Bänkdiskmaskin Test (2022) → De 4 bästa modellerna just nu

1
Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin

Denna bänkdiskmaskin från Electrolux är både fin att titta på, har flera program att välja mellan och har en bra torkförmåga och energimärkning. Sammantaget är Electrolux ESF2400W Bänkdiskmaskin en maskin med bra funktioner som passar de flesta, som dessutom kommer att få plats i de flesta hem. Detta visas bland annat av att den har fått toppbetyg hos Råd & Rön. Det borde därför inte komma som någon överraskning att vi kan modellen har utsetts…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin 3.609 kr. RDEButik
Bosch SKS62E38EU Bänkdiskmaskin 5.789 kr. Byggmax
Bosch SKS50E42EU Bänkdiskmaskin 4.599 kr. Byggmax
Fisher & Paykel DishDrawer Single DD60SCHX9 Diskmaskin##

I detta test av bänkdiskmaskiner kan du läsa om de 4 bästa modellerna. Testets utvalda bänkdiskmaskiner skiljer sig åt på olika sätt, alla med sina egna fördelar som gör dem bäst i test, men alla har olika diskprogram, bra torkförmåga och funktionella egenskaper. Vi har utsett Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin till testvinnare, men läs mer om testets andra modeller för att hitta den perfekta diskmaskinen för dig.

Efter att ha granskat de bänkdiskmaskiner på marknaden som är bäst i test kan du läsa om skillnaden mellan en vanlig diskmaskin och en bänkdiskmaskin, hur du installerar din bänkdiskmaskin och hur du hittar det bästa erbjudandet på din nya modell. Så läs hela vägen för full koll på och glädje av den bästa bänkdiskmaskinen!

Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin – Bänkdiskmaskin bäst i test

Denna bänkdiskmaskin från Electrolux är både fin att titta på, har flera program att välja mellan och har en bra torkförmåga och energimärkning. Sammantaget är Electrolux ESF2400W Bänkdiskmaskin en maskin med bra funktioner som passar de flesta, som dessutom kommer att få plats i de flesta hem. Detta visas bland annat av att den har fått toppbetyg hos Råd & Rön. Det borde därför inte komma som någon överraskning att vi kan modellen har utsetts till den bänkdiskmaskin som är testets testvinnare.

Därför ska du välja en Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin

Visst vill du väl ha en av marknadens bästa bänkdiskmaskiner så att du i framtiden inte behöver diska för hand? I så fall rekommenderar vi dig att investera i den modell som vi har utsett till bäst i test:  Electrolux ESF2400OW Bänkdiskmaskin. Denna testvinnare har plats för 6 platsinställningar och är utrustad med en avtagbar bestickskorg så att du kan göra plats för många olika föremål. Det spelar ingen roll om du vill diska tallrikar, glas eller bestick – det finns plats för allt i denna Electrolux ESF2400OW. Maskinen kommer således att klara det mesta som du förväntar dig av diskmaskiner i allmänhet, och testvinnare, såsom denna från Electrolux, i synnerhet!

Du har också möjlighet att ställa in denna maskin från Electrolux på 6 olika program, så det kommer alltid att finnas ett program som passar dina behov beroende på vad det är dags att fylla diskmaskinen med. T.ex. kan du ställa in det på ett ECO-program, ett specialprogram för glas som är extra skonsamt eller ett snabbt program om du behöver diska snabbt. Det finns alltså flera bra och praktiska funktioner på denna Electrolux ESF2400W Bänkdiskmaskin. Displayen på denna diskmaskinen från Electrolux är utrustad med en visning av återstående tid så att du alltid kan hålla koll på när maskinen är färdig. Sammantaget är det en maskin med bra funktioner, lika många vanliga diskmaskiner, som passar de flesta, som dessutom kommer att få plats i de flesta hem. Dess höga kvalitet visas bland annat av att den har fått toppbetyg hos Råd & Rön.

