Aktivitetsarmband Test (2022) → De 7 bästa aktivitetsarmbanden

1
Garmin Vivosmart 4

Med denna aktivitetsmätare, Garmin Vivosmart 4, kan du få en optimal inblick i hur din kropp jobbar under dagen genom information om din ämnesomsättning. Detta eftersom att produkten är utrustad med en pulsmätare, som bl.a. räknar kalorier. Dessutom är den här modellen vattentät, vilket gör att du kan bära den när du badar, i regnet eller under simträningen, där du också får möjlighet att mäta träningen. Dessa smarta funktioner och tålighet gör att denna modell…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Garmin Vivosmart 4
NetOnNet
Fitbit Charge 4
Telefonshoppen
Xiaomi Mi Band 4
Buyersclub
Samsung Galaxy Fit2
Elgiganten
Garmin Vivosport Aktivitetsmätare
Ikke på lager
Garmin Forerunner 245 Music
Amazon.se

Olika aktivitetsmätare i form av klockor börjar vinna mark på marknaden. Av denna anledning har vi försökt hitta de aktivitetsarmbanden på marknaden som är bäst i test. Du kan läsa om de 7 bästa modellerna i detta test av aktivitetsarmband. Vi har utsett Garmin Vivosmart 4 till bäst i test, eftersom den är full av användbara funktioner teknik, såsom pulsmätning, och så är den vattentät.

Den modell som vi har utsett till bäst i test får dock hård konkurrens från de andra modellerna på listan, så även om du inte skulle vara helt besatt av det, har du goda förutsättningar att hitta det bästa aktivitetsarmbandet för dina behov i detta test av aktivitetsarmband. I slutet av artikeln kan du också läsa mer om hur du hittar de bästa erbjudandena på aktivitetsarmband för att göra ett riktigt klipp.

Garmin Vivosmart 4 – Det bästa aktivitetsarmbandet

Med denna aktivitetsmätare, Garmin Vivosmart 4, kan du få en optimal inblick i hur din kropp jobbar under dagen genom information om din ämnesomsättning. Detta eftersom att produkten är utrustad med en pulsmätare, som bl.a. räknar kalorier. Dessutom är den här modellen vattentät, vilket gör att du kan bära den när du badar, i regnet eller under simträningen, där du också får möjlighet att mäta träningen. Dessa smarta funktioner och tålighet gör att denna modell enligt oss är bäst i test.

Därför ska du välja Garmin Vivosmart 4

Om du letar efter ett riktigt bra aktivitetsarmband som inte bara fixar din pulsmätning utan också är vattentät ner till 50 meter, så du kan mycket väl ta en titt på den här modellen, vår testvinnare, från Garmin. Garmin Vivosmart aktivitetsarmband är utvecklad med en inbyggd och exakt pulsmätare och har designats för att vara vattentät ner till 50 meter under vattenytan. Den vattentäta konstruktionen säkerställer att du kan bada utan att ta av klockan, inte behöver skydda den vid dåligt väder och kan mäta dina resultat i samband med en simträning. Det är väldigt smart och kan precis det du vill att den ska kunna!

Pulsmätaren är inte bara användbar för hela din träning. Den kommer nämligen att mäta din hjärtfrekvens hela dagen, så att du på så sätt kan mäta din ämnesomsättning under dagen och se om det finns perioder då din puls rusar – det vill säga om du ibland är stressad. Detta kan hjälpa dig att planera dina dagar bättre eller bättre hantera perioder av stress. Du kan även ställa in pulsmätaren i viloläge så att den mäter din sömn. Detta för att du ska kunna få en inblick i din sömnkvalitet och hur du kan förbättra den.

Användarvänligt aktivitetsarmband med bra batteritid

Modellen ser ut som ett relativt enkelt aktivitetsarmband när du först tittar på den. Men när du väl sätter dig in i mätaren upptäcker du en värld av bra funktioner, eftersom modellen är utrustad med flera moderna tekniker – till och med fler än bara de som nämns ovan. Du kan till exempel ansluta ditt aktivitetsarmband till din telefon så att du får aviseringar direkt från klockan, och sedan kan du alltid ställa in ett alarm på klockan så att du väcks mjukt och försiktigt på morgonen, snarare än av ett högt, obehagligt alarm.

