThermoBase-basen som garanterar rymlighet, kvalitet och komfort för både dig och ditt barn.

Varför du ska välja en Edge Duo – Outdoor Black Emmaljunga

Emmaljunga är ett varumärke som passar en hållbar livsstil och som fokuserar på att producera grönare. När du köper en Emmaljunga barnvagn får du därför en barnvagn som tillverkas i en fossilfri fabrik med miljöcertifiering. Detta gäller förstås även denna Edge Duo Outdoor-modell, som liksom andra Emmaljunga-vagnar har den patenterade ThermoBase-basen, som är fördelaktig i både kallt och varmt väder. Med det skiftande vädret här i Sverige är det trevligt och bekvämt att ha en barnvagn som är bra oavsett årstid eller väderförhållanden.

Förutom att ditt barn alltid har rätt temperatur kan du också vara säker på att ditt barn ligger bekvämt, eftersom fokus ligger på hög komfort för ditt barn. Edge Duo Outdoor-vagnen från Emmaljunga är också utrustad med en gungfunktion, så att du enkelt kan vagga ditt barn till sömns. Lufthjul för utomhusbruk, svängbara framhjul och justerbart styre säkerställer dessutom manövrerbarhet och hög körkomfort för både dig och ditt barn på promenader.

När ditt barn har vuxit lite och är äldre kan du börja använda barnvagnsdelen också. Det finns både ett solskydd och ett insektnät, så att ditt barn inte får solen eller flygande insekter i ögonen.

Produktdetaljer:

 • Material: Duo S Outdoor Air frame
 • Mått vikta: L 88 / B 56 / H 38 cm
 • Barnvagnssäte (insida): L 90 / B 34 cm
 • Barnvagnslåda (inuti): L 79 / B 36 / H 22 cm
 • Ram inklusive hjul: 11,1 kg
 • Barnvagnssäte: 6,1 kg
 • Barnvagnslåda: 5,6 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styre: Ja, från 60 – 110,5 cm
 • Utrustad med den patenterade ThermoBase-basen – fördelaktigt på både varma och kalla dagar.
 • Kan användas som barnvagn och vagn
 • Utrustad med vaggfunktion

BabyTrold Stroller Star New Melange – Den klassiska barnvagnssatsen

BabyTrold Stroller Star New Melange

En klassisk barnvagn med både bärkorg och skötväska är ett kit som alla familjer kan använda. Om du vill ha en klassisk barnvagn av hög kvalitet till ett förmånligt pris är denna barnvagn från BabyTrold ett bra erbjudande. Med svängbara hjul och ventilationshål i botten av barnvagnskroppen är den både lätt att manövrera och ger stor komfort för din lilla.

Varför du ska välja en barnvagn från BabyTrold – Star – New Melange

Barnvagnen BabyTrold Star är en klassisk barnvagn av god dansk kvalitet. Barnvagnen är det ultimata startpaketet, eftersom den levereras med både en skötväska och en bärväska. Särskilt under de första månaderna efter att barnet har fötts, är skötväskan ett måste att ha med sig, eftersom du måste bära med dig en massa saker på varje resa. Väskan har en avtagbar skötbordslåda så att du kan byta ditt barn snabbt och enkelt, även när du är på språng eller hemma hos en vän.

Det finns ventilationshål inbyggda i barnvagnskroppen och en dragkedja i bilbarnstolen för att se till att barnet får frisk luft, särskilt under varma sommardagar. Detta ökar barnets komfort, eftersom du alltid kan reglera temperaturen i vagnen. Det finns också en liten ficka för babylarmet i bärstolen, så att det har en fast plats och inte skramlar runt i barnvagnen.

Den här BabyTrold-vagnen har en extra lång liggyta på 97 cm, så att ditt barn kan ligga ner, sträcka ut sig och växa. Det finns ett inbyggt ryggstöd som kan användas när barnet blir äldre. Trots det långa sovutrymmet är det inga problem att bära barnvagnen eftersom både ramen och barnvagnslådan kan fällas ihop helt och hållet för att ta upp ett minimum av utrymme.