Bänkdiskmaskin med optimal säkerhet

Du behöver inte oroa dig för att vatten rinner ut ur diskmaskinen, eftersom Electrolux ESF2400OW är utrustad med en dubbel botten som skyddar den mot vattenläckage vid internt läckage. Dessutom behöver du inte oroa dig för mycket för underhåll av diskmaskinen, eftersom modellen är utrustad med en indikator som visar när det råder brist på salt och diskmedel. Detta gör att den skiljer sig från de diskmaskiner där dessa smarta funktioner inte har tänkts på – här har inget lämnats åt slumpen!

En annan tydlig fördel med att välja denna Electrolux ESF2400OW är att den inte förbrukar för mycket el eller vatten när den används. Den är således energieffektivt och vattenbesparande. Per driftscykel har den en vattenförbrukning på 6,5 liter och använder cirka 174 kWh per år. Modellen har också energimärkning A + och torkkapacitet på A.

Diskmaskinen är också elegant i sitt utseende med en vit front och en enkel display. Av den anledningen passar den perfekt in i det moderna köket, och du förstår nog nu varför detta är en grym bänkdiskmaskin, bäst i test på flera sätt!

Produktdetaljer

 • Höjd: 43,8 cm
 • Djup: 50 cm
 • Bredd: 55 cm
 • Färg: Vit
 • Antal program: 6 st
 • Antal kuvert: 6 st
 • Ljudnivå: 52 dB (A)
 • Torkkapacitet: A
 • Energiklass: A +
Det vi liker:
 • Snygg design som kommer att smälta in i det moderna köket
 • Ekonomisk modell med låg förbrukning av både el och vatten, använder t.ex. cirka 174 kWh per år
 • Välj mellan sex olika program med möjlighet till visning av återstående tid
 • Optimal säkerhetsnivå, eftersom maskinen är skyddad mot vattenläckage

Bosch SKS62E38EU Bänkdiskmaskin – En högteknologisk bänkdiskmaskin

Om du vägrar att kompromissa med maskinens struktur bara för att den måste stå upp på bänken eller bordet kan du på goda grunder investera i en högteknologisk variant i detta test: Bosch SKS62E38EU. Modellen har många inställningsalternativ och funktionella funktioner som säkerställer en anpassad disk varje gång. Bosch SKS62E38EU är en liten bänkdiskmaskin som också har en volymsensor för att spara in på vattenförbrukningen.

Därför du ska välja en Bosch SKS62E38EU Bänkdiskmaskin

Det finns flera fördelar med att investera i denna bänkdiskmaskin, Bosch SKS62E38EU. Så om du vägrar att kompromissa med din kommande modell är det denna variant du bör se till att du får tag i. En av de viktigaste funktionerna i den här modellen från Bosch är att den är utvecklad med volym- och vattensensor, vilket innebär att den själv anpassar mängden vatten per omgång efter innehållet. På så sätt riskerar du inte att överkonsumera vatten. Dessutom har Bosch SKS62E38EU också automatisk anpassning till typen av diskmedel, så att du inte använder onödigt mycket av det.

Förutom ovanstående har modellen från Bosch utvecklats med ActiveWater-teknik, en diskteknik som garanterar glänsande ren disk varje gång. Tekniken fungerar genom att rikta in sig på vattenfördelningen, ha en optimerad filterteknik, en snabb uppvärmning och kraftfull pump, så att alla tjänster rengörs. Totalt finns det plats för 6 kuvert i maskinen och den kan ställas in på sex program. Maskinen kommer i en snygg design av rostfritt stål, så designmässigt kan man tänka sig att denna modell har gått igenom ett antal prövningar av utseende 

Bänkdiskmaskin med många funktioner

Som nämnts är denna bänkdiskmaskin, Bosch SKS62E38EU, utrustad med flera funktioner som gör det ännu enklare att få en skräddarsydd diskning. T.ex. har den en inbyggd timerfunktion som kan ställas in mellan 1 och 24 timmar. Du kan alltså ställa in din maskin på en fördröjd start om du vill ha tjänsten ren tills du kommer hem från jobbet eller har den igång på natten. Maskinen kan enkelt köras på natten, eftersom den är utrustad med en tyst motorteknik och har en ljudnivå på 49 dB (A). 

