Äggkokare Test (2022) → Guidas till den bästa äggkokaren här!

1
Severin 3134 Äggkokare

Denna snygga och smarta elektroniska äggkokare från Severin kommer att vara perfekt i den hektiska vardagen, där du vill att det ska vara enkelt, snabbt och smidigt att koka ägg med bra resultat. Du kan laga dina ägg efter önskemål på bara några minuter och du kan välja att koka 1 - 6 ägg åt gången. Den har flera smarta funktioner som gör den till den en grym äggkokare, bäst i test på flera sätt!…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Severin 3134 Äggkokare 807,50 kr. Medea
Cloer Äggkokare 3 ägg 372 kr. Bagaren och Kocken
Caso E7 Äggkokare 495 kr. RDEButik
OBH Nordica 6731 Äggkokare 319 kr. Ellos
Emerio Waves EB-07001 Äggkokare 178 kr. Compumail
Steba EK5 Äggkokare##
Cuisinart CEC-10E Äggkokare##

I detta äggkokartest har vi utsett Severin 3134 Egg Cooker till bäst i test. Det vinner på sin enkelhet och funktionalitet, vilket gör den till den perfekta hjälpredan när du ska koka ägg hemma. Äggkokaren får dock stor konkurrens av flera andra äggkokare på marknaden, som på sina sätt är bäst i test och du kan läsa mer om i testet. Så läs vidare och hitta den perfekta äggkokaren för dina behov!

Att koka ägg i en äggkokare kan göra din vardag och helger mycket enklare. Om du ibland har problem med att få äggen tillagade perfekt kan du få stor glädje och nytta av en äggkokare. På marknaden kan du välja bland både mycket enkla, traditionella äggkokare eller multifunktionella modeller.

Severin 3134 Äggkokare – Äggkokare bäst i test

Denna snygga och smarta elektroniska äggkokare från Severin kommer att vara perfekt i den hektiska vardagen, där du vill att det ska vara enkelt, snabbt och smidigt att koka ägg med bra resultat. Du kan laga dina ägg efter önskemål på bara några minuter och du kan välja att koka 1 – 6 ägg åt gången. Den har flera smarta funktioner som gör den till den en grym äggkokare, bäst i test på flera sätt!

Därför ska du välja Severin 3134 Äggkokare

Äggkokaren 3134 från Severin är den bästa äggkokaren enligt oss, då det är en effektiv elektronisk äggkokare där antal ägg som den rymmer uppgår till 1- 6 ägg åt gången. Du kan enkelt och smidigt justera önskad hårdhet med den elektroniska vridreglaget, som har 3 olika inställningar. Den elektroniska kontrollen gör den extremt användarvänlig, eftersom det är ett enkelt och enkelt sätt att få kontroll över äggen. Severin 3134 är utrustad med en av/på-ratt, där det är lätt att se med LED-lampan om äggkokaren är just på eller av. Det har också ett signalljud, så du blir varnad när äggen är klara. Det medföljande mätglaset säkerställer att mängden vatten alltid blir rätt, eftersom samma alltid måste tillsättas. Maskinens lock har ångventilation så att du alltid kan se in till äggen och då ha full koll när du ska koka ägg. Så nu förstår du nog att det går att fastslå att bäst i test= Severin 3134 Äggkokare. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1 – 6 ägg
 • Effekt: 400W
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg (er): Stål med svarta detaljer
Det vi liker:
 • Justerbar hårdhet med elektronisk styrning
 • Utrustad med signalljud och LED-lampa för på/av-display
 • Medföljande lock med ångventil och mätglas

Cloer Äggkokare 3 ägg – Den bästa mini-äggkokaren

En liten, enkel äggkokare är det perfekta valet för litet kök eller hushåll där ni inte är allt för många men fortfarande vill ha mycket bra resultat när du ska koka äggen på morgonen. Denna Cloer Äggkokare är gjord i en fin, kompakt design som gör den lätt att förvara och den kan fortfarande koka 3 ägg per gång i önskad hårdhet. Den är helt enkelt bäst i test av de små modellerna på marknaden!