Skärmen i sig är “dold” när du inte använder klockan. Detta gör att den därför inte kräver allt för mycket ström genom att ständigt blinka eller visa klockan. Av denna anledning räcker också enhetens batteri i upp till sju dagar med full laddning. Den enda gången klockan börjar svara utan att du gör någonting är om du har ställt in den för att hjälpa dig att hålla igång. Då, alltså om du har varit lite väl inaktiv ett tag, kommer klockan att meddela dig om att det är dags. Om du har satt upp ett specifikt mål så hjälper Vivosmart dig också att nå ditt dagliga mål så att du ständigt jobbar mot en mer aktiv livsstil.

Produktdetaljer

 • Vikt: 19 gram
 • Handledsstorlek: 127 till 221 mm
 • Upplösning: 128 x 16 pixlar
 • Displayens storlek: 3,44 cm x 0,35 cm
Det vi liker:
 • Vattentät i upp till 50 meters djup, så att du bland annat kan tracka din simträning
 • Registrerar både steg, kaloriförbrukning, sömn etc. samt pulsmätning
 • Hjälper dig att hålla dig aktiv genom att meddela dig om för lång inaktivitet

Fitbit Charge 4 – Vattentätt aktivitetsarmband med pulsmätning

Vill du ha ett aktivitetsarmband som är utvecklat med en mängd användbara och genomtänkta funktioner är Fitbit Charge 4 något för dig. Den är vattentät så att du utan problem kan använda den när du är ute och rör dig i regnet, badar eller simtränar. Fitbit Charge har dessutom distansmätare, inbyggd pulsmätare, stoppur, sömnavläsning, kalorimätare och höjdmätare. Dessutom är den utformad med en fin design som ser nätt ut på handleden.

Därför ska du välja Fitbit Charge 4

Är du sugen på att ha en smart aktivitetsmätare på handleden? Som i sin teknik är avancerad med kapacitet att mäta en mängd olika parametrar, men för dig är enkel att använda? Då kan Fitbit Charge 4 vara helt rätt för dig! Dessutom är den mycket nätt och märks knappt av på handleden. Trots den relativt enkla och smidiga designen hos Fitbit Charge är displayen lätt att läsa av. 

Skulle du även vilja ta del av informationen i din telefon är även det möjligt. Fitbit Charge 4 kan nämligen kopplas ihop med din smartphone. Genom att koppla ihop dessa kan du analysera din statistik, dela dina data med andra, sätta personliga mål eller hålla koll på din kost och dina dagliga rutiner. Därutöver kan du också få meddelanden och notifikationer samt se vem som ringer dig. Som om inte detta vore nog finns även funktionen Spotify Connect som gör att du kan styra musiken direkt från handleden. Detta är inte minst riktigt skönt ute på din löprunda, då du inte vill krångla med att få upp mobilen ur fickan, men samtidigt peppas av precis rätt låt för tillfället. Fitbit Charge 4 funkar tillsammans med iPhone och Android, tack vare Bluetooth 4.0. Vidare har den upp till 7 dagars batteritid. 

Optimal vardags- och träningspartner

Du kan använda Fitbit Charge 4 för att både mäta inomhus- och utomhusträning – samt naturligtvis för att mäta en bredd av olika typer av träning – allt från löpning och cykling till yoga och simning. Enheten har hög precision både vid konditions- och styrketräning. Den inbyggda GPS-enheten garanterar också optimal mätning av utomhusaktiviteter. Allt från Vo2 max till distans, tid, hastighet, tempo, hjärtfrekvens etc. mäts.

Dessutom kan du till och med använda den här aktivitetsarmbandet för ett brett spektrum av andra saker än bara pulsmätning och mätning av många parametrar kopplade till träningsresultat. Som nämnt är modellen utrustad med ett komplett paket med smarta funktioner trots sin enkla och smala design. Du kan alltså ansluta denna enhet till din telefon och därmed få tillgång till exempelvis sms direkt från klockan. Med NFC-funktionen möjliggörs även kontaktlösa betalningar med Fitbit Pay. 

Sammanfattningsvis är Fitbit Charge 4 en mycket bra partner i vardagen och i träningen, som ser nätt ut, och tack vare synkroniseringen med mobilen kan du lättare få en överblick över hela din utveckling. 