Produktdetaljer:

 • Material:Textil, handtag i mjukt syntetiskt läder.
 • Mått vikta: H 97 x B 63 x L 31
 • Liggyta: L 97 x B 40 cm.
 • Vikt: 16 kg
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styre: Ja, från 85-112 cm
 • Skötväska ingår för att matcha barnvagnen
 • Ventilationshål i botten och dragkedja i bärstolen
 • Ram och bärväska kan fällas ihop helt och hållet

NXT Twin Stroller Lounge Grey från Emmaljunga – Den bästa barnvagnen för syskon

NXT Twin Stroller Lounge Grey från Emmaljunga

Om du är en familj med ett par syskon som är nära varandra i ålder är det perfekt att köpa en syskonvagn. På så sätt kan föräldrarna hålla koll på båda barnen samtidigt, och barnen kan underhålla varandra och känna sig trygga i varandras närvaro.

Varför välja en Emmaljunga NXT Twin Sibling Barnvagn?

En NXT Twin Sibling Stroller från Emmaljunga är det perfekta valet för en familj med ett par syskon i nästan samma ålder eller med några års mellanrum. Barnvagnen är tillverkad med en 2in1 ligg- och sittdel med gott om plats för ett barn från födsel till 4 år eller 22 kg, samt en ERGO-stol för ett barn från 6 månader till 4 år. Barnvagnen är därför perfekt för en familj som är på väg att få barn nummer två, vilket gör den praktisk för många familjer eftersom du enkelt kan hålla koll på båda barnen samtidigt.

Det kan snabbt bli tungt med två barn i en barnvagn, men detta har naturligtvis tagits med i konstruktionen av Emmaljunga NXT Twin syskonvagn. Styret är faktiskt fäst vid barnvagnens bakaxel med magnesiumdetaljer, vilket ökar lyftkraften så att den kan styras med mindre ansträngning. Detta ger också en bra körkänsla, och med bra fjädring och stora svängbara hjul är det lätt att manövrera vagnen.

NXT Twin-vagnen från Emmaljunga är utrustad med ett justerbart styre och punkteringsfria Solight Ecco-hjul som kan användas i olika typer av terräng.

Produktdetaljer:

 • Material: ram med aluminiumdetaljer, ram i anodiserad skandinavisk aluminium.
 • Mått vikta: L 89 / B 79 / H 45 cm
 • Ramens vikt: 16 kg
 • Vikt för 2in1-sitsen och sätesdelen: 4,6 kg
 • Mått 2i1 liggdel och sittdel (invändigt): L 76 / B 34 / H 21 cm
 • Mått 2i1 liggdel och sittdel (utvändigt): L 81 / B 38 / H 34 cm
 • Svängbara framhjul:
 • Justerbart styre: Ja, från 98 till 114 cm
 • Platser för tvillingar eller syskon i olika åldrar.
 • Utrustad med 2in1-läges- och sittdelar och ett ERGO-säte.
 • Handtaget är fäst vid bakaxeln för lyftkraft och användarvänlighet.

Donkey² Mono complete Blue – Blå melange från Bugaboo – Kombivagnen som kan växa med familjen

bugaboo-donkey-2-mono-complete-stroller-black-blue-melange-sky-blue-1

Barnvagnen Donkey2 kan anpassas för att passa många familjer. Det kan vara för dig som alltid handlar till fots eller för dig som alltid bär på mycket utrustning. Om du redan har ett andra barn i åtanke när du får ditt första barn kan du investera i just den här vagnen, eftersom den kan växa med din familj genom enkla tilläggsköp.

Varför du ska välja en Donkey² Mono från Bugaboo

Den här Bugaboo-modellen är idealisk för föräldrar som alltid har ont om plats, eller för föräldrar som redan har ett andra barn i åtanke när det första barnet kommer. Combivagnen kan fungera som både barnvagn och vagn, och den har en extra korg bredvid sätet, så att du alltid har plats för extra utrustning utöver det som finns i korgen under liggdelen och sätet.

Om du redan har ett andra barn i åtanke när det första föds kan du investera i Donkey2 Mono från Bugaboo, som kan växa med familjen och omvandlas till en duo eller tvillingvagn. Om du vet att du är redo för barn nummer två kan du både spara pengar och göra vardagen enklare för dig själv i framtiden, eftersom det blir möjligt att hålla reda på båda barnen samtidigt när familjen växer.

Barnvagnen Donkey2 Mono från Bugaboo har en lätt aluminiumram, vilket gör vagnen lättare än många andra barnvagnar, och aluminium är också slitstarkt, vilket innebär att vagnen har en lång livslängd.

