Babyvakt Test (2022) → Guide till topp 11 bästa babyvakter

1
Neonate BC-6500D

Babyvakten BC-6500D från Neonate är garanterat din allra bästa vän när ditt barn behöver sova. Bc-6500D är en förnyad modell av den populära föregångaren BC-5500A. Den nya modellen har högre batterikapacitet, en större skärm och låter dig ansluta upp till 3 babyenheter samtidigt. Därför sk du välja Neonate BC-6500D babyvakt Babyvakten BC-6500D är något för dig som vill ha en mycket funktionellt babyvakt. Babyvakten har en oerhört lång drifttid tack vare kraftfulla uppladdningsbara litiumbatterier. Ytterligare…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Neonate BC-6500D##
Philips Avent DECT Barnlarm SCD502 736 kr. Proshop
Beurer BY84 babyvakt##
Nabby Babyvakt##
Motorola trådlös babyvakt MBP55 2.790 kr. Vitvaruexperten
Angelcare AC327 Rörelsemonitor Video 2.295 kr. HomeSafety
Padwico 850 Babyvakt 1.199 kr. Jollyroom.se
CAPiDi Babyvakt 1.195 kr. BabyV
Philips Avent SCD734 Babyvakt##
Arlo Babyövervakningskamera##
Google Nest Cam Indoor säkerhetskamera 899 kr. Net2World

I detta babyvakttest tittar vi på babyvakter, där vi har valt de 11 bästa babyvakterna på marknaden just nu. Utbudet varierar mycket när det gäller funktioner, pris och typ av babyvakt, då vissa fungerar som sensorplattor eller walkie-talkies och andra som en övervakningskamera. Vi har utsett Neonates BC-6500D till det bästa babyvakten eftersom den har alla de nödvändigaste funktionerna och en otroligt bra kvalitet på alla sätt.

Om du letar efter något annat har vi 10 andra bra babyvakter som du kan välja mellan. I slutet av artikeln har vi hjälpt dig på väg att fatta det svåra beslutet om vilken av alla dessa fantastiska babyvakter du ska välja, så att du kan hitta exakt den som passar dina behov och önskemål.

Neonate BC-6500D – Bästa babyvakten

Babyvakten BC-6500D från Neonate är garanterat din allra bästa vän när ditt barn behöver sova. Bc-6500D är en förnyad modell av den populära föregångaren BC-5500A. Den nya modellen har högre batterikapacitet, en större skärm och låter dig ansluta upp till 3 babyenheter samtidigt.

Därför sk du välja Neonate BC-6500D babyvakt

Babyvakten BC-6500D är något för dig som vill ha en mycket funktionellt babyvakt. Babyvakten har en oerhört lång drifttid tack vare kraftfulla uppladdningsbara litiumbatterier. Ytterligare en bonus är att batteriernas livslängd är mycket hållbara. Det tar sedan också bara några timmar att ladda batteriet fullt. 

Neonate babyvakt har en imponerande räckvidd på 800 meter och har ett automatiskt digitalt kanalval, vilket säkerställer lugn och ro från andra kopplade babyenheter. Du riskerar därmed inte att det finns vissa kanaler som kan komma in och störa ditt barn, som därmed väcks. 

Låg strålning

Liksom alla andra Neonates andra babyvakter är denna utrustat med en röstaktivering, där den automatiskt går in i standbyläge när det är lugnt och aktiveras sedan när barnet ger ifrån sig ljud. 

När babyvakten är i standbyläge avger den nästan ingen strålning. Den avger maximalt endast 20 mW. Liknande babyvakter, baserat på DECT-teknik, avger upp till 500 mW. Som sagt kan du ansluta upp till 3 babyenheter till babyvakten samtidigt, vilket är en fördel för dig som har flera barn som sover på olika platser, hemma eller borta. Den är därför riktigt bra för dig som antingen har flera barn eller för dig som arbetar som dagmamma. 

Du kan också prata med ditt barn via föräldraenheten för babyvakten via funktionen “talk-back”. Den här funktionen är väldigt praktisk när du behöver lugna ditt barn igen. BC-6500D babyvakt har också funktioner som ett larm vid låg batterinivå, ett larm om du hamnar utanför räckvidden och ett larm för för hög eller för låg temperatur hos barnet, så att du kan säkerställa den bästa sovmiljön för din lilla ögonsten. Den kan också visa dig temperaturen i barnvagnen och dessutom har den en snabbladdare för både babyvakten och föräldraenheten. Babyenheten har en nattlampa om barnet gillar att sova med lite ljus och föräldraenheten vibrerar när babyvakten aktiveras med rösten, såsom av att barnet gråter eller pratar. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: 800 m
 • Batteri: Litiumbatteri 
 • Batterikapacitet: 1450 mAh
 • Tid i standby: 200 timmar
 • Strålning: 20 mW
Det vi liker:
 • Kraftfullt och uppladdningsbart batteri som har lång livslängd och kan laddas
 • Räckvidd på 800 meter med automatiskt kanalval
 • Ultralåg strålning på bara 20 mW och ingen strålning i standby-läge.

Philips Avent DECT Barnlarm SCD502 – Babyvakt med Eco-läge

Babyvakten från Philips Avent har DECT-teknik, vilket säkerställer att babyvakten inte störs av andra larm eller telefoner. Datakrypteringen garanterar dig en privat anslutning, vilket gör dig till den enda som kan höra ditt barn.