Därför ska du välja Cloer Äggkokare 3 ägg

Cloer Egg Cooker är den modell som kan sägas vara bäst i test när det lilla hushållet eller i det lilla köket med begränsat förvaringsutrymme vill ha kokta ägg. Den har en mycket kompakt design som gör den enkel att ställa undan och tar inte mycket plats på köksbordet om du bara har lite plats. Den har en enkel och snygg design, och den finns också i antingen svart eller vitt, så den passar in i de flesta kök. Antal ägg du kan koka i äggkokaren är 1-3 ägg per omgång, och äggkokaren avger ett signalljud så att du vet när äggen är klara. Som med de flesta andra av de mest framstående äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. Förutom enkel design och enkel förvaring behöver du inte oroa dig för besvärlig rengöring med denna Cloer Äggkokare. Den behöver bara torkas av och sedan är den klart igen för nästa användning.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 3 ägg
 • Effekt: 300W
 • Material: Plast
 • Färg: Svart eller vit
Det vi liker:
 • Kompakt design lämplig för den lilla familjen eller det lilla köket
 • Enkel rengöring för bekvämlighet i vardagen
 • Signalljud för enkel användning

Caso E7 Äggkokare – Kompakt äggkokare med plats för många ägg

Vill du ha en kompakt modell som fortfarande kan ge ägg till hela familjen på morgonen eller lunchen, då är denna Caso E7 äggkokare den perfekta modellen. Allt utrymme utnyttjas i äggkokaren, och det finns bra möjligheter att få äggen precis som du vill ha dem genom att du kan välja bland många alternativ. Just att den har plats för så många som 13 ägg åt gången samtidigt som den är kompakt gör det till en ultimat äggkokare, bäst i test på sitt sätt!

Därför ska du välja Caso E7 Äggkokare

Caso E7 Äggkokare är en modell som enkelt kan förvaras i ett kök med begränsat förvaringsutrymme, men som ändå är perfekt för de som vill ha en hjälpande hand med sina kokta ägg. Den är gjord i en kompakt design, där allt utrymme i äggkokaren utnyttjas, så att den passar i olika skåp och lådor när du inte använder äggkokaren. Även om äggkokaren är kompakt har det inte sparats in på funktioner och inställningar. Det finns 13 alternativ att välja mellan, så att du kan få äggen tillagade precis som du vill, oavsett om det är löskokta ägg, medelkokta ägg eller med hård gula. Som med de flesta andra av de de mest framstående äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. Du kan alltid förvänta dig perfekt resultat! Istället för att ha en vridknapp utnyttjas utrymmet på den runda designen och du justerar med en tryckknapp som liksom omsluter maskinen med dess runda yta i rostfritt stål. För att underlätta användningen avger denna modell också ett signalljud så att du får koll på när äggen är klara.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 7 ägg
 • Effekt: 350 watt
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg (er): Stål med svart
Det vi liker:
 • 13 olika hårdhetsinställningar, om du exempelvis vill ha perfekt löskokta ägg eller hårdare med bra resultat
 • Kompakt modell med plats för ett stort antal ägg
 • Signalljud som indikerar när äggen är klara för enkel användning

OBH Nordica 6731 Äggkokare – Bästa billiga äggkokaren

Letar du efter en äggkokare som är enkel, lätt att använda och inte kostar en förmögenhet, då är denna modell, OBH 6731, det perfekta valet. Det är en budgetvänlig modell som gör det den ska, nämligen att laga äggen till önskad hårdhet utan krångel, oavsett om det är lös- eller medelkokta ägg. Att OBH Nordica är duktiga på att ta fram bra äggkokare visas av att en annan av deras modeller Easy Eggs Inox har placerat sig på tredjeplats då Råd & Rön testade. Denna modell, 6731, tar utifrån sina egenskaper plats bland de bästa äggkokarna på marknaden.