Produktdetaljer:

 • Material: Lätt aluminiumram med handtag i läderlook
 • Mått vikta: L: 91 x B: 60 x H: 24 cm
 • Vikt: 13
 • Svängbara framhjul: Ja
 • Justerbart styre: Ja
 • En kombivagn med bra utrymme med en extra korg bredvid sätet.
 • Donkey2 Mono kan omvandlas till en Donkey2 Duo eller Twin genom att lägga till ett säte eller en hiss.
 • Lätt aluminiumram för lätthet och hållbarhet

Typer av barnvagnar på marknaden

Det finns otaliga barnvagnar med olika funktioner. Det finns flera olika typer och en mängd olika modeller att välja mellan. Det kan vara svårt att ta reda på vilka egenskaper och funktioner du som förälder bör fokusera på när du köper en barnvagn. Nedan kan du läsa om de olika typerna av barnvagnar som finns, så att du kan ta reda på vilken typ som passar bäst för dina behov.

Klassiska barnvagnar

En klassisk barnvagn är ganska enkel, med fyra hjul, en ram och en bärväska med spjälsäng. Klassiska barnvagnar är allt oftare utrustade med olika funktioner och de flesta av dem kan enkelt fällas ihop och transporteras. Klassiska barnvagnar är enkla och lätta att använda och passar in i de flesta hem. Om du inte behöver mycket extrautrustning eller kombifunktioner är en klassisk barnvagn det perfekta valet.

Kombivagnar

Som namnet antyder är en kombivagn en multifunktionell barnvagn. En kombivagn är enklare än vanliga barnvagnar och kan anpassas till alla livsstilar och behov som kan uppstå i vardagen och under de första åren av barnets liv. Med en kombivagn behöver du inte ha flera vagnar, eftersom du ofta enkelt och snabbt kan byta mellan vagn- och barnvagnsdelarna. Kombivagnar är ofta mindre än vanliga barnvagnar och är idealiska för den upptagna familjen på resande fot eller för en stadsfamilj som bor i en lägenhet. De är också lättare att få plats i bagageutrymmet i mindre bilar, men å andra sidan är sovutrymmet vanligtvis mindre än vanligt.

Sittvagnar

Till skillnad från en barnvagn, som ibland kan kännas klumpig och ta mer plats, är en sittvagn ett mer praktiskt val när du är på språng. De brukar vara lättare och mer bekväma att bära. De flesta sittvagnar har rörliga hjul, vilket gör dem lätta att manövrera. En sittvagn kan vara användbar i många år, eftersom småbarn också kan bli trötta på benen på utflykter och behöver vila eller sova. Det kan därför vara en bra idé att leta efter en sittvagn med stor kapacitet, så att du inte behöver investera i en ny när ditt barn växer.

Joggers för löpning

Running jogger barnvagnar är en perfekt barnvagn för den aktiva familjen som ofta är på språng och gillar att motionera. Med en jogger kan du slå två flugor i en smäll. Du kan passa in träning under en hektisk dag, när det kan vara svårt att hinna med ett besök på gymmet. Samtidigt får du kvalitetstid med ditt barn när ni är ute på en rask promenad. Det finns flera olika modeller, varav vissa är lämpliga för storstaden och andra för tuffare terräng.

Syskonvagnar

Om du har tvillingar eller barn som är nära i åldern kan en syskonvagn vara det perfekta valet för dig. Med en barnvagn för båda barnen har du som förälder en bättre överblick över båda barnen tillsammans. Den ger dig också större flexibilitet. Barnen kan både underhålla varandra och finna tröst i att vara i varandras närvaro. Dessutom kan det ena barnet lätt ligga ner och sova medan det andra sitter och tittar på, eftersom en syskonvagn kan anpassas till barnens individuella behov.

Hur man hittar den bästa barnvagnen

För att hitta rätt barnvagn för dig som förälder, för er som familj och för ditt barn är det viktigt att tänka på vilka behov barnvagnen ska uppfylla. I avsnittet ovan kan du läsa mer om de olika typerna av barnvagnar som finns på marknaden, och i avsnittet nedan kan du få lite vägledning om vad du bör tänka på för att hitta rätt barnvagn just för dig.