Därför bör du välja Philips Avent DECT babyvakt

Philips Avent babyvakt har satt säkerheten främst, bland annat med sin DECT-teknik, som står för Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Denna teknik säkerställer noll störning från andra sändande produkter, såsom andra babyvakter och mobiltelefoner. Datakrypteringen ger dig en säker och privat anslutning så att du kan vara helt säker på att du är den enda som kan höra din bebis.

DECT-tekniken ger dig ett perfekt och kristallklart ljud. Varje litet ord och gny samt, varje hick kan du höra riktigt tydligt. Du får alltså en extremt hög ljudkvalitet, så att du är garanterad att du alltid kan höra din bebis, även det minsta ljudet.

Föräldraenheten har lampor som visar ljudnivån hos ditt barn, så att du enkelt kan skilja mellan de små sovande ljuden och när barnet gråter. Lamporna tänds även om de är utom räckhåll eller om batteriet i larmet är lågt. Föräldraenheten kan också anslutas till el och via batteri. Med batteriet kan du få extra flexibilitet att röra dig mer. Du har möjlighet att sätta i 2 icke-uppladdningsbara 1,5 V R6 AA-alkaliska batterier eller 2 uppladdningsbara 1,2 V R6 AA-batterier. 

Unikt Eco-läge minskar strömförbrukningen

Babyvakten har en räckvidd på 300 meter utomhus och 50 meter inomhus. Batteriets livslängd är 24 timmar och har ett smart och unikt Eco-läge, vilket minskar strömmen det använder automatiskt. Det minskar överföringseffekten och ökar därmed batteriets livslängd. Ju närmare du är ditt barn, desto mindre kraft behövs för att få en perfekt anslutning. 

Babyvakten har också en smart och lugnande nattlampa, vilket kan hjälpa ditt barn att somna, eftersom lampan har ett varmt ljus som verkar lugnande. 

Produktdetaljer:

 • Batteri: 1 AA-batteri (ingår)
 • Antal kanaler: 120
 • Frekvensband: DECT
 • Mått (D x H x B): 5,6 cm x 15,6 cm x 22 cm
 • Räckvidd inomhus: 50 m
 • Räckvidd utomhus: 300 m
 • Drifttid : 24 timmar
 • Strömförsörjning: 220 – 240 V
Det vi liker:
 • DECT-teknik garanterar noll störningar och kristallklart ljud
 • Föräldraenheten har lampor som indikerar ljudnivån hos barnet
 • Energisparande Eco-läge minskar strömförbrukningen

Beurer BY84 babyvakt – Billig babyvakt

Beurers babyvakt BY84 visar dig via grafik i vilket tillstånd ditt barn är i. Det vill säga om barnet sover, är vaken eller gråter. Babyvakten har en räckvidd på upp till 800 meter. Den har 2 kanaler och 16 toner, vilket minskar störningar från andra radiovågor. 

Därför ska du välja Beurer BY84 babyvakt

Babyvakten BY84 från Beurer har en mycket låg energiförbrukning samt en lång livslängd. På babyvaktens skärm kan du se vald kanal och batteristatus. Du kan också justera känsligheten och volymen steg för steg för att få den perfekta inställningen.

Skärmen är en LCD-skärm som alltså visar om ditt barn sover, är vaken eller gråter.

Babylarmet har en lång räckvidd på upp till 800 meter, vilket innebär att ditt barn enkelt kan ta en tupplur i den friska luften utan att du behöver oroa dig. Om larmet rör sig utanför räckvidden kommer du att varnas via en ljudsignal. 

Möjlighet till trådlös användning

Både babyvakten och föräldraenheten kan gå på elnätet eller på batterier. Du får med två strömförsörjningar som du kan använda för att ansluta båda enheterna. Om du ska resa och inte har möjlighet att ha ett eluttag i närheten kan du med fördel sätta i batterierna i båda enheterna så att de fungerar trådlöst. Med köpet får du 3 x AAA-batterier för båda enheterna.

Med larmet får du också ett bältesspänne och ett väggfäste. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: 800 m
 • Batterier: 3 x uppladdningsbara AAA-batterier
 • Mått: 6 cm x 4 cm x 11 cm
 • Vikt: ca. 398 g
 • Sändningsfrekvens: 864 MHz
Det vi liker:
 • Babyvakt med låg energiförbrukning och lång livslängd
 • LCD-skärm som visar om barnet sover, är vaken eller gråter med grafik och ljud.
 • Enheterna kan antingen anslutas till ett eluttag eller köras på batterier.

Nabby Babyvakt – Modern babyvakt med app

Nabby är en fantastiskt babyvakt och kan sägas vara den nya generationens babyvakt. Du ansluter helt enkelt babyvakten till din smartphone och därifrån kan du styra och installera babyvakten. Den har också de mest nödvändiga funktionerna och egenskaperna, såsom lång räckvidd, ultralåg strålning, lång batteritid och mycket mer. Den tillhörande appen uppdateras ständigt med nya och förbättrade funktioner som du kan stänga av och på så att du har exakt vad du behöver i din babyvakt. 