Produktdetaljer

 • Vikt: 26 gram
 • Armbandets material: Silikon
 • Batterikapacitet (mAh): 74
 • Färg: Svart, grå, blå, lila
Det vi liker:
 • Mätning av puls, stressnivå, träning, distans etc.
 • Har inbyggd GPS så att du kan följa dina utomhusaktiviteter
 • Användarvänlig klocka med en snygg design och enkel struktur
 • Spotify Connect gör att du kan styra musiken direkt från handleden

Xiaomi Mi Band 4 – Det bästa billiga aktivitetsarmbandet

En bra aktivitetsarmband behöver inte nödvändigtvis kosta en förmögenhet. Så om du inte har den största budgeten att röra dig med, kan du med fördel gå för den här funktionella modellen från Xiaomi. Xiaomi Mi Band 4 kan mäta de flesta aktiviteter och ger dig bl.a. insikt i antal steg du tar och din puls. Dessutom mäter den även din sömn och din kaloriförbrukning.

Därför ska du välja Xiaomi Mi Band 4

Är du den typen som gillar att få koll på central statistik och information kring din kropp, hur den mår och vad du gör? Är du samtidigt inte sugen på att investera en hel förmögenhet i en sådan pryl? I så fall är detta aktivitetsarmband från märket Xiaomi det rätta valet för dig, eftersom att den lever upp till just de önskemålen. Du kan använda klockan till en mängd olika aktiviteter, och får på dem koll på såväl kaloriförbrukning och puls, som antal steg och distans. Dessutom har den funktionen inaktivitetsvarning, som meddelar dig när du har varit inaktiv för länge och du och dina mål skulle gynnas av att du rör på dig. 

Du kan använda den här modellen för att mäta i princip vilken typ av aktivitet du än föredrar. Den fungerar utmärkt att använda när du vill få ut information kring din yoga, cykling, löpning, vandring, styrketräning och mer. Dessutom kan du koppla den till din mobil och då genom klockan få tillgång till såväl olika meddelanden som musikstyrning, supersmidigt direkt på handleden. 

Hjälper förbättra din träning och sömn

Aktivitetsarmbandet är utrustad med en inbyggd pulsmätare som ger givande mätning av din puls. Xiaomi Mi Band 4 beräknar även dina förbrända kalorier och steg tagna. Utifrån all denna information kan du lättare styra din träning för optimal utveckling, oavsett mål. Du får även inblick i stressnivåer, vilket är intressant och ett bra sätt att hålla koll på din hälsa. 

Som en extra bonus mäter denna modell inte bara under dagen. Den är även utrustad med sömnmätning, som mäter ditt sömnmönster i form av såväl längd som kvalitet. Du kan även ställa in ett smart alarm direkt i klockan så att du väcks på ett smart sätt, snarare än av en hög alarmton.

Modellen har bra batteritid, då batteriet håller i upp till hela tjugo dagar och som om inte denna långa hållbarhet vore nog är modellen utvecklad för att vara beständig mot stänk, regn och svett – vattentålig helt enkelt. 

Produktdetaljer

 • Mått: 240 x 120
 • Display: 0.95”
 • Vikt: 22 gram
 • Handledens storlek: 155 – 216 mm
Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Vattentät vilket gör att du kan använda den i alla lägen och träning
 • Möjlighet att kopplas till din smartphone

Samsung Galaxy Fit2 – Smidigt aktivitetsarmband som känner igen aktiviteter

Genom att investera i detta aktivitetsarmband från Samsung får du du har inte bara ett aktivitetsarmband som har en snygg, nätt och lite futuristisk design, utan också en smidig modell med inbyggd GPS och pulsmätare. Den känner igen vilke typ av aktivitet du genomför – om det så är rodd, löpning eller vandring. Den har flera oumbärliga funktioner för ökat välbefinnande.

Därför ska du välja Samsung Galaxy Fit2

Om du letar efter ett aktivitetsarmband med ett holistiskt fokus på hälsan och en minimalistisk design, är denna variant från Samsung det rätta valet för dig. Den liknar på flera sätt andra modeller i detta test, men sticker ändå ut med sin futuristiska design och speciella funktioner. Det som kanske främst är unikt när det kommer till funktioner är att den påminner dig om när du bör tvätta händerna. Det kan tyckas självklart och inget som kräver en påminnelse, men det är faktiskt en mycket givande funktion. 

Modellen är utvecklad att vara en stor hjälp i vardagen, i hur den, förutom ovanstående handtvättsfunktion, håller koll på och ger dig information om din aktivitet och sömn. Den bevakar din stressnivå, vilken du får information om och därmed kan ta ett steg tillbaka när den är för hög och ta några djupa andetag. Dessutom har Samsung Galaxy Fit2 lång batteritid med runt 15 dagars batteritid, vilket gör att du kan mäta såväl kort- som långsiktiga resultat och parametrar. 