Därför ska du välja OBH Nordica 6731 Äggkokare

OBH Nordica 6731 Äggkokare är en modell som får plats i alla budgetar, så att alla kan få njuta av perfekt kokta ägg. Den har inte en mängd funktioner, men den kan göra precis vad den ska när du vill koka ägg; tillaga äggen till exakt den hårdhet du vill utan problem. Som med de flesta andra av de mest framstående äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. Denna äggkokare har på ett smart sätt utvecklats med en rektangulär och kompakt design som båda gör den enkel i utseendet samtidigt som den är lätt att förvara i både lådor och skåp. Den är väldig snygg och tar inte mycket plats på köksbordet, så om du lagar ägg dagligen kan du också få det att stå framför utan problem. Antal ägg den rymmer är 1-6 stycken, vilket är i linje med de andra mest framstående äggkokarna. Den är enkel att använda eftersom den inte är designad för att vara snygg men användarvänlig. Den medföljande vattenkoppen med hårdhetsindikatorer gör det enkelt att tillsätta vatten oavsett vilken typ av ägg du vill ha. Att denna modell håller hög standard indikeras av att tillverkaren tidigare har prisats av Råd & Rön.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1-6 ägg
 • Effekt: 365-435
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg (er): Stål med svart
Det vi liker:
 • Plånboksvänligt pris för alla budgetar, från en tillverkare som tidigare prisats av Råd & Rön för äggkokare
 • Rektangulär, kompakt design för enkel förvaring
 • Enkel och smidig att använda med den medföljande vattenkoppen för enkel användning

Emerio Waves EB-07001 Äggkokare – Prisvärd äggkokare med stor kapacitet

Med denna äggkokare från Emerio, Waves EB-07001, kan du koka så många som 7 ägg åt gången, och detta till absoluta perfektion då det är en av de mest framstående äggkokarna på marknaden. Modellen från Emerio är väldigt lättanvänd och samtliga moment i processen då du ska koka ägg underlättas här, tack vare smarta funktioner. Bland annat är denna äggkokare utvecklad med en ljudsignal som piper när äggen är klara, och så medföljer en äggpickare som motverkar att äggen spricker. Dessutom har den utsetts till den bästa modellen av Råd & Rön!

Därför ska du välja Emerio Waves EB-07001 Äggkokare

Denna Emerio Waves EB-07001 Äggkokare är den perfekta hjälpredan i köket när du vill få till äggen perfekt varje gång, speciellt till den stora familjen eller om du har flera gäster över på besök. Denna äggkokare har nämligen plats för hela 7 ägg, som den förbereder med 350 w. Modellen från Emerio har flera smarta funktioner, såsom att du får hjälp av en ljudsignal när de har kokat klart. Dessutom stängs Emerio Waves EB-07001 av automatiskt när allting är klart. Som med de flesta andra av de bästa äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. Med i köpet medföljer en måttkopp med vilken du doserar mängden vatten som styr hur du vill ha äggen. Du kan nämligen bestämma detta helt själv! Är du mer ett fan av hårdkokta ägg? Inga problem. Vill du få till en perfekt krämig, lösare gula? Det fixar denna äggkokare från Emerio! Det är alltså på goda grunder den kan klassas som bäst i test, även av Råd & Rön 2017, och som om inte alla smarta funktioner och höga kapacitet vore nog säljs Emerio Waves EB-07001 till ett plånboksvänligt pris som de flesta har råd med.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 7 ägg 
 • Effekt: 350 watt
 • Material: Stål
 • Färg: Vit
Det vi liker:
 • Har utsetts till den bästa modellen av Råd & Rön
 • Säljs till ett plånboksvänlig pris som de flesta har råd med
 • Plats för 7 ägg, som förbereds med 350 w och du håller koll på genom ett genomskinligt lock

Steba EK5 Äggkokare – Äggkokare för hela familjen

Denna Steba EK5 Äggkokare är en större modell som passar mycket bra för familjer med barn och de som älskar ägg till frukosten. imorgon Den är större och kräver med plats än andra äggkokare, men har också plats för 8 ägg och kan laga pocherade ägg och stekt ägg. Det är således en mycket funktionell äggkokare, bäst i test i flera avseenden!