Därför bör du välja Nabby babyvakt

Denna babyvakt tillhör den nya generationens babyvakter eftersom den är en nyare och smartare typ av babyvakt som bättre passar vår livsstil idag. Nabby babyvakt är baserad på en app som fungerar via din smartphones Bluetooth-anslutning och fungerar för både iOS och Android. När du behöver använda Nabby babyvakt för första gången laddar du gratis ner Nabby-appen för din smartphone eller surfplatta. Din mobil fungerar alltså som en överordnad enhet, och den medföljande Nabby-enheten fungerar som babyvakt. Du placerar babyvakten cirka 1 meter från ditt barn, precis som med de klassiska typerna av babyvakter. 

Världens lägsta strålning

Nabby har världens lägsta strålning på bara 0,08 mW. Därför behöver du inte alls oroa dig för att utsätta ditt barn för strålning eftersom det är nära att vara ingenting. Babyvakten har en otroligt enkel design som gör produkten otroligt enkel att använda. Själva babyvakten har bara en enda knapp, vilket är den du slår på och av enheten. Du använder huvudsakligen enheten i appen, som också har en mycket användarvänlig design. Appen vann till och med ”Danish App Awards” 2013 för sin utmärkta användbarhet. 

Eftersom babyvakten och din smartphone eller surfplatta är anslutna via Bluetooth för långa avstånd behöver du inte en internetanslutning för att kunna använda larmet. Var dock medveten om att Bluetooth förbrukar lite extra ström. Du laddar babyvakten via en USB-kontakt. Nabby har ström tre gånger längre än de flesta andra babyvakter på marknaden, nämligen upp till 70 timmar på en enda laddning. Det tar bara en timme att ladda enheten helt. Du kan se batterinivån i appen, där du också kommer att meddelas när det är dags att ladda babyvakten. 

Babyvakten har en räckvidd på upp till 340 meter fågelvägen, men i ett bebyggt område är räckvidden lite kortare, som med alla andra barnlarm, eftersom det finns många störande moment runt. 

Du kan utöka appens funktioner genom ytterligare inköp. Här kan du bland annat välja att köpa funktioner som en temperaturmätare, så att du kan följa hur temperaturen är runt ditt sovande barn. Du kan ställa in en lägsta och högsta temperatur som sensorn svarar på med ljud eller vibrationer. Du kan också köpa till funktionen sömnmätare som ger dig en översikt över hur mycket barnet sover. En annan funktion som du kan köpa till är en Lyssna nu-funktion, som fungerar som en extra säkerhetskontroll. Varje funktion kostar bara 7 kronor. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: 340 meter
 • Strålning: 0,08 mW
 • Batterilivslängd: 70 timmar
Det vi liker:
 • Appbaserad babyvakt med prisbelönt användarvänlighet
 • Världens lägsta strålning på bara 0,08 mW
 • 70 timmars batteritid och endast 1 timmes laddning.

Motorola trådlös babyvakt MBP55 – Babyvakt med kamera

Denna smarta babyvakt från Motorola har en kamera så att du alltid kan hålla ett öga på ditt sovande barn. Både babyvakten och föräldraenheten är trådlösa och dessutom levereras enheten med ett smart ministativ för kameran. Den har en räckvidd på upp till 300 meter och många coola funktioner som du kommer att dra nytta av.

Därför ska du välja Motorolas trådlösa babyvakt

Babyvakten MBP55 från Motorola är för dig som vill hålla koll på ditt sovande barn. Babyvakten har en inbyggd kamera som ger en tydlig bild i hög kvalitet. Du styr kameran från föräldraenheten, där du kan zooma, panorera höger och vänster och luta vinkeln så att du får den bästa bilden av ditt barn oavsett var han eller hon rör sig. Kameran kan också spela in i mörkret eftersom den har en infraröd nattsyn. 

Du får ett smart ministativ med babyvakten som du kan montera var du vill. Den kan till exempel sättas på räcken på barnsängen. Du behöver heller inte oroa dig för att någon annan tittar på videon, eftersom den körs på 2,4 GHz-krypterad teknik. 

5 tums LCD-skärm

Föräldraenheten har en stor skärm där du kan hålla ett öga på ditt barn. Skärmen har en storlek på 5 tum, som spelar upp video och ljud i hög kvalitet. Du kan också se barnets temperatur på föräldraenheten eller starta en av de 5 förprogrammerade vaggvisorna. Du kan också prata med barnet och lugna honom eller henne om de gråter. Mikrofonen på babyenheten är extremt känslig och du kan justera volymen från föräldraenheten, där en LED-lampa indikerar vilken ljudnivå den är på. 

Du är dessutom inte tvungen att hålla koll på irriterande sladdar eftersom både föräldraenheten och babyvakten är trådlösa. De körs på uppladdningsbara batterier och levereras med två adaptrar så att du kan ladda båda enheterna samtidigt. Räckvidden är hela 300 meter och du kommer att varnas på enheten om de kommer för långt ifrån varandra. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: 300 m
Det vi liker:
 • Inbyggd kamera som ger en tydlig bild i hög kvalitative
 • Mini-stativ ingår, som du kan placera var som helst
 • Du kan välja mellan 5 olika programmerade vaggvisor och prata med barnet via föräldraenheten.

