Bästa Skintonic-test 2022

1
Australian Bodycare Face Tonic

Denna läckra hudtonic från Australian Bodycare kan användas av alla hudtyper, men är särskilt lämplig för dem som kämpar med oren eller känslig hud. Detta beror på att produkten rengör effektivt och på djupet för att avlägsna orenheter och bakterier, men gör det på ett extremt skonsamt sätt som inte irriterar eller torkar ut huden. Varför du ska välja en Australian Bodycare Face Tonic Om du är på jakt efter en mild hudtonic som också…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Australian Bodycare Face Tonic 100 kr. Notino
Raunsborg skin tonic all skin types 175 kr. Gameshop
Biotherm Biosource Skintonic Normal/Combination Skin##
Helena rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence##
Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner 271 kr. Cocopanda
Ecooking Skintonic 199 kr. Plusshop.se
Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist##

Skintonic har blivit en del av många kvinnors hudvårdsrutin under de senaste trettio åren, efter rengöring och före kräm. Detta är fortfarande sant, men medan det enda syftet med en hudtonic tidigare var att torka huden efter rengöring, har sammansättningen av ingredienser och möjligheterna hos olika skintonics förändrats mycket under de senaste åren.

I dag finns det en mängd olika varianter av hudtonic på marknaden. Detta gör det möjligt att hitta en hudtonic som passar din hudtyp, men det gör det också svårare att hitta den som  din hud har allra mest nytta av.

Vi har letat på nätet efter hudtonics och hittat sju stycken som passar olika behov och hudtyper. Därefter har vi valt ut tre i kategorierna bäst, bäst prisvärd och premium hudtonic baserat på kvalitet och pris. Vinnaren i den bästa kategorin är en skintonic av god kvalitet som passar alla hudtyper och är i en prisklass där de flesta har råd. Bäst i klassen prisvärda skintonics är en hudtoner som lätt kan konkurrera med de andra när det gäller kvalitet, men till ett lägre pris.  Premium är för dem som vill ha det allra bästa och är villiga att betala mer för hög kvalitet och en wow-faktor.

Kort testresultat

Den bästa skintonicen i den här artikeln är Australian Bodycare Face Tonic, eftersom den bekämpar uppkomsten av blemmor, skyddar och stärker huden samt lugnar. Den bästa fuktgivande hudtonicen för normal/kombinerad hud är Biotherm Biosource Skin Tonic, eftersom det är en effektiv och närande hudtonic till ett överkomligt pris. Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence är den bästa premium hudtonicen eftersom den är baserad på den senaste kunskapen om hudtonicer.

Vilken skintonic ska jag välja?

Om du letar efter en skintonic är det troligt att du har sökt på nätet eller i butiker. Utbudet är stort och det kan vara svårt att hitta rätt. För att hitta det ansiktsvatten som passar din hud bäst är det viktigt att ta hänsyn till din hudtyp. Många av testkandidaterna kan användas av alla hudtyper, men vissa är särskilt utformade för torr, fet eller kombinerad hud. Om du lider av någon av dessa utmaningar kan du ha nytta av att välja en skintonic som fokuserar på just detta, för att få ut det mesta av din hudvårdsprodukt. I produktbeskrivningarna kan du läsa en detaljerad beskrivning av de olika produkterna och vilken hudtyp de är avsedda för.

En bra tumregel är dock att om du har torr hud bör du undvika hudtonics med alkohol eftersom det kan vara uttorkande. Om du väljer en sådan är det bra att hitta en som också innehåller glycerin, eftersom det återfuktar huden och motverkar torrhet. Om du har känslig hud med tendens till rodnad kan du välja en hudtonic med aloe vera, som lugnar irriterad hud. Om din hud är trött och glåmig rekommenderar vi att du väljer en hudtonic med syra, eftersom den har en exfolierande effekt.

Oavsett vilken hudtyp du har, kan du säkert hitta en skintonic som passar dina behov nedan. Njut av det!

Australian Bodycare Face Tonic – Den bästa tonicen för huden

Australian Bodycare Face Tonic

Denna läckra hudtonic från Australian Bodycare kan användas av alla hudtyper, men är särskilt lämplig för dem som kämpar med oren eller känslig hud. Detta beror på att produkten rengör effektivt och på djupet för att avlägsna orenheter och bakterier, men gör det på ett extremt skonsamt sätt som inte irriterar eller torkar ut huden.

Varför du ska välja en Australian Bodycare Face Tonic

Om du är på jakt efter en mild hudtonic som också rengör på djupet, kan du välja den här varianten från Australian Bodycare. Deras hudtonic rengör effektivt tack vare användningen av antiseptisk Tea Tree olja. Denna naturliga olja har många positiva egenskaper, bland annat antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Detta gör produkten idealisk för användning på oren eller känslig hud.