Därför ska du välja Steba EK5 Äggkokare

Äggkokaren Steba EK5 är lämplig för när du vill kunna laga många ägg åt gången, eftersom det finns plats för så många som åtta ägg i äggkokaren. Den är större än flera av de andra modellerna i detta test och är därför inte den mest optimala modellen för det lilla köket, eftersom det kräver lite mer förvaringsutrymme, och om ni bara är två personer hemma kommer det i de flesta fall också att vara bra med en mindre äggkokare med plats för färre ägg. Steba EK5 Äggkokare kan koka ägg, och oavsett om det är lös- eller hårdkokta fixar den detta mycket bra. Som med de flesta andra av de bästa äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. Här kan du även pochera och förbereda stekt ägg, så att det finns möjlighet till ägg för alla smaker och alla typer av måltider. Brickor ingår så att du enkelt kan laga olika typer av ägg, och att delar går att ta av gör maskinen också enkel att rengöra.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 8 ägg
 • Effekt: 400W
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg (er): Stål med svart
Det vi liker:
 • Äggkokare för hela familjen
 • Kan laga kokt, pocherat ägg och stekt ägg
 • Smart bricka för att underlätta tillagningen ingår

Cuisinart CEC-10E Äggkokare – Snygg äggkokare med stor kapacitet

Denna Cuisinart CEC-10E Äggkokare har en mer framträdande design än de andra modellerna i detta äggkokartest. Den är riktigt snygg och stilren, och ser nästan lite futuristisk ut. Dess design i rostfritt stål och svart gör att den smälter väl in i alla kök, och som om inte detta vore nog har den plats för hela 10 ägg. Allt som allt, egenskaper som helt klart gör den bäst i test!

Därför ska du välja Cuisinart CEC-10E Äggkokare

Cuisinart CEC-10E Äggkokare förtjänar verkligen sin plats bland de äggkokare på marknaden som är bäst i test, tack vare en fin design och stor kapacitet. Den är utvecklad i rostfritt stål och svart, vilket gör att den ser stilren ut och passar väl in i de flestas kök. Detta material gör den dessutom hållbar, och tillverkaren ger en garanti på 3 år. Den har även hög funktionalitet och passar den stora familjen eller den som ofta får frukostgäster på besök, då du här kan förbereda hela 10 ägg samtidigt med önskad hårdhetsgrad – hårdkokta, löskokta eller mediumkokta. Som med de flesta andra av de bästa äggkokarna, är det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och ställa in rätt inställning för perfekta resultat. I köpet ingår dessutom en pocheringsbricka och omelettbricka samt en måttkopp och två äggkoppar – så det är helt klart ett mervärde i toppklass. För ökad smidighet kan du enkelt förvara sladden i modellen, och som pricken över i:et har den en fin effekt på 600w – allt för att kunna laga de perfekta äggen.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1 – 10 ägg
 • Effekt: 600 w
 • Material: Rostfritt stål
 • Färg (ar): Rostfritt stål och svart
Det vi liker:
 • Snygg design med stilrent rostfritt stål
 • Möjlighet att koka 10 ägg samtidigt med önskad hårdhetsgrad
 • Pocheringsbricka, omelettbricka, måttkopp samt två äggkoppar ingår

Guide till att välja äggkokare

Det finns många typer av äggkokare, där vi har inkluderat de bästa äggkokarna i detta test – några som kan koka några ägg åt gången och andra som är fyllda med extra funktioner som är lämpliga för kök där man gillar att utforska och experimentera. Läs vidare nedan och lär dig mer om vilken typ av äggkokare som passar dina behov och önskemål.

Hur många ägg ska kokas åt gången?