Angelcare AC327 Rörelsemonitor Video – Babyvakt med sensorplatta

Babyvakten Angelcare AC327 Rörelsemonitor är en otroligt tillförlitlig babyvakt. Enheten har en sensorplatta för rörelse som är 40% mindre och utrustad med SensAsure-teknik. Den kompakta designen ger dig otroligt exakt rörelsedetektering. Larmet aktiveras om ingen rörelse upptäcks på 20 sekunder.

Därför ska du välja Angelcare AC327

Denna babyvakt med rörelsesensor är perfekt för dig som vill ha en riktigt bra och fullständig övervakning av ditt barn. Själva rörelsesensorn är en platta som måste placeras under ditt barns madrass så att den kan upptäcka varje rörelse. Sensorplattan är trådlös och batteridriven med SensAsure-teknik. Larmet aktiveras när ingen rörelse har upptäckts på 20 sekunder. 

Kombinationen av rörelsedetektorn med ett kristallklart ljud gör att du som förälder kan slappna av helt och bara varnas när ditt barn behöver dig. Med den avancerade programvaran kan du lägga till ytterligare en kombination av rörelsesensor och babyenhet, vilket ger perfekt övervakning av flera barn åt gången. 

En föräldraenhet ingår med en 4,3-tums videoskärm med mörkerseende och ett tvåvägs ljudsystem. Med videoskärmen kan du övervaka ditt barn medan du kan lugna ner det genom att prata med henne eller honom genom ljudsystemet. 

Sensorplattan och föräldraenheten är anslutna till babyenheten, som förbinder alla enheter. Föräldraenheten har ett uppladdningsbart batteri och en tillhörande nätadapter, där sensorplattan körs på ett litium CR2450-batteri, som kommer med i köpet. Du ansluter rörelsenheten med nätadaptern. 

Produktdetaljer:

 • Max. räckvidd: upp till 250 m
 • Batterityp: Li-ion
 • Batterikapacitet: 1300 mAH, 3,7 V spänning
 • Batterilivslängd video + ljud: upp till 5 timmar
 • Endast batteritid ljud: upp till 8 timmar
 • Strömadapters ingång: 100-240V DC 
 • Strömadapters utgång: 5V, 1A
 • Batterityp (rörelsesensor): CR2450, 3V
 • Batterilivslängd (rörelsesensor): 8 månader
 • Max. räckvidd (rörelsesensor): upp till 20 m
 • Mått (föräldraenhet): L 14,3 cm x V 1,9 cm x H 9,7 cm
 • Vikt (föräldraenhet): 175 g
 • Mått (babyvakt): L 9,5 cm x V 3,7 cm x H 9,5 cm
 • Rörelsesensor: L 16 cm x V 1,5 cm x H 16 cm
Det vi liker:
 • Ultrakänslig sensorplatta som aktiverar larmet om ingen rörelse har upptäckts på 20 sekunder
 • 4,3” skärm och kristallklart ljud ger effektiv övervakning av ditt barn.
 • Du kan prata och lugna ditt barn genom föräldraenheten.

Padwico 850 Babyvakt – Babyvakt i fin och modern design

Padwico 850 är en otroligt smart och enkel babyvakt, som med sin stora räckvidd på 500 meter ger dig många alternativ. Padwicos design är fin och modern och har avancerad digital teknik som fungerar inom intervallet 863 till 870 MHz.

Därför ska du välja Padwico 850 babyvakt

Denna smarta babyvakt har en riktigt fin design och ser bra ut i alla typer av hem. Babyvakten har en bra räckvidd på 500 meter i en öppen miljö, så du har gott om möjligheter att hålla ett öga på ditt sovande barn, oavsett om han eller hon sover i sitt rum eller i trädgården. Babyvakten är helt digitaliserad och påverkas inte av någon signalstörning, eftersom den automatiskt söker efter bästa möjliga kanal och även byter kanal vid behov, vilket hjälper till att skydda dig mot brus och störningar på linjen. 

Babyvakten har en otroligt låg strålning på 8% av normal DECT och 4% av ECO DECT. När babyvakten är nära föräldraenheten minskas strömmen automatiskt, vilket sparar mycket ström. 

Babyvakten har en nattlampa, vilket är bra för de barn som inte gillar att sova i fullständigt mörker. Föräldraenheten tänds och avger ett ljud när den är utom räckhåll. Du får också en varning om det är låg batterinivå på någon av de båda enheterna. Batteriet är uppladdningsbart och du får en dubbel laddare så att du kan ladda de två enheterna samtidigt. 

Du kan justera känsligheten på barnets mikrofon, så att den blir perfekt anpassad till hur mycket ditt barn låter när det sover. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: 500 meter
 • Min. temperatur: -20 grader celsius
 • Mått: 11 cm x 4,5 cm x 2,5 cm
 • Frekvensomfång: 863-870 MHz
Det vi liker:
 • Räckvidd upp till 500 meter i öppen miljö
 • Ingen signalstörning eftersom larmet automatiskt väljer den bästa kanalen
 • Mycket låg strålning

CAPiDi Babyvakt – Babyvakt med inbyggt nattlampa

Med CAPiDi babyvakt garanteras du hög säkerhet, hållbarhet och enkelhet. Babyvakten är väldigt lätt att använda med sina få knappar och enkla funktioner som inte kräver att du tar dig igenom flera sidor långa användarmanualer. Den avger ultralåg strålning, har nattljus, 800 meter räckvidd, 100-timmars beredskapsläge och mer.