Bosh har även sett till att denna diskmaskin är utrustad med ett självrensande filtersystem och har en elektronisk indikator för brist på salt och sköljmedel. Dessutom har den ett flexibelt korgsystem och är utrustat med Aquastop, vilket säkerställer att maskinen är skyddad mot vattenskador. Som en extra bonus är modellen användarvänlig i sin konstruktion, eftersom den är enkel att använda. Du styr alla inställningsalternativ via ett vridreglage och kan hålla reda på inställningarna via en digital display. Så alla dessa smarta tekniker gör att Bosch SKS62E38EU helt klart platsar bland de bänkdiskmaskiner som är bäst i test!

Produktdetaljer

 • Höjd: 45 cm
 • Djup: 50 cm
 • Bredd: 55,1 cm
 • Färg: Silver
 • Antal program: 6 st
 • Antal kuvert: 6 st
 • Ljudnivå: 49 dB (A)
 • Torkkapacitet: B
 • Energiklass: A +
Det vi liker:
 • Högteknologisk modell med många konfigurationsalternativ och funktioner
 • Automatisk justering efter typ av diskmedel och mängdanpassad vattenförbrukning
 • Utrustad med ett självrensande filtersystem för mindre underhåll
 • Möjlighet för att fördröja start på upp till 24 timmar

Bosch SKS50E42EU Bänkdiskmaskin – Bra och billig bänkdiskmaskin

Med denna bänkdiskmaskin från Bosch behöver du inte oroa dig för att ha behöva ha sparat i flera år för att ha råd med maskinen, såsom känslan kan vara med andra diskmaskiner. Diskmaskinen säljs till ett billigt och bra pris men är fortfarande en bra modell. Modellen är också både energieffektiv och vatteneffektiv och har utvecklats med 5 program. Dessutom har den fått toppbetyg av såväl Råd & Rön som det danska konsumentrådet Tænk.

Därför ska du välja en Bosch SKS50E42EU Bänkdiskmaskin

Har du inte den största budgeten att köpa en diskmaskin för? Då kan du på goda grunder titta närmare på denna Bosch SKS50E42EU Bänkdiskmaskin. På det sättet kan du vara säker på att du får en bra maskin som är enkel att använda, men som inte heller kostar en förmögenhet. Ja, i själva verket är detta förmodligen en av de billigaste diskmaskinerna på marknaden som fortfarande fungerar riktigt bra och inte heller har en alltför hög energi- eller vattenförbrukning.

Denna modell från Bosch har testats av Råd & Rön och där fått absoluta toppbetyg, och detta gäller även hos det danska konsumentrådet Tænk. Där hyllas modellen för sin torkförmåga, användarvänlighet och självrengöringsfunktion. Den är dessutom snygg och stilren med sin vita, släta utsida vilket gör att den passar in hemma hos de flesta. Det alternativ som är inställt indikeras med LED. Så du kan absolut välja Bosch SKS50E42EU Bänkdiskmaskin om du vill ha den bänkdiskmaskin på marknaden som är bäst i test – i hur det är en billig modell utan att du behöver kompromissa med effektiviteten.

Energi- och vattenbesparande diskmaskin

Om du letar efter en bänkdiskmaskin som inte använder för mycket vatten och energi i de olika diskprogrammen kan du mycket väl prioritera den här modellen. Modellen har en årlig vattenförbrukning i eco-läge på 2240 liter per år, baserat på 280 diskomgångar. Den exakta vattenkonsumtionen beror dock på hur produkten används, men generellt kan sägas att det är en vattenbesparande modell.  Dess energiförbrukning ligger på cirka 0,61 kWh per disk, vilket motsvarar en årlig energiförbrukning på 174 kWh. Det är därför inte konstigt att modellen har en energimärkning på A +.