Vilken kapacitet man ska välja beror på hur stort kök du har, eller hur många personer i familjen som vill ha ägg samtidigt. Leta efter en äggkokare som passar in i din vardag och som kan göra helgens bruncher och vardagens frukostar ännu enklare och godare.

Hur mycket plats för förvaring har du?

Om du har ett mycket litet kök, ett kök fyllt med många olika maskiner eller ett kök utan stort förvaringsutrymme eller plats på bänken, är det en bra idé att inte välja en stor äggkokare om den inte används dagligen för ett större hushåll. Då kan du med fördel välja en något mindre äggkokare som lätt kan ställas undan, men som fortfarande har bra effekt, så att du kan göra ägg i flera omgångar utan att någon behöver sitta hungrig och vänta och få kalla ägg.

Borde äggkokaren ha fler funktioner?

Vissa äggkokare kan koka ägg, andra kan både koka och pochera ägg samt ånga grönsaker och fisk. Det är väldigt individuellt vilka behov du har, och om du inte äter ångade grönsaker eller fisk kan det vara en lite onödig detalj och då fungerar en äggkokare med färre funktioner utmärkt. Om du däremot gillar att experimentera eller gillar grönsaker och fisk, kan en äggkokare med ångfunktion vara en fantastisk kompanjon i köket som kan göra vardagen mycket enklare. Färre funktioner innebär ofta lägre pris, men bara för att en äggkokare är billig innebär inte det att den är sämre, vilket även Råd & Rön har fastslagit.

Om du vill experimentera ännu mer i köket, utöver att kunna laga perfekta ägg och  eventuellt ångade grönsaker och fisk kan du titta på en torkugn. En torkugn kan torka kött, grönsaker och örter och därmed vara ett bra verktyg i det experimentella köket. Läs mer om fördelarna med att äga en dehydrator och hitta den bästa för dig i vårt test av torkugnar.

Hur många inställningar ska det finnas?

Du kan få äggkokare som är fyllda med inställningar för när du kokar ägg, men även lite enklare där du kan välja mellan löskokta, medium eller hårdkokta ägg. Om du har speciella önskemål om dina ägg kan det vara en fördel att välja en äggkokare med många alternativ så att du kan få dina ägg kokta helt som du vill ha dem. Om din äggkokare har flera funktioner kan det också vara en fördel att välja en äggkokare med flera olika inställningar så att du kan anpassa det du lagar exakt efter dina önskemål. Som nämnt ovan, utifrån slutsatsen från Råd & Rön, innebär färre inställningar och lägre pris inte att modellen är sämre.

Hur effektiv ska äggkokaren vara?

Effekten kommer att påverka hur snabb din äggkokare är. Om du har köpt en kompakt äggkokare med lite mindre utrymme för ägg, men som också ska kunna fungera för större frukostar och luncher är det en bra idé att välja en äggkokare som har en högre effekt, så att du kan laga äggen så snabbt som möjligt utan för mycket väntetid.

Bra skäl att äta ägg

Ägg har varit i rampljuset många gånger, och är ett livsmedel som ofta är uppe för diskussion. Det finns många goda skäl att äta ägg, även om det finns många myter associerade med denna läckra råvara, full av protein, vitaminer och mineraler.

Bra proteinkälla och vitaminer

Ägg är en bra källa till protein och vitaminer, där speciellt äggulan har ett högt innehåll av aminosyror, vitaminer och mineraler, som alla behöver varje dag. Ett ägg innehåller nästan alla näringsämnen du behöver på en dag, förutom fiber och vitamin C. Det är därför ett riktigt bra val att inkludera detta superfood i din diet!

Perfekt kosttillskott för träning

Om du gillar att träna kan ägg vara riktigt bra att ta med i din kost, och bidra till fina resultat. Ägg är mycket rika på mineralet järn, som kroppen använder för att bilda röda blodkroppar för att transportera syre runt kroppen. Dessutom är ägg, som sagt, rika på proteiner, som hjälper kroppen i dess återhämtningsprocess och att bygga muskler.