Ansiktsvattnet är därför hårt mot bakterier och smuts, men skonsamt för huden. Ingredienser som aloe vera och allantoin har en lugnande och läkande effekt, medan kokosolja och glycerin ger en god mängd fukt för att upprätthålla en god fuktbalans i huden. Produkten stärker och skyddar även huden.

Produktdetaljer:

 • Parabenfri och vegansk
 • För alla hudtyper
 • Antiinflammatorisk och antibakteriell verkan
 • Återfuktar, stärker och skyddar huden
Det vi liker:
 • Applicera på en bomullsrondell och stryk över ansikte och hals.
 • Använd morgon och kväll som en del av din hudvårdsrutin.
Det vi ikke liker:
 • Innehåller Tea Tree olja för djupgående rengöring
 • Hård mot bakterier och orenheter, men skonsam mot huden
 • Innehåller naturliga ingredienser och är vegansk och parabenfri.

Raunsborg skin tonic all skin types – Bäst i test skintonic

Raunsborg skin tonic all skin types

Raunsborg är känt för högkvalitativa, skonsamma hudvårdsprodukter som är skapade med den nordiska naturen i åtanke och tillverkade i Danmark. Matas användare har gett denna hudtonic fem av fem stjärnor med betoning på mildhet och effektivitet.

Varför du ska välja Raunsborg skin tonic alla hudtyper

Raunsborg Skin Tonic är tillverkad med kunskap från gamla läror om nordiska örter och baserad på den känsliga nordiska huden. Den är tillverkad med aktiva ingredienser från sockerbetor, som tillför fukt, och fläderblomma och björkbark, som ger näring och fräschar upp huden. Den är berikad med extrakt från trollhassel och tranbär, som har en antibakteriell och uppstramande effekt på huden.

Denna hudtonic passar alla hudtyper eftersom den är alkoholfri och därför inte torkar ut huden. Den är också parabenfri, så den kan användas utan att du behöver oroa dig för allergier och skadliga ämnen och den är inte testad på djur. Trots att den är mild tar den effektivt bort smink, smuts och orenheter från huden och lämnar den mjuk med en mild doft av björk.

Produktdetaljer:

 • Alkoholfri
 • För alla hudtyper
 • Parabenfri
 • Inte testad på djur
Det vi liker:
 • Applicera på en bomullsrondell och stryk över ansikte och hals.
 • Använd morgon och kväll som en del av din hudvårdsrutin innan du applicerar kräm.
 • Kan även användas under dagen för att hålla huden ren och fräsch.
Det vi ikke liker:
 • Alkoholfri
 • Parabenfri
 • För alla hudtyper

Biotherm Biosource Skintonic Normal/Combination Skin – Bästa fuktgivande skintonic

 Biotherm Biosource Skintonic Normal/Combination Skin

Biotherm är ett världsberömt varumärke som tillverkar fantastiska kvalitetsprodukter till överkomliga priser. Detta är inget undantag med Biotherm Biosource Skintonic for Normal/Combination Skin som effektivt återställer hudens fuktbalans och ger huden näring.

Varför du ska välja Biotherm Biosource Skintonic Normal/Combination Skin

Med Biotherm Biosource Skintonic för normal/kombinerad hud får du en uppfriskad hud som stimuleras och får näring. Denna skintonic tar effektivt bort döda hudceller och ger huden ny vitalitet. Den hjälper också till att återställa hudens naturliga fuktbalans, och skyddar huden från partikelföroreningar i luften. Din hud får en ny och fräsch lyster.

Produktdetaljer:

 • Lämplig för normal/kombinerad hud
 • Parabenfri
 • Återfuktar och vårdar huden
Det vi liker:
 • Applicera efter rengöring
 • Applicera på en bomullsrondell och stryk över ansikte, hals och dekolletage.
 • Använd morgon och kväll efter rengöring och före serum, krämer och/eller oljor
Det vi ikke liker:
 • Fräschar upp och återställer hudens naturliga fuktbalans
 • Återställer hudens vitalitet
 • Avlägsnar döda hudceller och minskar partikelföroreningar

Helena rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence – Premium skintonic

Helena rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence

Helena Rubinstein är känd för sina lyxiga skönhetsprodukter. Det är för kvinnor som vet vad de vill ha och som är beredda att betala för kvalitet. Prodigy Cellglow Clarity Essence är definitivt inget undantag.