Aktivitetsarmband som mäter puls, sömn och stress

Du kan på goda grunder investera i den här modellen om du vill ha ett aktivitetsarmband som smidigt på handleden kan mäta puls, kalorier, steg, distans, sömnaktivitet, stressnivå och mer. Modellen är utvecklad med en smart pulsmätare som kan mäta din hjärtfrekvens vid handleden i samband med träning, medan du sover eller bara under dagen. Detta ger dig en inblick i när du bränner som mest kalorier och hur din totala nivå ligger, samt var din stressnivå är under dagen. 

Aktivitetsarmbandet kan mäta din puls under natten för att bedöma din sömnkvalitet. Sätter du dig in i dessa siffror är de till stor hjälp i hur de på så sätt kan hjälpa dig att få en bättre nattsömn om du använder den här aktivitetsarmbandet under natten. Och du kan till och med ställa in en speciell klocka på enheten som väcker dig lugnare än ett normalt larm, så att du får en bra start på dagen.

Klockan är riktigt användarvänlig i sin konstruktion så att du enkelt kan justera rätt inställningar och hitta din väg runt till olika funktioner. Du kan ställa in displayen så att den blir som du vill ha den. Som om inte det vore nog har du också möjlighet att synkronisera dina data från klockan till andra enheter, samt koppla ihop dessa. Då kan du få notiser om sms, missade samtal, händelser i kalendern och styra musiken direkt från handleden. Till sist har den en riktigt cool funktion i form av ögonigenkänning. 

Produktdetaljer

 • Bredd: 18,6 mm
 • Höjd: 46,6 mm
 • Djup: 11,1 mm
 • Vikt: 21 gram
 • Kapacitet: 32 MB
 • Upplösning: 294 x 126 pixlar
Det vi liker:
 • Snygg och minimalistisk design med ett 1,1 cm tunnt band som förebygger ansamling av svett
 • Vattentät konstruktion och inbyggd pulsmätare som spårar dygnet runt
 • Möjlighet att koppla ihop enheten med din smartphone för att kunna styra musik och sms från handleden

Garmin Vivosport Aktivitetsmätare – Multifunktionellt aktivitetsarmband

Det kan inte bli fel med denna aktivitetsklocka från Garmin, om du letar efter en riktigt funktionell och användarvänlig modell som kan lite mer. Produkten kan bl.a. tracka dina dagar, ha koll under stressiga perioder, ge en uppskattning av Vo2 Max och konditionsålder, och så har den inbyggd GPS. Batteriet har en livslängd på upp till sju dagar och modellen, alltså med lång batteritid, kan anslutas till din mobil.

Därför ska du välja Garmin Vivosport Aktivitetsmätare

Vill du investera i ett aktivitetsarmband som på bästa sätt mäter relevanta parametrar i vardagen och under träningen? Om så är fallet, ta då en närmare titt på den här modellen från Garmin. Deras Vivosport har utvecklats att vara riktigt användarvänlig och mäter med hög precision, oavsett vad du gör. Den kan således inte bara hjälpa dig när du vill komma igång med att förbättra dina resultat i samband med träning, utan hjälper dig också till en starkare och mer hälsosam vardag, eftersom du blir mer medveten om stressiga perioder och din allmänna livsstil.

Designen är också något som alla kan uppskatta. Produkten är utvecklad med en snygg design i enkla färger som inte sticker ut alltför mycket. Batteriet kan hålla i upp till 7 dagar i smartwatch-läge. Modellen har också utvecklats för att vara vattentät och håller ner till när 50 meter.

Optimal partner i träningen

Du kan använda klockan både för att mäta inomhus- och utomhusträning – och naturligtvis för att där mäta många olika typer av träning. Klockan mäter med hög precision oavsett om det handlar om konditionsträning eller styrketräning. Dess inbyggda GPS garanterar optimal mätning av utomhusaktiviteter. Dessutom får du bra koll på information om en hel del andra parametrar – allt från VO2 max och konditionsålder till distans, tid, hastighet, tempo, puls etc.

Därutöver kan du använda aktivitetsarmbandet för många andra saker än bara puls och träningsresultat. Modellen är nämligen utrustad med ett komplett paket med funktioner som är av stor vikt under många av dina dagar, trots sin enkla och smala design. Du kan alltså ansluta armbandet till din telefon och därmed få tillgång till sms, sociala medier, e-post etc. direkt i klockan. 