Måste barnvagnen vara lämplig för alla årstider och väderförhållanden? De flesta vill ha en barnvagn som kan användas under alla årstider och väderförhållanden som vi hari Sverige. Vädret här är mycket omväxlande, och det kan vara både mycket varma dagar och dagar med bitande kyla. Dessutom öppnar sig ofta himlen och ger mycket regn, så det kan vara en stor fördel att se till att den barnvagn du letar efter klarar av de svenska växlande väderförhållandena, så att du kan använda vagnen oavsett årstid. Detta gäller både för den ena och den andra. Detta gäller både utvändigt och invändigt, så att barnet alltid hålls torrt, men också för att du ska kunna reglera temperaturen och se till att ditt barn varken har det för varmt eller för kallt.

Bor du i en stad eller i en mindre stad? Det kan vara stor skillnad i behov mellan att bo i en storstad, en liten stad med vägar eller en liten stad på landsbygden. Om du bor i staden kan en lättmanövrerad barnvagn vara viktig för små trottoarer, trafikerade gator och skarpa hörn. Om du bor i en stad bor du oftast i en lägenhet och måste kanske bära barnvagnen upp och ner för trapporna för att förvara den i lägenheten. I det här fallet kan en kompakt och lätt barnvagn som är lätt att fälla ihop vara en stor fördel. Men om du bor i ett hus i en mindre stad med många stigar kanske en kompakt och lätt barnvagn inte är nödvändig. Om ni är en familj som reser mycket kan detta dock vara praktiskt om barnvagnen ofta används för transport.

Vilken typ av terräng ger du dig ut i? Terrängen kan vara föränderlig, både i staden och på landsbygden. Om du ofta går ut i ojämn terräng är det en stor fördel att välja en barnvagn med hjul som är utformade för detta och eventuellt med fjädring, så att du alltid kan garantera en bekväm färd för både dig och ditt barn.

Har ni stor längdkillnad som föräldrar? Vissa par är nästan lika långa, men om ni har en liten skillnad i längd kan det vara absolut nödvändigt att skaffa en barnvagn där styret kan justeras så att ingen av föräldrarna får problem med rygg, nacke eller axlar när de kör med barnvagnen. Det är oundvikligt med otaliga resor under barnets första år, och det är viktigt att färden är bekväm för både förälder och barn.

Kommer barnvagnen att transporteras ofta med kollektivtrafik eller bil? Om ni är en familj som ofta reser med kollektivtrafik eller bil är det perfekt att hitta en barnvagn som är lätt att bära och anpassad till det transportsätt som ni oftast använder. Om du använder kollektivtrafik ofta är en kompakt och lätt barnvagn som enkelt och snabbt kan placeras i olika transportmedel idealisk. Om du däremot har en bil har du lite mer att välja mellan. En lätt och kompakt barnvagn är förstås bra, men det är inte alltid nödvändigt, så länge barnvagnen kan fällas ihop på ett enkelt sätt så att den tar ett minimum av plats. Naturligtvis måste du tänka på bilens storlek, så du kan inte köpa en bil som inte får plats i bagageutrymmet.

Måste vagnen kunna göra många olika saker? För vissa familjer är det viktigt att köpa en multifunktionell barnvagn för att den ska passa in i vardagen. Om du har en aktiv familj, en familj på resande fot eller en familj som inte vill investera i två barnvagnar, en barnvagn och en sittvagn, är en kombivagn det perfekta valet. Det finns också barnvagnar med många olika funktioner, och det är viktigt att tänka på din vardag och din familjs behov när du köper en ny barnvagn. En barnvagn ska vara användbar och inte något som försvårar vardagen.

Hur länge kommer du att använda barnvagnen? Barnvagnar finns i olika storlekar. Vissa är kompakta och tillverkade av lättviktsmaterial så att de lätt kan förvaras och bäras, andra har ganska klassiska mått och vissa är tillverkade med extra lång sovkapacitet. Mindre barnvagnar tenderar att ha en mindre sovplats och det kan vara värt att tänka på hur länge du vill använda just den barnvagn du investerar i. Om du vill kunna använda samma barnvagn i flera år bör du välja en som är minst 80 cm lång. Ofta kan mindre barnvagnar också användas som barnvagnskombinationer, vilket förlänger den tid som ni kan använda dem som familj. Lastkapaciteten för olika barnvagnar varierar också, så det är alltid bra att kontrollera detta när du väljer din nya barnvagn.