Varför du ska välja Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence

Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence är en skintonic gjord med den senaste kunskapen inom hudvård. Denna hudtonic är tillverkad med stamceller från edelweiss, som är fulla av antioxidanter och jämnar ut fina linjer och rynkor efter en kort tids användning. Med denna toner har Helena Rubinstein utvecklat en unik hybridformula som motverkar pigmentering och ger omedelbar lyster.  Hudvattnet kommer i en riktigt vacker flaska och är kristallklart och lätt. Den lämnar huden slät, mjuk och fräsch och redo för resten av din skönhetsrutin. Det är en hudtonic där du måste betala lite mer för, men i gengäld får du hem revolutionerande hudvård på din egen badrumshylla.

Produktdetaljer:

 • Lämplig för torr hud
 • Med edelweiss-extrakt
 • Motverkar pigmentering
 • Anti-ageing effekt
Det vi liker:
 • Applicera på en bomullsrondell och sprid ut över ansiktet.
 • Använd morgon och kväll på ren, torr hud
Det vi ikke liker:
 • Motverkar pigmentering
 • Anti-ageing effekt
 • Med edelweiss-extrakt

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner – Bäst för fet hud

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner

Ole Henriksen är ett erkänt och älskat hudvårdsmärke över hela världen. Märket är känt för hög kvalitet och produkter som håller vad de lovar. Märkets Balancing Force Oil Control Toner har fått exceptionellt bra recensioner från bland annat Matas-användare och på Google.

Varför du ska välja Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner är ett uppfriskande ansiktsvatten speciellt utvecklat för fet och kombinerad hud. Den avlägsnar effektivt rengöringsrester och orenheter och absorberar överflödigt talg. Den har en sammandragande effekt på hudens porer och minimerar förstorade  porer. Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner innehåller en blandning av salicylsyra, mjölksyra och glykolsyra för att avlägsna döda hudceller och den lämnar huden ren och med en strålande, fräsch lyster. Vi rekommenderar därför detta ansiktsvatten för dig som har fet/kombinerad hud eller lider av stora porer.

Produktdetaljer:

 • Lämplig för fet/kombinerad hud
 • Med salicylsyra, mjölksyra och glykolsyra
 • Absorberar överflödigt talg
 • Hjälper mot förstorade porer
 • Fri från parabener, sulfater och ftalater
Det vi liker:
 • Använd på rengjord hud morgon och kväll
 • Applicera på en bomullsrondell och stryk över ansiktet.
 • Avsluta med kräm för bästa resultat
Det vi ikke liker:
 • Minimerar uppkomsten av grova porer
 • Absorberar överflödigt talg
 • Fri från parabener, sulfater och ftalater

Ecooking Skintonic – Bäst för torr hud

Ecooking Skintonic

Ecooking är ett danskt hudvårdsmärke som bygger på en önskan att skapa produkter med synliga effekter som är så ekologiska och naturliga som möjligt med fokus på miljön.

Varför du ska välja Ecooking skintonic

Ecooking skintonic (tidigare Ecooking facial mist) är en parfymfri skintonic som även kan användas som en uppfriskande ansiktsmist under dagen, utan att förstöra din makeup. Med sin fuktgivande formulering är den särskilt lämplig för dem som arbetar framför en skärm eller i luftkonditionerade utrymmen, vilket kan vara mycket uttorkande för huden.

Ecooking Face Mist stänger porerna och lämnar huden fräsch och uppfriskad. Den innehåller bland annat ekologisk gurka, aloe vera och kamomill, och är rik på E-vitamin.

Liksom resten av Ecookings produkter är både skintonic och dess förpackningar skapade med miljön i åtanke och är ekologiska och allergivänliga.

Produktdetaljer:

 • Innehåller gurka och aloe vera
 • Hög halt av vitamin E
 • Fri från parabener och färgämnen
 • Ekologiskt
 • Vegansk
 • Parfymfri
 • Hypoallergenisk
Det vi liker:
 • Spraya 10-12 cm från ansiktet
 • Som skintonic: Spraya på huden efter rengöring, före serum och kräm.
 • Som en uppfriskande ansiktsmist: Spraya på huden under dagen ovanpå smink. Observera att Ecooking Face Mist kan skumma något på grund av dess höga innehåll av E-vitamin.
 • Stäng ögonen innan du sprutar och undvik att få produkten i ögonen.
Det vi ikke liker:
 • Hög E-vitaminhalt
 • Miljövänlig
 • Kan användas som ansiktsmist under dagen

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist – Bäst för trött hud

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist

Hudvårdsmärket Origins har som mål att skapa effektiva, naturliga hudvårdsprodukter som får sin kraft ur naturen och är baserade på vetenskap, med starkt fokus på miljö och återvinningsbarhet.