Det finns även möjlighet att synkronisera din klocka och din enhet med varandra så att du kan komma åt dina resultat direkt på din mobil. På det sättet kan du lättare få en överblick över din utveckling. 

Produktdetaljer

 • Tjocklek: 10,9 mm
 • Bredd: 21 mm
 • Vikt: 24,1 till 27 gram (beroende på storlek)
 • Handledsstorlek: 122 till 215 mm
 • Skärmstorlek: 9,7 mm x 19,3 mm
 • Skärmupplösning: 72 x 144 pixlar
Det vi liker:
 • Mäter hjärtfrekvens, stressnivå, träning, distans, hastighet etc.
 • Har inbyggd GPS så att du kan tracka dina utomhusaktiviteter
 • Användarvänlig klocka med en snygg design och enkel struktur
 • Möjlighet att para aktivitetsklockan med din mobil så att du kan kontrollera allt direkt från klockan

Garmin Forerunner 245 Music – Ett stilrent aktivitetsarmband

Det finns många fördelar med att investera i denna Forerunner-modell från Garmin. Först och främst är det en riktigt snygg klocka och sedan utrustad med ett brett utbud av bra tekniker för att mäta olika parametrar i ditt träningspass. Modellen kan bl.a. ge information om din löpdynamik och din träningsbelastning. Du kan också lyssna på musik, svara på meddelanden, använda GPS och mer.

Därför ska du välja Garmin Forerunner 245 Music

Om smarta funktioner är av stor vikt och vägrar att kompromissa med din nya aktivitetsklocka kan du på goda grunder investera i den här fantastiska modellen från Garmin. Produkten är utrustad med en mängd olika tekniker som säkerställer bättre mätning av din träning. Den har bl.a. inbyggda sportappar, så att du alltid kan hitta rätt träningsform och sedan håller klockan koll på din träningsbelastning för olika träningsformer, så du har därigenom möjlighet att hålla koll på om du ligger på en så hög nivå att du riskerar att bli överansträngd, eller om nivå är precis rätt.

Högteknologiskt aktivitetsarmband

Denna klocka hjälper dig att optimalt mäta inte bara dina träningsresultat och belastning utan också vad du faktiskt kan förvänta dig att prestera. På det sättet får du en realistisk inblick i kroppens hälsa och vad du kan förvänta dig av ditt träningspass. Detta hjälper dig att pressa dig själv hårdare, men utan att överanstränga dig själv. Dessutom kan du alltid dra nytta av Garmin Coach-funktionen, som är ett gratis alternativ som hjälper dig att utforma den bästa träningsplanen.

Produkten mäter en mängd olika parametrar under ditt träningspass, inklusive puls, träningseffekt, löpdynamik, träningsbelastning, Vo2 max och mer. Dessutom mäter den till och med kroppens energinivå, och om du är kvinna också din menstruationscykel. Detta gör dock inte denna modell till ett aktivitetsarmband endast för kvinnor, utan den erbjuder bara några extra mätningar för det dem, men passar alla.

Allt du behöver till hands

Du ska aldrig känna att du kompromissar om du investerar i detta stilrena aktivitetsarmband. Detta gäller inte bara till följd av ovanstående funktioner, som dock också garanterar dig en bra och mer högteknologisk modell, utan också på grund av alla dess ytterligare funktioner som går utöver att mäta själva träningen. Produkten är t.ex. utrustad med GPS så att du alltid kan hitta tillbaka om du t.ex. skulle förvilla dig på längre träningsturer utomhus.

Dessutom har du möjlighet att lyssna på musik och svara på meddelanden direkt från klockan. På det sättet har du alltid kontakt med omvärlden – även om du inte kan bära din mobil med dig. Klockan är också utrustad med funktionerna Assistance och Event Registration. Dessa informerar dig om det har inträffat en olycka eller liknande i närheten av dig, samt ger information om din plats om du skulle involveras i en olycka.

Modellen är naturligtvis utrustad med ett svettavvisande band som gör att du kan använda den när du tränar riktigt hårda träningspass utan att behöva vara orolig för klockan. Du kan alltid välja ett band i en färg som passar dig, eftersom det finns i flera färger. Dessutom är skärmen mycket hållbar och klarar det mesta.