Annan användbar information i detta barnvagnstest

Att köpa en barnvagn är en stor grej, och det är ofta en produkt som du spenderar mycket tid på att läsa om innan du hittar rätt. Det ligger därför i de flesta människors intresse att se till att deras nya barnvagn är väl underhållen för att förlänga dess livslängd, och det kan också vara frestande att försöka hitta en något billigare barnvagn. I det här avsnittet hittar du vägledning om hur du bäst underhåller din barnvagn och hur du hittar det bästa erbjudandet för barnvagnen.

Guide till underhåll av barnvagnar

När du har investerat mycket pengar i en ny barnvagn är det bra att tänka på att lägga lite tid och energi på underhåll så att du kan njuta av vagnen så länge som möjligt. Nedan kan du läsa om de 6 tips som vi rekommenderar för bästa möjliga underhåll av din barnvagn.

Vädra barnvagnen väl

Även om spädbarn inte svettas kan det lätt bildas fukt och kondens om du sätter ditt varmt insvepta barn i en kall barnvagn. Vädra alltid barnvagnen ordentligt och ta bort madrassen för att undvika mögel i värsta fall. Förvara barnvagnen inomhus när den inte används. Detta skyddar vagnen från väder och vind och att hålla den i rumstemperatur minskar kondens när barnet placeras i vagnen.

Tvätta de tvättbara materialen

De flesta tyger i barnvagnar kan tas bort och tvättas i tvättmaskinen. Barn tillbringar ofta många timmar i barnvagnen, så det är viktigt att komma ihåg att tvätta tvättbara tyger regelbundet. Föremål som inte kan tas bort och tvättas ska torkas av med en fuktig trasa.

Kom ihåg att tvätta ramen

Barnvagnen står ofta utomhus i alla slags väder, så precis som med textilier är det viktigt att ramarna tvättas regelbundet. Kom också ihåg att smörja ramen då och då för att undvika rostfläckar.

Kom ihåg att tvätta hjulen

Hjulen är mest utsatta för smuts när du är ute med barnvagnen. Särskilt under de kallare månaderna, när barnvagnen utsätts för regn, lera, slask, snö, vägsalt och slask. Tvätta hjulen med tvålvatten och kom ihåg att torka dem ordentligt efter tvätt. Om du har din barnvagn inomhus är det särskilt viktigt att göra detta ofta för att förhindra att hjulen drar med sig för mycket smuts och skräp inomhus.

Skydda din barnvagn från vädret

Ovanstående punkter beskriver mycket väl hur mycket barnvagnen kommer att utsättas för under de många färder som den kommer att göra. Det finns mycket du kan göra för att skydda din barnvagn från sol och väder för att minska slitaget. Under soliga perioder är det en bra idé att placera vagnen i skuggan, även när den inte används. Detta skyddar det från solens strålar och förhindrar att tyget och dess färg bleknar. Även om de flesta barnvagnar är vattentäta eller har vattenavvisande tyg är det en bra idé att använda ett regnskydd så att varken barnvagnen eller barnet blir blött när ni är ute i regnet. Du bör också alltid torka av barnvagnen efter att du har varit ute i regn, för att minska fukt i tygerna och rost på ramen.

Undvik att fylla barnvagnen för mycket

Undvik att fylla barnvagnen med för mycket saker och för mycket vikt, både för säkerheten och för barnvagnen livslängd. Om barnet har vuxit ur vagnen när det gäller vikt är det också viktigt att byta till en vagn som kan bära mer, så att säkerheten bibehålls och vagnen inte går sönder.

7 tips för när ditt barn sover utomhus

En barnvagn används oftast för promenader och för att sova under dagen utomhus. När du låter ditt barn sova utomhus är det bra att se till att alla förhållanden är i ordning, så att barnet inte fryser, blir för varmt eller irriteras av insekter. Läs mer och bli smartare med de här 7 tipsen för att sova utomhus.

Så tidigt kan ditt barn sova utomhus. Ett barn kan sova utomhus från cirka 6 veckors ålder. Det är alltid en bra idé att fråga vid de första hälsokontrollerna för att se till att ditt barn är redo att sova utomhus. Barn under 12 månader behöver extra uppmärksamhet, eftersom ett mycket litet barn inte tål lika mycket kyla som ett något äldre barn.