Därför bör du välja CAPiDi Babyvakt

Om du letar efter en babyvakt som inte kräver att du är en teknisk och avancerad användare, så är CAPiDis babyvakt precis rätt för dig. Babyvakten har en räckvidd på 800 meter i öppna områden. Babyvakten är också tillverkad med den senaste tekniken och har därför en av de lägsta uppmätta strålningarna på marknaden med sina låga 10 mA. Därför behöver du inte ha dåligt samvete för att du skulle utsätta ditt barn för för mycket strålning eftersom det är så liten mängd. 

Babyvakten från CAPiDi är faktiskt en av få babyvakter som lever upp till alla EU-standarder som gäller babyvakter. Det är också en av få babyvakter som lever upp till den tyska Blue Angel-standarden för strålning. 

Lång batteritid

Babyvakten har en batteritid på över 100 timmar mellan laddningarna. Den laddas med en mikro-USB-kontakt, vilket även är vad du använder för att ladda de flesta mobiltelefoner. Så du kan på så sätt ladda din babyvakt var som helst där du har tillgång till antingen en USB-kontakt eller ett eluttag. 

CAPiDis räckvidd är upp till 800 meter, vilket innebär att oavsett om du bor i en mindre lägenhet, en vanlig villa eller har en stor trädgård, kommer du att kunna dra mycket nytta av denna generösa räckvidd. 

Babyvakten har också användbara funktioner som en vibrerande varning och ljud- och ljuslarm om föräldraenheten går för långt bort från babyvakten och har för låg batterinivå. Den har dessutom en mikrofon som du kan justera i volym för att säkerställa den bästa volymen. Vidare förekommer ingen signalstörning på dess 868 MHz frekvensområde, så du undviker på så sätt höga ljud eller att andra kan komma åt kanalen du använder. 

Med babyvakten får du också ett smart stativ för larmet samt ett bältesspänne som du kan placera föräldraenheten i, så att du alltid har det på dig och kan reagera så snart barnet vaknar eller gråter och behöver dig. 

Produktinformation:

 • Räckvidd: Upp till 800 m
 • Standby-tid: Över 100 timmar
 • Strålning: Max. 10 mA (cirka 4% av DECT)
Det vi liker:
 • Användarvänlig babyvakt med få knappar och enkla funktioner
 • En av få som uppfyller alla EU-standarder för babyvakter och Blue Angel-standarden för strålning
 • Levereras med ett litet stativ och bältesspänne så att du alltid har föräldraenheten på dig.

Philips Avent SCD734 Babyvakt – Babyvakt med projektor för stjärnhimmel

Babyvakten SCD734 från Philips Avent ger dig en 100% privat anslutning utan störningar. Den har ett kristallklart ljud så att du enkelt kan höra skillnader i de ljud barnet ger ifrån sig. Du får upp till 24 timmars övervakning, och dessutom har babyenheten en projektor med en lugnande stjärnhimmel som kan hjälpa barnet att somna.

Därför ska du välja Philips Avent SCD734 babyvakt

Med Philips Avent SCD734 får du stor flexibilitet med upp för 24 timmars övervakning av ditt barn innan du behöver ladda den. Du får också ett optimalt kristallklart ljud, så du kan tydligt höra skillnaden mellan de ljud barnet ger ifrån sig när det sover, eller om det gråter. Larmet har ett flera olika alternativ för att vara lugnande som kan hjälpa ditt barn att somna, samt olika säkerhetsfunktioner. 

Du garanteras en hög säkerhetsnivå med babyvaktens DECT-teknik. Denna teknik säkerställer noll avbrott och en 100% privat anslutning. Så du kan på så sätt vara säker på att ingen lyssnar. Det säkerställer också att det inte finns några störningar från andra sändande enheter, såsom andra babyvakter och mobiltelefoner. 

Den är också utrustad med det unika Smart ECO-läget, vilket automatiskt minskar ljudöverföringen och ökar batteriets livslängd. Ju närmare barnet är, desto mindre kraft behöver enheterna innan en perfekt anslutning kan skapas mellan de två. 

Du får stor flexibilitet med den upp till 24 timmar långa övervakningen. Detta beror på den praktiska och uppladdningsbara föräldraenheten, som har denna 24-timmars övervakning innan den behöver laddas. Du är därför inte tvungen att ladda den hela tiden. 

Med de 5 LED-indikatorerna kan du hålla ett öga på ljudnivåerna i barnrummet. Anslutningsindikatorn berättar när larmet är inom räckvidden och när det är anslutet. Förälder Enheten meddelar dig när babyvakten är utom räckhåll eller när batteriets nivå är låg. Så du kan på så sätt enkelt hålla reda på alla funktioner och inställningar via föräldraenheten. 