Produktdetaljer

 • Höjd: 42,3 mm
 • Bredd: 42,3 mm
 • Djup: 12,2 mm
 • Vikt: 38,5 gram
 • Handledsstorlek: 127 – 204 mm
 • Upplösning: 240 x 240 pixlar
Det vi liker:
 • Möjlighet att tracka flera sporter och aktiviteter för bästa mätning
 • Mäter din hälsa under träning via en rad toppmoderna tekniker
 • Utrustad med ett svettavvisande band och robust skärm
 • Svara på meddelanden, lyssna på musik eller använd klockans inbyggda GPS på språng

3 bra anledningar att investera i ett aktivitetsarmband

Ett aktivitetsarmband är en riktigt bra investering om du vill ha en inblick i din allmänna hälsa och få hjälp med att förbättra din träning. Även om inte alla aktivitetsarmband har samma inbyggda tekniker och funktioner, kan du förvänta dig att få ut följande av att använda ett aktivitetsarmband:

 • Högre motivation: Generellt sett kommer du att ha en högre motivation att vara aktiv – komma igång och hålla igång i vardagen tack vare ett aktivitetsarmband. Detta beror delvis på mätningen av daglig status och resultat, att klockan uppmuntrar dig att röra dig och att du bättre kan se den positiva effekten som träning har på din kropp.
 • Realistiska mål: Du har möjlighet att ställa in dina egna mål med ett aktivitetsarmband. Det skiljer sig lite åt mellan olika modeller huruvida du kan ställa in den tid du ska vara aktiv varje dag, antal kalorier eller antal steg, men poängen är i princip densamma. Du kan lättare sätta upp ett realistiskt mål när du har koll på din allmänna hälsa och hur mycket du normalt sett är aktiv. Med ett realistiskt mål får du också en bättre möjlighet att leva upp till målet.
 • En bättre vardag: Det kan låta lite platt att säga, men det är sant. Fler och fler aktivitetsklockor kan nämligen mäta sömnrytm och stress tack vare en bra inbyggd pulsmätare. Av den anledningen får du indikationer på hur bra din natts sömn verkligen är och om du upplever perioder där du är stressad. Samtidigt kan klockan hjälpa dig att förbättra din sömn och minska stress på lång sikt.

Hur du hittar det bästa erbjudandet på aktivitetsarmband

Priset på en aktivitetsklocka varierar mycket beroende på vilken modell du väljer att investera i och vilket märke som ligger bakom tillverkningen av den aktuella klockan. Vissa modeller kostar bara några hundra kronor, medan andra närmar sig eller går över 1 000 kronor. Av den anledningen kan det vara bra att veta hur man hittar det bästa erbjudandet på aktivitetsarmband, så att man kan spara lite pengar på köpet utan att kompromissa med kvaliteten.

Som tur är, är det relativt enkelt att hitta de bästa erbjudandena på aktivitetsarmband. Allt som krävs är lite tålamod och tillgång till internet. Du hittar ofta de bästa erbjudandena hos olika online-återförsäljare. Och därför rekommenderar vi dig också att titta in hos olika online-återförsäljare och jämföra priser, så att du kan se var du hittar det bästa priset på din valda modell. Om standard priset inte passar din budget kan du hålla ett öga på om produkten kommer att erbjudas inom en acceptabel tidsram. Detta kan helt klart vara värt att göra, då det kan finnas mycket pengar att spara när online-återförsäljare sänker sina priser, vilket händer då och då.

FAQ

Vilket aktivitetsarmband är bäst i test?

I detta test har vi utsett Garmin Vivosport 4 till bäst i test. Produkten har en rad smarta funktioner, plus att den har utvecklats med användarvänlighet och fin design i fokus. De andra modellerna i detta test är dock alla bra alternativ och värda investeringen och kan på sitt sätt sägas vara det bästa aktivitetsarmbandet, så kanske hittar du någon som du tycker är bäst i test för just dig.

Vilka funktioner ska ett aktivitetsarmband vara utrustad med?

Det finns egentligen inga bestämda funktioner som ett aktivitetsarmband ska utrustas med. När allt kommer omkring beror det mycket på dina egna önskemål och vad du vill mäta i din vardag och träning, hela tiden dygnet runt eller inte. Det är dock optimalt med bland annat stegräknare, pulsmätare, distans, hastighet och tid som minimum.

Vad kostar ett aktivitetsarmband?

Priset på ett aktivitetsarmband varierar mycket beroende på vilken modell du väljer att investera i. Vissa modeller kostar bara några hundra kronor, medan vissa av de mer högteknologiska modellerna kan ta sig upp kring runt tusen kronor.