Låt ditt barn bara sova utomhus när det är friskt. Om ditt barn är förkylt, föddes för tidigt eller har en kronisk sjukdom bör du inte lägga det utomhus för att sova. Prata alltid med din läkare om du har några tvivel så att en tupplur utomhus inte slutar med att barnet blir sjukt.

Håll sovtiderna utomhus till högst 2 timmar åt gången. I normalt svenskat vår- och höstväder bör man inte ta längre än 2 timmars tupplurar utomhus. Om det är kallare, förkorta naturligtvis tiden.

Minus 10 grader är gränsen. Ditt barn kan sova utomhus på vintern, men bör inte sova utomhus om det är mer än minus 10 grader, eftersom det då blir för kallt för barnet.

Skydda mot väder och vind. Placera alltid barnvagnen i skugga, i skydd mot regn och snö så att barnet inte får för varmt, för kallt eller för vått.

Klä ditt barn i rätt kläder. Kom alltid ihåg att klä ditt barn i rätt kläder när du lägger det för att sova. Ett bra sätt att kontrollera detta är att om ditt barns nacke är våt eller svettig är det för varmt och omvänt, om barnets nacke eller bröst är kallt bör det ha mer kläder på sig.

Använd insektnät på sommaren. Särskilt på sommaren finns det många insekter i luften, så det är en bra idé att använda ett insektnät över barnvagnen när ditt barn sover utomhus. På så sätt förhindrar du att ditt barn störs av insekter, men du undviker också det värsta scenariot att bli stucken av ett bi eller en geting.

Hitta ett bra babylarm. När ditt barn sover utomhus är det viktigt att du fortfarande kan bli varnad om ditt barn behöver dig. Därför är det en bra idé att investera i ett bra babyalarm som du enkelt kan bära med dig. Du kan läsa mer om babyalarm och få vägledning om vilket alarm som är rätt för er som familj i vårt test av babyalarm.

Hitta det bästa erbjudandet för babymonitor

Att investera i en barnvagn kan snabbt bli dyrt, särskilt om du har många önskemål och krav på kvalitet och funktioner som barnvagnen ska ha. Det finns barnvagnar i alla prisklasser, och i det här testet av de bästa barnvagnarna på marknaden hittar du både barnvagnar i olika prisklasser.

Det är en bra idé att börja titta på barnvagnar tidigt, både för att leveranstiderna kan vara långa, men också för att du snabbt kan falla för en barnvagn som kanske är lite för dyr, så det kan vara bra att hålla utkik efter om den kommer på rea under en period. Även om det kan vara en dyr behandling är det viktigt att komma ihåg att inte kompromissa för mycket, eftersom barnvagnen ska vara din bästa följeslagare på otaliga promenader och vara en bekväm plats för din nykomling.

Köpa begagnade barnvagnar

Om du redan från början har en mindre budget att hålla dig till och kanske funderar på om en begagnad barnvagn är rätt val finns det flera parametrar att tänka på. Det är viktigt att det är en väl underhållen barnvagn som inte har slitits ut. Du måste också överväga om barnvagnen verkligen kan uppfylla dina behov, så att du inte behöver investera i en ny på lång sikt. Det är också bra att titta på modellens säkerhetsmärkning. Den europeiska säkerhetsstandarden för barnvagnar är DS/EN 1888. Om du köper en äldre modell kanske den dock inte uppfyller de nya säkerhetskraven, så du bör be säljaren om instruktioner för att vara säker på att du köper en bra barnvagn.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken barnvagn är bäst i testet?

I det här barnvagnstestet röstades barnvagnen North Black Melange with Black XD Frame från Odder North fram till den bästa barnvagnen i testet. Just den här modellen röstades fram som testvinnare eftersom den har hög användarvänlighet och många fantastiska funktioner som många familjer är nöjda med.

Vad ska vi prioritera när vi väljer barnvagn?

Det är viktigt att prioritera familjens behov i vardagen. Detta innebär att du måste tänka på vad som passar bäst för din livssituation och den terräng du vill ta dig ut i. Det är viktigt att din nya barnvagn blir ett användbart komplement i din vardag.

Är det värt att spendera mycket pengar på en barnvagn?

Ibland går pris, kvalitet och funktioner hand i hand, och för många typer och modeller av barnvagnar är det precis så. Det är viktigt att fokusera på behoven och komma ihåg att du kommer att använda vagnen otaliga gånger innan du börjar kompromissa för att få rätt pris.