Ägg mättar väl

Innehållet av protein och nyttiga fettsyror ger en bra känsla av mättnad. Detta kan vara en fördel om man vill gå ner i vikt. Ägg är helt fria från kolhydrater eller socker, och det kommer också att vara en fördel vid viktminskning samt fungera bra som en god måltid som kommer att se till att mätta.

Vegetarisk proteinkälla

Ägg kan vara ett riktigt bra sätt att få protein om du är vegetarian. Protein från ägg absorberas lätt och du får alla essentiella aminosyror som kroppen behöver när du äter ägg. Dessutom innehåller ägg vitamin B12, som normalt bara finns i animaliska livsmedel. Återigen är det höga halten av järn också en bonus. Till exempel finns det så mycket som tre gånger så mycket järn i ägg jämfört med kyckling. Allt detta gör ägg till en riktigt bra ersättning för kött som proteinkälla.

Antal ägg du borde äta

Som med så många andra livsmedel är det mesta bara hälsosamt i lagom mängder och som en del av en annars varierad diet. Trots äggens många bra egenskaper, innehåller de också både kolesterol och mättat fett, och det rekommenderas därför att du håller fast vid att äta i genomsnitt runt ett ägg om dagen. På det sättet får du fortfarande många fördelar med ägget utan att påverkas negativt av kolesterolet och det mättade fettet.

Om du är mer känslig för kolesterol eller om du har förhöjda kolesterolnivåer ska du inte äta väldigt stora mängder ägg. Här är det en bra idé att hålla sig till att äta 3-4 ägg i veckan för att inte påverkas för mycket av äggen.

Annan användbar kunskap i detta äggkokartest

Förutom de många variationerna i hur man kan tillaga det perfekta ägget kan man ha många andra frågor som rör ägg. De kan tillagas med en av testets äggkokare. Läs vidare nedan och lär dig mer om skillnaderna mellan ägg, och hur länge ägg kan hålla, och guidas till att hitta ett bra erbjudande för äggkokare.

Vad är skillnaderna mellan burägg, frigående ägg och ekologiska ägg?

Det kan finnas små skillnader i smaken på burägg, frigående ägg och ekologiska ägg. Men de stora skillnaderna finns i kycklingarnas levnadsstandard. Burägg kommer från höns som lever i burar av trådnät. Frigående ägg kommer från frigående höns och ekologiska ägg kommer från frigående höns med tillgång till utomhusområden och ekologiskt foder. Burägg säljs inte på så många ställen längre, eftersom hönsens levnadsstandard är mycket låg.

Guide: Hur man testar om äggen är färska

Det är tillåtet att sälja ägg upp till 20 dagar efter förpackningsdatumet. De kan dock vanligtvis hålla längre än så. Ju färskare ägget, desto svårare kan det vara att skala, då hinnorna klistrar fast vid varandra. När ägget är äldre kan det vara lättare att skala. På tal om skal tipsar Råd & Rön om att picka på äggets trubbiga sida för att förhindra att skalet spricker.

Du kan kontrollera äggets färskhet genom att försiktigt placera det i ett glas vatten. Om det åker till botten är ägget färskt. Om ägget är för gammalt kommer det att flyta som en kork.

FAQ

Vilken äggkokare är bäst i test?

Vi har utsett Severin 3134 Äggkokare till bäst i test. Det beror på att det är en klassisk äggkokare av hög kvalitet till ett bra pris som kan ge glädje i många kök.

Hur man använder en äggkokare för att koka ägg?

En äggkokare är enkel att använda, och det enda du behöver göra är att tillsätta vatten, vanligtvis från en medföljande vattenkopp, och ställ sedan in önskad hårdhet och vänta tills äggen är klara.

Hur många ägg kan du äta?

Det rekommenderas att äta varierat och att du håller dig till att äta ca ett ägg om dagen, och 3-4 ägg i veckan om man är känslig för kolesterol eller har en tendens till förhöjda kolesterolnivåer.