Varför du ska välja Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist är både en skintonic och en ansiktsmist som ger en energiboost till din hud. Den kan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin, men också för att fräscha upp huden under dagen.

Den unika formulan är kliniskt bevisad att jämna ut hudens textur på bara 2 veckor, samtidigt som den ger huden ny kraft.

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment Lotion Mist är också helt fri från parabener, ftalater, propylenglykol, mineraloljor, petrolatum, paraffin, DEA och polyetylenpärlor, vilket gör den lämplig för alla.

Produktdetaljer:

 • Skintonic och ansiktsmist i en och samma produkt
 • Oljefri
 • Återfuktande
 • Fri från parabener, ftalater, propylenglykol, mineraloljor, petrolatum, paraffin, DEA och polyetenpärlor.
 • Miljövänliga förpackningar
 • Lämplig för alla hudtyper
Det vi liker:
 • Håll flaskan 10-12 cm från ansiktet och spraya över ansiktet.
 • Som skintonic: spraya på huden efter rengöring, före serum och kräm.
 • Som en uppfriskande ansiktsmist: spraya på huden under dagen.
 • Stäng ögonen innan du sprutar och undvik att få produkten i ögonen.
Det vi ikke liker:
 • Kliniskt bevisat att den förbättrar hudens struktur på bara 2 veckor
 • Direkt energiboost
 • Fri från parabener, ftalater och andra starka kemikalier

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic – Ekologisk hudtonic

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic

Danska Urtekram tillverkar ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter med fokus på hälsa och hållbarhet.

Varför du ska välja Urtekram Nordic Birch Skin Tonic

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic är en uppstramande hudtonic. Den innehåller björksocker och aloe vera som ger huden en extra boost av fukt, vilket gör den lämplig för torr och känslig hud. Den hjälper till att stänga porerna efter rengöring och lämnar huden fräsch och klar.

Urtekram Nordic Birch Skin Tonic är ekologisk, vegansk och parabenfri, så den kan användas av alla.

Urtekrams hudtonic är också en av de förmånligare produkterna i klassen, så alla kan ha råd med den.

Produktdetaljer:

 • Med björksocker och aloe vera
 • Ekologiskt
 • Vegansk
 • Parabenfri
Det vi liker:
 • Fukta en bomullsrondell med skintonic och stryk över huden.
 • Applicera efter rengöring, eventuellt följt av serum eller kräm.
 • Använd morgon och kväll
Det vi ikke liker:
 • Ekologiskt
 • Uppstramande
 • Återfuktande

Vad ska du tänka på när du väljer en skintonic?

Skintonics har flera funktioner, men viktigast av allt är att de rengör huden från den sista envisa smutsen och möjliga rester av rengöringsmedel. Många av de hudtonics som finns på marknaden idag gör dock mycket mer än så. Först och främst är många hudtonics utformade för att förbereda huden för en kräm eller ett serum så att du får ut mesta möjliga effekt. Vissa kan också hjälpa till att minska porerna och dra ihop porerna så att huden blir slät och jämn.

Många hudtonics är också fuktgivande. Vi rekommenderar dock att du avslutar din hudvårdsrutin med en kräm eller ett serum, särskilt om du väljer en hudtonic som innehåller alkohol, eftersom den kan vara uttorkande för huden. Om du använder en olja, ett serum eller en ansiktskräm har ingen betydelse för hur effektiv din hudtonic är, utan det är endast en fråga om preferenser.

Kort sagt används ett ansiktsvatten genom att fukta en bomullsrondell och försiktigt stryka den över ansikte och hals efter att du rengjort huden. Vissa skintonics finns dock i sprayflaskor (ansiktsmist) och ska sprayas på huden från cirka 10-12 cm avstånd från ansiktet. Om du föredrar bomullsrondell eller spray är en smaksak, men ansiktsmisten känns ofta mer uppfriskande.

Det viktigaste är att du väljer skintonic utifrån din hudtyp för att få ut det mesta av din investering.

Slutsats

I det här testet har vi utvärderat åtta olika hudtonika utgående från kvalitet och pris. Av de åtta har vi bedömt de bästa i kategorierna: premium, bäst i test och bästa prisvärda produkt.

Bäst: Australian Bodycare Face Tonic

Australian Bodycare Face Tonic är ett milt ansiktsvatten med lugnande, stärkande och skyddande egenskaper. Ändå tar den effektivt bort smuts och bakterier från hudens yta utan att torka ut. Produkten har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Premium: Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence

Helena Rubinstein Prodigy Cellglow Clarity Essence är baserad på den senaste kunskapen om hudtonics. Förutom att den gör huden mjuk och smidig, jämnar den också ut fina linjer och rynkor. Och den kommer i en förpackning som utstrålar lyx!