Nämnde vi också att den här modellen är användarvänlig i sin konstruktion och enkel att använda när det kommer till disk? Du kan ställa in de fem olika programmen via vridreglage som är enkelt att komma åt. De olika programmen består av Intensiv 70°C, Normal 65°C, Eco 50°C och Glas 40°C, och det finns också ett snabbprogram där diskmaskinen diskar och torkar disken på inte alls lång tid: Snabb 45 °C. På så sätt finns gott om flexibilitet, och även 5 olika temperaturer. Vilket alternativ du väljer kan ha att göra med hur smutsig disken är, och vilka funktioner du då behöver komma åt. Bänkdiskmaskinen har också en relativt låg ljudnivå på 54 dB (A), och drivs där med EcoSilence Drive. Detta är alltså en mycket bra bänkdiskmaskin, och du får allt detta till ett överkomligt pris!

Produktdetaljer

 • Höjd: 45 cm
 • Djup: 50 cm
 • Bredd: 55,1 cm
 • Färg: Vit
 • Antal program: 5 st
 • Antal kuvert: 6 st
 • Ljudnivå: 54 dB (A)
 • Torkkapacitet: A
 • Energiklass: A + 
Det vi liker:
 • Diskmaskinen har fått toppbetyg av såväl Råd & Rön som det danska konsumentrådet Tænk
 • Utvecklad med fem program, t.ex. snabbprogram, och sex kuvert, vilket räcker för ett litet hushåll på t.ex. två personer
 • Fungerar både energi- och vattenbesparande, varför den håller energimärket A +
 • Max ljudnivå på 54 db (A) ser till att maskinen inte är allt för störande, och har tekniken eco silence drive

Fisher & Paykel DishDrawer Single DD60SCHX9 Diskmaskin – Den bästa lilla inbyggda diskmaskinen

Denna modell från Fisher & Paykel skiljer sig mycket från andra modeller i detta test av diskmaskiner, eftersom den inte kan stå på bänken. Istället ska diskmaskinen byggas in i köksbänken så att den kan dras ut som en låda. Den har dock samma storlek som de andra bänkdiskmaskinerna i testet, av vilka var och en kan kategoriseras som en relativt liten bänkdiskmaskin. Dessutom är den funktionell i drift och genom att vara en inbyggd modell tar den upp ännu mindre utrymme i ett litet kök.

Därför ska du välja en Fisher & Paykel DishDrawer Single DD60SCHX9 Diskmaskin

Om du inte är ett jättestort fan av tanken att ha diskmaskinen ståendes framme köksbänken kan du investera i den här modellen från märket Fisher & Paykel, kanske undrar du hur den ryms på bänken eller någon annanstans i köket. Du måste dock vara villig att offra en låda för ändamålet, eftersom modellen är en inbyggd modell. Denna ska således byggas in i köksbänken och tar upp ungefär samma plats som en djup låda. Detta innebär dock att du enkelt kan dra in och ut diskmaskinen och att den inte känns för stor och klumpig i köket.

Du kan helt enkelt kalla den här inbyggda diskmaskinen för såväl en platsbesparande som en liten bänkdiskmaskin. Detta är inte möjligt för de flesta andra diskmaskiner. Men trots sina platsbesparande egenskaper finns det gott om utrymme för disk, eftersom maskinen har utvecklats med plats för så många som 6 kuvert. Så du kompromissar inte med utrymmet, även om diskmaskinen har en platsbesparande effekt i ditt hem. Det är därför svårt att argumentera mot att investera i denna variant.

Liten diskmaskin med flera diskprogram

Du kommer faktiskt inte ens behöva kompromissa med rengöringen av din disk när du använder den här modellen, utan den fungerar precis lika bra som vanliga diskmaskiner. Den har flera fina funktioner och kan ställas in på 9 olika diskprogram, så du har möjlighet att diska snabbt, om tiden är lite knapp, välja ett skonsamt program för dina glasögon så att de inte skadas eller vad sägs om ett Eco-program som är extra schysst mot din energiförbrukning? Det är helt upp till dig vilket program du föredrar i vardagen.