Inbyggd projektor med stjärnhimmel

Philips Avents babyvakt har en smart inbyggd projektor som lyser upp med en lugnande stjärnhimmel som hjälper barnet att somna. Den kan enkelt aktiveras från både föräldraenheten och babyenheten. Babyenheten kan också lugna barnet med en mild vaggvisa och ett trevligt, varmt och lugnt ljus. Du kan välja mellan 5 olika avslappnande melodier och du kan sätta på nattlampan via föräldraenheten. Om du får ett meddelande från soffan att ditt barn är vaken igen kan du enkelt och enkelt aktivera dessa funktioner så att ditt barn snabbt faller tillbaka i sömnen. Du kan också välja att lugna ditt barn med ett enda klick för att aktivera mikrofonen så att du kan prata med ditt barn. Du kan också göra detta från vilken plats som helst i hemmet. 

Du kan också välja nattläge med en knapptryckning, som dämpar ljuset, displayen och ljudet för en bekvämare användning. Du kan också hålla ett öga på temperaturen i barnrummet och ställa in larm från föräldraenheten. Eftersom spädbarn inte kan reglera sin temperatur så effektivt som krävs kan små fluktuationer i inomhusklimatet göra dem oroliga. Med den inbyggda temperatursensorn i babyenheten kan du ständigt övervaka inomhusklimatet i barnrummet och ställa in ett anpassat larm om temperaturen skulle förändras. 

Produktinformation:

 • Räckvidd (inomhus): upp till 50 m
 • Räckvidd (utomhus): upp till 330 m
 • Ljudaktiverade lampor: 5 LED-indikatorer
 • Batterier: 2 x AA-batterier
 • Frekvensband: DECT
 • Driftstid för föräldraenhet: Upp till 4 timmar
 • Strömförsörjning: 220 – 240 V
 • Laddningstid för föräldraenheten: Upp till 10 timmar
 • Driftområde temperatur: 0-40 grader Celsius
 • Mått (B x H x D): 220 mm x 156 mm x 94 mm
Det vi liker:
 • 24-timmars övervakning av ditt barn ger stor flexibilitet
 • DECT-teknik garanterar noll störning och 100% privat anslutning
 • Många lugnande funktioner, som en nattprojektor med stjärnhimmel och vaggvisa

Arlo Babyövervakningskamera – Babyvakt med video

Arlo babyövervakningskamera är ett otroligt enkelt sätt att hitta ta reda på om ditt barn är vaken eller sover och om han eller hon behöver dig. Den har en 1080p HD-kameraupplösning som fungerar med smartphones, surfplattor och datorer.

Darför ska du välja Arlo babyövervakningskamera

Babyövervakningskameran från Arlo är en modern övervakningskamera för att hålla ett öga på ditt sovande barn. Övervakningskameran är formad som en kanin och passar bra i barnrummet. Kameran har en 1080p HD-upplösning, vilket ger dig en riktigt tydlig bild, oavsett om det är på dagen eller på natten. Med enheten kan du lyssna på din sovande bebis och prata med den via din smartphone. 

Du kan ställa in Arlo babyövervakningskamera så att den spelar in när den känner av ljud eller rörelse. Inspelningarna kan visas, laddas ner och delas via den smarta och gratis molnlösningen med en lagring på upp till 7 dagar. Du kan också välja att dela åtkomst till Arolo Baby-kameran med dina närmaste vänner och familj, vilket självklart sker på ett säkert sätt. Då kan de också få en glimt av det lilla sovande barnet och följa hans eller hennes utveckling. 

Gratis molnlagring

Med Arlos grundplan får du en prenumeration som levereras gratis med din Arlo babyövervakningskamera. Denna plan inkluderar lagring av de senaste sju dagarna av inspelningar. Du kan ha upp till 5 kameror anslutna till ditt Arlo-system så att du får full övervakning. Inspelningarna från din Arlo-kamera lagras i molnlösningen och i sju dagar finns inspelningarna tillgängliga. Under denna tidsperiod kan du ladda ner inspelningarna direkt till din smartphone, surfplatta eller dator om du bara loggar in via någon av dessa enheter. 

Arlo har olika prenumerationslösningar där du kan välja funktioner som att spara inspelningarna under en längre tid, flera kameror i systemet, anpassade rörelsezoner, dvs där sensorerna bara spelar in när de rör sig i vissa delar av bilden och många fler. Du kan enkelt lägga till dessa i din prenumeration via din app eller inloggning.  

Med Arlo babyövervakningskamera får du en Arlo Baby HD-kamera, den grå kaninen från Arlo Baby, en strömförsörjning för inomhus + en sladd, en platta för väggmontering, en skruvsats, ett Arlo-klistermärke och en snabbstartsguide. 

Produktdetaljer:

 • Synfält: 110 grader
 • Infrarött avstånd: 4,57 m
 • Bildsensortyp: CMOS
 • Trådlöst frekvensband: 2,4 GHz / 5 GHz
 • Mått (B x D x H): 6,8 cm x 6,5 cm x 11,1 cm
 • Vikt: 330 g 
Det vi liker:
 • Kamera med 1080p HD-upplösning ger dig en tydlig bild, både dag och natt
 • Gratis molnlagring av de inspelningar som ingår.
 • enkelt fler smarta funktioner för din prenumeration, så du får bara de du behöver

Google Nest Cam Indoor säkerhetskamera – Hög säkerhet med babyvakten

Google Nest säkerhet och övervakningskamera ger dig det bästa inom säkerhet för ditt hem och för ditt barns övervakning. Förutom att övervaka ditt barn varnar det dig också för oönskade gäster i hemmet eller om det börjar brinna brand. Så du får på så sätt ett smart smart hem där du kan hålla koll på allt som händer när du är hemifrån.

Därför ska du välja Google Nest Cam säkerhetskamera

Med Google Nest Cam får du en fantastiskt skarp video i HD samt en avancerad algoritm som spelar in aktiviteter i ditt hem. Du larmas via appen och kameran zoomar in på personen så att du kan se vem som skulle ha tagit sig in i ditt hem. Detta gör den till en riktigt smart babyvakt. 

Det är extremt enkelt att ställa in kameran och det tar inte längre än en minut. Du ansluter Nest Cam och laddar sedan ner Nest-appen så är du redo att komma igång. Kameran körs med livevideo dygnet runt och har ett 130 graders synfält som visar ditt hem eller barnrum i 1080p både under dagen och på natten. Night Vision ger hela rummet en enhetlig belysning. 

Om du missade en varning, såsom om du bara gjorde något annat, kan du enkelt gå in igen och se tidigare varningar i Sightlines, där den lagrar historik från de senaste 3 timmarna. Du kan både höra och prata med din bebis via Nest Cam så att du kan lugna ner det utan att behöva gå in i rummet. 

Google Nest Cam är också mycket effektivt för övervakning av inbrottstjuvar, din hund eller någon i ditt hem. Du kan få personliga varningar så att du vet om det finns människor i ditt hem. Du kan titta på upp till 30 dagars kontinuerlig video i molnet. Du kan också enkelt klippa och fördröja inspelningarna, som du även kan ladda ner eller dela. 

Google Nest Cam fungerar med en prenumerationslösning som säljs separat från kameran. Du får en gratis 30-dagars provperiod med kameran. 

Produktinformation:

 • Digital videoformat: H.264
 • Max. digital videoupplösning: 1920 x 1080p
 • Videolägen: 1080p
 • Digital zoom: 8
 • infraröda lysdioder: 8
 • Bildhastighet: Max 30 bilder per sekund. SEC.
 • Strömkrav: DC 5V – 1A
 • Intelligent assistent kompatibel: Google Assistant, Alexa
 • Mått (B x D x H): 7,3 cm x 7,3 cm x 11,4 cm
 • Vikt: 213 g
Det vi liker:
 • Multi-övervakningskamera som fungerar både för att övervaka ditt barn och andra i ditt hem
 • Om du missar en varning i appen kan du gå tillbaka i historiken, eftersom den lagrar inspelningarna i 3 timmar.
 • Prenumerationslösning, där du får en 30-dagars gratis testperiod med kameran

Så här använder du en babyvakt

Om det är första gången du ska använda en babyvakt kan det vara lite svårt att ha få full koll på hur du kommer igång med att använda den ordentligt. En babyvakt består vanligtvis av en föräldraenhet och en babyenhet, där föräldraenheten naturligtvis måste användas av föräldrarna och babyenheten måste vara med barnet. Men var placerar du babyvakten för att få mest effekt? Vid vilka tider är det bäst att använda babyvakten? Och hur länge ska man använda babyvakten? Vi kommer att besvara dessa frågor här nedan:

Här bör du placera babyvakten

 • Babyvakten får varken placeras för nära eller för långt bort från barnet: Babyvakten får inte placeras för nära barnet eller för långt bort från det. Om den är för nära utsätter du barnet för onödigt stora mängder strålning, och om den är för långt från barnet kan den inte fånga upp ljudet från barnet och vilket gör att babyvakten därmed inte fungerar optimalt.
 • Om den är för nära barnet: Om babyvakten är för nära barnet kan det finnas en risk att babyvakten tar upp för mycket ljud, till exempel minsta lilla gny och andetag, för vilka det inte finns någon anledning vilket bara förkortar batteriets livslängd i enheterna. Många barnvagnar är utrustade med en liten smart ficka där babyvakten kan ligga. När ditt barn sover i sin säng i rummet kan du placera babyvakten på en byrå, eller en liten stol eller bänk
 • Babyvakt med kamera bör placeras i en bra vinkel: Se till att du placerar din kamera till babyvakten i en bra vinkel så att du får den mest optimala övervakningen av ditt sovande barn. Se till att den inte är för nära, eftersom barnet kan vända och röra sig och på så sätt försvinna ut ur kamerans synvinkel. 

Hur länge babyvakten ska användas

Det är väldigt individuellt hur länge du använder babyvakten. Många tycker att det är en skön försäkran att de alltid kan höra sitt barn sova. Andra kan snabbt bli trötta på att behöva bära runt föräldraenheten och lyssna efter det minsta ljudet.

När barnet sover på ett ställe där du inte kan höra det är det en fördel att använda babyvakten. Speciellt om barnet sover i barnvagnen utomhus medan du är inne, eller tvärtom.

Mer användbar information i detta babyvakttest

Det är helt naturligt om du känner dig lite förvirrad kring vilken babyvakt du ska välja baserat på alla de olika funktionerna som de olika babyvakterna i vårt babyvakttest har. Vi guidar dig därför genom de viktigaste egenskaperna och funktionerna hos dessa babyvakter och så att du kan se vad som bäst passar dina behov.