En annan tydlig fördel med att välja denna diskmaskin framför andra modeller av diskmaskiner är att den är utformad för att vara tystgående. Detta innebär att maskinen är en av bänkdiskmaskinerna på marknaden som är de tystaste, och kommer att nå en ljudnivå på max 45 dB (A) när den används. Du kan alltså enkelt låta maskinen gå på natten om du vill dra ner lite på elräkningen, och så behöver du inte tänka på om det skulle vara skönare för öronen att diska för hand. Det är möjligt att ha två diskmaskiner installerade i köket om du behöver kunna diska fler omgångar samtidigt. På det här sättet kan du använda en maskin för känsliga material och en annan för disk, kastruller och stekpannor om du vill.

Produktdetaljer

 • Höjd: 41 cm
 • Djup: 57,1 cm
 • Bredd: 60 cm
 • Färg: Silver
 • Antal program: 9 st
 • Antal kuvert: 6 st
 • Ljudnivå: 45 dB (A)
 • Torkkapacitet: A
 • Energiklass: A ++
Det vi liker:
 • Platsbesparande diskmaskin, eftersom den får plats i skåpet/kan byggas in som en låda
 • Utvecklad för att vara tystgående med en låg ljudnivå på 45 dB (A), så att den inte stör medan din disk rengöras
 • Optimal tork- och diskförmåga hos A, men har energimärkning A ++
 • Välj fritt mellan 9 program, så att du får rätt disk utefter tillfället

Guide till när du ska köpa en bänkdiskmaskin

I det här testet har du hittills kunnat läsa mer detaljerat om marknadens bästa bänkdiskmaskiner, de som är bäst i test på sitt sätt, men det är mycket möjligt att du också har andra frågor innan du känner dig ordentligt redo för inköp av din nya bänkdiskmaskin till ditt kök. Vi hoppas på att kunna svara på några av dessa frågor i avsnitten nedan.

Vanlig diskmaskin kontra bänkdiskmaskin

Om du har ett dilemma kopplat till att välja en traditionell diskmaskin och en bänkdiskmaskin kan det vara en bra idé att få en överblick över skillnaderna och likheterna mellan de två typerna. Först och främst måste vi ha undanröja myten att du inte får ren disk genom att använda en bänkdiskmaskin: för du gör det! En bänkdiskmaskin kan enkelt diska lika noggrant som traditionella diskmaskiner. Ofta har de flesta diskmaskiner faktiskt flera praktiska funktioner och program som du kan välja mellan, så att du kan diska glas, tallrikar, disk etc. optimalt – beroende på vad det är dags att fylla maskinen med.

Skillnaden mellan dessa två typer av diskmaskiner är dock att det naturligtvis finns plats för mycket mer i en vanlig diskmaskin. För en bänkdiskmaskin kan man generellt säga att det får plats mellan ett och åtta kuvert, medan en vanlig diskmaskin har plats för minst +10 kuvert. Vanligt är att det finns plats för sex kuvert, så du måste därför vara medveten om hur pass mycket du brukar fylla maskinen, eftersom en överfylld maskin inte alltid kommer att vara helt ren (vilket kan vara anledningen till att tanken på att en bänkdiskmaskin inte diskar tillräckligt bra har uppstått).

En bänkdiskmaskin tar också upp lite plats på bänken, men å andra sidan behöver du inte avsätta så mycket utrymme för maskinen som du annars skulle göra med en vanlig diskmaskin. Den vanliga diskmaskinen är dock perfekt om du är en större familj med plats för diskmaskin i köket, eftersom det sparar dig från att ha produkten stående på bänken.

Vill du veta mer om diskmaskiner? Då kan du läsa vårt test av diskmaskiner, där vi guidar dig till de bästa sorterna på marknaden bland återförsäljare och tillverkare.

Ansluta din bänkdiskmaskin

En av fördelarna med att köpa en bänkdiskmaskin är att du inte nödvändigtvis behöver ha den ansluten till el och vatten hela tiden. Du har därför möjlighet att antingen förvara den någon annanstans än på köksbänken när den inte används eller spara pengar på strömförbrukningen. Diskmaskinen måste dock ha både vatten och strömförsörjning när den används, så det är viktigt att du placerar produkten så att dess ledningar når ett eluttag och vattensystemet/kranen.

Men det kräver faktiskt inte mycket mer för att ansluta din diskmaskin, så det borde inte vara något som de flesta inte kan hantera själva.

Anslutning av bänkdiskmaskin till kran

Med de flesta bänkdiskmaskiner kan du välja om du vill ansluta den direkt till vattensystemet eller helt enkelt till kranen när den ska användas. Det är helt upp till dig vad du föredrar. Om maskinen är ansluten själva vattensystemet kan du inte ha så stor flexibilitet, men å andra sidan behöver du inte ansluta rätt kablar när maskinen väl ska startas. Det är dock mycket enklare att ansluta maskinen direkt till kranen, där du bara måste läsa i bruksanvisningen om den ska anslutas till varm eller kall kran. Sedan fäster du helt enkelt maskinens vattenanslutning och placerar avloppsslangen i vattenavloppet i diskbänken.

Om du väljer att ansluta din bänkdiskmaskin till själva vattensystemet kräver det lite mer än om det var anslutet till kranen. Det första du behöver göra är att stänga av vattnet så att det inte sprutar ut med vatten. Montera sedan ett t-stycke på vattensystemet under diskbänken, där du också måste ansluta maskinens avloppsslang direkt till vattenavloppet. Du kan med fördel titta på olika guide-videor om du är osäker på hur du gör det. Det är också en möjlighet att kontakta en rörmokare som kan komma och göra jobbet åt dig. Detta kostar naturligtvis lite mer, men då kan du också vara säker på att det görs korrekt.

Kom också ihåg att kontrollera om installationen fungerar innan du sätter igång diskmaskinen med den första disken. På det sättet riskerar du inte plötsligt att vatten spills i maskinen eller under diskbänken.

Hitta det bästa erbjudandet på bänkdiskmaskiner

Du kan enkelt hitta en billig bänkdiskmaskin, vilket vi också har visat i testet ovan, där den billiga modellen som är bäst i test finns presenterad. Ändå kan det kännas som mycket pengar att lägga på en ny maskin till hemmet, varför det skulle vara bättre att hitta maskinen på ett erbjudande. Du hittar enkelt de bästa erbjudandena på de olika återförsäljarnas webbplatser. Fördelen med att köpa produkter online är att de ofta är lite billigare och att det då är lätt att hitta det allra billigaste priset. När allt kommer omkring kan du enkelt jämföra priser hos olika återförsäljare när du kontrollerar priser online.

Hur detta test av bänkdiskmaskiner har utförts

Det har krävt mycket research för att få ihop detta test av diskmaskiner. Bland annat har vi undersökte resultaten från andra testplatser, expertutlåtanden om de olika modellerna från exempelvis Råd & Rön och konsumentrecensioner av produkterna. På detta sätt har vi kunnat bättre avgöra vilka bänkdiskmaskiner som är värda investeringen både på papper och i praktiken.

Det betyder också att du säkert kan välja mellan alla produkter i detta test utan att behöva oroa dig för kvaliteten. Detta gäller oavsett om produkten är överkomlig prismässigt eller säljs till ett något dyrare pris. Alla ovanstående modeller kan sägas vara några av de bästa diskmaskinerna på marknaden.

FAQ

Vilken bänkdiskmaskin är bäst i test?

I detta test har vi utsett en Electrolux ESF2400OW diskmaskin till den bästa bänkdiskmaskinen. Modellen passar de flesta behov och har en fin design. Testets andra modeller är dock också värda investeringen.

Hur installerar jag en bänkdiskmaskin?

Du kan antingen välja att ansluta din diskmaskin till vattensystemet eller helt enkelt till kranen. Dessutom måste de flesta diskmaskiner också anslutas till ett eluttag, och då kan du enkelt installera den själv.

Hur mycket väger en bänkdiskmaskin?

Vikten på bänkdiskmaskinen beror på vilken modell du köper. Vissa är lättare än andra eftersom de är utformade för att tas med på semester eller liknande.