Räckvidd

Babyvaktens räckvidd kan vara av stor betydelse när det kommer till vilken babymonitor du ska välja. Tänk på de situationer som du kommer i när barnet behöver sova. Var kommer att du vara i huset, och hur långt är det till den mest avlägsna platsen i ditt hem och din trädgård där du sannolikt kommer att vara? Och var sover barnet? Inuti sitt rum eller ute i barnvagnen? Detta beror därför mycket på storleken på ditt hem och din trädgård, och du kommer antagligen vilja ha en babyvakt som har tillräckligt stor räckvidd så att du kan gå runt i hela ditt hem och din trädgård utan att behöva tänka på om du är nära att komma för långt ifrån babyvakten.

Signalen handlar om hur snabbt och hur bra babyvakten svarar när ditt barn vaknar eller gråter. Det är en stor skillnad i reaktionstiden för de olika babyvakterna i vårt test.

Strålning

Det är oundvikligt att utsättas för strålning när vi får det genom all elektronik som tv-apparater, smartphones, surfplattor, datorer och så vidare. Eftersom det inte är det hälsosammaste att utsättas för kan du som förälder minimera det mycket genom att tänka på ditt barns dagliga exponering för elektronik. Babyvakter avger också strålning, men de nyare modellerna har ett starkt fokus på att hålla strålningen så låg som möjligt. De flesta babyvakter som vi har inkluderat i detta babyvakttest har mycket låg strålning, vilket är en stor fördel för ditt barn och din säkerhet.

Videofunktion

Många av de nyare babyvakterna har en videofunktion så att du kan hålla ett ännu bättre öga på ditt barn. Det kan ge en riktigt skön trygghet för vissa att kunna se sitt barn sova och lättare få reda på om barnet är vaket eller bara vänder sig i sängen. Det är inte ett absolut måste för babyvakten, eftersom övervakningen med ljud är det absolut mest optimala och basala sättet att hålla ett öga på barnet. Videofunktionen handlar mer om dina önskemål och behov, och huruvida du vill följa ditt barns sömn genom att övervaka honom eller henne via en kamera.

Storlek

Det kan vara skönt att babymonitorn har en lätt och praktisk storlek så att du inte behöver släpa runt på ett stort block. Detta gäller speciellt om du måste ta den med dig i blöjväskan när du till exempel besöker vänner och familj. I dessa situationer kommer man troligen att dra större nytta av en liten storlek på enheterna. Håll därför ett öga på måtten på både föräldraenheten och babyenheten för var och en av babyvakterna i vårt babyvakttest. På så sätt kan du få koll på hur stora de är och om det passar vad du tycker är rimligt att dagligen hantera.

Pris

Priset varierar naturligtvis mycket mellan babyvakterna. Det beror mycket på deras funktioner och egenskaper. Ju mer smarta funktioner babyvakten har, desto mer pengar behöver du vanligtvis betala för den. Det är därför mycket viktigt att du överväger vilka behov du har med babyvakten och vilka funktioner du tycker är viktiga för den mest optimala övervakningen av ditt barn. Skriv ner dem när du går igenom detta babyvakttest så att du enkelt kan bocka av de saker du förväntar dig. Då blir det mycket lättare att välja en babyvakt och du slipper på så sätt att betala för mycket för onödiga funktioner. Eller vice versa, så behöver du inte sakna funktioner i larmet som du tycker är viktigt.

Användarvänlighet

Beroende på hur teknisk du är är det ofta väldigt skönt att det inte är för svårt och krångligt att använda babyvakten. Många babyvakter har en mängd funktioner och alternativ och det kan vara svårt att ta reda på vad du kan använda dem till och hur du växlar mellan dessa funktioner. Om du vill ha en hög användarvänlighet är det viktigt att du väljer en enkel babyvakt med några knappar och endast de viktigaste funktionerna du behöver. Det kan snabbt bli slöseri med pengar om du köper en babyvakt som du inte kan räkna med att använda, och det kan skapa mycket irritation om den inte fungerar som du vill.

Strömförbrukning

Det kan vara skönt att inte behöva tänka på att ladda babyvakten och föräldraenheten hela tiden, och sedan glömma i sista minuten att du ska använda den. Därför bör du välja en babyvakt som körs på ett bra och hållbart batteri med lång livslängd. Välj gärna de som också laddar upp snabbt, så att du inte behöver ha den liggande för laddning i flera timmar, då du faktiskt skulle ha velat använda den.

FAQ

Vilken babyvakt är bäst?

Vi menar att den bästa babyvakten är Neonate BC-6500D, eftersom den har fantastiska funktioner, lång räckvidd och lång batteritid. Läs vårt babyvakttest för att se våra andra tips på fantastiska babyvakter.

Vilken babyvakt ska jag välja?

Du bör noga överväga vilka dina behov och önskemål är hos babyvakten. Behöver du en videofunktion, temperaturmätning, tvåvägskommunikation, en lång räckvidd etc. Välj därifrån vilken som är rätt för dig.

Vad kostar en bra babyvakt

En bra babyvakt kommer vanligtvis upp och kostar mellan 500 och 1 500 kr. De allra bästa ligger på strax över cirka 1 000 kr, men det beror mycket på dina behov när det gäller funktionalitet. Se urvalet i vårt test.